Intru aceasta zi, cuvant al Sfantului Ioan Gura de Aur, DESPRE FEMEILE CELE RELE

20-07-2009 Sublinieri

 whore-on-the-beast.jpg

Cuvant din Proloage, 20 iulie, la praznicul suirii la Cer, cu caruta de foc, a Sfantului Prooroc Ilie Tesviteanul

Nu este nimeni pe pamant asemanator cu femeia cea rea de gura si nici o fiara nu este intocmai cu femeia cea inselatoare. Cine este mai rau, intre cele cu patru picioare, decat leul? Sau ce este mai cumplit decat sarpele, dintre taratoare. Si, totusi, nimic nu sunt toate acestea, fata de femeia cea rea de gura. Si, marturiseste, despre cuvintele mele, chiar Inteleptul Solomon, zicand: “Mai bine este a vietui cu leul impreuna, sau cu sarpele in pustie, decat a trai cu femeia cea rea de gura si certareata”. Sa nu socotesti ca Solomon a zis acestea fara de minte, pentru ca, si din fapte, vei pricepe acestea. De Daniil, in groapa, leii s-au rusinat, iar, pe dreptul Nabot, Isabela l-a ucis. Chitul pe Iona in pantece l-a pazit, iar Dalila, pe barbatul sau Samson, tunzandu-l, l-a dat celor de alt neam. Balaurii si viperele se temeau de Ioan Botezatorul in pustie, iar Irodiada, la ospat, i-a taiat capul. Corbii, pe Ilie, in pustie si in munte, il hraneau, iar Isabela, dupa darul cel de ploaie, pe Ilie la moarte hotarase sa-l dea. Si ce zicea ea: “Asa sa-mi faca mie Dumnezeu si acestea sa-mi dea mie, daca maine, in acelasi ceas, nu voi pune sufletul lui cu sufletul celor ucisi”. Si, temandu-se, Ilie a fugit, in pustie. Vai mie, Proorocul se teme de o femeie. Cel ce ploaia a toata lumea o purta pe limba sa si foc din cer a pogorat si morti a inviat. O, cat de rea este arma cea ascutita a diavolului! Pentru femeie, Adam a fost izgonit din Rai. Pentru femeie, David cel bland s-a inselat si l-a ucis pe Urie. Prin femei, diavolul l-a surpat pe Inteleptul Solomon, aducandu-l la calcare de Lege.

Femeia cea fara de rusine nu se sfieste de nimeni; nici pe preot nu cinsteste, nici de levit nu se rusineaza, nici de prooroc nu se teme. O, ce rautate. Femeia cea rea este mai rea decat toate rautatile. Daca este saraca, pe toti ii osandeste. Sau, de are bogatie, pe toti ii ocaraste. Indoita este rautatea si grea este viata, neimblanzita este fiara. Eu am vazut vipere neimblanzite, imblanzindu-se, si lei si ursi si rinoceri domesticindu-se, dar femeia rea, niciodata nu se imblanzeste. Mai bine este a bate fierul, decat a invata pe femeie rea. Deci, sa stiti aceasta, ca, cel ce are femeie rea, si-a luat plata pentru pacatele sale, pentru ca femeia rea niciodata nu se smereste. Fiind pedepsita, se indraceste, laudata, se inalta si nu stie sa pazeasca obiceiurile dragostei.

Dumnezeului nostru slava, acum si pururea si in vecii vecilor! Amin”.

elijahconfrontsjezebel.jpg


Categorii

"Concentrate" duhovnicesti, Duminici si Sarbatori - Noime vii pentru viata noastra, Sfantul Ioan Gura de Aur, Sfantul Prooroc Ilie

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “Intru aceasta zi, cuvant al Sfantului Ioan Gura de Aur, DESPRE FEMEILE CELE RELE

  1. Trist…e ca unora li se pare frumos…
    Si mai trist e ca tot ce se spune mai sus e adevarat…
    Mare bucurie pe misogini, acum vor avea cu ce sa le dea peste nas femeilor…

  2. Pingback: Femeia cea rea de gura si certareata » Alex Rădescu
  3. Un articol care nu face decat sa ne reaminteasca firea cazuta a femei de care suntem, probabil, toate constiente. Nu as vedea un nou lemn pus pe foc pentru misogini, ca au de ce, probabil ca si ei trebuie sa-si vada intai de pacatele lor si apoi sa se roage si pentru noi, pentru ca sa ajungem sa fim cu toii Una inaintea lui Dumnezeu. Doamne, ajuta-ne sa fim curati mereu!!!!

  4. Doamne ajuta,

    La multi ani tuturor celor care il au ca patron si ocrotitor pe sfantul Ilie.
    Va multumesc Frati admin pentru cuvantul Sfantului Ioan Gura de Aur. uneori,in incercarile prin care trecem ne departam de Dumnezeu. un parinte sfatuitor drag inimii mele imi stergea lacrimile spunand,,Ramaneti cu Dumnezeu. Dumnezeu nu minte pe nimeni! ,,,
    cu ani in urma eram la manastirea Sambata si asteptam la usa chiliei parinelui Teofil Paraianu sa iau binecuvantare si cuvant de invatatura si mangaiere pentru necazul ce-l aveam.era o bucurie si mare dar al Tatalui Ceresc ca ajunsesem la Sambata si mai ales ca parintele Teofil ma primea.
    in curtea manastirii a intrat un grup numeros de pelerini, majoritatea femei. Preotul ghid a intrat la parintele Teofil, parintele a iesit afara, si binecuvantand intregul grup le-a spus femeilor:
    ,, Mergeti cu bine si duceti pace si bucurie in casele si familiile voastre!,, ce minunata binecuvantare. mi-ati readus aminte astazi si ma rog la Bunul Dumnezeu sa nu uit nici o clipa aceasta invatatura.
    in aceasta lume nebuna si plina de ispite, in care se lupta cu toate mijloacele,unele din cele mai subtile si veninoase, prin internet si media, pentru robirea omului, cuvintele Sfantului Ioan Gura de Aur ca si a altor Parinti ar trebui sa rasune tot mai des asemeni unor trambite. se distruge OMUL, femeia si barbatul, si mai ales se cauta distrugerea masiva a familiei crestine si a institutiei casatoriei. se distruge frumusetea, inocenta, diafanul si misterul feminin, dragostea, respectul si bunacuviinta si se livreaza masiv prostitutia, sexul si drogurile.

    Oamenii de nimic, derbedeii si femei fara moralitate s-au ridicat in politica si conduc tara. demnitari la cel mai inalt nivel sunt traficanti de carne vie, proprietari de retele de prostitutie, hoti si spoliatori de tara.

    sa aveti pace si bucurie in suflet si in caminele voastre si oricat de greu veti fi incercati, va doresc ,, sa ramaneti cu Dumnezeu. El nu minte pe nimeni.,,

  5. Buna ziua.Ma scuzati daca nu am postat intrebarea mea la locul potrivit, am cautat dar nu am gasit nimic legat de acest subiect.M-am gandit sa dau la facultatea de Teologie Ortodoxa, asistenta sociala.Mentionez ca nu am voce iar la desen nu ma stiu. Credeti ca am sanse sa intru? din cate am inteles sunt criterii de admitere…..si cu ce medie se intra?

  6. Andreea
    http://www.ftoub.ro/index.php?view=article&id=259%3Aadmitere-facultate-2012&option=com_content&Itemid=301
    criterii de admitere: Concurs de dosare.
    * Pentru calcularea notei de admitere se va avea în vedere media examenului de bacalaureat.
    ce medie se intra: 6,16 ultima medie

  7. Ce inseamna concurs de dosare?

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate