O noua pastorala marturisitoare a PS Sebastian Pascanu, care denunta “DEMONOCRATIA” si FANATISMUL ANTICRESTIN din U.E.

22-12-2009 Sublinieri

“Pe cine, oare, deranjeaza sfintele icoane si crucifixele? (…) Nu vi se pare decizia autoritatilor Uniunii Europene, cu privire la interzicerea crucifixelor in scoli, ridicola? Sau este, de fapt, aceeasi obsesie a Revolutiei Franceze care tocmai a dezbracat uniforma stalinista pentru a-si pune, de data aceasta, papionul european?”

PS Sebastian2

Iubitului nostru cler si popor har, pace si mila de la Dumnezeu, Tatal nostru, iar de la Noi arhieresti binecuvantari!

Preacucernici si Preacuviosi Parinti, Preacuvioase Maici, Iubiti credinciosi si credincioase,

Sarbatorim in fiecare decembrie Nasterea Celui ce este „chipul” lui Dumnezeu-Tatal (Colos. 1, 15; II Cor. 4, 4; Evr. 1, 3), adica „icoana” Sa. Si n-am fi avut astazi decat o cunoastere foarte limitata despre Dumnezeu-Parintele, daca nu ni L-ar fi descoperit pe Acela Fiul Sau intrupat (Mt. 11, 27 si Lc. 10, 22), pogorarea Sa pe pamant dand Dumnezeirii un chip si o icoana si facandu-ne accesibila, astfel, calea ce duce la indumnezeire. De aceea, a respinge chipul si icoana Sa inseamna a refuza comuniunea cu El.25-12Acest lucru se cere afirmat cu tarie intr-o vreme in care chipul, adica icoana si celelalte insemne crestine – expresii si reprezentari ale comuniunii sfinte – sunt atacate cu o agresivitate de neinteles intr-o lume care, formal, a proclamat drept „zeu” toleranta.

Va amintiti, insa, de asa numitul „razboi al icoanelor” de acum trei ani, cand unii compatrioti de-ai nostri au cerut – culmea, tocmai „in numele democratiei” -, expulzarea icoanelor din scoli, iar Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, in virtutea aceleiasi „democratii”, a constatat „nocivitatea” sfintelor icoane? Sunteti la curent, apoi, cu recenta decizie a Curtii Europene pentru Drepturile Omului, prin care a fost incriminata prezenta crucifixelor in scolile din Italia? Nu vi se pare ca am mai vazut cliseele acestea? Ba da… insa in „era dictaturii comuniste”, cand ne erau prigonite insemnele si manifestarile religioase de catre un regim care, cel putin, isi asuma pe fata ideologia atee.

De data aceasta, surpriza!? Avem de-a face cu o toleranta dusa pana la fanatism… si, cine ar fi crezut ca si toleranta isi poate avea fanaticii ei?… Multa vreme, personal am considerat ca cel mai mare rau al libertatii gresit intelese este „cultivarea” nepasarii si a indiferentismului religios. Constat insa ca „cineva” si-a pierdut cu totul rabdarea si bate din picior nemultumit de ritmul prea lent (?!) al secularizarii si descrestinarii. Pe cine, oare, deranjeaza sfintele icoane si crucifixele? Intr-o lume care cultiva cu insatietate „imaginea” prin televiziune si internet, pe cine supara „imaginile” sfinte ale simbolurilor noastre religioase? scrofula_StalinEUNu vi se pare decizia autoritatilor Uniunii Europene, cu privire la interzicerea crucifixelor in scoli, ridicola? Sau este, de fapt, aceeasi obsesie a Revolutiei Franceze care tocmai a dezbracat uniforma stalinista pentru a-si pune, de data aceasta, papionul european?

Iubiti frati si surori in Domnul!

Am crezut, in decembrie ‘89, ca democratia inseamna inclusiv libertate religioasa si, pentru aceasta, am consimtit cu totii la toleranta. De aceea, consider ca avem tot dreptul acum ca, privind cum ne sunt „demonizate” reprezentarile crestine, sub pretextul unei „tolerante intolerante”, sa ne intrebam daca nu cumva avem de-a face, de fapt, cu o „demono-cratie”, iar nu cu o democratie autentica?!

Pentru ca, daca imaginile (adeseori imorale) promovate de televiziune si internet sunt tolerate, imaginile sfinte, adica icoanele, de ce sunt intolerabile? Daca marsurile stradale ale persoanelor care cer dezincriminarea pacatelor impotriva firii sunt morale, simbolurile religioase de ce sunt „imorale”? Si daca prostitutia1prostitutia si drogurile se cer, pana si de catre cea mai inalta institutie a Statului, dezincriminate, de ce sunt condamnate crucifixele? Ce sunt mai nocive – imaginile sfinte, ori cele imorale? Ce provoaca mai mult pervertirea firii omului si pierderea echilibrului fiintei lui – simbolurile noastre religioase, ori demonstratiile nerusinate si sfidatoare ale unor persoane care au nevoie mai degraba de doctor decat de legi speciale? Si ce afecteaza mai mult coeziunea familiei si sanatatea spirituala a unui popor – afisarea insemnelor religioase, ori dezincriminarea si liberalizarea prostitutiei si a drogurilor, fie ele si usoare?

Dragii mei!

Cred ca a venit vremea sa ne intrebam si sa cautam cu totii un raspuns cat se poate de clar la intrebarea: Pe cine deranjeaza simbolurile noastre crestine in Europa, cata vreme ele sunt vechi de 2000 de ani, iar popoarele ei s-au nascut toate pe rand in cristelnita sfantului Botez si a Mirungerii crestine? Cu ce impieteaza o identitate, mai sigura si decat varsta insasi a natiunilor crestine europene? Cine are interes sa schimbe prematur istoria si cultura batranului continent, mai inainte ca acesta sa agonizeze singur, sub spectrul secularizarii si descrestinarii ce ii pandesc avide ultimele zvacniri de spiritualitate?

lrg-9385-icoane_nasterea_domnului_000016_De aceea, la o zi sfanta ca cea de astazi, in care sarbatorim mai bine de 2000 de ani de cand Cuvantul S-a facut trup si S-a salasluit intre noi…” (In. 1, 14) ca Icoana si Chip al Tatalui, nu ne ramane decat sa ne rugam si sa luptam ca Binele sa se arate, ca totdeauna de altfel, mai puternic decat raul; ca tot ce avem mai sfant si mai valoros in noi sa nu poata fi niciodata rapus de o logica cel putin stranie, a unei democratii interpretata intr-un mod halucinant. Sa ne pastram cu sfintenie insemnele religioase, obiceiurile si datinile sfinte, pentru ca tavalugul globalizarii sa nu ne poata inghiti tot ceea ce a mai ramas crestinesc si romanesc in noi – credinta si cultura strabuna.

Sa ne rugam Dumnezeului intrupat, si pentru aceasta zugravit in icoane si reprezentat prin insemne sfinte, sa ne pazeasca de toti dusmanii credintei si culturii noastre, asa cum a fost pazit si Pruncul Sfant de mania celor ce au vrut sa-I ia viata inca de la Nasterea Sa. Sa sarbatorim Craciunul crestineste si romaneste, bucurandu-ne de tot ceea ce am mostenit de la stramosi si impartasind fiilor si urmasilor nostri tezaurul acesta sfant al unei istorii si traditii de doua ori milenare!

Al vostru catre Domnul rugator, † SEBASTIAN,

EPISCOPUL SLATINEI SI ROMANATILOR

2

Vezi si:


Categorii

1. SPECIAL, Marturisirea Bisericii, Nasterea Domnului (Craciunul), Noua ordine mondiala/ Masonerie, Pastorale, PS Sebastian, Uniunea Europeana (UE), Vremurile in care traim

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

54 Commentarii la “O noua pastorala marturisitoare a PS Sebastian Pascanu, care denunta “DEMONOCRATIA” si FANATISMUL ANTICRESTIN din U.E.

<< Pagina 1 / 2 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

  1. in legatura cu aceasta problema din ce in ce mai grava as dori sa va semnalez un atac public extrem de grav la adresa crestinismului. ieri seara, am urmarit pe tvr1 emisiunea despre revolutia romana. intr-una din pauze a fost difuzat un clip publicitar al revistei tabu. vai de mine ce mi-a fost dat sa vad!!!! o hula de nedescris: un negru in locul lui Hristos, Dumnezeu femeie, o ‘vedeta’ pozand ca Fecioara Maria cu un copil in brate in loc de Hristos, cu o aura in jurul capului. deja am protestat pe blogul redactorei sefe a revistei, Cristina Bazavan si am cerut retragerea materialului de pe piata precum si prezentarea publica de scuze. comunitatea crestina din Romania trebuie sa reactioneze vehement fata de aceasta batjocorire a divinitatii in preajma unei mari sarbatori, cea a Nasterii Domnului. va indemn frati crestini sa nu taceti in fata acestui atac murdar la adresa lui Hristos si a Maicii Domnului. va indemn de asemenea sa nu cumparati aceasta revista si sa o boicotati peste tot. sa dam o lectie de unitate crestina si de aparare a valorilor noastre altfel vom fi mereu batjocoriti. nu am facut referire la calitatea mea de teolog in protest, ca sa nu discrediteze protestul: ‘popii isi apara banii’. semnalati acest fapt grav peste tot, pe toate blogurile crestine. daca acestia vor tacea pietrele vor striga, asa ca noi sa nu tacem fratilor. Doamne ajuta!

  2. Constantin,
    N-am vazut acel clip publicitar, dar am observat ca, in fiecare an, in preajma Craciunului si a Sfintelor Pasti, se gaseste cate cineva, care sa puna in discutie autenticitatea dogmelor Bisericii noastre. Este, intr-adevar, deosebit de grav, iar datoria noastra este aceea de a-L marturisi pe Hristos. Astazi, dupa 20 de ani de la desfiintarea regimului totalitar comunist, avem datoria morala de a ne aminti cu respect de toti eroii, care si-au dat viata pentru libertatea noastra si de a le urma exemplul. Desigur ca, in zilele noastre, ne putem marturisi credinta mult mai usor, pentru ca persecutiile impotriva crestinilor au incetat de 20 de ani. Noi, in cel mai grav caz, am putea fi considerati anacronici, naivi, dar trebuie sa ne asumam acest neinsemnat sacrificiu pentru iubirea lui Hristos.
    In opinia mea, situatia crestinismului din Europa secolului al XXI-lea se aseamana celei din tinutul gadarenilor. Din Evangheliile sinoptice, stim ca locuitorii cetatii Gadara, vazand minunea savarsita de catre Mantuitorul Hristos, au fost cuprinsi de frica si L-au rugat pe Domnul sa paraseasca cetatea lor. Vedeti cat de bine se aseamana atitudinea acestor gadareni cu cea a celor mai multi dintre contemporanii nostri? Spre deosebire de farisei, gadarenii nu L-au prigonit pe Hristos si nici macar nu I-au adresat cuvinte necuviincioase, ci intr-un mod politicos si “diplomatic”, L-au rugat sa-i paraseasca, se dispara din viata lor. Asemenea acelor nefericiti, necredinciosii si indiferentii de astazi nu se declara in mod deschis adversari ai lui Hristos(si poate ca nici nu se considera astfel), dar, precum spunea pr. Iustin Popovici, Il exileaza pe Dumnezeu in cer. “Dumnezeu este in cer, iar oamenii sunt pe pamant.”(Ecclesiastul) Aceasta este atitudinea gadarenilor de astazi. Desigur, inainte de Intruparea Mantuitorului, omenirea cazuta in pacat si aflata in imposibilitatea de a se intoarce la Adevar avea motive sa se intristeze, simtind distanta dintre Dumnezeu si lumea creata. Totusi, prin Intruparea Sa, Domnul nostru Iisus Hristos S-a unit pentru vesnicie cu firea umana, devenind si Om adevarat. De aceea, alungarea lui Dumnezeu din viata publica si incercarile de discreditare a invataturii crestine trebuie combatute cu fermitate, inainte de a se ajunge la situatii mult mai grave, cum ar fi caderea multora in necredinta ca urmare a manipularii(cf. IITes2,3).
    Este foarte important ca noi, toti credinciosii si mai ales teologii, sa avem acea ravna, care ii insufletea pe Sfintii din Biserica primara, pentru a-i ajuta pe cei slabi, nestiutori, sau amagiti sa gaseasca adevarata fericire in comuniunea cu Dumnezeu.
    “Mai vrednice de crezare sunt cuvintele lui Hristos, decat vazul nostru.”(Sfantul Ioan Gura de Aur)
    Doamne-ajuta!

  3. Inca o HULA si BLASFEMIE, am gasit cand am intrat pe siteul Revistei “TABU”, care poate fi gasita la urmatorul link http://www.tabu.ro/ , Si anume o batjocora la dresa COBORARII lui Hristos De pe Cruce dupa ce a fost Rastignit…!
    Iata despre ce este vorba:

    http://www.tabu.ro/video_121/making_of_tabu_de_decembrie.html

    In fata unor asemenea batjocoriri ale Orotodoxiei, trebuie, cum spunea si Constantin in comentariul de mai, SA LUAM ATITUDINE hotarata impotriva BATJOCORIRII Semnificatiei Sarbatorii NASTERII si INTRUPARII LUI DUMNEZEU pe pamant si in Istorie, in Persoana lui IISUS HRISTOS!

    In urma cu cativa ani, de Sarbatoarea Sfintelor Pasti, la un post de televiziune, daca nu ma insel la tvr, a fost dat un film cu MOISE si nu cu Hristos…!
    Noi nu suntem o tara de evrei si de mozaici, ci de CRESTINI ORTODOCSI, si in preajma sarbatorilor noastre crestine ortodoxe, posturile de televiziune si canalele media trebuie sa transmita un mesaj in acord cu RELIGIA MAJORITARA a romanilor…, caci aceste canale media spun si decalara emfatic prin jurnalistii lor, ca sunt…”fidele” opiniei publice a romanilor si ajuta la o educare sociala a maselor de romani in spiritul unor valori autentice romanesti…

    In Revolutia care s-a petrecut la Timisoara si la Bucuresti acum 20 de ani au murit sute de tineri si adolescenti romani care pe treptele Catedralei din Timisoara si la Intercontinental in Bucuresti au strigat si scandat si MARTURISIT cu toata puterea si convingerea si entuziasmul lor tineresc “EXISTA DUMNEZEU”!…iar azi… DUMNEZEUL pe care ei l-au MARTURISIT este acum…dupa 20 de ani de la aceast SACRIFICIU al lor pentru noi…batjocorit si hulit de niste nenorociti ca cei din filmuletul de mai sus…!

    Chiar azi dimineata am revazut niste filme documentare despre MARTIRII care au murit la Timisoara si la Bucuresti, la Revolutia din dec.1989.
    Pe postul PROTV a fost trasmis un film documentar amplu si bine alcatuit despre ceea ce s-a petrecut in Bucuresti acum 20 de ani in aceeasi zi ca si cea de azi, ziua de 22 dec.1989. Am inceput sa plang fara sa vreau vazand cati tineri si adolescenti S-AU SACRIFICAT si JERTFIT PENTRU LIBERTATEA ALTORA, a noastra a celorlalti romani, a romanilor care nu au iesit in strada si care nu au luptat pentru infrangerea comunismului…!

    Nu HULITORII CRESTINSIMULUI si ai INSEMNELOR RELIOGIOASE CRESTINE au murit ATUNCI in Revolutia din Dec.1989 pentru LIBERTATE si implicit pentru LIBERTATEA religioasa care a fost prigonita de dictatura comunista!! Da NU ei!!, ci CRESTINII ORTODOCSI care au crezut cu adevarat si CU TARIE si FERMA CONVINGERE in Dumnezeu,… in Dumnezeul LOR, cel INTRUPAT IN CORP DE OM, in Dumnezeul lor CRESTIN – IISUS HRISTOS!

    Dar uite ca azi, Hulitorii au prins curaj, si tupeu si au ajuns sa batjocoreasca VALORILE ROMANILOR pentru care au murit si s-au sacrificat in in Revolutie acum 20 de ani mii de tineri, implinindu-se Scriptura care spune ca in Vremurile din Urma vor veni BATJOCORITORI CU BATJOCORA…la adresa Crestinismului (cf. 2 PETRU, cap.3, vers.3)…!

    Si iata o serioasa BATJOCORA la adresa Crestinismului si a SPIRITULUI REVOLUTIEI, la adresa JERTFELOR care au fost date pentru apararea valorilor esentiale ale poporului roman…

    Inca ceva…ceea ce nu a sesizat Constantin aseara este urmatorul aspect, si anume dedesubtul pozei cu femeia si copilul “simbolizand” batjocoritor pe FECIOARA MARIA CU PRUNCUL IISUS, de pe prima pagina a revistei hulitoare “TABU” scrie blasfemiator…”religia moderna”…!

    Nu este “religia asta moderna” (cea pe care o promoveaza aceasta revista desantata…) “religia’ pe care o vor romanii, romanii NORMALI si femeile romance NORMALE, ci este religia unor NULITATI a unor oameni APOSTAZIATI si mai ales a unor oameni DEZRADACINATI…de orice este propriu acestui popor crestin…!Este o “religie” pe care ar vrea niste nemerncii sa o IMPUNA intre crestinii ortodocsi normali si cuviinciosi ai acestui neam…

    Ar trebui actionata in justitie conducerea redactionala a acestei reviste de catre niste organizatii laice crestine ortodoxe pentru acest SACRILEGIU si pentru aceasta BLASFEMIE (musulmanii au facut mare “tam-tam” si “taraboi” in urma cu cativa ani in Occident pentru o simpla caricatura batjocoritoare cu…Mahomed…) si ar trebui cerute daune materiale si despagubiri morale substantiale pentru BATJOCORIREA INSEMNELOR si VALORILOR RELIGIOASE CRESTINE ale romanilor ortodocsi din Romania!

    Icoanele sunt isemne ortodoxe…! Si batjocorirea lor si a Faptelor istorice legate de Religia Crestina pe care ele le reprezinta grafic si artistic, insemna o BLASFEMIE si un ATENTAT grav la adresa Religiei MAJORITOARE din tara asta, si inseamna de asemenea si o fapta pasibila de sanctionare penala, intrucat INCITA lumea si populatia si cetatenii acestui stat roman, care sunt JIGNITI si OFENSATI si VATAMATI in exercitarea libera a religiei lor crestine ortodoxe, la a riposta si lua atitudine impotriva acestei ofense si jigniri publice a Valorilor Relgiei lor…
    Da o astfel de revista poate provoaca nelinisti si tulburari si agitatii si rumori sociale…!Dar poate provoca si ceva bun…si anume UN RASPUNS DOCTRINAR pe masura care sa vina din partea unor buni teologi ortodocsi
    si a unor ISTORICI AI ARTELOR care sa invedereaza GRESEALA mare si SACRILEGIUL deosebit care este adus unor opere de arta si unor valori crestine prin astfel de forografii si clipuri si imagini video…
    La fel putem spune si despre Sculptura “PIETA”. Este si ea un “simbol” al Crestinismului al ARTEI CRESTINE UNIVERSALE si mai ales este o REPREZENTARE ARTISTICA de exceptie a marelui MICHELANGELO, a unui FAPT ISTORIC propriu Religiei Crestine si anume a COBORARII de pe Cruce a lui Isus Hristos, dupa ce fusese Rastignit,…

    Ar fi o rusine sa ne batem joc de LIBERTATEA pentru care au murit si s-au sacrificat altii, si sa tacem marc si sa inghitim ceea ce niste nemernici sfideaza si batjocoresc chiar in pragul Sfintelor noastre Sarbatori Crestine…!

    Se tradeaza fara sa vrea cei care urasc Crestinismul in tara asta…
    De la o posta miroase cine uraste si prigoneste Crestinsimul (nu cu forta) ci mediatic in tara asta, este aceeasi “mana de oameni” care din timpul imperiul roman si pana la Revolutia Franceza si apoi la cea Bolsevica au stiut sa se infiltreze in structurile de putere ale lumii si de acolo au uneltit impotriva Crestinsimului si a Numelui lui IISUS HRISTOS, dusmanindu-i pe crestini pentru ca au intrat in MOSTENIREA LOR, iar ei au fost dezmosteniti si parasiti de Dumnezeul lor, de Dumnezeul lui Avraam…dar cum cazu Ceausescu si puterea lui politica…poate cade si puterea lor economica si mediatica…fiindca tara aceasta musteste de sange de martiri si mucenici…si Dumnezeul lor al acestor martiri, IISUS HRISTOS, stie sa-i apere pe cei care ii marturisesc NUMELE si ADEVARURILE si VALORILE sale crestine in lume…!

    Dumnezeu sa aiba mila de noi toti…iar pe acest EPISCOP Ortodox AUTENTIC sa-l ocroteasca in mod deosebit si sa-l apere de uneltirile vrajmasilor vazuti si nevazuti…!
    Este singurul episcop care mi-a mai ramas sa-l pretuiesc din inima…!

    Slavit sa fie Domnul!

  4. Subscriu comentariilor negative la adresa revistei tabu. Am vazut in treacat reclama, pt ca nu sunt obisnuita cu viteza imaginilor, si am sesizat doar blasfemia la modul general, fara sa observ detaliile.
    Propun sa facem o petitie pe net si sa semnam cei care suntem de acord.
    Ce parere aveti? Prin comparatie cu aceasta luare de pozitie, numarul de emailuri trimise ar fi mai mic, cred.
    Si la fel, atitudinea macar a catorva asociatii ortodoxe care sa protesteze prin adrese trimise redactiei ar fi cred benefica. Si daca nu isi cer scuze sau nu retrag revista de pe piata, macar sa vada ca nu am murit si NU CEDAM!

  5. iata linkul unde puteti protesta:
    http://bazavan.tabu.ro/2009/12/22/pictorialul-religia-moderna-tabu-dec-2009-ian-2010/

    cum va imaginati eu am facut-o deja. frate Gheorghe, nici nu am putut sa vad toate hulele lor, dar ‘interpretarea moderna’ am vazut-o si am protestat impotriva acestei idei. poti citi luarea mea de pozitie pe blogul redactorei sefe a revistei. nu se mai poate spune nimic. eu am trimis stirea si la basilica, poate protesteaza ei mai tare, vocea mea e mica. incercati si fratiile voastre sa anuntati asociatiile crestine si ascorul(aici cred ca o sa incerc si eu).
    @Laura:
    da-mi voie sa te contrazic putin. aceasta a fost doar prima faza, indiferenta, acum este lupta pe fata impotriva Bisericii. excluderea totala din programele radio si tv, atacurile(le-as numi desantate) impotriva preotilor si a ierarhilor, ponegrirea crestinilor si incercarea de a semana ura impotriva noastra(construim biserici cand lumea moare de foame -de parca ne-am hrani numai cu paine -; ‘popii’ sunt plini de bani si altele, le stii tu). acum deja este o faza de atac fatis la adresa Bisericii, dar nu asta ma ingrijoreaza cel mai tare(desi asta e inceputul prigoanei pe care o vad parca venind peste noi) ci hula impotriva Lui Dumnezeu. putem suporta sa fim batjocoriti, facuti homosexuali si ciudati pt ca nu suntem desfranati, acuzati de inapoiere si toate alea, dar nu pot accepta sa vad hulita Sfanta Treime si Maica Domnului. asta nu pot accepta sub nicio forma si nu se mai incadreaza la indiferenta ci la ura neimpacata impotriva lui Dumnezeu. sa tragem o linie undeva!! noi crestinii suntem o forta pe care nu o poate birui nici iadul, dar trebuie sa ne si manifestam. pasivitatea nu e o solutie cand vine vorba de atacuri la Sfanta Treime si la Presfanta Nascatoare de Dumnezeu. de fapt este un atac vadit la adresa Bisericii. ai observat cum se face reclama sarbatorii pagane hanuka? pe toate posturile ii pupau pe jidovi, ca au aprins ‘lumina’. a protestat public vreun prelat al nostru? a juns la urechile oamenilor explicatia aceste sarbatori pagane, satanice? nu, si aici e pericolul cel mai mare. ‘credinta vine din auzire’ zice Sfantul Pavel, asa ca, Laura, trebuie sa spunem cu voce tare ce este de spus. a venit vremea sa nu tacem. Sfantul Ioan Gura de Aur ne spune ca atunci cand trebuie aparata credinta nu se poate tacea, chiar cu pretul vietii.
    p.s. imi place ce ai observat si cum gandesti. ai facut cumva teologie sociala?

  6. E dureros cand nu pastorii
    Cei mai inalti si mai de sus
    Vin sa ne apere credinta
    Si public n-au nimic de spus.

    Acum cand raul ia proportii
    Cum n-am crezut ca-i cu putinta
    Cand blasfemia e pe fata
    Si-ataca clar sfanta credinta.

    Cand peste tot urla pacatul
    Si-n cei de jos si-n cei de sus
    Sa nu-nfierezi ticalosia
    Si sa nu ai nimic de spus?

    Sa nu demasti raul politic?
    Nici falsul, nici demagogia?
    Nici relele-mpotriva firii?
    Vanzarea si fatarnicia?

    Sa vorbesti public despre-un bine
    Care e doar la Dumnezeu
    Si sa-i prezinti chipul si fapta
    Dar fara sa te-atingi de rau?

    Fara sa deranjezi pe nimeni
    Din sferele cele de sus
    Poti vorbi foarte teologic
    Fara efecte in Iisus.

    Cand turma-i tot mai dezbinata
    Mai slaba si mai risipita
    Si raul curge ca un fluviu
    Cand si biserica-i ispita.

    Sa nu vorbesti de-aceste lucruri
    Si de launtrul omenesc
    Prin pilda raului de astazi
    E ortodox? E crestinesc?

    Mereu, mereu aceleasi vorbe
    Pan-la detaliu in Iisus.
    Dar despre relele de astazi
    Pastorii n-au nimic de spus?

    Ce viitor ne mai aduce
    Aceasta noua libertate
    In care nimeni nu vorbeste
    Concret de marile pacate?

    De vicleniile ascunse,
    Si de-acest modern razboi
    Ce lupta-n lume si in suflet
    In fiecare dintre noi.

    E dureros cand libertatea
    Nu mai uneste in Iisus
    Iar neincederea coboara
    Mereu mai mult si mai de sus.

  7. Doamne miluieste si ne pazeste de puterea demonica ce ia amploare si hotaraste desfiintarea sfinteniei si din pamantul nostru binecuvantat.Puterea,poarta numele,amprenta si suflarea UNIUNII EUROPENE MODERNIZATA.”Modernizand”,ca sa nu zic demonizand,tot ce cuprinde ea,prin FORTA LEGALA impusa si construita in acest scop.
    Exista o zicala in popor,”FUGE CA DRACU DE TAMAIE”…asa si acesti MAIMARI, conducatori si improvizorii legilor europene,a desfiintarii SFINTELOR ICOANE(pentru inceput…urmand, cine stie ce alte nenorociri pt noi,populatia crestina).
    Domne,Iisuse Hristoase,Fiul lui Dumnezeu,miluieste-ne pe noi pacatosii!

  8. Respingerea icoanelor, a Sfintei Cruci, a oricarui simbol crestin precum si lupta impotriva credinciosilor ortodocsi este o obligatie a oricarui individ “virusat” de Satana! Sunt sigur ca nu vor vedea ei niciodata infranta credinta acestui popor. Sigur ca multi sunt tulburati acum de schimbarile produse in ultimii ani, dar trebuie sa credem ca lucrurile se vor aseza si cei rataciti se vor intoarce. Si va fi iar mare bucurie in cer!

  9. DOAMNE AJUTA! Subscriu cu toata trairea la luarea de pozitie a fratiilor voastre in ceea ce priveste nemernicia publicatiei cu nume atat de nepotrivit. Au avut dreptate “rusii de mai ieri” cand faceau referire la multimea cozilor de topor din tara asta; metodele “reeducarii” sunt cu atat mai perfide cu cat se apeleaza mai mult la mijloacele MEDIA care au un impact mult mai distructiv(numeric nu si calitativ) decat metodele barbare “de atunci” care s-au intors impotriva celor ce le foloseau, sporind numarul icoanelor de sfinti ale neamului (nu poporului)nostru.Stiu si eu ca si fratiile voastre cine se afla in spatele tuturor acestor miselii, cei ce lucreaza la “intuneric”(stau in umbra,nu se arata), lupii imbracati in piei de oaie(a se intelege cei care si-au schimbat numele “cel vechi” cu nume de crestin).Stiam de mult acestea, altceva ma ingrijoreza mai mult(ca pe fratele Vela} si anume: SINODUL B.O.R. are in componenta un numar de 51(cincizecisiunu) de Ierarhi si doar UNUL SINGUR ia pozitie….INDRAZNITI EU AM CUCERIT LUMEA!!!

  10. Constantin,
    Regret, daca din comentariul meu a reiesit faptul ca eu as recomanda pasivitatea in fata atacurilor la adresa lui Dumnezeu. N-am avut aceasta intentie. Sunt de acord in totalitate cu ideea ca datoria noastra este aceea de a-L marturisi pe Hristos si chiar am specificat aceasta in comentariul acela, dar probabil ca nu m-am exprimat destul de clar. Sigur ca nu trebuie, nu avem dreptul sa tacem, atunci cand Dumnezeul nostru este contestat. Trebuie sa luam atitudine intr-un mod civilizat, pasnic, dar ferm. Am sustinut doar ca acum, in zilele noastre, ne putem marturisi credinta, fara a fi martirizati pentru aceasta, precum li se intampla crestinilor din Biserica primara. Faptul ca avem libertate religioasa ne responsabilizeaza si mai mult in ceea ce priveste marturisirea, pentru ca “oricui i s-a incredintat mult mai mult i se va cere”, ne avertizeaza Mantuitorul. Marturisirea credintei prin fapte este utila, dar nu si suficienta. Trebuie, asa cum ati precizat si dumneavoastra, sa marturisim si prin cuvinte(cf. Mt.10,32-33; Rm10,8-10), caci “credinta vine din auzire”. Repet: faptul ca, in ziua de astazi, fiecare isi poate exprima in mod liber opiniile si nu mai este persecutat pentru aceasta ar trebui sa ne responsabilizeze si mai mult, caci daca Sfintii Mucenici au putut marturisi intr-o vreme de prigoniri, cu atat mai mult noi suntem datori sa promovam credinta, sa fim adevarati apologeti ai crestinismului.
    Mai spuneati ca indiferenta a fost doar prima etapa, iar acum asistam la o persecutie deschisa la adresa religiei noastre. Da, sunt de acord, dar in opinia mea, doar anumiti fanatici lupta in mod deschis impotriva crestinismului, protestand public fata de morala crestina, fata de dogmatica si, mai ales, fata de Persoana Domnului nostru Iisus Hristos. Totusi, majoritatea adversarilor credintei(ma refer in special la politicienii din institutiile europene) nu se declara anticrestini, ci incearca sa inlature religia din viata publica sub pretextul tolerantei fata de minoritatile religioase. De aceea, am incercat sa compar atitudinea gadarenilor cu cea a acestor semeni ai nostri, pentru ca, precum aceia L-au rugat pe Hristos sa-i paraseasca, la fel si gadarenii zilelor noastre vor sa secularizeze societatea intr-un mod diplomatic, invocand diferite pretexte. Cu toate acestea, cred ca este bine sa ramanem optimisti, punandu-ne intreaga nadejde in Acela, Care ne-a incredintat ca vom putea birui lumea, daca vom indrazni sa-L marturisim. Sfintii Apostoli au reusit sa castige pentru Hristos o lume pagana, care nici macar nu intelegea superioritatea monoteismului fata de politeism. Noi, cu ajutorul lui Dumnezeu, daca vom avea curajul de a-L marturisi pe Hristos, vom reusi mult mai usor sa recrestinam o lume secularizata, dar nu atat de ostila lui Dumnezeu, incat sa nu asculte marturisirea noastra.
    P.S. Va multumesc mult pentru aprecieri. N-am studiat teologie sociala, pentru ca sunt inca eleva, am doar 17 ani. Cu ajutorul lui Dumnezeu voi urma facultatea de teologie, ma pregatesc in acest sens.
    “Sa ducem invatatura la fratii nostri, fie ca ne asculta, fie ca nu.”(Sfantul Ioan Gura de Aur)
    Doamne-ajuta!

  11. @ Constantin : am citit cele 24 de comentarii de la linkul respectiv – si , desi am vazut ca respectiva a zis ca nu mai lasa nici un comentariu pe aceasta tema , as fi vrut tare mult sa postez un document de o valoare exptionala : este vorba de un Magazin istoric din ’90 sau ’91 , care publica Scrisoarea unui ofiter: PUBLIUS LENTULUS , catre Tiberiu , cu privire la descrierea fizica a Iisus din Nazaret , si a Maicii Sale , despre care a afirmat ca “este cea mai frumoasa , cea mai pura femeie ” …il descrie pe Mantuitor cu parul usor rosietic , despicat la mijloc , cu ochii albastri , atat de senini si buni , dar la care nu puteai privi prea multa
    vreme , fara sa-ti vina sa plangi…se pare ca Scrisoarea
    n-a mai fost trimisa , lucrurile precipitandu-se , tradarea , Patimile , Crucea … prin anii ’90 – 91 am copiat
    scrisoarea in mai multe exemplare si am dat-o cat mai multor persoane la Biserica , la scoala , la foste colege
    …etc. … Adineauri am incercat sa gasesc exemplarul meu , dar cautarea imi cere mult timp …am tot aratat-o si la vecini … sotul , probabil , o fi pus-o la sectiunea “istorie” in biblioteca , eu stiu c-o pusesem unde-mi tin cartile sfinte … acum n-o gasesc si ma doare
    rau …as fi vrut s-o copiez aici , contine date istorice
    – are valoare de document…
    Inteleg ca sunteti student in anul 3 – oare ati putea-o
    gasi chiar dumneavoastra , chiar la facultate ?!
    voi continua s-o caut , chiar daca dureaza mult …

    Domnule Nicolae Mirean , protestul dumneavoastra a enervat-o pe cucoana si mai rau , ca nu se astepta ea sa fie vreunul chiar in versuri , dar , deocamdata , l-a lasat… Are Iisus si poetii Sai !

  12. Este firec sa ne rugam, dar traim in lume. In consecinta trebuie actionat in interesul crestinismului ortodox si in spiritul acestuia. Numai asa nu ne ducem in jos.

  13. Pingback: Război întru Cuvânt » Pastorala de Nasterea Domnului a IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei: HRISTOS – SINGURA NADEJDE SI SINGURUL SENS. URMA-VOM SI NOI STEAUA LUI?
  14. Da si eu am ramas intristat si pus pe ganduri cum de au putut face asa ceva. Da trebuie sa protestam si sa le atragem atentia.
    Zilele astea uitandu-ma in treacat pe:
    – TVR2 se facea o talcuire a bibliei in care nici macar nu se pomenea numele lui Hristos;
    – pe NATIONAL GEOGRAFIC au fost cateva episoade succesive despre noul testament la fel “interpretate”

  15. Pingback: Război întru Cuvânt » Pastorala mangaietoare de Nasterea Domnului (2010) a IPS TEOFAN, Mitropolitul Moldovei: SA NE REGASIM VESMANTUL DE FII AI LUI DUMNEZEU, CA SA INFRUNTAM CU HRISTOS MULTELE GREUTATI CARE NE ASTEAPTA IN NOUL AN!
  16. Pingback: Război întru Cuvânt » CE AM FACUT CU LIBERTATEA DUPA 21 DE ANI?
  17. Pingback: Război întru Cuvânt » Pastorala-avertisment de Pasti a PS SEBASTIAN, Episcopul Slatinei: “IISUS SAU BARABA? MULTI DINTRE NOI IL ALEG SI ASTAZI PE BARABA!”
  18. Pingback: Razboi întru Cuvânt » PRIMA “TAIETURA” STILISTA IN TRUPUL BISERICII DE DUPA INFIINTAREA B.O.S.V. Adevaratele motive ale plecarii in Grecia a parintelui Nichita de la Brancoveni. “Sa stam bine, sa stam cu frica, sa luam aminteR
  19. Pingback: Război întru Cuvânt » Predica PS SEBASTIAN, Episcopul Slatinei, la DUMINICA MIRONOSITELOR. Cine ne va pravali si noua piatra impatimirii de cele desarte ale lumii?
  20. Pingback: Război întru Cuvânt » PS SEBASTIAN AL SLATINEI – pastorala a durerii si realismului profetic. CUVINTE TARI, CU VALOAREA UNUI “DUS RECE” ARHIERESC
  21. Pingback: Război întru Cuvânt » Duminica orbului. Cine sunt orbii zilelor noastre? PREDICA MARTURISITOARE A PS SEBASTIAN: “Respectati-ne pe Hristos, fara de Care, de Europa se va alege praful”
  22. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Prinsi in haosul Marelui Diversionist, intre fumul petardelor si menghina “reformatoare” a cioclilor de la capataiul Romaniei… ‘SOLUTIA FINALA’?
  23. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Adevaratul MARE PERICOL si cursa in care cad inclusiv patriotii sinceri: “SA VINA UN GUVERN EUROPEAN SAU MONDIAL SA NE SCAPE DE BASESCU!…”
  24. Pingback: Război întru Cuvânt » Vindecarea celor doi demonizaţi din Gadara sau despre cat de “incomod” poate parea unora Dumnezeu » Război întru Cuvânt
  25. Pingback: INVIEREA FIICEI LUI IAIR. Predica marturisitoare a PS Sebastian despre luarea in ras a credinciosilor "medievali" care se inchina la moastele sfintilor
  26. Pingback: CONTRA MARSURILOR SI PROPAGANDEI "GAY". Duhovnici si ierarhi romani care au vorbit impotriva PACATULUI HOMOSEXUALITATII. Ar trebui si mai mult, dar...
  27. Pingback: Bine ati venit in inchisoarea economica UE! ARBEICHT MACHT FREI
  28. Pingback: CU CE A DERANJAT STARETUL EFREM PE STAPANII LUMII? (II) “Eu sunt impotriva Europei! Ma rog din tot sufletul sa nu intrati niciodata in UE!” (VIDEO) -
  29. Pingback: PS Sebastian: ASTA NU E DEMOCRATIE, NEPASAREA ACEASTA! Reactia unui lider PDL OLT: SA MAI TACA …DIN GURA! [video] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  30. Pingback: Pastorala de Craciun pro-viata si pro-familie a IPS TEOFAN, MITROPOLITUL MOLDOVEI SI BUCOVINEI -
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate