“SISTEMUL” sau CUM LUCREAZA SATANA “LA DOUA MAINI”

7-06-2008 Sublinieri

antihrist2.jpg

Motto:Cine are impresia ca aceasta miscare ecumenica se manfesta pur si simplu intamplator, pentru ca cineva are o anumita idee sau o anumita orientare, cred ca este intr-o oarecare eroare… Dincolo de intentiile pozitive, de ceea ce este <<imbracat>> frumos, exista cu totul si cu totul altceva. Avem de-a face cu un sistem. Deci atunci cand vorbim de miscarea ecumenica vorbim de aceleasi intentii, de acelasi program de globalizare, dar acum si religioasa. Sub aceasta masca se propaga ecumenismul astazi, si are metodele lui, are mijloacele lui…Nu avem de-a face cu o parere a unui ierarh sau a unui om in Biserica Ortodoxa. Avem de-a face cu un sistem. Sa nu isi imagineze cineva la un moment dat ca e problema unui singur om care, odata cu plecarea lui, spre exemplu, problema s-a rezolvat. Nu, nu-i asa!

(pr. Florian Puscas de la Oradea, la conferinta “Ecumenim si fanatism”)

20080118sruc_is_z1_04.jpg

Toate profetiile Sfintilor Parinti despre venirea lui Antihrist arata ca el va veni ca un salvator, ca o solutie la crizele profunde care vor macina lumea si pe care inaintemergatorii sai le-au “pregatit” din vreme. Conspirationism?! Cititi profetiile Sfintilor Parinti

Strategia ucigasului de oameni este si astazi, cu atat mai mult cu cat ne apropiem cu pasi repezi de sfarsit, mult mai rafinata si mai subtila decat avem tendinta sa ne inchipuim indeobste. Si asta deoarece miza lui cea mai mare nu este sa puna gheara lui pe necredinciosi – pe care ii are usor sub stapanire -, ci pe cei alesi. Prea usor trecem peste acest cuvant al Mantuitorului! Cei alesi nu sunt cei care traiesc total lumeste, indiferent, care nu dau atentie vietii duhovnicesti, care nu tin de Biserica. Chiar daca sunt crestini, statistic, nu acestia sunt cei alesi, ci tocmai oamenii care vor sa traiasca duhovniceste, chiar daca si ei sunt plini de patimi si pacate. Prin urmare, scopul Satanei nu este sa umple cerul de mucenici, ci sa nu mai fie credinciosi adevarati pe pamant, sa ii insele si pe acestia, astfel incat sa le deturneze “inchinarea” (ravna si credinta lor) in directia contrara Duhului si Adevarului lui Hristos.

Si care ar fi unul din mijloacele prin care pot fi inselati cei alesi? In acest scop, putem afirma ca satana lucreaza “la doua maini”. Prin una seamana in lume ura, spaima, isterie, razboaie, saracie, foamete, insecuritate, – pe scurt: crize profunde (toate crizele sistemelor economice, sociale, politice, sunt provocate). Aceasta in ceea ce priveste planul mai general, global. Nu de acesta ne vom ocupa acum, desi el ar merita o tratare dezvoltata, aparte. (Puteti citi un articol scris in acest sens pe Altermedia, apropo de iminenta criza alimentara si financiara globala).

In ceea ce priveste Biserica Ortodoxa, strategia este aceeasi. Cu o mana naste si intretine atacul agresiv prin grupurile homosexuale, prin cei care vor sa scoata icoanele si religia din scoli, prin toate aceste sminteli, care nu sunt cazuri individuale, ci sunt strategii ale unui sistem bine pus la punct. Si inca: se confectioneaza scandaluri de presa avand in centru Biserica, scandaluri care ocupa spatiul televiziunilor si ziarelor saptamani intregi, cu linsaje mediatice in toata regula sau cu scoaterea la lumina a “uscaturilor” imorale dintre calugari si preoti. Mai departe: se creeaza provocari, instigari si infilitrari in randul preotimii din anumite zone, precis alese, ajungandu-se la crearea de “biserici paralele” sau, mai nou, sindicate preotesti.

Ecumenismul este in “avanposturile” acestui sistem, in plan religios: inceput cu politeturi ipocrite si verbozitate sterila, a continuat cu dialoguri teologice marcate de succesive compromisuri (in Consiliul Mondial al Bisericilor) si cu “traditia” rugaciunii anuale impreuna cu cei din confesiunile eretice (dar pe care, nu-i asa?, nu mai avem voie sa-i numim eretici, pentru ca “timpurile au evoluat”). Cand deja au crezut ca suntem “obisnuiti”, “vaccinati”, se trece catre fazele finale, si vedem astazi ecumenismul culminand cu slujbe co-liturghisite cu heterodocsi si cu “gesturi” de impartasire in alte “biserici”, facute de episcopi vanduti din Sinodul BOR. Acestea nu erau de ajuns si atunci li se adauga prigoane, hartuiri si sicanari ale slujitorilor care refuza compromisurile impotriva Duhului si Adevarului, se mai adauga strambatati strigatoare la cer si, neaparat, lupi chemati special spre a fi paznici la oile Domnului. Toate fac parte din aceeasi mână care seamana tulburarea, confuzia, deruta, frica, criza, dezbinarea. Cu scopul de a duce un razboi neincetat celor alesi, care vor sa isi pastreze sufletele si credinta neatinse, gata pentru Hristos.

Dar… la cealalta mână, satana vine cu amagirea. Pe plan global, lumea innebunita va astepta o solutie, o izbavire din marasmul in care se scufunda, sub ochii nostri, lumea. Este SUA ceva impopular, agresiv, care vine cu globalizare de tip coca-cola si fast-food? Atunci apare UE, ca alternativa la globalizarea americana, promitand diversitate, pastrarea “culturii” si declansand campanii anti-fast food, definindu-se explicit ca “salvarea” fata de ravagiile globalizarii salbatice. Nu reuseste UE sa aduca salvarea, ci se adanceste criza? Nu-i nimic, apare alta “salvare”, un om special, cel mai special, asteptat mai ales de evrei, care sa fie el cel care izbaveste lumea in marasmul in care a fost ajutata sa se arunce.

In ceea ce priveste Biserica, toti vor astepta o solutie care sa linisteasca cugetele, care sa faca sa inceteze odata acest asalt istovitor, grozav al fortelor intunericului, sa faca ordine in haosul acesta sau, cel putin… sa ne dea impresia credibila ca a facut-o! Toti vor simti nevoia, in conditiile unui neincetat asediu dracesc, epuizati de lupta, sa isi agate asteptarile, sa isi puna sperantele in… cineva. Si aici sta toata inselarea. Cand solutia miraculoasa, izbavirea, salvarea este asteptata sa vina aici, acum, in aceasta lume, cand se asteapta sa vina cineva care sa rezolve toate aceste probleme.

Am vazut aceeasi inselare manifestata recent la noi si in plan politic, cand disperarea intelectualilor si a anti-comunistilor nostri, multi dintre ei, din pacate, chiar frati ortodocsi angajati, i-a trimis intr-o jalnica atitudine de slugarnicie cavasi-idolatra fata de un sef al Statului fara egal in exercitarea talentului manipularii, investit peste noapte cu o aura morala de cavaler neprihanit al dreptatii, atitudine care i-a facut si ii face orbi la toate ticalosiile si actele sale politice profund anti-bisericesti si anti-morale si la interesele sale extrem de meschine pe care si le urmareste la adapostul imaginii de “erou anti-sistem”. Asadar e vorba de aceeasi asteptare febrila sa apara cineva care sa ia masuri, cineva care sa ne aduca linistea, sa faca dreptate, cineva care sa apara ca luptator neinfricat cu “Sistemul” (de orice fel). Cineva cu autoritate, puternic. Un om, un potential stapan. Care, este de fapt, o alta fat, poate si mai hidoasa si mai de temut, a… Sistemului!

Nu altfel va fi Antihristul! Acest stapan va putea poza pana si in garant personal al dreptei credinte. El va putea asigura conditiile exterioare cele mai bune pentru cultul bisericesc. Arhitectura si icoane din cele mai traditionale, bizantine, muzica psaltica cea mai buna. Va restaura si va infrumuseta bisericile, le va crea toate conditiile materiale de existenta, va oferi conditii ideale de “misiune”, de afirmare mediatica si de intreprindere a celor mai generoase “actiuni cultural-filantropice” pe toate caile. Va fi, in aparenta, bun, drept, onest, milostiv, virtuos… dar intr-o masura atat de verosimila, asa cum niciun inaintemergator al sau nu a reusit sa fie vreodata! Toate cele “bune” (dar exterioare) le va face, dar cu o singura conditie – sa fie el recunoscut drept izvorul si pricina tuturor acestor forme exterioare corecte, dar lipsite de adevar. El, si nu Duhul, el, si nu Hristos.

Citisem deunazi in cartea “Staretii despre vremurile din urma. Lumea inaintea celei de a Doua Veniri a lui Hristos” (editata la Manastirea Petru-Voda, anul trecut) aceste randuri (din pacate, nu am putut desprinde autorul lor – cert este ca e un rus -, din pricina unor imprecizii de redactare a volumului, dar este neindoielnic adevarul cuprins in ele, indiferent cui le apartin):

Am vazut o data cum se taie oile. E ceva inspaimantator! Inchipuiti-va o turma de 5000 de capete care este inchisa in ocolul combinatului de carne. Animalele simt mirosul sangelui, sunt nelinistite, cum sa fie calmata turma? Dupa cum se vede, e foarte simplu: capetenia este scoasa de pe transportor si turma se aranjeaza in rand. Capetenia e sacrificata in urma turmei. – Multi zic: patriarhul a binecuvantat sau presedintele ne va ajuta, va rezolva toate. Cum se fredoneaza in cantec: <<Nu face sa gandesti, cel care e cu noi, toate le va rezolva>>. Speranta ca va veni un om bun care va aranja pentru noi totul este falsa; ea de fapt ii este caracteristica omului rus: sa spere la ajutorul cuiva. Dar psalmul lui David ne povatuieste: NU VA INCREDETI IN CEI PUTERNICI, IN FIII OAMENILOR, IN CARE NU ESTE IZBAVIRE” (Psalm 145: 3). Nimeni nu este in stare sa stopeze cu mana sa neputincioasa procesul apostat al lumii (adica ala parasirii legilor lui Dumnezeu), nici presedintele, nici Patriarhul. Insa este de datoria noastra sa ne impotrivim patrunderii duhului apostat in interiorul bisericii, altfel cum ne va ajuta Domnul, daca vom ramane indiferenti?”.

Si acum sa revenim in actualitatea imediata. Un jurnalist de la noi demn de toata compasiunea, care face, simultan, oficii de preot sectar (!) si de… purtator neoficial de cuvant (dar nici nu credem ca este solicitat in acest sens de patriarh) al administratiei patriarhale ilustreaza perfect, intr-un recent editorial, genul acesta de mentalitate care pregateste venirea unui SALVATOR:

“Câţiva confraţi de breaslă mi-au reproşat că sunt „prea pe faţă” cu Patriarhul. Sunt pentru că o instituţie puternică are nevoie de lideri puternici. PF Daniel a demonstrat, la Iaşi, că se poate face treabă şi că, sub cârmuirea sa, Biserica poate face faţă provocărilor actuale… Puterea Bisericii stă evident în capul ei, Hristos. Dar şi în modul în care vor fi rezolvate astfel de crize. Crize de imagine, mai mult decât de identitate. Întotdeauna vor apărea nebuni, preoţi nemulţumiţi. De aceea e nevoie de un bun Păstor, de un Patriarh puternic şi respectat“.

Da, este nevoie de buni pastori, de la cel mai mic preot si pana la patriarh, dar nu de “lideri puternici” dupa modelul conducatorilor omenesti. Salvarea din crize este numai in Hristos. Pentru un crestin ortodox autentic, exista numai si numai capul Bisericii – Hristos! Nu exista nici un “dar si”, nici un loctiitor, locotenent, om puternic care sa implineasca ceva ce ar lipsi, chipurile, in Biserica! Logica de mai sus este perfect catolica, este o justificare vicleana a intaririi autoritatii centrale si individuale, fata de care oamenii sa fie nevoiti, din recunostinta sa se plece si sa il recunoasca reper infailibil, garant al mantuirii. Ori acest lucru nu este decat o fundatura, o pacaleala, amagirea cu care antihrist vrea sa ii prinda in capcana si pe cei alesi. Chiar daca Biserica va fi atacata si invaluita de crize nenumarate, solutia intaririi autoritatii patriarhale, in dauna sobornicitatii, este si va ramane ne-ortodoxa. Chiar daca acest om puternic, oricine ar fi el, ar garanta ca pastreaza credinta ortodoxa, de fapt, prin centralizarea puterii in mainile lui, chiar si astfel s-ar putea realiza apostazia si prefigurarea antihristului, a falsului salvator, a falsului mesia.

De aceea, sa nu va bucurati prea tare daca veti auzi ca se ia decizia dreapta, canonica si deja previzibila a inlaturarii lui Corneanu. Nu ajunge asta, pentru apostazia mitropolitului Banatului este o consecinta a unui rau launtric profund ce macina launtric Biserica noastra. Conteaza ca si mijlocul si scopul prin care se va face aceasta sa fie cele ale duhului adevarului, ale credintei celei ortodoxe. De multe ori, unii “pioni” sau “nebuni” se sacrifica in jocul de sah, pentru a obtine victoria. Da, se va reteza, poate, aceasta tumoare, insa este foarte posibil ca metastaza sa se declanseze in ciuda operatiei. Este absolut necesara interventia chirurgicala, dar luata de catre intreg Sfantul Sinod al B.O.R., printr-o decizie similara cu cea legata de stavropighiile patriarhale – adica prin asumarea unor principii de credinta prin care sa se previna pe viitor orice fel de astfel de “gesturi” (inclusiv cele ale PS Sofronie, dar si ale altora) si sa repare sminteala facuta in randurile credinciosilor.

img_7108.JPG

Altfel, vom avea interventii, decizii, care aparent vor indeparta pe cel vinovat, dar care nu vor opera in profunzime. Nu prin astfel de interventii invelite in nesiguranta si care depind de atitudinea personala a cuiva s-au luat pana acum deciziile in ortodoxie, ci prin impreuna-marturisire.

Apararea credintei trebuie facuta prin mijloacele credintei. Nu prin mijloacele centralismului, ale puterii personale sau prin existenta unui personaj providential, venit la timp sa salveze dreapta credinta. Niciodata nu au existat salvatori ai dreptei credinte, ci marturisitori ai ei. Afirmarea dreptei credinte s-a facut doar de catre Sinoade. Aceasta este calea cea dreapta. Nu un om puternic este solutia, ci o credinta puternica, vie si lucratoare, care sa razbata de la intai-statatorul nostru, pana la cel din urma si mai mic dintre noi.

nicaea_icon.jpg

Legaturi:


Categorii

Biserica la ceas de cumpana, Meditatii duhovnicesti, Nicolae Corneanu, Noua ordine mondiala/ Masonerie, Portile Iadului, Profetii si marturii pentru vremurile de pe urma

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

37 Commentarii la ““SISTEMUL” sau CUM LUCREAZA SATANA “LA DOUA MAINI”

<< Pagina 1 / 2 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

  1. Pfu! Strasnic comentariu!
    Insa – un singur amendament! – “Va da Sfanta Sofia credinciosilor si va polei bisericile cu aur.” – acel ‘cineva’ nu va fi Antihristul! Cu putin inainte de asezarea locului Antihristului in lume Biserica Sf.Sofia va fi deja cufundata, inclusiv Ciprul – numai unul din stalpii de sustinere in care sunt piroanele care l-au strapuns pe Hristos Dumnezeul nostru va ramane in picioare. Aceasta profetie este in ‘Sfarsitul omului’ de pe sfaturi ortodoxe.

  2. Apoi! Mai intai trebuie sa apara Ilie, Enoh cu cel putin 7 ani inainte de venirea Antihristului la putere; pe urma – Templul lui Solomon nici nu s-a construit; trebuie sa dispara Moscheea lui Omar.

  3. Da, nu am zis ca a venit deja Antihristul, ci care este chipul sau. Oricum, este foarte aproape si oricum toate acele lucruri se vor intampla cu repeziciune. Deja este atat de evident cum toate evenimentele se precipita, “timpul nu mai are rabdare”, satana se grabeste. Din ce imi amintesc eu, Ilie si Enoh vor veni din cer chiar in timpul lui Antihrist, il vor demasca si vor fi imediat ucisi.

    PS: Am mai revizuit si completat intre timp eseul nostru.

  4. Asa este! Timpul se grabeste! Cu tehnologia din zilele noastre toate celelalte se vor infapturi (daramarea moscheelor Omar si ElAska si construirea Templului lui Solomon)- una, doua!
    Dar…imi pun o intrebare copilareasca: vor fi ‘vazuti pe sticla’ sfintii lui Dumnezeu?! Vor fi considerati extremisti chiar teroristi atentand la buna-starea Imperiului clatinand ‘religiozitatea’ multora.

  5. Intradevar, excelent comentariul! As recomanda si

    Protocoalele inteleptilor Sionului http://sitadeasa.wordpress.com/2006/05/30/protocoalele-inteleptilor-sionului/

    Si despre ideea si raspandirea si promovarea numai de icoane bizantine, stiu ca avea si Soloviov un text despre ce va fi in vremea de apoi, in care rigoristii se vor inchina la un moment dat si la icoana lui Antihrist, pt ca e bizantina, dar din cauza fixismului lor nu isi dau seama cine e. Daca stie cineva unde poate fi gasit textul..

  6. Iar în ultimele zile înainte de venirea lui Hristos ea îsi va pastra acest chip: un singur episcop ortodox, un singur preot ortodox, un singur laic ortodox. Eu nu îti spun ca nu vor mai fi biserici, dar Ortodoxia se va pastra doar în acest chip. Tu ia aminte la aceste cuvinte, si întelege ca asa va fi în întreaga lume.” – asa spune Sf.Nectarie de la Optina; pai, daca stau bine si ma gandesc spre asta ne indreptam si noi; cine mai ia aminte ca un “IPS” calca cu stangul, sau ca insusi Patriarhul este cum este… ca atatia si atatia credinciosi de-ai nostri sunt numa’ cu numele…cine sa mai ia apararea ortodoxiei? Incet, incet vor ramane DOAR cate unul din fiecare ceata: episcop, preot, laic… lumeste – toata lumea (sau aproape) isi face de cap! duhovniceste – cu poticneli, cazaturi, cu reveniri….

    Am citit si ce-a scris Pr.Gheorghe Calciu despre masonerie; te ia cu frig! Multi din jurul meu spun ca, nu exista politicieni, sefi de stat, chiar capi ai Bisericii (inclusiv ortodoxe) care sa nu fie masoni! Nici nu li s-ar da voie sa inainteze d.p.d.v. ierarhic daca n-ar fi de-al lor! Imi spunea ieri cineva ca, la scurt timp dupa moartea Patriarhului Teoctist pe OTV a venit un fost securist si a descoperit toate increngaturile din BOR de dinainte de ’89 si dupa…ceea ce s-a intamplat/se intampla in manastiri, cu anumiti stareti, ierarhi…ca prin asta se vrea o lovitura pentru dezamagirea maselor si neacordare de credit, ca dezvaluie pur si simplu pentru ca asa simte si este adevarat… poate putin din amandoua! Oricum – urata treaba! Si-atunci, si-acum…

  7. De mentionat numai ca nu trebuie inteles literal cuvantul Sf. Nectarie de Optina. Sensul este ca Biserica adevarata va sta in foarte, foarte putini oameni.

  8. Clar, elaborat, foarte coerent si patrunzator acest comentariu-eseu!
    Pe mine m-a impresionat ceea ce ati scris in legatura cu faptul ca oamenii vor cauta un izbavitor aici, pe pamant. Asa e, tocmai pentru ca uitam ca viata noastra adevarata nu este aici, ci Acolo! Iar Mantuitorul nostru este acum si intotdeauna Domnul Iisus Hristos!
    De meditat si de luat aminte…

    Numai cine se intoarce la o viata de credinta adevarata va putea sa intrevada asemenea atacuri subtile, ascunse… altfel, raman credinciosii nostri majoritar ortodocsi:-( la atitudinea superficiala de “iubire” (cu i mic!, omeneasca sau… egoista, demonica pana la urma) in defavoarea Adevarului, la “iertare” in defavoarea intelepciunii, la autosuficienta in defavoarea unei vieti de asceza in sensul cumpatarii in toate.
    Dar sa avem incredere ca Dumnezeu inca mai face minuni!
    Doamne, ajuta si ne lumineaza cu Duhul Tau cel Sfant!

  9. Inainte de intrarea Romaniei in UE, indiferent care partid “viza” obtinerea “puterii de guvernare”, avea ca unul dintre cele mai importante obiective din “platforma sa program”, INTRAREA SI ADERAREA LA UE!
    Se certau politicienii nostri in dispute publice dialectico-polemice, se “batjocoreau” reciproc, dar NU SI-AU STRIGAT si reprosat deloc vreunii altora, vorbe de genul: “mai …”nenorocitilor”, de “adversari”, de ce vreti sa trageti si tarati tara aceasta ortodoxa intr-un spatiu culturalo-religios tot mai necrestin si ateu…, de ce nu aveti de gand sa luptati in viitor cu mijloacele si intrumementele politico-legislative si juridice de care dispuneti si pentru PASTRAREA SI APARAREA ORTODOXIEI, in fata marelui val al SECULARIZARII si DESCRESTINARII si PERVERTIRII MORALE a lumii care a “cotropit” Occidentul, si care se indreapta grabit sa ne “cotropeasca” si pe noi…”!
    NU!! nici unii dintre politicienii vreunui partid NU A “STRIGAT” si “REPROSAT” vreodata politicienilor altor partide, acest lucru, ci toti (toti oamenii politici din tara aceasta ortodoxa, botezati si ei (cea mai mare parte a lor) cu botezul crestin ortodox, in Cristelnita Ortodoxa a Bisericii noastre) au vazut si considerat ca o necesitate deosebit de importanta si ca ceva “IMPERIOS NECESAR” intrarea si aderarea la “UE”, fara sa le pese lor de CREDINTA romanilor pentru care DOMNI DE TARA si DREGATORI MARI ai neamului romanesc au preferat mai bine sa moara, decat sa “abandoneze” GRIJA ocrotirii si apararii ORTODOXIEI si a BISERICII NEAMULUI nostru romanesc!
    Si uite ca si IN RANDURILE OAMENILOR CELOR MAI IMPORTANTI AI BISERICII, adica in randurile ARHIEREILOR, ideea “UNITATII CRESTINE” incepe sa fie considerata UN SCOP important al VIITORULUI B.O.R.!, asa cum era considerata ca un scop foarte important (chiar cel mai important) in lumea si viata politicii romanesti, aderarea Romaniei la Structurile UE (si NATO)!
    Se pare ca in ochii multor ierahi ortodocsi romani din actuala conducere a B.O.R. nu conteaza ca aceasta “UNITATE” va fi buna sau rea, va fi facuta cu “pastrarea” sau “SACRIFICAREA” CURATIEI si a CEEA CE ARE MAI SFANT SI IMPORTANT ORTODOXIA, cu calcarea in picioare a RANDUIELILOR ADEVARATILOR IERAHI ORTODOCSI DIN TRECUTUL DE AUR AL BISERICII ORTODOXE UNIVERSALE, nu, ci ceea ce conteaza este NUMAI si NUMAI aceasta “UNITATE CRESTINA” care trebuie realizata si infaptuita CU ORICE PRET si CU ORICE MIJLOACE!
    Interesanta si “foarte asemanatoare” este prin urmare LOGICA IERARHILOR NOSTRI, cu ceea a politicienilor care ne-au “bagat” in UE, este practic aproape identic-similara!
    Caci asa cum au gandit oamenii politici, despre INTEGRAREA in UE, asa gandesc si oamenii Bisericii despre “UNITATEA CRESTINA EUROPEANA” si “chiar MONDIALA”!
    Iarasi ciudat este inca un lucru, si anume ca BISERICA NU A LUAT deloc atitudine OFICIALA in fata politicienilor, impotriva “MARILOR RISCURI ALE INTEGRARII”, dintre care cel mai mare era acesta al INTRARII BISEICII IN VALTOAREA MEDIULUI APOSTAZIAT si PERVERTIT MORAL AL APUSULUI (Biserica, trebuind sa le spuna verde in fata politicienilor: “stati mai fratilor putin, de ce va grabiti asa de tare cu realizarea integrarii in aceasta UE, care este (mai este) atat de putin crestina, oare vreti voi cu orice pret sa tarati tara asta intr-o CLOACA MORALA si intr-o SODOMA? de ce va grabiti asa de tare sa ii aruncati pe romani intr-un vartej si o furtuna si o LUPTA spiritualo-morala, care sa-i ucida duhovniceste, lent dar sigur pe atat de multi romani, pe copiii nostri care acum se ridica si raman fara de aparare in fata faradelegilor “europene”…??? ).
    Si iarasi, si mai ciudat este alt lucru, si anume ca acum dupa INTEGRAREA mult dorita in UE, Conducerea Bisericii noastre, in loc sa ia toate masurile pentru “PREGATIREA” si “INTARIREA DUHOVNICEASCA” a fiilor sai PENTRU DUCEREA MARII LUPTE DUHOVNICESTI si PSIHOLOGICO-MORALE (si pentru “SUPRAVIETUIREA” reala in aceasta lupta duhovniceasco-morala) pe care o avem de dat cu SPIRITUL DECAZUT SI ERETIC SI APOSTAZIANT AL APUSLUI descrestinat, din contra, CONDUCEREA B.O.R. ii sminteste pe fiii sai cu NEMERNICILE INDEMNURI de “infratire” si “unitate” si “rugaciune in comun” cu cei pe care SFINTII PARINTII II OSANDESC!
    DA! Impotriva unui GIGANT SISTEM avem de luptat in viitor noi crestinii ortodocsi practicanti, si nu trebuie sa luptam cu “arme pamantesti si ale firii cazute” ci numai cu ARME DUHOVNICESTI, cu ARMELE LUMINII, asa cum ne-au invatat Apostolii lui Hristos!
    Faca Bunul Dumnezeu sa ne mai lase TIMP DE POCAINTA si de PREGATIRE pentru ca sa mai “invatam” “cat mai putem si cat se mai poate” cat mai multe lucruri despre STIINTA PURTARII RAZBOIULUI NEVAZUT CU SATANA si cu oamenii lui, ca atunci cand va fi confruntarea pe fata SA BIRUIM si SA RAMANEM IN PICIOARE…!

    AMIN!

  10. Foarte bun comentariu, multumim.

    Din nefericire, situatia este la fel de tragica, sau poate si mai acuta la fratii nostrii din Basarabia. Redau un comentariu primit de la o prietena (si scriitoare) de acolo, caruia nu am sa-i dau numele…

    “”Era la noi o vorba , pe care mi-o repeta un secretar de partid: esti desteapta, dar nu intri in sistem. Acum se crede ca s-a schimbat sistemul, dar tot nu intru nici cat sa raman un prapadit sef de sectie. Cu vreo 3 saptamani in urma nu secretarul de partid, ci o d-na director adjunct cu probleme de stiinta a cerut sa fiu pedepsita pe linie administrativa pt ca am debitat la o sedinta opinii critice despre cei care nu cunosc limba si cultura tarii, dar au salarii mari , desi in functii subalterne. Imediat am fost turnata , in scris, de adjuncta si , pt ca sunt siguri ca sistemul actual ii protejeaza pe ocupanti.
    Surpriza este ca adjuncta este decorata cu ceva important, “Steaua Romaniei” pare-se. Cei de peste Prut cred ca daca esti PPCD-ist si nu comunist, de-acu gata , ai iesit din sistem si esti roman de treaba. Uite-o cum se solidarizeaza cu alogenii. Numai cu globalizarea pe buze, si numai cu ochiul pe cei care cad in dizgratie: sa-i toarne ca au intarziat 5 minute la slujba.
    Cu sarmanii preoti e si mai rau, ca-i si mai greu cu ascultarea de arhierei ca Nic. Corneanu Apostatul. Nu mai vorbesc de ai nostri, care au de fact asculare unui mitropolit laic, ateu, fost sef la Departamentul Culte. Uraciunea pustiirii pusa in capul mesei. La asta ma gandeam cand ascultam conferinta despre ecumenism si zicea Danion ca greco-catolicii au adus pe iezuiti . Asa era; arhiereii romani greco-catolici erau secondati peste tot de un iezuit, Asa si Mitropolitul Basarabiei, care parca-i lipit din nascare de Securistul de la Culte.
    Sistemul, nu intamplarea.

    Nu ne uitati si pe noi in rugaciunile dvs.””

  11. VLADIMIR PUTIN “vs” IPS Nicolae!

    Ieri m-am intors de la tara cu o cunostinta apropiata.
    Pe drum din vorba in vorba am adus vorba, asa in treacat, despre “gestul IPS Nicolae”, care a aruncat in sminteala si indignare pe atatia romani ortodocsi.
    Cunostinta mea, partenera de calatorie, sustinea ca “a fost un gest normal”, ba chiar “foarte intelept si potrivit” pentru acea situatie si conjunctura, un gest diplomatic… Iar eu i-am spus ca se insala, si odata mi-a trecut prin minte o idee care l-a mai“domolit” nitel pe copartenerul meu de calatorie.
    I-am aspus ca acum de curand, cand a avut loc “summitul Nato” de la Bucuresti, Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, cand s-a deplasat si el la reuniunea de la Bucuresti, A REPREZENTAT INTR-UN MOD INTELEPT SI DEMN DE ADMIRAT INTERESELE STATULUI RUS, la acest summit, aratand si explicand clar (“SI DIN ALTE UNGHIURI DE VEDERE” mai putin cunoscute celor care urmareau la tv lucrarile summitului), prin discursul sau pe care l-a avut la conferinta de presa la care a participat ulterior, cat de justa este in realitate actuala politica de expansiune “mascata” care dusa in lume de Nato. Presedintele Rusiei a fost catalogat dupa participarea la aceasta conferinta de presa, de catre presa romana si cu deosebire de catre unii celebri ziaristi romani (ex. Cristian Tudor Popescu), ca fiind un om puternic “CARE STIE SA APERE SI PROMOVEZE INTERESELE TARII SALE – RUSIA IN LUME”.
    Si i-am spus “cunostintei mele”, ca TOT ASA TREBUIA si IPS. Nicolae, Mitropolitul Banatului, ca SA FI REPREZENTAT CU DEMNITATE SI INTELEPCIUNE (asemanator fostului presedinte al Rusiei, V. Putin), in raporturile si “contactele” de pana acum pe care le-a avut cu alte culte crestine si necrestine din Banat si cu deosebire cu ocazia participarii la acea liturghie greco-catolica la care s-a impartasit, INTERESELE ORTODOXIEI, numai ca nu a facut-o…!
    Persoana cu care calatoaream (care are studii universitare, dar nu este crestin ortodox…”practicant”, ci numai “crestin de duminici, sarbatori si zile mari”…), a ascultat cele spuse de mine dar nu a prea ramas “impresionata” de “argumentul” pe care i l-am adus, si de comparatia pe care am facut-o intre V. Putin si IPS. Nicolae, ci, foarte surprinzator, mi-a replicat ca oricum cu intrarea in UE, “unificarea Bisericilor crestine” SE IMPUNE CA O NECESITATE…!
    Ideea aceasta a “unificarii Bisericilor Crestine din UE” o sustinea acest om cu toata convingerea lui, cu o verva plina de entuziasm, fara sa-i mai pese de alte “argumente pertinente” pe care i le mai aduceam din cand.
    In timp ce el o tinea pe a lui, ma uitam asa “lung” la fata lui si ziceam in sinea mea, “of, of, de ar fi numai parerea dumitale, ideea aceasta cu “unficarea cultelor crestine din EU”, si de nu ar mai “trai” aceasta idee neroada si eretica prin capetele si cugetele si a altor intelectuali romani si chiar pastori si teologi…”
    Dupa ce ne-am luat “ramas bun”, si am intrat in casa, o mica vreme nu am putut sa-mi scot din cap un gand intristatator, care a dat o vreme tarcoale sarmanei mele minti si anume:
    “Chiar de ar lupta Arhiereii nostri cu toata taria si TOTI, fara vreo exceptie, impotriva Ecumenisimului si a altor tendinte ale celor din Apus de a “seduce si amagi Ortodoxia noastra scumpa”, FOARTE PUTINI CRESTINI ORTODOCSI DIN TARA ACEASTA i-ar sprijini in aceasta lupta duhovniceasca” si le-ar sari in ajutor!
    De ce?? Fiindca toti crestinii ortodocsi NETRAITORI si NEPRACTICANTI, care sunt NETREZITI pe dinauntru, si care sunt “sarati” si “afumati” si “imbibati de duhul secularizator al lumii”, vad in ideea “Unirii ecumenice a Bisericilor crestine din Europa” O IDEE GROZAVA, nemaipomenita, “deosebit de inteligenta” la care “achieseaza” fara vreo retinere si careia i se fac mai apoi mici “apostoli” in tara aceasta.
    Sarmani orbi, care traiesc cu “ochelarii fumurii ai gandirii firii celei cazute si ai inselarii de sine” pusi pe ochii inimii si ai mintii lor.
    Pentru asemenea “intelectuali”, Sinoadele Ecumenice si Jertfele MUCENICILOR PENTRU ADEVARUL CURAT AL ORTODOXIEI, nu au nici o valoare.

    Ca sa nu mai lungesc mult vorba…, iata ca SE VAD DEJA ROADELE UNEIA DINTRE MAINILE CU CARE LUCREAZA “SISTEMUL”, de care se vorbea in comentariul de mai sus, si anume ARUNCAREA IN AMAGIRE A CAT MAI MULTI ORTODOCSI si cu deosebire intelectuali.

    Care va sa zica, cei care “planuiesc” de mult timp “ingenucherea si distrugerea Ortodoxiei” au actionat pana acum “strategic” IN DOUA DIRECTII. Una a “amagirii” PASTORILOR B.O.R. prin “intalniri ecumenice” si alte sirete “curtari” si pritenii…
    Cea de-a doua, prin AMAGIREA MASELOR de ortodocsi, ba chiar prin aducerea lor (cu ajutorul masmediei, prin atatarea poftelor si intretinerea viciilor si a decaderii morale…) in starea jalnica de “orbire si nesimtire, paralizie si neputinta launtrica duhovniceasca, de a mai DISTINGE BINELE DE RAU si de a se putea impotrivi printr-o viata curata MOLIMEI de “putrezire” morale care cuprinde omenirea intreeaga.
    Iar ”rezultatele” pe care le urmaresc dusmanii Ortodoxiei, sunt:
    Ori CADEREA Ortodoxiei romanesti PRIN PASTORII EI (cum ne avertiza profetic Parintele Arsenie Boca),
    Ori CADEREA Ortodoxiei PRIN APOSTAZIE IN BLOC a cator mai multi romani,
    SAU AMBELE REZULATATE la un loc.
    Intr-un cuvant spus “IMPREUNAAMAGIREA” SI A PASTORILOR SI A TURMEI de credinciosi, pentru ca sa domeneasca HAOSUL AXILOGIC si MORAL si “uraciunea pustiirii” in pamantul si inimile romanilor ortodocsi…!
    Insa acesti “lucratori” ai intunericului, nu au luat in calcul NICI PE PASTORII ADEVARATI ORTODOCSI si nici pe ADEVARATII CRESTINI ORTODOCSI, traitori de Ortodoxiei si nici puterea lor “duhovniceasca” in acest razboi spuiritual.
    Doamne ce vremuri am mai ajuns…!

    SA CEREM DE LA DOMNUL VREMURI DE POCAINTA SI “RIDICARE DIN MORTI”, din moartea “amagirii de sine” si a neputintei morale si a slabirii vointei in care au ajuns sa zaca cat mai multi frati de a-i nostri romani, ca sa le aratam celor ce cred ca poporul acesta va fi “usor de invins si ingenuncheat” ca totusi PE AICI, prin pamantul romanilor cel stropit cu jertfele atator mucenici, “NU SE TRECE” de catre trupele intunericului, caci mai sunt inca multi MARTURISITORI AI LUMINII LUI HRISTOS, iubitori de Adevar, de glie si de neam…!

    Amin!

  12. Asa este un manager ortodox scolit undeva …nu in orient ci tocmai la mama apusului.devine cetinel, peste noapte, solutia lumeasca pentru iesirea din criza. dar si criza a fost aranjata tot de manageri in situatii de criza. Ar trebui sa cunoasca acesti oameni ca adevarul nu sta cuprins in documente aprobate ci in Duhul Adevarului.Numai in Duh poate cineva sa strabata dincolo de petardele fumigene. Spre exemplu,ma intreba cineva: ce pastor este acela caruia ii pleaca mare parte din turma, in cautare de lucru pe la straini?Cum poate oferi cineva solutia generala a crizei cand, in particular a esuat, caci a imprastiat turma moldava pe la cei potrivnici? caci dupa aceasta se cunoaste adevaratul pastor, ca isi va pune sufletul pentru turma sa.Ne lasam pacaliti de constructiile impresionante (de unde acesti bani?), de cosmetizarea exterioara a bisericii, ca si cum Dumnezeu nu sta in cei simpli si smeriti cu inima ci musai in cei cosmetizati prin media , poleiti cu realizari si CV-uri ,de te intrbi cand mai are omul timp sa pastoreasca avand timpul ocupat cu aprobari de adunari propice ecumenismului.Din ce in ce mai multe!
    Sunt pentru o buna convietuire cu oamenii, sa ne rugam pentru toata lumea, acesta este adevaratul ecumenism, nu cel care aduce cu forta o administratie eretica in fruntea credinciosilor unei tari.Vai de cel prin care intra sminteala in lume!
    A cerut satana sa cearna si sa aleaga partea lui, neghina ,ce va merge in iad cu el.
    Fratilor, sa vedeti ”minuni” tehnologice ce vor insoti vremurile viitoare: seceta la comanda, inundatii la comanda, meteoriti la comanda,extraterestrii la comanda, ganduri la comanda…Impotriva acestora sta puterea insuflata de credinta in Dumnezeu. Cei trei tineri in Babilon au fost salvati din vapaia de foc a cuptorului, credinta i-a salvat, noi nu vom fi salvati oare din vapaia acestui cuptor de microunde in care a fost transformat pamantul?Eu putin credinciosul, nu stiu daca
    voi scapa,dar trag nadejde si eu. Doamne ajuta-mi!

  13. Frate “dan t” daca posezi cateva materiale sau poti sa ne dai cateva linkuri la care putem sa aflam mai multe informatii despre aceste “MINUNI TEHNOLOGICE” infaptuite cum spui fratia ta “la …comanda”, ti-am fi recunoscatori de ne-ai pune si pe noi ceilalti vizitatori ai acestui site, in posesia lor.

    Doamne ajuta!

  14. Frate Vela!
    Ma bag si eu…(sper ca nu ca musca…)- simplu: Google ‘razboi psihotronic’ si ai ce alege!

  15. Iti recomand cartea ‘Viitor cu cap de mort’ de RAdu Cinamar. (am vorbit cu anumite ‘persoane’ si mi s-a spus ca este adevarat ce scrie acolo: este vorba atat de serviciile secrete de la noi, de vizita facuta la Cernica la Pr.Arsenia Boca de catre acestia, de ‘paranormali’ si masoni).
    Referitor la manipularea prin CIP:
    http://ro.altermedia.info/noua-ordine-mondiala/implante-microcipuri-si-controlul-mintii_1831.html.

  16. Surioara Magda iti multumesc de recomandari!

    Bine ar fi sa punem toti cei care intram pe acest site “mana de la mana” si sa ne “aprovizionam” si ianarmam cu cat mai multe lamuriri folositoare despre ceea ce ne asteapta in viitor…!

    Si apropo, iti doresc surioara Magda, ca sa ramai mereu “bataioasa” pe siteul acesta si niciodata sa nu-ti scada “voltajul si amperajul” RAVNEI celei bune…! AMIN!

    DOAMNE AJUTA! HRISTOS S-A INALTAT!

  17. Fratelui Vela Gheorghe,
    multumesc Magda,
    informatii sunt mai peste tot internetul, aceste fiind controlabile in partile esentiale.Eu nu cred in povesti cu ozn si vizite cu extraterestrii, ci cred in ingeri urmand invatatura Sfintilor Parinti. Deci, aceste false minuni si amenintari,cu care suntem bombardati, sunt de la sine create de oameni destepti. Eu nu sunt asa destept ca ei, dar nici asa prost sa cred in ”minunile tehnologice” ale diavolului si slujitorilor sai.spre exemplu si comunicarea noastra de acum poate fi pescuita si stocata in memoria unui server, fara ca sa realizam acest lucru.Lacatul, ca si parola este pentru oamenii cinstiti.
    nu doresc sa induc o stare de curiozitate in acest sens pentru ca problemele noastre sunt langa noi nu in afara noastra . Aceste probleme sunt foarte subtile caci diavolul este subtil si mai intelept decat omul care nu crede cu adevarat in Dumnezeu.Stie sa induca omului descoperirea unor astfel de tehnologii avansate, pentru distrugerea omului ca finta dupa chipul si asemanrea Lui Dumnezeu. Puterea imensa a diavolului este transpusa unor astfel de oameni ce se joaca de-a zeii cu noi.Ori noi stim ca mantuirea consta tocmai in a iesi invingatori in lupta cu demonii. Prin credinta!Daca suntem asigurati ca demonii se pot arata in chip de ingeri ai luminii cu atat mai mult ne poate insela sub chipul unui arhiereu sau mai grav….
    Satana lucreaza la doua maini, adica si de-a dreapta si de-a stanga, asa cum unii copaci pat fi dezradacinati de vantul puternic.Si nu se sfieste a transforma intentiile sale in ganduri ”normale” si foarte inteligente.
    Despre acest subiect as dori eu sa-mi recomande cineva , pentru ca viata-i o lupta, deci te lupta inarmat cu cele sfinte.

    Multumesc tuturor si iertati-ma pentru suparare!
    Doamne ajuta!

  18. Frate “dan t” multumim pentrun precizarile de mai sus ale fratiei tale.

    Am extras din recentele postari ale fratiei doua idei frumoase (ti-o spun fara ca sa te “perii” sau laud gratuit…) si anume: 1. “perdeaua” cetoasa creata de “petardele fumigine”, cu care dusmanii Adevarului si “iubitorii de minciuna” isi “invaluie” si ascund adevaratele si realele planuri pe care le au cu viitorul omenirii si cu deosebire cu crestinii; 2. gandurile si planurile demonice pe care diavolul incearca sa le “incolueze” in mintea multor oameni, sugerandu-le ca sunt ganduri “inteligente” si… “normale”.
    Referitor la aceasta ultima idee, merita sa zabovim putin aspra ei si s-o “dezbatem” nitel, caci mare folos poate iesi dintr-o astefel de zabovire.
    In Patericul Egiptean, ni se spune ca Sf. Macarie Egipteanul a mers in vizita la o Manastire. Staretul l-a invittat sa-i vada pe toti calugarii si sa le spuna cate un cuvant de folos duhovnicesc. Sf. Macarie a trecut prin dreptul fiecarui calugar din acea Manastire, “inspectand” ca un comandant de osti (nu spune asa in Pateric, ci asa am inteles eu, printre randuri…) pe fiecare dintre monahi. La un moment dat Sf. Macarie se opreste in dreptul unui monah si-i spune: “Fiule VAD SEMINTELE GANDURILOR DRACILOR IN PANTECELE MINTII TALE”!
    Altii Sfinti Parinti, ne spun ca asa cum femeia dupa ce ia in pantece si zamisleste, poarta fetusul noua luni in burta dupa care il naste, tot asa oamenii care au “primit” in pantecele mintii lor semintele gandurilor dracesti indemnatoare si starnitoare la pacat, “zamislesc” gandul savarsirii pacatului, si il poarta in pantecele mintii lor o vreme dupa care “in durerile” luptei cu constiinta nasc pacatul cu fapta.
    Tot Sfintii Parinti ne mai spun ca gandurile rele, reprezinta SOAPTELE DRACILOR LA URECHILE SUFLETULUI, si ca in totalitate aceste ganduri (care sunt “poleite” si mascate si camuflate cu “indreptatiri”, si unse cu “mierea” justificarilor, chipurile legitime), sunt ganduri impure si “compuse”, caci nu sunt simple (adica nu poarta si nu se rasfrang curat asupra unui obiect sau concept), ci sunt compuse din “concept si PATIMA”, adica din gand simplu amestecat cu dorinta necurata si nedreapta si pacatoasa fata de lucru asupra caruia sunt indreptate de catre posesorul lor).
    Cel care vorbeste in amanuntime despre gandurile compuse si despre necesitatea curatirii mintii de ele, este SF. MAXIM MARTURISITORUL, in volumul 2 din Filocalia romaneasca, dar si in “Ambigua” si in alte lucrari ale sale.
    SF. Teofan Zavoratul ne spune in cartea sa celebra (care este Capodopera Scrierilor sale), “CALEA SPRE MANTUIRE”, ca atunci cand a intrat pacatul in om, s-a amestecat cu intreaga sa fiinta intocmai cum se amesteca doua “elemente” chimice sau metale, si a rezultat un element compus nou si un aliaj nou. Acest “aliaj nou”, a fost fiinta umana cazuta, posesoare a unei NATURI OMENESTI CAZUTE, o fiinta omeneasca bolnava si vatamata, cu o fire omeneneasca stricata si pervertita de pacat, care a devenit “inrudita” atat cu lucrurile divine, cat si cu cele rele si mai ales demonice (sau cum spunea celebrul nostru filosof roman si mistic biblic, Petre Tutea, ca omul a devenit un amestec de “inger si drac…”).
    Un alt Sfant Parinte, Sf. Ignatie Briancianinov, ne spune intr-o lucrare a sa (vol. 4 din Seria “Experiente Ascetice”), ca atunci cand a ajuns intr-o asemenea stare de amestecare cu pacatul, atat primul om, cat si urmasii lui aveau “pusa pecetea pacatului” peste orice faceau, gandeau, simteau, si doreau, fiindca, toata fiinta lor devenise un CUIB AL PACTAULUI. Mai mult decat atat, ne spune acelasi Sf. Parinte Ignatie, in urma intrarii pacatului in om, diavolul a capatat putere mare asupra omului, incat aproape oricand vroia putea sa intre in comunicare si dialog nevazut cu mintea omeneasca si mai ales s-o clatine si tulbure si intineze si insele si manipuleze dupa cum vroia, omul (devenit cazut si bolnav si vatamat de pacat) ajungand o fiinta DEZARMATA si neputinciosa inaintea sa.
    Dar, cand un astfel de om in care pacatul este amestecat cu fiinta sa, este facut crestin, atunci, acest “aliaj”, intre pacat si natura cazuta a omului SE STRICA, fiindca omul facut crestin si MADULAR al Trupului Bisericii lui Hristos, primeste in sine “PUTEREA” ELIBERATOARE A BOTEZULUI ORTODOX, care se PLIAZA si AMESTECA cu toata plamada si structura fiintei sale, omul devenind un om NOU, SCOS DE SUB LEGEA ROBIEI PACATULUI si trecut sub LEGEA SLOBOZENIEI HARULUI divin, acest om nou, fiind prin urmare tot rezultatul unui “aliaj”, dar de data aceasta infaptuit intre firea omeneasca si harul divin.
    Intr-un astfel de om, eliberat de Puterea HARULUI si JERTFEI RASCUMPARATOARE a lui Hristos, din robia tiranica a firii celei vechi, toate puterile si functiunile si energiile sufletului si ale intregii sale fiinte si naturi omenesti (respectiv: gandirea, smintirea, vointa, chiar si celule trupului si ale sangelui sau) INCEP SA SE CURETE treptat, treptat DE PACATUL cu care erau pana atunci amestecate, asa cum se curata aurul si argintul in topitoare de zgura si impuritatile pe care le contin(cu conditia ca omul sa traiasca si sa urmeze “tratamnetul” de vindecare (despatimire) pe care il recomanda Biserica, si cu deosebire sa stea mereu in “topitorul” nevointelor ascetice si duhovnicesti).
    Dar daca un om facut crestin, adica botezat cu botezul ortodox, se intoarce iarasi la viata cea pacatoasa si lasa la o parte si in uitare si “paragina” vietuirea dupa Poruncile Evanghelice ale Bisericii (cf. Sf. Ignatie Briancianinov), atunci, “aliajul” dintre fiinta umana si harul divin primit prin Botez si alte Sfinte Taine, iar se…STRICA, si omul se uneste cu PACATUL si in el iarasi se reface “ALIAJUL” dintre fire, pacat si patimi si omul iarasi traieste dupa lucaririle firii celei vechi, cazand cum spune tot Sfantul Ignatie, DIN DUH, in trup.

    Or, intoarcerea crestinilor la vietuirea dupa lucrarile firii celei vechi si cazute, si caderea lor pe scara larga DIN DUH IN TRUP, ESTE ASTAZI TARE MULT “AJUTATA” de catre dusmanii Crestinismului, tocmai prin CELE DOUA MAINI ALE SISTEMULUI de care s-a amintit pana acum.
    Acest sistem era odata “FIRAV” (in secolele trecute) dara azi s-a intarit si a devenit CVASI “omniprezent” in viata publica si privata a oamenilor de pe intreaga fata a pamantului.

    Promotorii acestui sistem care sunt in realitate dusmani ai Bisericii lui Hristos si ai lui Hristos insusi (fiindca lupta impotriva Crestinsimului si pentru descrestinarea lumii), vor sa le rada azi in nas crestinilor si sa le spuna, : “Oare nu se spunea despre voi ca prin botezul vostru ortodox, Hristos al vostru V-A DAT PUTERE impotriva patimilor si pacatelor si prilejurilor la pacatuire si sa calcati peste “leii si balaurii faradelegilor…”?? Atunci de ce nu mai aveti voi putere impotriva viciilor si iddeologilor “neconforme cu Biblia voastra” care acum sunt dominante in lume, de ce viata voastra este tot mai mult asemanatoare cu cea a celor necrestini, ba chiar mai imorala decat a lor…?? Oare daca voi ati ajuns asa de neputinciosi, nu cumva ati crezut o “minciuna de evanghelie” (nu ma trasni Hristoase ca scriu asa…), si sunteti membrii unei Biserici care este doar o oraganizatie si nimic mai mult, lipsita de puteri harice, despre care s-a laudat atatea veacuri ca le poseda…??”.
    Mai mult decat atat, nu numai crestinilor si pastorilor vor acesti nemernici ai sitemului “sa le rada in nas”, ci chiar DOMNULUI INSUSI, ca si cum i-ar striga: “Acestia sunt cei pentru care ai murit in chinuri, acestia sunt cei carora le-ai dat talanti, acestia sunt cei care iti poarta numele Hristoase…?, Inseamna ca Crestinsimul si Biserica Ta Ortodoxa (iarta-ma din nou Doamne pt. nemernica indrazneala…) a ajuns …”falimentara”…
    Intr-un cuvant, promotorii sistemnului vor sa ne umileasca si sa-si bata joc de Insusi Hristos (diavoul de mult face asta…) prin viata decazuta si pacatoasa in care i-au atras pe crestini…!

    Asadar frate, Dan t, rostul nostru este tocmai sa facem ceea ce ai spus si fratia ta, si anume SA STRAPUNGEM PERDEAUA CETOASA intretinuta de “petardele fumigene” ale dusmanilor Crestinismului, prin care se ASCUNDE de catre ei CUNOASTEREA REALA A LUCRURILOR si a ADEVARULUI despre om, lume, viata si mantuire, si apoi, SA NE CURATIM TOATA FIINTA nostra, si cu deosebire gandirea de toate “gandurile” sugerate de cel rau si imbracate in “justificari”.., caci de “CARMA MINTII” atarna mantuirea noastra, ne spune si invata Parintele ARSENIE BOCA!

    Asadar sa nu ne lasam prostiti si “umiliti” de …”sistem”, ci se le aratam promvatorilor lui in lume, ca ADEVARUL LUI HRISTOS II FACE LIBERI PE OAMENI si NOBILI si ii ajuta sa ajunga in tarmul VESNICEI LIBERTATI si FRUMUSETI DUHOVNICESTI!

    Amin! SLAVIT SA FIE DIOMNUL!

  19. Frate Gheorghita, mai scurteaza-ti putin romanele, te rugam!!! 🙂

  20. Da!
    S-au suparat!
    Las’ca le trece!
    Trebuie sa se gandeasca bine inainte fie de a da sentinte fie de a o da asa…de-a surda (cum ne-au obisnuit); frica fireasca ar trebui sa le vina din faptul ca nu trebuie sa-L supere pe Doamne Doamne care ‘este indelung rabdator si milostiv dar nu lasa nimic nepedepsit’.

  21. sa ma ierti frate admin, ca am tot promis ca o sa ma indrept si uite ca tot asa raman…

    Ma ia “valul” scrisului, si cand ma uit in urma,…am deja doua pagini de word pline…, sper sa nu te mai…”scot ” din sarite, ca prea fac mereu gafe de genul acesta, dar…e neputiincioasa sarmana fire…obisnuita cu naravuri greu de vindecat (dobandite pe cale profesionala…)!

    iti doresc “rabdare de fier” in continuare…!

    Doamne ajuta!

  22. frate Vela Gheorghe,
    Se bucura inima oricui, cand descopera frati cunoscatori ale invataturilor Sfintilor Parinti.Recomandarile fratiei voastre sunt de real folos spre zidirea sufletleor flaminde si insetosate de dreptate.
    acest subiect, TREBUIE sa ramana de actualitate caci satana lucreaza la doua maini si o face neincetat. marile necazuri sunt datorate lui si slujitorilor sai demoni si ,din nefericire,din ce in ce mai multi oameni. Daca demonii au oarecum pecetluita starea spre osanda vesnica in iad, oamenii au totdeauna sansa imediata de a se intoarce si de a fi vii. Omul sa vina cu vointa fireasca, masurata in talantii incredintati, iar Dumnezeu ii va da puterea sa-i inmulteasca spre mantuire.Caci munca este a omului dar cresterea este a Lui Dumnezeu.
    Am auzit oarecand, ca scrierile Sfintilor Parinti, dupa parerea unor teologi ortodocsi(ecumenisti), sunt cam perimate si ar trebui retraduse in spirit ecumnenic!!!. si despre regretatul parinte Staniloaie au inceput epigonii sa latre, contaminand invatatura dreapta a Parintelui,cu invatatura satanei impopotonati cu titluri academice dubioase si foarte inutile.
    Saracul Lazar nu a avut nevoie de diploma si iata ca Dumnezeu a oranduit sa ajunga in sanul lui Avraam, spre nedumerirea bogatului nemilostiv. Sa lasam de o parte bogatia materiala, si sa ne referim la bogatia spirituala a omului. Bogatul nemilostiv era bogat in cele rele si daunatoare ale sufletului in contradictie cu saracul Lazar care era lipsit de orice traire rea, oricat de mica.
    Cainii, adica demonii in mod direct ori prin intermediul altor oameni, il chinuiau mai tare venind si lingandu-i ranile dureroase ale trupului bolnav.Bolnav si murdar era Lazar pentru exterior, pentru aceasta lume, in timp ce pentru interior, pentru imparatia cerurilor, era sanatos si curat.
    Doamne ajuta!

  23. Pingback: Război întru Cuvânt » UNICA OSANDIRE INGADUITA (II)
  24. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Masonul declarat Radu Comanescu - avocatul din oficiu al lui Nicolae Corneanu
  25. Pingback: Război întru Cuvânt » Mugur Isarescu despre inceputul unei noi ordini mondiale prin noua criza financiara mondiala
  26. Pingback: Război întru Cuvânt » Reprezentatul Bisericii Greciei “inchina” Ortodoxia Papalitatii
  27. Pingback: Război întru Cuvânt » Pericolul ZEITGEIST
  28. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Ce e suspect in “Suspect Nation”?
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate