EPISTOLA DE LA SCHITUL LACU: RASCUMPARATI VREMEA!

27-01-2009 Sublinieri

 

schitu20lacu.jpg

RĂSCUMPĂRAŢI VREMEA (sursa: Presa Ortodoxa)

“Cuvintele Sfântului Apostol Pavel: „Răscumpărând vremea, căci zilele rele sunt” (Efeseni 5, 16) se potrivesc mai mult ca oricând vremurilor de astăzi. „Zilele rele” sau, mai bine spus, vremurile apocaliptice în care trăim, îl pun pe creştinul ortodox în faţa unor evenimente şi fapte nemaiîntâlnite în istoria omenirii. Un guvern mondial, un singur conducător, o singură religie, cip-uri pentru supravegherea şi manipularea întregii populaţii şi celelalte care decurg din acestea sunt obiective „de binefacere” ale Noii Ordini Mondiale.

Cum va putea oare creştinul ortodox de astăzi să călătorească pe calea cea dreaptă în această confuzie uriaşă creată de diavolul şi de oamenii lui? Unde va putea afla odihnă sufletul său, care orbecăieşte în întunericul dens al lipsei de povăţuire şi sfătuire duhovnicească, precum şi al dezinformării promovată de mass-media, fie ea laică, fie uneori chiar cea zis bisericească? Ce fel de strigăt ar putea scoate el pentru a putea deştepta auzul celor care au făgăduit înaintea lui Dumnezeu că îl vor povăţui la limanul mântuirii?

Un stareţ athonit spunea că cea mai mare faptă bună a creştinului ortodox de astăzi, faptă care condiţionează mântuirea sa, este mărturisirea ortodoxă a lui Iisus Hristos. Dar pentru a-L mărturisi ortodox pe Hristos, trebuie ca el să fie un adevărat creştin ortodox. Iar a fi un creştin adevărat înseamnă a lucra poruncile evanghelice. Criza şi orbirea duhovnicească la care s-a ajuns astăzi şi, ca o consecinţă, compromisurile grave care se fac până şi în Biserică, au ca principală cauză tocmai nelucrarea de către noi toţi a poruncilor lui Dumnezeu.

Lăsând la o parte celelalte probleme grave cu care se confruntă Ortodoxia, să ne oprim la cea a introducerii în România a cip-urilor în paşapoarte şi în permisele de conducere, problemă care a creat multă tulburare în rândul creştinilor ortodocşi. Cu toate că această iniţiativă are în primul rând implicaţii religioase – desigur, pentru cei ce vor să se mântuiască -, fiind o lucrare curat satanică tocmai pentru că este îndreptată împotriva libertăţii omului în gradul cel mai înalt, libertate pe care Însuşi Dumnezeu o respectă, ea este nesocotită, din păcate, de mulţi dintre cei pe care Dumnezeu i-a pus să vegheze asupra turmei încredinţate lor.

Un singur glas, asemenea „glasului celui ce strigă în pustie”, a răsunat cu tărie şi a tulburat pe “Irod şi tot Ierusalimul”. Ca şi atunci, tot astfel şi acum s-au adunat cărturarii, fariseii şi învăţătorii de Lege să cerceteze cine a slobozit glasul şi pentru care pricină a îndrăznit să tulbure „liniştea” oilor celor cuvântătoare. În loc să-şi plece urechea la omul lui Dumnezeu şi să-i soarbă cuvintele sale insuflate de Duhul, îl nesocotesc şi-l dispreţuiesc, iar prin conferinţele şi interviurile lor savante sfătuiesc oile să doarmă liniştite, căci încă nu a venit lupul, ci au fost numai nişte zvonuri false. Ce bine se potrivesc şi astăzi cuvintele proorocului Isaia: „Cu auzul veţi auzi şi nu veţi înţelege şi, uitându-vă, vă veţi uita, dar nu veţi vedea”! (Isaia 6, 9)

Dar nu este de mirare aceasta. Dintotdeauna proorocul, omul lui Dumnezeu, deşi a strigat cu mare glas, nu numai că nu a fost auzit şi nu a fost luat în seamă, ci, mai degrabă, a fost luat în râs, prigonit şi chiar omorât. Avem atâtea pilde şi totuşi inima noastră împietrită refuză să creadă adevărul dumnezeiesc, amăgindu-se cu nădejdi deşarte şi cu promisiuni de viaţă îndelungată, prosperă şi fericită. Şi aceasta pentru că mentalitatea creştinului de astăzi s-a schimbat. Creştinul „modern” nu mai vrea să-şi asume Crucea, nu mai vrea să fie părtaş la Jertfa Mântuitorului şi, prin urmare, nu mai vrea să fie al lui Hristos. În aceste condiţii de lepădare de credinţă şi de confuzie planificată vin pregătirile pentru instaurarea unui guvern mondial, cu un conducător unic, antihrist, la care va trebui să se supună necondiţionat toată populaţia globului.

Părintele Iustin, faţă de care noi, monahii athoniţi români şi nu numai, nutrim o deosebită evlavie şi îl cinstim cum se cuvine, ca pe un om al lui Dumnezeu şi far luminos ce luminează în întunericul dens creat de norii grei a tot felul de compromisuri în materie de credinţă ce s-au abătut pe cerul Ortodoxiei româneşti, a conştientizat pericolul pregătirii domniei lui antihrist ce se apropie cu paşi repezi şi a tras la bună vreme semnalul de alarmă absolut necesar. Nu mai este vreme de discutat, de comentat, de criticat, ci a venit vremea „să luăm aminte” în modul cel mai serios la cele ce se întâmplă în jurul nostru. Evenimentele se desfăşoară cu repeziciune şi, datorită trândăviei şi comodităţii noastre, ne vor lua prin surprindere şi nu vom mai avea vreme nici să ne mai gândim ce se întâmplă cu noi.

Părintele Iustin vorbeşte în acelaşi duh atât cu Părintele Paisie, cât şi cu mulţi alţi părinţi contemporani bine cunoscuţi de credincioşii români, care au vorbit atât de clar despre vremurile grele în care trăim, căci s-au adăpat din Acelaşi Duh Sfânt, Care i-a insuflat şi i-a luminat pe Părinţii Bisericii să înţeleagă şi să vadă cele viitoare ca fiind prezente.

Părintele Paisie spune clar: „Biserica trebuie să ia o poziţie corectă. Să vorbească, să explice credincioşilor ca să înţeleagă că de vor lua noul buletin de identitate, aceasta va constitui o cădere”. Căderea nu se petrece atunci când accepţi să ţi se implanteze cipul pe mână sau pe frunte, căci aceasta va însemna deja lepădarea, ci atunci când accepţi actele de identitate cu cip, pentru că prin aceasta ne subjugăm de bună voie unui sistem universal de urmărire şi control al fiinţei umane, care prin trăsăturile sale se vădeşte a fi lucrarea lui antihrist. Mulţi „oameni duhovniceşti” spun că vor pune alături o cruce şi totul se va aranja. „Dar lucrul murdar nu se sfinţeşte, spune Părintele mai departe. Apa curată primeşte Harul şi se face agheasmă, dar urina nu se face agheasmă. Piatra se face pâine prin minune. Necurăţia, însă, nu primeşte sfinţire. Prin urmare, diavolul, antihristul, atunci când este în buletinul nostru de identitate, pe mână sau pe fruntea noastră prin simbolul lui, nu se sfinţeşte chiar de am pune şi o cruce”.

Ce este de făcut? În primul rând, să ne întoarcem la Hristos, să ne simplificăm viaţa şi să ne mulţumim cu puţin. Aceasta este adevărata schimbare şi ea se poate împlini în măsura în care ne apropiem mai mult de Biserică şi de Tainele ei, ceea ce înseamnă:

  • participarea la viaţa liturgică a Bisericii;
  • împărtăşirea cât mai deasă cu Sfintele Taine, cu pocăinţa şi asceza cuvenite;
  • rugăciunea, pe care Apostolul Pavel o recomandă a fi neîncetată şi care sparge cercul închis al egoismului nostru;
  • dragostea faţă de aproapele, care ne scoate din cadrul strâmt al intereselor personale;
  • curajul mărturisirii până la jertfă a Adevărului, virtute care încununează întreaga nevoinţă a creştinului ortodox.

Numai aşezându-ne sub acoperământul Harului dumnezeiesc mintea ne va fi luminată de Sfântul Duh spre a înţelege chipul în care trebuie să ducem până la capăt „lupta cea bună” şi vom primi puterea să înfruntăm cu bărbăţie avalanşa evenimentelor de suflet pierzătoare, mărturisind fără frică pe Hristos înaintea oamenilor, ca şi El să mărturisească pentru noi înaintea Tatălui Său cel ceresc.

Dorim să-i încredinţăm pe fraţii noştri ortodocşi români, clerici şi mireni deopotrivă, de toată dragostea noastră, de smeritul nostru sprijin în rugăciunile înălţate către Hristos şi către Maica Domnului ca să caute cu milostivire spre Biserica Sa şi să nu îngăduie să fim înşelaţi de balaurul cel viclean.

14/27 ianuarie 2009

Praznicul Sfinţilor Părinţi ucişi în Sinai şi Rait

Ierom. Ştefan dimpreună cu toţi părinţii Schitului LACU”

parintele.JPG


Categorii

Biserica la ceas de cumpana, Marturisirea Bisericii, Noua ordine mondiala/ Masonerie, Parintele Stefan Nutescu de la Schitul Lacu, Parinti athoniti contemporani, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

25 Commentarii la “EPISTOLA DE LA SCHITUL LACU: RASCUMPARATI VREMEA!

  1. Slava Domnului ca cei de la Athos sunt acolo si se roaga pentru noi nevrednicii, luminandu-ne viata duhovniceasca prin trezvia si cuvintele de intarire care ne mangaie in momente atat de tulburi.
    Dumnezeu sa-i ocroteasca ca sa ne fie sprijin permanent in viata aceasta trecatoare, plina de primejdii si de sminteala.

  2. Maica Domnului sa-i ocroteasca si sa-i inatreasca in credinta,sa se roage si pentru noi,pacatosii;
    Doamne ajuta !

  3. Dumnezeu sa ii lumineze si pe intii statatorii nostri care au datoria sa vegheze asupra LIBERTATII PERSONALE A FIECAREI OITE DIN TURMA ,LIBERTATE PENTRU CARE A MURIT HRISTOS PE CRUCE ,deci si pastorii cind e vorba de libertatea noastra a oilor ,sa fie de partea lui HRISTOS si sa apere oile ..dar preotii din parohii,daca le spui ca trebuie adunate 5 sute de mii semnaturi ca sa se abroge aceasta lege ,ei zic CA NU FAC NIMICA,ADICA NU FAC LISTE PT.ISCALITURI SI NICI NU EXPLICA CREDINCIOSILOR DESPRE CE E VORBA, PINA NU PRIMESC DISPOZITII DE SUS !![in judetul ARAD].ATUNCI NU E MAI BINE SA NU DAM NICI UN BANUT LA ACESTE BISERICI IN CARE SLUJESC ASEMENEA PREOTI!!??Sa le cei de sus de la care asteapta comenzi !

  4. Slava lui Dumnezeu pentru toate! Sa ne rugam pentru cei care ne arata adevarul si care ne poarta in rugaciunile lor.Sa rascumparam vvremea , caci zilele rele sunt!

  5. Multumim parintelui Ierom. Ştefan pentru cuvintele de imbarbatare. Parintele meu duhovnic il asemana pe Pr Iustin Parvu, profetului Ilie, fiind poate printre ultimii din cei care mai “strigă în pustie” sa ne desteptam.

  6. Dumnezeu sa va binecuvinteze Preacuvioase Parinte dimpreuna cu toata obstea Schitului. Va multumim pentru aceste margaritare duhovnicesti care sunt pline de intelepciunea Monahului Crestin Ortodox.
    Doamne ajuta-ne sa trecem cu bine si aceste incercari!

  7. Multumim din suflet Preacuviosilor Parinti Athoniti romani care sunt alaturi de noi si in aceste momente ca intotdeauna, cu gandul si cu rugaciunea. Sarutam dreapta si Preacuviosului Parinte Paisie Rogojan!

  8. Iubiti prieteni si frati ortodocsi am fost recent in cateva manastiri si schituri din Sf. Munte si am vazut trairea acestor monahi .Pentru rugaciunea lor si a altor traitori ne mai tine Bunul Dumnezeu.Sa avem incredere in cuvantul lor si sa marturisim si noi credinta curat si fara teama ori de cate ori suntem pusi la incercare.Numai adevarul credintei sprijinit pe invatatura celor sapte sfinte sinoade ne mai poate salva de apostazie.Sa semnalam orice abatere de la aceste indiferent daca o face un mirean ,un calugar ,un preot,un episcop sau un patriarh.Numai asa ne putem salva de uneltirile celui rau.Sa ne smerim fratilor si daca cineva ne atentioneaza ca suntem in ratacire,chiar daca avem si doctorate in teologie.Sa nu facem ca dracii care nu recunosc caderea lor si stau in mandrie vesnica.
    Sa cercetam toate aceste voci care au cu adevarat dragostea lui Hristos si pt frati si ne atentioneaza ca sa ne salvam.Sa nu facem ca iudeii care isi batjocoreau si chiar isi omorau proorocii lor.Asa sa ne ajute Dumnezeu!

  9. Doamne ajuta!

    Fratilor,tineti aproape de Sfantul Munte si nu veti avea de ce sau de cine sa va temeti!
    Am fost de 4 ori la Athos si cred ca avem multi sfinti romani acolo.
    Grabiti-va sa-i vedeti cat mai sunt in viata.

  10. Am credinta ca Bunul Dumnezeu nu va pierde acest neam ROMANESC si ca-i va harazi in final un viitor pe masura credintei si dragostei pentru Sfanta Treime si acoperitoarea acestui neam de “VIFORUL NECURAT” a Noii Ordini Mondiale va fi Maica Domnului Iisus care v-a ruga pe Fiul Sau si Dumnezeul nostru sa ne lumineze pe noi ca neam ca sa ne intoarcem la credinta adevarata (POST SI RUGACIUNE)pentru a trece cu Dragoste prin “FOCUL SI CENUSA” ce ni se pregateste de mai multi ani (cu mult inaintea acestui moment, acum practic se materializeaza deja planurile diabolice in care natiile vor fi trecute prin “SELECTIA LOR MURDARA” si…).
    DUMNEZEU ESTE VIU SI NE ASTEAPTA SA NE INTOARCEM FATA CATRE EL CU DRAGOSTE SI CU SMERENIE!…SI DE-L VOM RUGA CA SA NE MANTUIM SUFLETELE SI SA NE CURATAM DE PACATELE NOASTRE NU NE VA RAMANE DECAT SA-L LASAM PE EL SA SE FACA VOIA LUI…SI SE VA FACE, PENTRU CA ACUM NUMAI EL NE MAI POATE AJUTA!
    BINECUVANTAT FIE NUMELE DOMNULUI!

  11. @elena!

    Sa trimitem, cum nu?!
    Am trimis si eu pe mail la toti cei pe care-i cunosc! Cererea se poate scoate la imprimanta, iti treci numele, adresa si semnezi; nu ti se cere seria dupa C.I. sau CNP; cererile pot fi trimise prin posta sau fax; nu stiu in ce masura acestea vor fi luate in seama daca sunt trimise prin fax, eu zic ca mai bine prin posta.
    Apoi! Avocatul Mihai Rapcea a si solicitat ca, cei care suntem impotriva samavolniciei cip-urilor, pasapoartelor, buletinelor sa trimitem cererea; si stau si zic eu cu bucurie: ‘mai! daca omul asta cu nume de arhanghel este cu noi si nu impotriva noastra, de ce nu l-am sprijini, mai ales ca este in favoarea noastra’; citeam intr-un articol la ‘Noutati’ unde, era felicitat avocatul pentru initiativa dar, se indoia de faptul ca se vor strange un numar impresionant de cereri; tare as vrea sa se insele si sa fim uniti fiindca este in interesul nostru.

  12. TREZVIA MINTII….problema la noi este somnul in care sunt multi, sunt furati de tavalugul vremurilor in care traim …cum a zis Marin Preda “TIMPUL ISI IESISE DIN MATCA”, asa si este timpul a inceput sa nu mai aiba rabdare cu noi si daca nu o sa fim protejati de Duhul Sfant nu putem sa ii facem fata ….

    1 RUGACIUNE
    2 POST
    3 SPOVEDANIE
    4 IMPARTASANIE

    Suntem direct repsonsabili pentru “apropierea” sau “departarea” vremurilor din urma
    Ne intoarcem la Dumnezeu, El se va milostivi si va amana APOCALIPSA, nu ne intoarcem? EL va grabi lucrurile
    Fie ca Maica Domnului sa ne ocroteasca tara de tavalugul acestor vremuri

  13. sofiai

    “Dumnezeu sa ii lumineze si pe intii statatorii nostri care au datoria sa vegheze asupra LIBERTATII PERSONALE A FIECAREI OITE DIN TURMA ,LIBERTATE PENTRU CARE A MURIT HRISTOS PE CRUCE…”

    Parerea mea este ca “framantatura” actuala din Biserica trebuie sa ne tina treji, dar nu sa ne duca la considerente personale care pot friza erezia.

    Hristos nu a murit pentru “libertatile personale a fiecarei oite din turma”, ci pentru rascumpararea pacatului originar si redobandirea, potential (nu obligatoriu, cum zic protestantii) a vietii vesnice, a Raiului.

    Hristos tocmai de aceea a fost rastignit si tradat de catre unul din tribul zelotilor, fiindca nu s-a opus imperiului roman si nu a creeat o “revolutie” din care iudeii sa iasa castigatori.

    Nu vreau sa spun cu asta ca trebuie sa ne lasam dusi de duhul vremurilor, dar nici in extrema cealalta sa nu cadem, si sa facem din Hristos un scut al inchipuirilor sau ideilor noastre PERSONALE !

    Doamne ajuta !
    Si iertati-ma, caci nu as dori sa supar pe cineva.

  14. In sărăcia mea duhovnicească, am cîteva intrebări:

    -Daca se introduc totusi actele cu cipuri (pasaport, buletin, permis de conducere) iar crestinul pravoslavnic le respinge, cum o sa mai ajunga la Ierusalim, Athos sau multe alte alte locuri de pelerinaj? Ca sa nu mai vorbim de o deplasare peste hotare din motive de sanatate…
    -Fara permis de conducere, multi dintre noi nici la parintele duhovnic nu o sa mai ajunga.
    -Banuiesc ca aceste acte sint folosite si de cler. Ce se intimpla cu obstea monahala din manastiri? Cum mai ajung acolo noi monahi?

  15. Revenim:

    Am aflat ca avocatul Mihai Rapcea este yoghin, membru al organizatiei MISA a lui Gregorian Bivolaru si aparator al acesteia in instanta:

    http://nastase.wordpress.com/2008/03/20/di-nou-despre-misa/#comment-24951
    “Domnule Nastase,
    Eu sunt una dintre persoanele implicate direct in povestea asta, fiind la acea vreme avocatul lui Gregorian Bivolaru si al Asociatiei MISA. Am fost si sunt totodata unul dintre practicantii yoga de la MISA. Oricum, ceea ce va scriu aici si acum reprezinta opinia mea personala, si nu ma fac purtatorul de cuvant al nimanui…”

    A se vedea toate linkurile aici.

    Prin urmare, recomandam acum ferm A NU PARTICIPA la niciuna dintre actiunile acestuia.

  16. DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS SI MAICA DOMNULUI SAI INTAREASCA IN RUGACIUNE PE ACESTI SFINTI PARINTI,DOAR RUGACIUNEA LOR NE MAI TINE PE ACEST PAMANT!DOAMNE AJUTA LA TOATA LUMEA!

  17. @ administratori
    Multumim ca ne-ati informat despre avocatul Mihai Rapcea. Eu sunt impotriva MISA, a destrabalarii si a satanismului din acea secta.

  18. @ Alexander,

    Ierusalimul si Athosul sunt in primul rand in sufletele noastre, cautale acolo si nu vei mai avea nevoie fizic de ele. In ceea ce priveste problemele de sanatate, in calitate de cadru medical in occident iti spun, Cel mai mare Doctor al sufletelor si trupurilor este Mantuitorul Hristos! Roagate Lui, si daca El vrea se te vindeci, iti va trimite in cale alte optiuni. Sfintii din pustie nu au avut doctori lumesti.
    Lucrez cu bolnavi te tot soiul de 10 ani, f. multi in stare f. grava si in ciuda progreselor stiitifice medicale, stiinta ramane f. neputincioasa in a salva fizic multe cazuri. De multe ori asa cum unii din colegii mei admit “it’s just the grace of God”, adica “harul de la Domnul” care vrea ca cineva sa se faca bine sau nu . Nu sunt impotriva descoperirilor care servesc omului, insa daca va trebuie sa alegi intre trup si Dumnezeu (deci sufleteul tau) alege celea cu Domnul. Si la ce iti trebuie cativa ani traiti in plus, daca iti vei pierde sufletul?
    La celelalte intrebari puse te tine, s-au raspuns de f. multe ori, daca ai urmarit acest site, de marii nostrii parinti, urmeaza-le sfatul lor.

    Cu respect si iertari

  19. Va multumesc mult pentru raspuns.Acum am o idee despre ce sa fac mai departe.Sper sa pastram legatura si cand voi mai avea vreo nelamurire o sa va contactez pentru ca nu am cu cine sa discut acest subiect mai pe larg.Nu conteaza ca ati intarziat cu raspunsul pentru ca va inteleg ca sunteti ocupati.Va multumesc mult.Doamne ajuta!

  20. Interesant este ca punem inca la indoiala cuvintele Mantuitorului care atentioneaza clar vremurile apocaliptice.Dar la vremuri mari si grele si oameni mari.Il apreciez sincer pe parintele Iustin Parvu, omul lui Dumnezeu, ca a avut curajul sa ne atentioneze ca popor de tristul adevar legat de pasapoartele biometrice. E timpul sa luam seama la spusele sfintilor parinti si sa ne aparam credinta.Iar pe Dumnezeu daca il ai in inima , acolo va ramane , indiferent in ce loc a lumii ai fi.Cert este ca Dumnezeu in Treime a fost, este si va fi vesnic si va vorbi prin gurile fiilor LUI in orice vremuri.Sa luam aminte numai!

  21. pai si daca sfintii nostri parinti din Athos zic asa clar Adevarul,Pastorul nostru de aici din tara de ce tace? Turma asteapta cuvintul lui si daca el ar vorbi, tot crestinul s-ar aduna in fata Patriarhiei si am fii multi si am semna cu totii inpotriva acestor pasapoarte si buletine prin care un guvern vandut UE nu poate ingenunchea un popor intreg. Acest guvern nu este vointa noastra. DE ce TACI parinte Daniel, la care toti ne-am uitat cu atita iubire, de ce iti lasi turma pe mina celui rau si nu-i spui adevarul de care are atita nevoie? Inca mai speram ca te vei intoarce spre noi

  22. bogdana,
    asa este cum spui tu, dar uite ca acest Rapcea este printre primii care au avut curajul sa spuna lucrurilor pe nume, mai mult curajul sa dea in judecata guvernul care in ascuns a dat drumul la aceste acte diavolesti fara sa-l intereseze ce vrem noi. Categoric, nu am fost, nu sint si nu voi de acord cu yoghini Missa, dar as vrea sa imi spuna Admin, de ce este atit de categoric cind afirma,,A NU PARTICIPA LA NICI UNA DIN ACTIUNILE,, avocatului Rapcea.

  23. Pai am explicat deja de ce, in vreo 2 randuri. Vedeti si aici: http://www.cuvantul-ortodox.ro/2009/02/02/pasapoartele-biometrice-mituri-eterne-si-temeri-justificate/#comment-17354

    In plus, nici parintele Justin nu este de acord si nici macar nu a acceptat sa-l primeasca in chilia sa.

  24. @ Elena:

    Va rugam, transmiteti acatistele dv. la o biserica/manastire, nu le postati drept comentarii, fiindca nu suntem preoti si nu avem cum sa vi le preluam ca atare. ne iertati si va multumim de intelegere!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate