Pe drumul infaptuirii societatii multicultural dezvoltate (Noutati 12 decembrie 2008)

12-12-2008 3 minute Sublinieri

ACTUALIZAT

 dion.jpg

“Era de asteptat o asemenea decizie din partea guvernului irlandez. Pot sa pariez de pe acum ca Tratatul va fi votat de alegatorii irlandezi in 2009. Va avea loc o campanie de imagine mai buna, iar guvernantii le vor promite cetatenilor irlandezi ca vor fi introduse amendamente in privinta neutralitatii Irlandei si a altor probleme generate de acest tratat. Fireste, nu se vor tine ulterior de cuvant! In cazul ca poporul irlandez se va incapatana sa voteze negativ, n-ar fi imposibil ca rezultatele sa fie “ajustate” (conform principiului: nu conteaza cine si cum voteaza, conteaza cine numara voturile) – interesele sunt prea mari ca sa li se permita cetatenilor de rand sa-si spuna parerea! In acelasi timp, se va atinge si un alt obiectiv: se va spune ca, iata, exista democratie in cadrul UE! Chiar daca realitatea e cu totul alta.

As mai face inca o observatie, oarecum hazardata, dar n-ar fi imposibil sa fie adevarat ce spun. Nu cred ca scandalul cu “dioxina” din carnea de porc din Irlanda a fost intamplator! Mai degraba, eu cred ca UE a vrut sa dea o lectie guvernului irlandez, pentru a-i convinge si pe politicienii mai reticientii din aceasta tara. E curios ca anuntul guvernului irlandez in privinta organizarii unui nou referendum in Irlanda a venit doar dupa izbucnirea acestei “crize”, absolut artificiale in realitate

  • Lumea credintei: 

Papa Benedict despre ajutorul occidentului – Bani contra avorturi!

Un nou Patriarh al Rusiei pe 1 februarie

  • Interfax religion:

Two icons start giving myrrh on the eve of Alexy II’s death in a Sverdlovsk church – Doua icoane au inceput sa izvorasca mir in ajunul mortii lui Alexey al II-lea, intr-o biserica din Sverdlosk

Candidate for Patriarch should be a permanent member of the Holy Synod, Bishop Hilarion believes

“Crisis manager” should head Russian Church today

  • Bataiosu:

Obama nu-si uita radacinile evreiesti si nici mentorii evrei: Presedintele SUA ar putea semna un tratat strategic cu Israelul impotriva Iranului

Obama va garanta Israelului riposta nucleară a SUA în cazul unui atac iranian si va sanctiona Germania daca sprijina programul nuclear iranian

Zbigniew Brzezinski: “Presiunile pentru atacarea Iranului ar deteriora relatiile americano-israeliene”

  • Altermedia: 

Un europarlamentar britanic anunta “inceputul sfarsitului” Uniunii

Video: Agenda ezoterica

  • Antena3: 

Papa Benedict al XVI-lea: Statele bogate şantajează ţările sarace

Consens la Bruxelles: Reducerea poluării, relansarea economică şi ratificarea Tratatului de la Lisabona

Germania râde de politicile britanice de depăşire a crizei
Spunând că guvernul aruncă cu miliardele, Steinbruck întreba de ce Marea Britanie urmăreşte acum modelul cheltuielilor publice lansate de economistul secolului 20 John Maynard Keynes, scrie BBC. “Când întreb economişti pe care îi respect despre originea crizei, îmi spun că este creşterea finanţată de credite din ultimii ani şi decenii. NU este oare aceeaşi greşeală pe care o face toată lumea acum din nou, sub presiunea publică?

  • EvZ: 

Amintiri despre viitor: criza din 1929-1933

Tratatul UE, din nou la vot

  • Gandul: 

Guvernele UE, chemate să se salveze împreună de efectele crizei – VIDEO

Internet mai sigur pentru copiii europeni

  • Apologeticum:

Perspectiva creştină asupra avortului – pr. Ilie Moldovan

VACCINAREA nu ne scapă de : TUBERCULOZĂ, SMSS, POLIOMIELITĂ

Suntem oare răspunzători pentru răstignirea Domnului Hristos?

Aşteptaţi cumplita îm­plinire a celor din urmă cuvinte

Doctoria duhovnicească a pocăinţei

“Ce înseamnă pentru dvs. declaraţia de independenţă a Kosovo şi mai ales recunoaşterea ei de către marile puteri ale lumii?

Este o crimă pe care, de obicei, marile puteri o comit. Cu cât provoacă mai mult rău unei naţiuni, cu atât merg împotriva istoriei culturale a poporului respectiv. Recentul război din Irak o dovedeşte. Când ei au atacat Irak-ul şi soldaţii au fost prinşi furând din muzeele mesopotamice, iar când au fost întrebaţi de ce nu le protejau ei au răspuns că nu asta era prioritatea lor. În acest caz, poziţia strategică a Kosovo şi multe alte lucruri i-au determinat să recunoască legalitatea independenţei Kosovo şi crimele lor de război.

Când credeţi că Serbia va fi ceea ce a fost la începutul anilor ’90?

O să vă dau un exemplu. Am fost în România acum cinci ani. Ce progres a adus Europa aici? Vile peste vile, jeep-uri grămadă, trafic îngrozitor… nu sunt împotriva a fi european, spun doar că Dumnezeu îi binecuvântează pe cei care nu se grăbesc să facă parte din Uniune. Procesul europenizării nu face decât să aducă şi mai multe probleme, economice, de recesiune, pe care ţările din lumea a treia nu le au încă (…)

De ce e nevoie pentru a supravieţui?

Pentru a supravieţui trebuie să te victimizezi. Nu ca în Evul Mediu, când erai ars pe rug dacă spuneai ceva ce nu le plăcea să audă. Dar, dacă vrei să ai noroc, trebuie să fii creştin, să simţi că pentru ideile tale trebuie să fii pregătit chiar şi pentru a muri. Aşa s-a întâmplat şi cu mine. Am fost pregătit să mor pentru filmele mele!”

 kusturica.jpg


Categorii

Pagini laice, Pagini Ortodoxe, Presa

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “Pe drumul infaptuirii societatii multicultural dezvoltate (Noutati 12 decembrie 2008)

  1. Pingback: Sfarsitul Uniunii Europene? « bataiosu.ro
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare