APEL UMANITAR pentru o mama si o profesoara exemplara: ŞTEFANIA ALBU

5-09-2015 Sublinieri

Stefania-Albu

Scrisoarea unei fiice

Vă scriu cu nădejdea că, din milostivirea Domnului, şi prin ajutorul Maicii Domnului, al Sfântului Nectarie, al Sfântului Efrem cel Nou, vom găsi drum către sufletele oamenilor, în căutarea unei căi pentru a susţine tratamentul mamei mele…

Ea…

Ea este mama mea. Pentru mine, veşnic tânără, bună şi frumoasă. Ştefania Albu. Chip al femeii care tinde spre desăvârşire. Şi totuşi, un om fragil, un om ca noi toţi…

Povestea ei…

O luptătoare, chiar şi atunci când se află pe marginea prăpastiei. Un copil botezat la puţină vreme după naştere, pentru a fi salvat de la o boală ce o aducea în pragul morţii. O studentă la Facultatea de Matematică, purtând corset şi suportând – neştiută de nimeni – dureri de spate îngrozitoare. Peste timp, mamă a doi copii, profesoară de matematică energică şi dedicată, diriginte şi părinte sufletesc pentru generaţii întregi de elevi, director de şcoală pentru o vreme, colegă de cancelarie de o integritate neştirbită, un om al şcolii capabil să ofere elevilor zeci de ore de pregătire gratuită pentru examene.

Nu s-a cruţat…

Şi a dăruit mereu, tuturor: timp, suflet, încredere, sfat, forţă şi bucurie de viaţă, putere de luptă, dragoste.

Trăznetul…

Octombrie 2014. Ea, care era forţa şi tăria noastră, este pe marginea prăpastiei: are cancer de sân, stadiul IV cu metastaze la plămâni, oase şi undeva intre inimă şi plămâni – în spaţiul mediastinal. Nu se mai pune problema operaţiei. Rezultatul biopsiei dezvăluie faptul că este o celulă greu de prins, de vânat, de oprit. Triplu negativ, ceea ce înseamnă că boala nu poate fi tratată sau măcar ţinută în loc cu medicamente hormonale (pastile). Rata de multiplicare a celulei este de 80%. Singurul tratament standard disponibil este chimioterapia. Peste ea, mama, încep să se rostogolească termeni medicali, lungi serii de tratament, efecte secundare din ce în ce mai severe. Lupta cu boala devine epuizantă. Dar şi-o asumă cu curaj, cu credinţă, cu răbdare.

Călătoria…

În ciuda diagnosticului, în ciuda efectelor secundare epuizante, în ciuda oricăror păreri sceptice sau rezervate, noi credem în vindecare. Găsim o clinică din SUA unde vindecarea este posibilă: clinica Dr. Buryznski din Houston, Texas. Cu ajutorul oamenilor cu suflet sensibil şi inimă darnică, ajungem la această clinică în iunie 2015. Simplul fapt că putem ajunge acolo ni se pare o minune, un dar de la Dumnezeu. Mama primeşte un plan de tratament personalizat, complex, ţintit. Uneori are de luat peste 40 de tablete pe zi. Pare că acesta este cel mai eficient „asalt” pentru tipul ei de celulă tumorală.

Noul tratament…

Timpul trece, tratamentul continuă, trebuie să continue. Încet, încet, rezervele de medicamente aduse de la clinică se consumă. Unele medicamente sunt disponibile şi pe piaţa românească, la preţuri foarte mari. Dar un medicament, esenţial în schema de tratament, nu se găseşte în România. Fenilbutirat de sodiu. El trebuie comandat din SUA, în fiecare lună, în schimbul a 4500 USD. Pentru necesarul pentru un an din acest medicament, avem nevoie de 54.000 USD. Suntem copleşiţi, dar nu deznădăjduim.

Şi rugămintea noastră…

Vă rugăm să ne ajutaţi, cu o mică dovadă de înţelegere şi dragoste. Pentru un profesor deosebit, pentru un director de şcoală cinstit, pentru o mamă care este numai dragoste şi sacrificiu, pentru un om în suferinţă. Pentru cineva care luptă cu cancerul. Care păşeşte cu curaj împotriva bolii, mergând ca pe sârmă, pentru a se putea dărui pe sine mai departe.

Aşteptând, cu inima plină de încredere în înţelegerea dumneavoastră,

Cu respect,

Georgiana Huian
Email: georgiana.huian@yahoo.com

https://daruinddiniubire.wordpress.com/

Donaţiile pot fi primite în conturile:

LEI: RO60INGB0000999904942563

EURO: RO81INGB0000999904942573

USD: RO97INGB0000999904942576

Banca: ING Bank
Titular cont: Ştefania Albu

Domnul să vă răsplătească rugăciunea, gândul frumos şi fapta cea bună!

Cu respect,

Georgiana Huian
Tel: 0737.791.046
Email: georgiana.huian@yahoo.com


Categorii

Fratii mai mici ai lui Hristos

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “APEL UMANITAR pentru o mama si o profesoara exemplara: ŞTEFANIA ALBU

  1. Doamne ajuta.Mai este valabil contul?

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Recomandam