SERPII MAICII DOMNULUI (VIDEO) – minunea uluitoare din Kefalonia care incepe de Schimbarea la Fata si care vadeste minciunile stilistilor

6-08-2011 2 minute Sublinieri


Serpii Maicii Domnului reprezinta o minune deosebita pe care Maica Domnului o savarseste anual, in vremea postului Maicii Domnului, in insula Kefalonia. La numai doua sate departare de localitatea Pastra (3km), unde are loc minunea anuala a reinfloririi crinilor de la icoana Maicii Domnului, se afla localitatea Markopoulo, locul unei alte minuni a Maicii Domnului. Drumul ce porneste din port, inspre localitatea Markopoulo, aflata in sudul insulei, este strajuit pe stanga de munti si pe dreapta de mare.

Kefalonia este cea mai mare dintre insulele ionice. Stancile grecesti, ce se inalta brusc din apele albastre si transparente, alcatuiesc locul ideal pentru o viata linistita si senina: mici sate, case modeste, ruinele unei oras antic si cateva locasuri de cult, sunt doar o parte din frumusetile Kefaloniei. Recent, Kefalonia a fost numita “insula contrastelor”, caci pe aceasta, ruine romane, venetiene si bizantine se inghesuie unele intr-altele, de-a lungul plajelor insorite.

Serpii Maicii Domnului - Kefalonia

Dintre bogatiile duhovnicesti ale insulei, amintim urmatoarele locasuri: Manastirea Sfantul Cuvios Gherasim, Pestera Sfantului Cuvios Gherasim, Manastirea Sfantul Andrei, Manastirea Panaghia Atrou, Manastirea Agrilion, Manastirea Maicii Domnului Themata, Manastirea Maicii Domnului Lagouvarda, Manastirea Lamia, Manastirea Kipouria, Biserica si Pestera Sfintei Paraskevi, Biserica Estavromenos si Biserica Maicii Domnului din Sission.

Serpii Maicii Domnului – Kefalonia

In fiecare an, in luna august, in postul Adormirii Maicii Domnului, cand crestinii praznuiesc Schimbarea la Fata (6 august) si Adormirea Maicii Domnului (15 august), un numar insemnat de serpi mici apar in jurul bisericii si a clopotnitei din localitatea Markopoulo. In aceasta perioada, biserica inchinata Maicii Domnului “Langouvarda” este luata cu asalt de o specie unica de serpi mici, fiecare avand capul insemnat cu o cruce.

Anual, in ziua de 6 august, cand praznuim Schimbarea la Fata a Domnului, o specie unica de serpi (lungi de 60 de centimetri si insemnati cu o cruce alba, pe cap si pe limba) apar in jurul vechii biserici din localitatea Markopoulo. Serpii vor disparea, iarasi in chip minunat, dupa slujba savarsita in ziua de Adormirea Maicii Domnului. In timpul slujbei savarsite pentru Maica Domnului, serpii intra in biserica, umpland tot locul: se urca pe icoane, se incolacesc in jurul sfestnicelor, stau pe credinciosi si in Sfantul Altar.

Exista o emotie generala legata de aparitia acestor serpi, nu atat pentru vreun potential pericol, cat pentru faptul ca daca acestia nu vor aparea in perioada amintita, ceva rau se va intampla in regiune. Astfel, in anii 1940 si 1953, cand serpii nu au fost prezenti la biserica din Markopoulo, au avut loc razboaie si calamitati naturale.

In anul 1924, cand Biserica Ortodoxa din Grecia a adoptat, impreuna cu celelalte state crestine, calendarul indreptat (nou), multi au asteptat sa vada de vor mai aparea sau nu serpii Maicii Domnului. Aparand serpii, ca in fiecare an, crestinii au inteles ca Sfantul Sinod este in masura sa hotarasca asemenea lucruri administrative.

Aceasta biserica se afla zidita pe locul fostei Manastiri Langouvarda, distrusa de turci, precum si de un cutremur, in anul 1953. Traditia locala, bazandu-se mai mult pe legende insa, spune ca, in momentul in care manastirea a fost atacata de pirati, candva in anul 1705, maicile s-au rugat Maicii Domnului sa le transforme in serpi, spre a nu fi luate prizoniere sau batjocorite. Rugaciunea acestora a fost ascultata, iar piratii s-au infricosat de vederea serpilor.

Serpii Maicii Domnului, avand capul insemnat cu o cruce, precum si limba, in forma de cruce, apartin clasei de serpi “telescopus fallaxspecies”, numita si “sarpele-pisica european”. Acesti serpi intra in biserica in vremea slujbei, iar nu oricand, aratand o blandete deosebita fata de crestinii din interior. Imediat ce se termina slujba Sfintei Liturghii, serpii devin oarecum agresivi, ei iesind din biserica si intorcandu-se in pustiul din zona. Oricat ar fi cautati acestia, ei nu vor putea fi gasiti, pana anul urmator.

Teodor Danalache

Serpii Maicii Domnului - Kefalonia

– Vezi si marturia lui Silviu-Andrei Vladareanu

– Reluam si un pasaj dintr-o postare mai veche pe tema pseudo-argumentelor curentelor stiliste, rusinate de aceasta minune uluitoare care si-a modificat data o data cu modificarea datei Sarbatorii Schimbarii la Fata (prin trecerea pe stil nou):

Dar daca vorbim despre minuni, este cazul sa mentionam o alta mare minune, cunoscuta lumii intregi, care arata ca schimbarea calendarului din Biserica Greciei nu a dus la caderea din har. Este vorba despre minunea din insula Kefalonia cunoscuta sub numele de Serpii Maicii Domnului. Despre aceasta nu s-a pomenit la conferinte nimic, asta apropo de… cine cenzureaza si prezinta partial informatia sau chiar, cum ii place fratelui conferentiar sa repete, cine… “spune minciuni”.

Minunea apariţiei şerpilor în fiecare an e îndeobşte cunoscută în lumea creştină, deşi ea intrigă în continuare. In 6 august – de Schimbarea la Faţă a Domnului – o anume specie de şerpi, de aprox. 60 cm lungime, care au semnul crucii pe cap şi pe limbă, apar la baza vechii clopotniţe a bisericii din Markopoulo, pentru ca să dispară în ziua de 15 august, după slujba închinată Adormirii Maicii Domnului! E un miracol, unul din­tre multele pe care Maica Domnului le face pentru a întări credinţa oamenilor. Nu se ştie de unde apar aceşti şerpi prietenoşi şi nici unde dispar după praznic, dar în tim­pul slujbei şerpii intră în biserică şi urcă pe icoane, preoţii slujesc ţinându-i în mână şi uneori se urcă pe credincioşii care îşi doresc atingerea lor, ca pe un semn de binecuvân­tare. Localnicii aşteaptă în fiecare an cu înfrigurare aceste apariţii, pentru că în singu­rii ani în care şerpii nu au ieşit din pământ – 1940 şi 1953 – s-au produs catastrofe: război, cutremur devastator. În anul 1924, când Grecia a adoptat ca­lendarul pe stil nou (gregorian), localnicii au fost foarte curioşi să vadă la care dată vor apărea şerpii, dar aceştia au venit după noul calendar, întărind astfel credinţa oame­nilor că trebuie să facă ascultare de hotărâ­rile Sfântului Sinod grec! (Sursa: Lumea credintei)

Vezi si:


Categorii

Documentare/ Reportaje, Pagini Ortodoxe, Stilism, Video

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

16 Commentarii la “SERPII MAICII DOMNULUI (VIDEO) – minunea uluitoare din Kefalonia care incepe de Schimbarea la Fata si care vadeste minciunile stilistilor

  1. Pingback: Minunea de pe insula Kefalonia | Fluviu de gânduri
  2. Pingback: MINUNILE MAICII DOMNULUI (extrase)
  3. Pingback: Sfantul Gherasim de Kefalonia - 20 octombrie - UN SFANT VINDECATOR AL BOLILOR PSIHICE SI AL INDRACIRII. Rugaciunea celui chinuit de diavol
  4. Pingback: PARINTELE CLEOPA - cateva invataminte esentiale dintr-o viata plina de minuni
  5. Pingback: CU CE A DERANJAT STARETUL EFREM PE STAPANII LUMII? (I) “Puterile intunericului, sionistii, vor sa loveasca in Ortodoxie! Kissinger, om intunecos” (VIDEO)
  6. Pingback: IPS PETRU, MITROPOLITUL BASARABIEI despre DEZBINAREA PE MOTIV DE CALENDAR VECHI SAU NOU - Razboi întru Cuvânt
  7. Pingback: NASTEREA MAMEI LUI HRISTOS-DUMNEZEU SI A NOASTRA. Preasfanta Maica si Fecioara… -
  8. Pingback: Adevarul despre “reforma calendarului” si schisma din Biserica Ortodoxa - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  9. Pingback: Sinaxa - Creștin Ortodox
  10. Pingback: Film ortodox: LAVRA POCEAEV – MINUNILE MAICII DOMNULUI. “Talpa (urma) Nascatoarei de Dumnezeu” (VIDEO) - Recomandari
  11. Uimitor !
    Parerea mea e ca ar trebui pus acest articol ca si articol principal pe prima pagina, in aceste zile de post. Sa citeasca bine toti stilistii si toate derivatele din stilism (biserica secreta, turma sf.Ilie etc)…..stilisti care pe linga faptul ca fac apologia lui Putin, alearga pe toate blogurile din blogosfera ortodoxa romaneasca pentru a sminti si a arunca saminta urii si a neincrederii in Biserica Ortodoxa Romana. Mai nou, si-au facut un gen de cartier general tocmai pe blogul lui Mandea. Oare de ce nu ma mir ??

  12. Pingback: Dezmintire: interzicerea accesului femeilor in MUNTELE ATHOS NU a fost retrasa/ Emotii in Kefalonia: APARTIE TARZIE A UNUI SINGUR SARPE LA ICOANA MAICII DOMNULUI - Recomandari
  13. Pingback: PRODROMITA – icoana Maicii Domnului nefacuta de mana omeneasca – 150 DE ANI de la ZUGRAVIREA MINUNATA. Predica audio a Parintelui Sofian (12 iulie) | Cuvântul Ortodox
  14. De luat aminte! Zilele acestea, deși suntem în post și eu nu-l țin, mi-am permis să judec! Și mi-am permis să judec aflând că Andrei Gheorghe va fi incinerat. În esență, am spus că moartea lui A. Gheorghe reprezintă pentru mine o sinucidere, fiindcă omul, sub aparența unui caracter puternic, era de fapt unul slab. El se credea superior tuturor semenilor, avea un dispreț suveran față de oameni, el le știa pe toate iar ceea ce spunea sau scria arăta că el își vânduse demult sufletul diavolului. Dar, nu mândria l-a căzut pe Lucifer? Și neascultarea pe Adam și Eva? Suntem martorii unor minuni zilnice, dar nu vrem să le vedem. Oameni perfect sănătoși fizic se sinucid pentru motive derizorii. Dar nu minune a fost faptul că doi prieteni ai mei care nu-și puteau mișca decât primele două dege de la mâni, nu s-au mai sinucis și au devenit scriitori recunoscuți? Alexandru Horezeanu, decedat la 70 de ani, avea editură proprie (Ecoul sufletului) și a publicat 9 volume de poezie și proză iar Ilorian Păunoiu, decedat la 52 de ani, a publicat 12 volume de poezie și eseuri, devenind chiar membru al Uniunii Scriitorilor! Cum a fost posibil așa ceva, deși amândoi au suferit cumplit? Fiindcă aveau o credință nestrămutată în Dumnezeu! Nu minune este faptul că eu, deși m-am născut cu o boală congenitală, am lucrat 22 de ani, dintre care 20 numai în grupa I de muncă (cercetare chimică, substanțe cancerigene) iar 2 în proiectare și am ajuns să am o familie și doi copii minunați, ambii căsătoriți și la casele lor (un băiat IT-ist la o multinațională în București și o fată medic gastroenterolog în Cluj Napoca), dar și doi nepoți extraordinari? In plus, particip, cum pot și cât pot, la viața culturală a urbei mele, sunt autorul a peste 200 de articole și studii publicate în diverse ziare și reviste și a 5 volume, între care și monografia comunei natale. Nu cu ajutorul lui Dumnezeu am ajuns aici, deși eu sunt un păcătos nenorocit? Da, sunt minuni tot timpul în viața noastră, dar nu vrem să le vedem!

  15. Marian Patrascu
    Felicitări si sa Rămâneți tare in credință. Minuni sunt peste tot , cine vrea sa le vadă , le vede. Sa Îmbătrâniți frumos cu cât mai multă iubire si .. nepoți .

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare