Zoltan Egyed – un om în cărucior, în slujba semenilor săi!

11-12-2014 Sublinieri

cropped-DSCF26003

Egyed Petru Zoltan este un tânăr care pe data de 28 decembrie împlinește 40 de ani. Suferă de distrofie musculară progresivă congenitală și reumatism. De la vârsta de 7 ani a rămas orfan de mamă, a fost crescut de bunici, în prezent trăiește alături de fratele sau care îi este și însoțitor personal. A trecut prin multe suferințe, despre care puteți citi pe blogul personal: http://zoltybogata.ro/about/

Despre starea lui, scrie astfel:

In prezent boala mea sa agravat și mai mult, am ajuns să nu mai pot ridica lingura pînă la gură şi trebuie să-mi dea Andrei (fratele său n.n.) să mînc, ca la un copil mic. Cu creionul sa-u pixul nu mai pot să scriu de vreo 3-4 ani cel puţin, nu-l mai pot ţine în mînă. La tastatură nu mai pot scrie de cîţva ani buni, scriu cu un program numit On-Screen Keyboard, dau click le fiecere caracter cu singurul meu deget funcţional, uneori fac febră musculară la deget de nu mai pot scrie cîte-va zile. Nu mai am putere aproape de loc, uneor mie greu să apăs şi joystick-ul de la cărucior. Cînd se schimbă vremea am nişte dureri groaznice la picioare şi mai ales la piciorul drept, mă doare toate oasele şi cel mai greu este noaptea, am impresia că mă arde, parcă aş avea un foc sub mine.

Dincolo de aceste suferințe extaordinare, Zoltan  a găsit puterea de a se pune în slujba semenilor săi. Are un blog prin intermediul căruia el coordonează mai multe proiecte umanitare. Ne-a scris pentru ca proiectele sale să fie cunoscute de cât mai mulți oameni, care să contribuie din puținul lor la derularea în continuare a acestora.

Așa am început, Doi frați în cărucior. Finalizat

1. Masa Copiilor la Bogata, a durat 20 de Duminici. Finalizat

2. O Înghețată Pentru Fiecare Copil. Am oferit 479 înghețăți la copii săraci. Finalizat

3. Licitație pentru Matias să audă, sa încheiat și am reușit să adun ceva bani. Finalizat

4. Masa Săracilor (Turda). a durat 4 săptămâni. Finalizat

5. O Campanie Națională Masa Săracilor, în derulare

6. Pentru Copiii de Moș Niculae sau Crăciun, caut Sponsori

7. Oferim 100/porții mâncare, pentru 50 copii săraci din Cluj și Florești, caut Sponsori

Intrați pe blogul lui pentru a-l cunoaște mai bine și a-l sprijini. Îl putem considera un exemplu de dăruire și bunătate pentru noi toți!

Contact EGYED Petru Zoltan
Telefon: 0743 622 372
Cont bancar RAIFFEISEN BANK sucursala Turda
cont lei          RO71 RZBR 0000 0600 1001 9118
Titular de cont: EGYED PETRU ZOLTAN
yahoo mesenger:  zoltybogata
twitter: zoltybogata
facebook: zoltybogata
IMG_4154

Categorii

Fratii mai mici ai lui Hristos

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “Zoltan Egyed – un om în cărucior, în slujba semenilor săi!

  1. Vă mulțumesc pentru aceste rânduri și sper ca Domnul să ne ajute să putem continua aceste proiecte pentru copiii săraci, împreună putem aduce bucurie la copii. Doamne Ajută. Multă sănătate

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Recomandam