13-14 martie: Despre ipocrizie, nerusinare si kitsch eclezial; dar si despre Kosovo, morti ilustri, religia in scoala, viata moderna…

14-03-2008 3 minute Sublinieri

actual_daniel.jpg

  • Lumina: Comunicat de presă: Patriarhia Română reaminteşte regulile de înfiinţare a stavropighiilor – nicio minciuna nu e completa daca nu este dusa pana la capat. Insa ceea ce se petrece acum este de fapt reactia oricarui raufacator care incearca, din toate puterile, sa isi stearga urmele faradelegii sale. Acoperirea cu nerusinare si viclesug a propriilor matrapazlacuri josnice prin prostirea in fata a oamenilor este cu atat mai meschina cu cat pentru aceasta se dispune de mijloace de informare in masa. Evident, ne referim la Biroul de Presa al Patriarhiei, care continua sa se compromita prin negarea cu rea-credinta a realitatii si prin preocuparea de stigmatizare personala – cu totul straina de duhul crestin – a unui mirean (ziaristul Dan Ciachir), madular al B.O.R., cu toate pacatele sale, unele reale, unele inventate de altii. Pentru ca este cu totul ridicol si compromitator sa implici ditamai Patriarhia intr-o rafuiala de tip politic cu un om al Bisericii care, de altfel, spune adevarul… Va sa zica rolul Biroului de presa al BOR este sa polemizeze si sa dea replici acide pentru toti ziaristii care au “tupeul” sa critice catusi de putin pe sacrosanctele, intangibilele si infailibilele “fete bisericesti” de rang inalt… Halal misiune!

  • Din aceeasi categorie a manipularii ordinare promovate de Biroul de Presa al Patriarhiei: [Hotnews] Disputa intre Patriarhie si Mitropolia Clujului pe tema preotilor-candidati la alegerile locale Biroul de Presa vrea sa propage ideea falsa ca implicarea preotilor in politica ar fi fost o idee venita din… “Transilvania”: <<“Au fost comunitati din Transilvania care ne-au solicitat ca preotii sa fie lasati sa candideze la primarie. Aceste comunitati au incredere in preoti si considera ca acestia sunt potriviti pentru aceasta functie. Totusi, Sfantul Sinod a decis sa pastreze interdictia pentru preoti de a candida la primarie”, a explicat parintele Stoica. In replica purtatorul de cuvat al Mitropoliei Clujului, Bogdan Ivanov contrazice afirmatiile Patriarhiei. “Din partea Mitropoliei Clujului nu a pornit nici o solicitare, poate au fost solicitari din partea Mitropoliei Ardealului, din partea noastra sigur nu”, a declarat Bogdan Ivanov>>.

  • Cotidianul: PF Daniel premiaza, cu 1,6 milioane de dolari, un preot catolic: <<Patriarhul Romanei este primul roman care a facut parte din juriul prestigiosului Premiu Templeton. Distinctia, dedicata progreselor in stiinta si spiritualitate, este cel mai mare premiu in bani acordat de catre o organizatie filantropica persoanelor fizice… Consultarile dintre cei noua s-au realizat prin corespondenta, iar membrii juriului au facut munca voluntara, a declarat pentru Cotidianul parintele Constantin Stoica, purtatorul de cuvint al Bisericii Ortodoxe Romane. “Compenta stiintifica si afinitatile candidatilor cu universul spiritual al credintei crestine” au fost criteriile dupa care s-a ghidat PF Daniel in desemnarea unui cistigator, ne-a mai spus Stoica. … Michal Heller, profesor de filozofie la Academia Pontificala de Teologie din Cracovia, are o reputatie internationala solida in domeniul stiintei, teologiei si al filosofiei. Nu vede nici o contradictie intre religie si stiinta, ba mai mult, dupa cum informeaza “New York Times”, crede ca opozitia religiei fata de teoria evolutionista este una dintre “cele mai mari neintelegeri, deoarece situeaza sansa si pe Dumnezeu intr-un raport antagonic“>> .

Patriarhul B.O.R., P.F. Daniel, a facut parte din juriul care a acordat premiul (in…bani) unui preot catolic care sustine, asadar, teoria evolutionista. Prin urmare, nu era nimic intamplator in campania declansata de oficiosul “Lumina” pentru a sustine teorii evolutioniste cu privire la “crearea universului”…

  • Ziare.com: Porno-violenta in scolile din Romania: Este o ipocrizie la limita nerusinarii sa te arati ingrijorat de un fenomen pe care-l promovezi cu ferocitate, cu ochii pe propriile audiente. Departe de mine vreo pledoarie pentru cenzura. Pledez pentru profesionalism, pentru stirea relevanta, completa si produsa cu buna credinta in numele unui interes public. Altfel, aceste imagini nu vor avea alt efect decat scaderea respectului pentru institutiile publice si, implicit, accentuarea fenomenului… Suntem o societate bolnava din multe puncte de vedere si deocamdata nu facem decat sa exhibam simptomele. Pana nu vom ajunge insa la cauze, ele se vor agrava, iar sansele de vindecare vor fi tot mai mici. Primul pas in directia cea buna ar trebui sa fie regasirea reperelor autentice a caror lipsa a bulversat Romania.”


Categorii

Presa

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare