OPINIE: Ce fel de ortodoxie este aceea care rămâne în comuniune cu eresul?

15-07-2008 Sublinieri

incotro.jpg

Am primit prin fratele Silviu Aronet acest articol al unui simplu credincios, Ing. Gabriel Barbir, despre situatia grava in care se gaseste Biserica noastra. Nu putem spune ca impartasim integral concluziile si indemnurile sale, dar sunt lucruri care ne framanta si ne ingrijoreaza pe foarte multi si, deocamdata, inca suntem in asteptare ca Domnul sa descopere ceea ce este de facut, prin alesii Sai si prin soboarele binecredincioase ale Bisericilor surori si ale Sfantului Munte. Sunt totusi intrebari si probleme grave, la care avem de reflectat si de luat aminte, fara patima si fara infierbantare:

10-intronizare.jpg

Lovitura de moarte dată ortodoxiei

Motto: „Pace este multă celor ce iubesc legea Ta, şi nu este lor sminteală” (Psalmi 118, 165). „Iar cine va sminti pre unul dintre aceştia mici, care cred întru Mine, mai de folos iar fi lui ca să-şi spânzure o piară de moară de grumazul lui şi să se înece întru adâncul mărei” (Matei 18, 6). (Biblia – Ediţia Sfântului Sinod, 1914)

Acum trei sute de ani dracul a atacat frontal prin slugile papistăşite, dar a avut puţină izbândă comparativ cu lăcomia sa cea nemăsurată de a duce suflete en-gros la iad. Ba mai mult, rezultatul a fost creşterea numărului de sfinţi în Biserica Biruitoare. Atunci Atanasie Anghel şi cei dimpreună cu el erau pe faţă greco-catolici (cum astăzi pe faţă este Nicolae Corneanu) şi nu au putut ucide ortodoxia din inima ardeleanului simplu.

Acum dracul ne vrea pe toţi în iad. Dumnezeu, pentru păcatele noastre, i-a dat mână liberă. Dracul are voie să se atingă şi de suflet. Acest lucru nu va fi cândva, într-un viitor nedeterminat, ci în acest ceas. În prezent dracul are izbândă aproape sută la sută. 47 de ierarhi din 48 au rămas în comuniune cu ereticul Nicolae Corneanu şi îşi spun ortodocşi. Dar ce fel de ortodoxie este aceea care rămâne în comuniune cu eresul? Clar, Biserica Ortodoxă Română este în ÎPS. Bartolomeu Anania, cum profetic a prevăzut cu puţin timp în urmă Părintele Arsenie Papacioc, când a spus: „Eu personal aştept o Hotărâre din partea Sinodului, însă, din păcate, Mitropolitul Bartolomeu Anania a rămas singur. Nimeni nu îşi doreşte moartea, însă sunt situaţii în viaţă când este mai bine să mori decât să faci compromisuri… Am trăit şi continuăm să trăim în vremuri apostolice. Adevărul rămâne acolo unde n-ai cedat. Dacă unul singur ţine Adevărul, acolo e Biserica. Ortodoxia va supravieţui prin el” (Lumea monahilor, Nr. 12, iunie 2008).

Preoţi, care vreţi să vă mântuiţi, şi voi şi turma încredinţată vouă, nu vă faceţi părtaşi acestei comuniuni. Pomeniţi fără nume pe toţi ierarhii ortodocşi. Cât de repede Biserica Ortodoxă Universală îşi va spune cuvântul. Vrem să mai avem cum să ne botezăm copiii, să avem unde ne spovedi-împărtăşi, vrem să avem cu cine să ne îngropăm morţii…

Primul Sinod Ecumenic nu l-a iertat pe Arie, nu a rămas în comuniune cu el; ulterior Arie l-a putut păcăli pe împăratul Constantin dar pe Duhul Sfânt nu a avut cum. La rugăciunile Sfântului Alexandru, Arie a murit mai rău ca un câine, ieşindu-i maţele prin şezut.

Ierarhi români, care ţineţi la mântuirea celor pentru care veţi da seama, ieşiţi din comuniunea cu ereticul Nicolae Corneanu şi, precum la Ferarra-Florenţa cei care iniţial s-au alăturat papistaşilor, rămânând Sfântul Marcu al Efesului singur, şi-au dat ulterior seama de greşeală şi s-au întors, rugămu-vă întoarceţi-vă. Nu lăsaţi ortodocşii români fără ierarhi, turma fără episcopi!

Cu durere în suflet pentru această biruinţă vremelnică a satanei pe plaiuri româneşti, 11 iulie 2008 Ing. Gabriel Barbir.

daniel-si-bartolomeu-tarnosire-bis-palama.JPG

 


Categorii

Biserica la ceas de cumpana, Opinii, Portile Iadului

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

13 Commentarii la “OPINIE: Ce fel de ortodoxie este aceea care rămâne în comuniune cu eresul?

  1. dar mitrop. Bartolomeu ce mai zice? ar fi atit de binevenite (poate, ca sa ne mai scoata din ceata) niste indemnuri ale Mitrop. Bartolomeu, ale Pr. Justin Parvu, ale Pr. Arsenie Papacioc. Macar unul dintre ei sa zica ceva (vorbesc despre “acum”, cind nu se se mai spune nimic…).

    frumos cuvintul domnului inginer.

  2. O sa auziti cuvantul parintelui Proclu deocamdata, in scurta vreme. Mai mult nu stim inca.

  3. pt.Constantin:cei enumerati de tine au vorbit f.f.clar inainte de adunarea Sinodului!Ce sa mai vrem acuma ??sa repete ce au spus ,este clar ca nu sint nici ei de acord cu aceasta hotarire [oare chiar a fost vot ,ca nu sint prea sigura pe voturile la vedere ,astea fiind santajabile!].
    Sin tntru totul de acord cu ing.gG.Babir ,caci asa ne si simtim acuma ca o turma tradata de pastori.!

  4. Foarte “sugestiva” fotografia cu indicatoarele care arata mai multe directii de mers…
    Si foarte sugestiv este faptul ca inspre acelasi punct cardinal (si poate chiat catre aceleasi localitati) sunt cate doua indicatoare indreptate in acelasi sens.

    Intr-un din cartile sale, Parintele Arhimandrit MINA DOBZEU, spune ca crestinii ortodocsi de acum, trebuie sa aiba o RAVNA si PRICEPRE si CAPACITATE si (as zice eu “dexteritate” si agerime de a putea dintr-o privire…) DE A DISTINGE CLAR NUANTELE, care evident sunt asemanatoare.
    Si da si acest Parinte un exemplu cu doua drumuri care par ca duc inspre acelasi loc si punct cardinal.
    La inceput, zice parintele, drumurile sunt paralele si foarte apropiate unul de altul, dar dupa o oarecare distanta ele incep sa se desparta si departeze tot mai mult unul de altul.
    Intre ele se interpun paduri si alte forme de relief, ca le departeaza mereu si mereu.
    Si adauga parintele, ca cel care spune ca indiferent pe care drum pleaca catre destinatia inspre care amandoua spun ca duc si conduc, daca nu alege drumul bun, va avea surpriza ca ajunge DEPARTE de destinatia care si-a dorit-o!

    Asa stau lucrurile si in ceea ce priveste INDICATOARELE cu DRUMURILE CREDINTEI si cu “CAILE” MANTUIRII!
    La prima vedere, Ortodoxia, Greco-Catolicismul si Catolicismul, dar cu precadere primele doua, par si arata ca duc inspre aceeasi destinatie si anume CETATEA IERSALIMULUI CELUI DE SUS!
    Numai ca, cine nu alege Drumul ORTODOXIEI, si considera ca pe oricare dintre celelalte doua apuca, tot acolo unde duce CALEA ORTODOXIEI, va ajunge si el…, SE INSEALA AMARNIC!
    Dintr-un centru al al unui cerc care arata punctele cardinale (“ROZA VANTURILOR”) exista O SINGURA RAZA CORECTA si dreapta care indica si arata RASARITUL!
    Cele care indica numai cu cateva grade o directie apropiata de Rasarit, spre ex: ENE, ESE, care par asemanatoare cu Directia Estului, NU SE POT DELOC IDENTIFICA si nu sunt IDENTICE cu acesta, ci duc in cu totul alte parti ale Pamantului decat catre Est.!
    Or, in chestiuni vitale si esentiale precum cea legata de MANTUIREA sau PIERAZAREA ETERNA a sufletului, un crestin nu poate sa RISTE si sa mearga pe o cale a “mantuirii” care duce APROAPE de Rai, si intr-un taram “vecin” cu Raiul. Ci el trebuie sa mearga DREPT LA TINTA, cum DREAPTA este si directia care indica Rasaritul !
    Aceleasi considerente si principii sunt valabile si aplicabile si pentru RUTELE MARITIME si pentru cele AERIENE pe care se desfasoara navigatia maritima si aeriana.
    In calatoriile maritime si cele aeriene, comandantii navelor si aeronavelor STIU EXACT si CORECT RUTA pe care trebuie sa mearga, si mai stiu ca aceasta RUTA, nu ei o stabilesc atunci si o “descopera” si traseaza, ci ea a fost STABILITA cu mult timp inainte de ei, si ei sunt DATORI SA O RESPECTE, ca sa duca fie incarcaturile de marfuri, fie pasagerii navelor lor, pe calea cea mai scurta si cea mai exacta la destinatia DORITA!

    Ma intreb asa in sinea mea, oare DE CE NU RESPECTA pastorii nostrii “RUTA” si “TRASEUL” caii mantuirii STABILITE de la INCEPUT (cf. finei remarci sarcastice a lui LAUR…) de SFINTII PARINTI!
    Si iarasi ma intreb, OARE de cand nu mai este bun DRUMUL si nu mai este buna DIRECTIA data si lasata PRIN DUHUL SFANT si IN ADEVAR de catre PASTORII PURTATORI DE DUH si ADEVAR, urmasilor lor si crestinilor din toate timpurile!

    Se tot spune ca drumul si CALEA mantuirii este INSUSI HRISTOS asa cum a spus EL despre Sine!
    DA asa este! Dar tot de la EL, de la Domnul si din Invatatura Lui cuprinsa in Sf. Evanghelie, stim ca asa cum EL a fost UNUL si UNIC in toate, UNICA si UNA si NUMAI UNA este si CALEA MANTURII pe care El a dat-o si lasat-o lumii!

    Pe aceasta Cale UNICA care duce in PORTUL si “AUTOGARA” ….IERUSALIMULUI CELUI DE SUS, au mers veacuri intregi si s-au mantuit milioane de oameni!
    Si atunci de ce sa lasam si abndonam azi Drumul acesta SIGUR si CERT, cautand sa plecam catre Rai si pe drumuri care ne spun si ne promit emfatic si pompos si cu mare tam-tam si reclama ca duc si ele tot acolo, unde duce CALEA ADEVARULUI ORTODOXIEI??
    Poate vor duce si ele…, poate asa o fi…, dar nu avem noi ortodocsii NICI O CERTITUDINE si nici O GARANTIE, si insasi constiinta ne spune sa mergem ca si cei DINAINTEA NOASTRA care au ajuns sigur in IMPARATIA CERURILOR pe singurul si UNICUL drum si pe UNICA RUTA pe care o stim SIGURA! Adica, cum spue proverbul romanesc “SA NU DAM PASAREA pe care o AVEM IN MANA, pe cea de pe gard…!”

    Sa ascultam de SFINTII nostri INAINTASI ca sa ajungem si noi langa ei si sa avem parte ca si ei de Vesnica MANTUIRE! Amin!

  5. Un mesaj care ar trebui sa cutremure inimile si sa intoarca la adevar cugetele, insa sa speram ca nu este doar un alt glas ” a celui ce striga in pustie”. suntem multi crestini care simtim sau am simtit pana acum acest sentiment, incercand sa scoatem la iveala margaritarele ortodoxiei.
    Ca si crestini nu putem decat sa ne rugam pentru ca cei care am ramas cu adevarul in inima,sa-l facem lucrator si in faptele noastre, pentru a pastra curata Biserica noastra cea sfanta, rascumparata cu sange scump. Cred ca frica cea mai mare ne cuprinde gandindu-ne la copii nostri, ca vor trebuie sa faca mari eforturi in drumul lor spre mantuire, pentru a cauta adevarul si a-l propovadui.
    Este normal ca aceasta situatie in Biserica Romana sa trezeasca in noi dorinta martirica de a propovadui adevarul si a fi cu toata puterea impotriva eresului.
    Lupta este multa iar aramata este putina si deznadajduita, insa Dumnezeu este Cel care va trimite armate de ingeri, de va fi nevoie, in ajutorul nostru.
    Doamne ajuta-ne sa ne mantuim si sa nu stricam cu nimic adevarul pe care Tu, ca Cel Bun, ni l-ai dat spre pastrare si lucrare!

  6. Doamne ajuta
    Ne bucuram de Mitrop. Bartolomeu, de Pr. Justin Parvu si de Pr. Arsenie Papacioc.
    Dumnezeu sa ni-i tina !
    Sunt cele mai amintite nume acum , dar lucratori sfintiti , plini de har si de inalta traire ortodoxa sunt (totusi) multi .
    Va chem pe toti sa-i marturisiti pe binecuvantatii pastori ce isi pun sufletul lor pentru turma , pe cei ce ii cunoasteti , pe cei ce ii purtati in inimile voastre ca mari traitori si marturisitori ai ORTODOXIEI .
    Dau slava lui Dumnezeu ca a randuit sa il port in inima mea pe Par Protosinghel Serafim Badila de la Man Casiel , Cluj !
    Fratilor , sa ne rugam la Dumnezeu sa ne tina Parintii !!!
    Fara ei , cine va ramane in picioare ?
    Iertati si va rugati .
    Doamne ajuta .

  7. ne-am cam lamurit ce pocainta a facut pana acum IPS N. CORNEANU si ce intentii are pe viitor:

    In atentia SF Sinod: ereticul Corneanu a chemat din partea ,,crestin ortodocsilor din tara noastra” la ,,evanghelizarea” baptista a romanilor:

    ,,Acum, când ne-am câştigat libertatea prin sacrificii şi sânge vărsat, împreună cu fraţii din bisericile evanghelice, mă alătur creştinilor ortodocşi din ţara noastră şi vă adresez invitaţia să susţineţi o cruciadă evanghelistică în luna iulie 2008.”
    Mitropolitul Nicolae Corneanu catre “evanghelistul” Franklin Graham , “fratele mai mic al lui Isus Cristos”

    Asa zisul “Festival al Sperantei” desfasurat la Timisoara chiar inainte Sinodului tradator al Ortodoxiei din 8-9 iulie a fost imbratisat si binecuvantat de mitropolitul eretic Nicolae Corneanu inclusiv in numele nostru, al crestinilor ortodocsi din Romania. Evenimentul a trecut, din pacate, neobservat cum se cuvine la Bucuresti. Dupa parerea mea, numai dupa cele scrise mai sus de IPS Corneanu, fostul mitropolit ortodox ar fi trebuit caterisit sau rugat frumos sa treaca binisor la miscarile sectante evenghelisto-baptisto-apostazisto-liber-schimbisto-vasileano-bichirista-plescoista-homo-intectualista. Mai jos o relatarea baptista a manifestarii de la Timisoara, scrisa, culmea!, intr-o nota critica. Te ingrozesti de ambele abordari!

    extras de pe blogul lui Victor Roncea.
    Nu ar fi de mirare ce a scris un crestin Ciprian in privinta celor intamplate in Sinod:

    UN RASPUNS AR FI CA IPS NICOLAE AR FI AMENINTAT CU TRECEREA LA GRECO CAT.,IMPREUNA CU MULTI PREOTI CARE AU SLUJIT SI SLUJESC LITURGHIA CU ACEEIA.DACA NU CREDETI ACESTEA INTREBATI-L PE PR.C-TIN STURZU PURT.DE CUV AL PATR. SAU MERGETI LA TIM. SI INTERESATI-VA.PERSONAL

  8. Se pare ca Sfantul Munte rupe comuniunea cu noi! Asteptam comunicatul Kinotitei, dar am inteles ca decizia este luata.

  9. @Admin
    Nici nu ma mira! Au tot dreptul! Si asta datorita hotararilor celor din Sinod pline de ‘iubire crestineasca’; uite-asa din greseala in greseala spre caderea finala!

  10. Nici un athonit simplu si curat cu inima NU poate sa se rupa de Trupul
    Bisericii lui Hristos…mai degraba nu se mai tine seama de ceea ce zic ei , sau …din partea Patriarhiei Romane o fi ajuns acolo ceva care prezinta adevarul denaturat …vreun mai-mare de acolo si-a astupat urechile ca sa nu auda pietrele strigand adevarul si ochii sa nu vada Cerurile – si asa o fi raspuns favorabil ecumenistilor nostri , vorbind in
    numele intregii comunitati athonite …Daca Iordanul nu s-a mai intors anul acesta – n-o fi vreun semn ca s-a suparat Inaintemergatorul ?! dar cand se va supara CEL CE-A VENIT dupa Ioan ??? dar patriarhul Ierusalimului
    s-o fi ecumenicizat si el ? ca nu zice nici da , nici nu …sau sunt
    prea multe secrete , care , deocamdata , stau in custodia ecumenistilor ?
    [ se urmareste , clar , globalizarea …pe toate caile , prin toate mijloacele …masoneria nu doarme ]…si daaa : mare iubire crestina a cuprins Sinodul nostru , de-a facut sa se rupa si stancile Athosului !!!
    – “din greaseala in greseala spre caderea finala !” da , da , dar DUPA ???

  11. @Agnes
    Dupa…Dumnezeu stie!
    Deocamdata este o mare TACERE…tacerea dinaintea furtunii!

  12. cea mai mare durere a ortodocsului traitor din ziua de azi este faptul ca acuma biserica ortodoxa este plina de eretici care invata o ortodoxie mincinoasa dupa placul acestei lumi , antihristica … si au un astfel de talent sa invarta adevarurile de credinta in favoarea lor si a ortodoxiei eretice pe care o invata , incat poti sa ramai si perplex in fata lor nemaiputand face nimic : ei pur si simplu sunt atata de vicleni si au un sistem atat de bine pus la punct incat sunt crezuti de foarte multi dintre ortodocsi , de cei care in ciuda faptului ca merg des la biserica totusi nu sunt ortodocsi curati si sunt usor de pacalit … acest sistem de erezie ” ortodoxa ” se raspandeste acum cu viteza fulgerului in biserica , si nu m-as mira ca in curand sa fie o schisma mare de tot in toata lumea ortodoxa , iar adevaratii ortodocsi sa ramana foarte putini si aproape fara biserici in care sa poata intra … la aceasta apostazie contribuie acuma si preoti si ierarhi , ca sa nu mai zic de mireni … in principiu acestia propovaduiesc o invatatura care are o singura erezie foarte subtila si foarte ademenitoare : iubirea de om este pusa mai presus de iubirea de Dumnezeu ; in ortodoxia adevarata ordinea este invers : iubeste-ti aproapele atata timp cat el nu te impiedica de la iubirea de Dumnezeu … acuma insa se doreste rasturnarea valorilor pentru a putea pregati biserica ortodoxa de primirea antihristului … daca le aduci acestor oameni ” ortodocsi ” dovezi de la sf parinti vei observa ca ei ii vor numi pe sf calugari batrani ramoliti iar pe tine te vor face eretic , antihrist sau nebun si te vor injura , sau in cel mai bun caz , vor ocoli cu viclenie dovezile aduse din sf parinti impotriva ereziei lor continuand cu perfidie sa invete pe altii aceeasi erezie , dupa care vor afirma cu tarie ca ei nu sunt deloc impotriva sf parinti ; apoi vor incepe sa interpreteze pe sf parinti cu atatea invartecusuri incat sa iasa tot cum vor ei , si vor incerca cu tot chipul sa minta impotriva adevarului aducand chiar si citate din scriptura ; insa pentru un observator atent se va observa urmatorul lucru in metoda lor : ei ocolesc cu maiestrie toate dovezile din sf parinti aduse impotriva lor pe care pur si simplu le vor ignora ca si cum nu ar exista , dupa care vor incepe sa aduca si ei texte interpretate intr-un mod abuziv sau subversiv incat sa strecoare minciuna lor ; desigur , pentru cei care vor cu orice pret adevarul , nu vor accepta ca unele citate din sf parinti sa fie trecute cu vederea ( asa cum fac ei cu un scop viclean ) ci vor pune cap la cap toate invaturile sf parinti , atat cele aduse de cei vicleni cat si cele care le demasca viclenia acelora , si astfel vor ajunge la adevarata intelegere a sf parinti , care ii va feri de erezia iubirismului omenesc care se vrea astazi sa fie dogma principala a ortodoxiei …
    Doamne miluieste …

    eu unul , chiar aceasta am patit in ultimul timp , fiind dat afara de pe forumul crestinortodox , pentru motiv eretic : pentru faptul ca am spus ca este sub afurisania bisericii unui ” ortodox ” iubirist care nu demult s-a aciuat pe forum , eretic pana in maduva oaselor , care sustinea mai multe erezii : 1. sectarii si catolicii fac parte din biserica lui Hristos si din trupul lui Hristos ; in plus botezul sectarilor este valid fiind in numele sf Treimi ; acestea sunt parerile lui teologice ( respectivul a terminat si teologia ) ;
    2. impartasirea la greco-catolici nu numai ca nu este eretica si sub afurisenie , ba chiar ca este indicata ; asta deoarece , dupa mintea acelui ” ortodox ” iubirist , preotii ortodocsi , numiti de el calai , mandri si altele multe de genul acesta ( foarte multa violenta a exprimat el impotriva preotilor ortodocsi ) , impartasesc mult prea rar pe credinciosii ortodocsi , care dupa el sunt numiti eretici ; de ce ii numeste eretici ? hm … din motivul ca ei asculta orbeste de preotii ortodocsi , de sf parinti pe care el i-a numit in batjocura calugari batrani ( de ex. pe sf vasile cel mare l-a numit astfel ) si de sinoadele locale ( contestate fervent de iubiristul respectiv ) si de sinoadele ecumenice pe care le ignora caci ii contazice teoriile … in consecinta , el indica impartasirea de la greco-catolici care ti-o dau mai lesne …
    3. dupa iubiristul respectiv actul trupesc facut inainte de casatorie nu este pacat sau curvie ci este iubire curata , care ca si o sf taina ( asa a spus el si toti cei care l-au sustinut ) face ca actul sexual inainte de casatorie sa fie o virtute ; el numea virginitatea inselaciune ; ma rog , in sensul acesta , mai povestea inselatul respectiv , ca dupa indelungi cautari a gasit si un preot ortodox care sa ii sustina ereziile si pacatele si sa il impartaseasca asa , pe motiv ” ca asa-i tineretea ” … de ce spun ca preotul respectiv ii sustine si pacatele ? pentru ca iubiristul respectiv a recunoscut cu emfaza ca el insusi traieste in curvie ( pe care el o numea bineinteles iubire curata , suflet si trup ) … mai spunea inselatul respectiv ca atunci cand era la primul duhovnic , care ii interzicea sa curveasca , ii venea permanent ganduri de sinucidere din cauza infranarii excesive la care era supus in mod dictatorial si traumatizant de catre ” pseudo-preotul ” ( expresia lui ) acela care il constrangea la curatie …

    ceea ce insa m-a durut cel mai mult , a fost faptul ca numai doua persoane de pe forum m-au sustinut , in rest fiint combatut de alti 5-6 de pe forum care ii tineau partea si i-au sustinut teoriile … in final le-am spus la toti ca sunt sub afurisenia bisericii , lucru pentru care a luat pozitie impotriva mea si adminul forumului si mi-a interzis sa mai vorbesc impotriva lor … eu nu am facut aceasta ci am continuat sa duc dovezi impotriva lor , pentru care am fost exclus de pe forum … ma intreb : ce fel de ortodox este adminul acelui forum ? in orice caz unul fals , care a preferat sa fie de partea ereticilor si nu a ortodocsilor si a sf parinti … in orice caz , este de plans starea in care am ajuns acuma : in biserica noastra sunt tot mai putini ortodocsi adevarati , iar randurile ereticilor ” ortodocsi ” se inmultesc pe zi ce trece … ma gandesc cu groaza ca si acel forum – crestinortodox , nu este altceva decat tot un mijloc de raspandire a ereziei , caci cei care au sustinut ereziile de mai sus au ramas sa posteze liberi pe forum si nu mai este nimeni care sa ii combata ( mai sunt vreo doi , dar care nu au facut altceva decat sa imi ia partea , ei insisi ferindu-se sa aduca argumente impotriva ereticilor din cauza fricii de a nu fi dati afara de pe forum ) … iar daca ma gandesc ca forumul are 10.000 de membri inscrisi , dar din care numai cateva zeci scriu activ pe forum , din care marea majoritate dau dreptate ereziilor , deja ma gandesc ca ortodoxia va fi in curand aparata de putini … caci restul de membri care nu scriu nu fac altceva decat sa invete ortodoxia de la cei care scriu , caci si multi au recunoscut aceasta … deci ma intreb : ce este acel forum ” ortodox ” ? o cale de raspandire in masa a ereziei ?

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate