Patriei mai mult vaccin! Si ceva de import!/ In Turcia adevarul nud despre vaccinuri ESTE ROSTIT DE MEDICII SI DE OFICIALII DE RANG INALT! (Stiri 4-5 nov. 2009)

5-11-2009 6 minute Sublinieri

0af6f0627ccd728235fbcc3fbe9ec99a

Vom dubla numărul de vaccinuri produse în ţară şi vom achiziţiona 500.000 de doze din străinătate

Iata ca… s-a schimbat modificarea si avem si bani ca sa si importam vaccinuri, desi presedintele afirma ritos deunazi ca nu se va intampla asa ceva, iar spitalele romanesti nu mai au bani de medicamente, medicii nu sunt platiti, iar bolnavii cronici mor cu zile, daca nu au bani sa-si cumpere medicamentele la preturile intregi! Dar, ca nu cumva sa ratam copiii din programul de vaccinare, pana in ianuarie si nici afacerile oneroase antamate cu Big Pharma..

  • Gandul:

Harta zonelor afectate de virusul AH1N1. 707 cazuri

18 miliarde $ profitul adus de virusul AH1N1 industriei farmaceutice

  • Realitatea.net:

Măştile de protecţie,măsură exagerată împotriva gripei porcine

Graţiela Iordache, secretar de stat în Ministerul Finanţelor, are gripă porcină Video

Şeful misiunii FMI s-a întâlnit recent cu Graţiela Iordache, dar spune că nu se teme de îmbolnăvire

86 de morţi în Ucraina, din cauza gripei şi a dificultăţilor respiratorii acute

86 de persoane au murit în Ucraina din cauza gripei şi dificultăţilor respiratorii acute, dintre care cinci din cauza virusului A(H1N1), potrivit unui nou bilanţ oficial anunţat de Ministerul Sănătăţii.

  • Cotidianul:

Epidemiolog lovit de virusul A/H1N1

Campania de vaccinare împotriva gripei porcine provoacă polemici în Turcia

(…) Dar, spre surprinderea generală, premierul Recep erdoganTayyip Erdogan a declarat marţi în prezenţa deputaţilor din partidul său că nu îşi va face vaccinul, amplificând reţinerile a numeroşi cetăţeni turci faţă de eficienţa vaccinului.

În plus, premierul Erdogan l-a mustrat public pe ministrul sănătăţii, Recep Akdag, afirmând că “nu-i împărtăşeşte poziţia” privind efectele vaccinării, iar oamenii nu pot fi “forţaţi” să se imunizeze. Opoziţia parlamentară a profitat de ocazie, acuzând Guvernul de incompetenţă. “Însuşi premierul spune că nu va face vaccinul, atunci de ce să fie imunizaţi cetăţenii?”, s-a întrebat şeful opoziţiei, Deniz Baykal. “Ce trebuie să facă cetăţeanul?”, se întreba, miercuri, la rândul său, cotidianul Vatan.

Pe de altă parte, factura pentru cele 43 de milioane de doze comandate de autorităţi, care s-ar ridica la 335 de milioane de dolari, provoacă o altă polemică. Turcia nu ar fi trebuit să cheltuiască această sumă în vremuri de criză, a denunţat fostul ministru al sănătăţii, Osman osman durmusDurmus, membru al opoziţiei naţionaliste. Profesor de medicină, el spune că turcii au fost folosiţi pe post de “cobai” de autorităţile medicale, care, în opinia lui, au neglijat efectele secundare, provocate în special de prezenţa adjuvanţilor în vaccinuri.

Potrivit estimărilor oficiale, fără campania de vaccinare, aproape 5.300 de persoane ar putea muri din cauza gripei A (H1N1) în Turcia, dar gripa de sezon face mai multe aytun-ciray_kucukvictime în fiecare an, a reamintit un fost responsabil al ministerului, medicul Aytun Çiray. “Două milioane de oameni (din 71 de milioane de locuitori – n.red.) vor fi răciţi, nu avem de ce să intrăm în panică”, a menţionat el.

În acelaşi timp, unii văd în mobilizarea împotriva gripei un mijloc de a deturna atenţia opiniei publice, în timp ce Guvernul studiază o iniţiativă pentru rezolvarea conflictului kurd.
“Am exagerat cu gripa aviară (patru morţchp-nin-antalya-adayi-mustafa-akaydin_oi în 2006) şi vom exagera şi cu gripa porcină, care nu este nici mai contagioasă, nici mai periculoasă decât gripa de sezon. Este un pretext al Guvernului pentru a deturna atenţia de la adevăratele provocări cu care se confruntă Turcia“, susţine Mustafa Akaydin, medic în oraşul Antalya. NewsIn

Vaccinul antigripă porcină, spaima bloggerilor”` – Aşteptându-l pe H1N1 – Multumim pentru (anti)reclama gratuita 🙂

Liviu Nistoran, fostul şef al Autorităţii Naţionale pentru Telecomunicaţii, are şi el o teorie pe blog (www.nistoran.ro): “Sunt convins ca cele 2 isterii, cea a gripei porcine si cea a gripei aviare sunt in fapt diabolice actiuni de P.R. ale unor companii farmaceutice, inspirate din tehnicile de razboi imagologic” (da, omul ăsta a fost plătit de la buget).

Cei mai mari duşmani ai vaccinului sunt însă bloggerii ortodocşi. O explicaţie o dă un conspiraţionist autodeclarat (saccsiv.wordpress.com): “Cand guvernantii vor suspenda orele de curs si vor interzice mitingurile, oare vor lasa sa se adune la un loc sute de persoane la slujbele religioase? Desigur ca nu. In afara de acest pericol, ne mai paste unul: interzicerea Sfintei Impartasanii”. Pe boddyca.wordpress.com, un preot ortodox îi sfătuieşte pe credincioşi: “Nu primiţi acest vaccin şi nimic ce aduc nou puterile politice de azi. Evreii conduc lumea şi americanii lucrează prin ei şi cred că au ajuns să o stăpânească”. www.cuvantul-ortodox.ro citează un mitropolit grec: “Marea problemă nu este acest virus al gripei porcine, aşa cum susţin unii şi presa, ci este virusul lipsei de respect şi microbul puţinei credinţe. Cea mai bună injecţie este participarea noastră cu conştiinţa curată la Taina Sfintei Împărtăşanii”. Aşa încât măcar bloggerii români aşteaptă epidemia cu braţele deschise.

Fratioare ziarist, daca asta este tot ce ai inteles… fie. Dar macar daca ai avea atata onestitate incat sa citesti si articolele publicate in propriul dumitale ziar… Cum este cel prezentat de noi mai inainte. Despre studiile stiintifice serioase si dovezile clare prezentate pe site nu ne asteptam sa spui nicio vorba, ca doar nu ai de gand sa informezi corect, nu-i asa?… Ortodoxia adevarata nu inseamna prostie, fratioare, prostia este pacat de moarte, zicea un mare om de cultura si totodata monah si marturisitor roman, Steinhardt, daca iti spune ceva. Nici jurnalistica nu ar trebui sa fie compatibila cu superficialitatea sau cu reaua credinta. Dar… Multa sanatate!

“Sunt criterii naziste, hilteriste si, credeti-ma, stiu ce vorbesc. Nu se pot introduce in aceste grile – criterii sociale sau de varsta. E discriminatoriu. Trebuie sa se tina cont doar de urgenta medicala. Pentru ca un bolnav care necesita urgent tratament in strainatate – poate pierde la calificarea dosarului pentru ca tratamentul lui este prea scump, de prea putin timp in asteptare sau are varsta prea inaintata. Oamenii astia (care au intocmit documentul – n.r.) chiar nu au cap, daca au reusit sa introduca criterii nemedicale atunci cand se vorbeste despre sanatate si viata bolnavilor. Ei amesteca graul cu porumbul si nu e bine”, ne-a declarat Vasile Barbu, reprezentantul Asociatiei pentru Protectia Pacientilor.

Italia se uneşte contra CEDO în afacerea crucifixului

Iranul, somat să dea un răspuns AIEA

VIDEO SUA: O dezbatere despre casatoriile intre persoane de acelasi sex, intrerupta de o cerere in casatorie facuta de un homosexual

Taierea conexiunii la internet fara ordin judecatoresc in cazul celor acuzati de piraterie online, pe ultima suta de metri in UE

***

  • Basilica:

A XXI-a Consfătuire Panortodoxă în Grecia

Foarte interesanta si inedita tema acestei consfatuiri deloc cunoscuta si mediatizata:

Cu binecuvântarea Preafericitului Ieronim al II-lea, Arhiepiscop al Atenei şi al întregii Elade, şi cu participarea a 11 Biserici Ortodoxe şi 76 de Mitropolii ale Bisericii Greciei, au agios_nikolaos-1_piraeusînceput de luni, 2 noiembrie 2009, în Biserica „Sfântul Nicolae” din oraşul Pireu, lucrările celei de a XXI-a Consfătuiri Panortodoxe a Reprezentanţilor Bisericilor Ortodoxe şi Sfintelor Mitropolii pe tema ereziilor şi parareligiilor, cu titlul „Erezii contemporane – provenienţa, manifestările şi înţelegerea lor”, informează romfea.org. Slujba de deschidere a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Natanael, Mitropolit de Neuvrokop (Bulgaria). Apoi au fost citite mesajele Întâistătătorilor Bisericilor Ortodoxe. Biserica Ortodoxă Română este reprezentantă de Preasfinţitului Ciprian Câmpineanul, Episcop Vicar Patriarhal şi Secretar al Sfântului Sinod.

Reuniunea anuală a Asociaţiei „Dialogul între ortodocşi şi ortodocşii orientali“

Patriarhul Bulgariei, la 95 de ani

Curtea Supremă de Justiţie a Serbiei decide în favoarea Protopopiatului Ortodox Român al Daciei Ripensis din Timoc

Contribuţiile Sfântului Vasile cel Mare la dezvoltarea teologiei şi spiritualităţii Bisericii

vlachosE important de remarcat ca discursul IPS Hierotheos Vlachos, Mitropolit de Nafpaktos şi Aghios Vlasios pare sa contina o polemica si o ironie implicita fata de discursul – din care am citat ieri – al Patriarhului Ecumenic, care, vrand sa arate ca “Sfantul Vasile cel Mare excela in toate,  s-a facut, in realitate – luandu-l ca simplu pretext pe Sfantul Vasile – un purtator de cuvant al ideologiei “schimbarii climatice” si, mai subtil, a incercat sa sugereze si alte directii “reformiste” in Biserica, analizate deja in comentariul nostru de ieri. In vreme ce, de pilda, acesta spunea, cu subinteles: “Care alt păstor cu minte strălucită ar fi putut să se ocupe în acelaşi timp de primirea schismaticilor, să critice extremismul unor monahi, să creeze instituţii pentru ajutorarea săracilor?”, i ata ce citim, in schimb, in rezumatul cuvantului Mitropolitului grec, care incepe tocmai cu ideea… “excelentei” in toate a Sfantului Mare Ierarh, dar pe care o particularizeaza astfel:

A excelat în pastorală, în învăţătura ortodoxă, în luptele antieretice, în filantropie, în liturgică, în asceză“.

… şi a explicat că aşezarea pustnicească ajută pe om să înţeleagă situaţia lui bolnăvicioasă cauzată de patimi şi de rătăcirea minţii care survine în viaţă.

Această lucrare pastorală a sa trebuie însă să o vedem în interiorul vieţii isihaste neptice, aşa cum s-a semnalat în epistola sa către Sfântul Grigorie Teologul. (…) De aici înţelegem că aşa-numitul isihasm nu este o formă de viaţă duhovnicească care a apărut în secolul al XlV-lea, ci este viaţa profetică, apostolică şi patristică, aşa cum este exprimată în Sfânta Scriptură şi la Părinţii Bisericii, şi în cazul nostru la Marele Vasile“, a spus IPS Hierotheos.

Iata cum s-a mai remarcat in ultima vreme Patriarhul Ecumenic, fiind chiar distins, in Statele Unite, cu inalte titluri de onoare pentru contributiile sale esentiale la promovarea ideologiilor globaliste:

Al VIII-lea Simpozion Internaţional „Religie, ştiinţă şi mediu“

În Memphis, Tennessee (SUA), s-a desfăşurat până pe 25 octombrie 2009 cel de-al VIII-lea Simpozion Internaţional „Religie, ştiinţă şi mediu“, intitulat, anul acesta, „Restaurarea echilibrului: Fluviul Mississippi“, relatează rsesymposia.org, citat de cotidianul „Ziarul Lumina“.

eprose
Prezent la eveniment, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I a menţionat că „acest simpozion este atât istoric, cât şi unic. Fluviul Mississippi cuprinde un microcosmos al planetei noastre. În apele sale, putem recunoaşte multe dintre problemele lumii ecologice. […]

Prima ediţie a Simpozionului Internaţional „Religie, ştiinţă şi mediu“ s-a desfăşurat în 1995, toate întâlnirile având ca scop studierea destinului apelor lumii care ocupă 70% din suprafaţa globului. Întrunirile aduc împreună oameni de ştiinţă, specialişti în protecţia mediului, reprezentanţi ai principalelor religii mondiale, toţi dorind să stabilească o etică a mişcării de protejare a mediului ambiant.

Patriarhul Ecumenic, onorat la Universitatea Fordham

Universitatea Fordham (SUA) a conferit pe 27 octombrie titlul de Doctor Honoris Causa în Drept Sanctităţii Sale, Patriarhul Bartolomeu I al Constantinopolului, pentru „remarcabilele servicii aduse comunităţii lumii şi pentru principiile pe care le susţine“, informează patriarchate.org, citat de cotidianul „Ziarul Lumina“.

ecpImg0Ceremonia solemnă şi istorică a conferirii acestui titlu s-a desfăşurat în biserica universităţii din campusul Rose Hill (Bronx, New York), în prezenţa a sute de persoane, oficiali ai universităţii, profesori, studenţi, clerici ortodocşi şi romano-catolici, oaspeţi de onoare şi o mulţime de credincioşi.

Titlul a fost decernat de Rev McShane împreună cu John N. Tognino (preşedintele Consiliului de Administraţie) şi s-a săvârşit apoi slujba Polihroniului în onoarea Patriarhului Ecumenic. Sanctitatea Sa a rostit un discurs de primire intitulat „Descoperind prezenţa lui Dumnezeu în lume“, în care a vorbit despre primatul ecumenicităţii sau al deschiderii într-o lume care aşteaptă de la noi să fim întotdeauna pregătiţi să oferim un răspuns tuturor care ne cer unul, să oferim motive pentru nădejdea noastră“ (I Petru 3, 15). În concluzie, Bartolomeu I a remarcat: „Deschiderea către suflet; deschiderea către altul; deschiderea către creaţie. Epoca noastră cere din partea tuturor deschidere către toţi. Auzim frecvent că lumea în care trăim este în criză. Totuşi, niciodată în istoria omenirii nu au avut oamenii şansa să aducă atâtea schimbări pozitive atâtor oameni doar prin întâlnire şi dialog. Dacă secolul al XXI-lea va rămâne în istorie, o va face prin aceia care s-au dedicat cauzei toleranţei şi înţelegerii“, referindu-se şi la principiile nonviolente ale lui Mahatma Gandhi şi Martin Luther King jr. Cel mai provocator mesaj este să-ţi iubeşti duşmanul şi să faci bine celor care te urăsc“.

Sanctitatea Sa, Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic, se află într-o vizită apostolică în Statele Unite ale Americii. Desfăşurată între 20 octombrie şi 6 noiembrie, vizita a cuprins foarte multe evenimente, printre care întâlniri cu oficialităţi de rang înalt din administraţia americană, o întrevedere cu secretarul general ONU şi participarea la un simpozion pe teme ambientale.

CropBear1


Categorii

Ecumenism, Pagini laice, Presa, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

9 Commentarii la “Patriei mai mult vaccin! Si ceva de import!/ In Turcia adevarul nud despre vaccinuri ESTE ROSTIT DE MEDICII SI DE OFICIALII DE RANG INALT! (Stiri 4-5 nov. 2009)

  1. Surpriza din partea unui episcop ce face parte din Sinodul Ortodox Bulgar:

    Pe 21 octombrie PS Tikhon, episcopul ce pastoreste Mitropolia Europei Centrale si Occidentale a Patriarhiei Bulgariei a avut o intlanire scurta cu Papa Bendedict al XVI-lea la sfarsitul audientei generale de la Vatican. El a declarat, conform “Osservatore romano” ca “TREBUIE SA GASIM UNITATEA IN CEL MAI SCURT TIMP SI SA PUTEM SLUJI IN CELE DIN URMA IMPREUNA”. A mai spus de asemeni ca “OAMENII NU INTELEG DIVIZIUNEA NOASTRA SI DISCURSURILE NOASTRE”

    PS Tikhon a fost la Roma pentru a 8-a Adunare Mitropolitana a mitropoliei Bulgare. El a prezidat-o in absenta mitropolitului Simion, care din motive de sanatate nu a putut sa participe.
    Mai amintim ca Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare a refuzat sa trimita delegati la adunarea Comisiei Internationale Mixte de Dialog Catolico-Ortodoxe din Cipru care a avut loc intre 16-23 octombrie. Sfantul Sinod al Bisericii Bulgare a examinat pe 8 iulie invitatia de a participa la aceasta sesiune de dialog, trimisa din partea Patriarhatului din Constantinopol si a dat un raspuns negativ. Participarea Bisericii Bulgare la aceasta Comisie Internationala Mixta fiind considerata inooportuna.

    http://www.youtube.com/watch?v=IdlYrSeHneI&feature=player_embedded
    http://www.orthodoxie.com/2009/11/mgr-tichon-%C3%A9v%C3%AAque-orthodoxe-bulgare-affirme-au-pape-son-d%C3%A9sir-dunit%C3%A9-avec-leglise-catholique.html

  2. Pingback: Articolul zilei (05.11.2009): Microbiologul roman VANIA ATUDOREI spune din interior adevarul despre MAFIA INDUSTRIEI FARMACEUTICE si despre MINCIUNA GRIPEI PORCINE « Saccsiv’s Weblog
  3. Multumiri ziarului Cotidianul pentru anti-reclama 😀

  4. Pingback: Război întru Cuvânt » Epidemiologul si deputatul Wolfgang Wodarg denunta CARDASIA DINTRE OMS SI “BIG PHARMA”. Campania de vaccinare, demarata pe baza unei FARSE ISTORICE!
  5. Pingback: Epidemia AH1N1 – EPIDEMIA MINCIUNII !!!!! « Adevaruri din culise
  6. Pingback: Razboi întru Cuvânt » UNDE AM AJUNS: UN PATRIARH „ORTODOX” DARUIESTE UN CORAN PRESEDINTELUI COCA-COLA!
  7. Pingback: Razboi întru Cuvânt » TRAIAN BASESCU A CERUT PERSONAL LUI OBAMA, DE URGENTA, VACCIN ANTI-GRIPAL H1N1
  8. Pingback: Microbiologul roman VANIA ATUDOREI spune din interior adevarul despre MAFIA INDUSTRIEI FARMACEUTICE si despre MINCIUNA GRIPEI PORCINE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  9. Pingback: ISTERIA PANDEMIILOR DE GRIPA si mega-profiturile industriei farmaceutice - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare