Inundatiile – intre dramele nevoiasilor si cinismul provocator al presedintelui/ PAMBUCCIAN: PRABUSIREA INTREGULUI SISTEM, URMATA DE DICTATURI POPULISTE – INEVITABILA/ Care este solutia “providentiala” potrivit unui om devotat sistemului globalist?/ INDEMN LA VEDERE DUHOVNICEASCA/ Limba de lemn a noilor ideologii anticrestine (STIRI 1-2 IULIE 2010)

3-07-2010 15 minute Sublinieri

UPDATE 3 iulie:

Laszlo Borbely: Un ciclon cu ploi intense este aşteptat, luni, în zona Moldovei (VIDEO)

Bilantul inundatiilor din ultimele 24 de ore: un deces, 36 localitati afectate, 54 persoane evacuate

  • Gandul:

SPECIAL 14 judeţe inundate. 104 localităţi afectate de ploi şi 7.762 de persoane evacuate

Traian Băsescu a găsit o soluţie pentru sinistraţi: „Se va tăia de la Educaţie şi Sănătate“. Udrea a vorbit despre brandul „România“ lângă un pod distrus

N.n.: O declaratie facuta parca special sa irite, sa provoace, sa instige la revolta... De ce sa se taie tocmai de la educatie si sanatate, care oricum sunt cele mai sarace domenii si cele mai afectate de criza actuala si de taierile deja efectuate, oare chiar nu se gasesc alte domenii din care sa se ia banii necesari?! De ce nu de la Dezvoltare si Turism, de la Economie, etc.? Si nu e prima data cand Traian Basescu ii “intarata” pe profesori si pe medici, cand umileste cele doua bresle.  Ca sa nu mai mentionam faptul ca exista, in cazul catastrofelor naturale, fonduri speciale puse la dispozitia tarilor afectate.

Ingrijoratoare starea de cinism in care a ajuns presedintele… Urmariti si declaratiile sau atitudinile sale din linkurile urmatoare. Oare e ceva gratuit sau urmareste ceva anume?

Un sinistrat către Băsescu: “Îmi e scârbă să văd că veniţi şi vă uitaţi la nenorocirea noastră”

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la Dorohoi, că acesta este ultimul an în care statul le mai dă oamenilor afectaţi de inundaţii materiale pentru a-şi reface casele, spunând că locuinţele trebuie asigurate, transmite corespondentul Mediafax. “Este ultimul an când se dau materiale pentru refacerea caselor. La anul, dacă nu ai casa asigurată nu vă mai întreabă nimeni nimic”, a spus preşedintele Traian Băsescu.

  • Antena3:

Siretul a rupt digul de la Săuceşti. Peste 2000 de oameni evacuaţi de urgenţă (VIDEO)

Codul roşu de inundaţii, prelungit pe râurile Prut şi Siret, până duminică

Băsescu, sinistraţilor: De ce v-aţi pus casa aici, oameni buni? (VIDEO)

  • Realitatea.net:

Băsescu, la Pătrăuţi: Doamnă, şi mie mi-au stricat straturile de roşii la Bucuresti (VIDEO)

Traian Băsescu a avut o discuţie aprinsă cu o profesoara din Dorohoi (VIDEO)

Boc: Marea problemă e să facem faţă, peste şapte zile, la ce se poate întâmpla în Galaţi şi Brăila

Revoltă în comuna Săuceşti: Localnicii au cerut demisia primarului VIDEO

  • Hotnews:

VIDEO FOTOGALERIE UPDATE Debite istorice pe Siret, la Saucesti. Nivelul istoric de pe Dunare, la Galati, a fost depasit

Borbely: Duminica s-ar putea forma un nou ciclon, care va afecta mai ales Moldova, cu ploi insemnate

***


“Sunt state care, prin constructia lor legislativa, au ajuns la deficite structurale si continua sa le mentina. Este un joc piramidal si este foarte greu de iesit din el, pentru ca cetatenii acestor state s-au obisnuit cu ideea ca aceste cheltuieli sunt drepturi. Din aceasta cauza, vom asista la o prabusire urata a sistemului, urmata, de un sistem demagogic populist, de aparitia unor dictaturi populiste pe tot teritoriul Europeana declarat deputatul Varujan Pambuccian, intr-un interviu Bloombiz.ro.

In urma cu 1-2 ani toata lumea vorbea despre: lacomia bancherilor, despre “produse toxice”. Acum, se vorbeste despre criza datoriilor publice.

Ceea ce traim acum nu are nici o legatura cu lacomia bancherilor sau cu o criza a datoriilor publice. Este o criza structurala a unui sistem politico-economic care se afla la sfarsitul lui. El a aparut pe lume acum 70 de ani dupa ce proiectul lui Roosevelt de mare iesire din criza incepuse sa se dovedeasca a fi gresit. In mod fundamental, el s-a constituit pe doctrina economica a lui Keynes care convenea foarte mult politicienilor pentru ca oferea resursele pentru mentinerea la putere prin mita electorala. Este un sistem care s-a generalizat in tot Occidentul european si in SUA foarte repede. Noi am iesit din comunism ca sa intram in acest tip de socialism, care se afla la sfarsit. Probabil ca acum va mai exista un moment de resuscitare, care este legat de taxarea acestor fluxuri bancare interstatale. Oricum, toata aceasta perioada seamana foarte mult cu un joc piramidal. Au escaladat an dupa an cheltuielile si resursele au crescut cu mult mai putin decat aceasta escaladare de cheltuieli. Sunt state care, prin constructia lor legislativa, au ajuns la deficite structurale si continua sa le mentina. Este un joc piramidal si este foarte greu de iesit din el, pentru ca cetatenii acestor state s-au obisnuit cu ideea ca aceste cheltuieli sunt drepturi. Din aceasta cauza, vom asista la o prabusire urata a sistemului, urmata, de un sistem demagogic populist, de aparitia unor dictaturi populiste pe tot teritoriul european. Ma tem ca este o directie inevitabila.

Ati auzit de planuri de restructurare ale bancilor care au contribuit la infestarea sistemului financiar cu produse toxice?

Daca sistemul bancar ar fi fost lasat in pace, fara sa fie legat de sustinerea monedei sau de tot felul de reglementari ale statului, caderea unei banci ar fi fost ceva mai urata decat caderea unei companii oarecare. Sistemul a ajuns sa fie atat de legat, bancile au ajuns sa fie parte a jocului. Toate acestea duc la fenomene absolut anormale intr-o economie naturala. Ce s-a intamplat la Lehman Brothers a fost doar o mica instabilitate care a avut reverberatii foarte mari in sistem. Orice criza majora care ar fi aparut intr-un domeniu economic ar fi dus la aceleasi rezultate. Un joc piramidal, mai devreme sau mai tarziu, se sfarseste.

2010 este un an foarte greu pentru UE.

E o increngatura de crize. In 2010, a iesit la lumina criza in zona statului, a bugetelor nationale. Dupa ce se va intampla acest parjol la nivelul statelor, vor fi afectate foarte rau marile companii internationale care au in portofoliul lor contracte cu statele. Cele care sunt pe mass market vor suferi mai putin, insa cele care au in principal contracte cu statele se vor prabusi.

Vom avea o inflamare a datoriilor suverane?

Da, categoric. Aici este jocul piramidal. Lumea occidentala traieste intr-un deficit continuu, intr-o inflatie continua indiferent de perioadele de crestere/descrestere economica, de aproximativ 70 de ani. Credem ca ceea ce traim acum e capitalism?! Ne inselam. Este, de fapt, o forma de etatism exagerat cu accente serioase socialiste a la Marx, din care nu ai iesire atata vreme cat incerci, pe de o parte, sa ai un sistem democratic si pe de alta parte, sa-l alimentezi continuu cu forme primitive de mita electorala. (…)

Vom putea plati peste 5 miliarde de euro/an, rata la imprumutul FMI in 2012-2013?

Da, fiindca nu avem incotro. Problema e cu ce pret vom plati.

Se va mai imprumuta Romania pentru a plati imprumutul de la FMI?

Mi-e teama ca acest lucru se va intampla. (…) Nu cred ca mai exista vreo solutie. Doar sa mergem la rand cu restul statelor europene. SUA se vor salva fiindca au intrat in autoprotectie la timp si inteligent.

N.n.: Nu poti sa nu te intrebi de unde provine aceasta certitudine a lui Varujan Pambuccian referitoare la resurgenta dictaturilor populiste. La fel in privinta certitudinii cu care preconizeaza prabusirea actualului sistem de tip welfare state bazat de un stat puternic si asigurari sociale complexe, in contradictie cu modul in care considera SUA ca fiind salvata prin faptul ca se auto-protejeaza. In realitate, SUA aplica tocmai acest tip de etatism interventionist si tot mai extins, deci ar trebui sa fie si ea in drum spre prapastie, in logica (partial corecta, de altfel) expusa mai sus.

*

Tot cu certitudini avem de-a face si in interviul de mai jos, dat de seful spionajului extern. De aceasta data certitudinea este legata de succesul constructiei europene, al consolidarii zonei euro si al schimbarii ”calitative” a guvernantei globale (tradus, in proliferarea structurilor supra-nationale de tipul UE si in alte zone ale globului). Un punct comun cu viziunea catastrofica a lui Pambuccian este legat de pericolul resurgentei miscarilor populiste. Doar ca panaceul pentru toate probleme este, pentru M.R..U, Uniunea Europeana…

Credeţi că va supravieţui construcţia europeană crizei economice actuale?

Sunt convins că proiectul european, cel căruia noi îi aparţinem de câţiva ani, are şanse enorme de rezistenţă în faţa oricărui tip de criză. Nu mă refer doar la seismul economic, ci şi la provocările de natură politică la nivel global. Condiţia esenţială este însă ca formulele de leadership naţional să tindă spre aceeaşi listă de priorităţi.

Sunt şanse în acest sens?

Bineînţeles. Şi asta n-o spun pentru că sunt un european convins, ci pentru că aceste lucruri se văd. Uniunea Europeană nu se află în pragul disoluţiei, nu cedează la primul şoc. Zona euro se va dovedi de fapt – destul de curând, cred – o soluţie providenţială de salvare a economiilor naţionale aflate în pragul unor încercări mari. Şi ceea ce s-a întâmplat cu Grecia, pachetul celor 110 miliarde de euro, ceea ce se întâmplă astăzi, prin pachetul secundar constituit la nivelul Băncii Central Europene pentru situaţii similare, în cazul în care ele vor apărea, arată de fapt două lucruri: că există conştiinţa pericolului şi că există soluţia, chiar dacă efectele prezumtive ale soluţiei de finanţare în plan intern a unora dintre statele care au calendare electorale poate să genereze probleme. Dar acestor probleme li se găseşte soluţie în buna guvernare. Acolo unde electoratul intern şi european, în egală măsură, este capabil a susţine aceste măsuri. Şi o bună comunicare contribuie la rezolvarea acestor probleme.

Există bani destui?

Pentru a salva ceea ce este de salvat? Sunt convins că da.

Toate statele sunt îndatorate, astăzi, chiar şi cele puternice…

Puţine sunt statele care pot afirma că le este bine. Se vor genera schimbări calitative la nivelul guvernanţei globale. Descoperim că, de fapt, mediul de manifestare a unor asemenea crize trebuie căutat în globalizare. Cauza este o suprautilizare a capacităţilor unor economii majore. Doi: descoperim că nu există economii emergente capabile să absoarbă asemenea şocuri, ba chiar să livreze din preaplinul lor soluţii imediate. Descoperim că nu este potrivit ca UE să se blocheze în practici protecţioniste, ci, dimpotrivă, să utilizeze contextul pentru a favoriza pe cât posibil schimbul. El reprezintă calea eficace către rezolvarea acestei probleme: ieşirea din recluziune cu mai multă înţelegere faţă de fenomenul economic global şi afirmarea interesului faţă de alte zone economice de pe glob. Zona euro este un experiment care se dovedeşte, şi în cazul crizei, de succes. Nu fără motiv se întâmplă asta. Gândiţi-vă că în urmă cu trei, patru săptămâni a început să capete concreteţe proiectul înfiinţării unei zone de unică monedă în spaţiul sud-est asiatic. (…)

Există riscul desfăşurării unor mişcări sociale asemenea celor din Grecia în alte zone ale spaţiului european?

În 2009, într-una dintre prezentările făcute de un şef al unui serviciu special din SUA către comisia de specialitate din Congres, concluzia era următoarea: nu asistăm la o prăbuşire economică, ci la o recesiune prelungită al cărei final e greu de anticipat, care va avea vârfuri şi căderi, şi că va fi o convalescenţă grea. Pe de altă parte însă, efectele sociale sunt de luat în considerare. Se leagă ele de pericolele teroriste de care toată lumea ştie şi care se află în topul priorităţilor informative? Da! Cum? Prin simptomatologie şi prin consecinţe indirecte. Una dintre consecinţele în plan social imediat e radicalizarea. Nu de tip religios, ci ideologic. Ies la suprafaţă mecanisme de auto-organizare a mentalului colectiv pe care toată lumea le-a crezut îngropate după anii 50, după Al Doilea Război Mondial. Ies la suprafaţă formule politice colectoare ale frustrărilor profunde ale unei comunităţi naţionale. Şi care se dirijează cu un bun joc retoric: identificarea inamicului etnic, identificarea inamicului politic, economic. Nu trebuie să surprindă faptul că aceste lucruri devin temă de lucru a serviciilor de informaţii. Pentru că, prin jocul electoral, asemenea formule radicale se pot regăsi în politica executivă. Hitler a ajuns la putere prin democraţie.

Unde există un asemenea pericol în Europa?

Peste tot.

Aţi urmărit cu atenţie discursul şi retorica premierului Slovaciei şi discursul premierului Ungariei?

Da, ca orişice consumator de politică.

Vi se pare tonul abordat de cei doi având legătură cu această chestiune – identificarea inamicului etnic?

Mă desprind de orice răspuns la întrebare întrucât depăşeşte competenţele mele. Vă spun altceva: apartenenţa acestor state la UE este reconfortantă politic. Din această perspectivă, UE are îndeajuns de mulţi anticorpi pentru a preveni o resurgenţă a naţionalismului agresiv. Revenind la ce vă spuneam, în momentul în care consecinţele posibile ale crizei economice devin mai preocupante decât fenomenul terorist în sine să nu vă mire dacă această sensibilitate a serviciilor de informaţii, care se reeducă astăzi, după ce zeci de ani a fost scoasă în afara priorităţilor imediate, capătă sens. (…)

Printre temele care preocupă serviciile speciale din cadrul UE nu se numără cumva şi creşterea în intensitate a discursului autonomist? Cum vă raportaţi la astfel de schimbări?

Am să vă răspund în termeni generali. Un serviciu de informaţii externe, prin ceea ce poate aduce ca informaţie din contextul care poate să dezvolte un atac la fiinţa statală, are un rol foarte bine definit prin legea de funcţionare. Evident că suntem atenţi la fenomenele care pot, prin simpatie, prin extensie, prin virusare să genereze fenomene negative, corozive la adresa structurii noastre statele sau a funcţionării administrative. Doar că, aici trebuie să fim limpezi, ceea ce serviciul de informaţii aduce ca subiect de reflecţie pentru decidentul politic reprezintă doar una dintre premisele pe baza căreia se ia decizia politică. Decizia politică este inevitabil strategică şi ţine cont de cu totul alte fenomene pe care nu Serviciul de Informaţii Externe le guvernează sau le stăpâneşte.

Directorul SRI George Maior ne-a declarat recent că Serviciul pe care îl conduce priveşte cu atenţie evoluţiile din zona Harghita- Covasna, în contextul amplificării discursului autonomist, întreţinut de politicieni ungari…

Pe bună dreptate.

La scurtă vreme după discuţia avută cu domnul Maior, s-au desfăşurat alegeri în Ungaria, iar formaţiunea Jobbik a reuşit să acceadă în parlamentul naţional. Sunt motive de îngrijorare în cadrul UE din acest punct de vedere?

Prin ceea ce investigăm, luăm în calcul şi pornim de la scenariul negativ. Suntem sensibili faţă de asemenea schimbări care pot, într-un moment sau altul, fiind scăpate de sub control – de sub lege, de fapt – să genereze situaţii extreme.

Care ar putea fi aceste „situaţii extreme”? Care ar fi cel mai prost scenariu?

Vă spuneam că Uniunea Europeană are un rol foarte bine precizat şi verificat în timp. Dar vorbesc de activitatea Serviciului pe care îl conduc. Evident că suntem sensibili faţă de aceste chestiuni. Tot aşa cum ceea ce spunea domnul Maior e cât se poate de natural şi logic. Suntem foarte atenţi pentru că pe fondul crizei economice se pot dezvolta comportamente politice aberante faţă de norma de convieţuire în interiorul UE. Ceea ce duce, pe cale de consecinţă, la decredibilizarea construcţiei europene înseşi. Or, nu este în interesul statului român sau al UE să ajungi la un asemenea grad de ebuliţie politică în care frontierele să fie puse sub semnul întrebării, structurile de stat, democraţiile să fie continuu criticate sub varii pretexte. Acest aspect este o temă de lucru, nu de reflecţie. (…)

  • Realitatea.net: Bittman: Finanţele ştiu cine fură, dar sunt firme care n-au voie să fie controlate VIDEO

    Să nu credeţi că nu se ştie la nivelul Ministerului de Finanţe ce se întâmplă în România. Să nu credeţi că nu se ştie pe unde se fură, cine fură. Sunt filmaţi, sunt îndosariaţi, sunt arhivaţi. Toţi cei care fură. Dar există firme care n-au voie să fie controlate niciodată şi oameni care n-au voie să fie controlaţi niciodată“, a spus Dan Bittman la Ora de Foc.

    Nota noastra: Iarasi ne intrebam daca astfel de dezvaluiri grave – care ar trebui urmate, in mod normal, fie de anchete DNA urgente, fie de un proces declansat de ministrul Vladescu fostului sau subaltern (care nu se stie ce a cautat, de fapt, in acel minister, cateva luni bune), dar care raman, evident fara ecou – nu sunt cumva “controlate” si premeditate cu un anumit scop, de stimulare si alimentare a starii de revolta a populatiei fata de guvernanti… Altfel, de ce s-ar expune Dan Bittman? De ce nu va pati nimic pentru aceste declaratii, asa cum e de anticipat?

  • Ion de la Chiuiesti: Primarul Timisoarei: „Ne-am vandut la FMI”
  • Gigel Chiazna:  Despre bombardamentul cu optimism
  • N-am cuvinte:

Îndemn la vedere duhovnicească – consideraţii asupra evenimentelor contemporane

Atenţie la măsurile de tip socialist…

***

Interviu din care aflam, de la dom’ profesor de… etica, despre cum ar trebui extinsa eugenia si ingineria genetica, pana acolo incat sa devina politici publice. Intocmai ca in distopia lui Aldous Huxley, Brave New World.

Limba de lemn constituie una din creaţiile ideologiilor moderniste şi ateiste. Ea reprezintă calul troian al unui război lung între modernism şi tradiţie. Mass-media, ca şi majoritatea clasei politice, o foloseşte. Formele ei nu mai sunt brutale, ca în comunism, sunt rafinate şi perfide. Ideologia “controlului populaţiei”, una din ramificaţiile culturii ateiste, are deja un întreg arsenal lingvistic. În România, după 1990, ea a impus o realitate nouă, una care atacă Biserica şi vrea să dărâme tradiţia creştină.

***

  • Realitatea.net:

Descentralizarea din sănătate va închide spitalele, spun medicii

Afiş într-un spital clujean: Este legal ca pacienţii să ofere bani şi cadouri medicilor

Primăriile pregătesc concedieri masive. VEZI CÂŢI PLEACĂ DIN ORAŞUL TĂU

  • Money.ro:

Croitoru, BNR: Inflaţie de 8 – 8,5% şi scădere economică de 2% până la sfârşitul anului (VIDEO)

Consilierul BNR este de părere că PIB-ul României va înregistra, în acest an, un regres de 2%, în funcţie de situaţia economică internaţională, pe plan intern, economia fiind trasă în jos de consumul privat şi de credite, dar ajutată de activităţile din industria prelucrătoare şi servicii.

Statul trebuie să răscumpere azi eurobonduri de 700 mil. euro. Vezi cât are de plătit în luna iulie

  • Realitatea.net:

Kommersant: România o ia pe drumul Greciei

Guvernul român a adoptat o măsură fără precedent pentru revenirea economiei – a adoptat cel mai mare TVA din UE, la nivelul de 24%, scrie Kommersant, citat de agenţia bulgară Focus. Măsura are menirea de a grăbi venirea ultimei tranşe FMI pentru ţară. Între timp, măsurile nepopulare au declanşat proteste în ţară. “Cu câteva zile în urmă, protestatarii au încercat să pătrundă în clădirea guvernului” – scriu ruşii. În legătură cu acest incident, “experţii din capitală au avertizat asupra faptului că evenimentele ar putea conduce România înspre scenariul văzut în Grecia” – mai notează Kommersant.

Polonia o duce bine: Creştere de 4,6% în 2011

***

  • Calauza ortodoxa:

Când tu te mândreşti eu sufăr

Despre trezvie, lupta cu gandurile si rugaciune – p.10

  • Cristian Stavriu:

Cunoștinta care îngâmfă și umflă pe om!…pilde

Mulți amăgitori au ieșit în lume!…Sf.Teofan Zăvorâtul

  • Marturie crestin-ortodoxa:

Emisiunea ”Biologie, Genetică și Credință” – Radio România Cultural – 01.07.2010

Cateheza ˝Sfinții Apostoli Petru și Pavel˝ cu prof. Sorin Dumitrescu – 29.06.2010

| Sport & mişcare 20:08 Maradona şi-ar da o mână ca să câştige Cupa Mondială

Breaking news

13:01 Un sinistrat către Băsescu: “Îmi e scârbă să văd că veniţi şi vă uitaţi la nenorocirea noastră”


Categorii

Adoptarea Euro, Criza datoriilor suverane, Criza mondiala, Era Big Brother, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Razboiul impotriva sanatatii, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

67 Commentarii la “Inundatiile – intre dramele nevoiasilor si cinismul provocator al presedintelui/ PAMBUCCIAN: PRABUSIREA INTREGULUI SISTEM, URMATA DE DICTATURI POPULISTE – INEVITABILA/ Care este solutia “providentiala” potrivit unui om devotat sistemului globalist?/ INDEMN LA VEDERE DUHOVNICEASCA/ Limba de lemn a noilor ideologii anticrestine (STIRI 1-2 IULIE 2010)

<< Pagina 1 / 2 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

  1. 1) Parerea mea este ca nimeni nu baga de seama un aspect: in conducerea tarii(indiferent de structura si departament) apar tot felul de neni si de tante(a la Razvan Ungureanu sau Elena Udrea) foarte spilcuiti,plini de informatii,care la o bere cu baietii ne-ar pune in cofa si ne-ar surclasa in discutii.

    Cati dintre noi sesizeaza ca dincolo de multa lor siguranta,este doar o lume artificiala care nu mai este ancorata in realitate? Cata incredere sa mai ai in ceea ce spun? Mai ales ca ei controleaza,ei stiu bine,ei rad de vreo posibila schiopatare(apropo de pericolul iredentismului sau de pericolul dictaturilor populiste- desi traim deja intr-una),pana cand realitatea,cea care este total diferita de lumea birourilor te loveste ca o locomotiva.

    Personal sunt ferm convins ca ,daca se va intampla vreun rau,toate papusile acestea nu vor face fata,asa ca bine este sa nu ne asteptam la nimic bun.

  2. FMI a anuntat deblocarea a 913 milioane de euro din imprumutul Romaniei, “dand astfel aprobarea politicii de reducere a deficitului bugetar de la Bucuresti. (Sursa (in fr.):TF 1 news .

  3. @Stefan:

    Oricum nu ne asteptam la nimic bun. Nu e bine, insa, sa subestimam priceperea (nu in bine, din pacate) unor personaje oficiale. Parerea noastra este ca M.R.U. nu este de acelasi calibru cu alte parvenituri de la guvernare si ca tocmai de aceea a fost pus sef al spionajului extren, asigurand interfata cu serviciile tarilor din NATO si UE. Postul este unul cheie, si e nevoie acolo macar de unul care intelege ce vor “partenerii” occidentali, daca nu de unul care sa fie foarte activ pentru agenda lor. Noi am luat siguranta pe care MRU o afiseaza privind viitorul “luminos” pentru UE drept una provenita nu din optimism impus de functia oficiala, ci de viziune impartasita in urma intrunirilor de profil pe care le are cu onor colegii domniei sale din celelalte tari membre, plus reprezentantii Bruxelles-ului. De altfel, noi insine nu credem in varianta vehiculata in presa, anume ca UE mai are putin si cade… E foarte posibil sa fie o tema falsa aruncata pentru ca lumea sa doreasca si mai mult “solutia providentiala” la criza tot mai acuta a statelor nationale. Asadar, la MRU nu e atat un wishfull thinking cat, mai degraba, un “stie el ceva”, si s-ar putea sa stie chiar acele lucruri care fac parte din realitatea care va veni peste noi. Cam la fel credem ca e cazul si cu Varujan Pambuccian, la care nu intriga atat viziunea sa drastica asupra colapsului iminent (viziune care, in datele sale mari, e corecta, de altfel!) cat siguranta, certitudinea cu care o spune si cu care previzioneaza tulburari sociale duse pana la dictaturi (ca si MRU).

    Observam ca definirea miscarilor sociale, revoltelor, resurgenta curentelor extremiste este o tema tot mai des intalnita in spatiul public. Oficialii UE, acum si ai nostri, atrag atentia asupra aceluiasi lucru. Exact in aceeasi perioada au aparut si acele doua marturii ale unor pustnici nestiuti din muntii Moldovei care sunt interpretate, de cel care le-a publicat, tot in linia revoltelor care se vor solda, pe deasupra, cu varsare de sange. Sa fie oare un soi de self fulfilling prophecy la mijloc? Totusi, existenta unor revolte pe scara mare nu se obtine cu una cu doua. Trebuie o scuturatura zdravana, crearea unei psihoze colective, pentru ca indignarea si chiar mania populatiei nu se transforma automat in revolta/revolutie. De aceea este problematica aceasta avalansa de avertizari cu privire la revoltele sau miscarile sociale populiste – nu stii daca si pana unde e vorba de temeri reale sau e vorba despre o incitare (voita si nevoita) a spiritelor oamenilor…

  4. Nici eu nu cred ca UE va cadea sau poate actuala organizare poate suferi,dar preconizarile celor de la Bruxelles (am discutat cu cineva care are prieteni acolo)este ca in 2012 Uniunea va rezerva o supriza frumoasa. Nu stiu cat de frumoasa va fi supriza (mi-e teama sa nu cumva “sa ne radem” – apropo de replica din “Cel mai iubit dintre pamanteni),dar este clar ca dlor. le plac anumite date simbolice si posibil ca planificarile lor vizeaza o agravare a tensiunilor pentru a veni dumnealor cu o solutie “luminoasa”,poate chiar “iluminoasa”,pentru a nu spune iluminata,la acea data.

    Desi baietii astia,oricat de buni planificatori or fi (si sunt-chiar nu rad de profesionalismul lor) nu iau in calcul factorul “Dumnezeu”. Sa nu se inece din cauza acestui factor…

    P.S. Cand vorbesc despre profesionisti nu ma refer la manelistii nostri care nu stiu decat sa asculte telefoane.

  5. @Stefan: voila… La urma urmei, asta e rostul tam-tamului si vaicarelilor din mainstreamul mediatic, sa le ofere liniste si spatiu pentru elaborarea unor “surprize”. Ar fi interesant de stiut ce caracter are aceasta surpriza – institutional (transformarea deplina a UE in stat federal)?, politic? (aparitia vreunui lider popular?), social?
    In orice caz, nu trebuie sa pierdem nici NOI din vedere factorul Dumnezeu. Daca voia Sa va fi sa ingaduie implinirea planurilor lor…

  6. @Admin
    Va ganditi ca ii intereseaza sa provoace si revolte violente,incercand si sa fluture “steagul profetiilor”? Sau oricum sa imprime o dorinta de revolta bazata pe o justificare?

  7. ce parere aveti de articolul lui saacsiv “simtiti ceva care mocneste…” care se refera la o intensificare a luptei nevazute ( pina una alta e nevazuta) pe care o simt si oameni obisnuiti, nu doar cei ajunsi pe o scara duhovniceasca inaintata?

  8. @Stefan:

    Sa provoace prin profetii? Nu, sau e mai greu de crezut… Ah, ca ar putea fi speculate, asa cum diavolul incerca sa speculeze versete din Biblie, e altceva, insa pronia lui Dumnezeu este decisiva aici, pana la urma, nu strategia unora sau altora. Iar pronia lui Dumnezeu, pentru noi, dupa cum spune P. Rafail, este sa urcam Golgota de final a omenirii. Asa ca…

    @Petra:

    Da, asa este, desi este inca mult peste inchipuirea si stiinta noastra ceea ce mocneste in nevazut. Dar este evident ca lucrurile se precipita si se agraveaza pe zi ce trece, pe toate fronturile, nu e ceva nou si nu mai e, credem, un secret pentru nimeni, decat pentru cei care traiesc rupti de realitate, in turnuri de fildes sau care se mint, se orbesc singuri.

    Referitor la o alta postare, si mai noua, noi nu credem ca se mareste numarul celor care aud, aici ma tem ca ne iluzionam. Poate fi o impresie de suprafata, dar cand va fi sa se scuture sita, nu stiu ce ramane. Nici macar dintre noi, cei care strigam. Turma va fi mica, foarte mica. Multi citesc, cauta informatii, dar tot multi suntem cei care nu traim duhovniceste, nu implinim poruncile, nu ne schimbam viata. Dintre care cei dintai suntem noi. Pentru ca nu e de ajuns (desi e necesar) sa fii informat sau sa intelegi cate ceva din ceea ce se intampla, ca sa poti lua deciziile bune si sa rezisti la ce va urma, sa mergi spre mantuire. Blogurile noastre nu sunt decat o mica lanterna si eventual o carja mica, subtire si indoita si ea, un reper. Nu stim daca tocmai suprainformarea este ceea ce trebuie acum cu prioritate, dar fiecare isi randuieste strategia cum crede. E nevoie si de informatie, dar mai sever selectata si mai concentrata, pana la urma.

    Apropo de ce se simte in aer, e posibil ca noile evenimente, inclusiv virtuale, in derulare, sa schimbe multe si sa aduca multe surprize si mai multe sminteli si dezbinari.

    De aici probabil si cumplita cernere ce a inceput: multi dintre cei ce-i consideram in aceeasi tabara cu noi trec in cealalta si invers. Unii se trezesc iar altii se culca.

    E posibil si ceva mai pervers, si anume ca unii sa sune false alarme, sa simuleze treziri in masa, sa creeze piste false, diversioniste. Noi am incercat sa luam atitudine fata de unii si am incasat serioase lovituri personale, am pierdut nu doar cititori, ci si prieteni si binefacatori. Ne-am asumat riscul si ni-l asumam pana la capat, de a ramane singuri si de a spune lucrurilor pe nume. Impresia noastra este ca sunt mult mai multi infilitrati, provocatori, agitatori, oameni nesinceri decat ne place sa credem sau sa recunoastem. Si se vor crea noi mari confuzii si tulburari, peste toate cele de pana acum. Una din ele a inceput chiar din noaptea asta. O s-o descoperiti singuri. Nu trebuie sa ne punem increderea in oameni sau in bloguri, orice nume ar purta.

    Pana la urma insa… cel ce va rabda pana la sfarsit se va mantui…. Si cine se va ruga, va avea inima buna, dar mintea limpede si prevazatoare, va fi cu luare aminte si va cere Domnului sa-l lumineze si sa-i arata ce e bine si ce e rau. Blogurile se pot insela si pot insela. Nu si Hristos, nu si Sfintii Parinti. Domnul sa aiba mila de noi toti!

  9. PS: Zicea cineva (nu noi) bine acolo, comentand la acea postare:

    Cred ca nu ne va fi noua dor de net si altele asemanatoare cand vom fi infometati… Vom avea un dor puternic de traire autentica. Deci traire sa fie si recomand sa se incerce si alternativa cartilor tiparite. Sincer cred ca aceasta e o varianta mult mai buna decat a internetului, ce depinde de aparatura, curent si …internet! O complicatie mare… Zicea la un moment dat un frate aici pe blog ca are sute de giga de site-uri copiate(arhivate!). E mai mult decat se poate citi intr-o viata! 🙂 Eu zic sa ne restrangem pe viitor la catreva carti de baza(scrise preferabil de Sfinti + Sf. Evanghelie) ce le vom putea folosi oricand si in orice conditii. De fapt in toate conditiile posibile putem folosi numai arhiva sufleteasca si a mintii(memoriei). Deci sa ne straduim sa urmam indemnul dupa care trebuie sa ne statornicim in toate cele bune si sa ne agonisim adevarata traire si dragoste. Numai asa vom fi pregatiti pentru orice “intemperie”.

  10. Multor romani le lipseste discernamantul(si nu numai lor,dar de ceilalti nu vreau sa vorbesc).
    Nu sunt nene si tanti,sunt persoane selectionate dupa sisteme psiho sofisticate.Selectionate si ajutate sa fie castigatoare in alegeri.
    Nenii si tantele astea au un rol foarte bine precizat in aceasta perioada,chiar nu se pricepe ?

  11. Am rezerve cu privire la tonul general al articolelor apocaliptice de pe blogurile ortodoxe. Stim cu totii ca Antihristul si vremea unei teribile mucenicii va veni. Dar totusi este ea atat de aproape? (luni, cativa ani?) Am un motiv bun pentru a ma indoi: am parinte duhovnic de multi ani si nu mi-a spus niciodata vreun cuvant despre toate acestea. Este posibil ca aceste profetii apocaliptice si mai ales interpretarile lor sa nu ne ajute de fapt, ci mai degraba sa ne inspaimante si sa ne arunce in deznadejde (mi s-a intamplat). Nu am fost sfatuita sa citesc astfel de lucruri, ci din contra. Poate zelul vostru de a anunta lumea despre fata reala a multor evenimente nu are un folos real pentru ceilalti. Cred ca nu sunt multi cei care pot purta asemenea greutati cu responsabilitate. Ajuta ele oare la intensificarea rugaciunii? Frica aduce tulburare, nu pace. Si cum sa nu te inspaimanti gandind ca scopul celui rau e aproape de implinire? De aceea Dumnezeu nu ingaduie sa cunoastem multe despre viitor..Suntem la masura la care sa putem purta greutatea lui?
    De ce Biserica contemporana nu se implica in asa ceva?

  12. @ Ioanamt:

    Lasam pe ceilalti cititori sa-ti raspunda, deocamdata, daca vor dori.

    Noi zicem acum numai atat: Daca doresti, vezi cum explica un mare parinte athonit, un sfant al zilelor noastre, Dionisie Ignat de la Colciu:
    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2010/05/11/parintele-dionisie-ignat-de-la-colciu-de-6-ani-impreuna-cu-sfintii-vremurile-din-urma-semne-sau-exagerari-i/
    Acolo da toate raspunsurile, dupa parerea noastra. Iar la final gasesti multe alte linkuri din alti parinti. Nu la cuvinte dupa mintea noastra. Se pare ca exista si alti duhovnici deci. Chiar mari. Si sfinti.

    Doamne, ajuta!

  13. @ioanamt.
    CE ai spus tu apropo de frica si panica fireasca care insotesc toate aceste profetii despre venirea lui antihrist este foarte logic si adevarat. Pentru ca pe site-urile ortodoxe nu se discuta abstract filozofic despre Apocalipsa. Miza reala a tot ceea se vorbeste pe acest site,pe alte site-uri si alti duhiovnici mari, calugari, preoti, oameni obisnuiti este TIMPUL venirii acesteia. Asta este problema. Si acum trebuie sa spun ceva. Duhovnicul meu a avut aceeasi reactie ca al tau atunci cind i-am pus problema Apocalipsei. Adica mi-a spus ca toata acesta panica si tot acest sentiment de urgenta nu sint deloc bune. Si am asimilat ce mi-a zis si i-am dat dreptate. DAR el a mai continuat sa spuna ca este sceptic ca Apocalipsa va veni atit de curind, ca este singura parte din Noul Testament din care nu seciteste in biserica, ca este extrem de greu de inteles ce se spune acolo fiind mult prea multe metafore, ca chiar daca ni se pare ca s-a imputinat credinta s-ar putea sa fie doar o perceptie nu neaparat adevarata- ca inainte oamenii veneau la biserica “de gura lumii”, acum insa cei care vin, vin strict din dorinta lor personala, ceea ce este mai “valoros”,ca pina si Mintuitorul intrebat a spus ca nu stie cind va fi timpul si ceasul venirii, ca pina la Apocalipsa generala trebuie sa ne gindim la judecata personala, la faptul ca putem muri si peste o ora sau miine. Cum ti se par argumentele astea? Destul de solide, mai ales apropo de faptul ca despre Apocalipsa stim sau nu stim ca vine dar cu o moarte toti sintem datori pina atunci.SI TOTUSI….mi-am permis sa imi retin o doza de sceptism eu insami fata de unele dintre aceste argumente….Duhul Sfint lucreaza prin duhovnici, dar preoti experimentati ar putea sa-ti spuna ca lucrul asta nu se intimpla chiar in orice secunda a spovedaniei sau a discutiei pe care o ai cu ei, pentru ca si ei sint oameni, au si ei, problemele si temerile lor,etc.Stiu ca afirmatia asta s-ar putea sa nu placa, dar stiu si eu ca asa este…

    Ei bine, in cartea Apocalipsei este o fraza care mie mi se pare cheie si care se leaga, nu intimplator de numarul 666 plasat pe mina sau pe frunte:”aici este intelepciunea, cine are pricepere sa socoteasca numarul fiarei, care este numar de om. Si numarul este 666″. Pai, uite ce indeamna Sf. Ioan- “cine are pricepere sa socoteasca”….adica indeamna sa cautam, sa cercetam, sa aflam. Stiu, stiu, si asta este argumentul adus de cei impotriva acestei atitudini ca noi nu putem face asta, ca ii avem pe sfinti, sau ca numai persoane cu o viata cu adevarat induhovnicita pot sa faca lucrul asta pentru ca altfel am ajunge ca sectarii. De acord!

    Problema este ca noi chiar avem sfinti contemporani care ne vorbesc de Apocalipsa apropiata (de la sf. Paisie Arhgioritul, la parintele nostru Arsenie Boca si,mai ales la par. Justin Parvu,ca sa nu mai pomenesc de profetiile in adevaratul sens al cuvintului facute de Ioan Ianolide si Valeriu Gafencu de o exactitate incredibila apropo de ce va fi dupa caderea comunismului-cititi Intoarcerea la Hristos si Detinutul Profet). Cred ca nu mai este cazul sa insist pe numeroasele profetii si explicatii date de parinti si martiri CONTEMPORANI cu noi, atentie!Cei de pe acest site v-au dat link-urile deja.

    Eu vreau altceva sa pucntez de fapt. Chiar daca noi nu avem voie sa ne incredem in ce “simtim” noi, in ce ni se”pare”, pentru ca s-ar putea sa fie de la diavolul….totusi exista niste coincidente mult prea extraordinare ca sa nu te puna pe ginduri.

    Si am sa-ti dau exemplul meu: acum 3 ani, din nimic din iarba verde am simtit un interes crescind pentru, ceea ce acum se numeste, Teoria Conspiratiei (cu tot ce inseamna ea, in partile ei bune, rolul evreilor si protocoalele Sionului, masoneria, etc). LUcrul ciudat este ca fostii mei duhovnici, par Adrian Fageteanu, si un altul care a murit, nu incetau sa ne spuna inca din anii 90 despre toate lucrurile astea. cel putin duhovnicul meu care a murit acum citiva ani, era extrem de pornit pe tema asta si in fiecare saptamina ne citea ceva in sensul asta. Cu toate ca primeam tot ce imi spuneau ei, asta era singurul lucru pe care-l tratam in zeflemea sau cu scepticism. Parca as fi avut o pata pe creier: credeam ca exagereaza, ca se lasa dusi de valul anti-modernist, etc. Pur si simplu nu puteam sa inteleg. Si acum 3 ani am inceput sa caut eu cu de la mine putere, si abia dupa atitia ani am inceput sa realizez cita dreptate aveau fostii mei duhovnici. Pe par. Adrian l-am intilnit exact intr-un moment incare tuna si fulgerea din amvon la adresa UE, si asta se intimpla prin 1997-1998! In conditiile in care, pe atunci, eu eram ferm convinsa ca este cel mai bun lucru sa fim membri UE.

    Ciudatenia a fost ca m-am intilnit cu prieteni si oameni care se duc la biserica si care aveau si ei cam aceeasi atitudine prin anii 90. Si ei ca si mine par sa se fi schimbat in aceeasi directie in ultimii ani. Si vorbesc de oameni cu state vechi la biserica, cu ani lungi de spovedanie, unii si cu teologie facuta. Apoi am inceput sa intilnesc, preoti care pareau sa ‘creasca”, ca sa spun asa, in acesta opinie, cum ca ni se pregatesc lucruri uriase intr-un timp foarte scurt. Stind de vorba cu toti acestia am observat si la ei, ca si la mine, un anumit model,ca sa spun asa. Multi dintre ei fusesera niste scpetici, ca si mine apropo de teoria Conspiratia si pregatirea foarte apropiata a Apocalipsei, si ei ca si mine, fusesera oarecum opaci la astfel de argumente in trecut CHIAR DACA VENEAU DE LA DUHOVNICI, nu li se pareau importante, li se pareau exagerari ne-demne de bagat in seama, etc. Si ei, ca si mine, au inceput insa treptat- treptat, si multi analizind fenomenul au observat ca aceasta constientizare s-a produs cam in ultimii ani (ultimul deceniu, dupa 2000) si a venit, nu pentru ca X l-a influentat cu argumente ( in fond duhovnici iubiti de noi nu au reusit sa ne schimbe parerea cu ceva timp mai inainte, nu-i asa?)ci urmare a unui proces interior, mai greu de explicat rational, dar care s-a produs, ca sa-i spun asa, firesc. In momentul in care eu am ajuns la site-ul lui Saccsiv, primul de acest gen pe care l-am accesat urmat de Razboiintrucuvint, eu nu mai aveam nevoie sa fiu convinsa de Saacsiv sau de razboiintrucuvint ca ceva nu este in regula mai mult decit de obicei. Sigur, detaliile oferite de ei, informatiile au consolidat si mai ales au dat mai multa claritate acestei percetii, dar ea exista deja, era acolo.

    acum vre-o 1-2 ani ne intrebam eu si cu o prietena de ce atunci am fost atit de opaci si de ce acum ne-am deschis la acest tip de a vedea lucrurile? Si de ce sintem din ce in ce mai multi?

    stiu ca argumentul meu s-ar putea sa nu convinga si ar putea sa fie si chiar este atacabil, dar eu sint convinsa ca aceasta revizuire a pozitiilor de catre multi dintre noi in directia descrisa aici, nu este deloc intimplatoare. Dar deloc.

    In afara de asta, Ioana, uita-te ce se intimpla in jurul tau, pur si simplu.

  14. @Ioanamt
    Şi eu am crezut, acum un an, cand am descoperit acest site, că se exagerează cu Apocalipsa şi că se induce,fără să vrei, o stare de frică. Acum parcă văd lucrurile altfel. Nu că ea ar veni mâine, dar, cum văd eu, doar eu precizez, fără să consult pe nimeni, e că am intrat în linie dreaptă către finiş.Suntem la linia de start, startul s-a dat şi s-a pornit deja,cu un pas mic, dar s-a pornit. Nu ştiu dacă se mai poate face ceva, în afară de rugăciune din partea celor credincioşi.
    Aşa cum spune petra, uită-te în jurul tău, la oameni.Uită-te la atitudinea oamenilor in diverse situaţii, cât de tare se enervează, se jignesc, se înjură şi blesteamă pentru orice fleac, cât sunt de nemulţumiţi de orice şi de oricine. Suntem bolnavi de egoism, mândrie, de orgoliu şi de ură. Uită-te şi la imbrăcămintea oamenilor. Acum nu mai bârfim cum e îmbrăcată aia, ce fustă are, că nu-i asortată la bluză sau mai ştiu ce. Acum am fi mulţumiţi să se îmbrace, cum o fi, dar să fie îmbrăcaţi. A început lumea să se dezbrace pe stradă, şi, nu numai unul, ci, parcă pe majoritatea i-a apucat pantalonul scurt şi maieul, că nu mai avem ce ne îmbrăca;doar astea ne-au rămas. Se spune că la sfârşit lumea va merge dezbrăcată pe stradă. Deja s-a început.
    Şi necredinţa şi patimile satisfăcute din ce în ce mai mult. Dacă spui cuiva să se înfrâneze de la o poftă cât de mică, de exemplu, de la o bomboană vinerea,se uită la tine ca şi cum ai fi picat de pe o altă planetă sau în cel mai bun caz, îţi dă dreptate, dar tot îşi face pofta. Şi multe altele.
    Am terminat! Am căzut în păcatul bârfei, îmi cer iertare!

  15. Hmmm….parca spune Cuv.Selafiil sau ‘cineva’ sfant: ‘vor fi multi orbi si surzi’! Aproape ca ti se face o maaare LEHAMITE sa bati toba la urechile surzilor!
    Sunt lucruri atat de evidente, de-ti sar ochii, nu numai in ochi!

    Iti bubuie urechile de ceea ce auzi…si, TOTUSI cautam acul in caru’cu fan, ne scotocim barnele nu numai din ochi dar si de prin buzunare fiindca altii isi sprijina pleoapele pe scobitori neputand sa ‘vada’ BINE nici Soarele Dreptatii dar nici pe-aproapele si…fiindca, INCA ii este umbra… nu-i intra LUMINA, ADEVARUL in ochi, nu poate pricepe de ce unii’s orbi (vad numai negru…) si/ori sunt ‘orbiti’ de Lumina care te face sa vezi limpede, clar!

    In privinta Presedintelui si nu numai…am vazut reactiile si atitudinea de neam prost: hahaia crezandu-se glumet ori pentru ca sa ‘destinda’ atmosfera si, facea uz cand de limbajul de lemn, cand batea obrazul (de-a dreptul) in bataie de joc – VOIT SI RUPT DE REALITATE! N-am cuvinte (ba am, dar sunt de nereprodus…); ma mira ca-i(le) mai sta carnea pe ei si sufletul in oase la cat de urati si dusmaniti sunt! Nu mai vorbim de Berceanu, Boc si altii….care ranjesc si zeflemesc!

  16. @admin: Imi pare rau admin, dar nu ai cum sa judeci tu sau altul daca femeia aia a mintit sau nu, mai putin cei care chiar stiu despre ce este vorba, iar Basescu a spus asa: “m-am interesat ce este cu banii pentru dig”. Faptul ca oamenii se uita mai des la ce fac altii decat la ce fac ei este un adevar trist al realitatii romanesti. Pe vremuri, cand inca mai vietuiau bunicii parintilor vostri, cel putin in zonele de lunca, oamenii aveau la porti cazmale si tarnacoape in loc de placuta cu numere. Si oricat se bateau pentru pamant, nu asteptau niciodata de la altii sa le faca treaba, ci puneau mana de la mana si muceau impreuna pentru binele obstei, sapand santuri de scurgere si ridicand diguri in calea apelor. Se intr-ajutorau adica, si nu mai carcoteau despre cine fura ce fura, cel putin nu in anumite momente. Din pacate duhul mass-mediei romanesti a stricat mintea oamenilor.
    Sincer, credeti ca femeia aia chiar stia ea ca primarul ala a deturnat fondurile, a vazut ea hartiile prin care s-a facut aceasta, sau i-a spus Tatulici? Puteti marturisi voi ca femeia aia nu a mintit, indiferent ce motiv ar fi avut? Sau poate ca tot cititnd presa intr-un moment de neatentie ati lasat garda jos si duhul ei v-a cuprins si pe voi. Si nu e corect ca odata ce ai dobandit, clar prin munca multa, legitimitate si autoritate in ceea ce spui, sa deturnezi toate acestea pentru scopurile marunte ale luptei politice ce se da pe antene si realitati.

  17. @ Magda:

    Iarta-ne, dar atentie la atitudine si limbaj, fiindca nu suntem noi in masura sa mustram cu atata duritate si nu ajutam pe nimeni asa, chiar daca avem dreptate.

  18. @Titus:

    Femeia aia nici nu apucat sa spuna ca primarul a furat. SI oricum, adevarat sau fals, nu insemna ca minte, ci cel mult ca este dezinformata si spune lucruri gresite, eronate. Chestia asta cu minciuna e deja obsesia mincinosului. Mitomanii care ii acuza pe toti ceilalti ca mint, chiar si cand aceia se insala cu buna credinta sau, pur si simplu, gresesc. Ea voia sa spuna doar ca nu mai are incredere in el, in primar, si nu vad ce legatura are duhul televiziunilor cu revolta oamenilor fata de cum s-au descurcat autoritatile locale cu prevenirea inundatiilor. Grav, asadar, nu este atat subiectul in sine, cat reactia imposibil de acceptat si de-a dreptul anormala a presedintelui, pentru ca pur si simplu a aratat ca sta prost rau cu nervii. E o reactie patologica si nu am simtit decat compatimire pentru halul in care a putut sa ajunga. Oare e asa greu sa te stapanesti, totusi era doar o femeie, putea sa spuna verzi si uscate, era vorba de tata Leana si tu esti ditamai presedintele! Mai ca a fugit de ea, si avea o rabufnire greu de uitat in imprecatiile sale. Pana una alta, nu stiu cum e cu duhul televiziunilor, insa tare mi-e ca presedintele a inceput sa creada in propriile mituri electorale si deja traieste intr-o lume paralela si de cosmar in care pana si o ţaţă de la sat devine dusman politic feroce. Vai de el… vai de noi…

  19. @ Petra si Mihaela S:

    Acestea pot sa fie si pot sa nu fie semne neaparat. Lumeste semnele sunt date de apropierea pas cu pas de toate cele descrise in Apocalipsa, in sensul iminentei prabusirii intregului sistem economic global si a instaurarii guvernului mondial (lucruri despre care, politic, deja se vorbeste pe fata), al pregatirii pecetluirii, etc. S-a scris foarte mult, stirile abunda. Restul vor mai fi fost in istorie, dar acestea nu. Insa duhovniceste nu asta conteaza, ci faptul ca Sfintii sunt cei care ne spun ca Antihristul s-a nascut, ca este foarte aproape sa vina, ca este aproape si acel ultim razboi mondial care va culmina cu venirea ‘salvatorului’ satanic, etc. Iar toti acesti parinti ne arata si de ce este important ca ei sa vorbeasca si noi sa ascultam despre aceste lucruri neplacute auzului nostru deprins mai putin cu lucrurile grave si ne incurajeaza, ne dau nadejde, ca sa nu cadem in tulburare si in frica. Am mai dat explicatii pe subiect nu demult:

    http://saccsiv.wordpress.com/2010/06/11/comentariul-zilei-11-06-2010-%e2%80%9enumai-cu-hristos-si-cu-sfintii-parinti-trecem-prin-acest-%e2%80%98desert%e2%80%99-iar-nu-cu-politicienii-satanici-care-ucid-suflete-si-trupuri%e2%80%9d/

  20. @admin: eh, asa m-am mai linistit… Da, omul sta prost cu nervii. Dar si multi sunt cainii care musca din rana care sangereaza. Da, e vai de el, e vai de noi.
    P.S. Poate ati apucat sa vedeti ce a spus Valeriu Tabara la Realitatea despre cum si de ce se produc inundatiile astea catastrofale, si ce importante sunt pamanturile unuia sau altuia, din ierarhiile locale. Si daca ati vazut, atunci ati vazut la lucru si duhul care stapaneste televiziunile, mai precis jurnalistii angajati acolo ca moderatori de emisiuni, specialisti in rastalmaciri fantasmagorice ale unor cuvinte clare (vezi Cosmin Prelipceanu) si care ca suprem argument au grija sa isi rezerve ultimul cuvant.

  21. @TitusL: nu vad cu ce ne linisteste ca avem un presedinte care frizeaza patologicul si care spune oamenilor inundati ca sunt mincinosi, lenesi si ţaţe. Nu am vazut emisiunea de care spui; e adevarat ca exista denaturari din partea televiziunilor, insa pana la urma presedintele are televiziunile pe care le merita. Pe de alta parte, nu aceasta situatie e cea mai rea posibila. Cum ar fi sa avem un presedinte patologic cu televiziuni care emit numai varianta oficiala?

  22. Partea cea mai trista este faptul ca marea majoritate a oamenilor nu au nici o legatura cu biserica, decat ca mai merg din cand in cand la vreo nunta, la vreun botez, etc., si iau aceste lucruri in ras, sau pur si simplu le ignora. Acestia vad iesirea din criza strict din punct de vedere lumesc: strategii economice, schimbari politice si altele. Crestinii ortodocsi care cum se spune sunt practicanti, reprezinta o MINORITATE la nivelul populatiei tarii. Dintre acestia unii nu sunt interesati de semnele apocaliptice si de ce spun Sfintii Parinti. Vor sa traiasca linistiti si fara sa fie stresati. Mai ramane o mica minoritate care vrea sa se informeze, si care in urma acestui proces ori se inspaimanta si se demoralizeaza, ori se intareste in rugaciune si in credinta. Mai sunt unii care desi bine informati, tot mai cred ca mai e ceva timp pana la linia dreapta …

  23. @admin. Corect. Dovada fundamentala sta in Sf. Parinti. Eu vroiam doar sa arat ca atunci cind mintea si sufletul sint opace sau pur si simplu nu sint pregatite sa gindeasca si in termeni “apocaliptici”, poti sa-i strigi omului in fata cit vrei, poti sa-i vii cu cele mai “tari” profetii, ca tot degeaba.Si acum citiva ani nici eu si nici altii ca mine nu eram pregatiti pentru asa ceva, cu toate ca duhovnicii ne vorbeau in acesti termeni.

  24. Ce parere aveti despre ceea ce este postat pe apologeticum, legat de faptul ca cei care poseda vreun act cu cip sunt opriti de la dezlegarea de pacate …

    Spuneati fratiile voastre ceva … in ce masura se practica asa ceva…
    Mie mi se pare destul de zelotista …

  25. @admin
    Foarte frumos si edificator articolul pe care mi l-ati propus. Multumesc mult!

    @ Petra
    Iti multumesc ca ti-ai facut timp sa-mi raspunzi pe larg. Cred ca ai dreptate cu interesul pe care au inceput sa-l aiba crestinii fata de aceasta bulversare a tuturor lucrurilor din jurul nostru , concomitent cu pozitia tot mai scandaloasa a clasei politice mondiale fata de diverse aspecte din viata noastra. E intr-adevar batator la ochi.
    Interesul pentru teoria conspiratiei si apocalipsa l-am avut din momentul in care s-a introdus la noi legea pasapoartelor biometrice, iar parintele Iustin a ripostat atunci atat de ferm. N-am stiut ce sa cred pt ca parintele meu duhovnic nu a fost de acord cu reactia parintelui Iustin. a urmat o perioada de mare framantare pt mine, pt ca pentru prima data in viata, visul meu de a avea o viata linistita si luminoasa alaturi de familia mea se spulbera. Viitorul a inceput sa-mi apara extrem de nesigur si intunecat. Chiar dorinta mea de a avea mai multi copii se clatina..
    De aceea va intreb, petra si admin
    stiind toate acestea si mult mai multe decat mine, puteti sa intampinati fiecare zi cu bucurie si sa va doriti copii, o familie numeroasa? Sa vina pe lume pentru a trai imensele patimiri din vremea antihristului? iar, in prealabil spalarea pe creier de catre societate, racirea inimii prin traiul ntr-o lume mecanicizata, eventual razboaie, crize si multe alte lipsuri?

  26. Candva, prin ’99 sau 2000 am fost martorul unei minuni. Pe atunci, jud. Bacau era lovit de o seceta puternica-nu mai plouase de 2 luni si recolta era aproape compromisa. Luam parte la construirea unui azil de batrani intr-o comuna. Intr-o zi de miercuri, a avut loc o procesiune in zona, la care s-au adunat f.multi credinciosi din mai multe sate. Cei ce lucrau pe santier s-au invoit in ziua aceea spunand: “Azi il rugam pe Bunul Dumnezeu sa se milostiveasca de noi si sa ne dea ploaie, caci datorita pacatelor noastre multe nu mai ploua”. Seara s-au adunat norii si a inceput ploaia.
    Ieri am vazut o transmisiune la Realitatea cu Tatulici intervievand o taranca din Saucesti,Bacau care statea intr-un cort pt.sinistrati impreuna cu un copil de 7 ani. Alti 2 copii ai ei, de 9 si 11 ani stateau afara si pazeau un cal. Pe femeie nu o lasau jandarmii sa ajunga la casa ei care nu fusese deocamdata lovita de ape, dar care avea sa fie, in orele ce urmau. Femeia statea acolo de 2 zile,parca. Ea povestea plangand cum, la un moment dat a vrut sa ia pt.copiii ei o conserva de pate de la camionul cu ajutoare. Atunci au intervenit ceilalti sateni si au huiduit-o spunandu-i ca nu are dreptul la ajutoare pt.ca gospodaria ei nu a fost afectata. Apoi s-a intamplat aceeasi minune ca atunci in ’99 sau 2000. Seara s-au adunat norii si a reinceput ploaia.
    Singura diferenta este ca atunci oamenii si-au recunoscut pacatele si s-au pocait. De data asta vina este a altora. A, si inca un aspect-acum,nu mai avea nimeni nevoie de ploaie.
    Intr-adevar, dragostea multora s-a racit.

  27. @admin: m-am linistit in ceea ce priveste pozitia voastra. Dar patologici sunt toti cei care isi doresc puterea, nu numai in speta actualul presedinte. Insa noi, ca buni crestini, suntem datori sa fim corecti in orice situatie si sa nu vorbim rau de apropele nostru, chiar si cocotat sus in scaunul de presedinte. Ii putem arata greselile si pacatele, dar conteaza cum de pozitionam fata de cei pe care ii certam sau criticam, adica cu dragoste sau cu dispret.
    Precis, ce m-a facut sa sar din scaun, a fost spusa voastra “asa-zisul” referitor la presedinte. Ati preluat poate pe nemestecate epitete aruncate de presa sau de Mircea Badea la adresa unui om. “Asa-zis” presedinte nu poate fi decat in doua cazuri: daca chiar nu este, ci doar asa i se spune prin porecla; sau daca cel care il categoriseste astfel nu ii recunoaste calitatea. Daca Traian Basescu nu este presedintele Romania, spuneti voi atunci cine este. Daca Traian Basescu este presedintele Romaniei, nerecunoscandu-i acesta calitate, va puneti implicit pe voi deasupra autoritatii lui. Si nu cred ca va considerati voi astfel, mai presus de el, caci asta ar fi mandrie desarta.
    Asta era, o pozitie necrestina pe un blog crestin, asta m-a nelinistit. Cat despre soarta tarii condusa de oameni nepotriviti, nu-mi fac mari nelinisti, si pentru mine si pentru tara, nadejdea e la Dumnezeu ca va pune gandul bun si fapta dreapata cand si acolo unde va fi neaparat nevoie.

  28. @ Narcis:

    Am sugerat deja raspunsurile, anticipat, aici si aici. Mai mult nu dorim deocamdata sa discutam pe tema asta. Cred ca cine citeste cu atentie, inclusiv putin printre randuri, va intelege.

    PS: Si aici ceva cu care suntem in mare parte de acord, chiar daca nu integral (nu suntem de acord cu primirea actelor BIOMETRICE, iar biometrice nu inseamna cu cip doar…), dar in esenta subscriem la: http://cidadededeus.wordpress.com/2010/07/05/atentie-la-%E2%80%9Eapologetii%E2%80%9D-dezbinarii/

  29. … ce va spuneam, Ceausescu era un comunist si un dictator demn de tot dispretul, totusi… cu incredere in Dumnezeu iata ce se poate scoate de la conducatorii patologici:
    http://www.evz.ro/detalii/stiri/cum-l-am-convins-pe-ceausescu-899797.html

  30. @ Vlad:

    Bun exemplu, intr-adevar. S-a cam stricat sarea, s-a cam dus aluatul si la tara, intr-adevar.

  31. @TitusL: complicam lucrurile foarte simple. Cand am folosit “asa-zis” aveam in gand o definitie normativa a presedintelui. Definitia presedintelui se gaseste in Constitutie. In plus, el se presupune ca reprezinta interesele nationale. Fa un exercitiu simplu si suprapune aceasta imagine normativa a ceea ce trebuie sa fie un presedinte peste realitate. Noi am facut acest gen de exercitiu care este foarte legitim si normal intr-o societate normala. Asa cum si stramosii nostri pastrau despre domnitori o parere proasta sau foarte buna. Apropo de judecat sefii de stat, Sf. Teodosie de la Brazi este o pilda minunata de arhiereu care a mustrat pe domnitorul Moldovei ca statea cu mainile in san in timp ce tatarii jefuiau locuitorii. Sigur, acest lucru l-a costat scaunul arhieresc, inchisoarea si torturile.

    Asadar, nu asta e ideea, sa fii tehnic presedinte. E nevoie de mult mai mult ca o tara sa supravietuiasca.
    Observam cu neplacere si persistenta unei retorici prezidentiale si chiar a unei teme demagogice a presedintelui despre televiziuni. Mai avem putin si le decretam, inca odata, pericol la adresa sigurantei nationale. Nu am facut asta pe cand se manipula la greu cu vaccinul anti-porcin, o facem acum, pentru ca avem un sef de stat care nu mai traieste in realitate…

  32. @ Ioanamt:

    Intrebarea e putin mai personala si necesita un raspuns ceva mai personal, asa ca vom incerca sa-ti scriem si pe mail cateva randuri. In orice caz, la modul general, dar nu doar teoretic, va raspundem de aici ca, precum stiti, crestinul nu trebuie sa-si faca planuri si vise, ci sa se incredinteze voii lui Dumnezeu, sa spuna mereu, ori de cate ori isi doreste ceva, “dar nu precum eu voiesc, ci precum Tu voiesti”. Viitorul nu trebuie vazut nesigur si intunecat, nu trebuie sa ne preocupe prea mult, ci trebuie pus in mana lui Dumnezeu. Spun Parintii ca pentru un crestin viitorul nici nu trebuie sa existe. Timpul nostru este astazi. Nu traim nici in trecut, nici in viitor, nici sub imperiul clipei. Ci in prezentul duhovnicesc al legaturii cu Dumnezeu si al pocaintei care trebuie sa fie ASTAZI. Maine nu este al nostru, nu poate nimeni sa-si arvuneasca sau sa-si cumpere pe credit viitorul. Iar vremurile acestea, fiind constienti de ele, ne ajuta odata in plus, sa ne concepem viata astfel, adica simplu, crestineste, cu gandul la moarte si nadejdea la Inviere. Oare noi pentru lumea asta traim, aici avem “cetate statatoare” si aici dorim sa ne implinim visele si sa ne invesnicim?

    Familie numeroasa? Cum va vrea Domnul 🙂 Daca, de pilda, nu va da niciun copil sau doar unul, va veti supara pe Dumnezeu ca aceasta este voia Sa si ca vi se cere altceva? Daca sunteti casatorita deja, nu opriti/nu va impotriviti venirii pe lume a vreunui copil, daca va este dat de Domnul. Dar crestinul oricum trebuie sa se pregateasca de suferinta si de moarte, in orice stare ar fi, si oricat de greu, de… imposibil i-ar fi sa conceapa asta, pentru sine si pentru familia sa.

  33. http://www.cuvantul-ortodox.ro/2007/11/21/parintele-rafail-noica-despre-partea-cea-buna-a-celor-care-pazesc-cuvantul/

    Si socotesc ca e perioada asta, pentru ca astazi, ca niciodata, intr-o masura neintalnita altcandva in istoria omenirii, raul se dezlantuie fatis si in toate aspectele lui si poate isi arata fete pe care noi nu le cunosteam ca putea sa le aiba. Si socotesc ca se poate acest lucru numai fiindca Dumnezeu Cuvantul a zis: “Cel ce nedreptateste, mai nedreptatească. Cel ce se spurca, mai spurce“. Socotesc ca Hristos a putut fi prins in gradina Ghetsimani numai fiindca a spus cuvantul: “Dar acesta este ceasul vostru si puterea intunericului“. Daca Cuvantul lui Dumnezeu nu ar fi zis asta, ar fi fost total cu neputinta sa Il prinda. Stim cel putin un moment in viata lui Hristos cand au fost trimisi ofiteri sa Il aresteze si n-au putut, fiindca, au zis dupa aia carturarilor si arhiereilor, ca niciodata om nu a grait ca Acest Om. Si pentru puterea cuvantului Lui, n-au putut sa-L aresteze. Ba si in Ghetsimani, cand a intrebat Domnul: “Pe cine cautati?” si au zis “Pe Iisus Nazarineanul” si le-a raspuns Domnul: “Eu sunt” au cazut “de-andaratelea” si… cazuti puteau sa ramana pana astazi. Asa ca daca Cuvantul lui Dumnezeu da voie si se pronunta, se va putea face acel lucru.

    Si daca vedem rautatea dezlantuindu-se in lume este pentru ca Dumnezeu are o Pronie pe care nu o intelegem, o Pronie paradoxala (ba intr-o masura si intelegem ceva) prin care, cinstind libertatea omului – libertate care este poate semnul de capatai al asemanarii omului cu Dumnezeu si Dumnezeu Insusi cinsteste aceasta libertate – gaseste un moment in istorie cand da si raului libertate sa mearga; si sa mearga pana la capat! Dar asta nu inseamna ca raul poate birui. Fiindca avem si cuvantul celalalt din Apocalipsa ca si Cel ce lucreaza dreptatea, mai lucreze dreptatea. Cel ce se sfinteste mai sfinteasca-se si celalalt cuvant spus pentru Maria ca partea cea buna pe care a ales-o, aceea nu se va lua de la dansa.

    Frati si surori, daca Cuvantul lui Dumnezeu a zis ceva, asa cum a fost intru inceput: “Sa fie lumina!“, si a fost, deci ce a zis Cuvantul lui Dumnezeu, fi-va! Si ce nu a zis nu va putea fi. As vrea sa intelegem ca toate se tin in zidirea asta prin cuvantul tainic al lui Dumnezeu, si asta sa fie pentru noi mangaiere.

    Zile cumplite – vadit – vin si vor veni, multe prorociri care erau de neinteles, astazi sunt tehnologic realizabile, si deci nu e cazul sa nadajduim spre zile mai bune. Zilele mai bune vor veni pentru cei care alegem partea cea buna, alegem pe Dumnezeu. Si acea parte buna nu se va lua de la noi, nu pentru ca noi putem sa facem ceva bun. Cred ca toti avem constiinta pacatului nostru si frica:cum noi, in slabiciunea noastra vom intampina zile rele?“. Dar sa avem [odata] cu frica aceasta si acest lucru: pe baza cuvantuluitine-ti mintea in iad“, adica: fii realist, acestea trebuie sa fie, “dar nu deznadajdui!“. Si “nu deznadajdui” inseamna nadejde numai si numai in mila lui Dumnezeu si in puterea lui Dumnezeu.

    Omul numai pacate poate face de la sine. Dar Dumnezeu este dragoste, Dumnezeu este mila si ne-a dat multe cuvinte de mangaiere. Si cu aceste cuvinte as vrea sa va indemn: cereti Domnului sa va deschida ochii cand cititi Scripturile sau cand le ascultati in Biserica; de asemenea si textele care se canta mai ales la marile praznice, ca acest praznic al Maicii Domnului.

    Pe Maica Domnului femeia din popor a fericit-o ca fiind trupeste Maica Acestui Om care vorbea asa. Dar El a zis: “da, drept este ce zici tu, ca fericit pantecele care M-a purtat si sanii la care am supt. Dar nu asta este pricina fericirii. Pricina fericirii ei este ca… fericit cel care aude cuvantul lui Dumnezeu si-l pazeste pe el“. Si despre Maica Domnului se zice intr-un loc ca nu a inteles cuvantul Lui, dar l-a pazit in inima ei. Si de mai multe ori se spune ca pazea cuvantul in inima.

  34. http://www.cuvantul-ortodox.ro/2008/07/04/vremea-este-a-cernerii/

    Nevoie este de acest “necaz” (Tes. 5, 3), pentru ca acum, in sfarsit, Vremea sta sa nasca Vesnicia.
    Infricosatoare lucruri… dar nu “bagandu-ne capul in nisip”. ca strutul, ne vom pregati pentru ceea ce nu vom putea stavili. Infricosata vreme; dar, daca de la Dumnezeu ingaduita – mantuitoare.Acum mai aproape este noua mantuirea decat am crezut” (Rom. 13, 11), si decat cand au crezut stramosii nostri; ca in zilele Sfantului Ioan Botezatorul doar “se apropiase” Imparatia Cerurilor (Mt. 3, 2), acum este “langa usi (Mc. 13, 29), si “mladitele smochinului” vestesc vara (Mc. 13, 28).

    Acum a si inceput acea vreme cand “cel ce nedreptateste – mai nedreptateasca, si cel ce spurca – mai spurce” (Apoc. 22, 11) – si oare nu s-a umplut intreg globul pamanesc de “promiscuitate” si de libertinaj neinfranat, ca cele de negandit in urma cu vreo treizeci de ani – acum sunt “moneda curenta”? – dar, desi mai putin vadit, si vremea cand “si cel drept mai faca dreptate, si cel sfant mai sfinteasca-se, ca “Cel ce este sa vie va veni, si nu va [mai] zabovi“, si “plata Lui in mana Lui” (Evr. 10, 37 si Apoc. 22, 11-12) pentru fiecare.

    Vremea este ca Biserica sa se intoarca intru ale sale, sa ne reinvatam mai multa incredere in Dumnezeu decat in cele vazute si “mai la indemana“, si sa ne sprijinim mai mult pe mijloacele lui Dumnezeu, decat pe mijloacele acestei lumi; iar aceasta, indeosebi cand aceste mijloace ne silesc sa imbratisam si atitudinile acestei lumi, punand deoparte, fie si provizoriu, poruncile lui Hristos. Ca astazi, de ne vom afla despartiti de Hristos, ce ne vom face, de la noi insine, cand ne vor intampina “portile iadului (Ier. 12, 5)? – “Nu intru putere mare, nici intru tarie, ci intru Duhul Meu, zice Domnul Atottiitorul” (Zah. 4, 6)”.

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2008/05/14/ce-vremuri-traim-parintele-rafail-ne-raspunde/

    Sa stiti ca vadit sunt ultimele vremi. Si Apostolul Ioan spunea acum 2000 de ani ca erau. Erau, in samanta, numai ca astazi, ceea ce era de necrezut candva cand se citea Apocalipsa si alte prorocii, este tehnologic realizabil. (…) Infricosatoare sunt, dar daca Dumnezeul nostru se zice atotputernic, in zilele astea vom vedea ce inseamna atotputernic si cerem Tie, Doamne, sa ne arati lucrul asta, daca noi vom traversa acele perioade! Sunt infricosatoare, dar nu vom deznadajdui, căci milostiv este Dumnezeu si mare este Dumnezeu. (…) Atacurile si navalele care vin asupra omului sunt inca de acum deja de necomparat cu cele ce erau inainte. Spunea cineva aseara, un Prea Sfintit parca, ca in viata noastra, in ultimii 30 de ani lumea a devenit de nerecunoscut. Asa e … si se schimba pe ceas ce trece!

    O maica imbunatatita, Sebastiana, pe care Domnul a luat-o acum cativa ani, de prin regiunea Timisoarei, de pe undeva (…) spunea unui parinte pe care il cunosc eu: „Parinte, vremi ca astea n-am apucat. Am cunoscut razboiul, am cunoscut foamete, am cunoscut prigoane, dar vremi ca astea n-am mai vazut. Ieri – zice – mi-au trebuit patru ceasuri ca sa citesc un acatist.” Intelegeti putin de ce vi se duce mintea si nu ramane la rugaciune, in biserica sau in chilie? Da, suntem pacatosi, dar sa stiti ca nu e numai pacatul nostru. Sunt si alte lucruri pe care nu le putem dovedi, dar va spun asta ca marturie a unora mai batrani si care au cunoscut alte lumi. Deja si eu ma vad ca un martor al unei alte lumi pentru cei care astazi au 30 sau 20 de ani si mai putin. Iar parintele nostru a fost si martor al lumii inainte de primul razboi mondial (…) si mi-a spus ca dupa aceea n-a mai fost niciodata acea pace de care isi amintea in tineretile lui, acea asezare a lumii care se simtea. Dupa primul fratricid mondial s-a ridicat harul de pe pamant si n-a mai venit. Dupa al doilea fratricid mondial a fost si mai rau si prin anii ’70 ne zicea: „Daca va mai veni un razboi mondial credinta pe pamant va deveni cu neputinta (…)

    Observ ca ceea ce numeam credinta a falimentat de multe ori in viata mea pana cand am inceput sa o vad ca nu o am si asta este o caracteristica a epocii noastre, nu numai a lui Stan Patitu care va vorbeste, adica “crezi ca…” si te trezesti ca… “nu“; este ca si cum stai ferm cu picioarele pe ceva solid, pe scanduri solide si cineva-ti pune o cravata pe dupa gat, cade scandura de sub tine si te trezesti ca asta-i un streang… Iertati-ma, dar asta este ce vrea sa faca vicleanul cu noi. Insa asta e partea intai a cuvantului parintelui Siluan: TINE-TI MINTEA IN IAD! Nu-ti inchipui ca lumea asta e altceva. Sa fim seriosi si sa fim treji! Dar… NU DEZNADAJDUI e partea a doua. Dumnezeu, care m-aude acuma, puternic este sa ne crute de acel streang si de acel “chepeng” care cade de sub picioare.

    Dar, Doamne, pazeste-ne, ca… asa cum mai multi au spus si aseara si azi: ispitele sunt mai cumplite azi. Nu numai mai cumplite, ci si mult mai subtiri, mai nebagate in seama. Crezi ca esti un credincios si te trezesti ca reactiile tale sunt reactiile necredinciosului. Credinta ta te falimenteaza, te tradeaza. (…) Nu e cazul de a deznadajdui… Cand observam lucrurile astea e cazul sa ne apropiem mai mult de Dumnezeu; dar as zice mai mult: e cazul sa ne bucuram. (…) E vremea sa ne bucuram cu intristatoare bucurie, dar undeva o bucurie tainica poate exista daca avem mai multa credinta si mai multa intelegere incotro mergem: e Dumnezeu! E lumina nefacuta care e langa mine, in mine undeva si ma lumineaza si ma arata cat de pacatos sunt (…)

  35. @ Narcis, crestin-ortodox2 si altii:

    Sa revedem:
    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2009/03/31/parintele-efrem-filotheitul-arizona-pecetea-va-fi-impusa-dupa-cel-de-al-treilea-razboi-mondial/

    În timpul spovedaniei mele recente i-am transmis Părintelui Efrem (Filotheitul) de la Sfântul Antonie îngrijorările fraţilor noştri români şi ale Părintelui Iustin şi dacă acceptarea acestor cipuri biometrice RFID îi înstrăinează de Biserica lui Hristos. Răspunsul Părintelui a fost categoric: „Nu, în nici un caz! Aceasta nu este pecetea fiarei. Pecetea va fi impusă după cel de al treilea război mondial! Preoţii greşesc dacă îndepărtează credincioşii de la sfântul potir pentru folosirea acestei tehnologii!”
    Sunt de aceeaşi părere cu Părintele Iustin că această tehnologie este un înaintemergător al sistemelor ce vor fi folosite într-un sfârşit la însemnarea oamenilor cu semnul fiarei. Ne îndreptăm către un Guvern Mondial ce va fi instituit după un război mondial precum spune Părintele Efrem. Cu toate acestea, Semnul Fiarei, – care va fi deplina acceptare a duhului lui Antihrist – va fi o acţiune voită şi conştientă de dedicare şi devotament faţă de acest nou dezvăluit dumnezeu! Pecetea nu va avea nici o semnificaţie dacă va fi impusă unei persoane prin simplă forţă, unei persoane aflate într-o stare de inconstienţă fie pe un pat de spital, în timpul somnului sau pruncilor. Pecetea finală, precum şi Botezul creştin nu este ceva magic. Necesită aderarea cu adevărat la perceptele credinţei. Oamenii vor accepta pecetea deoarecea vor crede de fapt că Hristos din Nazaret a fost un filozof, un mare învăţător ş.a.m.d., dar nu divin precum conducătorul apocaliptic al lumii. Pentru că aceasta să se întâmple trebuie întâi să capitulam în întregime ecumenismului, sinistrul amestec al tuturor religiilor ce va fi înlocuit într-un final de religia lui Antihrist. De aceea Hristos întreba cu tristeţe: „Dar Fiul Omului, când va veni, va găsi, oare, credinţa pe pământ?” (Luca 18:8).

  36. Multumesc pentru raspunsuri… evident ca sunt total impotriva acestei tehnologii .
    Va felicit pentru atitudinea voastra foarte echilibrata si sper sa se revina asupra acestei practici necanonice!

    Mult spor cu binecuvintare!

  37. @ admin

    Va multumesc pentru rabdare si efortul depus pentru a ne raspunde! ..mangaietoare cuvinte ne-ati spus si de mult folos!!! sper sa le pot pastra in inima mea mereu, sa fie mai puternice decat indoiala si ispita!
    Parintele Rafail Noica e foarte drag sufletului meu..Am un mare respect pentru dansul, desi spre rusinea mea am ascultat doar cateva fragmente din inregistrarile domniei sale.
    Domnul Dumnezeu, dulcele nostru Iisus, Stapanul, Mangaietorul si Mantuitorul nostru sa ne acopere pe noi cu harul Sau, sa ne intareasca si sa ne apere de tot raul!

  38. @ioanamt
    Raspuns pentru intrebarea ta apropo de planuri de viitor de orice fel.
    Acum citeva zile am inceput analizele ca sa vedem de ce nu avem inca copil.
    Ma zbat sa-mi termin lucrarea pe care o am de facut, sa termin un articol, sa gasesc o solutie la marea mea disipare in spatiu mai ales, sa-mi gasesc un serviciu stabil si convenabil, sa o conving pe maica-mea sa mai dea si pe la biserica nu doar pentru pomenile pe care le face, sa o vad pe soacra-mea intr-o lumina mai buna decit o vad acum, sa ma remipac cu o prietena cu care m-am certat, etc,etc,etc,etc. Adica, viata merge inainte si noi trebuie sa traim normal, fara panica, fara depresii, pentru ca Dumnezeu nu este absurd, El nu ne cere unor oameni obisnuiti si neputinciosi ca noi minuni, ci pe fiecare ne cizeleaza si ne strunjeste in functie de posibilitatile proprii si de stadiul actual. Cit despre Apocalipsa….vom trai si vom vedea, dar trebuie mai intii sa traim!

  39. @adica vreau sa spun ca trebuie sa traim si sa ne rezolvam micile noastre neputinte, probleme de zi cu zi, sa raspundem la intrebarile si provocarile micului nostru univers personal, inainte sa ne framintam creierii cu soarta lumii si lucruri care ne depasesc puterile cu mult. Daca eu nu sint capabila sa-mi fac curatenie in gradina mea personala, oare cum sa mai am pretentia sa curat grajdurile lui Augias. DAR asta nu inseamna ca eu nu trebuie sa stiu ce se intimpla in jurul meu, tocmai pentru ca s-ar putea ca intr-un viitor oarecare sa fii pus sa faci o alegere (gen pasaport biometric)si trebuie sa stii ce faci.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare