O noua lovitura la adresa familiei in UK

3-03-2009 1 minut Sublinieri

 lesbianadoption.jpg

Si femeile pot fi trecute la rubrica “tata” pe certificatul de nastere, potrivit unei noi legi a Parlamentului britanic, ce va intra in vigoare din luna aprilie. In final, afirma criticii, “tata” va ajunge sa fie denumit “al doilea parinte”. Valorile familiei din Marea Britanie au din nou de suferit, dupa ce o hotarare a Parlamentului le-a dat posibilitatea mamelor singure, care au nascut un copil datorita fertilizarii in vitro, sa numeasca pe oricine drept tatal copilului, potrivit mail online. Si asta pentru ca noile reglementari nu interzic posibilitatea ca o femeie sa fie trecuta la rubrica “tata”. De asemenea, conform aceleiasi legi, “tatal” nu mai trebuie sa fie inrudit din punct de vedere genetic cu bebelusul si nici sa fi avut o legatura romantica cu mama acestuia. Astfel, femeile le-ar putea numi tata pe cele mai bune prietene ale lor, in final, titlul de “tata” s-ar putea transforma in “al doilea parinte”. Totusi, hotararea ridica numeroase probleme din punct de vedere legal. In cazul unei despartiri intre mama biologica si “tatal” femeie, acestea vor ajunge la tribunal pentru stabilirea drepturilor de vizitare si a pensiei alimentare. Schimbarile, care intra in vigoare din 6 aprilie, se vor aplica celor peste 2.000 de femei, care fac, anual, fertilizari in vitro utilizand sperma unor donatori anonimi. Noile reglementarile fac parte din controversata “Lege a embriologiei”, care a fost votata de Parlament, anul trecut. Autoritatea de fertilizare umana si embriologie (The Human Fertilisation and Embryology Authority) a declarat ca le va acorda cuplurilor de lesbiene, care au un parteneriat civil si au fost fertilizate in vitro, aceleasi drepturi pe care le au heterosexualii casatoriti.

Noua hotarare prevede ca “femeile care sunt fertilizate in vitro cu sperma unor donatori (sau cu embrioni creati cu sperma donata) pot desemna orice barbat sau femeie drept “tata” sau al doilea parinte. Singura exceptie o fac rudele apropiate”. Insa, criticii sustin ca rolul de tata va deveni unul pur simbolic, iar copiii sunt cei care vor pierde in final. Baronesa Deech, fostul presedinte al HFEA (The Human Fertilisation and Embryology Authority) a declarat ca noua practica va conduce la falsificarea certificatelor de nastere. “Aceasta hotarare pune drepturile parintilor peste cele ale copiilor. Este absurd ca orice persoana sa fie numita “tata” sau ‘al doilea parinte’ “, a mai adaugat aceasta”.


Categorii

Presa

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “O noua lovitura la adresa familiei in UK

  1. Se pare ca specia umana se degenereaza pe zi ce trece. Eu am spus si spun ca: “oamenii normali fac lucruri normale iar cei anormali fac lucruri anormale”. Pe zi ce trece cred tot mai tare ca o parte din oameni se transforma in animale. Din pacate aceste animale au si sustinatori – probabil tot niste animale. Ma ingrozesc la gandul ca nu stiu ce fel de specii vor iesi din copiii care cresc cu o astfel de educatie (din astfel de “familii”). Nu am suficiente cuvinte. Cuvantul -rusine- nu numai ca este bland dar nu are suficienta putere sa transmita greata care o provoaca. “Sfanta Fecioara, acopera-ne cu Sfant Acoperamantul Tau”.

  2. Nu este de mirare ca ne apropiem cu pasi repezi de sfarsitul lumii. Cat va mai fi ingaduit? Vor arde in iad acesti hulitori. La un moment dat se va umple paharul. Slava Domnului! Doamne-ajuta!

  3. omenirea ajunge mai rau decat sunt animalele! oamenii sunt mai rai decat fiarele si fac lucruri muuult mai degradante decat animalele. ce e un mare pacat pt oameni (pe langa multe altel pacate) e faptul ca in loc sa se foloseasca de constiita si de liberul arbitru in sens constructiv, inteligent si normal, se folosesc de constiinta ca sa dea legi una mai absurda si mai idioata decat alta. cat mai ingaduie Dumnezeu sa se degradeze lumea asta?! te uiti in jur si vezi din ce in ce mai putin figuri si fete normale, senine, frumoase…
    peste tot anormalul si decaderea este ridicata la loc de cinste1 exemplu nu mai e omul curat si simplu, nu, acela e marginalizat. ridicat in slava e cel care bea pana nu mai stie de el, conduce cu viteza unui nebun pe sosele, are bogatii si masini tari, sau si mai rau are drepturi de casatorie desi e homosexual. cum poate fi considerat asa ceva normal?!?!? sodoma si gomora cred ca au fost mici copii pe langa ce se petrece acum in lume! in loc sa avem un viitor format din vlastare normale, se creeaza un viitor pe tineri debili psihic, pt ca nu cred ca un copil provenit dintr-o astfel de familie, fara traditie, fara credinta, urmare a unei legi anormale, nu cred ca acel copil este normal! si de unde sa mai aiba el radacini sanatoase cand nici nu a aparut in pantecele mamei cu lumina de la Dumnezeu ci e in vitro…eu nu cred ca acesti copii din inseminari sunt cu luminita de la Dumnezeu…sau sunt!?
    se cloneaza, se fac tot felul de inseminari, se fac multee dar oare cate sunt 100% sanatoase si cu adevarat bune?! daca ne uitam in jur in loc sa vedem oameni sanatosi vedem pe an ce trece tot mai multi copilasi care se nasc cu probleme…Doamne fereste!
    Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui dumnezeu, miluieste-ne pe noi pacatosii si pe toata lumea ta! Amin!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare