MITROPOLITUL AUGUSTIN DE FLORINA A ADORMIT INTRU DOMNUL

29-08-2010 1 minut Sublinieri

UPDATE:

***

STAREŢUL AUGUSTIN KANDIOTIS A ADORMIT ÎNTR-O ZI DEOSEBITĂ, PENTRU CĂ ÎN SFÂNTUL MUNTE ASTĂZI [SAMBATA] ESTE ADORMIREA MAICII DOMNULUI (PE VECHI), IAR CA ASTĂZI, 28 AUGUST, ÎN ANUL 430, A ADORMIT SFÂNTUL AUGUSTIN, EPISCOPUL HYPPONEI, OCROTITORUL CERESC AL BĂTRÂNULUI EPISCOP.

„EXPRESUL” PE CARE L-A AŞTEPTAT ANI DE-A RÂNDUL BĂTRÂNUL ŞI NEVOITORUL IERARH, PĂRINTELE AUGUSTIN KANDIOTIS, A VENIT ŞI L-A LUAT ASTĂZI, SÂMBĂTĂ, 28-8-2010, LA ORELE 5.

Ieri, 27 august 2010, în rezerva clinicii patologice a Spitalului din Florina, unde a fost îngrijit Stareţul, s-a săvârşit pentru a treia oară Sfântul Maslu, iar bătrânul Episcop s-a împărtăşit cu Preacuratele Taine. Accidentul cerebral a fost foarte grav, dar deşi depăşise pericolul după ziua a 21- a, ieri a survenit ceva mai grav şi anume o insuficienţă renală.

Părintele Augustin zicea: „Creştinismul nu a început cu mine şi nu se va termina cu mine”. Ceea ce cerea întotdeauna era să ne rugăm pentru el. „Unul ca Apostolul Pavel”, zicea, „cerea rugăciunile credincioşilor, cu atât mai mult noi cei mici şi neînsemnaţi”.

Şi alteori spunea: „Când voi vă rugaţi, eu simt asta”.

Peste 2000 de oameni de toate vârstele au intrat în rezerva în care era îngrijit stareţul şi au primit binecuvântarea sa…


Ar fi bine ca unii episcopi ecumenişti să-l respecte pe stareţ şi să nu vină la praznic în Florina. Nevoitorul ierarh, bătrânul Augustin Kandiotis, nu şi-ar fi dorit la adormirea sa prezenţa arhiereilor ecumenişti, iubitori de hramuri şi de mese întinse.

Să nu se întristeze credincioşii şi să nu se bucure necredincioşii, pentru că glasul Stareţului nu va tăcea. Există atât material şi ne-a încredinţat un arsenal duhovnicesc atât de mare, încât în orice clipă şi în orice luptă a Bisericii, Stareţul, prin predica lui arzătoare, le va sta înainte şi le va nimici planurile lor infernale. Să ştie şi duşmanii Ortodoxiei şi ai poporului elen: N-au scăpat de părintele Augustin Kandiotis cel de 104 ani. Îl vor afla întotdeauna înaintea lor, iar săgeţile lor nu vor mai fi în stare să-l atingă.

UN MOMENT DIN ULTIMA VIZITĂ LA SPITALUL DIN FLORINA

Pe 28.08.2010, pe la orele 1, cu puţine ceasuri înainte de adormirea Stareţului, au venit şi i-au sărutat mâna, luându-i binecuvântare nişte părinţi cu copiii lor.

NEVINOVAŢII OCHI AI COPIILOR VĂD

Doi frăţiori gemeni, între 5 şi 6 ani, i-au sărutat mâna părintelui Augustin şi la ieşire unul din ei îi spune mamei: Mamă, de ce pare atât de tânăr? Şi părintele Ierotei, care l-a auzit, i-a răspuns: Este un tânăr de 104 ani!

Copilaşul a rămas la uşă şi-l privea şi repeta: Da, nu este bătrân, ci foarte tânăr. Şi celălalt frăţior al său, care stătea alături de el, a completat: Este foarte frumos!

Ce vedeau nevinovaţii ochişori ai copiilor nu ştim, însă sfinţenia persoanei nevoitorului ierarh n-a rămas ascunsă.

Medicul chirurg Evghenios Bairamidis, la acea oră din miez de noapte, privea faţa liniştită a stareţului, care nu se schimbase deloc din cauza acutei insuficienţe pulmonare din ultimele 24 de ore, şi cu uimire a spus: Priviţi la faţa Stareţului! Are o culoare trandafirie! Dacă aceasta nu este minune, atunci care este!?

În caz de insuficienţă renală, faţa se înnegreşte. Cu părintele Augustin acest lucru nu s-a întâmplat, pentru că n-a vrut Dumnezeu.

(trad. FOM “Sfinţii Trei Noi Ierarhi”, http://www.augoustinos-kantiotis.gr/)


Categorii

Ecumenism, Pagini Ortodoxe

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

13 Commentarii la “MITROPOLITUL AUGUSTIN DE FLORINA A ADORMIT INTRU DOMNUL

  1. Dumnezeu sa-l odihneasca, ca mult bine ne-a facut tuturor prin cuvintele sale, iar pe noi sa ne miluiasca si pentru rugaciunile sale!

  2. care e diferenta dintre Sfantul Augustin ep Hyponei si Fericitul Augustin???

  3. Niciuna.

  4. Dumnezeu sa-l odihneasca, si il rugam sa se roage Lui Dumnezeu, pentru noi pacatosii.

  5. Un om deosebit!

    Dumnezeu sa-l odihneasca si sa ne ierte si pe noi pentru rugaciunile lui!

  6. Dumnezeu sa-l odihneasca impreuna cu sfintii !

  7. o mare pierdere pt noi, un mare castig pt ceruri. sa il ierte bunul Dumnezeu si sa-l odihneasca. a fost un adevarat slujitor al lui Hristos, amarturisit cu curaj si credinta, fara frica de cele lumesti. un adevarat exemplu!

  8. Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca!

    Uimitoare poza ce arata copiii ingramaditi in jurul lui. Nu le este nici teama nici sila ca este un trup mort si unii din ei chiar zambesc…parca e un bunicutz care se joaca impreuna cu nepotii si te astepti in orice clipa sa izbucneasca in ras prinzand pe careva cu chiote de bucurie de ambele parti….
    Ce-or fi simtit copiii? ca frica in nici un caz nu e…

    Nu vreau sa ma gandesc ca l-am pierdut…ma gandesc ca-i de folos Domnului acolo sus…stie Domnul mai bine unde suntem mai de folos fiecare…plus ca ma gandesc si la dansul ca i-o fi fost indeajuns atata amar de vremuri in asta lume pacatoasa…

  9. Imi permit o observatie… Din cate stiu eu, in Biserica Ortodoxa exista Fericitul Augustin. Sfantul Augustin este la catolici. Si aici dl. Admin cred ca trece cu vederea faptul ca Biserica noastra dreptslavitoare a considerat ca anumite conceptii ale Fericitului Augustin nu sunt conforme cu Traditia (numesc aici doar conceptia despre predestinare…).

    @ Ionut
    Este deci vorba de aceeasi persoana, care insa in Biserica noastra NU ESTE SFANT.

    PS. Dl. Admin, este doar o observatie… Pentru tot ce faceti va sunt (si eu) recunoscator.
    Doamne ajuta!

  10. @ Bogdan:

    Este totusi in calendarul ORTODOX, este PRAZNUIT si cinstit ca sfant, doar ca la noi este numit “Fericit”, intr-adevar, din motivele legate de greselile teologice care au si stat la baza unor rataciri apusene foarte mari. Insa viata sa dupa intoarcerea la Hristos prin pocainta a fost sfanta cu adevarat. Cuviosul Serafim Rose a sscris o monografie despre Fer. Augustin, in care explica totul foarte bine.

    PS: Multumim foarte mult!

  11. @Bogdan

    Pai daca nu e sfant de ce e trecut in sinaxarul din minei??

  12. „Eu aşadar, fraţii mei, nu aştept să învieze un mort din mormânt, nici să-mi întărească credinţa omul de ştiinţă X sau Y. Îmi este suficient şi binecuvintez pe Sfânta Treime pentru că ne-a dat această carte mică, Evanghelia, ca să o avem povăţuitoare în viaţa noastră, far în întunecimile sufletului. De aceea, este un nefericit acela care nu citeşte Evanghelia şi mai nefericit acela care o citeşte, dar nu încearcă să o împlinească. Aşadar, sfătuiesc şi rog: nici o casă fără Evanghelie! Sfântul Ioan Gură de Aur zice:
    „Unde este Evanghelia, diavolul nu se apropie!”.”
    (Mitropolitul Augustin de Florina)

  13. DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA CARTILE CARE LEAM CITIT MAU LASAT FOARTE IMPRESIONATA MIAU PLACUT FOARTE MULT SI MAU INVATAT MULTE,,,,,,

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare