”Popa Japca” (preotul Mihai Enache din Voluntari ce refuza sa inmormanteze fara bani) A FOST INLOCUIT DE ARHIEPISCOPIA BUCURESTILOR

22-11-2011 57 secunde Sublinieri

Preotul Mihai Enache a pierdut conducerea parohiei din Voluntari. Dupa anchetele prezentate de Stirile PRO TV, superiorii sai au hotarat sa-l inlocuiasca si sa-l propuna pentru pensionare.

Dosarul parintelui care a pus averea personala mai presus de credinta, a ajuns in atentia Arhiepiscopiei, dupa ce a fost filmat cu o camera ascunsa in timp ce refuza sa faca inmormantari fara bani. Acuzatia a pornit chiar de la enoriasi, care ii spuneau “Popa Japca”, aluzie la banii ceruti in repetate randuri fara motiv.

Ancheta facuta de Arhiepscopia Bucurestiului in cazul parohului din Voluntari, Mihai Enache, a fost declansata in urma unor secvente filmate cu camera ascunsa, secvente care arata ca preotul refuza sa inmormanteze un crestin fara bani. Dovezile sunt incontestabile, iar decizia Arhiepiscopiei nu s-a lasat asteptata.

Concret: Preotul Mihai Enache nu mai e paroh si a fost propus pentru pensionare anticipata. In locul sau va fi uns sef al bisericii din Voluntari, Dragos Stoian, in varsta de 40 de ani. El va fi prezentat locuitorilor orasului intr-una din duminicile viitoare.

Si ce daca a fost numit un alt parinte? Pot sa stau aici pana mor“, a replicat parintele din Voluntari.

Ancheta bisericeasca pune astfel punct neregulilor de ordin moral. Raman, insa, multe semne de intrebare asupra legaturii dintre veniturile parohiei si averea preotului Mihai Enache.

O ancheta fiscala ar putea lamuri din cate salarii de preot, care inseamna in jur de 700 de lei pe luna, si-a ridicat fostul paroh vila in care locuieste, mai falnica decat biserica in care a slujit aproape 2 decenii. Lacas construit, spun oamenii, din contributiile lor materiale si cu munca lor fizica.

Oamenii isi pun acum sperante in Dragos Stoian, cel care-i va lua locul.

Decizia de indepartare a lui Mihai Enache din fruntea parohiei echivaleaza cu indepartarea unui mar stricat, pus alaturi de cele fara pata, spun reprezentantii bisericii. Acestia le cer credinciosilor sprijinul pentru a fi demascati toti slujitorii Domnului care procedeaza la fel si se abat de la cele sfinte.


Categorii

1. DIVERSE, Ierarhi romani, Video

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “”Popa Japca” (preotul Mihai Enache din Voluntari ce refuza sa inmormanteze fara bani) A FOST INLOCUIT DE ARHIEPISCOPIA BUCURESTILOR

  1. Dragilor, Este bine sa se faca o curatenie exemplara in Biserica Ortodoxa, dar nu cred ca sunt cei mai potriviti sa faca o astfel de curatenie cei de la Protv, care nu au altceva de facut decat sa dezinformeze – un exemplu este concludent: salariul unui preot (nu al unui popa), la varsta la care o are preotul impricinat nu este nici intr-un caz 700 de lei – minciuna sfruntata, ca sa se creeze imaginea discrepantei uriase dintre venituri si investitii – casa. O casa are dreptul sa isi faca fiecare om, mai ales la varsta pe care preotul invinuit o are. Daca nu este corect ceva din comportamentul lui, plateste – si am vazut ca a si platit – NOTA BENE! tuturor celor care cer taxe fara sa elibereze chitante!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Documentare