Ilie Serbanescu: se trece de la SPOLIEREA STATULUI la JUGULAREA OAMENILOR prin “privatizarea” SANATATII, PENSIILOR si UTILITATILOR/ Organismele Antifrauda ocolesc MULTINATIONALELE/ Tribunale pentru PRADUIREA STATELOR?

Publicat pe 02 Oct 2014 | Categorii: Acordul cu FMI, Articolele saptamanii, Corporatism, ILIE SERBANESCU, Razboiul impotriva populatiei, Razboiul impotriva Romaniei | |Print Print

ilie-serbanescu-criza-abia-acum-incepe-in-romania-vezi-explicatia-analistului-221035

În strictă conexiune cu mecanismul preţuri-salarii este ascunderea de către capitalul străin înainte de fiscalizare a grosului profiturilor realizate în România şi pierderea urmei lor prin externalizări camuflate. Să adăugăm mecanismul bancar în care băncile străine, confiscând monopolul în domeniu, practică cele mai înalte marje de dobânzi din lume, justificate neobrăzat cu „riscul de ţară”, cu toate că dau împrumuturile de aici şi nu din afara ţării şi nimeni nu le împiedică să plece dacă se simt ameninţate de un asemenea risc. Deci, condiţiile „totul pentru capitalul străin, nimic pentru România!” sunt pe deplin asigurate.

Continuare»

Candidatii la presedintia României între STERGEREA IDENTITATII NATIONALE SI RELIGIOASE, circul diversionist de mahala si SFIDAREA NESIMTITA A ADEVARATELOR TEME SI PROBLEME ALE POPORULUI

Publicat pe 01 Oct 2014 | Categorii: Alegeri in Romania, Articolele saptamanii, Corporatism, Destramare teritoriala? (Regionalizare, autonomie), Educatie, Gazele de sist, Preot Marcel Radut Seliste, Presa, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva Romaniei, Razboiul impotriva sanatatii, Revizuirea constitutiei, Scoala romaneasca, Sistemul romanesc de sanatate, Tradatori si lichele | |Print Print

presedinte-romania-590x295

UPDATE:

Un sondaj recent CURS arăta că principalele preocupări ale electoratului sunt sănătatea şi educaţia*. Preocupat cu ortodoxia în familie, Ponta a pierdut startul la promisiuni despre educaţie, mai ales după contraperformanţa manualelor şi a afirmaţiilor despre cum toţi copiii de clasa I au Internet mobil.

Despre sănătate, preşedintele CNAS numit de Ponta (dar şi de Boc, între 2007-2009), Vasile Ciurchea, ne-a avertizat ieri la o conferinţă corporate (ZF Pharma) că

Pachetul de bază e un proiect important. În prezent el este destul de generos, prea generos, şi atunci asigurările private îşi găsesc mai greu locul, dar îi asigur că le vom face loc.”

Avem aşadar în Ponta un continuator net al măsurilor lui Boc în educaţie şi sănătate: va mai tăia, să facă loc pentru reducerea CAS la angajator.

Klaus Iohannis susţine măsurile liberale de asigurări private în sănătate, iar în privinţa educaţiei se pregăteşte să prezinte imaginea tinichigiului (uneori chelner) ajuns muncitor german performant:

“am convingerea că putem să devenim efectiv un „tigru al Europei”, în același sens în care au apărut „tigrii din Asia” care îşi bazează pe educaţie şi disciplină în societate creşterea și dezvoltarea“.

Educaţia are aşadar un rol pur economic, elevii vor învăţa să fie muncitori performanţi disciplinaţi.

Monicăi Macovei nu îi rămâne aşadar decât să se plaseze oleacă mai la stânga lui Ponta sau Iohannis. Iată de pildă încercarea din programul Monicăi Macovei:

Un stat minimal, care nu va mai trebui să se ocupe de toate, se va concentra pe zonele și cazurile cu reale dificultăți, și va susține fiecare copil să meargă la școală. O educație gratuită nu înseamnă o educație inegală: copiii din mediul rural au același drept la o educație de calitate precum cei din mediul urban. Statul trebuie să se îngrijească de educație mai ales în zonele defavorizate economic.”

Ne-am obişnuit cu ipocrizii de campanie: cheltuieli mai mari dar niciodată, taxe mai mari, ajutarea săracilor fără sporirea redistribuirii, mai nou Monica Macovei a inventat statul minimal care ocroteşte săracii din rural.

Statul minimal este exact statul care a închis şcolile din rural, a tăiat sporurile de rural pentru profesori prin legea salarizării unice, a tăiat drastic salariile  şi ar fi început să finanţeze şcolile private şi confesionale din fonduri publice, prin legea Funeriu.

Candidaţii se vor întâlni într-o dezbatere despre educaţie unde va ploua cu platitudini şi promisiuni de reformă fără cheltuieli mai mari, promisiuni de stat minimal cu faţă umană.

Există însă un răspuns rapid la nevoia de a repara haznalele şcolilor şi a face investiţii în spitale, mai ales în mediul rural. Trebuie doar impozitate suplimentar veniturile relativ mari din sectoarele de energie, utilităţi, financiar, administraţie publică, telecomunicaţii şi chiar IT (sector care la peste 60,000 de angajaţi nu mai e de mult industrie în faşă).

Câtă vreme vom baza promisiunile pentru aceste investiţii pe colectare mai bună a taxelor sau reformă a sistemului (a se citi tăieri) vor continua să moară copii în spitale sau căzând în haznaua şcolii (un articol cutremurator). Hai că nu e greu să vă imaginaţi, un efort, poate chiar temporar, mai puţine iphoane, cluburi de fiţe şi sărituri cu paraşuta pentru corporatiştii bucureşteni şi ceva reparaţii şi investiţii în sănătatea şi educaţia unor copii care au avut neşansa să se nască în rural în “statul minimal”.

Prezint mai jos un tabel cu salariile pe sectoare, în România se pot observa dezechilibre rezultate din taxarea scăzută a veniturilor ridicate din anumite sectoare cu caracter rentier (cvasimonopoluri, administratori de fonduri si resurse publice).

* Sondajul CURS intreba: “Presupunind ca ati fi Primul Ministru al Romaniei si ati avea de ales intre urmatoarele masuri, ce ati alege in primul rind?”

Opțiunea “Alocarea de mai multe fonduri pentru sistemul de sanatate” era aleasa de 57% din respondenți, urmata de educație si infrastructură.

  • Bloguri Adevarul:

Cristi Dumitru: Alungarea religiei creştin-ortodoxe. Noua modă a „pro-occidentalilor” bezbojnici

Toţi demnitarii români, aleşi într-o funcţie publică, depun un jurământ personal care incepe cu „Jur...” si se incheie cu „Asa sa-mi ajute Dumnezeu!”. Cei mai mulţi jură cu mâna pe Biblie şi pe Constituţie.

Ca orice alt popor, noi românii avem o istorie a noastră care este strâns legată de anumite elemente particulare, elemente care ne definesc şi ne arată locul şi rolul între popoarele lumii. Dacă este prea mitizată sau dimpotrivă cam lipsită de miturile care generează forţa motrice a unei naţiuni, aceasta este o dezbatere care generează destule polemici în spaţiul public.

Unul din aceste elemente definitorii este reprezentat de religie. Religia ortodoxă, a cărui păstrător principal este Biserica Ortodoxă Română. Situaţi într-un spaţiu care mereu s-a aflat în mijlocul luptelor pentru putere a marilor imperii, românii (sau vlahii schismatici în alte vremuri) s-au încăpăţânat să nu renunţe la o religie care i-a călăuzit prin încercările istoriei.

S-au opus papei şi puterilor occidentale atunci când aceştia credeau că sunt stăpânii de drept ai acestor teritorii. Şi-au păstrat bisericile atunci când occidentul era în declin şi turcii construiau moschei în toate teritoriile cucerite. Au fentat comunismul ateu şi printr-o atentă abordare şi-au întărit credinţa în loc să o arunce la coşul de gunoi al istoriei.

Ultimii ani au reprezentat o presiune constantă asupra religiei ortodoxe. Nu se acţionează ca pe vremuri cu sabia în mână şi ameninţarea brutală. Vremurile s-au schimbat, societatea a evoluat, armele sunt mult mai subtile dar mult mai puternice.

Continuare»

CALUL TROIAN AL PARTENERIATULUI TRANSATLANTIC (TTIP). Vanzarea Europei jafului corporatist american. NOI, IN SCHIMB, NU NE VINDEM… MAGIUNUL!

Publicat pe 01 Oct 2014 | Categorii: America, Corporatism, Organisme modificate genetic (OMG), Traduceri, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE) | |Print Print

oped-transatlantic--621x414sursa foto: www.livemint.com

CALUL TROIAN AL PARTENERIATULUI TRANSATLANTIC. Vanzarea Europei jafului corporatist american

GlobalReserarch.ca

Colin Todhunter

Vor oamenii din Europa ca cei care iubesc Monsanto sa determine politicile din domeniu prin intalniri secrete la Bruxelles? Vor ei ca Unilever, Kraft sau Nestle sa determine ce este permis si ce nu in mancarea lor? Vor oare ca marile companii sa indeparteze sau sa slabeasca standardele de sanatate si siguranta si sa submineze drepturile consumatorilor si ale muncitorilor?

Cu alte cuvinte, vor oare ca parlamentele lor sa fie date la o parte de corporatii puternice care sa le determine politicile in spatele usilor inchise, alaturi de birocrati si oficiali din Bruxelles? Continuare»

Traficarea bolilor si mercantilizarea sanatatii. CUM INVENTEAZA INDUSTRIA FARMACEUTICA BOLI SI CUM SE DISTRUGE SISTEMUL PUBLIC DE SANATATE

Publicat pe 29 Sep 2014 | Categorii: Razboiul impotriva populatiei, Razboiul impotriva sanatatii, Traduceri, Vaccinuri / vaccinare | |Print Print

MEDICAM

Cum industria farmaceutică inventează boli

LE SOIR

FREDERIC Soumois 24/9/2014

A produce medicamente pentru boli exagerate e mai rentabil decât vindecarea  bolilor adevărate. Prea multe medicamente? Spun unii că este vina industriei care sperie lumea pentru a vinde mai mult. În conformitate cu noul nostru sondaj (Solidaris-RTBF-Le Soir) cu privire la medicamente, 9 din 10 pacienți „au cu adevărat sentimentul că industriile farmaceutice își construiesc piețe pentru medicamentele pe care le produc”. Deși sunt mai rezervați, profesioniștii din domeniul sănătății gândesc același lucru: 9 din 10 farmaciști cred că „publicitatea în mass-media provoacă un consum mare de medicamente eliberate fără prescripție”. Această afirmație este împărtășită de … 99% din medici.

Continuare»

GULAG – film documentar BBC [video]. MARTURII ZGUDUITOARE ALE VICTIMELOR SI TORTIONARILOR DIN LUMEA DE COSMAR A LAGARELOR SOVIETICE

Publicat pe 29 Sep 2014 | Categorii: Documentare/ Reportaje, Inchisorile comuniste/ Crimele comunismului, Istorie, Opinii, analize | |Print Print

Nu vom sti niciodatã câte persoane au fost victimele Comunismului de la Revolutia din octombrie 1917 pânã la moartea lui Stalin, în martie 1953. Unii istorici afirmã cã au murit 20 de milioane, altii peste 50 de milioane. Mai multe milioane au muncit ca sclavi în Gulag, un sistem de mine, fabrici si santiere care se întindeau în centrul uriasei masinãrii sovietice a industrializãrii. Un documentar despre sistemul lagarelor de munca rusesti.

Acest film documentar din anul 1999 despre Gulagul sovietic este absolut zguduitor si tulburator prin cruzimea realitatilor dezvaluite in detaliu fotografic si autentic, adica adevarul gol-golut, cum le-a vazut camera de filmat. Ce a fost Gulagul sovietic? Continuare»

CE ESTE MILOSTENIA BISERICII?/ Pescuirea minunata – talcuiri patristice/ Raspunsuri pe teme anticrestine: ORA DE RELIGIE vs ISTORIA RELIGIILOR si dezinformarile despre CAR-ul Bisericii

Publicat pe 28 Sep 2014 | Categorii: Parintele Constantin Sturzu, Raspunsurile Bisericii la problemele vremurilor, Sarbatori, comemorari, sfinti, Vlad Botez | |Print Print

pescuirea-minunata-5

***

  • Doxologia:

Vlad Botez: Scrisori din Occident. Întâlniri cu Dumnezeu (din cele trăite și auzite lângă părintele și frații mei întru Domnul) (XII)

Legătura dintre milostenie și despătimire

În finalul capitolului 25 din Evanghelia Sfântului Matei aflăm cum criteriul judecății este relația cu aproapele, că pocăința, lupta aceasta cu sine însuși trece și se fundamentează prin relația cu aproapele. Și doar așa putem afla cine suntem. Iar fundamental legat de aceasta este  milostenia, milostenie înțeleasă în mod duhovnicesc și nu în mod lumesc, nu ca emoție, pentru că în toate țările auzim de emisiuni, de campanii umanitare. Continuare»

Lobby european pentru oribilele “standarde OMS” pentru EDUCATIA SEXUALA/ Prioritatea ONU – AGENDA LGBT/ Gena gay nu exista!/ PILULA CONTRACEPTIVA UCIDE/ Interviuri: IPS MICHEL – marturii atroce despre flagelul avorturilor “sovietice”; Co-fondatorul siteului Lifesitenews: „Dacă m-au urât pe mine, vă vor urî şi pe voi” – un adevăr pe care trebuie să-l îmbrăţişăm

Publicat pe 27 Sep 2014 | Categorii: Avort, Homosexualitate, Ierarhi rusi, Pornografie, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva familiei / vietii | |Print Print

sex_education_standards_class

  • Cultura Vietii:

Standardele OMS pentru „educația sexuală în Europa” din nou pe agenda oficialităților țărilor UE

Inițiatorii celebrului document al Organizației Mondiale a Sănătății, „Standarde pentru educația privind sexualitatea în Europa” (la care s-a făcut referire în prima versiune a raportului Estrela cu privire la conținutul educației sexuale), publicat de către biroul regional al OMS în Europa, s-au întâlnit cu reprezentanții Autorității Federale în materie de Educație pentru Sănătate din Germania (Bundeszentrale für gesundheitliche Aufklärung – BZgA): Continuare»

CAMPANIA ANTI-BOR SI … ANTI-PATRIARH A TRUSTULUI “MEDIAPRO” prin siteul GANDUL. Mesajele manipulatorii din imnul “NE FACEM AUZITI”, cantat de “Vunk si ai nostri”

Publicat pe 26 Sep 2014 | Categorii: Articolele saptamanii, Dezinformari, hoaxuri, diversiuni, manipulari, Patriarhul Daniel, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva Romaniei, Video | |Print Print

vreau-3Captura videoclip “Ne facem auziti”

UPDATE: In urma preluarii postarii de fata de cateva siteuri ale mass-mediei online “centrale”, cum ar fi ziare.com sau pagina in romana a yahoo.com, remarcam un debit apreciabil de comentatori anti-BOR pe siteul nostru. Toti repeta aceeasi placa a anticlericalismului care are drept pretext “afacerile” Bisericii. Despre acest subiect s-au adus indeajuns de multe raspunsuri pentru cine e interesat, in mod real, sa le afle (cateva se pot afla aici, aici, aici; dezinformarile pe tema au fost demontate aici). O precizare care trebuie facuta e urmatoarea: autorul analizei videoclipului “Ne facem auziti” este Mihai Somanescu si a fost publicata pe site-ul activenews.ro. Siteul nostru, cuvantul-ortodox.ro, doar a preluat, prin citare, de la sursa mentionata analiza respectiva care, prin urmare, nu ne apartine, dar al carei continut il impartasim, fireste. In orice caz, propriile noastre analize pe genul de propaganda anti-romaneasca desfasurata de Gandul.info pot fi accesate la sectiunea de referinte a prezentei postari.

Un cântec extrem de ciudat s-a lansat acum câteva zile de către casa de discuri MediaPro Music. Este vorba despre “Ne facem auziţi”, o melodie cântată de trupa Vunk alături de câţiva invitaţi: Roman (Zdob şi Zdub), Aylin, Alina Eremia, Nicole Cherry, Gabriel Cotabiță, Loredana, Mihai Georgescu (Bere Gratis), Sişu.

De ce spun ciudat? Pentru că se doreşte un manifest de luptă, dar este plin de mesaje şi simboluri care vin în contradicţie unele cu altele şi care mă duc cu gândul spre o tentativă masivă de manipulare. Continuare»

SFANTUL VOIEVOD NEAGOE BASARAB: un tata milostiv al tuturor, crestini si pagani

Publicat pe 26 Sep 2014 | Categorii: Sarbatori, comemorari, sfinti | |Print Print

neagoe-basarab

“A răposat robul lui Dumnezeu Io Neagoe Voievod şi Domn a toată Ţara Românească şi a părţilor dunărene, în luna lui Septembrie 15 zile, anul 7029 (1521), crugul soarelui 26, crugul lunii 15, temelia 18. A domnit 9 ani şi jumătate. Şi rog pe cei ce Dumnezeu îi va îngădui să vie după noi, să păzească adăpostul acesta mic şi lăcaşul oaselor mele, ca să fie nestricat“.

Aşa stă scris pe piatra de mormânt a Sfântului Neagoe Basarab, din gropniţa domnească de la Curtea de Argeş, ctitoria sa. Domn al Ţării Româneşti între anii 1512 şi 1521, binecredinciosul voievod Neagoe Basarab a fost un adevărat “tată milostiv” al tuturor, şi al creştinilor şi al păgânilor Continuare»

CU CAPUL ROMANIEI PE MASA. SRI versus SIE: “cheia” alegerilor prezidentiale?

Publicat pe 25 Sep 2014 | Categorii: Alegeri in Romania, Opinii, analize, Razboiul impotriva Romaniei, Servicii secrete, Tradatori si lichele | |Print Print

SIE-vs-SRI

Se pare ca acum s-au facut echipele care vor sa cucereasca monopolul puterii reale in Romania, iar ultimele evolutii politice par sa arate ca politicul a devenit intru totul confiscat de serviciile secrete. Bomba cu ceas aruncata de Turcescu, candidatura oportuna a lui Melescanu, care din fruntea SIE s-a aruncat direct in campania pentru prezidentiale (si care are sanse apreciabile daca ne gandim ca cei mai solizi competitori pot fi scosi din cursa) si unele directii propagandistice colportate mediatic par a ne confirma atat acest lucru, cat si faptul ca are loc o confruntare tot mai acerba si mai fatisa intre SRI si SIE.

Continuare»

Page 1 of 18612345...102030...Last »