Parintele Adrian: E VINA NOASTRA CA NU NE SPRIJINIM IERARHII CEI BUNI! Ecumenismul este erezia secolului XX. CINE NE SALVEAZA DIN DEZBINAREA NATIONALA?

17-07-2008 Sublinieri

“- Ati pomenit de erezii. Este ecumenismul o erezie?

– Este. Asa a afirmat si pr. Dumitru Staniloae, [ca] e erezia secolului XX.

– Si Sfantul Iustin Popovici a zis…

– Da. Cand primul rege al Israelului, Saul, s-a dus in muntele Endor in pestera, si a chemat duhurile din cealalta lume, a primit raspunsul: maine, in ceasul acesta, tu, sotia ta, copiii si armata, ostire, si poporul, din cauza ta vor fi cu mine in Seol. Deci, in Iad. Din cauza greselii regelui, sufera tot poporul.

– Aici chiar voiam sa va intreb. Ecumenismul ierarhiei credeti ca influenteaza pe oameni, credinta poporului?

– Sigur ca da pentru ca… Eu nu dau vina atat pe ierarhi, cat pe noi. Pentru ca acuma, cand intra un ierarh intr-o biserica i se canta „Pre stapanul…”. Asta-i din timpul Bizantului, Roma cea Noua. E copie dupa Roma Veche. Adica acolo unde e stapanirea incepe mandria, unde-i puterea incepe… ca nu este ca ceilalti, incepe notiunea ca esti superior tuturor. In vechiul drept roman spune ca „ce place principelui are valoare de lege”, deci poate sa schimbe orice; si de aici vine aceasta prosternare. Iar cuvantul “Stapane” era pe vremea sultanilor. Or, adevarata rugaciune pentru ierarhi e alta: „Intai pomeneste Doamne pe ierarhii nostri ortodocsi si daruieste-i sfintelor tale biserici in pace – adica in pace cu Dumnezeu – intregi – adica integri – cinstiti – adica onorati, cinstiti de catre credinciosi, nu cinstiti ei, cum spun oltenii sa fie cinstit… – sanatosi deplin – intai sufleteste apoi si trupeste –, indelungati in zile si drept invatand cuvantul adevarului Tau”. Asta e rugaciunea vechilor crestini. Si valabila si astazi si intotdeauna si care-i buna pentru oricine.

– Cum se impaca ascultarea fata de ierarhii ecumenisti?

– Va spun cum. Cand eram elev in clasa a IV-a de Liceu, a venit la Cernauti un general erou. A fost declarat erou mai bun decat Dragalina, pentru ca el a fost incercuit, a gasit posibilitatea sa biruiasca pe inamic desi era incercuit din toate partile. Nu spune chiar in Scriptura: inconjurand m-au inconjurat, dar in Numele Domnului i-am infrant pe ei. Si a fost intrebat: D-le general, daca esti inconjurat din toate partile si nu ai ajutor pe nimeni, ce faci? Fac ca-n Scriptura, dar ca sa pot face eroism, trebuie sa am spatele asigurat. Adica toti trebuie sa ma asculte. Or, daca nu am spatele asigurat si crestinii nu se roaga pentru mine … adica asa ar trebui sa spuna un arhiereu, daca nu am spatele asigurat eu cum sa ma apar de inamic?

– Cum sa ma lupt, da…

Daca nu sunt sprijnit de nimeni, pot sa fiu eu patriarh, degeaba. Am spus pana acum ca sunt 90 si ceva la suta, acum spun ca nu am nimic. Nimeni nu ma sprijineste.

– Deci e vina noastra, pana la urma.

– Da, e vina noastra, va spun sincer asta. V-am spus si inainte – nu gasim un om sa uneasca pe romani si pe crestini, dar nici noi nu ne rugam sa ne dea Dumnezeu un asemenea om. Daca noi ne-am ruga si am asculta de pastorii nostri, Dumnezeu o sa ne dea si omul potrivit care sa ne salveze din aceasta dezbinare. Repet: avem crestini in tara, avem romani in tara, nu avem conducator. Si asta a spus-o si Mantuitorul, „bate-voi pastorul si se va risipi turma”.

– Rezultatele intalnirilor ecumeniste din ultimii ani…?

– Sunt dezastruoase, pentru ca noi, desi citim cati crestini au suferit pentru apararea icoanelor, pentru apararea Sfintei Cruci, acuma, daca insisi vladicii nostri le scot din Biserica si din manastiri… Si tot goana dupa… bani…

Mantuitorul a spus foarte clar Apostolilor: “Mergand invatati toate popoarele incepand de la Ierusalim pana la marginile lumii, povatuindu-i sa pazeasca toate cate v-am poruncit voua si botezandu-i“, nu? Acuma nu merge pana la marginile lumii, dar nici pana la marginile parohiei preotul. Fiecare stiu care are nevoie de o casa, sau de ceva, dar preotul nu stie. Chiar daca nu poate el sa faca, dar macar sa vada ca il intereseaza necazurile omului, nu?! Deci, eu cred ca vina e tot a noastra. Tot a noastra, daca si sectarii si antihristii castiga teren. Nu se mai respecta nici canoanele...

– Se spune ca sunt invechite…

– Da… S-a spus… chiar un pacat strigator la cer, ca atunci cand Sinoadele au condamnat pe Origen sau pe altii, nu era destula dragoste. Or, Scriptura spune ca in vremurile de pe urma se va raci dragostea. Or, ei spun ca atunci nu era dragoste, cand aparau Adevarul si credinta. Deci inverseaza, Antihristul inverseaza tot adevarul, asa cum l-a inversat prima data diavolul, cand a spus ca „nu veti muri, veti fi dumnezei. De aceea monahul se simte mai putin dependent de necazuri si de lipsuri si de viitor.

– Si deci poate spune adevarul si lucrurilor pe nume?

– Da. Adica, nici el nu se lauda ca “daca toti Te vor parasi, eu nu…” Dar se roaga: Doamne, ajuta-mi sa nu Te parasesc! Deci nu ma dau dupa sfatul cutarui sau cutarui episcop, dupa Vatican sau dupa cutare sau cutare lucru. Si scrie in Apocalipsa de toate aceste zile. Mantuitorul a spus clar ca Antihristul va veni in chip de inger de lumina si va insela si din cei alesi. Deci ceea ce ati spus dvs, ierarhii nostri, nu?

– Da, da.

-Va insela, pentru ca va face minuni artificiale, naluciri, asa incat si din cei care au Teologie si pregatire si Oxford si alte diplome…”

padrian1.jpg


Categorii

Biserica la ceas de cumpana, Ecumenism, Parintele Adrian Fageteanu, Portile Iadului, VIDEO

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

34 Commentarii la “Parintele Adrian: E VINA NOASTRA CA NU NE SPRIJINIM IERARHII CEI BUNI! Ecumenismul este erezia secolului XX. CINE NE SALVEAZA DIN DEZBINAREA NATIONALA?

<< Pagina 1 / 2 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

  1. Referitor la ceea ce spunea Parintele Adrian in “E vremea lui… SCAPA CINE POATE!” despre “Comoara Samurailor”. Este vorba de o carte interzisa in vremea dictaturii carliste. Parintele spunea ca in vremurile de pe urma (in zilele noastre) credinta va lua forme ascunse, cand ai tai te persecuta. Asemanator cu povestea samurailor:
    “Dar de atunci au început să lucreze precum au lucrat creştinii în catacombe, că atunci când lucrau făţiş erau persecutaţi de conducere.”

    Cartea se poate descarca de la urmatoarea adresa:
    http://www.filesend.net/download.php?f=e9a62be6c0eb8bf255c8d795b34fbd30

  2. daca nu ati vazut un calugar cantand heavy-metal pana acum,urmariti link-ul de mai jos.eu m-am distrat de minune.problema e ca nu este tradus in romaneste,dar cred ca italiana e destul de apropiata de noi.
    http://www.ziua.ro/news.php?id=9530&data=2008-07-18

  3. @ Cosmin:

    L-am dat si noi, la Noutati. Nu prea e de ras, e de plans… Indracirile sunt prezentate ca evolutie in mentalitatea religioasa! Astia sunt modelele noi de crestini in pas cu vremurile. Iar cei care au ceva de obiectat, auziti, sunt “crestini radicali“!!!

  4. Doamne ajuta

    In esenta toate framantarile majore pe care un crestin ortodox le are sau ar trebui sa le aibe, acum ca din totdeauna sunt legate in ultima instanta de mantuirea sufletului – sensul vietii.

    Astfel va supun atentiei parerea mea legata de aceasta framantare ce o resimt mai ,,pe viu” parca in aceasta perioada.

    ,,Nu te teme turma mica”
    Incepe sa-mi fie tot mai clar ca cel putin in Romania cei care cunosc limitele corabiei mantuirii noastre Biserica Ortodoxa sunt din pacate extrem, extrem de putini! Astfel se pare ca nu putem face prea multe pt a schimba lucrurile (acest lucru il spune Sfanta Scriptura cat si proorocirile Sfintilor). Ce ne ramane? Rugacunea, Marturisirea si foarte important – Atentia. Sa ne pazeasca Dumnezeu de inselare si sa ne dea dreapta socoteala pentru a nu ne pierde sufletele!

    Comparand Biserica cu o corabie, la carma ei aflandu-se Mantuitorul si avand ca margini Sfanta Scriptura, Sfanta Traditie, Sinoadele Ecumenice – dogmele, canoanele si invatatura Sfintilor Parinti, cred ca nu ne ramine decat sa cautam sa nu cadem peste bord in involburata mare a lumii de azi, ceea ce dupa cum se pare nu e un lucru chiar usor.

    SIGUR insa este ca ACEASTA CORABIE EXISTA si a mantuit, mantuieste si va mantui suflete ducandu-le la limanul cel neinviforat, pana la sfarsitul veacului.

    Astfel primul lucru de care trebuie sa ne incredintam este ca suntem pe Corabia adevarata si nu cumva in cine stie ce amagire sau inselare. Ori prin botezul ortodox savarsit intr-o biserica ortodoxa avem garantia faptului ca suntem pasageri ai corabiei celei adevarate – Biserica Ortodoxa.

    Avand aceasta incredintare putem merga mai departe.

    Despartirea de Corabia Ortodoxiei cred ca are doi pasi;
    inselarea – timp limitat in care esti sarit peste bord dar te mai legi cu un deget de corabie, harul fiind inca lucrator in asteptarea pocaintei, in asteptarea intoarcerii la adevar.
    erezia – adancirea in starea de inselare duce la erezie moment in care harul devine nelucrator . (fireste caderea in erezie poate fi si directa dar oricine prin pocainta se poate intoarce.

    ,,Regulile de navigatie” ale Corabiei Bisericii spun ca harul are ,,un firesc” prin care ne face pe toti partasi Lui Dumnezeu – e nevoie de cel putin un episcop/arhiereu drept in credinta si un credincios pt a se savarsi Sfintele Taine. Astfel harul prin episcop se revarsa asupre intregii comunitati – preoti, mireni.

    In cazul nostrum indeplinim conditia ca un ierarh – IPS Bartolomeu – sa pastreze Adevarul de Credinta predanisit noua de Sfintii Parinti. Restul ierarhilor care s-au abatut de la aceste invataturi, cazand in inselare, se pot inca intoarce. Adancirea acestora din urma in inselare putand duce insa si la caderea lor in erezie.

    Cred, conform a ceea ce am spus, ca BOR este inca pe Corabia Ortodoxiei – Corabia mantuirii noastre!

    De aceea poate si aceasta tacere a marilor parinti duhovnicesti.
    Daca era pusa in joc mantuirea turmei sant convins ca reactionau imediat.

    Sa stam asadar atenti si treji iar daca gresesc sa ma trageti si pe mine de maneca pt a deschide mai bine ochii. Cred ca trebuie sa tinem aproape sprijinindu-ne unii pe altii pt a nu cadea din corabie, a trece furtuna si astfel a junge la Adevar si la impatasitea cu El in vesnicie.

    Ma iertati si sa aveti pace in inima.

  5. 18 iulie 2008 Patriarhul Aleksei al II-lea al Moscovei a fost anatematizat

    Episcopul Diomid de Anadyr şi Ciukotka, exclus din ierarhie la sfârşitul lunii iunie a.c., de către Biserica Ortodoxă Rusă, ameninţat fiind cu caterisirea dacă nu va face penitenţă pentru o serie de pastorale „originale” adresate „ tuturor ortodocşilor din Rusia”, a anatematizat ieri la Anadyr pe Patriarhul Aleksei al II-lea, pe Mitropolitul Kiril de Kaliningrad şi Smolensk, precum şi pe predecesorul acestuia la Departamentul de Relaţii Externe al Patriarhiei Ruse, actualul Mitropolit Filaret de Minsk. Numindu-i eretici pe cei trei, anatematizand pe toţi arhiereii antimonarhişti din 1917, Episcopul Diomid se consideră, începând de ieri, locţiitor al eparhiilor rămase „ vacante”

  6. Am dat si noi stirea, vedeti sectiunea “LA ZI” a site-ului. Dar nu e nicio legatura cu ce se intampla la noi. Am inteles ca Episcopul Diomid nu e neaparat printre cele mai echilibrate persoane, iar apucaturile sale sunt extremiste si sectar-apocaliptice. Nu-i de ajuns sa fii anti-ecumenist si anti-mason ca sa fii si un crestin sanatos.

    “Una din extreme este aceea că gruparea, foarte numeroasă de altfel, care vede în vlădica Diomid un proroc salvator, impune părerea că Sinodul Bisericii Ruse ar fi lipsit de har. O altă faptă extremă a fost sechestrarea de bună voie a unui grup, din care făceau parte şi copii, într-o mină părăsită din localitatea Penza, sub pretextul apropierii sfîrşitului lumii. În cele din urmă, unul din copii a murit” – scria parintele Savatie pe blogul sau la 1 iulie.

  7. Nu exista vreo legatura intre Diomid si gruparea apocalipticilor

  8. Doamne ajuta. Cred ca s-a ajuns la acea scindare dintre crestinii ortodocsi traditionalisti si modernisti, numai ca inca nu a luat o forma oficiala. Ieri, la un hram al unei manastiri din Moldova, un anumit PS a tinut o predica in care ii incrimina pe “justitiarii fundamentalisti”, si amintea celor prezenti ca suntem datori sa facem ascultare fata de ierarhii nostri, caci ei sunt stapanii nostri, iar Stapanul lor e Hristos. Cum ar veni, daca facem ascultare fata de ei, facem ascultare fata de Hristos. M-am gandit atunci ca tare greu e sa fii ortodox in ziua de azi, cum sa faci ascultare de ierarhul care merge la alte secte? Dumnezeu cu mila, cum spunea d-l Radu Baboi mai sus, suntem datori sa urmam 3 legi: rugaciunea, marturisirea si atentia. Mandria e un duh foarte perfid, imi pare rau pentru cei cazuti in erezie; din acest pacat foarte foarte greu se mai iese.

  9. PS Ioachim Bacauanul, la Ciolpani?

    Da, scindarea si razboiul intern sunt deja pe dinauntru.

  10. N-am inteles ce e cu PS Ioachim Bacaoanul la Ciolpani..

    A propos, imi poate cineva reaminti care a fost exact atitudinea / implicarea PS Ioachim Bacaoanul fata de paintele Daniel Corogeanu de la Tanacu?
    multumesc

  11. @ Andrei:

    Ce am scris mai sus se lega de comentariul uilizatorului “Andra”. Daca vrei, exprimam afirmativ: PS Ioachim Bacauanul, la Man. Ciolpani, a spus ceea ce a redat Andra mai sus. Despre rolul sau in cazul Tanacu nu stim prea multe. Acolo in prim-plan au fost PS Corneliu Barladeanu si Ioachim al Husilor (cel batran).

  12. Da dansul era vorba; dar ma mir, fratilor, cum de stiti tot ce se vorbeste pe la conferinte? Parca sunteti prezenti peste tot 🙂

  13. Cred ca suntem deja foarte aproape de o separare oficiala(1-2 ani)intre ecumenistii ortodocsi si antiecumenisti.
    Voi ce parere aveti?

  14. Nu e al nostru a sti anii… Dar ca se cam prefigureaza asta, cam toti o simt si Batranii duhovnicesti o spun.

  15. Pingback: Război întru Cuvânt » Batranul cu 7 vieti: Parintele Adrian Fageteanu implineste azi 96 de ani!
  16. Pingback: Parintele Adrian Fageteanu implineste azi 96 de ani! | CĂLĂUZĂ ORTODOXĂ
  17. Pingback: “Episcopul” romano-catolic de Iasi, Gherghel – disperat de refuzul IPS TEOFAN de a mai participa la “octava de rugaciune” ecumenista din luna ianuarie « PELERIN ORTODOX
  18. Pingback: Razboi întru Cuvânt » “Episcopul” romano-catolic de Iasi, Gherghel – disperat de refuzul IPS TEOFAN de a mai participa la “octava de rugaciune” ecumenista din luna ianuarie
  19. Pingback: A PLECAT DINTRE NOI SI PARINTELE ADRIAN FAGETEANU...
  20. Pingback: Parintele Adrian Fageteanu: "SA NU PRIMEASCA NIMENI!"
  21. Pingback: MARCEL PETRISOR - marturii despre Parintele Adrian Fageteanu si invataminte esentiale: "Incercarea in viata e pe masura pretentiilor pe care le are omul"
  22. Pingback: PARINTELE ADRIAN FAGETEANU: “Vor fi vremuri cand tacerea va fi mai de folos decat vorba”. DESPRE VREMURILE DIN URMA, LEPADARE, PLANURI OMENESTI, DEZORIENTARE, DEZBINARE, JERTFA… (video) -
  23. Pingback: PARINTELE ADRIAN FAGETEANU – 1 an de la adormire. VINE TIMPUL RABDARII SI AL CERNERII! NUMAI RUGACIUNEA NE MAI SCAPA -
  24. Pingback: PARINTELE ADRIAN DESPRE EPOCA LUI ANTIHRIST: Stramtorarile vor fi mult mai grele decat in comunism. Metoda de la Pitesti se va aplica acum in toata lumea (VIDEO) -
  25. Pingback: INTERVIU CU PARINTELE ADRIAN (Oltenia TV, 2004) -
  26. Pingback: INEDIT – PARINTELE ADRIAN FAGETEANU – Ultimul sau interviu TV (2009): “Toti oamenii din viata mea au fost mult mai buni cu mine decat meritam” -
  27. Pingback: PARINTELE ADRIAN – DE 2 ANI LA DUMNEZEU. “Dumnezeu vrea ca unul sa nu moara, sa spuna la altii ce s‑a intamplat. Nu e rezistenta mea” -
  28. Pingback: PARINTELE ADRIAN FAGETEANU (video): “Divide et impera e sistemul diavolului si al slugilor lui… Sa se parasca unii pe altii, sa se vanda unii pe altii. Acest sistem il aplica ei peste tot”. SI DESPRE ANTIHRIST, LEPADARE, PRIGOANA -
  29. Pingback: Parintele marturisitor Adrian Fageteanu intareste cugetele indoielnice: “AM AVUT SI VOM AVEA, CU MILA LUI DUMNEZEU, MEREU EPISCOPI VREDNICI”! -
  30. 232. Creştinii nu trebuie să se teamă de diavol şi pentru ce? (Hristoitia= Sf Nicodim Aghioritul)
    după Marele Vasile, mai înainte de trupeasca iconomie, diavolul era mare tiran şi stăpânitor al lumii şi tiranic stăpânea pe oameni; iar după ce s-a întrupat Domnul, a pierdut tiranica stăpânire ce o avea şi acum e batjocorit de credincioşi, că zice: „Loc pe care îl stăpâneşte diavolul este cel din aer, după cum însuşi zice (adică Apostolul) ca un stăpânitor al aerului de sub cer. Se cuvine însă a şti, că cer obişnuieşte Scriptura să numească aerul acesta, precum: „Păsările cerului”; şi: Se suie până Ia ceruri”, care înseamnă se suie în aer. Pentru aceasta şi Domnul a văzut pe Satana ca un fulger din cer căzând — adică din stăpânirea sa căzând — şi jos zăcând, a fost călcat de cei ce nădăjduiesc în Hristos… fiindcă s-a scos afară vicleana lui stăpânire” (Tom. I. Omil. 9, că nu este Dumnezeu pricinuitor relelor).
    Canonului 15 al Sinodului 1și 2, ce a avut loc la Constantinopol, în Biserica Sfinților Apostoli la anul 6336 de la zidirea lumii (861 de la Hristos) la tâlcuirea canonului scrie:
    Iar dacă întâi șezătorii cei numiți ar fi eretici, și eresul lor l-ar propovădui întru arătare, și supușii lor pentru aceasta se despart de ei, și mai înainte de Sinodiceasca judecată pentru eresul acela. Unii ca aceștia despărțindu-se de aceia nu numai nu se osândesc, ci și cinstea cea cuvenită, ca niște Dreptslăvitori, sunt vrednici. Că nu pricinuit schismă Bisericii cu osândirea aceasta, ci mai ales o au slobozit de schisma și eresul minciuno-episcopilor acelora.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate