UE vrea sa controleze blogurile! (Stiri 2 iulie)

2-07-2008 2 minute Sublinieri

avjn7ss-dfa2a2c1b6899c315cb7bed69fc922fd.jpg

  • Eurosceptic:

UE vrea sa controleze blogurile!!!

UE are un nou “dusman de clasa”: bauturile energizante!Polonia refuza ratificarea Tratatului de la Lisabona

Europa este Europa, nu Uniunea Europeana!

Ierarhii lepadati de Ortodoxie continua sa slujeasca Liturghia ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat si sa locuiasca in resedintele chiriarhale ale Bisericii. In 1992, cand PS Irineu Pop s-a amestecat cu “Noul Ierusalim”, a fost expediat la Manastirea Nicula. Sinodul a fost atunci cat se poate de prompt. Acum, ierarhii nostri se tem de “Europa” mai tare ca de regimul comunist, evitand sa marturiseasca Ortodoxia si sa condamne schisma, erezia si apostazia. Asa cum in ’92 se gasisera niste trepadusi clujeni sa-l “sustina” pe PS Irineu, s-au gasit si acum “sustinatori” pentru Mitropolitul Nicolae intre ateii, sectantii, catolicii, greco-catolicii si boschetarii Timisoarei. Biserica, mai bine zis: Sfantul Sinod se afla in pragul unei crize majore. Se spune ca la sesiunea sinodala de saptamana viitoare PF Daniel va cere din nou amendarea Statutului si va face o noua incercare de papalizare, solicitand dreptul de veto pentru Patriarh; adica pentru sine. Numai ca din joaca asta cu Statutul sa nu apara in curand unul realmente nou, epurat de privilegiile discretionare ale ierarhilor… Fiindca oala da-n clocot. Nemultumirile si amaraciunile preotilor din documentarul Antenei 3 sunt doar varful ghetarului. Iar prigoana nu i-a descurajat. Intr-o brosura proaspat aparuta la Oradea, ierom. Visarion Moldoveanu si Parintele Eftimie de la Huta denunta marsaviile “ecumenice” ale Episcopului apostat Sofronie. Atat clerul de mir cat si cel monahal au depasit stadiul de “silenzio stampa”. In lumea ortodoxa suntem complet izolati, iar saptamana trecuta, legat de contenciosul jurisdictional asupra Basarabiei si Transnistriei, la Sinodul Bisericii Ruse, Alexei II a izbit cu pumnul in masa. Pumn pe langa care acela al patriarhului Daniel nu-i decat o manuta de domnisoara”.

***

Furtuni nemaintalnite lovesc California, dupa legalizarea casatoriilor homosexuale de Charles Coughlin (articol tradus de prietenii nostri Cristi si Madalina Lupu)

    “Un articol din Washington Post afirma “ca in cursul zilei de ieri, in nordul Californiei, pompierii continuau sa se lupte cu cele 850 de incendii. Dupa parerea unui oficial, incendiile au fost provocate de o nemaintalnita furtuna insotita de fulgere si traznete, fiind inregistrate mai mult de 5000 de fulgere. Echipaje de pompieri din Utah si Nevada au fost chemate la fata locului pentru a ajuta. Flacarile au parjolit mii de acri de padure si ameninta mii de locuinte“.

    Dar cat de neobisnuit ar putea parea acest lucru??

    Statisticile arata ca numarul incendiilor cauzate de furtuni a fost de 223 in anul 2004, iar in ultimii 20 de ani, numarul total al incendiilor cu aceeasi cauza a fost de 733.

    Deci, cu acesta furtuna la care ne referim a fost atins numarul record de incendii, mai mult de 5000 de fulgere, ceea ce de-a dreptul uluitor.

    In mod curios, toate acestea s-au intamplat la o saptamana dupa ce un tribunal din California legaliza casatoriile intre homosexuali. California este al doilea stat din America (dupa Massachusetts) care legalizeaza acest tip de casatorii. Doar cu o saptamana inainte, un articol din Reuters spunea statul California va incepe de indata sa oficieze casatoriile cuplurilor homosexuale pentru a oferi un exemplu celorlalte state care prevad casatoria posibila doar intre un barbat si o femeie.

    Luna trecuta, o decizie a Curtii Supreme de Justitie respingea interzicerea casatoriilor homosexuale, ceea ce a provocat imediat o modificare majora, reflectata in primul rand in formularile din certificatele de casatorie, unde termenii nu mai sunt de mire si mireasa ci de partea A si partea B.

    Poate multi americani isi amintesc de povestea biblica a Sodomei si Gomorei. In Geneza (Vechiul Testament) se spune cum Sodoma si Gomora au fost cele doua orase distruse de mania lui Dumnezeu pentru pacatele locuitorilor lor, pedepsiti cu foc si pucioasa trimise din cer. (Geneza 19, 24-25).

    In Geneza 18, Dumnezeu ii spune lui Avraam ca vrea sa stearga Sodoma de pe fata pamantului, insa Avraam il roaga s-o crute, ceea Dumnezeu promite daca va fi sa gaseasca in cetate macar 10 drepti. Dar ingerii lui Dumnezeu, nu gasesc decat un singur drept, pe Lot, nepotul lui Avraam. Drept urmare, orasul este distrus.

    La Geneza 19, 4-5, se spune ca ingerii ii spun lui Lot sa plece din orasul blestemat, sa se salveze impreuna cu familia lui, dar sub nici o forma sa nu priveasca in urma, la distrugere. Femeia lui Lot incalca aceasta porunca si este pe loc transformata in stalp de sare.

    La Iezechiel 16, 48-50, Dumnezeu acuza cetatea Ierusalimul ca este mai pacatoasa decat Sodoma,El aratand nelegiuirea Sodomei: “era ingamfata, traia in belsug si intr-o liniste nepasatoare, nu sprijinea mana celui nenorocit si celui lipsit, s-au semetit si au facut uraciuni blestemate inaintea mea“.

    Legalizarea acestui tip de comportament (homosexualitatea) in zilele noastre de catre un stat important al SUA reprezinta negarea a tot ceea ce socitatea civilizata a considerat mai dezgustator si pacatos de-a lungul existentei ei.

    Sunt sigur ca majoritatea ateilor, evreilor si liberalilor, cu conceptiile lor intelectual arogante, vor spune ca este de neconceput sa consideram ca acele fulgere ce au determinat numarul imens de incendii sa fie semne de la Dumnezeu. Dupa mine acest tip de atitidine aminteste de aroganta si nepasarea locuitorilor Sodomei, care traiau in desfranare si dispret fata de legile Domnului”.

     


Categorii

Pagini laice, Pagini Ortodoxe, Presa

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “UE vrea sa controleze blogurile! (Stiri 2 iulie)

  1. a propos, stiti cumva ce s-a intamplat cu oltenians.wordpress.com ?
    multumesc

  2. Sigur n-are legatura cu stirea de mai sus 🙂 Cred ca si-a sters singur blogul fratele respectiv. Probabil din pricina duhovnicului sau (nu stim, e o speculatie) pentru ca si altadata si-au anulat niste postari mai incomode ca urmare a dezacodului duhovnicului.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare