Recomandari – 26 martie

26-03-2008 1 minut Sublinieri

f891351ad9c00887f4ebb4ad04c26d5f.jpg

***

  • Ziua: Pestele de la cap se-mpute: Un preot are familie si el este capul acesteia. Daca mai e si doctorand, daca mai are si o dregatorie administrativa, cand se mai ocupa el de fiii sai duhovnicesti, cat timp si cata energie ii mai raman pentru asta? Ideea de “preot-manager” dincolo de hotarele parohiei este seculara, primejdioasa, sora buna cu aceea de preot-functionar al statului aparuta in vremea domniei lui Cuza si perpetuata pana la instaurarea comunismului. Asta ar vrea si Coloana a V-a a ateismului (“societatea civila”): un preot dezduhovnicit, debil sub aspectul marturisirii, catehezei si rugaciunii dar priceput la termopane, sarpante si canalizari. Un preot care se jeneaza de coliva si parastase si care are “pudoarea” sa nu predice viata vesnica si nemurirea sufletului, nici sa osandeasca pornirile necrestine. Un fel de popa Pripici din “O scrisoare pierduta“, om de casa al lui Catavencu, sau unul din distihul uitatului George Ranetti: “Vezi popi la alegeri imbatati de vin/Ce pacat, maestre, ca stai la Berlin“.

***

  • Laurentiu Dumitru: Declaratii inedite privind ecumenismul – “O declaraţie mai puţin cunoscută a fostului arhiepiscop al Atenei, Hristodul, privind ecumenismul: Ecumenismul, în înţelesul predominant de astăzi al termenului, este de bună seamă o erezie, deoarece înseamnă renunţarea la însuşirile fundamentale ale credinţei dreptslăvitoare, cum ar fi – de pildă – primirea “teoriei ramurilor”, adică că fiecare biserică deţine o parte din adevăr şi că noi, “bisericile”, trebuie să ne unim şi să punem laolaltă toate aceste părticele de adevăr pentru a forma un întreg. Noi credem că Ortodoxia este Una, Sfântă, Sobornicească şi Apostolească Biserică. Asta-i tot! Nu se poate tăgădui acest lucru, aşa că, prin urmare, oricine crede şi propovăduieşte contrariul se poate numi ecumenist şi este, astfel, eretic” […]
  • ORTODOXMEDIA:

DA! cu Claudiu Raducu

Manastirea Danilov – prigoana impotriva Bisericii

  • Crestinortodox.ro:

Parintele Dumitru Staniloae – La inceput a fost Iubirea – VIDEO (VIDEO)

Grupul Nectarie Protopsaltul – VIDEO (VIDEO)

Parintele Arsenie Papacioc – Despre Valeriu Gafencu – VIDEO (VIDEO)


Categorii

Pagini Ortodoxe, Presa

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare