Noutati 27 ianuarie 2009

27-01-2009 33 secunde Sublinieri

Categorii

Pagini laice, Pagini Ortodoxe, Presa

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

11 Commentarii la “Noutati 27 ianuarie 2009

  1. Va rog, ati putea posta cumva inregistrarea conferintei de la sala Dalles din aceasta seara? Am incercat sa o ascult pe net, dar nu am reusit. Multumesc mult.

  2. Am o intrebare si o rugaminte de indrumare catre cei de la Razbointrucuvant:
    -Se strand semnaturi completand petitia “Catre autoritatile bisericesti si ale statului roman” si se completeaza lista cu persoanele care adera la acest demers initiat de Parintele Iustin Parvu.
    -Am vazut ca a fost initiat un demers in justitie de catre avocatul Mihai Rapcea (dosarul nr. 543/2/2009 al Curţii de Apel Bucureşti Secţia a VIII- a Contencios Administrativ şi Fiscal, având ca petenţi Cabinet Individual de Avocatură Rapcea Mihai şi Asociaţia Adevăr şi Dreptate, iar ca pârât GUVERNUL ROMÂNIEI, în cauza având ca obiect cererea de suspendare a dispoziţiilor Hotărârii de Guvern nr. 1566/2008 din 25/11/2008 publicată in Monitorul Oficial, Partea I nr. 842 din 15/12/2008 pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 557/2006).

    Cum ne indrumati sa procedam?
    -Sa semnam petitia initiata de Parintele Iustin si in acelasi timp
    -Sa completam si “CEREREA DE INTERVENŢIE ÎN INTERES PROPRIU”,pe care sa o trimitem prin posta la Curtea de Apel Bucuresti, Sectia a VIII-a Contencios Administrativ si Fiscal cu sediul in Splaiul Independentei nr. 5, sector 4 Bucureşti sau pe fax, la nr. de fax: 021/319.51.76, adica sa devenim parte in procesul intentat de Mihai Rapcea Guvernului si care se va judeca in data de 11.02.2009?

    Va rugam indrumati-ne cum sa procedam!
    O varianta o exclude pe alta sau pot fi incercate ambele variante(si petitia si cererea de interventie in proces)?

    Va multumim si asteptam un raspuns din partea dumneavoastra!
    Doamne ajuta!

  3. Revenim:

    Am aflat ca avocatul Mihai Rapcea a fost/este yoghin, membru al organizatiei MISA a lui Gregorian Bivolaru si aparator al acesteia in instanta:

    http://nastase.wordpress.com/2008/03/20/di-nou-despre-misa/#comment-24951
    Domnule Nastase,
    Eu sunt una dintre persoanele implicate direct in povestea asta, fiind la acea vreme avocatul lui Gregorian Bivolaru si al Asociatiei MISA. Am fost si sunt totodata unul dintre practicantii yoga de la MISA. Oricum, ceea ce va scriu aici si acum reprezinta opinia mea personala, si nu ma fac purtatorul de cuvant al nimanui…

    A se vedea toate linkurile aici.

    Prin urmare, recomandam acum ferm A NU PARTICIPA la niciuna dintre actiunile acestuia.

  4. Acum am citit raspunsul din partea dumneavoastra.
    Initial am crezut ca este de bun augur sa particip la aceasta actiune si prin urmare ma pregateam sa trimit si eu o cerere de interventie. De asemenea am trimis link-ul catre toti cei din lista mea de mess/mail.
    Acum sunt confuz. Credeam ca este o modalitate de aparare a drepturilor constitutionale(libertatea religioasa).

    Oricum am deplina incredere in dumneavoastra, oamenii care administrati site-ul Razbointrucuvant astfel incat parerea dumneavoastra primeaza(desi nu cunosc personal pe nici unul dintre dumneavoastra, mi-ati castigat increderea prin articolele pe care le publicati si comentariile pe care le faceti).

    Sintetizand:
    1. considerati ca nu trebuie sa participam la acest demers in justitie alaturi de avocatul Mihai Rapcea.
    2. acum inseamna ca trebuie sa-i instiintez pe toti cei din lista mea si sa le spun sa nu dea curs acestei petitii.
    3. deduc faptul ca trebuie stranse in continuare semnaturi si trimise catre Parintele Iustin Parvu?

    Va rog sa-mi raspundeti pentru aputea sti ce este de facut!
    Doamne ajuta!

  5. @ George Alexandru:

    Este o modalitate corecta de aparare a drepturilor, numai ca noi, cel putin nu dorim si nu recomandam asocierea cu un membru MISA. Mai ales in ceea ce priveste mitingul. Insa fiecare este liber sa faca asa cum crede de cuviinta. Petitia respectiva este buna, dar e regretabil ca nu s-a gasit niciun avocat ortodox care s-o inainteze. Este exact ce lipseste ca tot acest demers al parintelui Iustin sa fie compromis mediatic, prin vehicularea asocierii cu orgiile lui Bivolaru. Nu inseamna insa ca acum trebuie sa va bulversati oamenii care deja au decis sa dea curs petitiei, care in sine nu este rea.

    Semnaturile care se trimit la Petru Voda individual nu au mare valoare, din pacate, ar trebui intocmite tabele atasate unui anume text, pentru ca nu se pot aduna sute de hartii, de la fiecare in parte, fiecare trecand, eventual, alte date. Stim ca s-au strans niste semnaturi dupa conferinta de marti de la Sala Dalles, nu stim insa in acest moment unde se mai strang aceste semnaturi (in afara celor online).

  6. De ce si pentru ce nu s-a publicat parerea mea?

  7. adica parerea mea referitoare la Proclu!Daca iubeati asa de mult adevarul nu stergeati comentariile mele!Nu erau nici deplasate,nici nu contineau termeni licentiosi,doar ca era adevarul!

  8. Parinte, iertati-ne, dar, oricat ati insista, nu avem cum sa va publicam defaimarile la adresa parintelui Proclu. Intelegem ca asta e parerea si perceptia dumneavoastra, dar, cel putin atata vreme cat si noi, personal, si inca multi, foarte multi altii (inclusiv preoti, ieromonahi si chiar un arhiereu) au fost acolo si s-au convins de darurile parintelui, de iubirea sa de pentru Biserica, pentru Adevar, iar invatatura sa a fost gasita curata si fara pata de orisicine, nimeni, dar nimeni gasind vreodata cea mai mica greseala in cele ale credintei, chiar nu avem cum, cu toata parerea de rau, sa tinem cont de ceea ce spuneti. Nu mai incercati, va rugam, nu veti reusi sa ne convingeti astfel decat ca aveti o problema personala. Tot ceea ce a sfatuit si invatat parintele a fost ziditor si mantuitor. Daca doriti sa fiti consecvent cu propriile sfaturi legate de ne-osandirea celorlalti, va rugam, cu tot respectul, sa incepeti de aici si sa nu semanati si dumneavoastra neghina indoielii. Va multumim!

  9. Dezbinarea asta oare de unde vine? Cine si-o fi bagat coditza? Rapcea e ortodox si practica si yoga. Gasiti alt avocat care sa faca ce face el daca puteti si daca nu va place. Oare de ce nu s-o fi gasit altul mai ortodox? Poate pentru ca toti sunt lasi? Cand a pastrat icoanele in scoli era bun si acum nu mai e?
    Uite asa profita si masonii si securistii iar noi vom ramane cu cipu’ si cu monitorizarea pentru ca faceti jocul celor care dezbina protestatarii. S-au facut 2 mitinguri pentru ca au fost dezbinati crestinii si cu cei cu drepturile omului. Acu alta dezbinare…

    Daca n-aveti coloana vertebrala sa-i sustineti pe cei care fac ceva si alaturi de care luptati n-o sa se aleaga nimic… Grecii si sarbii credeti ca au fost dezbinati cand au luptat sa obtina anularea pasapoartelor?

  10. @ Alin:

    Ne pare rau, dar a fi ortodox si a practica yoga (inca in forma cea mai periculoasa posibil, de la MISA) e o contradictie in termeni. Nu poti sa slujesti simultan pe Hristos si pe Satana. Pentru ca, poate nu stiti, practicile de acest fel (mai ales cand ajung la forme de tantra, care nici macar nu mai au legatura cu princiipile yoga, ci deja cu dezmatul orgiastic si cu pornografia) sunt asimilate vrajitoriei si tratate ca atare de Biserica. Iar despre cat rau a facut Gregorian Bivolaru si secta sa demonica de-a lungul acestor ani dupa Revolutie… sa dea marturie parintii celor racolati acolo si cei care au reusit sa iasa, cu mare greutate, din aceasta cumplita ratacire. Nu cred ca putem lupta impotriva unui mare drac (masonerie) intovarasindu-ne cu alt mare drac (vrajitoria MISA), dupa cum nu am accepta sa ne luam aliati pe masoni daca am lupta contra ratacirilor (pseudo)-yoghine. Nu e vorba numai de o asociere compromitatoare, ci de faptul ca lasam sa patrunda in noi si in mijlocul nostru cu totul altfel de duhuri, de influente intr-o lupta ce se vrea dusa pentru Dumnezeu. Imi pare rau, nu ne supunem aceluiasi Dumnezeu. Nu e de ajuns sa afisezi crucea si icoana, ca si vrajitoarele fac la fel, si ele se declara la fel de “ortodoxe”. E o mare inselare sa te faci frate cu dracu ca sa treci puntea sau sa crezi ca scopul bun scuza orice mijloace.

    Sincer, nu stiam cine a fost avocat atunci cu icoanele si, daca am fi stiut, am fi avut aceeasi atitudine ca si acum. (Acum inclinam sa credem ca a fost o strategie de infiltrare si legitimare, prin tehnica calului troian, prin castigarea increderii). Ne e greu sa vedem cum binecuvanteaza Dumnezeu asa ceva. Succesul unui demers nu este singurul criteriu, pentru ca el poate fi extrem de efemer, daca nu are ca temelie stanca Hristos. “Binele trebuie sa se faca in chip bun”, ne invata parintii, iar Domnul a zis: “Cine nu aduna cu Mine risipeste” si: “Nu stiti fiii ai carui Duh sunteti?”. Lupta asta nu trebuie ideologizata, nu trebuie transformata in altceva, iar parintele Justin pus la remorca altor interese, obscure. Mai bine sa pierdem cu Hristos, decat sa castigam cu slugile satanei. Dar noi stim ca, fie si rastigniti, cu Hristos vom fi, in sfarsit, biruitori. Biruinta este deja castigata!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare