Părintele GHELASIE ȚEPEȘ, starețul Mănăstirii Sf. Dimitrie din Sighișoara, după REFERENDUM: “Pregătiți-vă de răstignire! Oamenii lui Dumnezeu vor fi răstigniți, dragilor! De ce suferă poporul ăsta român? E MÂNDRU, DOMNULE, MÂNDRU! Și mândria o va arde Dumnezeu” (VIDEO, TEXT)

30-10-2018 Sublinieri

Părintele Ghelasie Țepeș, starețul mănăstirii Sf. Mare Mc. Dimitrie din Sighișoara – Cuvânt la Duminica vindecării demonizatului din Ghergheseni, 21.10.2018:

“[…]

Ce ai cu noi?” Auzi cum striga din omul ala! Nu “[ce ai] cu mine” striga, [ci] “ce ai cu noi, Fiul lui Dumnezeu? De ce ai venit mai inainte de vreme sa ma chinuiesti? El stie ca va fi osandit odata pentru totdeauna, stie diavolul lucrul asta, dar inca nu a venit vremea, vedeti inca stie el ca nu a venit vremea. De ce ai venit mai inainte de vreme sa ma chinuiesti? Sa tineti minte, prezenta lui Hristos pe cine chinuie? Pe draci! Pe draci ii chinuie. Si pe cine mai chinuie? Slujitorii dracilor. Si Sfintii Parinti numesc patimile sau pacate, le numesc draci. Si atunci, sa avem grija! Vedem in Sfanta Evanghelie la un moment dat Apostolii tunetului, cei doi frati, la un moment dat undeva nu au vrut sa-L primeasca pe Mantuitorul. Si zice: vrei sa ne rugam sa se coboare foc din cer, ca Ilie? Si ii mustra Matuitorul: nu stiti purtatori ai carui duh sunteti? Fiul Omului nu a venit sa piarda, a venit sa-l mantuiasca. Aici nu inteleg oamenii, vedeti? Dar tineti minte ca ei aveau putere sa coboare foc din cer. Bine ca a fost Domnul Hristos langa ei si i-a mustrat si i-a oprit, nu uitati lucrul asta! Sa nu credeti ca nu puteau! In momentul cand se rugau venea foc din cer si ii ardea.

Acuma fiti atenti ca traim, eu actualizez, aduc aici, in zilele noastre. Noi mai avem acuma cine sa aduca foc din cer? Arhiereii, preotii, ei coboara focul din Cer la fiecare Sfanta Liturghie. Vine Harul Duhului Sfant sau Focul din Cer, sfinteste Tainele si pogoara foc din Cer. Acuma sa nu uitati un lucru, ca eu vad ca asa de usor uita poporul asta romanesc… Nu exista dezlegare la parastas sau la inmormantare daca ai amarat un preot sau un arhiereu. Fiti atenti la lucrul asta: ai amarat vreodata in viata ta vreun preot, la fiecare inmormantare se rosteste [dezlegare] la capul celui adormit, daca a amarat cumva vreodata un preot. Si-a luat de la el legatura nedezlegata. Tineti minte lucrul asta! Vedeti, celelalte pacate nu le zice, dar cat e de mare pacatul asta: sa amarasti un preot, sa iei de la el legatura nedezlegata. Uitati-va ce fac: pe toate televiziunile, se duc, rad de arhierei, batjocoresc arhiereii, preotii. Aveti grija unde va trage Satana! Ca Satana e rau si viclean. Ca daca Domnul zice ca e rau si viclean, apai va baga in niste patimi si in niste pacate, de nu mai puteti iesi. Aveti grija!

Coboara focul din cer, singurul care mai poate curata pamantul asta, si eu cred ca vine focul. E “pe vine” deja, fac si eu ca ala, deja vine, e inspre noi. Stiti cine aduce focul care arde si mistuieste pamantul asta? Pacatele noastre, rautatile noastre, duhurile necurate de pe noi. Nu mai asculta oamenii, nici de Hristos din Cer, nici de preotii Lui, nici de arhiereii Lui, nu mai asculta, nici de calugari, nici de nimenea. Toti sunt intelepti acuma, toti stiu… haaa, is documentati, “cum zic eu!”. Eu am vorba mea: dracu-i filosof, Dumnezeu e smerit. Ai vazut cu ce biruieste Dumnezeu tot neamul asta omenesc? Cu smerenia Lui, cu dragostea Lui. El ne biruieste in dragostea Lui si in smerenia Lui. De ce sufera atata omenirea asta? De ce sufera poporul asta român? E mandru, domnule, mandru! Si mandria o va arde, o va pedepsi Dumnezeu. Nu uitati ca cei care s-au madrit prima data sunt legati, unii sunt legati in fundul iadului. Aia nu pot sa vina niciodata de acolo. Tartaonii se cheama, domnule. Sunt cei mai spurcati diavoli care sunt legati acolo si ard continuu, atata sunt de rai. Zice ca numai unul dinala daca l-ar dezlega Dumnezeu, in degetul asta mic intr-o secunda praf ar face tot pamantul. Auziti ce putere au tartaonii aia! Sunt legati, vedeti, aia sunt legati. Mai sunt unii dezlegati care nu au putere asa de mare. Dar cine le da toata puterea asta? Pacatele de pe oameni, rautatile, vicleniile si multa, multa lepadare de Dumnezeu.


Nu mai citim Sfanta Scriptura, nu mai citim Vietile Sfintilor, nu mai mergem la biserica, nu ne mai rugam. Stam pe facebook. Vreau sa mai spun ca acuma au aparut vreo cativa draci noi. Unu-i facebook-ul, asa se cheama, dracul facebook-ului. (…) Ca vedem noi ce le va face dracul facebook-ului. Ii va nauci de minte si de inima, nu se vor mai ruga, vor manca din parintii lor, aveti grija, parinti! Lasati-i pe copii pe facebook! Pe dracul facebook-ului. Si cand vor taia din voi, din maini si din picioare si or manca din voi, sa va aduceti aminte ce v-am zis eu aici din fata Sfantului Altar. Vor face lucrul asta, ca dracul nu are mila. Sa tineti minte ce va spun eu acuma. El n-are mila, rupe, sfasie, asta e rostul lui, sa nimiceasca, sa distruga. Deci, un drac a aparut acum, ii zicem noi drac nou, asa, ca sa stie lumea, dracul facebook-ului. Alt drac: dracul ratingului! Peste tot auziti ca le trebuie rating. Vedeti? Si cine face ratingul? Dumneavoastra, oamenii, le faceti ratingul. Adica te duci la dracul acolo, te uiti, fac si eu ca ala, isi ridica coada, si tu stai si te uiti ce iti arata dracul sub coada. Ca ce sa arate dracul? Spurcaciuni. El nu poate arata altceva decat lucruri spurcate care spurca mintea, inima si va nenoroceste, eu va tot atrag atentia. Si mai este un drac: breaking news [in sens figurat, stirile-bomba care, pe de o parte, te tin captiv, pe de alta te dezinformeaza, te manipuleaza – n.n.]. Auziti, pe toti vi-i spun acuma, is trei draci care, tineti minte, cu aportul dumneavoastra ei functioneaza foarte bine. Ca daca oamenii nu le-ar da crezare, ar inchide televizoarele sau uitati-va, va spun eu, pe Trinitas, sa dati drumul la radio Trinitas. Sfantul prooroc [Amos] zice: va veni foamete mare pe fata pamantului si deja incepe sa vina. Si zice, nu de mancare, nici de bautura, ci de Cuvantul lui Dumnezeu. Va fi foamete mare pe fata pamanului.

Parintele Arsenie ne atragea atentia cand umblam la dansul: o sa vedeti ca o sa fugiti de la rasarit la apus, dintr-o parte intr-alta, sa mai prindeti cate un preot, cate un calugar, care o sa va zica de-a dreptul cum e, sa nu se sfiasca, pentru ca poporul asta se duce, domnule, buluc, ca oile, uite-asa ne ducem. Lucrurile bune nu le mai credem, lucrurilor rele le dam mare crezare. Dati-le, ca veti raspunde, numai atata sa tineti minte, cei care nu v-ati dus la vot, ce veti raspunde inaintea lui Hristos? Pentru neamul tau, pentru tara ta, pentru familia ta. Ce Ii vei raspunde lui Hristos? El o sa-ti arate mainile si picioarele: “uite ce am facut Eu pentru familia ta”, si o sa le vezi cat sunt de spintecate, mainile, picioarele, coasta, si tu ce-ai facut pentru tine, ca sa nu cazi in pacat, dragutule? Ce-ai facut sa-ti aperi familia, ce-ai facut sa-ti aperi tara si neamul si credinta?

Credeti-ma ca de-acuma o sa vedeti dumneavoastra ce-or sa dea in credinta asta a noastra, dar cu aportul oamenilor. Cei care vin la biserica stiu ca sunt cuminti, credinciosi, dar mai aud si pe alte parti, si cei care n-au fost ce vor raspunde in fata lui Hristos? Sa tineti minte ca ai sa dai raspuns greu acolo. Numai atat iti arata: mainile, picioarele, coasta, uite ce am facut Eu! Tu ce ai facut? Post nu, rugaciune nu, mers la biserica nu, spovedanie nu, milostenie nu. Lucrurile bune nu le mai facem, ca n-avem nevoie de ele. Hai da-i, sa curvim, sa bem, sa ne imbatam, sa fumam, sa ne drogam. Ca-i plin de droguri peste tot. Cu cine? Cu oameni, cu copiii nostri, nu-i asa? Copiii tarii acesteia, da, saracii! Drogurile le ard creierul, sa tineti minte ce face drogul: arde creierul. Duca-sa sa le arda creierul! Daca le place! Mie nu-mi place, eu va spun de-acuma. Eu ma duc la Hristos ca El vine si arde pacatele de pe mine. Si inca ceva: ma umple de flacara, de foc sfant, de dragoste, de bunatate, de sfintenie.

Da, si: ce ai cu noi? Asa striga astia acuma. Ce ai cu noi, Fiul lui Dumnezeu? Auzi, stie ca-i Fiul lui Dumnezeu. De ce ai venit mai inainte de vreme sa ne chinuiesti? Vedeti, au ceva cu Hristos, e incomod, ca Hristos aduce altceva pe pamant. Aduce dezlegarea pacatelor si aduce mantuirea lumii. Nu fugiti de Hristos si nu va speriati de El. Atata va spun eu, aveti grija, alergati la biserica, spovedanie, tineti-va de spovedanie! Tineti-va de rugaciune in casa, anafura si aghiazma, ca vine vremea ca nu le mai puteti face, sa vedeti! Sa vedeti ce-o sa faca prapaditii astia, ca n-am cum sa le zic altcumva. Prapaditii pe care i-au cuprins duhurile necurate, patimile si pacatele. Si nu numai ca i-a cuprins, vor sa ni le bage pe gat noua, tuturor. Ei, cei care v-ati dus la vot, va fericesc! Cei care n-ati fost o sa plangeti mult, o viata pe pamant si o vesnicie dincolo. Ca asta nu se mai intoarce niciodata, sa tineti minte! Lucrul asta nu se mai intoarce niciodata.

Uitati-va sfintii pe care ii propovaduim astazi, pai aia si-au dat viata, dragutilor. Ia ganditi-va ca mucenicul Oprea s-a dus de trei ori pe jos, de aici, din Ardeal, de trei ori a facut drumul pana la Viena, la imparateasa, ca sa ne lase credinta ortodoxa si sa nu o mai persecute si sa ne deie vladică. Nu aveam arhiereu aici, in Ardeal. Si a treia oara l-au batut, l-au legat, l-au tinut, l-au infometat, pana a murit acolo, in temnita din Kufstein acolo, vedeti ce-a facut Sfantul? S-a dus de trei ori. Se duce cineva acuma? Nu se duc nici pana mai incolo, ca-i biserica langa ei. Ii dor picioarele la biserica, dar in alte parti sa faca pacate nu ii dor nici picioarele nici mainile, nici capul, nimic nu-i doare.

Ei, o sa vina durerile! Dar eu ma bucur ca vin. Omul, cand il doare, ce fain a zis parintele, cel care sufera mult iarta tot, cel care nu sufera mai nimic sau putin, ala nu stie sa ierte. Vedeti, d-aia nu stim sa iertam, ca nu stim sa suferim, nu stim sa ne daruim, dragutilor.

Atunci, pregatiti-va de-acuma, eu va spun, pregatiti-va de rastignire! Oamenii lui Dumnezeu vor fi rastigniti, dragilor! O sa vedeti ca peste tot te vor rastigni, nu te mai lasa sa mai zici nimic. Parintele Arsenie atata a zis: [lumea mai tine] pana se mai face Sfanta Liturghie. Poate, maine-poimaine, se opreste si Sfanta Liturghie. Sa vedem, unde mai mergem? Sa vedem unde mai mergem daca nu mai e Liturghie pe fata pamantului?

Atata sa tineti minte ca preotii dintr-o tara intreaga sunt amarati. Au amareala aia in suflet. Si care e amareala? Greutatea voastra, a oamenilor, ca toata amareala aia vine pe noi, pe preoti, aici in biserica. Aici vin oamenii sa spuna. Vedeti, d’aia suntem amarati. Ai amarat un preot si preotul, saracul se duce, se roaga, plange, ia toata greutatea aia, Ii spune Mantuitorului si Maicii Domnului: uite cata greutate e pe poporul si pe tara asta! Eu va spun ca mai amarati ca acuma nu am vazut pe preoti si arhierei niciodata. Si eu zic asa ca o sa le prefaca in bucurie Matuitorul, dar cu zguduiala mare. Nu stiu ce zguduiala va veni, cum va veni, ca nu ne intereseaza pe noi, dar asa o sa fie zguduita tara asta, din temelii, din cap pana in picioare, sa ne vie mintea la cap si sa incepem sa traim credinta, nu s-o lepadam.

Toata grija cea lumeasca de la noi s-o lepadam! Noi invers facem. Au lepadat toata credinta si isi fac toate placerile si toate rautatile. E gresit! Multi au apucat pe o cale gresita, nu-i lasati, rugati-va pentru ei, nu-i lasati, aduceti-i la biserica, nu-i lasati ca se indracesc pentru totdeauna si nu-i mai intoarce nimenea. Nici focul care-i arde, nici ala nu-i mai intoarce, ca se fac mai rai. Scrie Scriptura, cine citeste o sa vada. Deci Dumnezeu pentru toate pacatele astea trimite pedepse si oamenii zice ca, in loc sa se indrepte, se fac mai rai. Faca-se! Dar sunt si oameni cuminti, acuma eu va spun, ca noi spovedim si vin la noi si unii atata-s de cuminti de-mi vine sa-i iau in brate, domnule! De ma uit la el e ca si un calugar, nu-i asa, e ca si un preot, asa traieste viata de frumos. (…) Sa va bucurati! Sa va bucurati si cand vedeti luptele acestea. Ele au fost si pana acum, sa stiti, nu le-am vazut ca au mocnit undeva pe dedesubt asa. Acuma ies la iveala, le scoate Dumnezeu si toate luptele astea vor fi la iveala de-acuma. O sa le vedeti exact cum sunt.

Pregatiti-va de rugaciune, pregatiti-va de lacrimi, de rabdare multa, ca sa iei cununa. De-acum sa ne pregatim! Nu vedeti dumneavoastra cum a injunghiat un preot undeva intr-o biserica, a dat undeva, ceva? Nu, aia era ceva normal! Adica sa injunghiem preotii e normal, ca mieii. Cum a zis Mantuitorul? Asa va trimit, ca pe niste miei in mijlocul lupilor. Sa ne pregatim, ca lupii-s multi, is flamanzi, le trebuie sa manance, stii? Eu le-as da mancare pe Hristos, eu le-as da mancarea vietii vesnice, stii? Eu le-as da sfintenia, sa se atinga de darurile lui Dumnezeu, ca sa nu te mai duci dincolo si sa fii flamand continuu. Ca aicea poti sa faci multe lucruri rele si dincolo, vedeti ca noi cantam in biserica: bogatii au saracit si au flamanzit iar cei ce-L cauta pe Domnul nu se vor lipsi de tot binele.

Asa ca imbogatiti-va in credinta si in traire si imbogatiti-va in darul lui Dumnezeu, ca n-o sa-l pierdeti niciodata. Sa nu va para rau ca veniti la biserica niciodata! Sa nu va para rau ca va spovediti! Sa nu va para rau ca faceti milostenie! Sa nu va para rau ca iubiti si nu dusmaniti! Sa nu va para rau! Invers, cand facem pacate si rautati sa ne para rau. Ma duc la parintele, ma bag sub patrafir, imi pare rau ca am facut ce nu trebuie, nu-i asa? Si ai moment de indreptare, de lepadare a patimilor si a pacatelor si te poti sfinti. Sfintii nu s-au nascut sfinti, au devenit pe parcursul vietii lor. Dumnezeu sa va ajute, sa va deie putere mare sa va intalniti cu Hristos, sa va bucurati de prezenta Lui! Prezenta Lui aduce lumina, har, iertare de pacate, alunga lucrurile rele. Bucurati-va cand vedeti cate un preot, ca-L vedeti pe Hristos. Cand vedeti cate un arhiereu va intalniti cu Hristos. Bucurati-va de lucrurile astea. Ca cei care nu se bucura eu le zic sa aiba mila Domnul de ei si de sufletele lor! Ca tot de mana lui Dumnezeu sunt creati. Ce stim noi cate metode are Dumnezeu de-a intoarce omul? Ca Dumnezeu are atatea metode, care-o facut cerul si pamantul, n-are atata intelepciune cat sa-l aduca si pe ateu si pe necredincios la credinta? Ba da, pentru ca El ne-a creat. Si atunci noi, credinciosii avem datoria de-a ne ruga si de a varsa cate o lacrima si de a ne compatimi si de a avea mila. Atata sa aveti in mintea dumneavoastra: mila! Si dragoste. Zice: mila voiesc, nu jertfa! Ca n-am venit sa chem pe cei drepti la pocainta ci pe cei pacatosi. Si n-au trebuinta de doctor cei sanatosi ci cei bolnavi. Suntem destui bolnavi si destui care avem nevoie de mantuire si de prezenta lui Hristos. Strigati-L, haideti la biserica, nu va lasati amagiti!

Vedeti ca diavolul umbla racnind ca un leu, asa scrie acolo, ca serpii, ca balaurii, si se strecoara dragutul, e asa de fin, asa, de nici nu-ti dai seama ca deja e in inima ta. Uitati-va la botez, sa fiti atenti cand va duceti la botez. Vedeti ce zice preotul acolo, vedeti ca sufla peste ala micut. Zice: alunga-l pe diavol care se ascunde si se incuibeaza in inima lui. Sa tineti minte unde se ascunde si se incuibeaza: in inima lui. Si preotul sufla Harul Duhului Sfant pe care l-a primit la hirotonie, peste candidatul ala, peste copilasul ala, sa fuga duhul necurat si sa nu se mai ascunda si sa se incuibeze inima. De acolo avem armele pe care nu le-a dat Mantuitorul si Sfanta Biserica: Spovedania, Impartasania, mersul la biserica. Faptele bune. Va asteptam cu drag sa veniti la Sfantul Dimitrie,”sa va ia in primire”, “sa intepe cu sulita”, sa dea si in stanga si in dreapta, sa alunge duhurile necurate, bolile, necazurile si greutatile. Multa sanatate si va rugam sa veniti la miruit!

 

Vedeti si:

“Cred că simţiţi un DUH RECE care trece prin mijlocul poporului acestuia. AM DEVENIT CA NEAMUL DIN GADARA CARE L-A SCOS AFARA PE HRISTOS… Într-un fel de pogorâre a duhului necurat peste noi, ne credem cu toții pricepuţi, cunoscători şi NIMENI NU MAI ASCULTĂ DE BISERICĂ”. Care ne mai este nădejdea si ce ar putea urma dupa această LEPĂDARE a lui Dumnezeu? (AUDIO, TEXT)

“OAMENII TREBUIE SA SE ASTEPTE LA URGIA LUI DUMNEZEU! Oamenii au votat impotriva Lui” – ILIE SERBANESCU, marturisire simpla si raspicata legata de REFERENDUM si cauzele caderii lui: “Eu, unul, intre Dumnezeu si Bruxelles, Il aleg pe Dumnezeu. Niciun partid nu avea niciun interes ca acest referendum sa reuseasca. Ei aveau o problema cu Bruxelles-ul. Si la tradare nu-i intrece nimeni!” (VIDEO, TEXT)

PREASFINȚITUL SILUAN, Episcop al Episcopiei Ortodoxe Române din Italia – CUVINTE DE MAXIMĂ GRAVITATE DUPA REFERENDUM: “A venit ceasul Săptămânii Pătimirilor Bisericii. Și noi ne apropiem de Ghetsimani-ul istoriei”

Părintele MITROPOLIT TEOFAN despre “RANA” și “LECȚIA” REFERENDUMULUI: “Și cei care nu au fost la vot și cei care am fost, VOM DUCE CRUCEA GREA A CONSECINȚELOR care decurg din nevalidarea referendumului închinat căsătoriei şi familiei. NE MERITĂM SOARTA, înseamnă că nu ne-am făcut îndeajuns datoria”

CUVANT GRAV SI IMPORTANT (pentru) DUPA REFERENDUM, in duh profetic, al Parintelui Cezar Axinte (Constanta): ESTE VREME DE CERNERE, DE “APOCALIPSĂ”, DE “RIDICARE A VĂLULUI”. “De acum războiul se mută într-o altă dimensiune, va fi mult mai deschis, mai descoperit. Războiul se duce împotriva lui Hristos şi a celor care Îl urmează”

Predica Parintelui TUDOR CIOCAN despre IMPLICATIILE REZULTATULUI REFERENDUMULUI (audio + text): “Va veni o perioada foarte grea pentru noi, ca Biserica. NE INDREPTAM SPRE O NOUA DICTATURA. Acum, ca popor, ne-am dezis de Dumnezeu. Dintr-un neam crestin ne-am transformat intr-o populatie”

“SABIA” REFERENDUMULUI, MOMENTUL ADEVARULUI, ZILELE CERNERII si MORTII VII de langa noi – GENERATIA CARE A ALES LEPADAREA DE HRISTOS. Apocalipsa in direct sau eliberarea Fiarei. SODOMA – PAMANT ROMÂNESC?! “Nu pot să rămân mut în fața ipocriziei: să citezi pe Iisus Hristos – Dumnezeu şi apoi să Îl arunci la coș. Nu am văzut o perfidie atât de mare de la Carantania încoace”

NEAM BOICOTAT. Opinii de pr. Constantin Necula, Catalin Sturza, Adrian Papahagi, Mihail Neamtu si altii/ REFERENDUMUL PENTRU CASATORIE E INVALID. Suntem in minoritate. Totusi, 4 milioane de români au votat pentru valori crestine. CE URMEAZA DE MAINE?/ Declaratia de presa a liderilor CpF (Video): „Există o parte acestui popor de patru milioane care a trecut peste campania de dezinformare”

POPORUL ROMÂN, CĂZUT, MURIBUND, ÎNCONJURAT DE VULTURI ȘI HIENE. Se va mai ridica la viață la chemarea lui Hristos? (PR. CEZAR AXINTE in duminica Referendumului)

CINE A INABUSIT SAMANTA NEAMULUI ROMANESC? Parintele Cezar Axinte: “Focul e la gardul nostru, iar noi parca suntem inerti, paralizati, sufletul nu mai poate sa vad limpede”. OTRAVA UCIGASA A IDEOLOGIEI (NEO)MARXISMULUI si faurirea “OMULUI NOU” CARE IL VA INSTALA PE ANTIHRIST IN APLAUZE (audio + text)

ÎNTREAGA LUME E UN NOU COLOSSEUM. Predică puternică a Părintelui GHERASIM de la Putna despre PERSECUȚIE, MĂRTURISIRE și CRUCE – CONDIȚIA CREȘTINULUI AUTENTIC dintotdeauna VS. PACEA ȘI DRAGOSTEA MINCINOASE ALE FALȘILOR ÎNVĂȚĂTORI, “care rămân în afara arenei”, nesuferind prigoană (VIDEO, TEXT)

PĂRINTELE IUSTIN, starețul Mănăstirii Oașa – cuvânt-bisturiu despre REFERENDUMUL pentru apărarea NORMALITĂTII și FAMILIEI: “Este un laş cine nu merge la vot! NEPREZENȚA LA VOT ESTE PĂCAT STRIGĂTOR LA CER. După aceea vei da socoteală pentru toate care vor urma, că or să urmeze foarte multe” (VIDEO, TEXT)

CUVINTE ARZATOARE si INSUFLETIT(OAR)E, APELURI EMOTIONANTE si CLARIFICARI NECESARE pentru a sublinia importanta CRUCIALA a votului la REFERENDUMUL pentru NORMALITATE si FAMILIE. Arhim. Hrisostom Rădășanu, Nichifor Horia si Clement Paunescu (video, audio, text): “Daca noi suntem considerati nevrednici si suntem, de dragul lui Cleopa de la Sihastria, al lui Paisie, Iustin, Teofil, Staniloae, Țuțea sau Steinhardt, MERGI LA REFERENDUM!”

REFERENDUMUL din 6-7 octombrie – exercitiu de suveranitate. AVERTISMENTE, DURERI, MARTURII PUTERNICE/ Cuvantul rascolitor al PARINTELUI MIHAIL MILEA: “A început războiul! Și e război mare. Război pe viaţă!”/ UCENICUL PARINTELUI ARSENIE BOCA, Parintele Ghelasie Tepes: “O sa strig cat pot eu la Sfantul Mormant ca Mantuitorul si Maica Domnului sa nu lase neamul romanesc de batjocura patimilor”/ Pr. SAVATIE BASTOVOI: “Lupta e contra lui Hristos, contra părinților și a fraților noștri”

 

FOC SI POTOP. Ce fel de vapaie a cuprins lumea si ce este de facut?

“SA INTELEGEM ORTODOX EVENIMENTELE care se intampla. SA VA RUGATI NU DOAR PENTRU GRECIA, ci pentru toate tarile despre care veti auzi ca vor trece prin propriile lor incercari in urmatoarele saptamani si luni – si vor fi multe acestea”. PREDICA MITROPOLITULUI NEOFIT al Ciprului in urma cumplitelor incendii din Peninsula Atica (VIDEO, TRADUCERE)

MITROPOLITUL NEOFIT de Morfou primește sfat de la o maică sfântă să ne îndemne la RUGĂCIUNI COMUNE LA ORELE NOPȚII, pentru a putea lupta cu duhurile de DISPERARE ȘI FRICĂ și pentru că… “țara noastră este în pericol și țările tuturor ortodocșilor sunt în pericol”

MITROPOLITUL NEOFIT (Cipru) despre SEMNELE VREMURILOR, apropierea Razboiului Mondial si a MARILOR CUTREMURE. Care sunt motivele pentru care ingaduie Dumnezeu nenorocirile si CE AVEM DE FACUT: “Nu Dumnezeu provoaca aceste probleme, ci pacatele oamenilor. IN ACESTI ANI, 2017 si 2018, INMULTITI RUGACIUNEA! Este foarte important sa fim gasiti in pocainta”

CUVINTE VII SI TARI DE LA UN SFANT IN VIATA, PARINTELE EFREM DIN ARIZONA (mai 2014): SODOMIA VA ADUCE RAZBOIUL NUCLEAR! “Hristos nu poate tolera astfel de pacate. Razboiul va incepe din cauza pacatelor… Vom trece prin mari dureri”

 

PARINTELE CONSTANTIN SARBU: SFARSITUL PAMANTESC, MINUNI, VIZIUNI, PROFETII. “Aveti grija, ca vor veni timpuri grele. La urma de tot n-or sa mai fie preoti, au sa planga lacatele la usi… Daca faceti pacate, piere si credinta”

PARINTELE ARSENIE BOCA despre PREOTIE: “Vreti preoti buni? Nasteti-i! Toata decaderea e de la parinti incepătura”; “Iubiti pe preoti acum, pana-i mai aveti in mijlocul vostru, ca va veni o vreme cand nu-i veti mai avea!”

PARINTELE ARSENIE BOCA si CELE SAPTE SURLE (III). Despre sfarsitul lumii, Antihrist si A Doua Venire: “SFANTA LITURGHIE MAI TINE LUMEA”

Parintele Arsenie Boca despre VIITORUL ROMÂNIEI: “O iubeste Dumnezeu? Sa se astepte la bataie!”

PROFETIILE PARINTELUI ARSENIE BOCA DESPRE ROMANIA: “Romania va fi inconjurata de flacari… Imi pare rau ca sunteti cei de pe urma. Va vor cerne”

PARINTELE ARSENIE BOCA – pomenirea plecarii in Vesnicie a marelui mijlocitor si luminator al neamului. DARURILE si CRUCEA PARINTELUI ARSENIE. Cand un neam isi tradeaza rostul, sa se gateasca de pedeapsa!

“ASCETI IN LUME” – Vieti pilduitoare de mireni sfinti ai zilelor noastre: EVA si DIMITRIE SAULIDIS. “Va veni o zi cand veti aduna faramiturile de pe masa si nu va vor fi de ajuns ca sa va saturati!”

STARETUL SIMON ARVANITIS: “Va veni ziua cand nu veti avea loc sa ingropati mortii din nenorociri si boli si ii veti ingropa in gropi comune”

FERICITA MAICA NILA: “Domnul nu-i va parasi pe cei credinciosi Lui si-i va hrani in vremea foamei. Sa nu va inspaimantati de nimic”

AJUTOR SUPRAFIRESC, INDULCIRE HARICA SI “SATURARE CEREASCA” IN TIMPUL FOAMETEI SI IN VREMEA OCUPATIEI. Icoana Rastignirii varsand sange – semn al inceputului razboiului. MAICA MACRINA: “Dumnezeu mi-a dat sa inteleg ce anume da El in vremea lipsei. Cand se lasa cineva pe sine cu totul lui Dumnezeu, atunci El il hraneste”

SFANTUL NICOLAE VELIMIROVICI DESPRE SEMNELE DE LA DUMNEZEU: “… intrucat cutremurele vor fi foarte dese, popoarele vor trai intr-o frica neincetata”

PR. CONSTANTIN MOISIU: Cuvant duhovnicesc vesnic actual despre cutremurul din noiembrie 1940: “Toata lumea se plange de greutatea vremu­rilor pe care le traim, dar nimeni nu vrea sa recunoasca si partea lui de vina”

“Este epoca vieţii ticăloase… Popoarele nu se pocăiesc. Noi cărbuni aprinşi sunt pregătiţi pentru omenirea care are inima împietrită…”/ PACAT, IMPATIMIRE sau MENTALITATE STRICATA: pentru ce ne mustra mai mult Dumnezeu?

DEMONIZAREA LUMII la ora asaltului final. ORTODOXIA – ULTIMA REDUTĂ DE REZISTENȚĂ, CARE TREBUIE ANIHILATĂ. Oameni, porci și demoni. MĂRTURISIREA ÎMPOTRIVA RĂULUI INSTITUȚIONALIZAT, neliniștea rece a sufletului și CONDIȚIA POCĂINȚEI, pentru dobândirea PĂCII LUI HRISTOS

“De ce oare talharii se aduna imprejurul Bisericii si o batjocoresc?” PENTRU CA NU NE MAI DOARE SI NU MAI APARAM BISERICA ATUNCI CAND ESTE TERFELITA, “pentru ca nu ne mai identificam cu ai nostri” (PREDICA AUDIO)


Categorii

Biserica la ceas de cumpana, Hrana duhului / PREDICI SI CUVINTE DE FOLOS, Parintele Ghelasie Tepes, Portile Iadului, Prigoana impotriva crestinilor, VIDEO, Vindecarea demonizatului din tinutul Gherghesenilor (Gadarei), Vremurile in care traim

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

9 Commentarii la “Părintele GHELASIE ȚEPEȘ, starețul Mănăstirii Sf. Dimitrie din Sighișoara, după REFERENDUM: “Pregătiți-vă de răstignire! Oamenii lui Dumnezeu vor fi răstigniți, dragilor! De ce suferă poporul ăsta român? E MÂNDRU, DOMNULE, MÂNDRU! Și mândria o va arde Dumnezeu” (VIDEO, TEXT)

 1. Tartaonii , acuma aflu si eu de acești dracii .
  Răutate veche

 2. Pingback: Părintele Ghelasie Țepeș despre CUTREMUR, EFECTELE ABSENȚEI DE LA REFERENDUM, neascultarea de preoți și Biserică și PREGĂTIREA DE O APROPIATĂ PERSECUȚIE: “Până acuma s-or jucat oamenii: de-a credința și de-a trăirea. Ei, acum va treb
 3. @petru
  Tartaonii sunt aia din Tartar, dar de târtani ai auzit?
  https://istoriaincomoda.wordpress.com/2013/07/30/cine-erau-tartanii/

 4. A trecut la cele vesnice ultimul mare sfant roman, singurul care a fost numit cuvios inca din timpul vietii!
  Cuviosul Gherontie care i-a strigat lui Ceauşescu să creadă în Dumnezeu a fost înmormântat la fereastra Sfântului Altar de la Mănăstirea Tismana
  În urmă cu aproximativ două săptămâni, acesta era la Betleheem cu grup de pelerini români. Seara ar fi intrebat o maică dacă are un hârleţ că urma să fie înmormântat. Nu a fost luat în seamă, dar dimineaţa a fost găsit mort, cu ochii larg deschişi. „Evreii nu au acceptat sa fie inmormantat in Ierusalim. A fost adus de pelerini in tara si IPS Irineu al Olteniei a ingaduit, cunoscandu-i Sfinţenia, sa fie inmormantat la fereastra Sf. Altar din Sf. M-re Tismana, consfinţind ca era într-adevăr Mare Nebun dupa Hristos. A fost moale si cald tot timpul (8 zile…), de parca dormea“
  https://adevarul.ro/locale/targu-jiu/video-cuviosul-gherontie-i-a-strigat-ceausescu-creada-dumnezeu-fost-inmormantat-fereastra-sfantului-altar-manastirea-tismana-1_5bd78680df52022f75fca155/index.html
  Era mort de 8 zile si nu intrase in rigor mortis (nu intepenise).
  https://www.facebook.com/mariusghbz/posts/10217896915516573

 5. Am auzit astazi la Sf. Liturghie cand s-a citit din Episola catre tesaloniceni despre o lucrare de amagire pe care Dumnezeu o trimite oamenilor. Si atat de mult mi-a placut incat venind acasa am cautat textul in Biblie.
  Citind acum cuvantul parintelui Ghelasie, imi vine sa cred ca acesti noi draci pe care sfintia sa ii da in vileag ar putea face parte din acea lucrare de amagire despre care ne avertizeaza Sf. Apostol Pavel. ( IITesaloniceni, cap.2; 11-12)

 6. Nimeni
  Ai grija ca elle wesele nu se joaca cu moda ..

 7. @petru
  „Pe Părintele Gherontie îl trimite Dumnezeu acolo unde mai este adevărul”
  Cu patru ani în urmă, părintele acesta vorbea cu Părintele Iustin Pârvu, Dumnezeu să-l odihnească, despre Ceahlău. „Și cum e acolo?”, întreba călugărul. Spunea așa, să credem noi că nu știa. O maică stareță i-a răspuns: „Trebuie să urci patru ore”. / „Auzi la ea, patru ore! Și nu-i greu, și nu-i greu?”, întreba zâmbind.
  https://doxologia.ro/interviu/binele-raul-le-stim-dar-adevarul-minciuna-le-recunoastem-mai-greu

 8. Pingback: DEZ-AMĂGIRILE NECESARE ALE REFERENDUMULUI “PICAT”. Părintele Ciprian Grădinaru (Belgia) în revista “Familia ortodoxă” (I): “Constatăm o întunecare a conştiinţei greu întâlnită la o asemenea scară în istoria omen
 9. Pingback: INTERVIUL INCENDIAR DIN “FAMILIA ORTODOXA” AL PARINTELUI MELCHISEDEC, staretul manastirii PUTNA, despre ROBIA ECONOMICA, POLITICA si MORALA a poporului român de astazi si LUPTA IMPOTRIVA FAMILIEI SI A NORMALITATII: “Acum asistam la o no
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Articole Recomandate

Carti recomandate