Caz umanitar: Ioana Nectaria Gaspar, un copil în vârstă de cinci luni, are nevoie urgentă de ajutor!

27-11-2015 Sublinieri

Ioana

Caz umanitar! Un copil în vârstă de cinci luni are nevoie urgentă de ajutor!

Ioana Nectaria Gaspar s-a nascut pe 8 iulie 2015, la 37 saptamani, prin cezariana, dar cu o stare generala foarte grava, greutatea la nastere 1540 gr, scor apgar 2, nu a respirat, a necesitat intubare, a prezentat un episod de convulsie si asfixie. Diagnosticul principal artrogripoza multipla congenitala, o boala rara si severa care i-a blocat articulatiile si care a asociat alte complicatii: picioare strambe congenital, varum equin care vor necesita gipsuri si interventii chirurgicale, luxatie teratologica de sold care va trebui deasemenea operata la un an, manu flexum (mana dreapta blocata din articulatia pumnului si a degetelor), torticolis stang (gatul blocat), anchiloza mandibulara si sindrom pierre robin (mandibula blocata partial si nedezvoltata suficient) lucru care a dus la imposibilitatea hranirii la san sau cu biberonul si necesitatea alimentatiei prin gavaj (sonda nazo-gastrica).

A stat internata 3 luni in maternitatea Polizu, apoi 3 saptamani la spitalul Marie Curie la sectia de pediatrie unde i s-a mai descoperit si un reflux gastro-esofagian. In prezent este tratata la dr Thiery, specializat pe artrogripoza si cu experienta in tratarea piciorului stramb varum equin, dar problema este ca e doar la privat, iar recuperarea este de lunga durata, ani de zile poate, si presupune costuri mari, peste 30 millioane lei lunar, gipsuri schimbate de doua ori pe saptamana, kinetoterapie zilnica si multe operatii in viitor; in prezent i s-au pus atele gipsate la maini pentru ca la ecografia de parti moi a iesit tesut fibros; mandibula este prinsa si ea iar pentru a incerca sa manance fara gavaj trebuie facute masaje speciale.

Pentru cei care vor sa ajute o pot face donând în contul deschis la

Raiffeisen: RO46RZBR0000060010075052, GASPAR Carmen.

Avem speranta ca Bunul Dumnezeu ne va asculta rugaciunile si va lucra astfel incat Ioana-Nectaria sa fie un copil normal, care sa se poata intoarce acasa, la Zimnicea, la cele doua surioare care o asteapta si isi doresc din nou o familie in care mami sa le imbratiseze si sa aiba grija si de ele. Doamne ajuta!

Telefon de contact : 0749.859.745 – Carmen-Iuliana Gaspar


Categorii

Fratii mai mici ai lui Hristos

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Recomandam