Vladica Artemie: “Accept deciziile Sinodului Bisericii Ortodoxe Sarbe, cu toate ca nu sunt de acord cu ele”

2-03-2010 2 minute Sublinieri


UPDATE

http://aktines.blogspot.com/2010/02/blog-post_8392.html:

Monahul Antonie din Mănăstirea Црна Река (Râul Negru) din Kosovo a ţinut o conferinţă de presă şi a condamnat hotărârea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Sârbe referitoare la episcopul Artemie. Monahul Antonie, care este în mănăstire din 1997, a declarat că motivele pentru care episcopul Artemie a fost demis sunt:

a) lupta sa pentru Kosovo,

b) lupta sa împotriva romano-catolicismului papistaş şi

c) lupta sa împotriva inovaţiilor din Biserica Sârbă. Mănăstirea Црна Река a şi trimis o scrisoare pro-Artemie către Patriarhul Irineu al Serbiei.

 

Radio-Televiziunea Serbiei: Episcopul Artemie acceptă deciziile Sinodului Bisericii Ortodoxe sârbe

Vineri, 26 februarie 2010

Sunt dispus să  accept deciziile Sinodului Bisericii Ortodoxe sârbe, cu toate că nu sunt de acord cu ele, a spus episcopul Artemie în prima sa adresare publică de la demiterea din administrarea eparhiei. Episcopul Artemie a făcut apel la unitate în Biserică.

Episcopul Artemie a declarat la Gračanica că acceptă deciziile Sinodului B.O.S., chiar dacă nu este de acord cu ele, în speranţa că Adunarea B.O.S. va adopta soluţia cea mai potrivită cu privire la demiterea sa şi la eventualele abuzuri în administrarea Episcopiei de Raška şi Prizren.

Îmi menţin poziţia că este foarte important să se păstreze unitatea B.O.S. I-am spus Sinodului că nu voi accepta niciodată şi nimeni nu mă poate obliga să rup chitonul Bisericii Sfântul Sava, adică să creez o schismă, a rostit episcopul Artemie în prima sa adresare publică după ce la 13 februarie, Sinodul B.O.S. a dispus demiterea sa din administrarea Eparhiei.

De asemenea, acest mesaj trebuie să servească drept ghid pentru toţi cei care, folosindu-ne numele şi poziţia curentă, creează impresia că episcopul Artemie şi câţiva susţinători sunt pe cale să provoace o schismă în cadrul  B.O.S., a mai spus episcopul. Episcopul Grigorie şi Ministrul Cultelor din guvernul sârb, Bogoljub Šijaković, au vizitat astăzi mănăstirea Gračanica.

Episcopul destituit a afirmat că demiterea sa a stârnit „multă agitaţie” în mass-media. Sfinţia Sa a făcut un apel la toţi cei care îl iubesc şi care, în opinia sa, nu sunt puţini, să se împace cu faptul că acceptă şi rămâne sub ascultarea B.O.S. şi să îşi dovedească solidaritatea şi dragostea faţă de el şi faţă de B.O.S.

Cred că această problemă va fi rezolvată în mod legal la reuniunea Adunării Episcopale. Până atunci, trebuie să analizăm lucrurile în pace, fără tulburare. Sunt implicate şi organisme guvernamentale, lăsaţi-le pe ele să cerceteze toate faptele, după care Adunarea va găsi soluţia cea mai potrivită pe baza cunoştinţelor sale, a canoanelor şi Constituţiei B.O.S.” a spus episcopul Artemie.

Alte noutati pe care le putem afla de pe site-ul oficial al Eparhiei Raska-Prizren and Kosovo-Metohija:

– S-a eliberat un mandat international de arestare pentru protosinghelul Simeon Vilovski, acuzat de deturnare de fonduri, omul despre care se spune ca ar fi abuzat de increderea Vladicai Artemie: Radio Television Serbia – Warrant issued for hegumen Simeon (Vilovski), February 23, 2010

– Sinodul Bisericii Sarbe se pregateste sa il dea afara din monahism (evident, calcand in picioarele canoanele, fiindca din monahism nu poti iesi decat singur, tradandu-ti fagaduintele, altminteri este o alegere pe vesnicie) pe monahul Antonie de la Manastirea Crna Reka, acuzandu-l de zelotism. Alte acuzatii aduse monahului Antonie: faptul ca a participat la demonstratiile de protest fata de organizarea unor rugaciuni in comun cu eterodocsii; faptul ca a participat la protestele “tragi-comice” din fata Sinodului cand a fost demis Vladica Artemie; faptul ca a dat un interviu Pravdei si a vrut sa organizeze o conferinta de presa despre ultimele evenimente ce au tulburat Biserica Serbiei:  Information Service of the Serbian Orthodox Church regarding Antonije (Davidović)

Comentariul nostru:

Asadar, acestia doi sunt marea problema de care trebuie sa se ocupe cu tot dinadinsul Sinodul Bisericii Sarbe si care au justificat masurile samavolnice impotriva Vladicai Artemie… In rest, totul trebuie sa fie in regula in Serbia, iar Biserica o duce foarte bine… Uitandu-ne la metodele si manipularilor ecumenistilor, nu putem sa nu observam lipsa lor de imaginatie – cum se grabesc sa dea afara monahii incomozi si cum folosesc aceleasi etichete denigratoare, fie ca se afla in Serbia, fie in Romania…

Cititi si:


Categorii

Ecumenism, Episcopul Artemie, Traduceri

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “Vladica Artemie: “Accept deciziile Sinodului Bisericii Ortodoxe Sarbe, cu toate ca nu sunt de acord cu ele”

  1. Zelotism?!! Fata de ce? De cine? Care este partea negativa si care este partea pozitiva a acestui tip de atitudine? Cit de legitima este aceast tip de atitudine?
    Fara raspunsuri clare la aceste intrebari, cei acuzati de asa ceva vor fi executati fara probe, pe nedrept. De fapt asta se vrea.
    Cit despre Vladica Artemie, dovedeste ca este ortodox si barbat adevarat. Cit de ispititoare poate fi calea schismei citeodata. Dar el a dovedit ca iubeste Serbia si pe sirbi mai mult decit isi iubeste propria liniste si propria sa pozitie.
    Daca sirbii il dau afara, ar trebui sa-l luam noi.
    Cinste lui!
    Sunt incredintat ca nu este vinovat de nimic din acuzatiile care i se aduc.

  2. Pingback: Razboi întru Cuvânt » VLADICA ARTEMIE DE KOSOVO: “Nu pot sa ma arunce în bratele papei de la Roma, nici in bratele ecumenistilor europeni, iar eu nu am de gand sa-mi abandonez pozitiile!”
  3. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Arhiepiscopul Ciprului vrea sa pedepseasca “implacabil” eventuala opozitie a Bisericii fata de vizita Papei. INCITARE LA SCHISMA DIN PARTEA UNUI EPISCOP FILO-PAPISTAS
  4. Pingback: Razboi întru Cuvânt » CASCADA HALUCINANTA DE EVENIMENTE GRAVE IN BISERICA ORTODOXA SERBIEI! Episcopul Artemie a fost caterisit si apoi arestat!
  5. Pingback: TRADARE FINALA SI RASTIGNIRE IN SAPTAMANA PATIMILOR: Patriarhul Serbiei afirma ca Vladica Artemie VA FI EXCOMUNICAT, sugerand ca si-a pierdut mintile (video + traducere) - Razboi întru Cuvânt
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare