VA FI ROBITA BISERICA NOASTRA?

8-07-2008 Sublinieri

in-the-bell-tower.jpg

Am aflat din surse din Sfantul Sinod ca discutiile sunt incinse si continuau inca si la ora la care am scris (aproape de miezul noptii); iar la inceputul lor s-a incercat, din partea PF Daniel sa se propuna solutia “impaciuitorista” si “politica” a minimalizarii actelor grave ale celor doi episcopi apostati, a justificarii lor prin invocarea unor slabiciuni de moment si prin echivalarea lor cu niste greseli copilaresti, propunandu-se solutia “iertarii fratesti” si a continuarii drumului mai departe impreuna cu ei, fara sa se ia absolut nicio masura! Reactia ierarhilor ortodocsi nu s-a lasat asteptata si se pare ca acum confruntarea este deschisa si acerba.

Din informatiile noastre, daca BOR nu va lua nicio masura impotriva celor doi ierarhi, Biserica Rusa, Sfantul Munte Athos, dar foarte probabil si Biserica Greaca, Biserica Sarba si altele vor iesi din comuniune cu Biserica Ortodoxa Romana, iar atunci scindarea va fi inevitabila fata de o biserica apostata, ce se va inchina de facto catolicilor (chiar daca nu si de jure inca).

Sa priveghem si sa ne rugam cu totii intr-un cuget ca ierarhii drept-credinciosi si prin ei, Duhul Sfant sa biruiasca, iar de nu, sa fim pregatiti pentru ce este mai rau si pentru implinirea inca de pe acum a cuvintelor parintelui pustnic Proclu (care ne-a avertizat ce se va putea intampla prin noul Patriarh) si sa fim decisi sa ramanem cu ADEVARUL in ciuda incercarilor teribile care vor urma! Nu numai pentru noi, ci pentru intreaga lume:

“(…) Dar, pana la urma, … nu prea vad bine niste lucruri la crestini: E multa dusmanie si de-asta Duhul Sfant s-ar putea sa ne lese!

– Ce le spuneti celor care voteaza si care se gandesc la altele, nu la…?

– Auzi, uite ceva: stiu la ce se gandesc, ca daca voteaza il pune Mitropolit, il pune Episcop. Dar nu asa! Trebuie sa voteze adevarul, nu minciuna!…

Toti crestinii sa se roage la Dumnezeu asa: Doamne, da-le minte sa puie un Patriarh care nu vinde Ortodoxia la catolici! Si daca va vinde, pedeapsa lui Dumnezeu are sa-i ajunga! Treaba lor! Ca sa spun asa, eu nu pun palma (pe unul anume – nota mea), nu zic sa pui pe `cela sau pe `cela, nu! Eu atata: stau binisor si ma rog: Doamne, fie voia Ta! Faca-se voia Ta cu noi!

… Va spun asa: daca ei vor cauta sa nu robeasca Biserica Ortodoxa, Bunul Dumnezeu va tine toata faptura, toate natiile, toate credintele lor sucite, pe toti ii va tine Dumnezeu. Dar cand are sa-i puie pacatul si vrajmasul ii indeamna sa robeasca Biserica Ortodoxa, ii gata Ne va durea pe toti odata! Stii cum? Pamantul `ista e ca si cum ar fi o tabla si suntem toti pe tabla aceea. Cand ne-o “curentat”, toti tipam! Si de la mic pan` la mare, toti! Eu sunt simplu, nu pot sa spun altfel… Dar atata va spun: TREBUIE SA NE PAZIM A NU FI LUPTATORI CONTRA LUI DUMNEZEU!”

ghighiu_maica_domnului_plangand.jpg Cititi si:


Categorii

Biserica la ceas de cumpana, Portile Iadului

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

70 Commentarii la “VA FI ROBITA BISERICA NOASTRA?

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 3 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

  1. Dar care moarte frate “athos”, trupeasca sau vesnica…??

    Asta ar trebui sa inteleaga cei care se joaca cu Adevarul, ca cine NU va fi gasit la Sfarsitul vietii lui, fie el ierarh sau mirean, ca RAMAS in ADEVAR, va avea parte de moarte, dar de moartea VESNICA!
    Fiindca Scriptura ne spune in EPSITOLA A 2-A CATRE TESALONICENI a Sf. AP. Pavel, ca toti cei care nu au primit DRAGOSTEA ADEVARULUI, vor primi lucrarea INSELACIUNII antichristice, si vor fi OSANDITI toti cei care nu au crezut Adevarul (2 Tesaloniceni, cap. 2, vers. 10-12).
    Iar plata acestui PACAT, al neprimirii si neiubirii (a se intelege si NEPASTRARII CURATE) a Adevarului va fi MOARTEA, caci tot Scriptura spune PLATA PACATULUI ESTE MOARTEA (ISAIA, cap.5, vers.18; ROMANI, cap.6, vers.23), insa nu orice moarte, ci se intelege evident ca cea VESNICA!

    Asadar Orthodoxie -SCUMP ADEVAR MANTUITOR, sau Moarte VESNICA – plata a iubirii minciunii pierzatoare de suflet si a curviei vinovate cu ea si cu fii ei…!

    Sa alegem ORTODOXIA, cea curata ca sa avem VIATA, si nu orice fel de viata, ci cea VESNICA! AMIN!

  2. Astazi se citesc in biserica urmatoarele fragmente din Apostol si Evanghelist, conform ordinii liturgice:

    Ep. catre Romani 11, 2-11:

    Nu a lepădat Dumnezeu pe poporul Său, pe care mai înainte l-a cunoscut. Nu ştiţi, oare, ce zice Scriptura despre Ilie? Cum se roagă el împotriva lui Israel, zicând:
    “Doamne, pe proorocii Tăi i-au omorât, jertfelnicele Tale le-au surpat şi eu am rămas singur şi ei caută să-mi ia sufletul!”.
    Dar ce-i spune dumnezeiescul răspuns? “Mi-am pus deoparte şapte mii de bărbaţi, care nu şi-au plecat genunchiul înaintea lui Baal”.
    Deci tot aşa şi în vremea de acum este o rămăşiţă aleasă prin har.
    Iar dacă este prin har, nu mai este din fapte; altfel harul nu mai este har. Iar dacă este din fapte, nu mai este har, altfel fapta nu mai este faptă.
    Ce este deci? Nu tot Israelul a dobândit ceea ce căuta; ci cei aleşi au dobândit, iar ceilalţi s-au împietrit,
    Precum este scris: “Dumnezeu le-a dat duh de amorţire, ochi ca să nu vadă şi urechi ca să nu audă până în ziua de azi”.
    Iar David zice: “Facă-se masa lor cursă şi laţ şi sminteală şi răsplătire lor!
    Întunce-se ochii lor ca să nu vadă şi spinarea lor încovoaie-o pentru totdeauna!”

    Deci, întreb: S-a poticnit, oare, ca să cadă? Nicidecum! Şi prin căderea lor, neamurilor le-a venit mântuirea, ca Israel să-şi întărâte râvna faţă de ele.

    Matei 11, 20-26:
    Atunci a început Iisus să mustre cetăţile în care se făcuseră cele mai multe minuni ale Sale, căci nu s-au pocăit.
    Vai ţie, Horazine, vai ţie, Betsaida, că dacă în Tir şi în Sidon s-ar fi făcut minunile ce s-au făcut în voi, de mult, în sac şi în cenuşă, s-ar fi pocăit.
    Dar zic vouă: Tirului şi Sidonului le va fi mai uşor în ziua judecăţii, decât vouă.
    Şi tu, Capernaume: N-ai fost înălţat până la cer? Până la iad te vei coborî. Căci de s-ar fi făcut în Sodoma minunile ce s-au făcut în tine, ar fi rămas până astăzi.
    ar zic vouă că pământului Sodomei îi va fi mai uşor în ziua judecăţii decât ţie.
    În vremea aceea, răspunzând, Iisus a zis: Te slăvesc pe Tine, Părinte, Doamne al cerului şi al pământului, căci ai ascuns acestea de cei înţelepţi şi pricepuţi şi le-ai descoperit pruncilor.
    Da, Părinte, căci aşa a fost bunăvoirea înaintea Ta.

  3. Fratilor,va rog mult nu mai pomeniti de rau atata, speranta moare ultima,ce e cu atitudinea asta? Pesimismul vostru ma lasa cu impresia ca voi deja v-ati resemnat. Nu ca fac eu pe viteazul,dar haideti totusi sa credem pana la capat. Eu nici nu vreau sa ma gandesc la altceva.Pe bune ,daca nu se ocupa Sinodul de astia ma duc eu sa ii caterisesc;va iesi cu scandal mare daca ceva nu iese bine,dar nu va fi asa.Eu cred ca va fi bine ! Doamne ajuta-ne!

  4. Ce bine se POTRIVESC frate Admin aceste pericope scripturistice cu “situatia” de azi a Bisericii!

    Si cat de Adevarate sunt aceste Cuvinte ale Domnului ca Tainele cele mari ale Adevarului si Intelepciunii lui Dumnezeu si in consecinta MANTUIREA sufletului care vine din intelegerea acestor taine…se descopera si se dau celor care sunt ca si pruncii!
    Adica nu numai pruncilor cu varsta, ci si pruncilor cu rautatea si celor care sunt prunci cu viclenia, si punci cu fatarnicia, si prunci cu …mandria si fudulia, si care sunt nevinovati fata de ADEVAR, si sinceri in atitudinea launtrica a duhului lor cu El, cu Adevarul, si care nu viclenesc si nu tradeaza FIDELITATEA inimii lor fata de ceea ce a fost stabilit de Apostolii si Adevaratii Ierarhi ai lui Hristos-ADEVARUL Intrupat!
    Unor astfel de “Prunci” cu rautatea DOMNUL le va da mantuirea, si nu DOCTORILOR in teologie ecumenista (care si-au obtinut doctoratele la universitati NEortodoxe din Apusul neortodox), care nu sunt …”punci”, ci “BARBATI” maturi si crescuti intr-ale fatarniciei si vicleniei si PICEPUTI cum spune Sf. Apostol Pavel in INSELARE, in VICLESUG si in UNELTIREA RATACIRII (cf. EFESENI, cap.4, vers.14)!!
    Ei, acesti “doctori” sunt intelepti in ochii lor (Romani, cap.12, vers.16).
    Dar tot SF. Scriptura ne spune ca Dumnezeu II PRINDE PE CEI “INTELEPTI” IN …VICLENIA LOR! (cf. 1 Corinteni, cap.3, vers.19), si ca o data si o data II VA DA DE RUSINE!
    Noi, cei simpli, sa dorim NEVINOVATIA pruncilor si lipsa lor de viclenie, ca sa se implineasca si cu noi Cuvintele Domnului si sa avem si noi parte de MANTUIREA celor care sunt nevinovati cu inima ca si pruncii! Amin!

  5. Sper ca dupa acest Sinod sa nu constat ca Maica noastra Biserica a murit, ca am ramas orfani, de ras la secte , la diavol, si la toti ereticii de pe pamant. Unde sa pornim ca romani, de la sanul Maicii Biserici Ortodoxe Romane? Ne trimiteti la rusi, la greci IPS -lor? Va rugam nu transformati Sfanta Biserica in SRL ori societate comerciala afiliata ereziei catolice!

  6. Cuvintele profetice al e parintelui Staniloae, cu cateva clipe inainte de moarte > ” Va pieri Ierusalimul ( Biserica lui Hristos) prin romani; va pieri, si apoi va veni Hristos… Hai suflete, hai! Sa nu mai stam aici! Sa iesim la lumina! Maica Domnului, hai sa vorbim,hai sa vorbim!”
    Fereste-ne , Doamne, de amestecul Adevarului cu minciuna! Fereste, Doamne , pe Ierarhii nostrii de teama de a nu apra credinta! Amin!

  7. > Din informatiile noastre, este “razboi” mare in Sinod si la aceasta ora, IPS Bartolomeu sustinand pana la capat caterisirea.

    Poate vom afla si noi numele acelora care se opun caterisirii, si evenual “argumentele” pe care le aduc.

  8. Din informatiile noastre, este “razboi” mare in Sinod si la aceasta ora, IPS Bartolomeu sustinand pana la capat caterisirea. E foarte posibil sa dureze inca foarte mult pana sa se treaca la vot. Nu este exclus sa nici nu sa se incheie astazi sedinta sau sa se incheie foarte tarziu. Disputele sunt extrem de aprinse, pentru ca se pare ca si Comisia canonica condusa de IPS Teofan si-a schimbat atitudinea fata de aseara, cerand si ea astazi caterisirea, iar tabara ecumenista, in frunte cu patriarhul a luat foc! Depinde foarte tare cine va rezista mai mult.

    IN ACEST MOMENT NU MAI TREBUIE DECAT RUGACIUNE, RUGACIUNE, RUGACIUNE! FIECARE CAT POATE SI CUM POATE – ACOLO UNDE SE AFLA! NU MAI SCRIETI, RUGATI-VA, ACUM SE JOACA VIATA SAU MOARTEA BISERICII NOASTRE!

  9. Sa ne ajute Domnul si Precista ca la vecernie sa putem canta din toata inima, intr-un cuget, acelasi cuget APARATOARE DOAMNA !!

  10. @anonim Erezie! Biseria lui Hristos nu va pieri niciodata ! Eu cred in sfintenia Bisericii si a poporului roman. Acestea nu vor fi biruite niciodata! Am trecut noi si prin momente mai grele ca acestea cand nimeni nu ne dadea nicio sansa si am iesit cu fruntea sus.Trebuie sa nadajduim! Nu trebuie sa ne predam,nici macar cu gandul.

  11. Corespondentul Antenei 3 de la Patriarhie spunea ca se pare ca se va adopta o solutie de compromis, adica o atentionare, motivul fiind acela ca nu exista precedent in faptele celor doi, urmand ca la o recidiva din partea lor sau savarsirea unor fapte asemanatoare de catre altii sa se ia masuri mai drastice.

  12. Am fost putin trufas cand am zis erezie, oricum e mult mai usor sa fii pesimist in astfel de momente; acum trebuie sa fim tari si uniti ,si sa ne rugam ca Dumnezeu sa nu pomeneasca mandria noastra.

  13. Radio romania actualitati transmite ca pana la aceasta ora nici macar nu s-a luat in discutie cazul Corneanu si ca trebuie sa ne asteptatam la un com moderat pe aceata tema…

  14. spuneai, admin, cum ca e razboi pe viata si pe moarte, acum un ceas?

  15. Doamne ajuta!

    Va multumim pentru ca ne tineti la curent cu ce se intampla in aceste zile atat de grele pentru ortodoxia noastra.
    Noi suntem in afara granitelor si speram asa cum spun si marii duhovnici ai nostri, ca Duhul Sfant sa vegheze asupra deciziilor ierarhilor nostri si sa nu fie influentati de valul masonic si “canoanele” comunitatii europene.

  16. Pao de vreme ce l-au pus pe Corneanu seful acelei comisii de dialog ecumenic si interreligios e clar ca N-AU DE GAND NICI MACAR SA-L PENSIONEZE !! Iar pentru caterisire am inteles ca trebuie sa voteze 2/3 din Sinod. Pai daca IPS Andrei si Teofan, apropiatii IPS Bartolomeu l-au parasit aseara, de unde sa vina cele doua treimi ???

  17. De asemenea, ingrijorator este si faptul ca 21 de ierarhi l-au votat pe PS Vincentiu pentru Oltenia. Cel putin bine ca n-o iesit el, desi a fost la limita..

  18. Minunat de potrivite astazi Apostolul si Evanghelia zile scrise de Admin mai sus. Vedeti Hristos e cu noi pana la sfarsitul veacurilor dupa cum ne-a promis. Ma intrebam daca sinodalii au ascultat Apostolul zilei? si daca il asculti si ai duh de amortire…

  19. Minunat, daca nu va fi caterisit Corneanu, de cum se intorce la Timisoara. voi merge o data pe luna sa ii cer inalta binecuvantare ca sa ma ” impartasesc” la baptisti ( ca, deh, stiu ca ii repugna cuvantul secta). Voi veni apoi sa cer sa fiu iertat… si stiu ca ma va ierta… Apoi luna de luna voi cere impartasania la penticostali, catolici , grecocatolici etc.. si tot asa voi veni dupa iertare scrisa… in ” copilaria” mea, sigur ca voi fi mereu iertat…

  20. @ sceptik: cum adica ips Andrei si Teofan,apropiatii lui Bartolmeu l-au parasit aseara? Eu stiu ca Teofan e numai pentru caterisire.

  21. @admin
    Gestul Mitropolitului Corneanu a fost descris cu moderatie de Constantin Stoica: “Impartasania cu fratii catolici reprezinta comuniunea suprema dintre cele doua biserici. S-au facut pasi spre acest lucru, dar nu am ajuns inca acolo“.

    Daca Parintele Stoica s-a impartasit si el la o litrughie catolica, la Taize, pe cand era student, in 1990, (si poate nu numai cu acea ocazie) sigur ca intelege diferit gestul mitropolitului, ca si al episcopului Drincec. S-o fi spovedit de asta, nu stiu, dar pocainta inca n-a facut. Noi astia mai sarmani avem o perceptie diferita si ni se par lucruri cutremuratoare.
    Ce sa-i faci, daca Patriarhia are nevoie de purtatoti de cuvant… E o declinatie de responsabilitate, oare, ca sa nu fii judecat dupa cuvintele proprii? Sau atat de mult a inceput sa semene Biserica cu o institutie omeneasca, incat cuvantul episcopului plin de responsabilitate pentru el si turma nu se mai aude decat de la amvon? N-ar fi nefolositoare o analiza la excesiva institutionalizare a Bisericii.

  22. M-am saturat de ” diplomati” gen pr. Stoica ( om sub vremi, totusi, si el!…) Slabiciune sa fie numele tau Sinod? Probabil ca vom dovedi inca o data lumii ca manelismul este nota definitorie in oricare lucru din Romania.

  23. @ anonim!

    Decat sa te duci sa te impastasesti la sectari, poate este mai bine sa te duci la PREOTII SARBI din Timisoara!

    In urma cu aproape 3 saptamani am mers la Manastirea sarbeasca SF. GHEORGHE de pe langa Timisoara (ma rog nu-i chiar asa de aproape de Timissoara…). Si am avut ocazia sa particip la o liturghie sarbeasca, oficiata in limba sarba de un parinte sarb, venit din Serbia de curand.
    Si cand a venit momentul impartasirii mi-am cuminecat copii cu care am mers impreuna cu sotia la Manastire.
    L-am urmarit cu atentie pe acest parinte sarb, venit din Serbia cum a slujit si mi-a placut de el. La sfarsitul liturghiei parintele sarb a tinut o predica in sarbeste, fiindca nu stia romaneste, si o maica sarboaica, buna vorbitoare de limba romana, a tradus predica pentru pelerinii roamani.
    Tot dupa Slujba, parintele sarb ne-a adus o parte din MOASTELE SF. MARE MUCENIC GHEORGHE si lanturile sale cu care a fost batut si legat in timpul muceniciei sale, pe care le-am sarutat cu evlavie!

    Spun aceste lucuri, fiindca eu si sotia mea LUAM DEJA IN CALCUL ca o REALA ALTERNATIVA, ca de acum incolo sa mergem la sarbi la liturghie, in Timisoara. Fiindca stim ca preotii sarbi STAU IN ADEVAR!

    Ce sa mai spun deja INCEPEM SA NE ALARMAM!

    Sa cerem toti CALAUZIRE puternica de la Hristos in aceste vremuri de sminteala!

    AMIN!

  24. Ce-ar fi sa nu mai isi dea nimeni cu presupusul legat de ce se intampla acum in sala de sedinte a Sinodului? Sa asteptam cuminti deznodamantul, sa ne rugam si gata.

    Ca uite ce de informatii contradictorii apar – ba ca IPS Teofan e de o parte, ba ca a trecut de celalata, ba ca de fapt “cazul Corneanu” abia de vreo ora se discuta nicidecum de aseara etc etc Franturile de stiri de la Antena3 sau Radio cred ca sunt tot la fel de neintemeiate cata vreme nici membrii Sinodului nu stiu cum se va sfarsi, mai degraba exprima sperantele respectivelor redactii de stiri.

    Cata vreme nu stim sursele si identitatea celor care posteaza aici oricine poate inventa orice. Sa asteptam in rugaciune deci.

  25. Sustinem propunerea lui Sorin si am recomandat si noi acelasi lucru. Cu mentiunea ca informatiile noastre, desi lacunare, chiar vin din interiorul Sinodului, de la o sursa foarte credibila. Nu am incredere in ceea ce se spune in presa acum: nu e chiar nimic cert, asa cum ar vrea ei (sa fie certa necaterisirea). Faptul – sigur – ca nu au luat pauza si discutiile continua mult peste previziunile lui Iosif Buble (Antena3) confirma ceea ce am spus mai devreme.

  26. Fr. Vela Gheorghe, poti sa mergi la biserica de la Politie, fiindca acolo nu se pomeneste nelegiuitul ierarh apostat. Daca BOR face schisma de Biserica Orthodoxa ne va povatui Duhul sa mergem acolo unde el salasluieste adevarat.

  27. Doamne ajuta!
    Cand aflati careva rezultatul va rog sa-mi dati si mie un semn. Multumesc mult!

  28. @ Dragos,

    Tu nu citesti postarile noi sau iti razi de noi?
    “Rezultatul” e de cateva ore pe site.

  29. Nu rad delocde voi. Nu rad de nimeni din principiu. Nu ma pricep la computere si nu stiu unde sa ma uit. Iertati-ma daca v-am necajit si va rog sa-mi scrie-ti unde sa caut.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate