CE SE MAI NIMICESTE? (Stiri si recomandari 15-18 ianuarie 2009)

19-01-2010 13 minute Sublinieri

bhhhhh

  • Jurnalul national:

Fenomenul MP3 sau “dă muzica mai tare”

Dezbrăcaţi-vă şi apoi poftiţi în avion!

thumb_446_x_0_5498-111458-afp_paulellis_1440460102Totuşi, aspectul intimităţii pasagerului nu a fost lămurit. Iar scena e umilitoare: un pasager gol-goluţ, potenţial terorist, “investigat şi pe faţă şi pe dos de un angajat cu mănuşi de cauciuc, într-o uniformă unisex”.

În Statele Unite, în prezent este folosită şi tehnica numită backscatter, bazată pe raze X în doze foarte mici. American College of Radiology estimează că radiaţiile ar echivala cu cele pe care le primeşte un pasager în două minute de zbor la 10.000 de metri altitudine.

Dar, indiferent de tehnica folosită, există o dilemă între intimitatea pasagerului, sănătatea lui, dar şi protecţia în timpul zborului cu avionul. În prezent, tehnica backscatter este interzisă de legea franceză: Codul Sănătăţii publice nu permite folosirea razelor ionizante în alte scopuri decât cele terapeutice. De altfel, legislaţia europeană nu autorizează expunerea pasagerilor la aceste tehnici. Aşa se explică faptul că, în Europa, aceste tehnici sunt în fază de experiment.

Rusia va încerca să-şi creeze o arhitectură de securitate pe cont propriu – fie printr-un nou tratat legat de securitatea colectivă europeană sau chiar prin aderarea la NATO. Ideea unei „Uniuni a Europei”, dintre Rusia şi UE, ar trebui să fie pusă pe agenda comunităţii euro-atlantice, care este slăbită de „Războiul Rece neterminat”.

eussrno1Americanii ar trebui să ia în serios Tratatul de la Lisabona şi evenimentele corespunzătoare din Europa. Ne aflăm pe acelaşi drum, şi ne apropiem cu repeziciune de punctul de unde întoarcerea nu mai este cu putinţă. Europa – Europa alcătuită din naţiuni libere şi independente – nu mai există. Suveranitatea a pierit aici cu totul, iar un monstru colectivist, sugestiv descris de Mihail Gorbaciov ca „Sovieta europeană”, călăreşte acum continentul, inaugurînd noua tiranie pentru secolul 21. Prin unanima (dar foarte nedemocratica) ratificare a mîrşavului Tratat de la Lisabona din 3 noiembrie 2009, Uniunea Europeană a realizat un transfer de autoritate la care nu au putut ajunge nici măcar cele mai agresive cuceriri militare. Nici măcar Anschluss-ul nemţilor nu se poate compara cu această renunţare unanimă la libertate exprimată de lunaticii europeni.[…] Cum s-a ajuns aici? Cum s-a putut ca naţiuni independente, cu identităţi distincte şi culturi divergente, să accepte să fie înlănţuite de cîrdul de gîşte al birocraţilor europeni din Bruxelles? Răspunsul este că atacul asupra principiului naţionalităţii, propriu statelor europene, a fost introdus cărămidă cu cărămidă, bucată cu bucată, picătură cu picătură. Europa şi-a pierdut suveranitatea cu cincizeci de ani în urmă, o dată cu instituţionalizarea unui plan de dezvoltare prin care europenilor avea să li se administreze un elefant cu linguriţa. După cum a spus cîndva părintele proiectului european, Jean Monnet: Naţiunile Europei trebuie să fie călăuzite spre super-statul lor fără ca popoarele să înţeleagă ce se petrece. Acest lucru poate fi realizat prin paşi succesivi, fiecare din aceştia fiind deghizat într-o acţiune cu scop economic, dar care în realitate să conducă pînă la urmă la federaţie.

  • Eurosceptic:

Trei ani de la aderarea României la Uniunea Europeana

Porunca de la UE: Eliminati accizele la produse de lux!

*

article-1242717-07d6b5c2000005dc-468-634x373

“Premonitorie” situatie… Cutremur devastator, autoritati date peste cap, haos, criminalitate dezlantuita, si, in acelasi timp, lideri mondiali care sar unitari in ajutor, dezinteresat, evident, si neratand ocazia sa afirme ca dezastrul in urma caruia au murit si mor zeci de mii de oameni este o ocazie pentru un nou inceput...:

  • Hotnews:

VIDEO Oamenii de stiinta avertizeaza: Haiti trebuie sa se pregateasca pentru alte cutremure majore

Franta critica actiunile SUA in Haiti: Este vorba despre a ajuta Haiti, nu de ocuparea tarii

  • Newsin:

Obama demonstrează unitatea SUA, însărcinându-i pe Bush şi Clinton să strângă fonduri pentru Haiti

Preşedintele Barack Obama a arătat sâmbătă unitatea Statelor Unite în solidaritatea faţă de Haiti, primindu-i la Casa Albă pe predecesorii săi George W. Bush şi Bill Clinton, pe care i-a însărcinat cu strângerea fondurilor pentru victimele seismului ce a devastat ţara, relatează AFP. Foştii preşedinţi au acceptat să conducă “Fundaţia Clinton-Bush pentru Haiti”, a declarat Obama, menţionând că cei doi au experienţă în situaţii similare şi prezenţa lor “trimite un mesaj puternic haitienilor şi întregii lumi: în aceste momente dificile, America este unită”. […] George W. Bush, preşedinte din 2001 până în 2009, aflat la prima revenire la Casa Albă la aproape un an de la încheierea celui de-al doilea mandat, a mărturisit că a avut “inima frântă” văzând scenele de distrugere din Haiti. […] La rândul său, Clinton a declarat că s-a gândit întotdeauna, şi înainte de seism, căHaiti are o mare şansă (…) de a scăpa de istoria sa tragică”. Haitienii “pot construi un viitor mai bun dacă noi facem ceea ce trebuie“, a spus cel de-al 42-lea preşedinte al Statelor Unite.

SUA şi-au numit oficial operaţiunea din Haiti “Operaţiunea răspuns unificat”

Premierul israelian s-a întâlnit în secret cu un consilier special al lui Obama

Premierul israelian Benjamin Netanyahu s-a întâlnit în secret, la Ierusalim, cu consilierul special american Dennis Ross, de la Consiliul naţional de securitate, scrie duminică ziarul Israel Hayom, citat de AFP. Potrivit cotidianului, Ross a discutat în urmă cu câteva zile atât cu Netanyahu, cât şi cu principalii oficiali israelieni de pe scena politică şi militară. Aceste discuţii, ţinute secrete, au avut loc cu ocazia unei vizite în Israel a şefului Consiliului naţional de securitate, James Jones. Israel Hayom a subliniat că Ross exercită şi funcţia de consilier special al preşedintelui american Barack Obama, în special pe probleme legate de programul nuclear iranian. Recent, Ross a fost trimis în misiune la Beijing, pentru a încerca să convină Guvernul chinez să exercite presiuni asupra Iranului privind programul nuclear, potrivit ziarului. Cele şase ţări însărcinate cu dosarul nuclear iranian s-au reunit sâmbătă la New York, unde au luat în calcul noi sancţiuni vizând Iranul, fără a lua, însă, o decizie. China, reticentă la ideea de sancţiuni, nu a trimis decât un diplomat de al doilea rang la reuniune.

  • Antena3:

Iran cere recunoaşterea “drepturilor” sale nucleare

Puterile mondiale vor avea rezultate în întâlnirile cu Iran doar dacă adoptă “o abordare realistă” şi recunoaşte drepturile sale nucleare, arăta purtătorul de cuvânt al ministerului iranian de Externe. Ramin Mehmanparast a făcut comentariile la zi după ce cele şase puteri mondiale s-au întâlnit pentru a discute perspectivele unor sancţiuni suplimentare pentru programul nuclear iranian, participanţii arătând că China s-a opus unor acţiuni punitive în acest moment. Agenţia oficială de presă iranian IRNA transmite că Mehmanparast a descris ca fiind natural eşecul puterilor de a ajunge la un acord. Diplomaţi din SUA, Marea Britanie, Franţa, Germania, Rusia şi China s-au întâlnit timp de trei ore, sâmbătă, la New York. Aceasta a venit după ce Iran a ignorat termenul limită impus de preşedintele american Barack Obama, 31 decembrie 2009, pentru a oferi un răspuns la oferta internaţională de sprijin economic şi politic în schimbul opririi activitătii de îmbogăţire a uraniului. “Soluţia constă în recunoaşterea drepturilor nucleare ale Iranului de către acest grup. Întâlnirele celor şase puteri nu vor avea rezultate clare dacă nu se bazează pe o abordare realistă”, arăta Mehmanparast. Uniunea Europeană, care a găzduit întâlnirea la sediul său din New York , declara că în pofida lipsei unui rezultat concret, sancţiunile suplimentare sunt acum pe agenda marilor puteri, iar acestea vor continua discuţiile. Toate statele implicate, cu excepţia Chinei, au trimis oficiali de top la întâlnirea de sâmbătă. Dar Beijing apreciază că nu este timpul unor noi sancţiuni.

Revista presei. Iran îşi protejează cercetătorii nucleari contra atacurilor teroriste. Ianukovici şi Timoşenko, în turul doi al alegerilor prezidenţiale. Biblia este mai veche decât se credea

Palestina cere “sfârşitul jocului” dacă Israel nu opreşte activitatea de colonizare

***

0777.Too-risky

Specialiştii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii nu au anticipat refuzul oamenilor de a se vaccina împotrva gripei porcine. OMS “nu a prevăzut că oamenii ar putea decide să nu se vaccineze” a declarat luni directoarea Margaret Chan, citată de AFP. Astfel, OMS s-a preocupat mai degrabă de producerea unui vaccin în termen cât mai scurt şi nu a anticipat faptul că, odată produs, acesta va fi refuzat de un număr mare de oameni. Problema vine, în opinia lui Chan, din faptul că, într-o lume în care informaţia este extrem de accesibilă şi variată, autoritatea şi chiar credibilitatea specialiştilor este puternic diminuată. “Oamenii au în prezent acces la un mare număr de surse de informaţii” a spus Chan, care a adăugat că “epoca în care oficialii din sănătate puteau să le facă recomandări (…) şi să aştepte ca populaţiile să se plieze pe ele este fără îndoială depăşită”. Un alt motiv al refuzului populaţiei să se vaccineze este şi faptul că virusul AH1N1 nu a fost atât de periculos pe cât se anticipa. “O parte a problemei provine din marea diferenţă între ceea ce se anticipa, după ce s-a analizat atât de mult timp virusul letal H5N1 (al gripei aviare), şi ceea ce s-a întâmplat din fericire” a spus Chan, referindu-se la virusul A/H1N1, care s-a arătat destul de puţin agresiv.

La noi, numărul cazurilor de gripă nouă va fi în creştere cel puţin până la sfârşitul lunii, în timp ce alte ţări europene raportează scăderi. Virusul A/H1N1 nu îi va lăsa în pace pe români în următoarea perioadă, asta în timp ce alte ţări europene, mai ales din vest (Marea Britanie, Germania), înregistrează un trend descendent al cazurilor. „S-ar putea ca numărul cazurilor de gripă nouă de la noi să crească în următoarea perioadă, întrucât s-au reconstituit colectivităţile, iar acestea favorizează răspândirea virozelor”, apreciază epidemiologul Molnar Geza, şeful Societăţii Române de Epidemiologie.

  • Nostrabrucanus:

Afacerea CantGrip. Romani vaccinati de doua ori. Legatura cu privatizarea Institutului Cantacuzino. Afaceri cu sanatatea romanilor

Cobaii romani – sunt asteptati sa se mute de la Ministerul Sanatatii la Ministerul Chimiei, pardon, al Agriculturii

Romania este prima tara din lume care va folosi in agricultura un compus chimic pe baza de initium, un ingredient activ din noua clasa a substantelor chimice impuse de “Codex Alimentarius”. Produsele vor fi furnizate de compania germana BASF si vor fi folosite pentru culturile de struguri, cartofi, rosii, castraveti si ceapa. Pentru publicul larg se spune ca “beneficiile pe care le-ar aduce aceasta substanta sunt legate in primul rand de combaterea daunatorilor, dar, totodata ea micsoreaza si durata in care se obtine recolta.” Dupa ce acest produs va fi experimentat in Romania, urmeaza sa fie omologata utilizarea lui si in Olanda, Germania, Franta, SUA, Canada si Marea Britanie. Neoficial, conform cercetatorilor care combat “Codex Alimentarius”, folosirea produselor cu initium sporeste cu pana la 65% rata riscului de cancer de colon, substanta, care intra rapid in combinatii chimice, devenind reziduala in organism.

  • Familia ortodoxa: Războiul împotriva populaţiei
  • Ziare.com: Contraceptivele micsoreaza densitatea oaselor
  • Gandul: Recipientele din plastic pot provoca boli de inimă
  • ***

    image_124670307314607900_1

    • EvZ:

    România, exportatorul nr. 1 de prostituţie

    După trei ani de la integrarea în UE, România s-a „remarcat” ocupând primul loc în topul ţărilor de origine a prostituatelor imigrante din 25 de state. Un studiu realizat de reţeaua internaţională TAMPEP, formată din mai multe organizaţii nonguvernamentale europene din domeniul reducerii riscurilor de HIV/SIDA, plasează România pe primul loc în topul ţărilor de origine a prostituatelor imigrante din 25 de state membre ale Uniunii Europene (UE).

    Gratuitatea ştirilor online, o oportunitate ameninţată de criză

    Preşedintele “New York Times”, Arthur Sulzberger Jr. urmează să anunţe că, în scurt timp, ziarul pe care îl conduce va putea fi citit, în ediţia online, numai contra cost.

    • Antena3:

    Germanii, sfătuiţi de guvern să nu mai folosească Internet Explorer

    Franţa urmează exemplul Germaniei şi avertizează împotriva folosirii Internet Explorer

    „Trebuie sa apara o noua cale de alegere a unsului lui Dumnezeu, prin participarea directa a Bisericii Ortodoxe Ruse, adaptata la cerintele timpului”. Conform opiniei preotului, astazi, trebuie ca Biserica sa propuna statului ajutorul sau la capitolul educatie religioasa, in scoala, „pentru ca însasi ideea de a alege un uns al lui Dumnezeu sa li se para normala din nou rusilor”.

    Iosif Stalin si Veaceslav Molotov au fost declarati vinovati de genocid, dupa aproape opt decenii, de Curtea de Apel de la Kiev, scrie Jurnal.md. Curtea de Apel din Ucraina i-a declarat vinovati de genocid pe liderii bolsevici, printre acestia numarandu-se Iosif Stalin si Veaceslav Molotov, pentru ca au declansat marea foamete din anii ’30 ai secolului trecut, provocand moartea a milioane de oameni in Ucraina (Holodomor). Cercetarile au fost incheiate de catre autoritatile ucrainene, deoarece acuzatii sunt morti. Intr-un comunicat, emis de Kiev, se arata ca aproape patru milioane de ucraineni au decedat in perioada de mare foamete. Autoritatile ucrainene incearca, provocand iritarea Rusiei, de mult timp, sa obtina recunoasterea de catre ONU a foametei din anii 1932-1933 drept genocid impotriva poporului Ucrainei.

    • Basilica:

    În perioada 18 – 25 ianuarie au loc serile de rugăciune ecumenică

    Atac CNSAS împotriva Bisericii

    • Antena3:

    Papa: Vatican i-a salvat pe evrei “discret”

    TURKEY POPE CLERICPapa Benedict XVI susţine că Vatican şi mulţi catolici italieni i-au salvat pe evrei în al Doilea Război Mondial “adesea de o manieră ascunsă şi discretă”. Acesta a răspuns astfel acuzaţiilor că Papa Pius XII, pontiful din vremea conflictului aflat acum în proces de sanctificare, nu a făcut destule contra Holocaustului. Liderii evrei au folosit prima vizită a Papei la o sinagogă din Roma pentru a-l condamna pe Pius XII pentru că nu a reuşit să ridice vocea în apărarea “fraţilor noştri care au fost trimişi în cuptoarele din Auschwitz”.

    Pentru a calma relaţiile cu evreii, Papa Benedict şi-a cerut scuze pentru responsabilitatea creştină în legătură cu antisemitismul şi a cerut evreilor şi creştinilor “să se unească pentru a întări relaţiile şi să cotinue să meargă împreună pe drumul reconcilierii şi fraternităţii “. Papa, aplaudat de mai multe ori, a declarat că “Biserica nu a ezitat să deplângă delăsarea fiilor şi fiicelor sale, să ceară iertare pentru tot ce ar fi putut contribui la creşterea antisemitismului şi anti-iudaismului…. Fie ca aceste răni să fie vindecate pentru totdeauna. Vizita Papei la o sinagogă, pentru a treia oară când face acest lucru din 2005, a divizat comunitatea evreiască din Italia, care îl acuză pe Papa Pius XII, 1939 -1958, că nu a făcut destule pentru a-i ajuta pe evrei în faţa nazismului.

    Bărbatul care a încercat să îl ucidă pe Papa Ioan Paul al II-lea, eliberat: “Proclam sfârşitul lumii”

    După ce a părăsit penitenciarul, Mehmet Ali Agca a trimis un comunicat, prin intermediul avocatului său, în care susţine că este “al doilea Mesia” şi în care proclamă “sfârşitul lumii”. “Proclam sfârşitul lumii. Întreaga lume va fi distrusă pe durata acestui secol. Toate fiinţele umane vor muri în acest secol”, a precizat acesta, citat de AFP. “Biblia este plină de greşeli. Voi scrie Biblia perfectă”, a adăugat el, semnându-se “Hristos cel etern, Mehmet Ali Agca”.

    ***

    MITING - SINDICATE - BUCURESTI

    • Antena3: 

    Statul falimentează 200.000 de firme. Dispare impozitul de 3%, rămâne doar cel de 16%

    Cartel Alfa ar putea declanşa protestele din 25 ianuarie. 200.000 de angajaţi, în şomaj

    • Capital:

    Buget 2010: nicio concesie pentru întreprinzători!

    Vlădescu vrea impozite “în zona miilor de euro” pentru proprietăţi

    FMI vine din nou în România să ne dea, la pachet, ultimele două tranşe

    Din 2010, România intră în capitalismul total, capitalismul sută la sută, acela din cărţi şi de la seminarii şi năzuit de corifeii globalismului mondial. Pentru că ţăranul român, acela care încă se mai opune capitalismului tout azimut în România, încăpăţânându-se să mai existe şi să stea cu pământuri şi ceva produse în calea importatorilor, păşeşte la drum în 2010 – pentru prima dată în perioada de trecere de la comunism la capitalism şi ca o noutate absolută în toată lumea capitalistă – fără nici un ajutor, fără nici o susţinere de la propriul stat.

    În timp ce toate statele lumii capitaliste – nici nu ne mai referim la altele! – nu ştiu ce ajutoare să mai inventeze pentru lucrătorii lor din agricultură spre a se asigura că aceştia vor reuşi să le producă necesarul alimentar pentru popoarele lor, dar derapând astfel de la linia capitalismului pur, România încetează absolut orice sprijin, indiferent că se referă la irigaţii, ameliorări, motorină, producţie vegetală, creştere a animalelor şi altele asemenea care, evident, încurcau lucrurile, distorsionând, ca incriminabile ajutoare de stat, piaţa şi, mai ales, relaţiile internaţionale capitaliste ale ţării. (…)

    Cum de a fost posibil să se întâmple aşa ceva? Explicaţiile sunt două şi au nume foarte precise: infecta demagogie care guvernează la Bruxelles şi poziţia de trădare de neam şi ţară care guvernează la Bucureşti. La negocierile de aderare s-a stabilit, în principiu, un calendar de preluare treptată de către România a reglementărilor comunitare. Din 2010, într-adevăr, se interzice României să mai subvenţioneze fermierii proprii (agricultori sau crescători de animale), chestiunea trecând în sarcina politicii agricole comunitare. Reglementări comunitare stabilesc însă că fermierii din ţările nou-venite nu au dreptul la aceeaşi susţinere comunitară în agricultură şi că o vor egala pe cea din ţările “vechi” doar treptat, după un alt calendar.

    Principiul că, până la egalizare, ţările nou-venite ar avea dreptul, din bani proprii, să-şi susţină fermierii până la nivelul susţinerii celor “europeni” nu este însă clar recunoscut, cum ar fi fost normal. Trebuie tot timpul să te rogi la Bruxelles pentru a-ţi dobândi de fapt un drept.

    Aici intervine minunea de la Bucureşti! Ocupaţi cu campania electorală, miniştrii Agriculturii din 2009 – mai întâi un pesedist şi apoi un pedelist – n-au avut timp să se roage la Bruxelles şi atunci cu subvenţionarea agriculturii a rămas ca la Ploieşti! Başca faptul că, din motive electorale, n-au suflat nici un cuvânt despre dispariţia subvenţiilor către cei care urmau a fi afectaţi.

    Mai concret: în timp ce agricultorul “european” beneficiază de o subvenţie de 350 euro pe hectar de la Bruxelles, agricultorul român va primi doar 150 euro pe hectar de la Bruxelles şi nimic de la Bucureşti. Având în vedere că cei 150 de euro vor veni târziu, pe la sfârşitul anului, agricultorul român, care este sărac lipit pământului, va înceta producţia între timp, pentru că n-are bani să o pornească, iar, în condiţiile actuale, să apeleze la bănci este o himeră.

    Ţăranul român primeşte lovitura definitivă! Se va izola şi mai mult în autoconsum. Producţia românească riscă realmente să dispară şi importurile vor triumfa. (…)”

    Nota noastra: A se observa ipocrizia si, mai grav, iresponsabilitatea programatica a guvernantilor, care instaureaza un regim birnic asemanator “reformistilor” domnitori fanarioti. Ipocrizie pentru ca mult trambitata reducere a cheltuielilor publice (adica trimiterea in somaj a sute de mii de bugetari, alaturi de reduceri de fonduri pentru educatie si sanatate) nu este luata pentru ca “sectorul privat” sa mai respire si sa fie usurat de taxe. Ci cu totul altminteri se procedeaza – intreprinzatorii sunt asediati si ei cu tot felul de taxe si impozite. Asadar, trimiterea in somaj a bugetarilor este dublata de falimentarea in masa a micilor intreprinzatori autohtoni (caci ei sunt cei mai afectati de actuala stare de lucruri). Consecinta? Crearea unei paturi crescande de someri, imputinarea progresiva a celor activi (si a celor care platesc taxe…), adica micsorarea ariei de colectare a veniturilor pentru platirea salariilor si pensiilor. Adica, o dependenta si mai stransa de FMI.

    • Gandul:

    Ieşirea Greciei din Zona Euro, analizată de BCE

    Dacă Guvernul de la Atena nu poate tăia “la sânge” nici privilegiile din sectorul public, de teama unei explozii sociale, nici bugetul militar, soluţia cea mai la îndemână ar fi fost devalorizarea monedei. Or, ca membru în EMU, acest instrument nu mai este la dispoziţia Atenei. Singurul ajutor pe care poate conta este un “plan de salvare” din partea BCE. Până acum, Jean-Claude Trichet, preşedintele BCE, a spus căniciun stat nu va beneficia de un tratament special“. Poate şi el va trebui să-şi revizuiască opinia, căci situaţia Greciei este disperată. Chiar dacă, prin minune, salariile s-ar putea reduce fără proteste de stradă, economia greacă nu are exporturi puternice şi nu va scăpa, în 2010, de atingerea unui şomaj de 22%. Împrumutul pe pieţe internaţionale devine prohibitiv, căci obligaţiunile greceşti au ajuns la o dobândă de 1,38%, de la 0,59%, luna trecută.

    10 zile de blocaj la graniţa greco-bulgară

    Fermierii greci intenţionează să blocheze, începând de astăzi, graniţa cu Bulgaria.

    • EvZ:

    Criza din Grecia dăunează Europei

    ***

    0a2e53d4fac4664c340c4282cedd70c2

    Noile paşapoarte biometrice, numite şi „ale Satanei” printre credincioşi, nu-i bagă în sperieţi pe membrii Asociaţiei Poliţiştilor Creştini. Eliberarea paşapoartelor cu cipuri biometrice – proces finalizat ieri, odată cu intrarea în sistem şi a ultimului judeţ, Vrancea nu-i bagă în sperieţi pe poliţiştii care şi-au dedicat viaţa Lui Dumnezeu. Actele au stârnit controverse încă de la apariţie printre creştinii radicali, pe motiv că ar fi un semn al Apocalipsei – codul de bare ar include „numărul satanic” 666. Membrii Asociaţei Poliţiştilor Creştini din România (APCR) sunt de acord să-şi facă aşa-numitul „paşaport al Diavolului”, fără frica unei Apocalipse iminente.

    N-ar accepta însă nici morţi un cip cu 666 în corp, indiferent de înlesnirea muncii în ordinea publică, pe motiv că Biblia e tranşantă în astfel de cazuri. Când cipurile cu 666 vor fi introduse în corp, poate să fie cea mai simplă cale de a prinde infractori, pentru ei e clar: abia atunci vine sfârşitul lumii cu Antichrist cu tot.[…]

    O scurtă controversă

    Dar este paşaportul biometric semnul? Ei bine, aici intervin nuanţe şi mici contradicţii:

    „Vasile Oniga: Nu, n-are nicio legătură numărul 666 cu paşaportul sau cu buletinul.

    Năstase Dincă: În primul rând, treaba asta – eu nu mă pricep foarte tare la asta, dar m-am documentat – la momentul actual e vorba de codul de bare. Or codul de bare…

    Vasile Oniga: … Poartă numărul 666.

    Năstase Dincă: Nu, nu…

    Vasile Oniga: … În Parlament s-a confirmat că poartă. A fost o dezbatere în parlament şi a spus că, într-adevăr…

    Năstase Dincă: Eu am citit materiale şi am documente…

    Vasile Oniga: Am fost în Parlament, invitat la dezbaterea cu micro-chipurile.

    Năstase Dincă: … O parte din cercetători, din cei care ştiu treaba asta, spun că e vorba de fapt de 555. Nu e nicio problemă, pentru că acest paşaport se implementează în paşaport, în hârtie, nu în mine…”.

    Mai clar: abia atunci când va veni vremea cipurilor introduse în corpul uman trebuie să ne temem, susţine Vasile Oniga. Creştini sau nu, oamenii trebuie să-şi dea seama atunci că nu poate fi vorba de lucru curat: „Dacă mie îmi bagă în corp aşa ceva, nu mai sunt om, sunt un mini-robot. Cel care are telecomanda în mână are puterea şi devin o piesă jucătoare în mâna sa”. Crede că scenariul e posibil şi că, la un moment dat, va fi servit ca alternativă la „incomodele” documente clasice. Ceva de genul: „de ce să umbli cu paşaportul după tine? Îl poţi pierde. Mai bine îl introducem în corp şi gata”. Apoi vine un specialist din poliţie şi spune: „dom’le, e mult mai bine!”. Oniga crede că vor fi şi constrângeri, că se va da un termen şi – când acest termen va expira – „va veni chiar Antichristul şi va întreba: «Cu ce se diferenţiază cei care poartă micro-cipuri de cei fără?». Şi va spune: «ia puneţi-le numărul vizibil pe mână şi pe frunte celor care poartă micro-cipul»”. Şi cam asta ar fi diferenţa.

    „Acel micro-cip, ca un bob de orez, are informaţiile lui”

    „Deci noi suntem împotriva introducerii în corpul uman”, repetă Vasile Oniga. „În rest, pot să le pună unde vor ei şi, ca atare, nu ne deranjează. Chiar încurajăm oamenii, le zicem: «când mori, nu iei paşaportul cu tine, iei trupul ăsta şi Dumnezeu spune clar că trupul omului e templul lui Dumnezeu. Dacă laşi să fie pângărit templul lui Dumnezeu, atunci să dai socoteală». Iar acel micro-cip, ca un bob de orez, are informaţiile lui. Dar vreau să zic că nu-l mai poţi da jos. Când te scormoneşti să-l scoţi de acolo, te cureţi singur. Are învelişul ăla cu electroni care se distruge şi care automat creează un contact cu organismul, deci te duci… Ca atare noi trebuie să fim pregătiţi!”, avertizează preşedintele filialei bucureştene a APCR.

    ***

    167441316_X4p8V-M

    Despre bârfă şi vorbire deşartă

    Boala de obşte: amânarea

    Despre harul trezirii

    • Crestinortodox.ro:

    Programul dezordonat – o patima camuflata


    Preotul nu poate rezista numai cu vocatia


    Cand Dumnezeu te incearca, nu alerga la vrajmasii Lui

    Dacă ar fi să opriţi timpul în loc cu un vers de Eminescu, spuneţi-mi care ar fi acela?

    Un vers? “Nu credeam să-nvăţ a muri vreodată”. Este versul care marchează ontologic tot poporul român. Este cel mai ortodox vers. L-am întrebat pe părintele Atanasie, Dumnezeu să-l odihnească! “Părinte, ce făceaţi dumneavoastră în puşcărie? Ce mai gândeaţi când vedeaţi cum vă chinuiesc colegii, cum îi torturează bestial, când vă băteau… De ce mai trăiaţi?” Şi mi-a zis: Dan Puric, un singur lucru am învăţat în puşcărie: cum să murim!”. Şi atunci îl vedeai pe părintele Atanasie cum se uneşte cu Eminescu: “Nu credeam să-nvăţ a muri vreodată”. Eminescu este copilul cel mai frumos al poporului român.


    Categorii

    Pagini laice, Pagini Ortodoxe, Presa, Razboiul impotriva sanatatii

    Etichete (taguri)


    Articolul urmator/anterior

    Comentarii

    9 Commentarii la “CE SE MAI NIMICESTE? (Stiri si recomandari 15-18 ianuarie 2009)

    1. cred ca au dat un pas inapoi:

      http://www.gandul.info/news/ministrul-sanatatii-schimba-regula-vaccinarea-copiilor-doar-cu-acordul-scris-al-parintilor-campania-incepe-in-februarie-dezbatere-gandul-iti-vaccinezi-copilul-5331334

      banuiesc ca va urma o campanie de convingere a parintilor ca trebuie sa-si vaccineze copiii, prevad ca vor da in mass-media, dupa acest mic con de umbra, morti fictivi, mai ales copii, toti “banuiti” sau “confirmati” de gripa porcina. (Frica vinde, deci bagati-i in sperieti!)

    2. Doamne ajuta!
      Cred ca multora nu le vine a crede povestea cu cipul, si vor putea spune un “nu” hotarat la acel moment, cand vor obliga oamenii sa-l aiba. Numai ca asta nu se va intampla dintr-o data, asadar, caldiceii vor ramane in afara Imparatiei pentru ca nu vor mai avea darul discernerii duhurilor. Intai vor incepe (au inceput deja) cu ce se intampla acum, cu o serie de legi menite a face anormalul normal, ca sa ne obisnuiasca cu sistemul lor de gandire. Pe urma va fi razboiul; dupa razboi zarurile vor fi aruncate, nu se va mai putea da inapoi, caci o vor izgoni pe Maica Domnului dintre noi, cea care ne mai apara acum, dand voie femeilor pe muntele Athos. Pe urma, dupa ce vor sterge aceasta mare piedica pentru ei care este Maica Domnului, se va instaura desavarsit imparatia antihristului. Atunci raul, in toata puterea lui, va locui pe pamant, atunci vor veni si cu acele cipuri. Nu ne putem imagina macar ce vremuri grele vor fi, asadar, cine nu va fi pregatit pana sa inceapa acel razboi, nu va mai putea suferi nimic bun pe urma. Cei mai multi care traim acum vom prinde acele vremuri. Doar ca pentru cei mai multi e imposibil de crezut ca suntem, intr-adevar, cei de pe urma. Dumnezeu sa ne intareasca.

    3. “…fiind deghizat intr-o actiune cu scop economic…” Exact , inca de-acum 50 de ani , ceea ce a prostit asa de rau “natiuni independente , cu identitati distincte si culturi divergente” , a fost acea idee care se leaga strict
      de conceptul economic – ajutor si schimburi in industrie , in agricultura , in alte diferite domenii de productie , si
      abordarea , gresita , ca tara respectiva creste economic doar pentru ca este in sfera intr-ajutorarii europene …si , nici cand a inceput sa se aseze “caramida peste caramida” pentru constructia viitorului imperiu european – liderii statelor foste
      independente n-au catadicsit sa cerceteze , realmente , ce se petrece cu natiunile lor …le-au placut comoditatea , luxul – lor le-a fost , in general , bine , mersi – sub poleiala economicului venit “in ajutor” , n-au observat cum ,
      gradat , s-a trecut la atacarea valorilor nationale [ amintesc
      asasinarea lui Haider , reducerea la tacere a unor lideri
      nationalisti , impotrivirea , pana in ultimul moment , la
      Tratatul de la Lisabona , a Irlandei , Poloniei si Cehiei ] …cat de bine scrie Eurosceptic despre renuntarea la traditiile noastre ortodoxe , despre pasapoartele biometrice ,
      dictatura medicala , consumismul tamp , imbecilizant si despre
      legile satanice de la Bruxelles , pentru tot imperiul…
      Cred ca toate acestea definesc , deja , Europa , “Sovieta europeana ”

      Si iar Rusia …nu, nu Rusia pravoslavnica , ci Rusia politica , Rusia lui Putin , adevaratul conducator , chiar daca , uneori , se mai numeste si Medvedev …Cand nu mai poate de dragul Iranului , cand vrea sa deschida usa la
      NATO , ba chiar sa intre in “Sovieta Europeana” , pe o pozitie solida , bine determinata …pana si Gorbaciov pare copil mic pe langa Putin …

      “SUA si-au numit oficial operatiunea din Haiti , “Operatiunea
      raspuns unificat” …Ce nu este clar ?!
      Si in tot teatrul asta , mondial , de operatiuni politice [ si militare ] , in miezul tuturor problemelor , Israelul raspunde : PREZENT !!!
      Bine ca , deocamdata , macar China – una din marile puteri –
      se mai mai mentine , inca , intr-un echilibru , fie el si precar …

    4. Vineri 15 decembrie am vazut cum in comuna Adancata din judetul Ialomita, mai multi cetateni, in special persoane in varsta, erau pus si simplu VACCINATE DE DOUA ORI. Cat de lipsit de profesionalism poate sa fie personalul medical sa faca asa ceva ?
      Am promis unei asistente medicale ca nu-i voi dezvalui identitatea insa am rugat-o sa imi spuna de ce sunt persoane care sunt pur si simplu vaccinate de doua ori si mi-a spus :
      ” Ni s-a spus ca trebuie sa vaccinam cat mai multi oameni, si in orice caz faptul ca trebuie sa epuizam stocul de vaccin primit de la judet. Cum tinerii nu s-au prea inghesuit, seful ne-a zis ca putem vaccina persoanele si de doua ori, mai ales ca nu se inscrie nicaieri faptul ca am facut doua vaccinuri la acelasi pacient; Totul este sa nu ne intoarcem la dispensar cu vaccinuri nefacute”.
      Socant! Deci suntem inapoi cu 25 de ani cand se faceau raportarile de productie la hectar. Tot ce conteaza este sa se raporteze “la judet” ca s-au epuizat stocurile de vaccin primite.
      ” Pai si cei care s-au vaccinat de doua ori nu patesc nimic ? ” am incercat eu sa ma lamuresc .
      ” Ni s-a zis sa le spunem ca nu vor avea probleme, ca oricum gripa nu este asa de rea, si pana la urma este ca si cum ai avea o garantie dubla impotriva bolii; cum oamenii sunt speriati ca pot sa moara ca baiatul ala de la Carcotasi, au acceptat sa faca cate doua vaccinuri; binenteles ca nu va putea nimeni sa verifice acest lucru pentru ca intepatura se vindeca repede” mi-a spus asistenta medicala.

      SURSA: http://www.urbaniulian.ro/2010/01/17/afacerea-cantgrip-romani-vaccinati-de-doua-ori-legatura-cu-privatizarea-institutului-cantacuzino-afaceri-cu-sanatatea-romanilor/

    5. Am intrat pe siteul EVZ, si am vazut comentariile la acest articol despre POLITISTII CRESTINI…
      Spunea un internaut trecator pe acel site referitor la argumentele si stilul scrierii comentariilor acelor comentatori care se declarau pe fata impotriva Religiei Crestine si a tot ceea ce este crestin si care se aratau foarte indignati si consternati chiar, ca POLITISTII CRESTINI, asociati si gruati si organizati in “ASCOCIATIA POLITISTILOR CRESTINI DIN ROMANIA”, s-au exprimat clar si transat privitor la cipurile electronice care in curand vor fi introduse in corpul oamenilor, spunea acest internaut cam asa: “E incredibil cata “revolta” si ura in exprimarea celor care sustin ca aceste cipuri sunt inofensive. Oare de ce ? Ce ii mana sa fie asa agresivi si “ironici”? “…
      Si cata dreptate a avut facand aceasta remarca, referindu-se la starea psihica si la atitudinea interna ANORMALA si BOLNAVA si LIPSITA DE ETICA si FAIR PLAY, de care au dat dovada in comentariile lor acei comentatori…
      Precum sunt unii “rokeri” care sunt declarati oficiali satanisti si adoratori ai diavolului, care atunci cand canta in stilul lor caracteristic URLA si RACNESC nesuferit de gretos si infiorator, cu o voce care aproape ca nu mai este umana, asa sunt pe unele bloguri de ziare de pe internet, niste “comentatori”, declarati pe fata ANTICRESTINI, care atunci cand scriu, fara sa vrea ei, isi tradeaza starea launtrica mentala si afectiva SCHIMONOSITA si OTRAVITA, AGRESIVA si plina de NEGARE a tot ceea ce inseamna VALOARE civica si mai ales crestina, si care stare o au si o hranesc in abisurile si profunzimile fiintei lor si din care tasneste ca un lichid si puroi muradar si infect URA si REVOLTA si AVERSIUNEA pe care o manifesta si poarta si exprima si o declara fata de Dumnezeu si mai ales fata de IISUS HRISTOS, Domnul si Dumnezeul Crestinilor.

      Oricine incearca sa aduca in disputa cu astfel de oameni, vreun argument cat de cat logic si normal, in sprijinul combaterii noilor documente electronice cu cip care ingradesc drepturile si libertatile oamenilor, este imediat “pus la zid” de acesti “lunetisti” virtuali, si “tintit” cu “gloante jignitoare” de cuvinte batjocritoare, care pleaca din “pusca” comentariilor lor, si cu care un astfel de om, este cu catalogat drept: habotnic, retardat mental, educat “la Tanacu”, bun de internat la Psihiatrie, cu creierul spalat de…”popi” etc…
      Atat de tare i-a deranjat pe astfel de “revoltati” impotriva Crestinismului, faptul ca exista o astfel de ASOCIATIE a Politistilor CRESTINI in tara asta.
      Dupa ei asa ceva este inadmisibil in Romania…Dar oare in USA si in TARILE EUROPEI DE VEST, dupa modelul carora s-au luat si politistii romani, oare “asa-ceva” este ADMISIIL?? Se strofoaca si se screm din rasputeri cu cuvinte si idei batjocotitoare acesti “cantatori in struna ai unei oranduiri socialo-politice”, care se anunta tot mai anticrestina si dictatoriale…, ca au aflat ca exista pe lume, in tara asta “mioritica”, ROMANIA, si astfel de CRESTINI…imbracati in uniforma de Politisti…
      Ceea ce nu stiu, sau poate stiu acesti IMBECILI, care “trebuie sa se stearga la gura si pe degete cu hartie IGIENICA, cand vorbesc si cand scriu”, fiindca “put” greu si le miroase greu gura si cuvintele de putoarea STRICACIUNII mintii si a inimii si a ideilor infecte si puturoase, nihiliste si antisociale, este faptul ca in tara asta, sunt organizati in “asociatii cu specific si caracter crestin”, nu numai politisti, ci si militari din mai multe domenii ale armatei romane, si de asemenea juristi romani carora nu le este jena si sfiala sa MARTURISEASCA ca sunt CRESTINI, si ca CRED si IL ADORA PE IISUS HRISTOS si il socot DUMNEZEU AL LOR.
      Sarmani DEZAXATI si sariti de pe axul si fagasul valorilor axiologice fundamentale ale neamului romanesc, sarmani CLOWNI guralivi, frati mai mici ai lui JIRINOVSKI, care se manifesta aproape la fel de nebun ca si el pe forumurile unor ziare cu priza din media romaneasca, sarmani REBELI si GOI si JERPELITI de caracter si elementara buna cuviinta, care isi arata si isi dau pe fata PROSTIA si INTENTIA PARSIVA si PERVERSA de a critica “LA COMANDA” Ortodoxia si Crestinismul si Biblia si toate valorile Crestine.
      Nu va fi “atotputernica” presa anticrestina in tara asta, VA CADEA SI EA, cum a cazut si “SCANTEIA” si alte “portavoci” ale Comunismului.
      Si nu va slavi si “pupa in fund” la nesafrsit o astfel de “presa” un sistem ateu si anticrestin, caci va cadea si IDOLUL pe care il proslaveste…
      Aveau dreptate Sfintii Parinti cand spuneau ca acolo unde este multa “mandrie” este si multa FRICA si TEAMA. Si de asemenea spuneau ca acolo unde este multa imfatuare si aroganta si “umflare in penele…sinelui”, acolo, spargerea VALORII si PRESTIGIULUI si “durabilitatii” existentei unui astfel de…”lucru”, “sistem”, “om”, “grup de oameni”, “institutie”, “regim politic”, sau ce-o fi si ce-o mai putea sa fie, va fi asa de caraghiosa si de rapida ca si spargerea UNUI BALON DE SAPUN.
      Ca niste turbati urla si striga “vandutii” acestia din presa de acum, striga si se zbat sa intimideze pe cat mai multi romani ca sa nu ia in serios problema actelor biometrice care CIUNTESC si SCHILODESC libertatile si drepturile cetatenilor roamni, NUMAI CA DOAR ATATA POT FACE doar “sa latre”, caci le este teama sa nu cumva sa se apuce romanii SA SE INCHEGE in “asociatii”, si “forme juridice”, seriose si bine concepute si alcatuite, in baza carora sa isi ceara mai bine si mai eficient RESPECTAREA DREPTURILOR LOR.
      Romanii simpli au dat peste cap, pe 6.dec, toate socotelile si previziunile si estimarile si sondajele si profetiile si aprecierile presei, si au aratat ca vointa lor nu poate fi controlata atunci cand ei vor sa decida IMPREUNA ceva.
      Or, aceeasi presa aservita altor interese decat ale romanilor, se teme acum ca romanii VOR REPETA succesul lor din 6. dec, si se vor apuca sa MODIFICE LEGI si RANDUIELI care ii privesc direct pe ei si Crezul lor Crestin…
      Ce nu au totusi romanii? o presa CRESTINA adevarata si profesionista Asta nu au…Dar va veni si randul unei astfel de prese crestine sa lumineze binefactor mintile romanilor si nu se le otraveasca si arunce in intuneric, asa cum face presa atee si anticrestina din tara asta.
      O ultima remarca…se bate moneda mult de sustinatorii LAICISMULUI din tara asta, ca in Romania BISERICA este SEPARATA DE STAT si ca aceasta separatie este un principiu fundamental al unei democratii adevarate.
      Da. este un principiu inradacinat de mult timp in constiinta oamenilor…de la Revolutia masonica Frnaceza…
      Dar, admitand acest principiu, ceea ce se fac ca nu vad si nu pricep acesti sustinatori ai acestui principiu este urmatorul fapt:
      In Romania, cetatenii romani, care sunt CRESTINI ORTODOCSI PRACTICANTI, imbina si reunesc in mod armonios si pasnic doua “calitati” majore intr-o singura persoana. Si anume imbina si reunesc “calitatea de cetatean” a statului roman, cu “cea de crestin ortosox”, aartianand B.O.R., in PERSOANA unei fiinte umane, care apartine poporului si neamului ROMANESC.
      Nu scrie niciunde in Constitutia Romaniei sau in vreo lege laica, cum ca un cetatean roman TREBUIE SA FIE neaparat si…SEPARAT IN GANDIREA SA si IN INIMA SA si IN SUFLETUL SAU de DOCTRINA si MORALA CRESTINA….
      Da. Asta NU SCRIE NICAIERI.
      Si iarasi nu scrie in Constitutia Romaniei ca un cetatean roman care este crestin ortodox practicant, nu ar putea accede la functii publice inalte daca ar ramane pe mai departe crestin practicant in viata lui.
      La fel nu spune nici Scriptura ca un crestin ortodox nu trebuie sa aiba o PATRIE PAMANETEASCA, si ca nu ar trebui sa ISI APERE DREPTURILE SALE DE CETATEAN al unei asemenea PATRII, cand acestea i-ar fi incalcate samavolnic de catre stat sau anumite organe ale lui…
      Ci aceste doua calitati se pot armoniza frumos si eficient asa cum tot POLITISTII CRESTINI DIN ROMANIA au scris pe siteul comunitatii lor crestine: ” Cine îmbracă uniforma… nu trebuie să dezbrace credinţa!”
      Tot asa, spunem si noi: “CINE DEVINE UN CETATEAN MAI BUN si cu o educatie civica si o cultura laica exemplara NIMENI NU-L OBLIGA si NU-I CERE sa se “lepede si sa dezbrace haina CALITATII DE CRESTIN ORTODOX si CREDINTA ORTODOXA din mintea sin inima sa”….

      Ca sa conchidem Ne bucuram sincer ca exista o astfel de ASOCIATIE in Romania, si il rugam pe Bunul Dumnezeu ca numarul celor care o compun sa fie tot mai mare, iar gandirea si viata crestina a acestor politisti romani crestini practicanti, sa fie CAT MAI FRUMOASA si MORALA si DEMNA si EXEMPLARA si “contagiosa” de exemplu bun pentru alti politisti si militari si sa fie cat mai aleasa si CRESTINA AUTENTICA, in Adevaratul “spirit” al Invataturii Domnului nostru IISUS HRISTOS.

      AMIN.

    6. @ Liviu Nanau: nu stu engleza , dar imaginile sunt de groaza…bestii , bestii …vor fi fiind , cumva , si cipuiti acei vamesi agresivi , batjocoritori , care nimicesc personalitatea umana ?

      Mi-a placut mult analiza economistului Ilie Serbanescu :”…au avut curajul de a spune “precis” : “infecta demagogie care guverneaza la Bruxelles si pozitia de tradare si neam si tara care guverneaza la Bucuresti ”
      Si , la fel de mult “Nota” Razboiului intru Cuvant: “A se
      observa ipocrizia si , mai grav , iresponsabilitatea programatica a guvernantilor , care instaureaza un regim birnic…Adica , o dependenta si mai stransa de FMI ”

      Nu-mi amintesc la ce titlu am citit despre maresalul Ion
      Antonescu …si as vrea sa recitesc …

    7. Transport Canada dorește să anunțe călătorii în privința noilor reglementări de securitate pentru zborurile către Statele Unite:

      – bagajele de mână nu mai sunt permise;
      – ți se poate cere să te supui unei scanări corporale complete;
      – agenții de securitate au libertatea să te aducă în poziția de plecăciune;
      – ți se poate cere să completezi patru fețe ale unui rubicub, cinci dacă zbori spre Nigeria;
      – neputința îndeplinirii cererii poate duce la o scanare completă în pielea goală;
      – după ce ai fost complet dezbrăcat și tensiunea îți va reveni, vei fi LIBER în drumul tău.

      Vă rugăm să ajungeți cu 3 zile înaintea călătoriei.

      Transport Canada – O Divizie a Departamentului de Securitate Națională al Statelor Unite.

    8. IPS Teofan a avut se pare alte indatoriri pastorale,decat saptamana de rugaciune:
      http://www.mmb.ro/ro/stiri/ips_teofan_a_vizitat_ortodocsii_din_tanzania.html
      🙂

    Formular comentarii

    * Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

    Rânduială de rugăciune

    Carti

    Documentare