“Vara este aproape” – semnele vremurilor

2-04-2007 Sublinieri

 smochin.jpg

 Parintele rus Ghenadie Emelianov, extras dintr-un interviu cu titlul: “CODIFICAREA – TAINA FĂRĂDELEGII CE SE SĂVÂRŞEŞTE ACUM”:

“- Părinte, oare se poate spune că noi acum trăim anume în acele vremuri, când se apropie împlinirea profeţiilor Sfântului Apostol Ioan Teologul, despre zilele din urmă?

– În anul 1978, această întrebare i-a fost pusă stareţului Paisie (Aghioritul). Voi răspunde cu cuvintele acestuia, care a spus: „Copiii tăi vor fi martorii împlinirilor profeţiilor din Noul Testament”. Noi nu vorbim de soroace, nici nu ne ocupăm de preziceri, ca nişte femei isterice. Bătrânilor înduhovniciţi, ca unor vase curate ale lui Dumnezeu, le-au fost revelate, din mila lui Dumnezeu şi astfel de taine. Aceeaşi întrebare i-a fost adresată Domnului de către apostoli, iar Domnul le-a răspuns: „Învăţaţi de la smochin pilda: când mlădiţa lui se face fragedă şi odrăsleşte frunze, cunoaşteţi că vara este aproape. Asemenea şi voi, vând veţi vedea toate acestea, să ştiţi că este aproape, la uşi (Mt. 24, 32).

Vedem şi simţim cum lumea se mişcă tot mai aproape şi mai aproape de acele vremi. Însuşi tabloul evenimentelor din lumea duhovnicească nu mai lasă nici un fel de îndoială.

“După părerea mea, primejdia cea mai mare este să ne lăsăm expuşi acestei prelucrări totale. Oamenii, însă, nu vor să audă de aşa ceva. Gândul le stă la ce vrei şi la ce nu vrei: la agonisirea de averi, la distracţii şi plăceri – un ospăţ al ciumaţilor – şi toate acestea astăzi când ne aflăm în preajma unor evenimente fatale. Pretutindeni domneşte lipsa de grijă şi nepăsarea duhovnicească, care sunt întreţinute şi de către mijloacele de informare în masă, care servesc cu slugărnicie aceluiaşi scop, deoarece s-a plătit deja pentru tot.

Nu mai are rost să ne punem speranţa în unele personalităţi, sau altele, în cine ştie ce împrejurări favorabile. Trebuie să fim vigilenţi şi să ne orientăm atent în lume. Să nu ne lăsăm captivaţi de pasiuni şi de hazardul legilor pământene, fiindcă toate acestea ne îndepărtează cu succes de Dumnezeu. Totul depinde de faptul dacă am trăit sau nu în Hristos. Nimic nu poate fi ascuns de Ochiul atotvăzător. Despre Dumnezeu vorbesc mulţi dintre teologii contemporani, dar sunt ei oare capabili să arate calea cea dreaptă a mântuirii?! Mântuirea noastră stă în nădejdea atotcuprinzătoare în Domnul şi în lumina acestei iubiri vom putea să vedem adevărata natură a lumii acesteia, pentru ca să prevedem primejdia fără greş şi să preîntâmpinăm dezamăgirile“.

judecata-de-apoi-voronet.jpg

Legaturi:


Categorii

Profetii si marturii pentru vremurile de pe urma, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

13 Commentarii la ““Vara este aproape” – semnele vremurilor

  1. Pingback: Razboi intru Cuvant » Când veţi vedea toate acestea, să ştiţi că este aproape
  2. Pingback: Război întru Cuvânt » Cuv. Seraphim Rose: ESTE MAI TARZIU DECAT CREDEM. VA MAI SUPRAVIETUI CREDINTA NOASTRA?
  3. Pingback: Război întru Cuvânt » Chiar vine sfarsitul lumii?
  4. “Noi nu vorbim de soroace, nici nu ne ocupăm de preziceri, ca nişte femei isterice.” – si eu am fost una din acelea cautand sa surprind cu exactitate ce va fi, cand va fi! Incepusem sa nu mai am somn noaptea intorcandu-ma de pe-o parte, pe cealalta dar, m-am potolit! Ma gandeam , cerandu-i socoteala lui Dumnezeu: ‘apoi, daca stii, de ce nu ne spui, ca sa ne inarmam, ca sa fim pregatiti sufleteste?’ de parca trebuie sa fim pregatiti numai cand va da necazul cel mare peste noi si nu tot timpul! Apoi am dat de Profetiile Sf.Parinti si m-am linistit!

    Ca ne ‘apropiem’ de sfarsitul lumii asteia, nimeni nu poate contesta! Ca vom fi martori directi ori copiii nostri, vom vedea!

    Vigilenta e cel mai bun cuvant! Tine de o stare de incordare – in sensul bun – de auto-supraveghere, auto-cenzurare – cand e cazul – in savarsirea pacatelor ori in hranirea anumitor patimi.

  5. Pingback: Război întru Cuvânt » Cuv. Serafim Rose: Ce sa facem pentru a discerne si a rezista ispitelor acestor vremuri?
  6. Pingback: Război întru Cuvânt » E vremea sa ne trezim din somn!
  7. Pingback: Război întru Cuvânt » “Ereticii vor pune mana pe Biserica, isi vor numi peste tot slugile si-i vor prigoni pe pastori si monahi”
  8. Pingback: Război întru Cuvânt » DUHUL SFANT - UNTDELEMNUL FECIOARELOR INTELEPTE. OARE L-AM DOBANDIT? (Cuvinte si cantari pentru Sfanta si Marea Marti)
  9. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Va ataca Israelul? Al treilea razboi mondial e la usi (Noutati informative 17-18 iulie 2009)
  10. Pingback: Război întru Cuvânt » DESPRE EPOCA LUI ANTIHRIST SI REVENIREA PROROCULUI ILIE, CA „AL DOILEA INAINTEMERGATOR AL VENIRII LUI HRISTOS”
  11. Pingback: Război întru Cuvânt » “Sa nu ne ingaduim naivitatea, sa nu dormim in opinci”. CLARIFICARI SI AVERTISMENTE NECESARE PRIVIND PROFETIILE SI FALSELE PROFETII APOCALIPTICE
  12. Pingback: Război întru Cuvânt » “VEDETI SA NU FITI AMAGITI!” Parintele Serafim Rose despre semnele sfarsitului lumii
  13. Pingback: Război întru Cuvânt » DUHUL SFANT – UNTDELEMNUL FECIOARELOR INTELEPTE
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate