“VEDETI SA NU FITI AMAGITI!” Parintele Serafim Rose despre semnele sfarsitului lumii

3-04-2007 Sublinieri

Fragment din: “Semnele sfirsitului lumii”

serafimrose2.jpg

de parintele Serafim Rose

Tot cuvantul parintelui Serafim despre Semnele vremurilor – aici.

  • “În primul rând, trebuie sa aflam ce se întelege prin sintagma „semnele vremurilor.” Expresia vine direct din Evanghelie, din cuvintele Mântuitorului de la Matei 16: 3. Hristos le spune fariseilor si saducheilor care au venit la El urmatoarele: Fata cerului stiti s-o judecati, adica cum va fi vremea, dar semnele vremilor nu puteti? Cu alte cuvinte, El le spune ca aceasta nu are nimic de-a face cu stiinta, sau cu cunoasterea locului nostru în aceasta lume sau altceva de acest gen. Este o întrebare de tip religios/religioasa. Studiem semnele vremurilor pentru a reusi/fi în stare sa-L recunoastem pe Hristos“.
  • “Domnul le spunea fariseilor si saducheilor ca un neam viclean si desfrânat cauta evenimente spectaculoase: foc din cer, izgonirea romanilor, manifestarea îngerilor care alunga stapânirea straina a romanilor si alte lucruri de acest fel. Hristos le spune ca acest fel de semne nu se vor da. Un neam viclean si desfrânat cauta astfel de semne…, dar cei curati cu inima cauta ceva mai duhovnicesc. Singurul semn care li se va da este semnul lui Iona. Desigur ca este nu este lucru mic ca un om, care era si Dumnezeu, sa stea trei zile în mormânt. Astfel, din cuvintele Mântuitorului, aflam ca nu trebuie sa umblam dupa semne spectaculoase, ci mai degraba sa cautam semne duhovnicesti, înlauntrul nostru. De asemenea, trebuie sa priveghem fiind atenti la acele lucruri, care, dupa Scriptura, sunt trecatoare“.
  • Daca vrem sa avem o interpretare autentica a semnelor vremurilor, primul lucru pe care trebuie sa-l stapânim este o temeinica cunoastere ortodoxa. Adica o cunoastere a Sfintei Scripturi, atât a Noului cât si a Vechiului Testament (dar nu prin constatari ale „bunului simt,” ci conform modului prin care Biserica a intrepretat-o); o cunoastere a scrierilor Sfintilor Parinti; o cunoastere a istoriei bisericesti; o familiarizare cu ereziile si erorile care au atacat adevarata întelegere a dogmelor si mai ales a semnelor vremurilor din urma de catre Biserica. Daca nu avem o întemeiere pe surse ca acestea, ne vom afla nepregatiti si tulburati. Este exact ceea ce ne spune Domnul: sa fim fim pregatiti, sa fim gata. Daca nu avem avem aceasta întelegere de baza, nu ne vom afla pregatiti, drept care vom rastalmaci semnele vremurilor“.
  • “Cel mai important lucru pe care cineva îl poate dobândi în urma îndeletnicirii cu asemenea tip de literatura, este virtutea numita discernamânt. Atunci când avem în fata doua fenomene care pare sa fie exact la fel/asemanatoare sau întrucâtva similare unul cu cealalalt, virtutea discernamântului ne îngaduie sa vedem care dintre ele este adevarata si care este falsa: care dintre ele are duhul lui Hristos si care duhul lui Antihrist. Însasi firea lui Antihrist, cel ce voieste a fi ultimul mare conducator al lumii si ultimul dusman al lui Hristos, este de a fi anti-Hrist – iar ‚anti’ nu înseamna numai ‚împotriva’ ci si ‚imitatie a, în locul.’ Antihristul, dupa cum spun toti Sfintii Parinti în scrierile lor despre el, va fi cineva care-l va imita pe Hristos, adica care încearca sa-i amageasca pe oameni aratându-se pe sine ca fiind Hristos întors pe pamânt. De aceea, daca cineva are vreo conceptie neclara despre Crestinism sau citeste Scripturile în „lumina” propriilor sale opinii (iar opiniile proprii nu pot veni decât din “vazduh” (aer – nota mea – in sensul de “aerul vremii“, “opinia publica“, “gura lumii“), care “vazduh” numai crestin nu este acum), atunci acesta va ajunge la concluzii deosebit de anti-crestine. Vazând figura lui Antihrist, acesta va fi amagit sa creada ca el este Hristos”.
  • “Urmeaza acum semnul urâciunii pustiirii si toate cele legate de Templul din Ierusalim. Pentru prima data în istorie, acesta a devenit o posibilitate reala. Reconstruirea Templului a fost încercata o singura data în secolul IV. Cunoasterea acestui aspect este un foarte bun exemplu al modului cum ne poate lumina lectura istoriei Bisericii. În secolul IV avem mai multe izvoare care o mentioneaza: Sf. Chiril o mentioneaza, precum si alti istorici ai timpului. Iulian Apostatul, ca unul care si-a facut o pasiune din a rasturna Crestinismul, a hotarât ca, deoarece Hristos a profetit ca nu va ramâne piatra pe piatra din Templu, daca el ar reconstrui Templul, ar dovedi ca Hristos este un impostor si, astfel, pagânismul ar fi revigorat. Astfel ca a purces cu tot diandinsul la invitarea iudeilor înapoi în Ierusalim, care au început reconstruirea Templului cu binecuvântarea lui Iulian Apostatul. Ei construiau câte putin în timpul zilei, iar doua zi dimineata, când veneau din nou, toate pietrele erau la pamânt. Au încercat din nou, iar din pamânt au început sa iasa mingi de foc. Toti istoricii s-au pus de acord în privinta acestui episod. Numai istoricii rationalisti moderni, vazând ca nu se pot nega cu nici un chip textele si ca ceva tot s-a întâmplat, au început sa afirme lucruri de genul: „Trebuie sa fi dat de petrol,” sau „de vreun canal/punga de gaze.” Era limpede ca a fost o minune a lui Dumnezeu care se împotrivea construrii templului, deorece nu era timpul – Templul urma sa fie construit numai la sfârsitul lumii. Oricum, încercarile lor au esuat, ei renuntând în final la lucrare. Din cele câteva pietre care au ramas, nici una n-a ramas pe cealalta. Astfel ca proorocia s-a împlinit în vremea lui Iulian Apostatul. Dar acum, începând cu 1967, locul pe care a fost asezat Templul este în mâinile evreilor. De aceea, pentru prima data devine foarte posibil ca Templul sa fie construit. Singurul lucru care sta în calea evreilor este marea moschee a musulmanilor de acolo. Daca aceasta va fi distrusa, este foarte probabil ca dupa aceasta va urma un razboi. Numai începând cu anul 1948 a putut exista un stat separat al evreilor în Tara Sfânta. Venirea lui Antihrist se va datora evreilor necredinciosi. El se va apropia întâi de iudei, apoi de întreaga lume prin evrei; iar ramasita credincioasa a evreilor se va converti la sfârsit la Crestinism numai dupa ce vor avea loc toate acestea. Astfel ca acest semn al Templului este unul foarte mare/de proportii. Când vedem ca Templul este pe cale de a fi construit, atunci vom sti ca timpul este aproape, fiindca acesta este hotarât a fi chiar unul dintre semnele sfârsitului. Desigur ca pâna acum nu s-a construit nimic, dar circula tot felul de zvonuri conform carora s-au facut unele planuri, ca se aduna pietrele etc. Este clar ca evreii se gândesc la el”.
  • “Un alt semn este faptul ca atunci când va veni, Antihrist trebuie sa fie si conducatorul lumii, iar acest lucru s-a facut posibil numai în vremurile noastre, adica ca un om sa poata conduce întreaga lume. Toate imperiile de pâna acum au putut domni doar asupra unei parti din lume, iar înaintea dezvoltarii mijloacelor de comunicare moderne, era cu neputinta ca un singur om sa domneasca peste o lume întreaga. Mai mult decât atât, odata cu dezvoltarea comunicatiilor, cu bomble atomice si cu armamentul sofisticat, posibilitatea unei catastrofe mondiale devine de acum tot mai probabila/mai mare ca niciodata. Este evident ca urmatorul razboi va fi cel mai distrigator din istoria omenirii, si probabil ca va pricinui, în primele lui zile, mai multe stricaciuni decât au fost în toate razboaiele din istorie. Pe lânga bomble atomice mai sunt diferitele arme bacteriologice utilizate în rapândirea epidemiilor printre oameni, gaze otravitoare si alte tipuri de inventii fantastice ce pot fi folosite într-un razboi total. De asemenea, faptul ca toti locuitorii lumii se afla într-o legatura mai strânsa ca niciodata, înseamna ca în momentul în care într-o tara va veni o catastrofa de proportii – o strâmtorare sau ceva de acest gen – atunci tot restul lumii va fi afectat. Am vazut ceva asemanator în anii 1930, când a avut loc Marea Cadere Economica [Great Depression] din America ale carei urmari s-au resimtit si în Europa. Este evident ca în viitor se va întâmpla ceva mult mai rau. Daca o tara va suferi de foame sau daca în Canada, Australia, America sau Rusia se pierde o recolta – cele patru tari care asigura hrana multor populatii – imaginati-va prin ce suferinta va trece o lume întreaga”.
  • Când te afli în pozitia de prigonit, Hristos este cu tine, pentru ca suferi pentru El. Iar când esti în afara, atunci nu este sigur daca e posibil sa te mai întorci în acea pozitie. Începi sa te întorci la întelegerea omeneasca. Când te afli acolo nu ai pe nimeni pe care sa te poti bizui, drept care ai nevoie de Hristos. Daca nu-L ai pe Hristos, nu ai nimic. Când esti afara, începi sa devii calculat, sa te încrezi în tine, pierzându-l astfel pe Hristos”.

Legaturi:


Categorii

Parintele Serafim Rose, Profetii si marturii pentru vremurile de pe urma, Razboiul nevazut, Talcuiri la Apocalipsa, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

55 Commentarii la ““VEDETI SA NU FITI AMAGITI!” Parintele Serafim Rose despre semnele sfarsitului lumii

<< Pagina 1 / 2 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

  1. Pingback: Razboi intru Cuvant » Când veţi vedea toate acestea, să ştiţi că este aproape
  2. Pingback: Război întru Cuvânt » Cuv. Seraphim Rose: ESTE MAI TARZIU DECAT CREDEM. VA MAI SUPRAVIETUI CREDINTA NOASTRA?
  3. Pingback: Război întru Cuvânt » “SISTEMUL” sau CUM LUCREAZA SATANA “LA DOUA MAINI”
  4. Pingback: Război întru Cuvânt » Cuv. Serafim Rose despre viitorul Rusiei si sfarsitul lumii
  5. Pingback: Război întru Cuvânt » Chiar vine sfarsitul lumii?
  6. Pingback: Război întru Cuvânt » E vremea sa ne trezim din somn!
  7. Pingback: Război întru Cuvânt » Cuv. Serafim Rose: Ce sa facem pentru a discerne si a rezista ispitelor acestor vremuri?
  8. Pingback: Război întru Cuvânt » “Vara este aproape” - semnele vremurilor
  9. Capul plecat si jos palaria!
    Grozav comentariul Pr.Rose!
    Apoi! Stau si ma gandesc eu, nici nu s-a reconstruit Templul, n-a aparut Antihristul si, totusi…inaintemergatorii lui s-au pus pe indosariere/inregimentare electronica, cip-uire…si-mi vine in minte- invariabil – intrebarea: ‘cati se vor mantui si se vor fi mantuit daca – de pe-acum – se trece la pecetluire?! Se va proba zisa ‘Dar oare, cand va venii Fiul Omului pe Pamant va mai gasi credinta?’ Iar cand spune in Apocalipsa ca 14.000 de evrei din cele 12 semintii se vor intoarce la Hristos – in acele vremuri – plus mii si mii din alte semintii si popoare cum de va fi posibil cand se inregimenteaza ‘in masa’?!

    Sa fie sfarsitul mai aproape decat credem?!
    In revista “Atitudini” nr4, spunea Maica Monica Fremo despre profetia Pr.Ilarion Argatu (prin 1986) cand, pe langa caderea Ceausestilor si alunecarea poporului roman in toate blestematiile aduse din Occident, mai pomenea numele lui Obama ca ar fi inainte-mergatorul Antihristului si percursorul instaurarii Noii Ordini Mondiale?!

  10. http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2009/02/18/noutati-15-18-februarie-2009/

    si:

    “Macheta Noului Templu este expusă în centrul Ierusalimului si poate fi vizitată de oricine. Banerele vorbesc: “Rugaţi-vă pentru pacea Ierusalimului. Cetatea trebuie să se reclădească!” Măicuţa este convinsă că, dacă moscheea lui Omar va fi înlăturată, în 2-3 zile templul va putea fi văzut de o lume întreagă. Cum?! “Începând cu anul 1991 vedeam trailere imense ce cărau blocuri de piatră de 20 metri lungime si 10 lăţime. Ele dispăreau pe sub o arcadă din dedesubtul moscheei, vizavi de zidul plângerii, în niste catacombe subterane. Pietrele acelea fac obiectul construirii templului, în locul în care se presupune că, în trecut, a fost Sfânta Sfintelor. Partea superioară si stâlpii templului sunt pregătite de Mesia cel mort, cu banii adunaţi din lumea sionistă si rabinică de pe planetă. Practic, construcţia este gata. Acum, principala preocupare a evreilor este dărâmarea acestei moschei. Au avut câteva tentative de gâlceavă, dar intervenţia americanilor a linistit apele. Poporul evreu, chiar si rătăcit în privinţa Lui Mesia, nu poate trăi decât prin Dumnezeu. Ei îl doresc pe pământ cu toată fiinţa. Inconstient, instalarea lui Antichrist în templu poate provoca revenirea reală a lui Iisus. Cu alte cuvinte, ei caută să-l instaleze pe Satana si fac tot ce le stă în putinţă pentru aceasta, dar, de fapt, îl cheamă pe Mântuitorul cel adevărat”.

  11. Tunete si fulgere!
    M-ati lasat paf!
    In privinta disparitiei moscheii, un cutremur sau un bombardament – una din doua – se pot intampla oricand!

  12. Frate Admin am o mica rugaminte-intrebare…!

    “Icoana” de pe coperta cartii ANTICHRIST (a carui titlu este scris in lb. rusa…) si a carei fotografie ai postat-o mai sus…la sfarsitul articolului Cuv. Serafim Rosse, si inainte de rubrica “legaturi”…catre alte linkuri pe aceeasi tema a “semnelor vremurilor”…

    Este icoana cu fata si chipul lui ANTICHRIST sau al ADEVARATULUI HRISTOS??

    Uite de ce intreb asta…!

    Pentru ca dupa ce am citit cuvintele duhovnicesti de pret ale Parintelui Serafim Rosse pe care le-ai postat mai sus, am privit (normal, si cu o privire obisnuita…) “icoana”…OMULUI de pe cartea in limba rusa a carei poza ai postat-o mai sus…

    si din reflex era cat pe ce sa-mi fac cruce si sa ma “inchin” acestui chip…(asa cum fac aproape de fiecare data cand vbad chipul Domnului…chiar pe copertele si paginile cartilor…)caci credeam ca este Cipul lui HRISTOS…!

    Dar odata AM TRESARIT…in duhul meu, si uitandu-ma mai bine la forma sprancenelor si la forma si conturul ochilor si privind mai cu atentie intreaga FIZIONOMIE a “chipului” de pe coperta cartii de mai sus…am vazut CA NU ESTE chipul BLAND si LINISTIT si MILOSTIV al Domnului si Dumnezeului si Mantuitorului nostru IISUS HRISTOS, MESIA cel Adevarat al Lumii, ci este chipul ALTCUIVA…!

    Si mi-am zis…uite domnule cat de greu este SA DISTINGI macar o mica imagine si “infatisare” si reprezentare amorfa si statica si rece si lipsita de viata a unei simple “POZE” a copertii unei carti, dar apoi sa resusesti sa DISTINGI cu discernamant “adevaratul” chip “viu” al adevaratului ANTICHRIST, in vremurile sale antichristice…!

    Poza de mai sus m-a tulburat mult si m-a facut sa ma infior si constiinta din mine a tresarit puternic, si a tras in mine insumi un “semnal” de alarma despre faptul ca inca sunt atat de …NEPREGATIT pentru a infrunta MAREA INSELARE a dusmanului crestinilor care va face ravagii s victime in randul tuturor pamantenilor de la sfarsitul veacurilor.

    Ca sa nu lungesc mult vorba…ICOANA de mai sus…sintetizeaza mai mult ca oricare alte cuvinte si considerente de ale noastre tocmai ceea ce au spus si nea-u avertizat TOTI Sfintii Parinti despre PUTEREA de Amagire a lui Antichrist!

    Si anume ca va fi atat de greu SA-L “demasti” pe ANTICHRIST si sa-ti dai seama ca este el-OMUL NELEGIURII, si nu un om bun, sau si mai rau…Adevartul Hristos!

    Icoana de pe coperta de mai sus…este deosebit de tulburatoare si smintitoare…

    Sa ma ierti farte admin pt. acest mesaj…, l-am scris spontant si instantaneu, pornind de la aceasta TRESARIRE si ciudata senzatie de tulburare pe care am avut-o in duhul meu launtric prinvind acest…”chip”…al unui asa-zis hristos…!

    Doamne ajuta!

  13. Pai tocmai, am gasit aceasta coperta (pentru cine stie alfabetul rusesc se decodifica imediat) care am gandit ca e o buna ilustrare a celor scrise de parintele Seraphim Rose, in sensul ca Antihristul va cauta sa-L imite pe Domnul nostru, dar, daca avem buna asezare, il putem distinge si recunoaste usor.

  14. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Cum se legitimeaza noua ordine (Noutati 22-23 februarie 2009)
  15. Am urmarit toate filmuletele cu Pr.Proclu: alt sfantulet drag sufletului meu care, asemeni unui copil fara de rautate dar plin de smerenie, spunea un lucru interesant -anume, in vremurile din urma (adica astea in care traim noi…) va fi posibila venirea unui stapanitor peste tot pamantul pentru ca, oamenii ‘de stat’ din fiecare tara se vor scarbii ei insisi de reactia negativa din parte poporului care nu-i va mai tolera, nu-i va ma intelege, nu le vor mai acorda credit…si-atunci (oamenii de ‘stat’) isi vor vedea strict de ale lor incurajand si pregatind terenul pentru cel ‘nou’ care va atrage atentia, va cucerii lumea prin discurs, ‘semerenie’, ascultare, buna-vointa si ‘aplecare’ spre nevoile lumesti chiar duhovnicesti ale oamenilor sau a anumitor categorii…adica: unul aparut ‘din senin’ cu atribute straine de cei dinainea lui care s-au facut de rusine; acesta va fi Antihristul – va venii cu solutii ‘de geniu’ in privinta descalcirii dpvd econimico-social, ‘moral’ si religios imbrobodind chiar dintre ‘cei alesi’.

    Eu cred ca, suntem in acea faza cand, scarbiti si satui de asemenea specimene din propria ograda (stat) vom dorii un stapanitor vrednic si bun. Excese si reveniri la dictatura vor fi peste tot (apropos de Pr.Paisie) care spune ca, n-are cum sa dureze UE fiindca sangele varsat in al 2-lea razboi mondial este prea proaspat, memoria colectiva nu poate uita/ierta faradelegile facute de germani si…drept urmare: Italia va avea un nou Musolinii, Germania un nou Hitler. Vom trai si vom vedea in ce sens se vor desfasura evenimentele.

  16. ATENTIE: Aici e o eroare de redactare Semnele sfirsitului lumii- de parintele Serafim Rose Cap. 7 “Dimpotriva, stim foarte bine ca acesta nu este semnul venirii lui Antihrist, caci Hristos nu va mai veni la Templu. Templul a fost distrus. Hristos va veni la sfârsitul vremurilor doar pentru a deschide vesnica împaratie a cerurilor.”

  17. @ Ana:

    Care e eroarea?

  18. Nu era o critica. Am crezut ca se poate corecta pentru a nu deruta . Aici:”nu este semnul venirii lui Antihrist,”, intelesul corect este -(ridicarea Templului)NU ESTE SEMNUL venirii lui HRISTOS- sau -(ridicarea Templului) ESTE SEMNUL venirii lui Antihrist”. Nu trebuie sa postati comentariul, doar sa se corecteze daca se poate.

  19. @ Ana:

    Am postat comentariul, pentru ca nu avem cum corecta pe un site strain. Ati sesizat foarte bine, asa este precum spuneti, numai ca initial nu intelesesem si nu vedeam respectivul pasaj printre cele preluate de noi. Intr-adevar, “ridicarea templului este semnul venirii lui Antihrist”, asa este corect.

  20. Pingback: Război întru Cuvânt » PREMIERUL GORDON BROWN - “MARE PREOT” AL NOII ORDINI MONDIALE
  21. Pingback: Război întru Cuvânt » Parintele Damaschin de la Platina, ucenicul Cuv. Seraphim Rose: SA STAM PURUREA NECLINTITI IN CREDINTA NOASTRA!
  22. Pingback: Război întru Cuvânt » DESPRE EPOCA LUI ANTIHRIST SI REVENIREA PROROCULUI ILIE, CA „AL DOILEA INAINTEMERGATOR AL VENIRII LUI HRISTOS”
  23. Pingback: Război întru Cuvânt » CUVIOSUL SERAFIM ROSE - “UN OM AL INIMII” - 27 ani de la plecarea sa in patria cereasca
  24. Pingback: Război întru Cuvânt » DUHUL SFANT – UNTDELEMNUL FECIOARELOR INTELEPTE. OARE L-AM DOBANDIT? (Cuvinte si cantari pentru Sfanta si Marea Marti)
  25. Pingback: Război întru Cuvânt » “CA TOTI SA FIE UNA…” – Mitropolitul Augustin de Florina despre dezbinarea generala si cea dinauntrul Bisericii, ca semn al sfarsitului
  26. Pingback: Război întru Cuvânt » PARINTELE DIONISIE IGNAT DESPRE VREMURILE DIN URMA SI ANTIHRIST (III): “Sa facem rabdare si sa ne pregatim, mai cu seama noi, poporul român!”
  27. Pingback: Despre epoca lui Antihrist « Profetii ortodoxe
  28. Pingback: Război întru Cuvânt » Evanghelia eshatologica de la Luca, foarte importanta mai ales pentru zilele noastre: “LUATI SEAMA SA NU FITI AMAGITI!”
  29. Pingback: Război întru Cuvânt » HARUL DUHULUI SFANT – SINGURA ARMA A CREDINCIOSILOR in fata lui Antihrist si a inaintemergatorilor lui
  30. Pingback: Război întru Cuvânt » MICII MUCENICI ASCUNSI. Cum ne rusineaza si ne mustra pacatele niste copii si tineri chinuiti, suferind de boli rare… O PROPUNERE DE PREGATIRE PENTRU INTRAREA IN SAPTAMANA PATIMILOR
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate