MINUNI VECHI SI NOI ale parintelui Arsenie Boca

2-02-2008 Sublinieri

v2t55b.jpg

Am gasit pe blogul lui Claudiu Tarziu o trimitere la un interviu al sau publicat in Formula AS, din toamna trecuta, cu parintele Pantelimon de la Man. Ghighiu (Prahova), ucenic al marelui Arsenie Boca, “sfantul Ardealului”. Am avut binecuvantarea sa-l cunoastem si noi vara trecuta pe parintele Pantelimon si am intalnit un batran parca acum coborat din Paterice, izbitor prin simplitatea sa extrema (poate contrarianta pentru cei mai simandicosi, care pun mare pret pe aspectul exterior) si prin chipul sau subtiat pana la os de nevointa si suferinta, dar plin de o bucurie harica debordanta in privire. Cum am socotit cuvintele duhovnicesti si marturiile Batranului de la si despre parintele Arsenie ca fiind exceptionale si avand o putere de a strapunge si inimile cele mai inghetate de duhul lumii, am dorit sa reproducem si noi numai o parte din interviu, invitandu-va, totodata, sa-l cititi in intregime aici. De asemenea, va propunem sa cititi si un alt interviu cu acelasi parinte si publicat de aceeasi revista, anul trecut, cu titlul: Parintele Pantelimon – preotul albinelor de la Ghighiu

Amintiri despre Arsenie Boca

Parintele si reporterul

“SA SPUNEM ADEVARUL CU ORICE RISC” – Parintele Pantelimon de la Ghighiu povestind despre Parintele Arsenie Boca – cuvinte si pilde de trezire duhovniceasca:

– Va amintiti vreun sfat pe care-l dadea mai des?

– Parintele a vazut ca lumea il iubea si se temea ca unii pot cadea in idolatrie. Si le spunea tuturor: “Voi veniti dupa cuvant de folos si apoi asteptati sa va mantuiesc, dar eu nu pot asta. Eu pot doar sa va trezesc din pacatele in care traiti. Pentru ca viata asta e scurta, iar cealalta e vesnica si n-as vrea sa plangeti la ziua Judecatii. De aceea, Parintele nu prea primea sa i se sarute mana. Totusi, unora le permitea. Si l-am intrebat de ce pe unii din oamenii care vin la el ii lasa sa-i sarute mana. Mi-a zis: “Acestia ma vad pentru ultima oara“. Erau din cei care se opuneau comunismului si care apoi au murit in munti si in inchisori.

– L-ati vazut vreodata nervos pe parintele Arsenie?

– Nu. Avea o seninatate de mare rugator. Dar cand se supara, se incrunta putin, fara sa i se intunece chipul. Iar daca erai vinovat, te privea de simteai ca nu-i poti ascunde nimic.

– Era vorba numai de autoritate sau si de dragoste?

– Dragostea la el o simteai daca-l cunosteai, cum am spus. Era ca acei tarani care-si saruta fiii doar in somn. Cand greseai, nu te certa, nu ridica glasul, dar te privea intr-un anume fel. Cum si atunci cand meritai laudat, nu iti cauta in coarne, ci te privea si stiai ca meriti sa fii laudat.

– L-ati vazut vreodata plangand?

– Da. Plangea cand se ruga. L-am surprins odata la chilie, cu lacrimi pe obraji. Pe urma si in altar l-am vazut lacrimand, cand slujea. Plangea pentru pacatele oamenilor. Ii era necaz ca oamenii nu vor sa se indrepte si se duc astfel de la Fata lui Dumnezeu.

– Parintele e considerat un sfant, mai ales de catre ardeleni. De ce exista in Ardeal un cult pentru parintele Arsenie?

– Pentru faptele lui bune. El era exact dupa cuvantul lui Dumnezeu. A scos poporul din intuneric. L-a invatat cum sa traiasca dupa cuvantul Domnului. Poporul a simtit dragostea lui. Pentru ca a fost samanta buna, samanta semanata de Parintele rodeste si astazi.

– Cum vorbea Parintele: direct sau in pilde?

– Pacatele le spunea pe fata, de cele mai multe ori public, dar tainele le spunea in pilde. Avea obiceiul de a spune verde in fata pacatele unora, pentru a-i invata si pe altii. Dupa Liturghie, se adunau multi in curtea manastirii, parintele trecea si se oprea la fiecare.

O femeie i-a spus: “Parinte, nu-mi merge bine deloc“. Iar el: “Stiu, dar stii si tu de ce, aminteste-ti de cei pe care i-ai ucis” – caci femeia facuse avort. Alta data, un baiat si o fata au venit la el si i-au cerut binecuvantare sa se casatoreasca, iar parintele le-a spus sa nu se cunune, fiindca sunt frati si mult vor patimi daca fac pacatul acesta. Ei nu l-au crezut si s-au cununat, au facut trei copii, unul surdo-mut si doi indraciti.

– V-ati spovedit la sfintia sa. Cum era ca duhovnic: dur sau ingaduitor?

Era mult rabdator. Nu spovedea pe oricine si nu dadea canoane. Caci stia ca poti sa faci formal canonul si sa fii tot cu gandul la pacat. Si ca, daca nu-ti da canon, dar tu te caiesti cu adevarat, vei fi mai ravnitor la rugaciune si te vei infrana mai bine de la pacat.

– Nu erau si oameni care se indoiau de Parintele?

– Ei, ba da. Mereu sunt si din acestia. Odata, un taran i-a injurat pe cei care se duceau la Parintele Arsenie si pe loc i s-a strambat gura. N-a mai putut s-o deschida, nici sa bea apa. L-au dus oamenii la manastire si Parintele s-a apropiat de caruta in care se gasea amaratul si l-a intrebat: “Ce ti-a facut, bade, Arsenie? Ia deschide gura si graieste!“. Si pe loc omul a putut deschide gura sa vorbeasca, s-a aruncat in genunchi si a inceput sa planga si sa se caiasca pentru ce spusese.

O minune a Parintelui Arsenie, dupa moarte

– Cat ati stat langa Parintele Arsenie?

– Destul de putin, cam un an, ca apoi l-au arestat. Mai tarziu ne-au arestat si pe noi, pe mine si pe inca cinci calugari, ca nu voiam sa plecam din manastire si eram considerati “agitatori mistici”. – Stiti cum a fost arestat Parintele Arsenie?

– Au venit intr-o zi cinci securisti si un procuror. Dar Parintele stia dinainte ca vor veni sa-l ridice, ca asta era darul sau. Si cand au ajuns acolo, i-a intampinat Parintele Arsenie: “Mai, stiu de ce ati venit, dar duceti-va acasa, ca daca vede lumea ca ma luati, o sa va alunge cu pietre. Vin singur maine dimineata la voi“. Astia n-au mai zis nimic, au plecat cu privirile in pamant.

– Le era frica de el?

– Poate ca nu. Dar se temeau de revolta oamenilor, ca era mai la inceputul terorii, prin ’48, cand inca nu se stia cum reactioneaza lumea si se auzea deja despre partizanii din munti. Iar Parintele era in legatura cu partizanii, pe care ii ajuta si-i spovedea. Poate si de partizani s-au temut securistii.

– V-ati revazut mai tarziu cu Parintele Arsenie?

– Da, mereu, pana la sfarsit. Dupa ce a iesit din inchisoare, Parintele a fost luat sub protectie de Patriarhul Justinian… Picta la Schitul Maicilor si acolo l-am revazut pentru prima oara dupa inchisoare. Si, vorbind odata cu sfintia sa, mi-a spus pe nepusa masa: “Sa te duci acasa, la Fagaras, si sa ma vorbesti de rau. Daca nu ma vorbesti de rau, la mine nu mai ai ce cauta!“. Eu l-am intrebat ce sa spun. Si el: “Lasa, ca te taie pe tine capul“. Adica, voia sa spuna ca de rau stim sa vorbim toti. N-am zis nimic, dar n-am facut asa.

– Si ce-a spus data urmatoare cand v-ati vazut? – Picta, si cand am deschis usa mi-a zis: “Ti-am spus sa nu mai vii la mine daca nu ma vorbesti de rau“. La care i-am raspuns: “Pai, daca te vorbeam de rau, Parinte, nu ma mai vedeai“. “De ce?” “Imi spargeau capul oamenii“. Si a ras.

– De ce v-a pus la incercarea asta?

– Cred ca din doua motive: sa vada ce simte poporul, daca il apara, daca ii spune ca e vorbit de rau… Si apoi, sa vada daca mai judec corect dupa inchisoare.

– Ati trait vreo fapta minunata ca urmare a puterii duhovnicesti a Parintelui?

– Sunt mai multe, dar nu le pot povesti, pentru ca lumea nu le-ar intelege. Mi-a zis o data: “Veniti la mine, va dau sfat, dar voi asteptati si minuni. Sa stiti ca mai mult o sa va ajut dupa ce voi pleca la Domnul, decat acum”. Si a avut dreptate. Eu i-am simtit mereu ajutorul dupa ce a murit. Si am trait o minune, acum trei ani. M-am dus la parastasul care i se face Parintelui anual la manastirea Prislop. Nu mai fusesem, si am zis sa merg sa slujesc pana nu mor. A fost foarte frumos. Pe la ora patru dupa masa, am plecat indarat spre Bucuresti, cu cineva cu o masina. Numai eu si soferul. Dar tot drumul am simtit ca in masina mai era cineva langa noi, pe bancheta din spate. Si, va spun adevarat, masina n-a venit pe pamant pana aici, la Barcanesti.

– Cum adica? – Plutea… Am ajuns in trei ore, desi la dus am mers opt ore. Pe drum am intalnit stopuri, accidente, dar nu ne-am oprit, pe toate le-am depasit, parca prin aer. Ma uitam la omul care conducea si ma intrebam de ce trece pe rosu, doarme? El nu spunea nimic, nu spuneam nici eu. Parca ne temeam sa vorbim. Cand am ajuns aproape de manastire, aici, masina a inceput sa se auda cum merge pe pamant. Si a zis soferul: “Masina noastra merge pe pamant“. L-am intrebat: “Ce-ai simtit, omule?“. Si el: “Am simtit pe cineva in spate si altceva nimic. Eu n-am condus pana aici, stiu ca masina a mers singura“. Si-am auzit atunci o voce in spate: “Pana aici am venit cu voi“. Cand m-am intors, nu era nimeni.

– Ati mai povestit intamplarea aceasta cuiva?

– Nu, ca oamenii de azi nu mai cred. – Ce invatatura mai de pret v-a ramas de la Parintele Arsenie?

Sa fim pregatiti de moarte, prin felul in care traim, ca sa dam bun raspuns la judecata de apoi. Si prin curajul marturisirii, sa spunem adevarul cu orice risc. L-am ascultat, drept pentru care am fost inchis.

– Erati pregatit de moarte?

– Da. Si acum sunt”.

Amintiri despre Arsenie Boca


Categorii

1. SPECIAL, Hrana duhului / PREDICI SI CUVINTE DE FOLOS, Minuni si convertiri, Parintele Arsenie Boca

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

145 Commentarii la “MINUNI VECHI SI NOI ale parintelui Arsenie Boca

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 5 / 5 >>

  1. Sunt din Satu Mare, am citit aproape toate cartile PARINTELUI ARSENIE BOCA si ma trezeam si eu plangand, dar cu sufletul mai linistit.As vrea sa ajung si eu la mormantul PARINTELUI dar nu stiu cum .Poate este cineva din zona noastra care organizeaza pelerinaje.Sper sa-mi ajute DUMNEZEU si PARINTELE ARSENIE BOCA.Am mare nevoie sa ajung acolo. DUMNEZEU sa va ajute si sa va binecuvanteze.

  2. Un mare sfant care a facut si va face minuni in continuare. Cred ca a fost trimis de d-zeu pe pamant sa ne indrume catre credinta adevarata.

  3. @ Adina :Sa nu iei(daca ai luat ceva du-l repede inapoi!!!) absolut nimic de la mormantul parintelui! Nici pietre,nici flori,lumanari,crengute sau chiar imagini.Stiu doua persoane care fara sa stie au luat ceva de acolo si au inceput sa dea de tot felul de necazuri care au incetat dupa ce au dus inapoi ce-au luat de la mormantul parintelui.Am auzit marturii despre oameni care au patit necazuri grele in urma neascultarii acestei legi nescrise pe care trebuie sa o respectam cu totii.Eu am fost de doua ori la parintele Arsenie:pe 27 April si pe 10 Iulie anul acesta.Pot spune doar celor cu adevart interesati ce s-a intamplat acolo si dupa aceea.Despre lucrurile luate de la mormant,pot banui doar ca parintele doreste ca toate energiile din jurul mormantului sau sa ramana acolo.In functie de credinta pe care o ai poti pleca de la Prislop astfel:sanatos,indreptat,lamurit,linistit,mai bun ca la venire,binecuvantat.Nu vreau sa vorbesc despre ce se intampla cu cei care se duc acolo cu inima indoita,fara sa creada,la incercare…
    Ca indemn va spun sa va duceti,ca sfat va spun sa va duceti pregatiti si cu inima deschisa .
    Doamne ajuta si sa auzim mereu de bine!

  4. Ma DEZIC de persoana “Elena G.”, de mai sus si regret ca abia acum vad postarea respectiva.

    Un nume – identic – dar o (alta) persoana, diametral opusa (mie) ca si optiune.

    NU sunt fan(a) a pr.Arsenie Boca.

    Ma raliez liniei trasate de parintii nostri dragi Arsenie PAPACIOC si Ioanichie BALAN, adevarati Stalpi de foc ai ORTODOXIEI (care nu permiteau vanzarea la pangarul manastirilor Techirghiol si Sihastria, a cartilor pr.Arsenie Boca).

    Va multumesc!

  5. @Elena G:

    Expresia e cu totul nepotrivita. Nu e vorba de a fi ”fan”, si nu intelegem de ce jigniti si simtiti nevoia sa va ”deziceti” de cineva doar pentru ca cinsteste un parinte cu viata sfanta. Sa nu care cumva sa va deziceti de un cuvios, prin astfel de afirmatii…

    Nu exista nicio linie a parintilor Ioanichie si Arsenie fata de parintele Arsenie Boca, exista doar o discutie promovata de niste scandalagii calomniatori pe internet in care sunt multe minciuni la adresa ultimului. Discutia respectiva nu a fost vreodata reluata de cei doi parinti iar parintele Arsenie Papacioc nu a spus niciodata ceva negativ la adresa parintelui Boca, in anii din urma, desi cinstirea acestuia capata deja o amploare tot mai mare. Parintele Iustin Parvu il cinsteste, de altfel, ca pe un sfant. Dar probabil ne selectam ”stalpii ortodoxiei” cum ne vine noua mai bine…

  6. Anul acesta mi s-au intamplat 2 minuni si anume: prima a fost ca am reusit sa ajung in Ierusalim la Mormantul Sfant si in Egipt pe Muntele Sinai si a 2 a a fost ca am ajuns la Manastirea Prislop la mormantul Parintelui Arsenie Boca. Da este adevarat ca atunci cand Parintele doreste sa ajungem la el atunci se intampla. Prima vizita la mormantul Parintelui Arsenie Boca a fost programata in data de 28.11.2011, dar nu am putut ajunge datorita unor probleme personale ivite in ultimul moment; ulterior m-am interesat despre acest pelerinaj si am aflat ca persoanele care au mers nu au avut cond. acolo unde au fost cazati si nu in ultimul rand pe drumul de intoarcere au avut ceva probleme la autocar deoarece o doamna din grupul respectiv a luat ceva de pe mormant. Autocarul a pornit dupa circa 5 minute dupa ce ceea ce a fost luat de pe mormant a fost pus la loc.
    Concluzie: Cand Parintele Arsenie Boca considera ca suntem pregatiti sufleteste atunci ne ofera sansa de a merge si a ne ruga la mormantul lui.
    p.s. si la Manastirea Sambata este un colt de rai, iar daca puteti urca la Chilia Parintelui o sa aveti o multumire sufleteasca care nu poate fi descrisa in cuvinte. Drumul pana la Chilie este greu dar si multumirea sufleteasca este pe masura.

  7. si mie mi sa intamplat o vindecare miraculoasa cu ajutorul paritelui Arsenie Boca; din cauza supararilor si pentru ca m-am departat de Dumnezeu si am pacatuit am ajuns sa am atacuri de panica ,am ajuns de 4 ori la urgente la spital ,boala cand se manifesta ai senzatia ca faci infarct,e o boala tare rea;am fost la o gramada de doctori si de inima si nu mi-au gasit nimic ,am ajuns si la medic psihiatru si mi-a zis ca sunt atacuri de panica si trebuie sa i-au medicamente cel putin un an si nu garanteaza ca ma vindec;mi-am adus aminte de Dumnezeu si m-am rugat intr-o seara cu la crimi la parintele Arsenie Boca sa il roage pe Dumnezeu sa ma ajute si va spun sincer ca de atunci nu mi sa m-ai facut rau ,nu am mai ajuns la urgente,si nici nu am mai luat medicamente;Ce poate face Sfantul Dumnezeu si Sfintii Lui nu face nici un doctor din lumea asta.

  8. Pot sa spun ca ma bucur ca parintele Arsenie Boca este printre noi…si nu ne lasa la greu… copilasul meu de 2 ani si jumatate a facut febra foarte mare intr-o seara 40 cu 1 si cu tot arsenalul de medicamente depre care eram instruita cum sa i le administrez..febra nu scadea iar copilasul meu era in pericol sa faca convulsii… am incercat cu sotul meu sa ii facem impachetari fiind ultima solutie…dar nimic…copilul plangea si noi plangeam de mila lui de ni se rupea sufletul…. atunci sotul meu a adus iconita sfantului parinte si uleiul pe care il aveam de la candela parintelui de la Prislop…si l-a dat pe corpul lui micut si infierbantat…. eram disperati..pe punctul de a fugi cu el la urgente… cand am cazut in genunchi langa copil si am inceput a ma ruga sfantului parinte Arsenie…sa-mi ajute ingerasul sa-l faca bine si nu-l pedepseasca Dumezeu pe el pentru greselile noastre si credeti-ma a fost o rugaciune disperata cu lacrimile siroind pe fata…. asa cum nu m-am rugat niciodata…. si Doamne imi vine si acum sa plang… sotul meu a pus mana pe copil si a zis: i-a scazut febra…atunci i-am luat temperatura copilului si avea 38,5 am zis nu se poate…am mai luat-o o data si era 38…. zic s-a stricat termometrul…mi-am luat si eu temperatura…. era ok…si copilului de inca 3 ori…. acum dupa nici 5 minute el avea temperatura normala 37, 2 si ingerasul linistit deja si adormise…. O Doamne… asta este o minune…stiti si voi cate de greu scade temperatura corpului in ore..cate o liniuta la jumatate de ora stiti…si atunci?! va intreb nu e aceasta o minune?? si nu e singura minune savarsita de Domnul Dumnezeul nostru si sfintii sai si a parintelui Arsenie Boca…. dar asta pentru mine a fost soc! nu va mai spun ca sufeream de o infectie cu candida recurenta vaginala…si ma chinuia luna de luna si tratamente peste tratamente…am crezut ca le-am epuizat pe taote si e groaznica am ani buni de cand ma lupt cu asta…iar la mormantul parintelui Arsenie l-am rugat sa ma vindece de aceasta urata boala……asa intr-o doara l-am rugat…chiar citind de pe un bilet caci nu ma puteam concentra sa-i zic ce as vrea dar bine ca scrisesem pe hartie ca sa-i citesc sa nu uit ceva… si va spun au trecut 6 luni si nu a mai aparut infectia aceea…sunt sigura ca parintele a facuta alta minune pentru mine….vreau sa stie toata lumea de puterea lui Dumezeu… trebuie sa aveti incredere… minunile nu sunt coincidente…sunt minuni facute de sfinti si Dumezeu prin oameni…. credeti… am scris mult….dar vroiam sa ii multumesc Sfantului parinte pentru bunatatea Sa! multumesc doamne Dumnezeule si sfintilor tai..sunt un om fericit si mereu imi vine, si, si zic cand ma napadeste fericirea MULTUMESC DOAMNE!

  9. buna seara. pe data de 22.09.2012.amajuns la mormantul parintelui Arsenie.de mult timp mi-am dorit sa ajunc la manastirea prislop. Cu ajutorul lui bunul Dumnezeu,antro zi sfanta zi de duminica,fiind la biserica la liturghie, am antalnit o batranica,cu suflet mare,care mia PROPUS, daca pot sa merg cu masina mea, la manastirea dintr-un lemn, langa Valcea, am fost a fost de vis, minunea s-a antamplat , chiar de ziua, SFINTEI CRUCI,si an ziua accea am vorbit si despre MANASTIREA PRISLOP SI DESPRE PARINTELE ARSENIE,OSAPTAMANA MAI TARZIU EREAM DEJA LA MORMANTUL PARINTELUI. L-AM RUGAT MULTE LUCRURI, PRINTRE CARE SA AMI AJUTE FRATELE DE 45 ANI , BOLNAV DE CANCER , SA NU MOARA SA SE VINDECE. Doua zile mai tarziu, fratele meu, erea deja la Clinica de Oncologie CLUJ.MAI EXACT PE 24.09.2012 IAR PE DATA DE 27.09.2012, FRATELE MEU AFOST OPERAT, operatia a fost un succes ,suntem fericiti, fratele meu este bine . Va spun cu mana pe inima,ca nu miam dat seama de aceasta minune , pana cand nu am citit toate comentariile voastre. Cand am ajuns la manastire, ma apucat din senin , o stare de agitatie , acesata agitatie am avoto , si dupa ce am plecat , de la manastire.Cand am ajuns acasa, am vorbit cu mama, si mi-a spus ca fratele ,meu , a vazut la tv, cazul acelui copil de 5-6 ani operat la Cluj,cu tumora, aproape la fel ca a lui.CRED DIN TOT SUFLETUL, CA BUNUL DUMNEZEU, PRESFANTA NASCATOARE DE DUMNEZEU SI PARINTELE ARSENIE, IAU LUMINAT MINTEA SI CALEA ,FRATELUI MEU , EREA SA UIT, DRUMUL MI S-A PARUT LUNG, CRAIOVA – HATEG, DAR CAND NE-AM ANTORS, NU NI S-A MAI PARUT DRUMUL ATAT DE LUNG, CHIAR AM SUS AN MASINA, CE REPEDE AM AJUNS ACASA, ESTE CEVA DE VIS, DUCETIVA

  10. Un nou pelerinaj spre Prislop 28-29 noiembrie 2012 la Parastasul Parintelui Arsenie Boca. Vizitam si Oltenia. Detalii cu privire la traseu gasiti aici: http://paginadefolos.blogspot.ro/2012/11/pelerinaj-la-parastasul-parintelui.html

  11. Pingback: Din învăţăturile Sfântului Părinte Arsenie Boca « CUVÂNT ORTODOX
  12. Pingback: Din învăţăturile Sfântului Părinte Arsenie Boca | Invitaţie la Ortodoxie
  13. Eu nu am credinţă, însă mă bucur pentru a voastră. Îl respect mult şi îl admir pe părintele Arsenie Boca, ca şi pe Nicolae Steinhardt, pătimitori ai regimului comunist. Sunt convins că “îţi da aripi” şi te tine în viaţă credinţa, indiferent că-i autosugestie, efect placebo sau iluzie.
    Importante sunt efectele pozitive ale ei. Am încercat să cred, dar nu pot. Mă consolez cu faptul că sunt şi voi rămâne cu bune intenţii.

  14. Doamne ajuta!
    Citesc tot ce prind despre Parintele si daca pot indrum si pe altii.
    Aveti mare grija ce cereti in rugaciunile Dv.Eu am fost la Prislop a fost cel mai frumos dar din partea copiilor mei(chiar pe 18.08.un pelerinaj la parintele Arsenie.)
    Acolo am cumparat o carte (pe care ulterior am daruit-o)Am citit si am plans.
    Dupa ce am terminat cartea,m-am rugat parintelui,(Doamne ce greu imi este savb.despre asa ceva)In urma acestei rugaciuni,era sa moara si prietenul fiicei mele si mai tarziu cu 2 sapt.si eu-am fost internata in spital de unde am iesit cu 9(noua)dg.care nu se leaga intre ele in nici-un fel.Inclusiv medicii dincele 2 spitale unde am fost au spus”asta este facatura”Va rog din suflet sa ma credeti ca nu exagerez cu nimic.
    Bunul nostru Parinte ne da anumite semne,numai sa le vedem.
    Dumnezeu sa il odihneasca in pace si el sa poarte de grija mai departe poporului roman.

  15. @ Ileana:
    Cum va explicati asta si ce legatura au evenimentele aecstea dramatice cu acea rugaciune, pentru ce v-ati rugat sau cum, de credeti ca ati provocat asa ceva? Suna destul de ciudat…

  16. @ Ileana #70

    Ortodoxia nu este in primul rand o confesiune; este calea, este intelegerea si practica dreapta, drept credincioasa si drept maritoare. De aceea si noi, cei ce ne numim ortodocsi, suntem adesea inafara ortodoxiei.

  17. Sant cea mai pacatoasa fiinta de pe pamant , am reusit sa ajung la mormantul acestui ,,mare sfant”poate cel mai mare SFANTUL NOSTRU ARSENIE BOCA…nu stiu cum m-a primit… sper sa mai ajung acolo sa stau de vorba cu sfintia sa sa ma purific… dupa ce am sarutat crucea sfantului mormant am simtit o liniste sufleteasca eu care tot timpu sant agitata nu am stare,Dumnezeu,Maicuta Sfanta ,Parintele Arsenie sa-mi ajute sa pot sa mai merg…Il rog in incheire pe Sfintia sa Parintele Arsenie sa ma ierte poate am grsit in exprimare in cea ce am scris….Dumnezeu,Maicuta Sfanta ,Parintele Arsenie sa ajute la toata lumea sa calce …prin locurile pe unde a calcat parintele.

  18. @ Elena:

    Pentru curatirea si linistirea cautate avem nevoie in primul rand de pocainta si marturisirea pacatelor la un preot duhovnic – asta este ceea ce invata si parintele Arsenie.

  19. Sunt din R.Moldova. Marturisesc și eu o minune facuta de SF.parinte Arsenie Boca în biroul meu de la locul de muncă.
    Sfîntul părinte este f. aproape sufletului meu și deoarece nu am icoana părintelui am facut la imprimantă vre-o cîteva exemplare a fotografiei Sfintului si le-am pus in birou la vedere de rînd cu alte icoane. Ori de cîte ori eram intrebata a cui e poza celor interesați le spuneam scurte date din viața sfîntului, ca urmare la solicitarea lor le dădeam și cîte o poză. Așa am ajuns pînă la penultima și în adincul sufletului m-am mîhnit ca nu voi avea ce da dacă nu le voi imprima de curînd, avînd în vedere cît de ocupată eram la moment.
    În luna iulie anul curent a rămas o ultimă poză a Sf. și nu am mai avut cînd sa mai imprimez altele. Timp de vre-o 2 săptămini nu m-am atins de poza, numai deridicătoarea și administratorul îngrijea pe lîngă icoane și de poza părintelui, avînd grijă sa șteargă colbul. Într-o zi am îngrijit și eu locul, deoarece avea să vină a doua zi la mine în birou preotul duhovnic și am avut și am ordonat icoanele, am luat îm mînă și poza Sf. părinte Aresenie cînd am descoperit încă 4 exemplare multiplicate ca poza ce o aveam, dar cu deosebiri de aranjament pe suportul de hîrtie și unele semne pe poză care nu erau exemplarul rămas din cele imprimate de mine.
    Am cerut lămuriri de la deridicătoare, de la administrator, ambele mi-au confirmat că ele au văzut că a rămas numai o poză și nu înțeleg cum și de unde au apărut cele 4 poze, dacă nu le-am facut eu.
    În eceeaș seară am invitat preotul duhovnic, am discutat cazul și el m-a binecuvîntat să mărturises minunea..
    Rog să lămuriți, dacă mai pot să prezint/informez cazul marturisit..
    Sfinte părinte Arsenie Boca, roagate pentru noi păcătoșii….

  20. am citit tot ce ati scris si vazut despre Parintele Arsenie imi doresc si eu nespus sa ajung la Prislop la mormantul dansului am fost de cateva ori la Sambata de Sus la slujba foarte frumos si deosebit puterea lui Dumnezeu este mare si noi trebuie sa ii multumim pt.ajutorul Lui in fiecare moment.Doamne ajuta!

  21. Pingback: Parintele Arsenie Boca – BOTEZUL LACRIMILOR si LITURGHIA CEREASCA DE LA SAMBATA (documentare radiofonice) -
  22. Doamne Ajuta! Vreau sa va marturisesc despre minunile Sfantului Părinte Arsenie Boca.
    In urma cu 3 ani de zile, mi-am depistat un nodul sub bratul stang care ma durea, asa ca a doua zi am inceput sa caut informatii despre tratament, dar am gasit informatii despre Sfântul Părinte şi am început să cred în minunile lui cu foarte mare tărie, aşa că m-am rugam tot timpul Sfântului, iar intr-o noapte l-am visat cum m-a scos dintr-un tunel negru ţinându-mă de mână şi ieşind spre lumină! M+am trezit foarte speriată dimineaţă şi mi-am dat seama că Sfântul Părinte mi-a ascultat rugile şi m-a vindectat, ţin să vă spun că la ora actuală mă simt foarte bine şi n-am nici o problemă de sănătate. Începând din acea zi mi-am dorit foarte mult să ajung la mormântul Sfântului Părinte, dar aşa cum am auzit nu puteam ajunge oricând, ci doar când ne cheamă Părintele, aşa că după aproape o jumătate de an am reuşit cu ajutorul lui Dumnezeu să ajungem la Sfântul Mormânt împreună cu sotul, copilul şi socrul meu. Nu pot exprima în cuvinte ceea ce am trăit la mormânt, o stare de linişte profundă am simţit cu adevărat că Sf. Părinte face minuni şi ne ascultă rugile dacă ne rugăm cu credinţă. M+am întors acasă plină de linişte sufletească şi împăcată cu mine însumi, ţin să precizez că aveam probleme în familie destul de mari locuind cu socrii mei şi mă certam foarte
    des cu soţul, dar după acea vizită la mormânt viaţa noastră s+a schimbat extrem de mult.
    La data de 27.01.2013 am avut un accident de maşină, din care am scăpat cu viaţă datorită Sf. Părinte, deoarece Icoana Sf. Părinte o aveam în maşină şi m-a scăpat dintr-o mare nenorocire.
    Anul trecut, in luna noiembrie am fost din nou la Sf. Mormânt , iar când mă rugam mi-a apărut în faţa o mierlă şi sunt sigură că Sf. Părinte a fost lângă mine şi mi-a ascultat rugile , ţin să vă spun că i-am povestit soţului meu dar el n-a crezut aşa că, nu ştiam cum să-l fac să creadă in Sf.Arsenie. Inevitabilul s-a produs, deoarece în luna decembrie , soţul meu s-a îmbolnăvit şi acuza dureri din ce în ce mai mari, iar eu nu încetam să mă rog Sf. Arsenie pt. sănătatea soţului meu, dar ştiam că trebuie să se roage şi el dar mai ales să creadă în minunile Părintelui Arsenie,intr-una din zile fiind foarte supărată că nu se simte bine, am auzit un glas care mi-a şoptit că soţul meu este bine şi să nu mai fiu supărată.
    În cele din urmă am ajuns la Sf. Mormânt şi l-am vazut pe soţul meu cum se ruga aprins Sf. Părinte Arsenie, iar astăzi m-a sunat şi mi-a zis că nu mai are dureri mari şi se simte mult mai bine. Fraţilor, să credeţi in minunile Sf. Părinte şi să vă rugaţi lui zilnic, deoarece nu încetează să ne miluească cu minunile si rugăciunile sale!
    Sf. Părinte este în fiecare secundă cu mine şi mă ajută nespus de mult, dar trebuie sa credem în el ,iar el va săvărşi multe si nenumărte minuni cu fiecare dintre noi! Sfântul Părinte Arsenie să vă ajute tuturor!

  23. Dragii mei!Parintele Arsenie nu pregeta nici un moment sa se puna chezas in fata Domnului pentru voi. Trebuie doar sa va rugati lui. Pe mine m-a ajutat de fiecare data cand l-am chemat. Prima oara, cand a venit pe lume fiica mea iar medicii ne spuneau ca nu e posibil ,a doua oara cand m-am mutat cu sereviciu mai aproape de casa, a treia oara cand am reusit la un examen foarte important iar a patra oara cand credeam ca sunt bolnav iar analizele mi-au iesit bune pana la urma. Asa ca dragii mei, chemati-l pe parintele Arsenie iar acesta se va pune chezas in fata Domnului pentru voi, daca va rugati din inima. Eu asa am facut si niciodata nu m-a lasat de izbeliste. Doamne ajuta-ne, si ai grija de noi, pacatosii.

  24. Buna seara,
    Vreau sa va povestesc si eu o întâmplare de a mea acum 5 ani! Prima oară cand am fost la mănăstirea Prislop la sfântul Arsenje Boca, eram cu iubitul meu, cu bunica si prietena ei. Bunica si prietena ei s au dus in Mânăstire sa faca pomelnice si noi ieșisem mai repede ca ne am închinat doar si am ieșit afara., era vâra cald frumos! Afara am stat pe băncuța de lângă Mânăstire si ca printr un instinct l am sărutat pe iubitul meu pe frunte ca pe fratele meu nu a fost un sărut cu un anumite mesaj! Ei cand l am sărutat o măicuța de acolo ne a văzut de foarte departe era in grădina culegea ceva flori si ne a dat afara din Mânăstire cu hulite si strigare:(((( am suferit mult atunci, m am simtit foarte prost si am crezut ca nu sunt vrednica sa il cunosc pe Parintele Arsenie:((( la un an jumate am mers singura dar tot ch bunica atunci a fost bine nu s a maj intamplat nimic! Si am tot continuat sa merg la mănăstirea Sfântului Arsenie Boca si mereu ma rugam sa ma căsătoresc si nu s a împlinit! Ei… Anul trecut asa a facut Dumnezeu ca m am despărțit de iubitul meu care a fost singurul meu bărbat si ch care vroiam sa ma mărit. După atâta perioada de 6 ani cat am fost prieteni nu am înțeles de ce nu ne am căsătorit de ce nu a putut sta cu mine la Mânăstire!!??? Ca după ce m am despărțit de prietenul meu si am aflat de ce este in stare si ca este un om ce nu am crezut ca exista atunci am reaLizat ca am fost ferita de Dumnezeu sa am parte de un om care e alcoolic si umbla doar cu femei pe ascuns! Eu nj știam despre el asa ceva! Am scris anul asta o scrisoare la sfântul Arsenie boca si i am scris si numele fostului prieten pe scrisoare! Credeți ma a ars o pagina întreaga doar numele lui nu a ars si era scris in centrul foaiei…??? Va dați seama ca nici numele lui nu i a fost primit ca sa aflu mai târziu ca mama lui se ocupa cu farmece si ei toti sunt o familie care se ocupa cu asa ceva???!!! Credeți ma Sfântul Arsenie Boca va dezvăluie foarte multe lucruri dar sa fiți atenți la ele?!
    Va mulțumesc si va doresc ca Dumnezeu sa aibe grija de voi si sa va rugați mereu pentru ce va doriți! Ca se va împlini cu adevărat atunci cand este momentul! Doamne ajuta si slăvit sa fie numele Tău in vecii vecilor Amin!

  25. Vreau sa_i multumesc parintelui Arsenie Boca pentru raspunsul la rugaciunile mele atunci cand nici nu mai speram.O institutie a statului a comis o eroare materiala intr_un dosar al meu si dupa doi ani de judecata,cand ,toate instantele refuzau sa_mi rezolve problema m_am rugat parintelui Arsenie,sfantului Nectarie,Sfantului Nicolae,sfantului Mina,sfantului Efrem cel Nou,sfantului Gheorghe,Maicutii Domnului,parintelui Cleopa si parintelui Paisie Olaru,si inainte sa se implineasca 40 de zile de rugaciune,in fata icoanelor acestor mari sfanti si a maici sfinte,la ultima sedinta sa rasturnat situatia in favoarea mea si problema sa rezolvat.Abia astept sa pot merge din nou la parintele Arsenie,la mormantul sfant sa_i multumesc pentru ajutor.Poate parintele ne raspunde mai tarziu la rugaciuni unora dintre noi care santem prea pacatosi,dar ne raspunde,trebuie numai sa avem rabdare si sa ne rugam neincetat.Doamne ajuta la toata lumea.Amin.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate