Chiar vine sfarsitul lumii?

15-02-2008 Sublinieri

UPDATE 10 septembrie 2008:

Am vazut ca acest articol este citit deja de peste 1300 de cititori unici intr-o zi in aceasta perioada, cand s-a creat psihoza in masa legata de experimentul cretinoid de asa-zisa reconstituire a “Big-Bang-ului”, de fapt de manipulare grosolana a omenirii! Articolul de fata (aparut in februarie 2008, nu acum) nu are nici cea mai mica legatura cu psihoza de acum, ci trateaza, cu ajutorul parintelui Firmilian de la Schitul Locurele (care intre timp si-a desfiintat blogul) problematica duhovniceasca a sfarsitului lumii, explicand succint care sunt semnele si evenimentele premergatoare. Pentru un crestin adevarat, cu capul pe umeri, tocmai insusindu-si intelegerea Bisericii despre perioada eshatologica, poate sa inteleaga cat de ridicola si grotesca este povestea asta de acum, cu experimentul de la Geneva.

Cititi si :

 antihrist11.jpg

Sunt multe persoane care, desi credincioase, cand aud despre profetii si despre semne ale sfasritului incep “sa strambe din nas”, sa zambeasca sceptic si condescendent sau, dimpotriva, sa aiba un impuls de agresivitate nestapanita: ii enerveaza si ii deranjeaza atat de tare subiectul incat nici nu suporta sa citeasca vreun rand sau sa auda vorbindu-se despre el, chiar daca se pune problema sa asculte marturia vreunui sfant parinte, nicidecum a vreunui prezicator inflamat si dubios. Iar daca totusi iau la cunostinta de astfel de marturii sau profetii, cauta in tot chipul sa le relativizeze, sa le rastalmaceasca, sa spuna ca e vorba de niste “interpretari” si sa inceapa, de fapt, sa dea ei insisi propriile interpretari (“linistitoare”) la pasajele scripturistice referitoare la vremurile de pe urma si sa-i acuze pe cei care le transmit mai departe de cele mai grele boli sufletesti. In acelasi timp, tot mai multi oameni constientizeaza ca se petrec in mod precipitat lucruri din ce in ce mai grave si mai anormale la scara globala, ca lumea o ia razna tot mai mult si mai mult, iar in biserica (la nivel oficial, mai ales) evolutiile in directia apostaziei sunt tot mai pregnante si mai ingrijoratoare. Pe acest fond, a inceput sa circule tot mai mult si “zvonul” ca, vezi Doamne, dupa calendarul mayaş, lumea s-ar sfarsi precis in anul 2012. Unii se panicheaza foarte tare, altii, din contra, iau totul in ras si in usor. Care sa fie totusi pozitia corecta, ortodoxa?

Am gasit-o exprimata intr-o maniera extrem de simpla, limpede, succinta, echilibrata la Parintele Firmilian, ieromonah la  “la un schit pierdut în codru” autointitulat pe blogul foarte ziditor si odihnitor pe care-l detine, “Haiducul”. Vom prezenta asadar raspunsurile Sfintiei Sale la aceste probleme deosebit de importante, multumindu-i pentru generozitatea cu care ne-a binecuvantat sa putem prelua aici textele publicate cu ceva timp in urma pe blogul sau, intre timp desfiintat:

p-firmilian.jpg

Vremuri apocaliptice

“Aş fi dorit să termin subiectul cu privire la viaţa duhovnicească înainte de a trece la alt subiect, dar evenimentele se precipită. Din ce în ce mai multe lucruri despre care s-a proorocit că se vor petrece în vremurile de apoi, au început să se întâmple sub ochii noştri. Stejarul Mamvri s-a uscat. Pentru prima oară în istorie, Iordanul nu s-a mai întors înapoi la Bobotează. Femeile au intrat în Sfântul Munte Athos.

Deja e clar: suntem în vremea Apocalipsei.

Încă nu s-au împlinit chiar toate semnele, dar e numai o problemă de timp.

Când veţi vedea un conducător politic încoronat la Ierusalim, să ştiţi că acela e Antihristul, iar din momentul încoronării până la Sfârşitul Lumii mai sunt 3 ani şi jumătate.

Să stăm bine, să stăm cu frică, să luăm aminte!

Cât timp mai avem?

Întrebarea care mi se pune cel mai des este: când va fi sfârşitul lumii? Răspunsul este că Scriptura nu ne indică data exactă a acestui eveniment, dar ne spune nişte semne prin care putem recunoaşte apropierea sfârşitului. O parte din aceste semne au început deja să se împlinească, dar nu toate. Cel mai clar semn va fi domnia lui Antihrist, despre care Scriptura spune că va dura 3 ani şi jumătate. Sfântul Lavrentie de Cernigov spunea prin anii ’50 că unii din cei cu care stătea atunci de vorbă vor apuca vremea lui Antihrist. Socotind cât timp ar mai putea trăi acei oameni, vedem că vremea aceea nu e chiar aşa departe, dar nu ştiu să vă spun dacă mai rămân 2 ani, 10 sau 30. Oricum, e bine să ne pregătim, iar eu vă spun aceste lucruri de acum, pentru că în timpul domniei lui Antihrist nu va mai fi posibil să vorbim deschis despre asta.

Ce-i de făcut?

Următoarea întrebare este: ce trebuie să facem în această situaţie? În primul rând nu trebuie să intrăm în panică.

După Înviere, Hristos le-a spus celor ce cred în El: “iată Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârşitul veacului. Amin.” (Matei 28, 20). Apocalipsa ne spune şi ea că victoria finală va fi a lui Hristos. Aşadar, nu trebuie să ne pierdem nădejdea, ci să ne apropiem mai mult de Hristos. Unii au încercat să conceapă soluţii omeneşti pentru a scăpa de Antihrist, dar acestea vor fi ineficiente atunci. Singura scăpare va fi la Dumnezeu. Acum încă avem biserici, preoţi şi slujbe aşa că e bine să profităm de ele cât timp se mai poate. Trebuie să ne spovedim, să participăm regulat la slujbe şi să ducem o viaţă duhovnicească.

Va veni însă vremea când nu pe vă mai putea sluji lui Dumnezeu pe faţă şi de aceea trebuie să ne obişnuim încă de acum cu rugăciunea lăuntrică. O altă problemă este să renunţăm la tot ce înseamnă lux şi ne obişnuim să trăim cu puţin. În zilele lui Antihrist cei care nu vor primi pecetea acestuia nu vor putea cumpăra nimic şi de aceea vor trăi foarte greu.

Principala preocupare va trebui să fie mântuirea, nu supravieţuirea, pentru că, după cei trei ani şi jumătate ai domniei lui Antihrist, oricum va veni sfârşitul lumii şi nu va mai supravieţui nimeni în lumea asta.

Antihristi si Antihrist

Sfântul Ioan Teologul ne spune: “aţi auzit că vine Antihrist, iar acum mulţi antihrişti s-au arătat” (I Ioan 2, 18). Vedem că există o diferenţă între Antihristul cel mare care vă veni la sfârşitul lumii şi alţi antihrişti. Antihrişti, în sens general, se numesc toţi cei care se împotrivesc lui Hristos. În acest sens au fost numiţi antihrişti Nero, Diocletian, Mahomed, papa de la Roma (după schismă), Luther, Napoleon, Hitler, Dalai Lama şi mulţi alţii. Există totuşi şi un alt fel de Antihrist, despre care se vorbeşte în Evanghelii, Apocalipsă şi alte scrieri. Acesta va veni în vremurile de apoi şi va fi un lider politic care va domina lumea. Profeţiile despre el ne spun că va fi de neam evreu şi va fi încoronat la Ierusalim, dar ar fi o prostie să-i prigonim pe toţi evreii pentru păcatele lui (cum au sugerat unii). La început va face tot felul de promisiuni electorale pentru ca lumea să-l accepte, dar curând după aceea va declanşa o prigoană cruntă împotriva creştinilor. Celor care i se vor supune, li se va pune un semn pe frunte sau pe mâna dreaptă. Cei care nu vor accepta pecetluirea vor fi persecutaţi şi chiar omorâţi. După trei ani şi jumătate de domnie a lui Antihrist, va veni sfârşitul lumii şi Judecata de apoi. Antihrist şi supuşii lui vor fi trimişi în iad, iar cei care rămân credincioşi lui Hristos vor merge în Rai.

Calendarul Maya

În ultima vreme se tot vorbeşte depre calendarul Maya, care se termină pe 21 decembrie 2012. Puţinele documente rămase de la mayaşi nu precizează de ce acest calendar nu mai continuă şi după această dată, dar unii s-au grăbit să spună că atunci va veni sfârşitul lumii. Noi, creştinii ortodocşi, nu ne orientăm după calendarul Maya, ci după Sfânta Scriptură şi Sfinţii Părinţi Ortodocşi. Despre data exactă a sfârşitului lumii, Scriptura spune aşa: “Iar de ziua şi ceasul acela, nimeni nu ştie, nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl.” (Matei 24, 36) Aşadar, cei care spun că ei ştiu data exactă a acestui eveniment sunt nişte mincinoşi.

În schimb, atât Scriptura cât şi profeţiile sfinţilor indică o serie de semne prevestitoare ale sfârşitului lumii, dintre care unele deja s-au împlinit, dar nu toate. Îmi e greu să cred că toate cele care încă nu s-au împlinit se vor împlini până în 2012, dar totodată trebuie să fim conştienţi că ele totuşi se vor împlini. După cum am mai spus şi altă dată, cel mai clar semn va fi domnia lui Antihrist, care va dura 3 ani şi jumătate, după care va veni sfârşitul.

Dar sfârşitul acestei lumi înseamnă totodată şi biruinţa finală a lui Hristos şi începutul unei lumi noi, fapt pentru care Apocalipsa se termină cu cuvintele: “Amin! Vino, Doamne Iisuse!

Aşadar, nu trebuie să ne speriem de sfârşitul lumii, ci să ne pregătim să-L întâmpinăm pe Hristos şi să trăim astfel încât să putem da răspuns bun la Judecata de Apoi şi să ne învrednicim să intrăm în Împărăţia Cerurilor”.

barlaam_2a_parusia.jpg

Pe aceeasi tema, mai puteti citi:


Categorii

Hrana duhului / PREDICI SI CUVINTE DE FOLOS, Profetii si marturii pentru vremurile de pe urma, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

57 Commentarii la “Chiar vine sfarsitul lumii?

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

  1. E posibil sa fim chiar un pic mai mult naivi:-)

    Dar ideea la care te-ai oprit, gand, e una secundara in mesajul meu. Am vrut doar sa evidentiez faptul ca omul, in general, prin tot ce face, cauta sa ii fie bine (in sensul de confortabil, viata usoara si indestulata), dar noi nu trebuie sa cautam acest “bine” care este lumesc, insuficient pentru indumnezeirea noastra. Ca exista si altii care au idealuri mai inalte de atat, dar indreptate spre rau, nu neg… dar nici nu cred ca e cazul sa dezvolt ideea acum.

    Hristos a inviat!

  2. Aha…Ma rog dar eu tot am auzit chesti legate de sfarsitul lumii ca o sa cada un asteroid pe planeta si va distrege tot.. Sau ca vom muri din cauza foamei sau razboaielor eu ce sa mai cred? sa mai zis de 1000 de ori ca lumea va sfarsi dar dumnezeu nu a facut lumea ca sa o distruga:)Si eu zic ca este un “MIT” acest sfarsit al lumii 🙂 parerea mea desigur oare ma insel cum putetzi sa imi dovediti mai bn?:D

  3. Hristos a Inviat!

    Am si eu o intrebare: Cand au intrat femeile in Sfantul Munte?

    Doamne,ajuta!

  4. Câteva femei au violat interdictia de a urca pe Muntele Athos, în semn de protest
    09.01.2008 (ziarul GARDIANUL)

    Circa 500 de persoane, printre care mai multe femei, au intrat marti dimineata pe teritoriul Muntelui Athos, în nordul Greciei, loc sfânt al religiei ortodoxe care este interzis femeilor, pentru a protesta împotriva “extinderii” manastirilor pe terenuri publice, informeaza AFP, citata de NewIns. Incursiunea a avut loc în cadrul unei manifestatii a locuitorilor din mai multe sate din regiune, reuniti într-o “miscare intermunicipala a cetatenilor din Chalkidiki”, peninsula unde este situat Muntele Athos, au declarat organizatorii reprezentantilor politiei. Manifestantii au înaintat mai multi metri pe teritoriul acestei “republici monastice” autonome, la Uranupolis, la intrarea pe Muntele Athos, înainte ca un cordon de politie sa îi împiedice sa mai avanseze. “Este vorba de un act simbolic, am violat actul care interzice accesul pe munte al femeilor si al oricarui animal femela, interdictie ce dateaza din 1045”, a declarat pentru AFP purtatoarea de cuvânt a manifestantilor, Kyriaki Malama.

    Manifestantii acuza cinci dintre cele 20 de manastiri de pe munte
    le sacru ca cer drepturi asupra aproape 8.300 de hectare de paduri si terenuri din cele cinci sate ale lor. “Cerem interventia guvernului si a Uniunii Europene pentru ca manastirile sa înceteze sa mai fie deasupra legilor. Misiunea calugarilor este de ordin religios, nu de a face afaceri”, a adaugat Malama.

    Politia a precizat ca sase femei risca sa fie cercetate pentru ca au încalcat interdictia. Mai multe miscari feministe, în Grecia si în strainatate, au încercat de mai multe ori sa determine înlaturarea acestei interdictii, care dateaza din Evul Mediu. Încalcarea ei le poate aduce femeilor între doua si 12 luni de închisoare. În 2002 si 2003, Parlamentul European ceruse Greciei sa ridice interdictia, în numele principiului egalitatii sexelor, dar nu a avut succes.

  5. 😐 deci noi chiar o sa murim in 2012?
    va rog frumos raspundeti-mi !

  6. Cred ca nu ai citit cu atentie, Andreea:

    În ultima vreme se tot vorbeşte depre calendarul Maya, care se termină pe 21 decembrie 2012. Puţinele documente rămase de la mayaşi nu precizează de ce acest calendar nu mai continuă şi după această dată, dar unii s-au grăbit să spună că atunci va veni sfârşitul lumii. Noi, creştinii ortodocşi, nu ne orientăm după calendarul Maya, ci după Sfânta Scriptură şi Sfinţii Părinţi Ortodocşi. Despre data exactă a sfârşitului lumii, Scriptura spune aşa: “Iar de ziua şi ceasul acela, nimeni nu ştie, nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl.” (Matei 24, 36) Aşadar, cei care spun că ei ştiu data exactă a acestui eveniment sunt nişte mincinoşi“.

    Dar noi putem sa murim si maine, si luna viitoare, si anul viitor, Andreea… chiar putem! Iar moartea parca astazi este mai aproape, mai “la panda” decat oricand pentru fiecare, la cate se intampla in lume, la cate accidente, cutremure, boli seceratoare se intampla tot mai des, inclusiv tinerilor.
    Problema mortii personale este una, iar problema venirii Antihristului si evenimentelor apocaliptice care preced acest lucru este alta…
    Deci nimeni nu poate sti si nu ne este de folos sa stim anul, ci doar ca niste timpuri grele si apoi chiar sfarsitul acestei lumi se apropie, semnele si profetiile fiind clare in aceasta directie. Ceea ce ne este de folos si important sa stim este cuvantul Mantuitorului: “Privegheati si va rugati, ca Ziua aceea sa nu vina peste voi ca un fur“. Si cuvantul este valabil si pentru moartea noastra, care poate foarte bine sa vina mai devreme de acel moment al sfarsitului. Sa ne pregatim duhovniceste.

  7. Pingback: Razboi întru Cuvânt » ZIUA DECISIVA (Stiri 8 iulie)
  8. Stiti….am daor 14 ani….si azi….am citit …tot ce este aici…chiar si sa parut interesant…dar la un moment dat…o inceput sami fie frica…gandinduma k mai am de trait doar 4 ani…eu sper…si…incep sa ma rog..la Dumnezeu…k sa nu fie asa… as vrea si eu sa apuc sa am o familie si ..altii ca mine..si ..cati mai multi..va rog …mai lasati commenturi..si incurajatima si pe mine ca chiar nush la ce sa ma mai gandesc…dak o fi adevarat sau nu ….

  9. Domnul sa ne ajute!!!!!!!!!

  10. PT RAZAVAN te rog sa stai linistit si sa nu mai calculezi cat mai ai de trait noi putem sa murim chiar si in secunda urmatoare si pana la urma SFANTA SCRIPTURA ne spune ca nimeni nu stie cand va veni sfarsitul nici FIUL ci doar TATAL asa ca sa ne traim viata linistiti si ce o mai fi om mai vedea DOAMNE AJUTA cat despre 2012 eu am inteles ca mayasii au prezis schimbari radicale ale climei si altele dar nu pot prezice ei sfarsitul lumii

  11. semne exista sunt de acord dar nu sa-u adeverit toate antihristul nu a venit//……..inca nu sunt toate semnele cine nu e de acord sa ma contrazica si sa spuna cu ce am gresit multumesc

  12. E corect ce spune Alyn. Cititi si celelalte linkuri, de la finalul articolului. Si raspunsul de mai sus, dat Andreei.
    Pentru Razvan: Cel mai important este sa ne preocupam sa cunoastem si sa traim credinta ortodoxa in conditiile si la masura noastra de acum, ravnind sa sporim tot mai mult.

  13. http://www.cuvantul-ortodox.ro/2008/08/11/p-serafim-rose-despre-viitorul-rusiei-si-sfarsitul-lumii/

    “Vremurile noastre

    Trăim într-o epoca despre care Domnul ne-a prevenit, o epocă în care iubirea multora se va raci (cf. Matei, 24, 12), a vremurilor din urmă, în care Evanghelia lui Hristos, primita cu atîta râvnă de cei dintîi crestini, a devenit doar o mica parte a vietii pământeşti pe care cei mai multi dintre noi o ducem, în loc sa fie centrul si însemnatatea vietii noastre – ceea ce ar trebui sa fie daca am întelege care este adevarata noastra credinta. Crestinismul ortodox, fiind o credinta arzatoare pe care nu ne rusinam sa o marturisim si s-o pazim ca fiind lucrul cel mai de pret din viaţă, se afla în mare masura într-o stare de decădere si de regres în lumea de astazi”

  14. nu imi doresc sa vina sfarsitul lumi deoarece am 17 ani si am o viata inainte vreau sa ma bucur de ea alaturi de familie si de prieteni si de pers iubite :(:(:(:((::(:: pentru k nu vreau sai pierd

  15. Am vazut ca acest articol este citit deja de peste 1300 de cititori unici intr-o zi in aceste zile cand s-a creat psihoza in masa legata de experimentul cretinoid de asa-zisa reconstituire a Bing-Bang-ului, de fapt de manipulare grosolana a omenirii! Articolul de fata (aparut in februarie 2008, nu acum) nu are nici cea mai mica legatura cu psihoza de acum, ci trateaza, cu ajutorul parintelui Firmilian de la Schitul Locurele (care intre timp si-a desfiintat blogul) problematica duhovniceasca a sfarsitului lumii, explicand care sunt semnele si evenimentele premergatoare. Pentru un crestin adevarat, cu capul pe umeri, tocmai insusindu-si intelegerea Bisericii despre perioada eshatologica, poate sa inteleaga cat de ridicola si grotesca este povestea asta de acum, cu experimentul de la Geneva. Cititi si articolul de ieri al parintelui Savatie Bastovoi:

    http://savatie.wordpress.com/2008/09/09/adio-a-venit-sfirsitul-lumii/

    “Mă minunez la cîtă prostie a ajuns lumea. Te uiţi la Pro TV şi nu-ţi vine să crezi cu cît patos ni se relatează despre savanţii care au pregătit nişte tuburi grozave în care vor provoca Bing Bang-ul. Însă, atenţie, dacă experimentul nu va reuşi, s-a zis cu Universul. Pămîntul va fi absorbit în găurile negre şi – gata!

    Oare chiar am înnebunit cu toţii? Chiar nu mai există nimeni în redacţiile televiziunilor care să se încumete să facă puţină băşcălie pe seama acestei băşcălii făcute de te miri cine? Oamenii se panichează pe forumuri, adolescenţii strigă că vor să mai trăiască. Ce nebunie! Lumea toată s-a transformat într-o piesă ionesciană!

    Scriu şi eu acest cuvînt înainte să vină sfîrşitul. Că doar, dacă nu vine, voi fi ieşit drept, iar dacă vine, cine mă va contrazice?

    Mai întîi, experimentele cu adevărat periculoase se fac în secret. Dacă acest experiment a fost anunţat, este pentru că este o gogomănie. Treaba cu absorbţia pămîntului era necesară pentru promovarea media. Toată lumea e cu ochii în televizor. Mîine, desigur, pămîntul nu va dispărea. Totul va fi bine. Experimentul va demonstra că Bing Bang-ul a fost o realitate confirmată ştiinţific. Aşadar, Dumnezeu nu există.

    Cît despre sfîrşitul lumii, bine că a trecut…”

  16. sfarsitul lumi va veni atunci cand Iisus Hristos va cobori pt.a doua oara pe pamant….iar ce vor aia sa faca k masina aia …sunt dor niste experimente;).Sfarsitul lumii vine doar cand vrea Domnul.:)

  17. multi au zis k o sa murim in 2002..si nam murit.Ganditi-va si voi k o sa fie 7 ani de Apocalipsa..razboi si totul va fi altfel nu va putea o masina sa puna capat lumii,Eu totusi cred ca nu vom muri acum,doar atunci cand Iisus va veni pe Pamant pt a 2 oara.:)

  18. Daniela, ai oarecum dreptate, dar Mantuitorul Iisus Hristos nu vine a doua oara ca sa ne omoare si nici nu stie nimeni c-o sa fie sapte ani de Apocalipsa, ci doar ca domnia lui Antihrist va fi de ani 3 ani si jumtatate (daca este corecta talcuirea literala a Scripturii in acest caz) 🙂 Citeste cu atentie materialul de mai sus si macar cateva din linkurile de dupa el.

  19. Pingback: Război întru Cuvânt » PARINTELE SAVATIE DESPRE MAREA MANIPULARE “BING-BANG”
  20. sunt foarte uimita de ceea ce se zice acum ca in aceasta zi de 10.09.2008 va veni sfarsitul ieste tare teama si n mi-as dori sa se sfarseasca aici am credinta in DUMNEZEU si sper ca EL ne va ierta si de aceasta data sunt si eu una din ficele lui dumnezeu nu sunt chiar o doamna dar am crezut vesnic in DOMNUL si nu pot sa cred acuma ca niste savanti au de gand sa faca cea ce este rau nu conteaza ca ei vr sa vada teoria bing-bang sau sa readuca era glaciara in primavara sau sa porneasac o gura noua finca am vazut pe unh alt sitte ca va fi groaznica ziua de azi praful va invalui pamantul va veni o lumina imensa din cauza acelor experminete facute de sdavanti astaia fara inima si ca toate zilele noastre sau dus ca vom lua foc cu toti ca nu vom mai trai si planeta mea scumap nu va mai fi spr ca dumnezeu a imi ierte mie pacatele si tuturor sa le ierte pacatele cher daca au ucis chiar daca au violat chiar daca au sechestrat dumnezeu la va ierta si lor pacatele !!!DUMNEZEU NE IUBESTE PE TOTI SI ASTFEL ZIC CA VA FI BIINE LINISTITIVA TOATA LUMEA SI FIECARE MOMENT TRAITIL CU FRIGA DOMNULUI CEL SFANT

  21. @ Mihaela:

    Cititi, va rog, comentariile anterioare cel putin si articolul p. Savatie!

  22. Parerea mea este ca ar trebui sa fim pregatiti zilnic pentru “sfarsitul lumii” 🙂
    Un sfant parinte spunea ca trebuie sa traim fiecare zi ca si cand ar fi ultima. Nu pentru ca asa ar fi, ci pentru ca acest lucru ne va ajuta sa fim mai buni si mai umili…
    Cred ca in Romania televiziunile au facut o “mica isterie” cu acest experiment, care pe alte meleaguri nu prea a fost bagat in seama.

  23. Doamne ajuta!

    Ispita mai mare decat a prezice Sfarsitul lumii, nu cred sa existe decat de la satana, care se considera pe sine dumnezeu, deci in masura sa anunte ceasul cu precizia calendarului mayas.
    Cel intelept va lua in calcul fiecare clipa ca fiind ultima dinaintea sfarsitului si va trai ca atare pentru mantuirea sufletului.
    Bing Bang, o mare scorneala stiintifica, pentru o asa zisa lume materiala. Insa cum ramane cu viata care a aparut dupa cea mai groaznica explozie posibila? Sau de unde a survenit surplusul de energie care a determinat explodarea mingii universale(marimea stiintifica a universului), cand tot universul era condensat in mingea supradensa? in afara mingii ere nimic si cum a putut apare ceva din nimic?. Poate ca Bing Bang este un nimic, folosit experimental pentru subjugarea constiintelor gata pregatite in sistemele de invatamant moderne.
    Deci,experimentul este unul din atacurile atee asupra dreptcredinciosilor.
    Pe cand filosofii mai cauta inca raspuns la intrebarea cu privire la cine a fost mai intai:oul sau gaina, noi crestinii avem raspunsul: gaina. Dumnezeu a facut pasarile si toate vietuitorele dupa care fiecare s-au inmultit in felul firesc, gaina facand oua din care au iesit puii ce s-au facut gaini.
    Deci, acum, mai intai a fost Lumea si apoi Bing- Bangul, care bing- bang nu ar fi aparut din mintea atee a multor savanti, daca nu ar fi fost lumea cu ratacirile ei.
    Dumnezeu sa lumineze mintea tuturor, si iertare pentru toate!

  24. Sfarsitul lumii insa tot va veni, fie ca vrem fie ca nu vrem. E inevitabil.
    Conteaza insa sa nu avem regrete cand acest lucru se va intampla.

  25. Cum ar veni, zambeste azi, ca maine… vine sfarsitul? 🙂

    Putem sa nu avem regrete, adica mustrari de constiinta, doar in masura in care ne impacam cu Dumnezeu si ci cu constiinta noastra cat inca “suntem pe calea” vietii. Iar sfarsitul vietii proprii poate veni oricand.

  26. Of Doamne Iisuse!
    Sunt o nenorocita de femeie pacatoasa care Ii Multumeste cat poate de des lui Dumnezeu pt fiecare noua zi data! Ii multumesc ca si azi M-a binecuvantat dandu-mi o noua sansa , sa-mi recunosc pacatele si sa incerc sa nu le mai repet, sa ma tem de mine insumi!
    Ma rog lui Dumnezeu in nemernicia mea sa nu-si intoarca fata de la mine doar oare si-a intors-o vreodata?
    Eu cred ca datorita unor oameni ca voi, cu credinta in suflet Dumnezeu amana sfarsitul…el se va intampla asta e sigur dar cred ca depinde de noi cand se va intampla!

    Va multumesc si Doamne ajuta!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate