PARINTELE NICOLAE BURLAN – PRIGONIT: Evenimentul Zilei denunta, iar Patriarhia vrea sa pedepseasca un vrednic preot marturisitor!

16-03-2009 2 minute Sublinieri

thumb500_vd_mg_9526.JPG

BISERICA SFÂNTA VINERI. Preotul bucureştean Nicolae Burlan i-a îndemnat pe credincioşi să se roage ca parlamentarii să voteze împotriva paşapoartelor biometrice.

„Li se dau ordine împotriva lui Dumnezeu”

„Să facem cu toţii un efort, să ne plecăm genunchii şi să citim o rugăciune care să le lumineze minţile politicienilor, care mâine (azi – n.r.) vor lua o hotărâre istorică. O hotărâre pentru Dumnezeu sau împotriva Lui. Sigur, noi ştim că de la Bruxelles li se dau ordine împotriva lui Dumnezeu, dar parlamentul fiecărei ţări se poate opune“, a predicat părintele din faţa altarului. Lumea din biserică s-a aşezat cuminte în genunchi, în aşteptarea rugăciunii.

Cei de afară, aliniaţi pe băncuţe, la soare, s-au arătat de acord făcându-şi cruci mari. Nimeni nu s-a pus în genunchi pe pietre. Între două tramvaie şi o maşină, toate urechile stăteau însă ciulite la boxele care aduceau în curte mesajul din biserică.

„Să cerem un referendum!”

„Mâine (azi – n.r.) se va decide asupra paşapoartelor biometrice. Se va stabili dacă vom fi însemnaţi cu toţii cu acel microcip, acel instrument satanic, purtător al cifrei 666, cifra Fiarei. Am tot aşteptat să se ia o hotărâre în funcţie de învăţătura lui Hristos. Mâine (azi – n.r.) se va lua decizia finală, la Senat“, striga, răspicat, vocea din boxă. În curte, câteva cruci de „Doamne, fereşte!”.

Noi trebuie să ştim de partea cui ne postăm: primim sau nu primim“, a continuat preotul. „Nu primim!”, s-au auzit, pe afară, câteva glasuri răzleţe. „Se pare că acei care ne conduc nu vor să ne dea această libertate de a alege. Ar trebui să le amintim că ei reprezintă acolo voinţa noastră, a creştinilor ortodocşi”, a mai spus părintele. „Doar noi i-am ales!“, s-a răţoit o bătrânică.

Putem să ne arătăm dezacordul faţă de paşapoartele biometrice. Putem să le cerem senatorilor să nu voteze. Ar trebui să le cerem să facă un referendum. Şi toţi, în cunoştinţă de cauză – pentru că acum, vă zic, nici ei, nici noi nu ştim ce-i cu paşapoartele astea – să spunem ce vrem“, a continuat predicatorul.

„Poporul vrea altceva decât cei de la Bruxelles”


Tot el le-a sugerat oamenilor ce se va întâmpla dacă, totuşi, senatorii vor vota „strâmb”, iar cifra satanică va ajunge pe mai multe documente. La paşapoarte vom renunţa. Nu vom mai călători. La permis, de asemenea, vom renunţa. Şi vom folosi mijloacele de transport în comun. „Dar, până în 2011, semnul Fiarei va ajunge pe buletinele noastre. Ce vom face atunci? La acestea nu putem renunţa. Fără ele vom fi un nimeni, nişte terorişti!!!“, a protestat preotul şi lumea iar s-a crucit.

După mai bine de zece minute de pledoarie, revenind la „ziua istorică”, preotul a reluat: „S-ar cuveni, dar, să ne rugăm pentru luminarea minţii senatorilor. Trebuie să ne arătăm voinţa noastră de creştini ortodocşi. Poporul vrea altceva decât vor cei de la Bruxelles! Dumnezeu nu ne va lăsa! Şi vă îndemn ca rugăcinea pe care o vom citi să o continuaţi acasă, cu post şi alte rugăciuni“, a încheiat părintele, nu înainte de a-i îndemna pe creştini să vină la mitingul împotriva paşapoartelor biometrice, care se va organiza astăzi, între 14.00 şi 16.00, în parcarea din faţa Senatului, la Palatul Parlamentului.

Preotul Burlan a recunoscut că a ţinut o rugăciune pentru luminarea minţilor politicienilor. Întrebat însă dacă nu cumva a încălcat îndemnul Patriarhiei Române, părintele a răspuns: „Dumneavoastră o ştiţi mai bine (n.r. – poziţia Patriarhiei), noi umblăm cu rugăciunea. Şi noi tot la calm îndemnăm, şi la rugăciune. Nu vreau să comentez mai mult, eu ştiu cum este privit acest subiect de presă şi îmi rezerv acest drept. Doamne ajută!“, a încheiat părintele Nicolae Burlan.

Gestul preotului din Capitală a fost calificat ca fiind „în afara disciplinei bisericeşti” de către purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, preotul Constantin Stoica. Şi purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopei Bucureşti a spus că va fi demarată o anchetă în ceea ce priveşte acest caz, iar dacă faptele vor fi confirmate, preotul Burlan va fi pedepsit, „mai ales că suntem în Post”.

constantin-stoica.jpg


Categorii

Presa

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

79 Commentarii la “PARINTELE NICOLAE BURLAN – PRIGONIT: Evenimentul Zilei denunta, iar Patriarhia vrea sa pedepseasca un vrednic preot marturisitor!

<< Pagina 1 / 2 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

  1. Jalnic!
    tovarasul parinte Costel si sinodul intrec orice masura a bunului simt!!!
    pietrele vor striga, de vor crapa pamantul in doua, Doamne fereste! daca noi nu facem ceea ce trebuie facut.Dar, bineinteles, multi dintre noi, vor avea un avant, dupa care se vor supune ca odinioara cuvintelor mai-marilor acestei lumi, ca d ex ceausescu:”liniste, liniste tovarsi, treceti la locurile voastre!” noapte buna, iubit popor roman ortodox
    iertare!

  2. Nu stiu ce sa zic dar consider ca a facut ceea ce trebuia sa faca … poate gresesc zicand asta dar in fine. Sunt ferm convins ca Domnul ne’a pedepsit pt pacatele noastre si a ingaduit cui nu trebuia sa ajunga acolo sus la conducere…

    Doamne pazeste’ne!

  3. patrirhul si sinodul ar trebui sa fie slujitorii oamenilor aratandu-le calea spre Dumnezeu dar acum le arata calea spre dumnezeul lor.Pastorul turmei este Iisus Hristos.Oameni buni daca Iisus vine cand se va implanta cipul,astia sant in stare sa-i implanteze cipul si sa-l rastigneasca din nou,pt ca le strica planurile.
    “25.Dar Iisus,chemadu-i la Sine a zis:Stiti ca ocarmuitorii neamurilor domnesc peste ele si cei mari le stapanesc.
    26.Nu tot asa va fi intre voi,ci care intre voi va vrea sa fie mai mare sa fie slujitorul vostru.
    27.Si care intre voi va vrea sa fie intaiul sa va fie voua sluga.
    28.Dupa cum si Fiul Omului n-a venit sa I se slujeasca,ci ca sa slujeasca El si sa-si dea sufletul rascumparare pt multi.Matei 20.

    10.Vedeti sa nu dispretuiti pe vreunul din acestia mici,ca zic voua:Ca ingerii lor, in ceruri, pururea vad fata Tatalui Meu,Care este in ceruri.
    Matei 18.”

  4. Cum am zis acu vreo 2 zile, un imbecil (Stoica)…

    Sunt curios daca au sa-i faca ceva acestui preot. Sa vezi atunci mitinguri!

    Niste nenorociti!

  5. Cartea parintelui Savatie Bastovoi “Audienta la un demon mut” isi dovedeste inca o data veridicitatea…

  6. Bravo parintelui!Acum e vremea când se cerne credinţa cea adevărată de calea cea rătăcitoare.Acum vedem cine este cu Hristos şi cine este împotriva Lui.Poate nu întâmplător bunul Dumnezeu a îngăduit această piatră de încercare , România fiind printre primele ţări care este încercată de “mania” cipurilor. Este vremea să ne dovedim credinţa, să ne-o apărăm şi să o mărturisim. Din toată tulburarea asta cu cipurile trebuie să vedem şi un lucru bun, acela că avem prilejul să fim puşi la încercare, să se dea pe faţă cei care sunt slugi bune de cei ce slujesc rău.Este vremea muceniciei adevărate. Doamne Iisuse Hristoase, Preasfântă Născătoare de Dumnezeu nu ne lăsa la greu, arată-ne tuturor lumina Paştilor, Lumina cea mântuitoare. Doamne ajută şi iertaţi.

  7. As vrea sa luam aminte asupra faptului ca insusi Sinodul s-a implicat si a cerut guvernantilor sa nu fie obligatorie acceptarea pasapoartelor biometrice si respectiv sa se poata cere vechiul tip de pasaport.

  8. @ Irina:

    Cred ca nu sunteti bine informata sau ati inteles gresit. Am comentat la vremea respectiva, si nu numai noi, puteti vedea aici:

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2009/02/26/decizia-sinodului-problema-actelor-biometrice-preocupare-excesiva-pentru-lucruri-trecatoare/

  9. Multumim parintelui. Ar trebui sa fim cat mai multi asa. Doamne-ajuta!

    Ionel Iorga

  10. Pingback: Război întru Cuvânt » DR. KATHERINE ALBRECHT SE ADRESEAZA PARLAMENTARILOR ROMÂNI: “Chem pe toţi oficialii români să respingă tehnologia RFID”
  11. Ce sa comentez ?! Indraznesc sa ma folosesc de ceea ce au spus altii…: “Ce este greu ? A se cunoaste pe sine ! Ce este usor ? A da sfaturi…!
    (Thales din Milet)
    Numai bine!

  12. Iertati-ne, stimata Doamna, dar nu intelegem legatura citatelor pe care le dati cu subiectul. E ultimul comentariu de acest fel pe care-l mai publicam. Va multumim!

  13. @ IronLung:

    Ne-ar trebui si traducerea din germana.

  14. Doamne ajuta !

    IMPORTANT: cum il putem sprijini pe Parintele Nicolae ?

    poza de mai sus – cea cu preotul Constantin Stoica – emana o nota de emfaza ….gresesc eu ?

    din cate stiu, si nu stiu eu prea multe, Sfintii Parinti – pe care suntem chemati sa-i urmam, nu-i asa ? – erau TARE-TARE smeriti !

    in fine, Bunul Dumnezeu le va orandui pe toate in bine , ca intotdeauna , ce strica omul drege Bunul Dumnezeu !

    asa sa ne ajute Dumnezeu !

  15. Pai e subtitrat in engleza…
    Daca va referiti la un transcript in romana…o sa-l fac.

  16. Iata un preot marturisitor! Dumnezeu sa-l intareasca si sa-l ocroteasca de cel rau. Ma bucur nespus ca avem preoti marturisitori care ne incurajeaza si pe noi cei mici sa luptam pentru credinta si libertate!

  17. Un adevarat preot, demn de jertfa mucenicilor.

    Da, biserica va dainui pana la sfarsitul veacurilor, prin acesti slujitori ai Adevarului si prin noi, cei care umplem bisericile Duminica, la Sfanta Liturghie.

    Doamne ajuta!

  18. Doamne ajuta!
    Dumnezeu sa ne dea curajul marturisirii si noua nevrednicilor, caci si noi turma cuvantatoare trebuie sa ne urmam pastorul!

  19. Apara-l, pazeste-l si intareste-l Doamne,caci pe Tine slujeste!

  20. Doamne ajuta!
    Dumnezeu sa ii rasplateasca Parintelui Nicolae cum stie El mai bine! Sfintia sa nu este singur!
    Parintele meu duhovnicesc, a mers la senatorii judetului nostru si i-a rugat in numele credinciosilor sa voteze impotriva acestor documente dracesti. Dumnezeu sa ne ajute in lupta cea buna!

  21. Pingback: Stiri de criza - surse interne « Zona de criza
  22. VREDNIC ESTE! AXIOS! DIGNUS EST! un preot care are curajul sa spuna adevarul chiar daca altora nu le convine , in sfarsit; trebuie sa fie cineva care sa apere libertatea omului, iar daca biserica nu o face, atunci cine????????

  23. Era bine daca existau sute de preoti care sa fi procedat asa. Atunci nu stiu daca s-ar mai fi apucat cineva sa-i nominalizeze pe ,,neascultatori”.

  24. Parintele Nicolea nu este singur. Si cine il cunoaste poate sa-ti transmita acest mesaj. Sunt alaturi de el. Si nu sunt singurul preot.

    Pr. Vasile

  25. Rog pe Bunul Dumnezeu sa-l intareasca in credinta pe credinciosul sau slujitor, parintele Nicolae ! Patriarhia daca alege ca sa slujeasca diavolului este treaba ei. Patriarhia trebuie sa fie constienta ca Biserica este a lui Hristos iar Biserica suntem noi credinciosii ! Fiecare suflet ortodox care ramine cu Hristos respectind fagaduinta de la sfintul botez :”MA LEPAD DE SATANA SI DE TOATA LUCRAREA LUI ! AMIN !
    MA LEPAD DE SATANA SI MA UNESC CU HRISTOS ! AMIN !”, fiecare suflet alcatuieste Sfinta Biserica ortodoxa a lui Hristos ! Daca domnii de la Patriarhie cred ca pot sa aduca Biserica lui Hristos ca s-o puna sub stapinirea satanei, se inseala amarnic saracii !!! Sa ne fie mila de sufletele lor si sa rugam pe Bunul Dumnezeu sa-i trezeasca !
    Noi credinciosii suntem liberi ca sa alegem pe Hristos !!!!!!! Nimeni si nimic din lumea aceasta (adica duhul ei intunecat) nu ne poate opri ca sa raminem cu Domnul nostru Iisus Hristos Dumnezeul cel cu Adevarat Viu !!! Daca noi raminem cu El si El va ramine cu noi !!!!!!!!
    Domnii de la Patriarhie sa fie constienti de acest lucru ! Dinsii ce aleg, aleg pentru dinsii !!!!!

    DOAMNE MINTUIESTE TOATE SUFLETELE ! STIU CA TU POTI PENTRU CA TU ESTI DUMNEZEU !!! AMIN !!!

    Mircea pacatosul

  26. “Fiule! Când vrei să te apropii să slujeşti Domnului Dumnezeu, găteşte-ţi sufletul tău spre ispită.Încordează inima ta şi fii tare şi să nu te tulburi în timpul încercării.Lipeşte-te de Domnul şi nu te depărta, ca să fii înălţat la sfârşitul vieţii.Tot ce ţi se va întâmpla, primeşte cu plăcere şi în necazurile tale fii îndelung-răbdător.Că în foc se lămureşte aurul, iar oamenii cei plăcuţi Domnului, în cuptorul smereniei.”
    (Eclesiasticul 2, 1-5)

  27. Nu inteleg atitudinea patriarhiei (voi scrie cu “p” nu cu “P”). patriarhia incepe din ce in ce mai mult sa semene cu Inchizitia… s-ar putea sa gresesc? Poate sunt tendentioase vorbele mele, dar experienta mea in teologie poate confirma acest lucru. Nu inteleg de ce cei mari au proasta conceptie ca, daca cineva nu este de acord cu ei, ceilalti gresesc? Sinodul nu este infailibil, singurul care este infailibil este Hristos.

    Cei care se opun biometriei nu se opun patriarhiei, dar patriarhia ii considera dusmanii ei. cei ce se impotrivesc biometriei nu vor sa se rupa de biserica, ei nu vor alta patriarhie, alta confesiune, alta religie, ei vor ca “parintii” lor din Dealul patriarhiei sa le propovaduiasca pe Hristos, oriunde in orice situatii… Dar, lucrurile nu stau asa dupa cum vedem…

    Credinta si rugaciunea sunt bune, dar statul pe bara nu foloseste la nimic, vorba cuiva: singurul lucru ca raul sa triumfe este ca oamenii cu adevarat buni sa nu faca nimic. patriarhia ne indeamna sa ne rugam, si bine face, dar in rest nu rezolva problema, acelasi lucru s-a intamplat si in comunism. Poate ca ii e teama sa nu greseasca si incearca sa pastreze calea de mijloc, producand confuzie. Dar, se pare ca prin d-l Stoica isi intareste pozitia anti-credinciosi si anti-ortodoxa. d-l Stoica nu incearca decat sa ameninte cu anchete, de aceea propun MAI-ului sa ii ofere un “post” la ei in ograda, unde ancheta e legea… sa mi se ierte ironia.

    Ce e de facut? Cred ca e o intrebare normala pe care ne-o punem fiecare. Deocamdata, eu nu am un raspuns personal, dar il intrevad: sa urmam indemnele duhovnicilor acestui neam, adica sa ne rugam, sa nu ne rupem de biserica, sa credem ca pana la urma Dumnezeu ii va indrepta pe cei din Deal, poate pentru credinta noastra, dar daca nu se va intampla asa, sa nu disperam, ci sa ne pregatim duhovniceste, dar sa iesim si in strada sa ne marturisim pasnic credinta si drepturile ca madulare ale cetatii.

    Nepasarea noastra va fi aspru judecata!

  28. Vrednic roman, vrednic slujitor care a gasit ocazia sa isi inmulteasca talantii prin chemare la discernamant, la rugaciune obsteasca. Cati preoti il vor urma pe Hristos atunci cand nu se vor mai putea eschiva in nici un fel? Ma cutremur la gandul judecatii unui preot ratacit: caci are de dat seama pentru toti cei din parohie pentru care nu a mai fost model si indrumare…Slava lui Hristos, Cel care a biruit lumea si intunericul!
    Parintele Burlan va fi pedepsit pentru ca a ,,indraznit” sa-i urmeze lui Hristos dupa pilda sfintilor parinti marturisitori in noianul de erezii si rataciri??!!… De catre cine? De catre tov. Stoica, cel dintai in-chipat cu auto-proclamata mandrie sfidatoare??…S-a dezlantuit prigoana crestinilor de catre ,,crestini”! Oare cine ricaneaza pe margine hohotind satisfacut in barba-i deasa?…

  29. Parintele Nicolae este un preot luptator, ctitor de biserici,blind si smerit,adevarat preot ortodox( il cunosc de 29 de ani,am fost colegi in Protoieria Valenii de Munte)ma alatur si-l sprijin,ce a predicat duminica 15 Martie a fost adevarul,pe care nu trebuie sa-l ocolim.Frate Nicu,sunt cu tine, la Lupta cea mare,nu te speria de MARIONETELE din dealul PATRIARHIEI!!!!

  30. Parinte Nicolae, va multumim din suflet si noi romanii din strainatate. Oameni buni, sprijiniti, ajutati astfel de voci curajoase, fiti uniti si solidari. Ganditi-va ca pasaportul biometric a fost introdus in Finlanda deja in anul 2006 fara nici un fel de dezbatere publica. Completarile vin pe parcurs incetul cu incetul, ca de exemplu introducerea amprentelor care va incepe din vara acestui an. Poporul roman are autoritate si identitate crestin ortodoxa, si poate sa NU primeasca ceva care contravine identitatii lui.

  31. Sarut mana Prea Cucernice Parinte Nicolae!

    IISUS HRISTOS, Domnul si Dumnezeul nostru va apara, de cine sa va temeti atunci? De efemere pareri omenesti, supuse si ele greselii?

    Chiar daca aceste pareri gresite apartin unor cleici, dumneavoastra ati ales lupta cea dreapta, drumul cel bun catre Hristos, catre inima adevaratilor credinciosi.

    Luptati pentru noi cei prea lasi si pentru unii Inalti Lasi sinodali si nesinodali, in fond niste bieti oameni si ei. Sa va fie mila de ei! Rugati-va pentru bietele lor suflete ratacite si prostite de … tatal pasapoartelor biometrice!

    Avem si exemple bune in Sinodul BOR, nu disperati parinte, 99,9% dintre adevaratii crestini ortodocsi sunt de acord cu ceea ce faceti dvs, dar din pacate suntem LASI si SLABI si TRADATORI si MINCINOSI si LACOMI si IUBITORI DE AVERI SI SCAUNE, niste mici, sau mari Iude.

    Prea cuviosia dvs a ales calea fericirii vesnice, chiar daca drumul spre Golgota este, in acest caz, unul….. biometric.

  32. Parinte Nicolae,nu avem cuvinte de multumire catre bunul Dumnezeu ca v-a daruit parohiei noastre.Va suntem alaturi si va urmam cu credinta ,caci noi suntem turma iar Sfintia Voastra ,Pastorul. Rusine! celor care astazi s-au temut de-o binecuvantata rugaciune facuta pentru binele crestinilor .Nu-i recunoastem ,nu ne reprezinta ! Singurul cap al Bisericii este HRISTOS!!1 pe El il recunoastem, cu El vom birui !Iertare.

  33. Din pacate il cunosc pe parintele Constantin Stoica din tinerete, cand era un preot in devenire si canta ingereste colinde bisericesti in preajma sarbatorilor de iarna.
    Pacat ca s-a transformat atat. Se pare ca dorinta de a pastra un scaun bine infipt si o pozitie materiala buna i-a luat mintile. Mi-e rusine sa marturisesc ca l-am numit prieten pe vremuri.
    Cred ca toate aceste incercari prin care trebuie sa trecem uniti, asa cum ne vrea Parintele nostru Iustin Parvu, sunt accentuate acum, in Sfantul Post al Pastelui. Sunt incercari pe care, daca le vom trece, vom fi luminati.
    Sa ne dea Dumnezeu puterea de a rabda umilinte si de a ne strange intru sprijinul celor ca Parintele Burlan.
    Si sa nu uitam totusi ca o mare incercare a Postului nu este de a ne abtine de la alimente, ci de a ne ruga pentru cei rai, pentru dusmani. Asadar sa ne rugam ca Domnul sa le readuca buna credinta in suflete si celor care ne vand fara voia noastra satanei.
    Doamne ajuta!

  34. Am fost prezenta la slujba de duminica si pot sa spun ca lucrurile nu stau chiar asa!Parintele Nicolae a repetat de multe ori ca ar fi mai bine ca noi,crestinii sa ne rugam pt luminarea mintilor alesilor nostri.Sfintia sa nu a indemnat la protestul din strada,nu cred ca a avut intentia de a anunta acel miting,imi amintesc ca cineva din multime i-a trimis un bilet pe care scria ca acesta va avea loc.Cu siguranta doresc sa reduca la tacere un om minunat!Parinte Nicolae,suntem alaturi de sfintia dvs si Bunul Dumnezeu nu ne va lasa!

  35. Doamne ajuta!
    Maica Domnului sa-l ocroteasca si sa-l binecuvanteze pe Pr Nicolae!

  36. Slava Tie, Doamne, ca Te-ai pogorat sa aduci dreptatea Ta dupa care flamanzim.
    Acum se desparte graul de neghina, acum ii despart ingerii pe cei drepti de ticalosi.
    Parintele Nicolae (si nu numai el) nu poate fi “impacat” cu tov. Stoica & Co., caci “ce intelegere poate fi intre Hristos si Veliar?”.
    Nu ne vom rupe noi de ei ci “ne vor rupe ei”.
    @Ion:
    Oglinda “celor din deal” este mai degraba Sinedriul, decat Inchizitia.
    Cat despre indreptarea lor…indreptarea lui Iuda.

  37. @ Radu Mariana:

    Da, si noi am aflat ca asa a fost si foarte probabil a fost o provocare a celor de la Evenimentul zilei, in complicitate cu cei din “Deal” pentru a-l linsa si executa pe parintele Nicolae. Este o metoda tipic bolsevica. Lingaul popa Stoica, ca si in cazul Tanacu, nici nu asteapta sa vada DACA se verifica sau nu delatiunea ticaloasa (ce spun canoanele, parinte, despre para la adresa unui preot?!!?) si vorbeste IMEDIAT despre ‘pedeapsa’, folosind, in plus, abuziv si fariseic si motivul “postului” (ca si cum in Post nu mai trebuie sa ne aparam credinta, libertatea, viata, ci trebuie sa ne smolim fetele si sa ne prefacem ca nu mai vedem nimic din raul inconjurator?!).

    Trebuie spus ca in ancheta bisericeasca mai este si parintele Mihai Aldea, pentru curajul de a iesi public in emisiunea de la Antena 2 si de a-l infrunta pe masonul Prigoana.

    Dictatura neo-bolsevica si prigoana dinauntrul Bisericii au inceput in forta!

  38. Dragii mei,
    mă bucur nespus ca in aceste vremuri grele pentru poporul nostru iubit de Dumnezeu(căci Domnul cand ne dă greutati ne iubeste – si slava Domnului că ne-a iubit intotdeauna), avem de partea noastră preoti demni , care cu riscul atragerii a tot felul de “binecuvantari” ale ierarhilor noştri, marturisesc pericolele la adresa sfintei noastre biserici pregătite cu atata viclenie de antemergătorii lui antihrist…Stau si mă intreb, ce fac sărmanii nostri frati de la sate, acolo unde nu există internet, iar informatiile ajung doar prin comunicatele oficiale ale purtatorilor de cuvant(dar vai, ce cuvant…căci la inceput era Cuvantul)..Am rămas profund ….ingandurat ieri, cand am intrat pe site-ul Patriarhiei si am observat ca din toti mitropolitii pentru care erau specificate locurile unde vor oficia Sfanta Liturghie, singurul omis( oare este intamplător?) este stalpul ierarhiei bisericesti Ortodoxe din Romania(părerea mea ) la acesta data,mitropolitul Clujului, IPS Bartolomeu…Domnul sa ajute pe tot poporul roman, pe scumpii nostri parinti Iustin PARVU, Arsenie PAPACIOC,părintele PROCLU si multi altii, imi cer iertare că nu pot să-i mentionez pe toti, pe care Domnul i-a harăzit ca purtătorii de cuvant ai trairilor noastre sufletesti…

  39. Celor din Deal,nu le pasa de crestini,nu au in vedere aspiratia noastra catre Hristos…. cei din Deal au format o casta,care,cu uimire observam ,ca de fapt incearca sa impuna majoritatii ,o linie care nu are a face cu ortodoxia ,cu vietuirea sfintilor Parinti….Vedem cu uimire ca ei de fapt se folosesc de noi…..Cat o sa ii mai rabde Dumnezeu?

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare