Reviste ortodoxe despre alegerea IPS Teofan… si nu numai

1-04-2008 59 secunde Sublinieri

lumea-credintei.jpg

 

  • LUMEA CREDINTEI, aprilie 2008: Din editorialul lui Razvan Bucuroiu, intitulat “Libertatea(altminteri cam… amestecat pentru “gustul” nostru si cu o concluzie de-a dreptul nereala si siropoasa, dar… se poate trece peste asta), o marturisire frumoasa a unui ierarh, despre alegerea IPS Teofan ca Mitropolit al Moldovei:

“A fost un moment – cum sa va spun – cum n-am mai trait pana acum in Sfantul Sinod. (…) Candidatura Mitropolitului Teofan s-a vehiculat foarte tarziu si sunt convins ca nu la initiativa sa. Apoi, la momentul votului, am simtit – va rog sa ma credeti pe cuvant – prezenta si lucrarea Duhului Sfant. Cum asta? Foarte simplu. O simteam ca pe o adiere imperceptibila printre noi, aducatoare de multa liniste. Dar asta nu e tot. Ne simteam liberi, foarte liberi! Liberi de orice tensiune, dar si de orice calcule omenesti. Asa ca mana s-a dus pe hartie, aproape involuntar, spre TEOFAN…”

ipsbartolomeu-la-sicriul-ps-ioan-mihaltan.jpg

– De semnalat si reportajul La despartirea de PS Ioan Mihaltan cu un cuvant foarte puternic al IPS Bartolomeu Anania, din care redam:

 “Pentru ca a fost omul care a invatat Evanghelia cea adevarata in calitate de Dascal, a pastorit credinciosii in calitate de Pastor si a luat în serios Arhieria, pentru că Arhieria nu înseamnă domnie, ci în primul rând slujire şi smerenie şi ascultare! Arhieria adevărată se face pe brânci, şi nu de pe tron, iar el a înţeles acest lucru” (mentionam ca a fost de fata si a auzit aceste cuvinte si PS Sofronie al Oradei, “tristul” succesor al regretatului PS Ioan Mihaltan)

 

gand-si-slova.jpg

http://www.gandsislovaortodoxe.mirem.ro/pdf/gso20.pdf:
Am retinut in mod deosebit aceste articole:

Vremuri de prigoană (2). Piteşti după Piteşti – A. Isidor

Părintele Daniel Corogeanu a fost condamnat la 7 ani închisoare – Silviu Aroneţ

Taina Botezului şi unitatea Bisericii. Conceptul de “unitate baptismală” în viziunea ortodocşilor ecumenişti – Pr. Peter Alban Heers

Vrednic este? Vrednic, vrednic! – Silviu Aroneţ

Alegerea Mitropolitului Theofan a fost un semn bun al lui Dumnezeu – Filotheu Monahul

Uniţi cu Roma, dar nu cu România – Ierom. Eftimie Mitra


Categorii

Publicatii

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare