“O sa se bata cu noi si morti, iar noi sa fim alaturi de voi ca sa ne aparati. Si morti vom izbandi!” (Pr. Gheorghe Calciu)

27-08-2008 Sublinieri

11.jpg

Un articol ca un strigat de durere duhovniceasca si sfanta revolta in apararea martirilor nostri ucisi a doua oara, scris de fratele Victor Roncea in ziarul Ziua de azi, articol pe care il preluam si vi-l recomandam cu toata caldura, pentru ca da seama cum nu se poate mai clar si ne ajuta sa cuprindem spiritul adevarat al vremurilor de astazi… si de maine. Puteti incepe si cu intrebarea din final… Sa ne lasam inimile patrunse de durere si sa nu incercam sa evadam in sfere idealizate. Realitatea este aceasta!

1219770874.jpg

Homunculii descendenti din maimute ocupa Romania. Elita culturala si politica a Romaniei este ucisa si arestata in masa. Se intreprind experimente anti-umane pe romanii incarcerati. Credinta in Dumnezeu ii face pe multi sa reziste. Rezistenta, rezistenta, rezistenta este indemnul cheie. Trec anii. Unii romani mor pe strazi pentru adevar si libertate. Un timp, cateva zile, alti romani chiar cred ca le-au dobandit.

Nu este asa. Succubusi si incubusi invadeaza rapid toate mediile de formare si control ale natiunii. Pun mana pe presedinte, oricare ar fi el, se infiltreaza in aparatul de stat si trag de sfori patibularul de jos, biet roman saracul. Lumea s-a intors, din nou, pe dos: negrul e alb si albul e negru. Noi suntem prosti, Romania e un ponei roz, pe care stau calare turnatorii si impostorii ICR, iar detinutii politici care au suferit cu zecile de ani prin temnitele comuniste sunt pentru CNSAS niste legionari “nedemocrati” care trebuie inchisi si ucisi a doua oara, iar memoria lor stearsa de pe planeta. Cel putin asta vor sa ne invete profitorii tuturor regimurilor, infipti in cascavalul bugetar, de la ICR pana la CNSAS, cu sprijinul proptelelor politice pe care si le-au tras in anii buni de slugarnicie. Dupa infamul scandal al informatorilor trimisi la Berlin cu ICR-Tour si al art-manelistilor de strada cu spray in nas desemnati reprezentanti ai Romaniei la New York, CNSAS-ul gaseste ca este normal sa se razbune pe o alta expozitie, aflata la polul opus, despre viata si sacrificiul unor martiri anticomunisti ai Ortodoxiei romanesti.

Este vorba de “Destine de martiri”, aflata sub spectrul interzicerii la Iasi, unde sunt prezentati Sfintii Inchisorilor, o parte din mucenicii propusi spre canonizare in Biserica Ortodoxa Romana. Amintim aici ca Biserica Rusa a canonizat deja sute de sfinti ai lagarelor de concentrare bolsevice si ca Vaticanul a beatificat anul trecut circa 500 de credinciosi crestini cazuti in Spania in lupta cu brigazile teroriste sovietice. La noi, dimpotriva, razboiul continua: urmasii teroristilor bolsevici ataca memoria victimelor comunismului. “O sa se bata cu noi si morti, iar noi sa fim alaturi de voi ca sa ne aparati. Si morti vom izbandi!”, spunea Parintele Calciu de pe patul de spital din salonul care-i devenise si chilie, si loc de pelerinaj. Iata ca nu au trecut nici doi ani si cuvintele profetice ale marturisitorului dreptei credinte se implinesc. Aceiasi dusmani ai Romaniei de ieri, incearca sa mutileze memoria luptatorilor anticomunisti. Este vorba de viata lui Ioan Ianolide, 21 de ani de temnita bolsevica; Valeriu Gafencu, “Sfantul inchisorilor”; parintele Gheorghe Calciu, inchis in repetate randuri, cu 21 de ani de temnita; parintele Daniil – Sandu Tudor, mort in chinuri la Aiud; parintele Arsenie Boca, “Sfantul de la Sambata”, un inainte-vazator al Romaniei; nu in ultimul rand, parintele Arsenie Papacioc, unul dintre cei mai mari duhovnici ai Ortodoxiei, care a implinit recent 94 de ani. Acuza de care a tinut cont CNSAS – cand a anuntat ca interzice expunerea mai multor documente si fotografii din dosarele Securitatii, care oricum sunt bun public, national – ii apartine unui oarecare Dorin Dobrincu, instalat si mentinut ilegal la sefia Arhivelor Nationale, practicant al discriminarii si urii anti-ortodoxe in calitatea lui de membru al unui cult religios sectar. Harnicul detractor al Bisericii Ortodoxe sustine ca “aceste persoane nu au intrat ca democrate in inchisoare si nici nu au iesit democrate”, pentru ca ar fi fost legionare. Poate ar trebui ca parintelui Arsenie Papacioc, singurul care mai traieste din grupul de rezistenta, sa i se administreze inca o portie de inchisoare la cei 94 de ani ai sai, ca sa iasa, in sfarsit “democrat”, pe placul membrului Comisiei Tismaneanu. Lasand de o parte faptul ca adevarul este cu totul altul, ce vor face insa “prelucratorii de istorie” cu alti mari romani verzi ai lumii: Constantin Noica, Mircea Eliade, Emil Cioran, Mircea Vulcanescu, Petre Tutea, Mihail Manoilescu, Nae Ionescu, George Manu, Radu Gyr, Aron Cotrus, Nichifor Crainic, Ernest Bernea, Vintila Horia, si multi, multi altii, membri sau simpatizanti ai Miscarii Legionare, organizatie spiritual-politica necondamnata in procesul de la Nurnberg? Ii vom elimina din cultura, din istorie, precum si-au dorit comunistii? Da, pare sa spuna CNSAS-ul si restul Planetei homunculilor.

Si totusi, intreb din mila, pana sus, la cine-i tine: nu simt cumva ca ii cuprinde frigul si intunericul?

Victor Roncea, Ziua

detail-from-the-last-judgement-decani.jpg

Va recomandam si de pe blogul parintelui Savatie:


Categorii

Biserica rastignita, Marturisirea Bisericii, Marturisitorii si Sfintii inchisorilor, Opinii, Reeducarea ieri, azi si maine

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

12 Commentarii la ““O sa se bata cu noi si morti, iar noi sa fim alaturi de voi ca sa ne aparati. Si morti vom izbandi!” (Pr. Gheorghe Calciu)

  1. Foarte bun editorialul lui Victor Roncea; l-am citit de dimineata in ‘Ziua’;
    vreau sa-i spun ca, prin ceea ce scrie genereaza tunete si fulgere in mintea si la gura celor vizati, dar…doar atat! Le trece! Revin la nesimtirea patologica ce-i caracterizeaza – frigul (pentru ei) este o bine-cuvantare pe caldurile astea nerealizand ca este semnalul de alarma pentru infectia din organism si/sau din suflet, altcineva fiind stapan pe tine; de intunericul din inima si mintea lor vom scapa doar cand s-or duce din lumea asta miluindu-ne Dumnezeu cu plecarea definitiva a astora din viata noastra.

    P.S.Avea dreptate si Dan Puric cand spunea ca, astia sunt specimene care se trag din maimuta, altfel n-ai pricepe nicidecum de ce sunt asa cum sunt.

  2. “Dupa roadele lor ii veti cunoaste”.

  3. Ma intreb cum se impaca “durerea duhovniceasca si sfanta revolta” cu denigrarea unui om?

  4. Interdictia “Destinelor de martiri” de la Iasi atrage mania lui Dumnezeu… si inca nu stim ce urmeaza …bestialitatea dobrincului si a altor dobrinci n-are cum sa priceapa ca “frigul si intunericul” l-a si cuprins deja , decat asa cum atat de colorat si foarte bine a zis-o Magda …la “polul opus” , la expozitia de la New York troneaza “uraciunea pustiirii” , dar urmasii teroristilor bolsevici infipti comod pe “cascavalul bugetar” asta si vor …uraciunea pustiirii… tot impiedicandu-se ei de martirii Ortodoxiei romanesti , gasira o alta cale de atac : interdictia expozitiei de la Iasi , de unde razbateau jertfa si glasul ridicat spre Tatal Ceresc …d-aia , nemaiauzindu-se ei pe ei ,
    “homunculii descendenti din maimute ” se enervara vazand inca o bariera in calea “uraciunii pustiirii” …si-o inchisera… Doamne Iisuse Hristoase , doar de Tine ma tem ca nu-i blestem cu atat cat am retinut eu din cuvintele lui Vasile cel Mare , citite in dimineata zilei de Anul Nou civil …Daca voiesti , Doamne , lumineaza-i pe cei din justitie sa-i duca unde trebuie pe toti dobrincii …

  5. Sa ne rugam, Agnes, ca Domnul sa-i lumineze si pe ei, nu doar pe judecatorii lor.

  6. Si mie mi-a placut fff mult editorialul ,dar ca de obicei nu va produce efecte ….in vremurile pe care le traim cand unii incearca sa ne invete ca noua lor cale este ,mai dreapta decat Dreapta credinta ,sa reflectam o clipa la cei care si-au jertfit tineretea nu le-a pasat de nimic decat de Cruce ,Neam ,Tara .Acesti tineri au fost si ar trebui sa fie exemple pentru noi ,fruntasi la carte si la lupta ei au fost adevarati marturisitori .Părintele Iustin Pârvu de la Mănăstirea Petru-Vodă, care fost prizonier 17 ani în temniţele comuniste spune că: “Cu cât un popor este mai încercat, cu cât un popor este mai împilat, mai strâns şi ţinut în stările acestea de ispitire, cu atât poporul acesta va fi mai înţelept şi mai destoinic în a învinge iadul.”La ce ne foloseste democratia ?!?oricum nu invatam nimic folositor …..Pe când vom avea canonizaţi sfinţii închisorilor comuniste sau de ce se întârzie atât de mult canonizarea?….cred ca stim toti raspunsul ….sau părintele Stăniloae Dumitru găsea o cauză: “smerenia” caracteristică poporului nostru …..

  7. Asa ar trebui , asa as vrea , dar cat de greu imi este …va cer iertare …[ am plans la icoana Maicii Domnului , marturisindu-i ca , pana la un prag , pot sa uit si sa iert pe vrajmasi , dar …pana la IUBIREA DE VRAJMASI , intru Cuvantul Domnului , nu sunt capabila sa ma ridic…]
    Prea sfanta Nascatoare de Dumnezeu n-o sa ma lase , o sa-mi ajute , mie ,
    pacatoasa , sa ma ridic pana la Cuvantul lui Dumnezeu ?! mi-ar trebui mult ajutor duhovnicesc , de la Razboi intru Cuvant deja am primit si primesc mereu – zi de zi – dar ce mult mi-as dori povata unui duhovnic , asa cum este Parintele Justin Parvu sau Parintele Proclu , sau … de mare folos am totusi cartile Parintelui Arsenie Boca [ si nu numai , dar cu Parintele Arsenie Boca am inceput sa fac primul pas spre Hristos , iar pe la inceputul acestui an m-am “stabilit” la Razboi intru Cuvant …si cu atat mai mult ma doare sufletul [ pentru multe ] dar si pentru interzicerea celor 6 “Destine de martiri” …nu vreau sa ma abat de la tematica dureroasa a acestei pagini …

  8. Porunca iubirii de vrajmas este data pentru desavarsire. Este firesc sa fie impotriva firii noastre sau a pornirilor noastre. Numai sa ne aducem aminte ca, totusi, la aceasta suntem chemati. Nu ajungem una-doua acolo… Dar sa ii cercetam mai mult pe sfintii inchisorilor, deoarece ei au implinit acolo toata Evanghelia, nu au rasplatit raul cu rau, nu au blestemat, nu au urat. Sa le cerem lor ajutorul, cand vedem ca cedam in fata rautatii generalizate.

    Prin urmare, sa nu ne descurajam cand vedem ca nu iubim pe vrajmasi, nici sa cedam si sa refuzam sa ne mai doara, sub pretextul ne-judecarii, devenind astfel cu totul indiferenti si nesmititori fata de raul din jur. Mai degraba sa incercam sa fim vigilenti asupra noastra, sa ne supraveghem, pentru a nu fi tarati de cine stie de proniri de manie incontrolabila, care poate duce la a blestema sau la a reactiona agresiv. Abia acest lucru ne face cu adevarat slabi si produce infrangerea noastra.

    Este de re-aminitit si acest text:
    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2007/09/30/ce-inseamna-sa-i-iubim-pe-vrajmasii-bisericii-si-cum-o-putem-face/

  9. <> Victor Roncea este un foarte bun observator si scriitor. Si cu adevarat, cit de ‘subtire’ este acuzatia acestor ‘homunculi’! Din nou, ‘democratia’ e pusa in fata, ca o zeita, in fata careia toti trebuie sa i se inchine. Precum dictatura comunista, si cea democrata ‘rezolva’ cam la fel situatiile pe care ea le provoaca… Hristos Dumnezeul, nu a fost ales democratic, ci El a ales apostolii, tot asa cum si pe noi toti tot El ne cheama.

  10. ” Nu democratia intereseaza, ci sufletul’ – pr. Gheorghe Calciu.

    Never mind, ca in Romania nu este nici macar atat (democratie), ci o noua forma marsava a comunismului cu masca democratica. O astfel de expozitie nu ar fi fost intezisa nici intr-o tara atat de “decazuta spiritual” (cum considera multi) cum este America macar pt. drepturile omului la expriamare libera daca nu din dragoste pt. martiri.
    Conducatorii si “elitele” sunt cei pe care noi ii votam si promovam, iertari!

  11. Pingback: Astăzi, la Muzeu: Vernisajul concursului interliceal de arte plastice „SFINȚII ÎNCHISORILOR” | VIVA FM BOTOȘANI
  12. Pingback: Vernisajul concursului de arte plastice, cu tema „Sfinții Închisorilor” | Actualitatea Botosaneana
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate