Sa-i fim alaturi EUGENIEI BURUIANA, o tanara care sufera cumplit de “boala fluturelui”

21-01-2015 Sublinieri

Sa nu cartim, c-asa scrie-n Scripturiranile9

Asa a fost ca fiecare,

Sa-si duca crucea in tacere

Si cand te doare cel mai tare,

Primeste-o ca pe o durere.

Sa stii ca boala nu-i povara,

Ea e o sfanta mantuire,

Orice pastila e amara,

Dar ne aduce lecuire.

 

Acesta este un fragment din poezia Boala fluturasului”, scrisa de Eugenia Buruiana, o tanara care trece printr-o suferinta continua, dar totusi pastrandu-si credinta, seninatatea si dragostea de viata.

Eugenia Buruiana este o tanara de 35 de ani din Basarabia, cu o inima frumoasa de copil, care sufera din copilarie de o boala rara, grava si extrem de chinuitoare – epidemoliza buloasa (boala fluturasului). Din 2005 Eugenia este complet singura, fara rude in viata si traieste din dragostea si mila prietenilor cu timp si dispozitie sa o ajute, sau a celor sensibili la povestea ei cu adevarat cutremuratoare!

Peste toata aceasta nenorocire, Eugenia este singura – nu mai are parinti ori rude, traieste platindu-si cate o ingrijitoare – care mereu o paraseste si trebuie gasita o alta, din banutii ei atat de putini (tintuita la pat si uneori se ridica in scaunul cu rotile ca sa iasa pana la biserica sau la o manastire)… Are cativa prieteni, e drept, caci e un suflet bland si minunat, un om cald, rabdator si iubitor al copiilor si inocentei – care stie sa daruiasca la randul ei atata iubire… Dar Eugenia traieste singura de fapt, in fiecare clipa, cu suferinta si sufletul ei amarat… Eu am cunoscut-o rugandu-se adanc lui Dumnezeu, si stiu ca o face mereu, o cunosc deplasandu-se – in scaunul ei cu rotile, transportata prin mila cunostintelor, la manastirile basarabene sa se intareasca pentru alte si alte zile de suferinta, o cunosc necartind, nejeluindu-se, ci multumind pentru ceea ce ii da Domnul.

Boala Eugeniei – extrem de agresiva este si la exteriorul corpului, dar si in interiorul lui! Pe langa boala de fond amintita, in prezent Eugenia mai sufera de efecte seundare grave si ele, precum: viciu cardiac, hepatita virala B, pancreatita cronica, colecistita cronica, pielonefrita cronica si anemie. Locuieste in prezent in Chisinau – schimband gazdele, insa are si o micuta casa parinteasca in satul Recea, raionul Straseni, unde sta uneori vara.

Rana imensa si suferinta organelor interne este poate chiar mai cumplita decat era in vechime lepra (desi epidermoliza buloasa nu are absolut nicio legatura si nu este contagioasa!!!)

Eugenia se afla astazi la capatul puterilor si nu mai are solutii, resurse… Cheltuielile ei lunare sunt intre 250-350 EUR si fara pansamente schimbate si leacuri, se prapadeste de pe o zi pe alta. Daca ati privit imaginile, ati constatat ca in cazul ei tegumentele sunt precum ale unui ars pe o suprafata mare a corpului, dar arsura ei e zilnica si de ani de zile… Costurile intretinerii sunt mari, si resursele epuizate.

Daca veti dori deci sa o ajutati financiar pe Eugenia, exista cateva solutii.

Sistemul Western Union este cel mai convenabil pentru Republica Moldova. De exemplu pentru 100 Eur trimisi din Romania in Republica Moldova, taxa de transfer (comisionul) este de 9 Eur. Pentru sume mai mici, si comisionul scade. Eugenia are si un cont bancar in EURO, dar comisionul de transfer este putin mai mare. Datele le gasiti mai jos, iar pentru orice intrebare “tehnica” va rog sa imi scrieti pe blog, sau sa sunati direct la Chisinau, astfel:

Eugenia Buruiana:

telefon:   +37369481159
email:    jenicaburuiana@gmail.com
skype:   Eugenia Buruiana
 ***
Preotul care o mai ajuta pe Eugenia si care poate ridica de la Western Union banii:
Bodarev Veaceslav Tudor, nr. telefon +37368214343
Sistemul de transfer Western Union necesita numai numele complet al destinatarului si tara de destinatie (fara alte date). La expeditie veti primi un cod numeric pe care trebuie sa il transmiteti ( de exemplu prin sms) destinatarului, aceasta fiind “legitimatia” lui. In plus, sa transmiteti numele expeditorului si tara.
Pentru legaturi pe Skype cu Parintele Veaceslav:  bodarevveaceslav1
 ***
Pentru transferuri în cont bancar in EURO: Beneficiary: Buruiana Eugenia IDNP: 2001033280467 Account nr.: MD28AG000000022521674642 Beneficiary Bank: BC Moldova Agroindbank S.A., Branch nr.5 Chisinau, str.Alecu Russo 63/6, Chişinău, Moldova SWIFT: AGRNMD2X Correspondent bank: Commerzbank AG, Frankfurt-Main, 400886529701EUR, SWIFT: COBADEFF
ranile1

Categorii

Fratii mai mici ai lui Hristos

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Recomandam