MARSUL FAMILIEI SI AL NORMALITATII

17-05-2008 Sublinieri

Salutam cu bucurie initiativa catorva asociatii crestin-ortodoxe, in frunte cu Asociatia ROST de a organiza luni, 19 mai, in Bucuresti, o actiune de protest impotriva promovarii tot mai agresive si in tara noastra a homosexualitatii ca normalitate si pentru sustinerea valorilor familiei traditionale. Redam mai jos textul lui Claudiu Tarziu, care argumenteaza acest demers pe blogul sau:

image002.jpgLa initiativa unui grup de tineri crestini, luni, 19 mai a.c., incepind cu ora 17.00, in Bucuresti va avea loc un mars pentru normalitate, pentru familie si contra propagandei homosexuale. Aceasta actiune urmareste sa atraga atentia asupra faptului ca, pas cu pas, de citiva ani, anumite organizatii ale “societatii civile” incearca sa ne faca sa credem ca a fi homosexual este ceva normal, ca homosexualitatea e o simpla alegere, pe care, la o adica, ar putea-o face si copiii nostri. Cu alte cuvinte, un pacat si un viciu ne este prezentat ca un comportament firesc. O abordare mai pe larg aveti aici. Marsul pentru normalitate este programat chiar in prima zi a saptaminii de propaganda a gay-lor – care se desfasoara de patru ani neintrerupt, cu acordul si ajutorul autoritatilor, care ar trebui sa pazeasca morala publica si interesele majoritatii. Obraznicia, insistenta si fortele politice si financiare de care fac uz homosexualii pentru promovarea homosexualitatii in ultimii ani reclama un raspuns imediat si clar din partea romanilor crestini. In anii trecuti, noi cei de la ROST ne-am marginit la a ne exprima opinia prin presa. Astazi este nevoie sa iesim si in strada. De aceea, Asociatia ROST, alaturi de Asociatia Christiana, Asociatia pentru Cultura “Alfa”, Fundatia Sfintii Martiri Brancoveni si Fundatia Sf. Sava – altminteri organizatii care au optat pina acum pentru alt fel de manifestari decit cele de strada – gireaza acest mars pentru normalitate. Marsul va incepe din fata Patriarhiei si va urma traseul Piata Universitatii, Piata Romana, Bulevardul Dacia, Calea Victoriei, Dealul Mitropoliei. Personal, imi doresc ca aceasta actiune sa nu fie instrumentata politic – tocmai pentru ca sintem in campanie electorala – si mai ales ca Biserica sa o sustina. Ma intreb citi preoti vor iesi “cu crucea-n frunte”. Si nadajduiesc ca multi, iar dupa sfintiile lor – parohii intregi. Cel putin asa s-ar cuveni“.


Categorii

Anunturi, Crestinul in lume

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

12 Commentarii la “MARSUL FAMILIEI SI AL NORMALITATII

  1. Ma bucur ca si noi ortodocsii incepem sa fim mai organizati si sa luam atitudine.Ar fi bine sa se anunte in aceasta duminica in toate parohiile despre aceasta initiativa.

  2. Atata frumusete, sfintenie si gingasie in icoana…Bucurie mare mi-ati adus.

  3. http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/803835/Verde-pentru-gay/

    Curtea Supremă de Justiţie a Californiei a legalizat joi căsătoriile între persoane de acelaşi sex, o decizie istorică aptă a avea consecinţe la nivel general în SUA.

    Potrivit AFP, magistraţii americani au dat câştig de cauză, cu patru voturi „pentru“ şi trei „împotrivă“, mai multor reclamanţi, printre care se numără şi oraşul San Francisco, care au afirmat că semnificaţia căsătoriei din Codul Civil, definită drept uniunea dintre o femeie şi un bărbat, este discriminatorie.

    California devine astfel al doilea stat american, după Massachusetts, în care căsătoriile între persoane de acelaşi sex sunt legale.

    Homosexuali şi apărători ai drepturilor acestora au sărbătorit în stradă evenimentul. După decizia Curţii Supreme din California, actriţa de comedie Ellen DeGeneres şi-a anunţat joi intenţia de a se căsători cu partenera sa de viaţă, actriţa Portia de Rossi, anunţă revistei „People“.

    Mai multe grupări religioase şi sociale conservatoare au anunţat că vor contesta hotărârea „complet deplasată“ a Curţii, în cadrul unui referendum organizat în septembrie.

    http://www.ziua.ro/news.php?data=2008-05-17&id=6672

    Si…o mica reactie:

    Carnival ride collapses in California; 24 injured
    http://news.yahoo.com/s/ap/20080517/ap_on_re_us/ride_collapse

  4. De la americani nici nu te poti astepta la altceva; nu spunea – deunazi – prin carti – Pr.Cleopa – ca la ei aici vezi o ‘biserica’ mormona, una a martorilor lui Iehova, aici una satanista, una protestanta…toate in forme ciudate si cu componenta pe masura! Si sa ma ‘leg’ si de Statul nostru ‘de drept’ care, impreuna cu Ministerul Culturii – acu’ceva ani in urma – a declarat gruparea Martorii lui Iehova drept cult recunoscut la noi! De ce s-a tacut?! De ce nu a reactionat BOR?!
    Si tacerea este un raspuns, nu?

  5. Da…incearca acesti ANORMALE fiinte denaturate si depravate, decazute si stricate de pacat, incearca sa ne faca pe noi romanii sa credem ca homsexualitatea este ceva….”normal”!

    Aduc in sprijinul neroadei lor “justificari” ca unii oameni se nasc…asa, cu aplecarea inspre homosexualitate din insasi pantecele mamei lor…!

    Tot din pantecele mamei lor se nasc…”DIFERITI” de oamenii normali si bolnavii psihici!

    Par si ei…”normali” din punct de vedere fizic si anatomic, dar NIMENI nu-i considera…NORMALI si in randul persoanelor umane DEPLINE si CAPABILE sa aiba responsabilitati in lume!
    Ba din contra sunt INTERNATI si SUPRAVEGHEATI in institute specializate si uneori, fiinda nevoie si de UZUL FORTEI FIZICE (camasa de forta) ca sa fie tinuti in afara posibilitatii de a produce pagube sau a face victime.

    Cam asa ar trebui VAZUTI si CONSIDERATI si TRATATI si ABORDATI si APRECIATI si DIAGNOSTICATI si aceste nemernice fiinte oamenesti NEDEMNE de numele de OM, caci au fost…IN CINSTE de a fi facute dupa CHIPUL SI ASEMANAREA CREATORULUI si au lepadat VOIA si ADEVARUL si PORUNCILE si LEGISLATIA CREATORULUI UNIVERSULUI si si-au pus nemernica si bolnava lor “voie” ca LEGE principala a vietii lor.

    Ma intreb, daca tot spun ca ASA s-au nascut…atunci SA FIE internati SI “ADAPOSTITI” inn …locuri special amenajate pentru ei, intr-un fel de REZERVATII de…MORAVURI BOLNAVE si de CMPORTAMENTE VICIOASE ANORMALE, unde ei de ei, sa traiasca in patima si acest pacat al lor daca asta vor, DAR SOCIETATEA SA FIE SCUTITA SI FERITA SI OCROTITA de…”molima” bolii lor morale!

    Sarmanii occidentali si mai ales americani, cum se mai potrivesc si implinesc pt. ei Cuvintele CELE NEMINCIONOASE ALE LUI HRISTOS, spuse prin gura Sf. AP. PAVEL, in Epistola acestuia catre ROAMNI, ca “Cunoscand pe Dumnezeu nu L-au slavit ca pe DUMNEZEU, nici nu i-au multumit, CI S-AU RATACIT IN GANDURILE LOR, si inima lor cea nesocotita S-A INTUNECAT. Zicand ca sunt intelepti AU AJUNS NEBUNI. Si au schimbat SLAVA lui Dumnezeu Celui NESTRICACIOS cu asemanarea OMULUI CELUI STRICACIOS….De aceea Dumnezeu i-a dat necuratiei, dupa poftele inimilor lor, CA SA-SI PANGAREASCA TRUPURILE LOR INTRE EI, ca unii care au SCHIMBAT Adevarul lui Dumnezeu IN MINCIUNA…Pentru aceea Dumnezeu I-A DAT UNOR PATIMI DE OACARA, caci si femeile lor au schimbat FIREASCA RANDUIALA cu cea IMPOTRIVA FIRII; Asemenea si barbatii, lasand randuiala CEA DUPA FIRE a partii femeiesti, S-AU APRINS IN POFTA LOR UNII PENTRU ALTI, BARBATI CU BARBATI, SAVARSIND RUSINEA si luand IN EI, rasplata cuvenita ratacirii lor…(cf. ROAMANI, cap.1, vers.21-27)”!

    Se pare insa ca nu numai homosexualii si lesbienele din America si din lume au INEBUNIT, ci dupa cum se vede de la o vreme INCEP SA INEBUNEASCA DE-A BINELEA si JUDECATORII si PARLAMENTARII si JURNALISTII si PROFESORII si mai ales MEDICII si BILOGII si ETCIENII si BIOETICIENII (necrestini, sau nepracticanti ai religiei crestine) adica toti care AR PUTEA SA DEZAPROBE si SA INGRADEASCA (cu autoritatea publica si de imagine si renume pe care o au), raul si ANORMALITATEA care incep sa COLCAIE si MISUNE si viermuiasca CA UN FOCAR incontrolabil in societate, DAR NU O FAC, si MAI ALES NU VOR SA O MAI FACA!

    Sarman si decazut si depravat si STRICAT taram al OCCIDENTULUI, sarmana CLOACA IMPUTITA A PATIMILOR SI PACATELOR, cum se va mai judeca Dumnezeu cu tine, si cum TE VA MAI OSANDI, si mai ales CUM TE VA PEDEPSI…!

    Macar noi, crestinii ortodocsi SA LUPTAM CU UN GAND SI O INSUFLETIRE impotriva acestui DUSMAN al mantuirii neamului nsotru care vine sa ne cotropeasca tara noastra, si SA-L LOVIM DIN TOATE PARTILE cu ce putem si cu ce stim, dar mai ales, in mod nevazut cu PUTEREA RUGACIUNII!, ca sa mai pastram inca un mediu..,social cat de cat normal, in care sa creasca si sa se mantuiasca si copiii nostri!!!

    AMIN! HRISTOS A INVIAT! SLAVIT SA FIE DOMNUL!

  6. Din pacate, draga frate Vela, si noi insine, atat ca popor ortodox, cat si noi, cei din Biserica, aducem “contributia” noastra la umplerea paharului faradelegilor. Nu suntem ca ei, nu vrem ca ei, uram si camasa de pe ei, dar nici noi nu suntem acei drepti pentru care sa nu cada Constantinopolul. Daca nu am fi atat de slabanogiti, atat de batjocoriti de patimi, nici sodomitii si nici cei care ii incurajeaza nu ar avea asa indrazneala si libertate. Nenoricirile care se vor abate sunt si din vina noastra. Si se vor abate si asupra noastra. Atunci vom infrunta o vreme a cernerii, cand se va vadea credinta noastra, daca este sa nu. Doamne, ajuta sa putem avea credinta pana la sfarsit!
    Dar acest lucru nu inseamna deloc ca ar trebui sa fim toleranti cu asa ceva. Cum am spus, trebuie sa uram si camasa de pe ei, si sa ne impotrivim din toate puterile la planurile lor demonice.

  7. Frate Vela!
    Recunosc: sunt cam repetenta la Epistole! Le-am citit mai demult! Ma rezum doar la cele 4 Evanghelii dar sa sti ca nu-mi place, aproape ma ‘sminteste’ aici: “De aceea Dumnezeu i-a dat necuratiei, dupa poftele inimilor lor” si “Pentru aceea Dumnezeu I-A DAT UNOR PATIMI DE OACARA” – e ca si cum Dumnezeu le-a determinat, i-a impins de la spate sa faca unele ca acestea (si-atunci ce raspuns vor avea din moment ce Facatorul Cerului si-al Pamantului, al tuturor celor vazute si nevazute a incuviintat, chiar a ‘determinat’…implinirea unor astfel de apucaturi impotriva firii); eu cred – mai degraba – pentru unul ce citeste printre randuri ca, de fapt si-a ridicat Harul de la ei lasandu-i astfel descoperiti si la indemana depina a lui Nichiduta fiindca le-a cercat inima si rarunchii si au vazut ca pactizeaza mai degraba cu Veliar decat cu EL. Nu stiu daca ai citat exact, n-am verificat, dar daca e asa…multi ar intelege atceva! Apoi pe mine ma mai mira altceva: de la Potop incoace (spusele Pr.Cleopa) Noe inainte de obstescul sfarsit si-a trimis cei 3 fii (Iafet in Europa, Sim in Asia si Ham in Africa) impartindu-le trupul lui Adam: lui Sim – capul; lui Iafet – mijlocul, picioarele – lui Ham) si vin intrebarile: cum de s-a intamplat ca – in ciuda parintelui lor Noe – urmasii lui sa rataceasca de la credinta inchinandu-se idolilor, si 2.cum – totusi – a reajuns trupul lui Adam pe Golgota, fiindca se spune ca, Hristos a fost rastignit deasupra trupului lui Adam?!

  8. Pana acum cateva luni cand priveam aceata problema la modul general, as fi avut si eu la fel ca si dv. aceeasi replica intransigenta: da, sa avem “lepra” moralei izolata la marginea societatii! Nu exista circumstante atenuante, si nu exista, dar cine sunt inculpatii? Daca “stiinta” este in stare sa cloneze tot felul de tesuturi umane si sa se joace lamentabil cu embrionii, de ce nu se angajeaza pozitiv sa indrepte aceasta “gena stramba” care il plaseaza pe aproapele meu in opozitie cu Insusi Dumnezeu? Dar unde sunt eu in acest tablou? Dar care este procentul real al celor care au “dobandit” aceasta deplorabila maladie? Unde am fost eu si ce am facut eu cand aproapele meu era in ispita! I-am intins eu o mana ca sa il sprijin inainte de a cadea? Am indreptat eu macar o rugaciune din adancul inimii pentru el? Am plans eu impreuna cu el? Cred ca acelasi deget cu care arat catre acesti rataciti poate fi intors si catre mine! Doar motivele sunt diferite, dar vina…
    Acum cand problema a devenit cu mult prea specifica pentru mine, sunt la fel de intransigenta ca si dv., dar nu mai am nici o indrazneala in rugaciune mea catre Dumnezeu, “căci sunt gol, şi m-am ascuns”. Pe scurt, asta este o poveste adevarata si inca una dintre problemele la care nu gasesc nici un raspuns.
    Se zice ca rudele ti le da Dumnezeu, numai prietenii ti-i alegi singur. Nu o sa fac acum o disputa despre cum este privita predestinarea in ortodoxie, ci ceea ce vreau sa spun este ca am si eu ca oricine pe lumea asta, oameni pe care ii simt cumva compatibili cu mine, pe care imi face placere sa ii am alaturi, etc. Asa s-a facut ca din tot neamul meu numeros, imi era intr-un mod special mai drag rudenia mea “C”, o persoana inzestrata cu o multime de calitati, genul acela de persoana pe care in traditia noastra il numim “de poti sa il pui la rana”. Deci lasand la o parte eruditia (care sigur este o calitate atunci cand este intarita de o trairea reala si in fapt), si in ciuda unui destin realmente vitreg (ceva ca un blestem), avea acest “C” atata blandete, atata bunatate, atata echilibru in comportament, atata bun simt, incat preocupata in a-i admira toate aceste calitati, am trecut inconstienta si oarba pe langa drama zdrobitoare care se desfasura muta pe fundal in acest biet suflet. Oare eu daca as fi fost expusa in viata simultan si constant pentru mult timp “picaturii chinezesti” si unui dezastruos “taifun” cum a fost expus “C”, as fi fost eu capabila sa ma opun compromisului? Oare doar pentru ca Dumnezeu m-a pazit de multe rele in viata, pot eu spune ca sunt mai buna decat “C”? Oare nu sunt eu ca fariseul din parabola multumind lui Dumnezeu ca sunt asa si pe dincolo? Unde am fost eu (care ar fi trebuit sa ii fiu aproape) cand acest suflet plangea? Unde am fost eu cand acest suflet se zbatea in incertitudine? Poate cu un simplu impuls se putea schimba echilibrul de forte spre bine!
    Si din pacate drama nu se termina aici. Dupa multi ani de tacere, cat eu “crestin ortodoxa traditionalista si intransigenta” am refuzat orice relatie de orice natura cu “C”, deci acum dupa aproape zece ani, “C” incearca sa reinoade o noua relatie. Si spun noua pentru ca acum incearca sa isi include -deocamdata fragil- si “partenera”…Este blamarea, ignorarea si tacerea raspunsul potrivit? Sau este dialogul (sigur, cel constructiv) metoda indicata pentru a indrepta aceste suflete? Si daca ar fi dialogul, sunt eu pregatita sa ii fac fata? Ce alte metode ar fi eficiente?
    Intotdeauna cand negi ceva trebuie sa il inlocuiesti cu ceva pozitiv. Cu ce sa inlocuiesc eu blamarea homosexualismului ca sa nu transform drama in tragedie? Nu sunt destul de puternica ca sa ma lupt cu asa ceva, dar in acelasi timp imi este frica sa raspund eu lui Dumnezeu “Nu stiu. Sunt eu pazitorul fratelui meu?”
    Quo Vadis, Domine?

  9. O sa va raspund putin mai tarziu PE INDELETE,la mandoua, si tie MAGDA si tie ELENA.

    Am fost plecat din oras, si am revenit de curand, am dechis imediat calculatorul si am citit postarile voastre!

    In postarea viitoare o sa va arat DE CE GRESITI in rationamentele voastre!

    Pana atunci, va pot spune, cu riscul de a va supara si enerva, ca SI DE LA ASTFEL DE ARGUMENTE si…”opniii”, pline de…”chipurile mila si intelegere”, S-A AJUNS LA…LEGALIZAREA si APARAREA PRIN LEGE si mai ales prin CONSTITUTIA EUROPEANA a pacatului homosexualitatii (spre ex. in Art. II-81, alin. (1), din TITLUL III, intitulat “EGALITATEA”, din Partea a 2-a a Constitutiei europene, intitulata “CARTA DREPTURILOR FUNDAMENTALE A UNIUNII”, se interzice DISCRIMINAREA de orice fel a altor persoane…cetateni ai uniunii)!

    Da astefel, de justificari pline de LAMENTATII si LACRIMOGENE si…pline de…”compasiune” fata de “bietii” homosexuali, AU FACUT sa AIBA EI CASTIG DE CAUZA, si sa-si IMPUNA NELEGIURIREA SI PACATUL LOR STRIGATOR LA CER, ca UN DREPT si ca O LIBERATATE si mai ales…”CA O VALAOARE, chipurrile sociala si…EUROPEANA”, care trebuie ocrotita de legislatia Europeana, in frunte cu LEGEA FUNDAMENATLA A EUROPEI – Constitutia Europeana!!

    Un proverb romanesc spune “NU FII TU MAI MILOSTIV CA DUMNEZEU!”

    Ca sa-i dau o prima lamurire Magdei, DA exact asa spune in EPISTOLA CATRE ROMANI (eu nemodificand textul (care se poate verifica, caci am citat Textul Editiei sinodale – 1988), ci doar trecand cu vederea unele cuvinte din versetele citate, adica intentionat le-am omis prin puncte de suspensie), DOMNUL INSUSI I-A DAT NECURATIEI! De ce? Fiindaca ei, homosexualii…”au urat curatia si RANDUIALA FIREASCA A INTREBUINTARII TRUPURILOR sotilor si sotiilor au dispretuit-o”, de asta DUMNEZEU I-A DAT sa fie ROBI ai FARADELEGII, dar nu i-a dat imediat, ci cand a vazut ca nu se intorc de la faradelegea lor!

    Tot asa se spune si in 2 TESALONICENI, in cap.2, ca fiindca oamenii din urma NU VOR MAI IUBI ADEVARUL, ei bine DUMENZEU DIN CER si nu diavolul, LE VA TRIMITE O LUCRARE DE INSELACIUNE, ca sa fie inselati si PIERDUTI VESNIC PRIN ASTA!

    Hristos a spus MERGETI SI PROPOVADUITI EVANGHELIA LA TOATA FAPTURA, dar numai cine VA CREDE si VA TRAI DUPA EA, dupa EVANGHELIE se va mantui, ceilalti care nu vor crede VOR PIERI!

    Si tot EL-HRITSOS, a mai spus NU DATI CELE SFINTE PORCILOR!

    Iarasi tot din Evanghelie observm ceva ciudat, si anume NICIODATA HRISTOS NU REPETA O INVATATURA, adica nu o spune de doua ori, CI O SINGURA DATA, …UNICA DATA, si aproape dupa fiecare pilda spusa adauga aceste cuvinte: “CINE ARE URECHI DE AUZIT SA…AUDA!!”

    Dar, tot Scriptura ne spune ca CUVINTELE DUHOVNICESTI (spirituale) SUNT NEBUNIE pentru oamenii care traiesc dupa lucrarile firii pamantesti, dupa lucrarile firii cazute!, si ca ei NU POT PRIMI CELE ALE DUHULUI!

    Totusi DUMNEZEU I-A TRIMIS SI-I va trimite pan ala Sfarsitul veacurilor pe AMBASADORII SI CRAINICII LUI, pe Pastorii BISERICII, ca SA VESTEASCA PACATOSILOR IERTAREA SI MANTUIREA, chiar daca acestia isi vor astupa urechile sa nu auda sau ii vor omori…, dar TOT II VA TRIMITE!

    De ce, CA SA NU AIBA CUVANT DE DEZVINOVATIRE, asa cum a spus si HRISTOS INSUSI aceste cuvinte: “DACA NU AS FI VENIT SI NU LE-AS FI SPUS…PACAT NU AR AVEA…, dar fiindca nu asulta…PACATUL LOR RAMANE”!

    Asadar surioare intru Hristos, nu-l MANIATI pe DUMNEZEU, incercand sa-i aparati pe cei pe care EL I-A OSANDIT!

    Caci tot in Scriputura, in Apocalipsa ni se mai spune asa (nu mai specific textul ca trebuie sa caut prin Scriptura, si imi ia mult timp, chiar daca caut cu…calculatorul…) “CINE SE SFINTESTE SA SE SFINTEASCA MAI DEPARTE, si CINE PACATUIESTE…SA PACATUIASCA MAI DEPARTE…cacivremea S-A SCURTAT”!

    Iar eu adaug, indraznesc sa adaug, CINE A CREZUT CUM CERE BISERICA, adica ASA CUM DOMNUL NE-A ARATAT SI DECOPERIT PRIN DESCOPERIREA SA (REVELATIA DUMNEZEIASCA…din Scriptura si TRADITIE ), SA CREADA MAI DEPARTE, fara sa culeasca urechea la…”plangaretele” justificari de aparare ale celor care NU VOR SA ISI INDREPTE VIATA DUPA PORUNCILE DOMNULUI!

    Cu UNIUNEA si cu LEGILE EI, si cu homosexualii ei, DUMENZEU SE VA JUDECA, si tot el II VA DA PEDEAPSA CUVENITA. pana atunci noi sa spunem ca Apostolii CADENI-SE NOUA SA ASCULTAM MAI MULT DE DUMNEZEU DECAT DE OAMENI, fie ei si demnitari…europeni, in gulere scrobite…!

    Doamme ajuta! HRISTOS A INVIAT! SA INVIEM SI NOI in fiecare cuta a fiintei noastre!

    AMIN! SLAVIT SA FIE DOMNUL!

  10. nimic nou sub soare. Sodoma si Gomora sunt exemple graitoare.
    ca si cutremurul din China!

    cine are ochi de vazut sa vada!
    “ce voiesti sa iti fac?” “Doamne, sa VAD!”
    Doamne ajuta, Doamne iarta, Doamne miluieste!

  11. parintele Arsenie Boca spunea despre cei nascuti cu probleme (fizice, psihice) ca au fost conceputi in posturi mari sau in sarbatori mari.
    deci tot rodul neascultarii noastre, pacatele!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate