STIRI SI RECOMANDARI 17-18 iunie 2010

19-06-2010 8 minute Sublinieri

(…) După numai cinci zile, tabăra deţinuţilor era psihic decimată, dezbinată şi total la îndemâna abuzurilor taberei gardienilor, care în ciuda programului dificil şi plicticos nu a înregistrat întârzieri sau absenţe, nemulţumiri de orice fel sau cereri de suplimentare a remuneraţiei.

De altfel, la finalul brusc al experimentului, care a venit în a şasea zi, gardienii au fost singurii care au regretat întreruperea acestui joc. E foarte posibil ca autorul acestui studiu să fi auzit de Fenomenul Piteşti, unul din pragurile mizeriei umane practicate de regimul comunist, care a transformat deţinuţii în călăi şi torţionari pentru ceilalţi deţinuţi.

Cele şase zile de studiu pe oameni au condus la concluzia că nimeni nu este suficient de pregătit pentru a rezista forţei răului şi că eforturile fiecărui individ care crede că morala e ceva mai mult decât un cuvânt, ar trebui să meargă în această direcţie.

  • Sacssiv:

Controlare prin SODOMIZARE si umilire sexuala

VIDEO: Evolutia adolescentei MILEY CYRUS (Hannah Montana)…

***

Vizita ÎPS. Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, la Mănăstirea Vatopedi

MONAHII PĂRĂSESC MĂN. RÂUL NEGRU DIN KOSOVO DUPĂ ÎNDEPĂRTAREA EPISCOPULUI ARTEMIE DE RAŞKA ŞI PRIZRENI

Apoftegme profetice ale stareţului Ambrozie din Mănăstirea Dadiu (III)

Gândirea Pozitivă; Legea Atracției; Secretul și Fizica Cuantică

Fizica Cuantică sau «Nimic nu este real!»

Povestea … lucrurilor [nu este de Ion Creangă :)]

Biserica Catolică, iertare, indulgențe și spectacol mediatic

Rugăciunea lui Iisus

Tuţa, mi-e cam ruşine, dar te rog spune-mi deschis, cum este mai bine să păstrezi relaţiile cu femeile?

***

  • Gandul:

Vlădescu: Trebuie concediaţi 100.000 de bugetari. Rădulescu, BNR: Daţi afară pilele

ING: Sunt necesare 200.000 de disponibilizări pentru a reduce deficitul bugetar la sub 3% în 2012

Codul Fiscal Boc intră în vigoare de la 1 iulie. Se impozitează tichetele de masă şi dobânzile bancare. Cresc taxele pe drepturi de autor

  • Realitatea.net:

Vasilescu îl contrazice pe Vlădescu: Degeaba tot reducem cheltuielile! Cât o să mai tai?

Vasilescu: Guvernul ar putea ajunge în toamnă să nu poată plăti pensiile şi salariile

  • Hotnews:

FMI: Contestarea legilor austeritatii la CCR este corecta, dar Curtea va trebui sa le aprobe

Ministrul de finante de la Sofia: Bulgaria va iesi din criza la sfarsitul acestei veri

Comisia de Invatamant din Senat: Invatamantul obligatoriu va fi de 12 ani iar cel primar va incepe la sase ani

În interiorul UE, au existat două state (Grecia şi Irlanda) care s-au opus iniţial unei asemenea taxe. La Atena şi la Dublin s-a considerat că o nouă taxă va împovăra excesiv băncile naţionale, şi aşa greu încercate de criză.

Totuşi, dezacordurile au fost repede depăşite, căci Atena nu are un cuvânt greu de spus după ce a primit un credit pe trei ani de 110 miliarde euro din partea FMI şi a celorlate 15 state euro. Irlanda (deocamdată ferită de turbulenţe financiare, în 2010) este considerată una dintre statele “vulnerabile” (alături de Portugalia şi Spania), care ar putea solicita un împrumut.

Statele care se consideră “nevinovate” de criza financiară (Australia, Canada şi Japonia) se opun taxării suplimentare a băncilor lor, pentru vina altora – băncile din UE şi Sua. Acestor mari puteri economice li se adaugă state cu economii în plină dezvoltare (aşa-numitele noi puteri “emergente”), precum Brazilia şi India, care consideră că sistemul lor bancar este “sănătos”.

  • Cotidianul:

Europa, în trena Franţei şi Germaniei. Băncile ne vor costa şi mai mult, decide UE

Bancile din UE vor fi supuse unor taxe şi impozite pentru serviciile financiare. Aceştia sunt termenii vagi ai unui acord la care au ajuns şefii de stat şi de guvern din UE, reuniţi joi în cadrul Consiliului European de vară de la Bruxelles. Singura ţară care a avut obiecţii este Cehia euroscepticului preşedinte Vaclav Klaus. “Cehia îşi rezervă dreptul de a nu introduce aceste măsuri”, arată cocluziile Consiliului, potrivit Euobserver, care precizeaza ca Praga doreşte să vadă detaliile precise ale tranzacţiilor care vor fi taxate şi îşi exprimă îngrijorarea că taxele vor fi suportate, în cele din urmă, de clienţii băncilor. România a fost reprezentată la summitul UE de preşedintele Traian Băsescu şi s-a remarcat în aceeaşi zi prin deschiderea negocierilor cu SUA pentru instalarea scutului american anirachetă. (…)

Promotorii initiaţivei de taxare a tranzacţiilor bancare sunt preşedintele Franţei şi cancelarul Germaniei. Agenţia americană Bloomberg simplifică lucrurile şi titrează: “Nicolas Sarkozy şi Angela Merkel vor fi acompaniaţi de alţi lideri europeni la summitul pentru relansarea economiei europene”. Taxarea serviciilor bancare va contribui la o împărţire echitabilă a costului crizei financiare şi la o stabilitate mai mare a sistemului financiar”, a spus proaspăt numitul preşedintele al UE, Herman Van Rompuy. Analiştii economici au apreciat deseori că taxarea operaţiunilor bancare va duce la creşterea numărului tranzacţiilor riscante, în urma cărora băncile pot câştiga suficient cât să plătească şi noile taxe, şi să obţină profit. Statele UE nu vor adopta taxe comune pentru tranzacţiile financiare, ci vor opta, până în octombrie, pentru măsuri diferite, scrie Reuters. Indiferent de sprijinul pe care îl va obţine, iniţiativa germano-franceza va fi pusă în aplicare.Unii nu sunt foarte entuziaşti faţă de ea”, însă cele două ţări “sunt gata să o pună in aplicare, chiar dacă unele ţări europene au anumite reticenţe”, a declarat preşedintele francez Nicolas Sarkozy, citat de Euobserver. Liderii UE au repins inţiativa Franţei ca cele 16 ţări din zona euro să aibă o structură separat de guvernanţă financiară şi şi-au dat acordul ca Estonia să adopte moneda europeană începând din 2011. Summitul a avut rolul de a regla acordul fin al UE înaintea summitului G20 de la Toronto, care va avea loc săptămâna următoare, unde ţări ca Brazilia sau Japonia sunt total împotriva taxării băncilor. Presa americană trece pe planul secund măsurile financiare ale UE şi salută sancţiunile suplimentare împotriva Iranului pe care liderii europeni le-au luat, imediat după o măsură similară decisă la Washington. UE a decis să nu îmbunătăţească capacitatea redusă de rafinare a petrolului din Iran (care face ca a doua ţară ca resurse de petrol din OPEC să cunoască o criză a benzinei), să îngheţe conturile bancare iraniene şi să impună restricţii pentru eliberarea vizelor. Rusia şi China rămân astfel “în urma” UE şi SUA în privinţa sancţiunilor împotriva programului nuclear iranian. Viceministrul rus de Extere şi-a exprimat dezamăgirea că UE şi SUA au luat asemenea măsuri.

Islanda va începe negocierile de aderare la UE

  • Realitatea.net:

Grecia, paralizată de greva transportatorilor publici

România şi Bulgaria, cu un pas mai aproape de spaţiul Schengen

Haşotti: Sprijinul PDL pentru Tokes la PE e o trădare a interesului naţional

  • Hotnews:

Vicepremierul ungar: Guvernul Ungariei sprijina autonomia teritoriala a Tinutului Secuiesc in limitele prevederilor europene

Vicepremierul Ungariei i-a multumit lui Emil Boc pentru sacii de nisip si pentru sustinerea legii dublei cetatenii

Vicepremierul Ungariei: Presedintele Basescu a promis sprijin pentru adoptarea Legii Educatiei si in Senat

Jocurile geopolitice in Europa de Est: Bulgaria intoarce spatele Rusiei, care se orienteaza spre Romania

Bogdan Aurescu despre scutul american antiracheta: Ne dorim ca negocierile noastre sa progreseze cat mai repede

Iranul va construi patru noi reactoare nucleare

Turcia îngheaţă relaţiile cu Israel

Iran ridică miza şi anunţă construirea a patru noi reactoare nucleare

Gates: Europa s-ar putea confrunta cu sute de rachete iraniene

UE ar putea trimite o misiune navală în Gaza

Revista presei. Şeful BP, criticat dur în Congres. Israel: Evrei ultrareligioşi protestează contra unei decizii judecătoreşti. Rusia: Duma amână ratificarea START-2 pentru toamnă

Israel: 120.000 de evrei ultrareligioşi protestează contra unei decizii judecătoreşti privind integrarea în educaţie

În jur de 120.000 de evrei ultrareligioşi în costume negre au manifestat, joi după amiaza, la Ierusalim şi Bnei-Brak, lângă Tel Aviv, condamnând intervenţia Curţii supreme de justiţie în probleme religioase şi reafirmând supremaţia Tora. Este cea mai mare manifestaţie de acest fel din ultimii zece ani, în Israel, fiind transmisă în direct de posturile de televiziune. Poliţia fusese plasată joi în “stare de alertă avansată”, aproximativ 10.000 de agenţi luând poziţie la Ierusalim şi la Beit Shmesh, un bastion ultrareligios situat între Tel Aviv şi Bnei-Brak. Aceştia se pregăteau pentru protestele ultra-ortodocşilor privind o decizie a Curţii Supreme de a trimite la închisoare un grup de părinţi de origine europeană, Aşkenazi, pentru că au refuzat să îşi trimită fetele la şcoală cu evreice de origine Sefardă- cu părinţi din Orientul Mijlociu, explică AFP. Membri ai grupării hasidice Slonim, de origine rusă avertizaseră miercuri că preferă închisoarea, decât să admită ca eleve de origine sefardă să înveţe alături de fetele lor, la o şcoală din implantarea Immanuel, în Cisiordania. Acuzaţi de rasism, părinţii -aproximativ 40 de cupluri- care şi-au retras fiicele de la şcoală în august 2009, drept urmare a deciziei tribunalului privind integrarea altor eleve în instituţia de învăţământ, au fost condamnaţi luni de Curtea supremă la două săptămâni de închisoare, în caz că refuză să se supună sentinţei judecătoreşti. Joi, preşedintele Shimon Peres l-a convocat în această problemă pe adjunctul ministrului educaţiei Meir Porush, membru al unui partid ultrareligios aşkenaz. Cotidianul Israel Hayom, care se distribuie gratuit, a comparat acest scandal cu cel provocat la liceul Little Rock din statul american Arkansas, unde, la sfârşitul anilor ’50, preşedintele Eisenhower a fost nevoit să trimită Garda naţională, pentru a pune capăt segregaţiei rasiale. Deşi reprezintă doar 10% din populaţia israeliană, aproximativ 650.000 de persoane, comunitatea ultrareligioasă se opune vehement oricărui amestec al statului în afaceri religioase.

Rusia: Duma amână ratificarea START-2 pentru toamnă

Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului federal rus, a amânat pentru toamnă examinarea Tratatului de reducere a armelor strategice ofensive START-2, prevăzută iniţial în această sesiune care se încheie în prima jumătate a lunii iulie, a anunţat joi preşedintele camerei, Boris Grîzlov, citat de ITAR TASS. În acelaşi timp, şeful Comitetului din Dumă pe probleme internaţionale, Konstantin Kosaciov arăta că deputaţii au cerut de la departamentele de profil documente suplimentare în vederea pregătirii ratificării Tratatului START-2, fără a preciza însă despre ce documente este vorba. El sublinia totuşi că parlamentarii nu au avut obiecţii la textul tratatului. Cu toate acestea, unii şi-au exprimat dezamăgirea legată de unele chestiuni nespecificate căora ar fi trebuit să li se acorde mai multă atenţie, scrie şi Moscow Times. Preşedintele rus Dmitri Medvedev a cerut de altfel deputaţilor ruşi să ratifice tratatul în acelaşi timp cu SUA, subliniind că nu doreşte ca Moscova să se angajeze a ratifica documentul până ce nu este evident că SUA va face acelaşi pas.

  • Adevarul:

Polonia: alegeri pe fond de inundaţii

Jaroslaw Kaczynski se destăinuie înainte de prezidenţiale: “O parte din mine a murit cu Lech”

VIDEO Revoltele violente din Kârgâzstan au ucis probabil 2.000 de persoane

Publicaţia „L’Espresso” îl taxează dur pe Băsescu şi îl numeşte „Berlusconi din Balcani“ într-un articol cu titlul „România sunt Eu”

Copiii orfani din România, „la ofertă” pentru turiştii pedofili din lume

Biserica, arma Rusiei în Moldova

De câteva zile, Chişinăul a fost împânzit cu panouri publicitare în care apare mitropolitul Moldovei, Vladimir, alături de ex-ministrul Securităţii, Valeriu Pasat.

Cei doi cheamă cetăţenii să semneze pentru un referendum privind studierea obligatorie  a religiei ortodoxe în şcoli. În paralel, Păsat a anunţat că în cel mult zece zile îşi va lansa propriul partid politic orientat spre ortodoxie.

Membrii Sinodului Biserii Ortodoxe din Moldova, subordonată Patriarhiei Moscovei, au semnat o declaraţie prin care anunţă că va susţine formaţiunea nou înfiinţată.

Politicienii şi analiştii de la Chişinău susţin că proiectul lui Păsat este unul elaborat la Moscova. Deputatul liberal-democrat, Mihai Godea, a declarat că implicarea bisericii în politică este ultima armă a Moscovei, pentru a stopa aspiraţiile europene ale actualei guvernări de la Chişinău.

Vicepreşedintele Partidului Popular Creştin-Democrat, Vlad Cubreacov, a declarat pentru Unimedia că Mitropolitul Vladimir ar fi fost ofiţer de securitate în cadrul KGB-ului sovietic.

Premierul moldovean, Vlad Filat, a avertizat Mitropolia Moldovei să nu se implice în politică, declarând că Biserica nu trebuie să susţină o singură formaţiune politică.

Mitropolia Basarabiei, ce ţine de Patriarhia de la Bucureşti, a respins atât ideea obligativităţii studierii religiei în şcoli, cât şi cea de înfiinţare a unui partid creştin-ortodox.

  • Basarabeni.ro:

Pasat pune Biserica pe… jăratic

Tatiana Eţco: Preaînaltul Vladimir şi preasecuristul Pasat

Este o nişă goală, pe «piaţa» partidelor din Moldova, cum ar spune experţi din domeniul businessului. Partidul Popular Creştin Democrat a fost compromis de atâtea ori, încât nici resuscitarea sa nu i-ar mai aduce electorat. Creştinii (majoritatea populaţiei), dar şi categoria «cetăţenilor turmentaţi» care nu ştiu sau nu au cui oferi votul (destul de mulţi) au cea mai mare încredere, conform sondajelor, în biserică. Cum poate fi o coincidenţă această combinare?

În ultimul timp, nu a trecut o zi fără ca presa să pomenească ceva legat de iniţiativele lui Pasat. Fără a-şi da seama, jurnaliştii au intrat, neplătiţi (unii) şi inconştienţi (alţii) în campania de promovare a salvatorului moralităţii neamului, Pasat. Este o strategie pe care, individual, nici Vladimir, cu creierul său de manager, sau Valera, cu sufletul de securist, n-ar fi reuşit să o aplice în practică. Este o muncă de echipă: multe creiere, multe suflete, mulţi bani şi mult iz moscovit.

Evident că sunt şi interese mari. Probabil aceasta şi este miza Moscovei. De altfel, ideea acestui partid este una destul de reuşită, şi Pasat a fost scos din mânecă asemeni unui as. Celor mai informaţi li s-a creat despre el imaginea unui fost funcţionar persecutat, victimă a regimului comunist, care a fost închis ilegal, plin de boli şi duşmani, care şi-a găsit alinarea în credinţă şi care doreşte să-i lumineze şi pe ceilalţi. Celor mai departe de toate intrigile politice li se creează o iluzie că, într-un moment de criză, inclusiv spirituală, în care ne aflăm, el ar fi salvatorul, alesul şi delegatul bisericii. Între biserică şi credinţă ar fi o mică diferenţă, dar moş Ion, cu siguranţă, îl va crede pe preotul din sat şi nu se va obosi să descoase problema. Atât Vladimir, cât şi Pasat, ca nişte adevăraţi credincioşi şi securişti, ştiu că diavolul se ascunde în detalii, iar în cadrul proiectului lor comun, sunt atâtea detalii…

  • Gandul:

Zvonurile despre “cinele secrete” ale papei Benedict al XVI-lea produc rumoare în presa italiană

Aditivii alimentari predispun la apariţia ADHD-ului

Fumătorii sunt de două ori mai predispuşi la depresie

Bulgaria vrea sa protejeze copiii de OMG-uri

Google a colectat prin masinile Street View si parole de acces la e-mail-uri plus fragmente din mesaje confidentiale

Google sustine ca pur si simplu din greseala a colectat in 30 de tari date confidentiale de la retele WiFi nesecurizate in urma parcursului masinilor care faceau poze pentru Street View, inclusiv in Romania.

Om de stiinta australian: Homo sapiens vor disparea in urmatorii 100 de ani

Un om de stiinta australian sustine ca oamenii vor disparea in urmatorii 100 de ani, din cauza schimbarilor climatice. Intr-un interviu acordat The Australian, Frank Fenner, fost profesor emeritus de microbiologie la Australian National University, a spus ca “noi, oamenii, urmeaza sa disparem. Tot ceea ce facem acum vine prea tarziu”.

Medicii au salvat viata unui bebelus “inghetandu-l” timp de patru zile


Categorii

Acordul cu FMI, Al treilea razboi mondial, Criza datoriilor suverane, Criza mondiala, Era Big Brother, Pagini laice, Pagini Ortodoxe, Presa, Razboiul impotriva sanatatii, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

18 Commentarii la “STIRI SI RECOMANDARI 17-18 iunie 2010

  1. Mda, unii oameni de stiinta aflati in solda stim noi cui pregatesc terenul pentru depopulare care ar putea insemna de fapt nimic altceva decat genocid global.

    Nu cred ca exagerez cand afirm asta…avand in vedere modul cum se rezolva problema bolnavilor terminali in anumite tari dezvoltate si mai ales avand in vedere masacrul global al copiilor nenascuti. Daca pe aceia ii ucid pt. ca “incurca” niste socoteli de ce nu i-ar ucide si pe altii care nu-i asa, “incurca” si ei?

    Sa nu uitam nici masacrele recente din tarile lumii a treia, masacre la care “comuniatea internationala” a asistat nepasatoare (vezi Rwanda, Sudan etc…). Viata omului de rand nu pare a valora mare lucru pentru “elite”.

    Suprapopularea e desigur un mit:
    http://overpopulationisamyth.com/overpopulation-the-making-of-a-myth

  2. Legat de experimentul Stanford (efectul Lucifer) de la inceputul postarii, exista si un film artistic german “Das Experiment” (2001). E facut din perspectiva strict seculara dar e foarte bine realizat. Se paote gasi si in varianta engleza pe net, cred insa atentie nu e tocmai usor de vizionat.

  3. Se pare ca nebunia unor oameni a atins cote maxime: blasfemia transformarii unor biserici din “vestul salbatic”, in locuinte particulare. E adevarat ca bisericile apartin unor “denominatiuni crestine” mai mult protestante. Dar si asa, ideea intrece orice limita a decentei. Iata cateva exemple:

    http://www.decorateandrenovate.com/design-and-ideas/we-turned-a-church-into-a-home/

    http://www.home-designing.com/2009/12/a-church-remodelled-into-a-residence

    http://www.momoy.com/2009/07/24/beautiful-church-house-transformation-by-multiplicity/

    http://www.locationworks.com/library.php?reference=31728

  4. Am ramas uimita cind am citit urmatoarele in Calendar ortodox pe 2010 editat de Mitropolia Ortodoxa Romana a Europei Occidentale si Orientale, tiparit cu binecuvintarea IPS Arh.Iosif. La “zile si date importante” se spune ca: Miercuri 1 septembrie se sarbatoreste- inceputul anului bisericesc si, atentie, 1 septemebrie este si ZIUA RUGACIUNII PENTRU MEDIU? Aduce a animism.

  5. Ha! Ce ridicol! Evreii originali (sefarzii) sint considerati inferiori de catre evreii prin adoptie (ashkenazi).

    Ma tot uit la pozele astea unde apar de-alde d-astia si imi aduc aminte cind i-am vazut la zidu plingerii: este imaginatia mea sau imbracamintea lor aduce foarte bine a cioclu? Are ceva extrem de sinistru in ea. oricum si-au ales-o foarte bine: cioclii omenirii.

  6. @ Petra:

    Nu animism, dar New Age si inscriere in calendarul nostru a unui mit ideologic de pe agenda globalismului masonic – asta da.
    http://www.sfin.ro/articol_17426/1_septembrie_ziua_de_rugaciune_pentru_mediu.html

  7. @azucena. mult mai grav este transformarea diverselor biserici anglicane parasite in moschei! Si de-astea sint din ce in ce mai multe in UK.

    Exista insa si biserici anglicane transformate in biserici ortodoxe (mai putine insa decit moscheile)

  8. UPDATE VIDEO:

    http://www.youtube.com/watch?v=zPn8MCnRup8 – Eutanasierea mascata a saracilor si intoarcerea la totalitarism?

    http://www.trilulilu.ro/eusiatat/2b319dcca14566 – Despre complicitatea BNR/Mugur Isarescu la dezastrul bugetar si cautionarea lui Basescu

  9. azi pe mes imi trimite cineva apropiat asta http://stirileprotv.ro/exclusiv/exclusiv-online/2014-anul-care-va-schimba-lumea-profetii-de-la-cambridge.html
    In replica ii trimit ceva ce tocmai citeam, si anume http://www.cuvantul-ortodox.ro/2008/10/09/a-doua-viziune-a-staretului-antonie-invataturi/
    Dupa ce citeste cateva randuri imi raspunde: “indobitocire, indobitocire… etc” si: “pentru tine e lege ce zice unul sau altul care nu cunoaste nici fizica, nici nimic”.
    Din pacate multi, f multi tineri, de fapt majoritatea gandesc exact la fel. Si sunt greu de combatut pt ca nu au rabdare sa citeasca pana la capat, sa cerceteze, sa afle. Lor le trebuie exemple de genii care sa demonstreze ca Dumnezeu exista. Si daca se poate exemplele sa fie scurte, usoare si clare. Sau stiu eu? Poate captivante.
    In discutia de pe mes am reusit doar sa ma enervez pe indaratnicia persoanei respective. Poate voi reusiti totusi sa faceti ceva pt acesti tineri care se pierd.
    Multumesc!

  10. Alte stiri:

    Biden Promises Kenya ‘Money to Flow’ if Pro-Abort Constitution Passes
    http://www.sunlituplands.org/2010/06/biden-promises-kenya-money-to-flow-if.html

    Catholics Defend French Cathedral de Lyon During Homosexual “Kiss-In”
    http://www.lifesitenews.com/ldn/2010/jun/10061709.html

    Medvedev Pushes Ruble Reserve Currency to Cut Dollar Dominance
    http://www.businessweek.com/news/2010-06-18/medvedev-pushes-ruble-reserve-currency-to-cut-dollar-dominance.html

  11. Dovada ca ORTODOXIA este singura credinta adevarata! ANTI-Ecumenism! Marele duhovnic Arsenie Papacioc
    http://www.youtube.com/watch?v=GuC9xCXqZPQ

    How old is the orthodox faith?
    http://www.orthodoxphotos.com/history.shtml

    Uitati-va la acest documentar.
    Se explica foarte clar de ce Ortodoxia este singura credinta adevarata.

    The Eastern ORTHODOX Church is the ONLY TRUE and Apostolic CHURCH. part 1 of 3 – American documentary: “The Ancient Church”
    http://www.youtube.com/watch?v=tirUy13Q_L8

    The Eastern ORTHODOX Church is the ONLY TRUE and Apostolic CHURCH. part 2 of 3 – American documentary: “The Ancient Church”
    http://www.youtube.com/watch?v=h41JmCCH7AQ

    The Eastern ORTHODOX Church is the ONLY TRUE and Apostolic CHURCH. part 3 of 3 – American documentary: “The Ancient Church”
    http://www.youtube.com/watch?v=XAJYdUW8DzY

    Uitati-va si la moastele Sfantului Ioan Iacob Hozevitul.
    El a vorbit impotriva ereziei ecumeniste, ereticilor catoloci si ereticilor protestanti.

    Sfantului Ioan Iacob Hozevitul a spus mereu ca Ortodoxia este singura credinta adevarata!

    Cititi cartea sa, “Hrana Duhovniceasca”.

    Moaştele făcătoare de minuni ale Sfântului Ioan Iacob Hozevitul. Între Ierusalim şi Ierihon

    http://www.youtube.com/watch?v=4tm3VYSLkI0

  12. http://www.bloombiz.ro/it-c/pc-ul-viitorului-fara-mouse-tastatura-sau-monitor

    PC-ul viitorului: fara mouse, tastatura sau monitor

    http://www.youtube.com/watch?v=7-UnnFVLbCM

    nu va inspaimanta ? (in sensul de cat de perfida va fi inselarea )

  13. Nu stiu voi ce simtiti dar de cateva saptamani dupa ce citesc ce pun la stiri fratii admin si mai vad si ce e in jurul meu (oameni de care vorbeste Emanuela) imi vine sa ma bag intr-o crapatura a pamantului sau sa ma duc pe o insula departe de toate astea si sa ma rog continuu si sa plang continuu.
    In jurul meu am cativa oameni cu probleme destul de mari, le spun sa mearga la biserica….sa vorbeasca cu un preot…tot amana…si sufera. Daca le spui ca gasesc nu stiu ce reduceri la ceva ce cauta ei…c-ai vazut intamplator undeva, acolo isi fac timp sa ajunga…of of
    E perioada vacantelor…..ma intreaba toti ce planuri am…dau din umeri….se uita la mine ciudat.
    E din ce in ce mai greu si mai apasator, suntem inca in post si ma rog la Sfintii Apostoli sa ne lumineze mintile si sufletele sa ne indrepte pasii spre Bunul Dumnezeu, sa nu ne lase, ca numai la El mai avem scapare.

  14. @CristinaP

    Nu esti singura care simte nevoia sa fuga departe de lume. Sa ne intareasca Domnul ca mai avem inca multa cale de strabatut.

    Cat despre vacante..hmmm…am observat de cand m-am intors in tara, din 2009, ca esti privit ca un paria daca nu indici vreo destinatie exotica pentru vacanta…daca in Occident degradarea morala a societatii se traduce mai ales in libertinaj petoate planurile, pe meleagurile noastre se traduce indeosebi prin lacomie si epataj…pe de alta parte insa ne straduim sa ii ajungem din urma si in privinta libertinajului.

  15. @paul
    chestia cu ritualurile pagine re-actualizate de la Stonehenge e de vre-o citeva decenii bune. De fapt primele astfel de manifestari, dupa cite mai imi aduc aminte s-au inregistrat cam de pe la sfirsitul secolului XIX. Dar au devenit permanente cam de prin anii 70, odata cu generatia flower power, hippy, beatles. O foarte puternica componenta a miscarii hippy este una de tip pagan, panteist…inchinarea la natura, etc. Miscarea ecologistica, adica verzii cam pe-acolo isi au si ei originile (si ca ideologie si ca perioada de timp).
    Asta are legatura directa cu faptul ca membrii acestei miscari si a acestei generatii care era tinara inanii 70, o parte dintre ei nu si-au mai botezat copiii. Si asa se face ca incepind cu sfirsitul anilor 70 inceputul lui 80, creste numarul copiilor nebotezati si deci al englezilor maturi ne-botezati.

    Diferenta intre paginii de altadata si paginii moderni este, ca pina la raspindirea crestinismului oamenii nu aveau alta optiune cunoscuta, decit paginismul. Acum paginismul modern este un refuz al crestinismului. Si daca se observa, totul se face pe un fond de emotionalitate care aminteste de copiii de 10 ani, dornici sa vada un rasarit de soare si o punere in spectacol cu lumini si sunete. ce frumos este, si ce ne mai jucam noi, si ce bine ne mai simitim noi…..am iesit la iarba verde si la aer, si ia uite, ce soare frumos avem noi, chiar de solstitiu: “floricele pe cimpii hai sa le-adunam copii”. Si de fapt, habar n-au ce culeg de fapt, amaritii.

  16. @petra

    Noii pagani, incearca sa-l inlocuiasa pe Dumnezeu cu altceva. Nu e greu de ghicit cu cine … Simt nevoia acuta de Dumnezeu, dar habar n-au in ce inselare se afla. Intr-un fel sunt de compatimit.

    Intr-o tara occidentala in care am stat cu o bursa intre 1992-1994, am cunoscut o rusoaica, foarte occidentalizata, care mi-a spus cu nonsalanta ca la ei in orasul unde se nascuse, Sankt Petersburg (fostul Leningrad), se pierduse obiceiul de a se boteza copiii. In fine, nu chiar de tot, dar la scara destul de mare. Pe ea o botezase pe la vreo 18 ani, bunica ei. Am ramas “interzisa” cand am auzit o asa monstruozitate, desi la vremea aceea eram departe de credinta, dar in acelasi timp intr-o sincera cautare a lui Dumnezeu, si a intoarcerii ACASA in Ortodoxia in care ma nascusem. Desi la vremea aceea nu cunosteam care este adevarata semnificatie si valoare a Tainei Sfantului Botez, mi se parea de neconceput ca oamenii sa traiasca nebotezati intr-o tara ortodoxa. Iata ce ravagii a facut comunismul intr-o populatie ortodoxa.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare