MOLDOVA MARE? Sinodul Bisericii Ucrainene il introduce pe SFANTUL STEFAN CEL MARE in calendar/ Arhiepiscopia Iasilor despre asa-zisa “BANCA” a BISERICII/ Parintii Iustin si Pantelimon de la Oasa – IN VIZORUL PS SOFRONIE?

Publicat pe 20 Sep 2014 | Categorii: Basarabia, Ierarhi rusi, Manastirea Oaşa, Opinii, analize, PS Sofronie Drincec, Razboiul impotriva Romaniei, Ucraina | |Print Print

15887_1_sf.stefan

  • Doxologia:

Hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe din Ucraina

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe din Ucraina s-a întâlnit în ziua de 16 septembrie 2014, sub președinția Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Ucraina, Mitropolitul Onufrie al Kievului și al Întregii Ucraine, și a hotărât și introducerea Sfântului Voievod Ștefan al III-lea (cel Mare) în Calendarul Bisericii Ortodoxe din Ucraina, cu dată de prăznuire 2/15 iulie. Continuare»

CONTROLUL MINTII IN NOUL TOTALITARISM. Cum suntem guvernati prin TEHNICI SECTARE transformate in METODE DE CONDITIONARE a gandirii si comportamentului. FALSA “TREZIRE”, FANATIZAREA, eticheta “TEORIEI CONSPIRATIEI” si DESFIINTAREA FAMILIEI

Publicat pe 19 Sep 2014 | Categorii: Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?), Razboiul impotriva familiei / vietii, Traduceri | |Print Print

animal farm

Controlul mintii, ca parte a controlului social in general, este realizat, in zilele noastre, mai ales prin tehnici inspirate din dinamica sectelor. Este ideea de baza a textului de mai jos. Termenul englezesc este de “cult”, insa in romana uzual este cel de “secta”, sensul fiind acela al unei grupari conduse de un lider carismatic, bazata de conditionarea, indoctrinarea membrilor sai, pe mentinerea acestora in interiorul unei “bule de sapun” care-i separa de realitate, pe furnizarea de “texte”-standard cu care acestia sunt invatati sa respinga tot ceea ce le contrazice “credinta”, precum si pe infatisarea unei “amenintari exterioare” fata de care membrii sectei trebuie sa stranga randurile.

Autorul descrie si fenomenul falselor “treziri”, adica al miscarilor antisistem care capteaza membrii pe baza “adevarurilor revelate” doar pentru a-i pune pe un drum infundat.

Nu, nu este vorba despre o distopie sau o predictie, nici despre fenomene restranse, de nisa, ci, in mare parte, despre o practica de control si conditionare deja folosite pe scara larga. Sa ne gandim numai la ce a insemnat Obama ca stil de lidership politic si de comunicare. Am mai discutat despre tehnicile de ocupare a campului cultural, a spatiului public, despre cainii de paza” ai puterii reale. Am vazut cum suntem considerati, noi, drept un popor care nu poate fi condus decat prin tehnici de manipulare, nu prin consens rational, democratic. Un element care lipsea din acest tabloul era descrierea mai exacta a acestei stranii fanatizari spre care suntem tarati tot mai mult, atat pe plan global, cat si local. O fanatizare de tip pseudo-religios, prin care membrii si simpatizanti sunt complet rupti de realitate, in care atasamentul se manipuleaza prin tehnici de indoctrinare agresiva si de manipulare psihologica.

Continuare»

VLAD BOTEZ: Sa sustinem tinerii saraci din satele României!/ CELE TREI FRICI ALE DRACILOR si CELE TREI ARME DE NEBIRUIT ALE CRESTINULUI/ Cum sa (nu) ne rugam? De ce fugim de liniste? ISPITA DE A FI MEREU PREA OCUPATI/ Relatia duhovnic-ucenic si POSIBILELE GRESELI ALE PREOTILOR CARE SPOVEDESC: “Daca ne cunoastem masura, putem fi folositori”

Publicat pe 18 Sep 2014 | Categorii: Articolele saptamanii, Convertiri, Pagini Ortodoxe, Parintele Arsenie Boca, Preoti si duhovnici romani, Spovedania, Vlad Botez | |Print Print

rugaciune_200

“Nefericirea oamenilor, scria Blaise Pascal, provine din­tr-un singur lucru, că nu ştiu să rămână liniştiţi, într-o cameră.” Lipsa gustului pentru singurătate şi linişte, aceasta este boala omului contemporan. Foarte multă lume evită liniştea, singurătatea, timpul liber fiindcă nu are nimic altceva cu care să-şi umple acest gol: oamenii aceştia au nevoie să audă vor­bindu-se, să aibă păreri, să fie mereu pe baricade pentru a-şi crea iluzia unei vieţi fervescente şi foarte pline. Însă viaţa cu Dumnezeu începe atunci când cuvintele şi gândurile se liniştesc, când problemele vieţii pământeşti trec pe planul doi, iar în sufletul omului se deschide larg un loc pe care Dumnezeu vine să Îl umple cu prezenţa Sa”.

img_9790_2

  • Doxologia:

Despre cele trei frici ale dracilor

Am citit undeva o istorisire din viaţa Sfântului Ioan din Bostre. Odată, când Fericitul Ioan stătea la rugăciune, i s-au deschis ochii duhovniceşti şi i-a văzut pe draci. Nici nu cutezau să se apropie de omul lui Dumnezeu, nici nu voiau să plece departe de el. Văzându-i cuprinşi de frică, Ioan i-a întrebat de ce se tem mai mult. Au răspuns dracii: Continuare»

ACCEPTAREA INCESTULUI, SCOATEREA OREI DE RELIGIE DIN SCOALA SI EDUCATIA SEXUALA: programul de cosmar al bravei noi lumi “romanesti”

Publicat pe 17 Sep 2014 | Categorii: Cultura desfraului, Educatie, Homosexualitate, Razboiul impotriva familiei / vietii, Razboiul impotriva Romaniei, Scoala romaneasca | |Print Print

Good or bad, opposite signs

  • Adevarul/

Diana Nicolescu: Incestul, de la cutumă firească la imoralitate

De ce dezgustă incestul, chiar şi cel liber consimţit? Cercetările arată că de cele mai multe ori găsim că este imoral ceea ce ne dezgustă, ne provoacă scârbă sau silă. Totuşi, este echitabil ca pragul tău scăzut la dezgust să limiteze libertatea altora?

Rudy Giuliani, Jerry Lee Lewis, Edgar Allan Poe, Albert Einstein, Thomas Jefferson, H.G Wells, J. S Bach, Franklin Roosevelt, Casanova, Kathryn Harrison, Anais Nin şi, nu în cele din urma tătuca evoluţionismului, Charles Darwin, au ceva în comun. Cu toţii au fost căsătoriţi, au avut relaţii consensuale sau au procreat (Darwin a avut chiar zece copii) cu rude d-ale lor. Adică au fost incestuoşi. Continuare»

MAREA BATAIE DE JOC A DIGITALIZARII EDUCATIEI. “REFORMISTII” SCOLII AU REUSIT SA OMOARE SI ABECEDARUL CA SA PUNA IN LOC O GROZAVIE DADAISTA. In lipsa manualelor si a solutiilor pentru copiii saraci, PONTA vine cu TABLETIADA: RETETA SIGURA PENTRU TAMPIREA IREMEDIABILA A NOILOR GENERATII/ Parada tinutelor din prima zi de scoala si prea discretii profesori-eroi/ REMUS PRICOPIE, noul Funeriu care ne face de ras scoala

Publicat pe 16 Sep 2014 | Categorii: Articolele saptamanii, Bolile generatiei digitale, Educatie, Internet, New Media, Noile Tehnologii, Razboiul impotriva Romaniei, Scoala romaneasca, Video | |Print Print

ponta-tablete-samsung

Nicio altă persoană nu este mai potrivită să dirijeze decăzutul învăţământ românesc în anul de graţie 2014, ca ministrul Remus Pricopie. Spre deosebire de predecesorii săi – Andrei Marga, Ecaterina Andronescu sau Daniel Funeriu, ca să-i enumăr pe cei mai notorii -, acest politician tânăr este produsul standard al interminabilei şi icontinentei  reforme în domeniu. După 1990, a studiat Chimia, timp de cinci ani, apoi şi-a luat licenţa, dar n-a profesat niciodată în domeniul în care s-a pregătit. În schimb, a intrat în administraţie şi la şcoala de politruci, SNSPA,  unde a cules un doctorat şi câteva titluri universitare, de la modestul lector până la supremul rector al amintitei şcoli superioare, şase ani fiind junele decan de la Comunicare şi Relaţii Publice. Ocupat cu facultatea, ministerul şi partidele, dl Pricopie a publicat 28 de articole de specialitate, a lucrat la şase volume, s-a strecurat în nu mai puţin de 16 comisii şi a făcut, între 1997-2012, când a ocupat diverse funcţii în Ministerul Educaţiei, 36 de „vizite de studiu/lucru relevante”, cum scrie în CV-ul său, toate, aşa cum e şi firesc, pe banii contribuabililor. Cu toate acestea, dl Pricopie nu pare să fie altceva decât un impostor, adică un individ cu pretenţii de specialist, care nu se pricepe la nimic, un ins cu ifose de doct, în care se ascunde un incult, un as al comunicării, prin care vorbeşte un agramat. „Reforma” în Educaţie e mai varză decât pe vremea protectoarei sale, Ecaterina Andronescu, româna vorbită de dl ministru îşi pierde acordurile pe drum, iar de gemenii întemeietori ai Romei, Romulus şi Remus, s-a îngrijit o vulpe, după ştiinţa fostului rector al SNSPA.

Faptul că 15 septembrie a venit fără manuale şcolare la clasele întâi şi a doua, dar cu colegii „terţiare” în cadrul universităţilor, pentru picaţii la bac este rezultatul unui management dezorganizat şi al unei gândiri superficiale, care-şi propune să vopsească faţada, în timp ce edificiul se dărâmă. Şi aici, ministrul Pricopie să-l ia de mânuţă pe celălalt impostor, premierul Victor Ponta, care nu ştie „dacă mai e vreun copil chiar şi în clasa întai care să nu aibă, sau să  nu ştie să umble pe computer, ori să nu aibă un telefon legat la internet”. În consecinţă, s-ar impune digitalizarea manualelor, dar duşmanii politici sunt răi şi nu vor, vorbeşte, fără jenă, gura premierului. Şi-atunci cum se face că numai 54 la sută dintre români, conform unui raport Gemius, au acces la Internet, faţă de 96 la sută în Cehia, de exemplu? Ori restul îl ţin de bibelouContinuare»

DECONSTRUIREA DEMITIZARII SAU O REPLICA MARGINALIZATA. Istoricul Ioan-Aurel Pop despre lucrarile lui Lucian Boia: O ATARE ATITUDINE ESTE MENITA SA DISTRUGA COMPLET ROMANIA

Publicat pe 15 Sep 2014 | Categorii: Istorie, Razboiul impotriva Romaniei, Tradarea intelectualilor, Transcrieri | |Print Print

ioan-aurel-pop-lucian-boia

In 1997 Lucian Boia spargea gura targului cu Istorie si mit in constiinta romaneasca, inaugurand curentul faimoasei demitizari a istoriei nationale. Multi au uitat ca aceasta carte a fost scrisa inainte de integrarea in Uniunea Europeana si NATO, si ca mesajul sau implicit, iar uneori foarte explicit, era ca Romania nu se poate integra in structurile euro-atlantice cat timp mai exista “nationalism” romanesc, cat timp se valorizeaza “fondul autohton” si suferim in continuare de “orientalism”. Suna cunoscut? Ba chiar foarte familiar – sunt tezele strans imbratisate de “dreapta” romaneasca – aceasta monstruozitate ideologica unica ce imbina ura bolsevica fata de popor si trecut cu exaltarea “valorilor” Occidentului. Boia a continuat sa publice, intr-un ritm ametitor, multe alte carti pe teme de istorie recenta care aveau in comun, pe langa demitizare, o devalorizare autoflagelanta a orice reper semnificativ din istoria reala sau din productia intelectuala romaneasca a ultimelor doua secole. Mai rau de-atat, culminand cu lucrarea De ce este Romania altfel (2012), pentru Boia pur si simplu noi suntem un popor ciuntit, anormal, inferior, nu doar prin ce am reprezentat in epoca moderna, ci prin tot trecutul nostru, mai ales prin ceea ce ne este specific. Nu conteaza ca multe din aceste productii nu se ridica la standardele minimale de stiintificitate cerute unor studii in domeniu (istorie sau/si istoriografie), ele au devenit, pentru o buna parte din publicul cititor din Romania, un NOU CANON, de fapt NOUL SI UNICUL CANON de interpretare a istoriei si, mai grav, a ceea ce inseamna Romania - trecut si prezent. Cum s-a intamplat acest lucru? Simplu. O retea a promovat asiduu si sistematic productiile lui Lucian Boia, facand din ele nu doar simple carti, ci produse culturale  bine marketate, care au format minti si curente. Este vorba de editura Humanitas, de directorul acesteia, Gabriel Liiceanu, precum si de eseistul Andrei Plesu. Un produs cultural nu e o simpla carte – ci este un ansamblu de tehnici si de mijloace folosite pentru a populariza, disemina si cultiva ideile cuprinse in carte in cadrul publicului, intr-un mod programatic si constant. Continuare»

Militantul ateist RICHARD DAWKINS sustine EXTERMINAREA COPIILOR cu Sindromul Down/ Comisia Junker: CENTRALIZARE SAU SUBSIDIARITATE in chestiunea DREPTURILOR FUNDAMENTALE?/ Screeningul parental prin testarea ADN-ului fetal si AVORTURILE. Forme de EUGENIE mascata/ PORNOGRAFIA – “omniprezenta” in viata adolescentilor britanici/ Conchita Wurst – concert special la PARLAMENTUL EUROPEAN

Publicat pe 13 Sep 2014 | Categorii: Avort, Pornografie, Razboiul impotriva familiei / vietii, Rusia, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE) | |Print Print

sindrom-downUn caine, mai …uman decat filosofii umanisti, imbratiseaza un copil cu Sindromul Down. sursa foto: realitatea.net

  • Cultura Vietii:

Richard Dawkins vrea exterminarea copiilor cu Sindrom Down

Recent, într-un material dedicat declarațiilor scandaloase ale profesorului Richard Dawkins menționam că, pentru adepții „religiei ateismului” (nu credem că se mai îndoiește nimeni că secular-ateismul este o formă de cult cvasi-religios, adesea violent, intolerant și extremist, având în centrul dogmei zeul „Știință”) nimic nu este niciodată prea mult și totul, oricât de rău, poate fi re-evaluat, întrucât despărțirea de adevărul revelat, neschimbabil și veșnic al Dumnezeului treimic se soldează cu cele mai grave derapaje posibile (vezi și articolul „Militantul ateist Richard Dawkins apără pedofilia.”)

N-au trecut decât câteva luni și „marele profesor” (cum îl caracteriza cineva supărat că ne-am permis să îl criticăm) recidivează cu încă o „cugetare” ce îl include în categoria eugeniștilor totalitariști. Conform renumitului campion al „umanismului” este imoral să permiți copiilor cu Sindrom Down să se nască”.

Continuare»

EXCLUSIV: ORDINUL DE INSTITUIRE A “ZONEI SPECIALE DE SIGURANTA” DE LA PUNGESTI. Ce sta la baza celei mai importante restrangeri a drepturilor fundamentale din istoria recenta a Romaniei?

Publicat pe 12 Sep 2014 | Categorii: Gazele de sist, Opinii, analize, PUNGESTI, Razboiul impotriva Romaniei, Stat politienesc | |Print Print

ambitiosul-pungesti-5_25237000

Actul publicat mai jos este decizia ce a instituit zona speciala de la Pungesti. Atentie – nu este vorba despre ce a comunicat Politia ca a decis, ci despre insusi actul juridic fondator al zonei speciale. Ne-a fost transmis prin e-mail de catre un frate care l-a obtinut, la randul sau, doar dupa lungi procese duse cu autoritatile locale. Il publicam in virtutea legii 544/2001 si in virtutea interesului public al subiectului, adaugand, mai jos, cateva comentarii proprii.

Dispozitia de zi a sefului Politiei Municipiului Vaslui Nr. 317 din 15.11.2013 (transcriere)

Avand in vedere manifestatiile spontane de protest care au avut loc incepand cu data de 14.10.2013, pana la data de 13.11.2013, pe raza comunei Pungesti, jud. Vaslui, manifestatii prin care locuitorii acestei comune si-au exprimat public nemultumirea fata de autoritatile centrale si locale, de a permite explorarea si exploatarea gazelor de sist prin metoda fracturarii hidraulice pe raza comunei si tinand cont de faptul ca, din datele si informatiile adunate pana in prezent rezulta ca aceste miscari de protest vor continua, existand riscul tulburarii grave a ordinii publice, in baza art. 12 din Ordinul MAI nr. 60/2010 privind Organizarea si executarea activitatii de mentinere a ordinii si sigurantei publice, art. 4 din Dispozitia IGPR nr. 123/15.11.2012 privind stabilirea conceptiei unitare de organizare, functionare si actiune a structurilor de ordine publica ale Politiei Romane, precum si in baza art. 34 din Normele Metodologice elaborate la nivelul IPJ Vaslui/SOP, pentru punerea in aplicare a Dispozitiei IGPR nr. 123/2012

DISPUN:

Continuare»

Page 1 of 18412345...102030...Last »