Ortodoxia printre infinite provocari

24-03-2008 1 minut Sublinieri

02-antim-main.jpg

 

***

***

Revista Credinta ortodoxa:

(Abonamentele la revista „Credinţa ortodoxă” pentru anul 2008 se fac la preţul de 2 lei pe lună. Pentru abonaţii din Europa şi pentru cei din alte continente preţul este de un euro pe lună. Pentru a susţine apariţia revistei, aflată continuu în dificultăţi financiare, faceţi cât mai multe abonamente. Trimiteţi mandatul pe adresa: Enache Ioan, Calea Mărăşeşti, nr. 185, bl. E6, et. 2, ap. 7, Bacău – 600073, judeţul Bacău).

***

– Revista ROST, numărul 59-60, ianuarie-februarie 2008:

– Revista ROST, nr. 61 – martie 2008 (deocamdata doar in librarii si chioscuri – vedeti aici unde poate fi gasita):

  • Dezbinarea ortodoxiei – de Claudiu Tarziu – un editorial foarte bun, din care citam:

“Biserica Ortodoxa devine tot mai mult politica si tot mai putin comunitate de credinta si de iubire. Din acest punct de vedere, Biserica noastra se catolicizeaza si protestantizeaza pe zi ce trece. are mai multe preocupari pentru finante si aranjamente de culise decat pentru marturisire si jertfa. Asadar se (si ne) indeparteaza de mantuire. Vina este a tuturor credinciosilor, macar pentru ca au permis ca in ierarhia bisericeasca sa ajunga oameni care nu se vor parinti duhovnicesti, ci oameni cu influenta politica si manageri ce inmultesc paralele. Ca peste tot unde duhul este inlocuit cu materia, si in Ortodoxie infloreste dezbinarea. Iata patimile lui Hristos in contemporaneitate”

(…)

Kosovo este un simbol al jertfei de sange pentru credinta ortodoxa. Acolo au fost daramate si incendiate sute de biserici, nenumarati preoti si monahi au fost linsati ca alta data in Spania razboiului civil. Patriarhia Romana n-a catadicsit sa dea un mesaj de solidaritate cu fratii ortodocsi din Serbia si mai ales cu cei din provincia Kosovo. Iar cand un comentator ortodox de talia lui Dan Ciachir a facut aceasta observatie, a primit un comunicat zeflemitor drept replica si asupra sa a fost asmutit unul dintre dulaii credinciosi din presa”.

***

  • Revista Lumea monahilor, nr. 9/martie 2008 (disponibila la chioscuri, librarii si pangare ortodoxe), unde, printre subiectele anuntate pe coperta, am gasit si o relatare a unei intamplari simple, dar pilduitoare, avandu-l ca protagonist pe actualul mitropolit ales al Moldovei, IPS Teofan, un calugar prin excelenta, nedezmintit in vocatia sa de niciuna din inaltele trepte arhieresti pe care a urcat:

lumea-monahilor.bmp


Categorii

Pagini Ortodoxe, Presa, Publicatii

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare