“COLTII” STAPANITORULUI ACESTEI LUMI INFIPTI IN INIMILE NOASTRE (Noutati de presa 8-9 iulie 2009)

9-07-2009 3 minute Sublinieri


REALITATEA.NET – Măicuţele de la Mănăstirea Cârnu, pe care Episcopia a vrut să le mute într-un alt lăcaş, s-au baricadat în interior

Episcopia Buzăului şi Vrancei doreşte ca primarii să apere ordinea publică şi să respecte principiul autonomiei bisericeşti

COMUNICAT DE PRESĂ: Vizită canonică la Paris şi participare ecumenică la Lyon

În perioada 9-17 iulie 2009, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, însoţit de o delegaţie a Bisericii Ortodoxe Române, va efectua o vizită canonică în Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale şi Meridionale cu sediul la Paris şi va participa la cea de-a treisprezecea Adunare Generală a Conferinţei Bisericilor Europene, care va avea loc la Lyon, între 15 – 21 iulie 2009.

  • Cotidianul: – Fariseii (“deontologii”) de profesie ai “societatii civile” propun – ca doar asta e tot ce stiu sa faca, nu au alta treaba, decat se execute comenzi ideologice – primele masuri de cenzura politic-corecta a activitatii pe internet:

Bloggerii români vor avea cod deontologic

Codul de autoreglementare online va fi implementat în primă fază la nivelul blogurilor, pentru ca ulterior să fie extins la întreg mediul virtual.

Atacurile la persoană, insultele, afirmaţiile rasiste, homofobe sau sexiste nu au ce căuta nici în mediul online, atrag atenţia reprezentanţii Agenţiei de Monitorizare a Presei (AMP) şi ai proiectul PHARE “Stop Prejudecăţilor despre Etnia Romă!”, care şi-au propus să creeze un cod deontologic pentru mediul virtual. Normele propuse de AMP şi de SPER au fost discutate şi cizelate într-o întâlnire desfăşurată marţi, la sediul Agenţiei de Monitorizare a Presei, la care au participat reprezentanţi ai AMP şi SPER, jurnalişti şi bloggeri. Forma finală a codului urmează să fie definitivată în perioada următoare. În esenţă, normele cuprinse în el vizează evitarea atacurilor discriminatorii şi a prejudecăţilor şi stereotipurilor legate de rasă, vârstă , sex, orientare sexuală, religie, etnie, dizabilitate, aspect fizic sau statut social”.

(iata si reactiile, inca destul de timid, ale unor jurnalisti-bloggeri crestini: Mihnea Maruta: E benefic un cod deontologic pentru bloguri? si Alin Fumurescu: …hopa! Urmeaza sa ma autoreglementez cu un cod deontologic!)

…intr-adevar, asta e drumul spre iadul totalitar.

  • Gandul:

„Anti-icoana“ Madonna, boicotată de biserică în Estul Europei

Deşi vedete care să-şi afişeze amoralitatea au existat în toate vremurile, specific Madonnei rămâne atacul constant asupra simbolurilor creştine. Ea nu s-a sfiit nici să apară „crucificată” pe scenă, în 2006. Explicaţia ei pentru ceea ce catolici,  ortodocşi (dar şi evrei şi musulmani!) din întreaga lume au condamnat? „Spectacolul meu nu e nici anti-creştin, nici sacrilegiu, nici blasfemie, ci mai degrabă, o pledoarie pentru public să încurajeze omenii să se ajute unul pe altul şi să vadă lumea ca pe un întreg unificat”.

– Este foarte graitoare orientarea unor trusturi, in functie de cum “ambaleaza” anumite stiri. Iata cum titreaza Gandul stirea despre enciclica Papei, propunerea Papei pentru un Guvern Mondial (care era de departe marea bomba) fiind trecuta in plan secund:

Papa condamnă corupţia bancherilor şi politicienilor lumii

Totusi, iata ce au retinut, spre final, chiar si cei de la Gandul:

Capul Bisericii Catolice cere un guvern mondial „cu colţi adevăraţi”

Papa a cerut şi înlocuirea Organizaţiei Naţiunilor Unite, căreia îi lipsesc „colţii”. În schimb, lumea ar trebui să fie condusă de un organism care să monitorizeze în mod adecvat pieţele financiare, să poată stăvili actuala criză economică şi să prevină apariţia unei noi crize. De asemenea, o astfel de instituţie ar trebui să asigure securitatea alimentară pentru populaţia planetară, să protejeze mediul şi să se ocupe de fluxurile migratorii. Altfel, globalizarea riscă să atragă o criză mondială pe toate palierele societăţilor.

Tema unei noi ordini mondiale, exprimată fie prin ideea unui nou sistem financiar, fie prin ideea unei guvernări unice a început să fie amplu dezbătută, în special după declanşarea crizei economice.

Dacă premierul britanic Gordon Brown spunea nu demult că este nevoie de o nouă reconfigurare financiară, subiectul a fost reluat ulterior de Angela Merkel, de preşedintele francez Nicolas Sarkozy dar şi de alţi lideri ai lumii prezenţi la diferite reuniuni internaţionale.

A venit rândul Papei Benedict al XVI-lea să-şi exprime poziţia cu privire la această temă sensibilă. Astfel, în cea de-a III-a Enciclică din pontificatul său, dată ieri, cu puţin timp înainte de începerea summitului G8, Suveranul Pontif a declarat că o nouă ordine financiară mondială este mai mult decât necesară.

  • Ziua:

Otrava la raft in Cora si Selgros

Dezastru total la supermarketurile de cartier

(a se revedea, din editiile precedente, si: Carrefour criminal, Kaufland de puscarie, Verificarile ZIUA, Moartea din galantar)

  • Hotnews – reincep in forta campaniile de inspaimantare a populatiei pe tema “terorismului” si a “gripei porcine”, doua din marile minciuni mondiale:

VIDEO Un film postat pe YouTube infatiseaza decapitarea unei replici a Statuii Libertatii din New York. Clipul se incheie cu mesajul “Moarte Americii!”

Gripa porcina a transformat Buenos Aires intr-un oras-fantoma. 70 de argentinieni au murit din cauza virusului

Detaliile crizei: Harta sectoarelor bugetare care anunta zero bani pentru salarii sau cheltuieli curente

Ministerele Sanatatii, Justitiei, Educatiei si al Transporturilor anunta probleme cu plata salariilor catre angajatii din spitale, judecatori, profesori sau personalul CFR. Spitalele din Capitala si cele din tara au anuntat ca mai au bani pentru a platii salaraiile doar pana in luniile august-septembrie, desi acum o luna minstrul Ion Bazac sustinea ca are bani pentru pentru tot anul. In Justitie, magistratii au ramas fara sporul de 50%, dar mai multe instante si Procurorii DIICOT au anuntat ca au ramas fara bani de cheltuieli curente. Profesorii se plang ca nu isi primesc lefurile, iar primariile acuza Ministerul Educatiei ca nu vireaza banii. Ministrul Berceanu a anuntat ca la CFR s-au epuizat banii pentru plata salariilor, intre timp 40% din angajatii CFR Marfa au intrat in somaj tehnic.

Liderii G8 au decis reducerea gazelor cu efect de sera la 50%, pana in 2050

  • Adevarul: 

Gordon Brown avertizează liderii G8 de pericolul unei a doua recesiuni

Violenţele din China tulbură G8

  • Ziua:

Angela Merkel cere obiective ”ambitioase” impotriva incalzirii globale cu ocazia summitului G8

Romania, in Top 10 al statelor cu risc de intrare in incapacitate de plata

Studiu: Criza economica si somajul cresc rata sinuciderilor

ING: Rata somajului din Romania va ajunge la 8,5% in 2009 si va depasi 10% in 2010

Romania, campioana UE la lucrul in ziua de duminica

  • Capital:

România, în partea de sus a clasamentului scăderii economice

Revenirea PIB la nivelul din 2007 face milioane de victime

Câţi copii mor în timpul unui summit

Surpriză din partea ruşilor la G8

Prinţul Charles: Mai avem 96 de luni să salvăm lumea

Cine sunt marii castigatori ai crizei

BOR: Preotul de la Caldarusani reclamat pentru relatii sexuale cu un tanar, suspendat de la slujire


Categorii

Pagini laice, Presa, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la ““COLTII” STAPANITORULUI ACESTEI LUMI INFIPTI IN INIMILE NOASTRE (Noutati de presa 8-9 iulie 2009)

  1. @admin

    Preafericitul pleaca in in “vizita canonica” in Paris (9/17 iulie) si Lyon (15/21 iulie). vezi http://www.basilica.ro/ro/stiri/comunicat_de_presa_vizita_canonica_la_paris_si_participare_ecumenica_la_lyon.html
    Doua chestii…
    cele doua vizite se interpoleaza astfel ca prima, de la Paris, dureaza, cf. programului afisat pe Basilica, decat pana pe 12, cea de-a doua incepand de pe 15 si terminandu-se a doua zi pe 16, urmand ca pana pe 21 iulie Preafericitul sa faca diverse deplasari la obiective culturale si religioase si sa aiba diverse intrevederi mentionate in treacat, cf. ultimei fraze a comunicatului.
    Deci primei vizite nu i se justifica ultimele 2 zile (daca ar fi sa o legam de cea de-a doua), sau ultimele 5 zile (daca ne-am lua dupa programul afisat), iar celei de-a doua nu i se justifica ultimele 5 zile, cf. programului.
    Sau poate se justifica altfel… lasand oarecum loc speculatiilor, care trebuiesc confirmate.
    Aici intervine cea de-a doua chestie, mult mai tainuita. Am putea spune ca ca Preafericitul are un dublu scop in ceea ce priveste aceasta vizita. Primul este exprimat in comunicat care se face de fapt paravan celui de-al doilea, legat de afectiunile sale si tratamentul pe care se zvoneste ca-l face regulat, iar din cand in cand are nevoie si de consultatii. Sa fim realisti, nici nu a terminat bine vizita “oficiala” la Dobresti si deja pleaca in alta dupa numai cateva zile. Iarasi, tija metalica trebuie la un moment dat scoasa, nu? Sunt astfel doua momente care i-ar putea da ragazul necesar unei consultatii sau unei interventii> intre 12-15 iulie (3 zile)sau intre 17-21 iulie (5 zile).
    Cercetati, poate speculatia aceasta este pana la urma confirmata…

    frantzuzul

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare