PREOTUL CONSTANTIN NECULA conferentiaza la SECTARII PENTICOSTALI DIN BEIUS in Duminica Ortodoxiei, sub semnul ”depasirii barierelor confesionale”

2-03-2012 4 minute Sublinieri

SMINTEALA UNUI AMESTEC ECUMENIST INTRE NEOPROTESTANTI SI ORTODOCSI?

pr necula beius

Este delicat sa abordam acest subiect inca in prima saptamana de Post, insa sminteala prea mare si apelurile repetate ale credinciosilor din Beius, alertati de ceea ce se anunta in orasul lor, ne obliga sa nu tacem. Daca gresim sau daca tulburam pe cineva, ne cerem iertare!

Am fost atentionati pe mail despre afisele care au impanzit orasul Beius, privitoare la conferinta pe care preotul sibian Constantin Necula o va tine duminica, 4 martie, in localitatea bihoreana la sala de conferinte a gruparii penticostale locale. Evenimentul este organizat si intens mediatizat de Fundatia Ciresarii, binecunoscuta organizatie neoprotestanta:

Avem bucuria de a vă invita în Duminica Ortodoxiei – 4 martie, începând cu ora 18.00 la Sala Cireşarii.

O seară în care vom vorbi despre Dumnezeu, despre creştinismul adevărat şi despre sufletele noastre, împreună cu Părintele Constantin Necula – doctor al Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Andrei Şaguna” din Sibiu.

Depăşind barierele confesionale, ne vom ruga împreună şi vom cânta din cântările Oastei Domnului. Apoi ne vom strădui să trăim o viaţă mai frumoasă. Vă aşteptăm cu drag!

Eveniment transmis pe Radio Cireşarii şi Cireşarii TV.

Insusi titlul manifestarii este ales cu o  abilitate si o parsivenie maxima, fiind evidenta incercarea de atragere prin manipulare a ortodocsilor, folosindu-se chiar numele sarbatorii praznuite de acestia Duminica, inchinata anume biruintei Ortodoxiei, fara a se mentiona pe afise ca organizatorii nu sunt defel ortodocsi, ci sectari!

Sala in care va conferentia parintele Necula apartine penticostalilor condusi de faimosul pastor “harismatic” Vladimir Pustan, nimeni altul decat cel care a fost invitat sa “predice” de preotul anti-canonic Cristian Pomohaci  (care trebuia caterisit de mult pentru repetatele sale grave abateri de la ortodoxie) intr-o biserica ortodoxa.

De altfel, conform ASTRADROM Bihor, la conferinta va participa inclusiv preotul Cristian Pomohaci:

Pr Constantin Necula si pr Cristian Pomohaci au pactizat cu sectarii

Potrivit Astradrom, Vladimir Pustan ar fi declarat:

“Vor fi foarte multi auditori, am invitat pastori din toata tara, care vor veni cu altii la randul lor. Am invitat oficialitatile locale si multi ortodocsi din zona pe care ii asteptam cu drag. Sper ca cei invitati sa aduca la randul lor si alti prieteni cu ei. Vom face astfel incat ortodocsii care vor veni, sa se simta bine la noi, caci suntem biserici surori. Toti suntem crestini si avem acelasi Dumnezeu.  

Aceeasi sursa adauga:

In discutii purtate cu credinciosii ortodocsi din Beius, pastorul penticostal spunea ca “cei doi preoti care vor conferentia in Beius, sunt fani ai predicilor mele”. De asemenea credinciosilor ortodocsi li se interzice sa distribuie carti ortodoxe (cu pr. Cleopa Ilie, pr. Iustin Parvu, Catehism ortodox, Vietile Sfintilor, carti de rugaciuni etc.) la aceasta conferinta. Singurele carti admise spre vanzare sunt cele care poarta semnatura celor doi invitati sau cele ale cultului penticostal.

Poate ca ni se va spune ca suntem carcotasi si ca preotul Necula, purtator de cuvant al IPS Laurentiu Streza, Mitropolitul Ardealului (adica ierarhul care a girat an dupa an blasfemia “Bisericii de gheata” multi-confesionale de la Balea Lac), intentioneaza sa marturiseasca Ortodoxia chiar acasa la penticostali. Asteptam atunci inregistrarea conferintei cu interes si ne bucuram daca Prea Cucernicia Sa va dori sa le explice sectarilor, in Duminica Ortodoxiei, de pilda, cum este cu icoanele si cu biruinta Ortodoxiei impotriva iconoclastilor (inainte-mergatorii protestantilor de azi), de ce trebuie cinstita Maica Domnului Sfanta Cruce si cat de important este cultul sfintilor, in general.

Ori sa incerce sa le demonstreze, din multa iubire indurerata ce o nutreste fata de niste suflete ratacite de la dreapta-credinta, in ce inselare “harismatica” diavoleasca vadita se afla aceia, inselare care ia numele “darului vorbirii in limbi” si al exaltarii pietiste. Le va vorbi cu siguranta, nu-i asa?, despre Sfanta Traditie si despre Sfanta Euharistie, care inseamna Insusi Trupul si Sangele lui Iisus Hristos, Mantuitorul lumii, iar nu doar comemorare si simbol. Nu are cum sa ocoleasca, desigur, inainte de orice, aratarea pastrarii neschimbate a integritatii harului si adevarului dogmatic (=revelat) in Biserica Ortodoxa – si nicaieri in alta parte – si cum Sfintii Parinti au randuit ca in anume aceasta zi sa se dea anatemei, in slujba Sinodiconului Ortodoxiei, toate ereziile si toti ereticii istoriei. Parintele Necula nu are cum sa rateze prilejul de a se delimita de afirmatiile pastorului Pustan si sa afirme raspicat ca nu se pune problema nici macar ca penticostalii sa se poata numi propriu-zis “biserica”, si cu atat mai putin nu se poate vorbi de “biserici surori”, numai aceasta constituind deja o grava erezie.

In ciuda acestor asteptari, nu putem sa nu ne intrebam si noi, ca niste prosti, nepriceputi si incuiati ce suntem, oare cum si ce poti conferentia in si despre Duminica Ortodoxiei (!), la un eveniment pus explicit sub semnul “depasirii barierelor confesionale”? Deci plecand de la premisa ecumenista a organizatorilor ca, de vreme ce suntem cu totii “crestini”, ce mai conteaza “dogmele invechite” care ne despart fundamental?! Nu-i asa ca suntem deja “una”, purtati pe aripile “iubirismului”, si ca numai niste fanatici si trogloditi fundamentalisti nu inteleg asta si ii dau inainte cu faptul ca Biserica Ortodoxa este singura Biserica, iar restul sunt secte si erezii?

Si inca ceva important mai aflam din anuntul organizatorilor: ca sectarii neoprotestanti si ortodocsii “ostasi ai Domnului” (pare-se ca din ce in ce mai protestantizati ei insisi) “se vor ruga impreuna“, sfidand inca o data canoanele si invataturile elementare ale Sfintilor Parinti si semanand otrava confuziei si sminteala amestecaturii ecumeniste. Este stiut ca prin canonul 45 al Sfintilor Apostoli este interzisa comuniunea cu ereticii: Episcopul sau preotul daca numai s-a rugat impreuna cu ereticii, sa se afuriseasca…”.

Nu stim inca ce va fi, dar ne amintim – cu ingrijorare pentru credinciosii ortodocsi ce vor fi INSELATI de titlul perfid al afisului sa nu stie ca se duc in sediul unei secte periculoase si ca participa la un eveniment ECUMENIST – cum intr-o conferinta “ortodoxa” din 2008, acelasi parinte… nonconformist si mult iubit de tinerii postmodernisti, manipula si denatura grav problemele canonice ridicate de ecumenism. Scriam atunci, referitor la conferinta tinuta la Cluj, unde ne-a facut onoarea sa ne anunte si ca “monitorizeaza” atent siteuri precum Razboi intru Cuvant:

[…] Incearca sa prosteasca un auditoriu – probabil vrajit deja de stilul aparent “sincer”, dezinvolt, “smecher” si… “cool” si de cascada impetuoasa de vorbe revarsate spre el cu un debit uimitor – prin falsificarea realitatii si prin aplicarea unor trucuri “de manual”, care se pot recunoaste usor.Unul din acestea consta in minimalizarea prin caricaturizare atat a problemelor reale reprezentate de ecumenism (Care-i tulburarea mare?”, “Hai sa fim seriosi”), cat si a anvergurii contestatarilor sai, alaturi de exagerarea pana la falsificare a unor subiecte marginale si nerelevante pentru problema in cauza.

De pilda, problema ecumenismului nu are nici cea mai mica legatura cu relatia de vecinatate dintre romani si unguri; acesta este un subiect nerelevant pentru ecumenism: romanii si ungurii au putut sa traiasca si in conditii de buna vecinatate fara sa aiba nevoie de ecumenism. Oamenii simpli se descurca foarte bine, invrajbirile apar atunci cand le trec prin cap unor despoti luminati sa faca “pace intre popoare” si “unitate in diversitate”. […]

In acelasi fel, problema ecumenismului nu este nici abjurarea fatisa de Ortodoxie si trecerea la alte confesiuni, (ce simplu ar fi si ce naivi ar trebui sa ne inchipuim ca sunt ecumenistii!), asa cum incearca sa ridiculizeze pr. Necula contestarile facute acestei miscari, dupa cum combaterea lui nu are in ea nimic ofensiv legat de oricine ar fi de alta credinta... De altfel, criticile si avertismentele dure venite de la toti marii parinti induhovniciti ai Ortodoxiei de pretutindeni, de la teologi reputati caSf. Iustin Popovici sau pr. Dumitru Staniloae si pana la parinti cu viata sfanta ca Paisie Aghioritul, Filotei Zervakos, Epifanie Teodoropulos, Serafim Rose, Sofronie Saharov, Dionisie Ignat, Petroniu Tanase, Staretul Efrem de la Vatopedu, Gheorghe Calciu, Justin Parvu, Arsenie Papacioc, zecile de teologi si ierarhi adunati la Tesalonic in 2004 si atatia multi, multi altii sunt ocultate fara jena, nu exista pentru pr. Necula.

Oare chiar or fi cu toti acei prosti care nu stiu despre ce este vorba cu ecumenismul, care nu se roaga si nu stiu din cele duhovnicesti sau care, si mai si, vor sa “ia gatul” ereticilor?! Dar pentru ca nu se cuteaza a se lovi direct in numele mari, se reduce rafuiala la “prostii” cei mici, care duc “razboaie intru cuvant”… […]

Vedeti integral la:

Acelasi parinte Necula este implicat in promovarea unui alt produs comercial “harismatic”, pe numele sau Klaus Kenneth, ocazie cu care si-a dat intreaga masura a iubirii sale pentru confratii ortodocsi, fie ei arhimandriti sau mireni, ce au indraznit sa critice pe predicatorul-vedeta elvetian:

http://www.agnos.ro/blog/2010/05/20/klaus-kenneth-la-sibiu-mai-2010/

Din prisosul “largimii inimii” despre care vorbeste (confundand-o grav cu “vederile largi” si nonconformiste), pr. Necula il face nici mai mult nici mai putin decat “dobitoc” pe pr. Mihail si pe “blogistii” de noi, care au indraznit sa se lege de idolul KK. De asemenea, ne blesteama sau ne ameninta, practic cu pierderea mantuirii, prin “neiertarea acestui pacat nici in veacul de acum, nici in cel va sa fie”.

Ce poti sa mai spui: la asa “largime a inimii” si “inclusivism” ramanem total muti de uimire.

***

Afisul filmului propagandistic Hope, recomandat de organizatorii Conferintei de la Lyon participantilor pentru a fi diseminat in tarile de provenienta.

Printre cei care participa la realizarea filmului se numara, din partea ortodcsilor romani, pr. Constantin Necula. Co-participant alaturi de acesta sunt si cateva figuri feminine, “episcopese” ale unor denominatiuni protestante. Astfel, a doua figura dinspre stanga, ultimul rand, chiar langa pr. Necula, se numeste Margot Kaessmann, conduce (conducea, intre timp a fost inlocuita in urma unui scandal – n.n.) ca “episcop” Luteranii Evanghelici din Germania si o adevarata vedeta “carismatica” de TV.

afis film ecumenistPr. Necula, al doilea din dreapta pe ultimul rand al pozelor cu participantii la filmul de propaganda ecumenista Hope

***

Ar fi important de revazut si atmosfera infricosatoare, demonica, de la predica pastorului Vladimir Pustan (gazda de la Beius) in biserica ortodoxa din Mosuni, in audienta fascinata si exaltata a credinciosilor ortodocsi si a preotului Cristian Pomohaci, cuprins de o emotie si de un plans nestapanite…:

 


Categorii

Ecumenism, Erezii, secte, rataciri, sminteli, inselari, scandaluri..., Opinii, analize, Preot Constantin Necula

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

196 Commentarii la “PREOTUL CONSTANTIN NECULA conferentiaza la SECTARII PENTICOSTALI DIN BEIUS in Duminica Ortodoxiei, sub semnul ”depasirii barierelor confesionale”

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 4 / 5 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

  1. Trist, dar toate astea se petrec in Beius dupa eliminarea unor fete bisericesti cu optiuni traditionaliste din zona. Pentru acest lucru putem sa-i multumim in mod deosebit parintelui secretar eparhial de la Gyula, fost cleric in zona care a avut un rol insemnat in acest sens.
    Nu la asta am sa ma rezum. Dar ii intreb pe cei ce sustin pozitia pr Necula cum vad ei depasirea barierelor interconfesionale fara a discuta si despre diferentele de credinta? In cuvantarile pr Necula s-a mentionat insistent pe desfiintarea acestor bariere interconfesionale.

  2. M-am uitat razant pe raspunsurile de aici. Observ ceva ciudat. Daca lasam in afara pe individul care-si zice sfint se pare ca exista o divizune intre ortodoxii de pe site cu privire la semnificatia faptului ca un preot ortodox (de care n-am auzit in viata mea,acum e prima oara….dar eu in general nu excelez la capitolul teologie si teologi, din pacate)s-a dus sa vorbeasca la penticostali si nu in spiritul: “credeti gresit ce credeti” ci “hai, ca poate ne intelegem asa, cit de cit”. Ba mai mult acest preot ortodox a fost invitat si introdus de catre individul pe care l-am vazut zbierind emfatic intr-o biserica ortodoxa la invitatia altui preot ortodox, acelasi individ care tuna si fulgera pe la jumatatea speech-ului impotriva celor care fac diferenta intre biserici. Pai eu nu inteleg ce nu se intelege? Nu inteleg de ce dezbatem pro si contra? Nu e nimic de dezbatut. Nu ma intereseaza cine este acest preot, nu ma intereseaza ce a facut sau a zis inainte sau dupa. Un fapt este foarte clar: preotul ortodox nu avea ce cauta sub nici o forma printre sectanti decit intr-un singur fel: sa le atraga atentia ca se scalda intr-o mare greseala eretica. Si atit! El nu a facut asta. El a facut altceva. In cazul asta nuantele nu mai sint importante….ca si-a facut cruce, ca nu si-a facut ca a zis Crezul ca una- ca alta…NU!Astea-s baliverne (scuzati-mi expresia) pentru ca sint irelevante fata de faptul in sine. NU AVEA CE CAUTA ACOLO!!

  3. @admin
    Va rog sa ma iertati daca v-am mahnit,poate nu sunt destul de intarita duhovniceste ca majoritatea comentatorilor d-voastra.De 17 ani ne luptam sa tinem credinta intr-un sat ardelenesc unde45% sunt greco-cat.Poate nu traiti toti in mijlocul ereticilor,e greu sa stiti .Bucurati-va ca nu sunteti sibieni si rugati-va pt noi!

  4. @ “sf.ciprian” ?

    “Ortodocsii oare de ce sunt tot mai putini?”

    Este trist, desigur, dar mai bine mai putini si alaturi de Hristos, decat multi si in gloata ahntihristului !!!

  5. @Alin-7

    1. Cui a adresat mesajul “VINO si VEZI”?
    2. Intreb impreuna cu Ilaria:
    Cum se poate sustine desfiintarea barierele interconfesionale ramanand totusi fidel Ortodoxiei?

  6. @ gabriela:

    Stiti ca va pretuim lupta si va incurajam, dar trebuie pastrata trezvia si constiinta limpede a ceea ce este (si trebuie sa ramana) DA si NU in toate privintele. Nu suntem sibieni, e adevarat, dar si cei care suntem nu inseamna ca suntem obligati sa devenim avocatii celor care fac sminteala si II PRIGONESC (da, chiar asa!) pe cei care marturisesc drept Ortodoxia, neamestecandu-se cu sectarii, cu masonii si cu alti hulitori.

    Apropo de Sibiu, ne mai amintim cum la adunarea ecumenista care a avut loc aici in 2007, pr. Necula vorbea la un post de radio local tot impotriva “habotnicilor” ortodoxisti care aveau ceva cu manifestarea aceea new-age-ista (antihristica), justificand sofistic faptul ca se faceau rugaciuni in comun prin faptul ca, de fapt, canoanele respective nu s-ar mai aplica decat pentru co-Liturghisire sau ceva pe acolo.

    Iar IPS Laurentiu Streza declara, despre acelasi eveniment:

    Toate Bisericile din Europa îşi trimit reprezentanţi la Sibiu ca să participe întâi de toate la o adunare de rugăciune, pentru că este o adunare a creştinilor, care va fi prefaţată de o rugăciune de deschidere şi în fiecare dimineaţă şi fiecare seară, fiecare delegaţie a Bisericilor va avea un spaţiu rezervat pentru cult. Participanţii pot să aleagă să meargă la ortodocşi, la catolici, la protestanţi, la anglicani. Vor fi rugăciuni comune. Uvertura şi încheierea se vor face în Piaţa Mare, iar dacă plouă, în cort. Noi dorim ca toţi să participe la o rugăciune comună. Avem dreptul să ne rugăm toţi împreună.

    – Credincioşii se vor putea ruga împreună cu preoţii lor în orice biserică, indiferent de cult?

    Da, toată lumea este invitată la rugăciunea comună. Sunt trei etape pe care noi vrem să le urmărim în evoluţia apropierii dintre Biserici. A fost etapa conflictuală, chiar de conflict, unul împotriva altuia. Am ajuns acum la o etapă a dialogului, unul lângă altul. Dialogul este temelia apropierii. Începutul dialogului îl face rugăciunea. Dialogul implică şi probleme contradictorii care trebuie rezolvate. În momentul în care îl pui pe Dumnezeu în faţă şi începi o rugăciune cât de simplă comună, în care fiecare îşi exprimă dorinţa de unitate, fiecare este conştient că nu poate face singur ceva. Slujbele se vor oficia în limbile engleză, germană, franceză, rusă, română.

    […]
    Unitatea la care noi năzuim, la care visăm, nu va fi o uniformitate, ci o unitate în diversitate. Dacă se păstrează sau se redescoperă filoanele de bază ale credinţei creştine, dacă noi ajungem la credinţa primară, vedem dezvoltarea noastră pe parcurs, care a ajuns la o extremă sau la alta.

    http://theologhia.wordpress.com/2007/09/04/ecumenismul-vazut-prin-ochii-ips-laurentiu/

    In calitate de purtator de cuvant al Mitropoliei Ardealului si de misonar ortodox, asteptam ca pr. C. Necula sa ne explice si legitimitatea canonica a “lacasului de cult” MULTICONFESIONAL denumit “Biserica de gheata de la Balea Lac” si a slujbelor bizare care s-au savarsit aici, cu binecuvantarea IPS Laurentiu Streza: http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2011/01/26/patru-preoti-ortodocsi-din-eparhia-ips-laurentiu-streza-au-participat-la-batjocura-ecumenista-a-bisericii-de-gheata-de-la-balea-lac/ Si, de asemenea, ce legaturi exista intre IPS sa si francmasonul de rang inalt (declarat) Sorin Frunzaverde, totodata ilustra personalitate din conducerea PDL.

  7. Constantin Necula, preotul “ortodox” sibian a rostit CREZUL impreuna cu penticostalii, dar…FĂRĂ FILIOQUE (conform celor spuse de Astradrom).

    Halal marturisire!

  8. http://www.rostonline.org/blog/claudiu/2007/09/ecumenismul-este-impus-cu-politia-la.html

    http://mihneamaruta.ro/2011/02/22/moartea-unui-mitropolit-si-nasterea-unei-mitropolii/

    De ce această respingere unanimă faţă de persoana Laurenţiu Streza? Ce îi reproşau atâţia ierarhi celui care, în 2005, era de 9 ani Episcop al Caransebeşului?

    O ascensiune cel puţin stranie, petrecută în mai puţin de două luni, de la preot de mir şi secretar ştiinţific al Facultăţii de Teologie din Sibiu, direct în scaunul episcopal. Rămas văduv, ÎPS Laurenţiu fusese mai întâi ales episcop, la 4 iulie 1996, fiind călugărit abia peste câteva zile, în 20 iulie 1996. Mai mult decât atât, el avea cinci copii în îngrijire, încălcând astfel Regulamentul pentru organizarea vieţii monahale, care le interzice călugărilor să aibă obligaţii familiale.

    “Un călugăr nu îşi poate aduce copiii minori în mănăstire şi niciun episcop nu-şi poate instala copiii în reşedinţa chiriarhală, care are şi ea statut de mănăstire. Aşa încât ÎPS Laurenţiu a devenit monah prin fraudă – una spirituală, la care s-a făcut complice răposatul mitropolit al Ardealului, Antonie”, scria comentatorul ortodox Dan Ciachir (“Ziua”, 14 decembrie 2005).

    Controversatele evenimente din 3-4 noiembrie 2005 – instalarea ÎPS Laurenţiu în scaunul mitropolitan de la Sibiu şi înfiinţarea, a doua zi, prin votul Sfântului Sinod, a Mitropoliei cu sediul la Cluj – aveau să fie preambul, cum spuneam mai sus, al alegerilor din 12 septembrie 2007 pentru cea mai înaltă demnitate a BOR, rămasă vacantă după moartea Patriarhului Teoctist.

  9. @Admin!

    Fata de “K.K.” am mai vorbit in trecut, si am luat atitudine (cum m-am priceput) “pro” Parintele Mihail Stanciu!

    Mi se pare “nitel” fortata ca sa nu spun exagerata afirmatia ca l-as “apara” pe Pr. C. Necula…Din felul cum am scris asa “s-ar parea”…, insa eu am “ridicat” si “pus in discutie” o “ipoteza”, si anume ca unii penticostali s-ar fi putut sa fi apreciat “pozitiv” vorbirea sa, si acest este “un punct de pornire”, catre deschiderea spre “intrelegerea” unor Adevaruri de credinta Ortodoxe care pentru ei sunt “tabu”, si despre care nici nu vor sa auda sau sa se intereseze…
    (fac o mica digresiune…in urma cu multi ani m-am nimerit intr-un tren personal si eram cu un preot de tara…fost inginer, care era un bun duhovnic, dar nu prea indemanatic la “vorbire” si “versete biblice”, si niste femei tot penticostale l-au “provocat” cu tupeu…sa le spuna ca de ce Ortodocsii se inchina la idoli si de ce fac pomeni si parastase pentru morti…etc..
    Am simtit ca imi fierbe sangele si am inceput sa le combat..cu Scriptura…facand mari eforturi sa nu le jignesc, caci erau destul de “necizelate” si obraznice…iar PARINTELE ma incuviinta cu atitudinea
    Dupa ce am scos SCriptura si le-am citit din ea…AU spus: “Domnul sa te binecuvinteze! Aliluia!, si i-au “multumit” si Parintelui…
    Insa, ele ortodoxe nu au revenit…si nici nu cred ca s-au intors vreodata in Biserica Noastra, dar “s-au schimbat” 180 de grade” ca atitudine pe moemnt, si nu teatral..ci nefatarnic…cat de sincer a fost nu pot aprecia…
    Oamenii acestia secatri “nu sunt toti periculosi”, (stiu ca ma vei taxa ca vorbesc aberatii…)dar din discutiile pe care i-am avut cu ei de mai multe ori…uneori “inflamand” o jumatate de vagon de tren…fiindca erau obraznici…si lumea se astrangea in jurul nostru si se uita ca la urs…pot sa spun ca o constatare personala CA POT FI SUCITI si CONVINSI…sa revina…dar este nevoie de “pricepere” si tenacitate…si de niste idei care sa fie pentru ei ca niste “MINE”, si bombe cu ceas…care sa explodeze mai tarziu…
    Or, la asta m-am referit cand am spus CA POATE…unul dintre efectele “neanticipate” de catre PUSTAN a acestei inatlniri este si “convingerea” unora dintre ei…ca si Ortodocsii AU OAMENI care “stiu” Scripturile si predica bine…findca ei cauta “emotianalul” si “sentiumentalismele”, iar Pr. C. Necula stie “sa puna si MIERE lacrimogenista” in predicile sale…care este dulce…pentru urechi…)

    Asadar iata ce am vrut sa spun despre “subtilul” Pr. Necula la care am facut aluzie…!

    Resping “acuzatia” indirecta a comentatorului VASILE, care spune ca “ostasii sunt intelesi” ca sa scrie “la unison” (asa am inteles ca a insinuat acest comentator) despre acest incident…Eu nu sunt inteles cu nimeni! Sunt de ceva timp un NEINTELES de multi ostasi si cu multi ostasi…DAR NU M ALEPAD DE OASTE…fiindca ea a insemnat si insemna in viata mea MAI MULT DECAT TEORIE…TEOLOGICA, fie ea si de cea mai buna calitate…!

    (am mult de treaaba…dar trebuie sa-i raspund si lui VALENTIN…ca a spus “cuvinte de invatatura” LA PLURAL…or, pe net nu-i decat o vorbire a mea…

    Eu am “cantar” PATRISTIC si “SENZOR” si INSTRUMENT agonisit de la SFINTII PARINTI de a “cantari” duhurile…insa nu stiu daca si VALENTIN are…
    Lui o sa-i dedic o postare ceva mai…”picanta”…fiindca m-a jignit usturator…)

    Doamne Ajuta!

  10. @ Elena G.:

    Pai doar nu era sa-l rosteasca cu Filioque? Filoque este adaugirea eretica a papistilor, neasumata nici de protestanti. Deci a rostit corect. Nu asta e problema.

  11. FRATI ORTODOCSI MAJORITARI AI ACESTUI PAMANT ROMANESC ORTODOX DE 2000 DE ANI…beiusul e o zona B-L-E-S-T-E-M-A-T-A. Sa NU UITAM ca un alt mandru cu ifose de smerit, DA(NU)ION VASILE (ce bine ca nu-l cheama si Grigore)… A FACUT ACOLO PROPAGANDA STILISTA PRO(ST)-SLATIOARA TOT INTR-UN POST.

    FRATILOR pr.Necula a comis-o IAR. DUPA ce i-a dat LUI k.k. amvonul la Sibiu acum umnla aiurea, sa propovaduiasca (ce?). Ciudat e ca in loc sa se ocupe ca in toate parohiile din Ardeal preotii sa incurajeze iconarii din parohiile lor sa-si expuna SFINTELE ICOANE intr-o asa mare DUMINICA A BIRUINTEI ORTODOXIEI, el face drumuri SI DRUMETII LA NISTE MISEI DE 2000 DE LEI(NU DE ANI. sunt curios cine i-a facut plinul la benzina ca in alte parti cotizeaza ortodocsii(inca creduli). Intr-o conferinta l-am intrebat de preotii din puscariile comuniste de ce le-a dat Domnul tineretea inapoi, toti ajungand peste 90 de ani, si l-am amintit si pe parintele Roman Braga care traieste in America, si dansul credea ca-i trecut la Domnul…Pai daca stai numai cu idioti care mai de care mai vedeta cum sa nu-ti strici SILUL(deocamdata de a gandi…)
    Pe dealde danion l-a suparat propulsarea lui KK si am inteles ca la o conf. a “strainezului” danionica a parasit sala dupa 10 minute, ca deh nu-i ca el de (ne)BUN.
    Mandrie cat cuprinde, si vreau sa inchei cu o remarca adusa de parintele , MARELE PARINTE DE FRONT DIMITRIUE BEJAN, care in cartea MI-E DOR DE CER i destainuia fratelui(cu adevarat frati acestia) Ioanichie Balan…ca…in ROMANIA SE SCRIE MULT SI PROST…si ca dadea exemplu de un basarabean roman cum simte LIMBA ROMANA!
    DA!!! CU CEI CARE N-AU TRADAT SA MERGEM INAINTE SI FARA EXTREME, pr. Necula face extrema ecumenismului si nu e de bine pentru cei care inca i calca pragul…

    Hristos in mijlocul nostru!

  12. Cuvinte folositoare pentru vremuri tulburi din Cuviosul Paisie Aghioritul :

    – Biserica noastra Ortodoxa nu are nici o lipsa . Singura lipsa care se prezinta este din partea noastra , atunci cand nu reprezentam corect Biserica , de la cel mai mare in ierarhie pana la cel mai simplu credincios .

    – Nu se potriveste sa te certi pentru tine . Altceva este sa reactionezi ca sa aperi subiecte duhovnicesti serioase , subiecte legate de credinta noastra , de Ortodoxie . Aceasta este datoria ta .

    – In chestiunile de credinta si de aparare a patriei nu sunt ingaduite concesiile , ci trebuie sa fim neclintiti si statornici .

    – Sa avem incredere in traditie . Astazi , din pacate , a intrat politetea europeana si vor sa arate ca fac binele . Vor sa arate superioritatea , dar in cele din urma merg inspre a se inchina diavolului celui cu doua coarne . “Sa existe o singura religie ” , iti spun , si le niveleaza pe toate .(…)
    Sfintii Parinti au stiut ceva atunci cand au interzis legaturile cu cel eretic . Dar astazi spun : “Nu numai cu cel eretic , dar si cu budistul si cu inchinatorul la diavol sa ne rugam . Trebuie ca si ortodocsii sa se afle la rugaciunile si conferintele lor . Este o prezenta ” . Ce prezenta ? Le rezolva pe toate cu ratiunea si justifica cele ce nu se pot justifica . Duhul european crede ca si problemele duhovnicesti pot intra in Piata Comuna .
    Unii dintre ortodocsi , care pe toate le trateaza cu usuratate si care vor sa faca , chipurile , “misiune” , convoaca conferinte cu heterodocsii ca sa trambiteze peste tot , crezand ca astfel vor propovadui Ortodoxia , dar de fapt facand impreuna cu cei rau slavitori o “salata” ecumenica . (…) Heterodocsii , pe de alta parte , vin la conferinte , fac pe dascalii , iau tot materialul duhovnicesc bun ce-l afla la ortodocsi , il trec prin atelierul lor , pun vopseaua si firma lor si apoi il prezinta ca model . Iar lumea ciudata de astazi este impresionata de astfel de lucruri ciudate , dupa care se distruge duhovniceste . Dar Domnul , atunci cand va trebui , va ridica din nou un Marcu Evghenicul si un Grigorie Palama , care vor aduna pe toti fratii nostri care s-au smintit si s-au departat de Biserica sa marturiseasca credinta ortodoxa si sa intareasca Traditia , pricinuind astfel bucurie mare Maicii noastre Biserica .

    – Parinte , cele pe care le spun cei care adera la penticostali , ca vad vedenii , vorbesc in limbi etc., sunt din imaginatie sau din lucrare diavoleasca ?
    Raspuns : Sunt din lucrare diavoleasca . Pentru ca atunci cand merg la penticostali si se boteaza din nou , dispretuiesc si leapada Sfantul Botez
    (…)

    Doamne , ajuta !

  13. IPS Laurentiu Streza cu Frunzaverde sunt rude prin alianta …cuscrii,asa stiu eu

  14. VELA GHEORGHE@

    Trebuie sa fim atenti din ce unghi privim problema! Care este scopul acestei intruniri? Aici nu este vorba despre dorinta de a intoarce vreun penticostal la dreapta credinta. Trebuie sa vedem limpede! Asemenea discutii lamuritoare cu sectarii pot avea loc, insa, doar in particular. In cazul de fata Pr. Necula a participat, chiar in Duminica Ortodoxiei, la o adunare sectara sfidand Biserica si pe Sfintii Parinti! El cunoaste foarte bine ce inseamna aceasta Duminica precum si continutul Sinodiconului si cu toate acestea a mers acolo, in vazul tuturor, tocmai pentru a depasi barierele confesionale!!! Bariere despre care stim, asa cum ati si aratat mai sus, ca sunt date de Invatatura noastra Ortodoxa si care, in ceea ce ne priveste pe noi ortodocsii, nu sunt puse de oameni caci invatatura noastra nu este de la oameni ci de la Dumnezeu!
    Nu convertirea sectarilor sau propovaduirea dreptei credinte este scopul unor asemenea intalniri! In plus, nu putem scoate acest eveniment din contextul general. Cum arata Ilaria mai sus : “Trist, dar toate astea se petrec in Beius dupa eliminarea unor fete bisericesti cu optiuni traditionaliste din zona.” La acestea se adauga antecedentele pro-ecumeniste ale preotului in cauza si trebuie sa avem in vedere tot contextul, toate evenimentele proaspete sau mai putin proaspete din cele doua Mitropolii Ardelene. Cand intelegem cum stau lucrurile atunci stim cu cine avem de-a face si nu mai confundam lupul cu pastorul chiar daca si el stie sa cante la fluier si uneori o poate face chiar “genial”. Dumnezeu sa-i dea pocainta!

  15. http://www.bibliaortodoxa.ro/noul-testament/37/II%20Ioan

    http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?cap=4&id=36

    Intre Hristos si veliar nu exista partasie. Cum sa stea la aceeasi masa pastorul cu lupii care sfasie turma?

  16. Adevarul trebuie facut cunoscut cat mai limpede, nu obscurizat si la tatonare. Aici nu e un razboi de cucerire, de acaparare teritoriala. E o lupta de a ne pastra credinta dreapta pt a ne mantui sufletul. De aceea si sunt putini ortodocsi care sa faca fata la tentatiile si presiunile minciunii. Chiar daca turma lui Hristos este mica, dar nu trebuie sa se teama, dupa cuvantul Lui.
    Este evident o actiune concertata de a submina Duminica Ortodoxiei si a o devia intr-o alta directie.
    Da, Doamne, sa fim gasiti credinciosi in aceste vremuri de cernere, iar nu risipiti de orice duh la invataturilor rastalmacite. E suficient sa spunem un NU hotarat acestor bulversari ridicole. E tot ce conteaza. Pana la urma, nu avem ce intra la discutii cu asemenea manifestari stranii si destabilizatoare.

  17. http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.com/

    Trist, dar ce s-a petrecut acolo a fost cu participarea unui preot ortodox si cu binecuvantarea a doi ierarhi ecumenisti.

    Va prezentam o scrisoare, primita pe adresa de mail a asociatiei, de la o credincioasa care a fost in sala urmand sa revenim curand cu cateva amanunte de la fata locului:

    Azi e ziua ORTODOXIEI si de la inceput vreau sa-mi cer iertare daca am suparat pe cineva sau daca supar/ tulbur pe cineva spunandu-mi punctul meu de vedere despre asa zisa conferinta sau ce-o fi fost DUMINICA ORTODOXIEI sustinuta la ciresarii penticostali in aceea sala parca de concerte.

    Asadar am fost azi la intalnirea cu prof. C-tin Necula, cu emotii si cu speranta totodata, ca de ziua Ortodoxiei, se va intampla o minune poate… ca acest parinte ortodox sa marturiseasca adevarul care este de fapt in credinta ortodoxa, ca acesti oameni care au fost in sala sa inteleaga odata pentru todeauna ca isi vor putea mantui sufletul doar cautand pe Maica Domnului, pe sfintii nostri, pe Domnul nostru Iisus Hristos, sa-i rugam sa mijloceasca la Bunul Dumnezeu sa ne ierte de pacatele noastre si sa ne primeasca in Imparatia Cerurilor cand o sa parasim aceasta lume ca doar nu suntem nemuritori.. nu ???

    NU a fost asa .. am avut parte de o mare, MARE INSELARE.

    Asociatia Astradrom a luat atitudine si au pus afise langa a lor… ce continea punctul lor de vedere privind aceasta conferinta… ACESTIA NU AU RUPT NICI UN AFIS de-a fundatiei ciresarii, ca dupa amiaza sa aflu de fapt ca… azi noapte cineva a rupt aproape toate afisele celor de la As. ASTRADROM. Va las sa analizati dvs. acest lucru.

    Pot spune ca m-am simtit ciudat, foarte ciudat in acest loc… aproape ca la un spectacol de cativa lei.. pe care la un moment dat Pustan ia si cerut… cica, sa donam pentru fundatia acestora, s-au plimbat niste cosulete tare dragute prin sala sa se adune bani.

    Daca aceasta poate fi numita seara de rugaciune, i-as invita pe toti ciresarii penticostali sa vina la biserica ortodoxa, sa participe macar la o slujba a sfintei liturghi unde intradevar vor simti cu adevarat ca se roaga Bunului Dumnezeu.

    In momentul cand Pr. Necula a coborat din masina, (asa a randuit Maicuta Domnului) citiva ortodoxi i-au dat parintelui o lista cu intrebari, la care se dorea sa le raspunda in cadrul conferintei. Prof. Necula a refuzat zicand ca nu primeste lista cu intrebari, sa nu se creada ca e ceva aranjat, ca sa o tina acestia, s-o dea la momentul potrivit si ca va raspunde daca va reusi ca cica trebuia sa mai ajunga la ceva interviu.

    Dupa intrarea in scena a lui Pustan, au spus crezul, s-a trecut la cateva cantari de-a lor, apoi pe la 19,10 a aparut in scena Prof. Necula. Doamne Dumnezeule, ce mi-a fost dat sa vad… si-a sustinut discursul care sincer mi s-a parut ca are multa filozofie pe care eu nu l-am inteles prea mult, doar ca eu zic ca nu a avut nici inceput nici incheiere, cuprins nici atat… ce-o fi vrut sa vorbeasca omul asta, nu stiu… ca asa trecea de la una la alta. Nu mi s-a mai parut deloc ca as fi la emisiunea ci undeva in tara fara nume. (cer iertare tuturor) Pai… pe cand sa-si ia ramas bun s-au ridicat niste pacatoase… care si-au cerut iertare, ca ar dori sa li se raspunda la niste intrebari (cele 7), pastorul penticostal Pustan a zis la un moment dat un nu macait… dar nu a avut ce face ca deja se incepuse citirea intrebarilor. S-au citit aproape… vreo doua ca s-a si… precizat de catre Pustan ca Prof. Necula va da raspunsul si le va citi dupa ce se mai canta putin, dupa care a revenit si a zis ca ii trebuie mult timp sa dea raspunsul si ca nu s-ar pune rau nici cu fratele Pustan. Ce sa mai crezi… adevaru unde e ?? EU SINCER NU l-am gasit rostit de acest doctor Necula… sa le spuna clar acelor oameni adunati acolo… sa fi fost in jur de aprox 1000 (ortodoxi, penticostali sau ce or fi fost) care cautau adevarul prin care se vor putea mantui. DECI ACEST DR. NECULA NU A BINEVOIT SA MARTURISEASCA CU TOATA CONVINGEREA CREDINTA ORTODOXA, A FOST O INSELARE.. a raspuns doar la o intrebare… si inca ce raspuns… (CA SA FIE TRASI ORTODOXII DE URECHI CARE O SUPRACINSTESC PE MAICUTA DOMNULUI) restul intrebarilor le-a citit doar, dar nu a mai binevoit sa raspunda, la una dintre ele a recunoscut ca nu stie. Ce sa va spun… ca am venit cu sufletul neampacat de acolo si cu un mare regret fiindca oamenii ce au fost acolo nu cunosc adevarata credinta ortodoxa si sunt sarmanii… rataciti cautand adevarul… Dar le spun eu o pacatoasa,.. care l-am cautat si l-am gasit in ORTODOXIE, mai ales ca pe mine m-a si ajutat si mi-au fost alaturi de multe ori MAICUTA DOMNULUI, Sf. Teodora de la Sihla, Sf.Iov, Sf.Arsenie Boca, Sf.Nectarie, Sf. Fanurie, Sf Gerasim de Kefalonia si multi alti sfinti, DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS, care sigur au rugat pe BUNUL DUMNEZEU sa ma ajute.

    Ce sa va mai povestesc ca cica s-a interzis si filmarea in incinta acelei sali, ca doar ciresarii filmeaza (ma gandesc ca doar ce le convine lor) daca au fost asa de secretosi, de ce s-a spus sa nu filmeze alti daca ei aveau intentie buna. Socotiti dvs????? De ce????

    SUNT O PACATOASA, M-AM NASCUT ORTODOXA SI VREAU SA ADORM ORTODOXA, FIINDCA ESTE SINGURA CALE ADEVARATA PENTRU MANTUIREA SUFLETULUI MEU SI A TUTUROR OAMENILOR. AM RAMAS CU UN GUST AMAR PENTRU CA IN SEARA ASTA NU S-A EXPLICAT OAMENILOR CALEA CEA ADEVARATA, NU AU FOST FACUTI SA INTELEAGA CA SARSAILA (INGERUL CEL RAU) II DUCE PE OAMENI PE O CALE GRESITA (ciresari-penticostali) SI CA SINGURUL ADEVAR, SINGURA CREDINTA ADEVARATA PT. SUFLETELE NOASTRE ESTE CREDINTA ORTODOXA.

    M-AS BUCURA CA MIINE SA AUD CA TOTI CEI PREZENTI IMPREUNA CU PUSTAN AU INTELES CEVA DESPRE ORTODOXIE ORTODOXIE. DAR MA INDOIESC. DOAMNE AJUTA!

  18. Cele 7 intrebari puse in cadrul conferintei sustinuta de Dr Constantin Necula la Beius intr-o sala a penticostalilor ciresari DE ZIUA ORTODOXIEI, din care s-a raspuns doar la una-doua, iar la restul nu a mai avut timp.

    1. Va rog sa ne vorbiti despre pururea fecioria Maicii Domnului
    2. Va rog sa ne vorbiti despre Cinstirea Maicii Domnului si a sfintilor.
    3. Va rog sa ne vorbiti despre cinstirea icoanelor si a crucii
    4. Va rog sa ne vorbiti despre botezul copiilor.
    5. Va rog sa ne vorbiti despre importanta traditiei in istoria Bisericii.
    6. Va rog sa ne vorbiti despre infiintarea cultului penticostal si despre intemeierea Bisericii Ortodoxe.
    7. Va rog sa ne vorbiti despre glosolalie si adevarata vorbire in limbi.

  19. M-am uitat şi eu cu atenţie la una dintre adresele postate mai sus de un comentator:
    http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.com/2012/03/misiunea-ciresarii-si-diversiunea.html
    şi am găsit acest paragraf:
    „O diversiune a organizatorilor a fost anuntul potrivit caruia pastorul V. Pustan (in predici si discutiile cu localnicii) spunea ca, in cadrul programului, vor participa cantaretul Cristian Pomohaci si Oastea Domnului. Dupa cum s-a observat, Pomohaci nu a fost in sala si nici reprezentanti din partea Oastei Domnului. Aceasta dezimformare a fost creata doar pentru a atrage “participanti” dintre ortodocsi. Cantarile “culese” din repertoriul Oastei Domnului au fost interpretate si orchestrate de membrii ai cultului penticostal.“
    Deci sublimiez: Oastea Domnului nu a fost prezentă în sală, ci – din contră – Oastea Domnului se dezice de acţiunile preotului Necula. Acest preot a reprezentat Biserica Ortodoxă, nu Oastea Domnului.

  20. Nu stiu cati din cei care cei ce au scris aici au auzit de parintele Damaschin si de cele aproape 30 de misiuni ortodoxe grecesti în Africa, nu stiu cati stiu care este procentul e crestinii din China, sau cum sunt vinati credinciosii in diferite locatii ca acestea , etc…
    Daca ar stii probabil ca ar fi mai retinuti…..

  21. @Iosif

    “Deci sublimiez: Oastea Domnului nu a fost prezentă în sală, ci – din contră – Oastea Domnului se dezice de acţiunile preotului Necula. Acest preot a reprezentat Biserica Ortodoxă, nu Oastea Domnului.”

    Oastea Domnului, ciresarii, parintele Necula, miscarea penticostala. Toate astea nu au nici o legatura cu Duminica Ortodoxiei!

    Doamne ajuta

  22. @Vela Gheorghe, cu respect,
    Am scris cu respect pentru ca nu pot sa nu fiu patruns de sinceritarea pe care o manifestati si nu pot sa fiu indiferent la durerea pe care o simtiti.
    Argumentul pe care l-am folosit este un argument de credinta si nu este un sofism. Parintele Necula, “omul ortodox”, s-a facut penticostal in Duminica Ortodoxiei. Asa spun Sf. Canoane pe care le invocati, asa spun Sfintii Parinti. S-a facut partas cu ei si una cu ei.
    In alta ordine de idei observ ca incercati oarecum sa-l “alintati” prin expresii de genul -om cu preocupari intelectuale-, are ceva din nebunia geniului-… In Hristos, nebunul pentru Hristos se sfinteste pe cand nebunul genial ramane nebun.
    Vreau sa va asigur ca Pr. Necula nu are nici pe departe nelinistea pe care o manifestati dumnevoastra. Dansul stie bine ce face, sau, mai bine, ce are de facut.

  23. revin pentru un detaliu important,
    Pr Necula a acceptat ca este una cu penticostalii, ca s-au sarit toate gardurile si-n stanga si-n dreapta, ca se simt ca in imparatia cerurilor.

  24. @ mfp!

    Si eu te respect, fara bascalie…!

    Fiindca ai adus vorba de siceritate…daca nu este insotita si de “prudenta” si “discernamant”, poate la fel mult sau destul de mult sa vatame ca si viclenia si ipocrizia!

    Insa sinceritatea (prostuta si necoapta) are ceva superior vicleniei, celei mai subtile si anume este “locul” in care ADEVARUL si INTELPCIUNEA cea plina de maturitate “de poate aciui” si poate sa isi faca salas…pe cand intr-o inima vicleana niciodata!

    Am citit (in urma cu ceva timp…) ca ucenicii Parintelui “GHERONDA IOSIF SPILEOTUL” de la NEA SKITI di Sf. Munte Athos, erau tratati ca “inselati” si “ocarati” ca sunt de partea acestui mare Parinte pe care l-a avut crestinatatea Ortodxa in veacul trrecut!
    Dar ei NU S-AU LEPADAT si nici RUSINAT de Parintele si MENTORUL LOR!

    Ostasii Domnului sunt vazuti cam la fel azi in Biserica, dar “cei sinceri” RAMAN RECUNOSCATORI “Parintelui IOSIF TRIFA” si “Fratelui TRAIAN DORZ”, pentru invataturile pe care le-au primit de la ei…!

    Parintele IOSIF Trifa NU A FOST DOVEDIT (desi s-a incercat chiar de catre teologi “abili”) ca fiind eretic, ba din contra A FOST REABILITAT!
    La fel si Fr. Traian Dorz!
    Eu LE SUNT DATOR LOR (mult…) si le “raman un ucenic al lor”, asumandu-mi “riscurile” catalogarii cu epitete care uneori nu se opot suporta prea usor…!

    Oastea Domnului se deosebeste DE ORICE SECTA, prin urmatoarele caracteristici:

    – NU indeamna pe membrii ei la NESUPUNERE fata de ierarhie,
    – NU invata pe membrii ei SA NESOCOTEASCA randuielile doctrinare si caonice si liturgice ale Bisericii,
    – DEZVOLTA sentimentul PATRIOTIC in inimile ostasilor, iubirea de neam si de patrie, ba chiar a fost si este UN CHEAG de UNITATE NATIONALA intre romani, asa cum afirma si regretatul IPS BARTOLOMEU ANANIA despre ROSTURILE NATIONALE Ale Oastei Domnului,
    – cultiva FRATIA duhovniceasca “un sentiment” si “o preocupare” care este foate firava in multe parohii ale BOR…
    – si cultiva ASCULTAREA fata de PASTORI, foarte multi ostasi avand duhovnici vestiti (fara insa ca sa se laude cu ei)…

    PE CAND Sectele “indeamna” si “produc” si “cultiva” in randurile si inimile adeptilor lor:

    – RUPEREA PE FATA si DECLARATA de Biserica Ortodoxa,
    – DISPRETUIREA si HULIREA a tot ce ARE Biserica Ortodoxa,
    – DUSMANIA fata de tot ce apartine ORTODOXIEI,
    – IMPOTRIVIREA fata de orice bun si valoare care apartine LUMII ORTODOXE si CRESTINATATII Ortodoxe,
    – RUPEREA DE ORICE ESTE SPECIFIC si AUTENTIC si TRADITIONAL ROMANESC, si incurajeaza LEGATURILE cu cultele de peste Atlantic, fiidca AU DEVENIT STRAINE de ceea ce aprtine NEAMULUI ROMANESC…

    De ce musai am tinut sa fac aceste “precizari”…?? care unora dintre comentatori le vor parea “ca nuca in perete” si isi vor zice…”de unde porni acesta si unde ajunse pana la urma cu comentariile lui”…?

    Fiindca s-a INCINS mult “atmosfera” discutiilor pe seama acestui subiect, si fara ca sa existe vreo actiune sau intentie OFICIALA si concreta din partea Ostasilor Domnului (a conducerii) Oastei in legatura cu acest “eveniment” legat de penticostali, ostasii Domnului “cazura” la mijloc de …vinovati…fara voia lor!

    Nici sa nu se creada ca vreau sa spun ca ostasii “sunt usa de biserica”, nu
    sunt oameni cu multe slabiciuni, dar stiu ceva mai mult decat alti crestini ortodocsi CE INSEAMNA DUHUL SECTAR, fiindca au avut SI AU DE -A FACE CU EL…duh care a fost MENTINUT chiar de “securitate” in perioada comunista (nu vorbesc prapastii), fiindca comunistii aveau scopul SLABIRII oricarei actiuni crestine DE MASA in statul comunist!

    Asadar de asta am simtit sa fac aceasta mica precizare si mai ales pentru ca comentatorul care a semnat cu numele de VASILE a fost “vatamator” in afirmatiile sale si a ranit unele inimi!

    Oastea Domnului “va ramane” o sminteala si “pricina de poticnire” pentru UNII dintre crestinii ortodocsi care sunt “ortodocsi” mai mult pe dinafara…dar cei cu asezare launtrica coapta vor “simti” daca ostasii de langa ei FAC SAU NU FAC NOTA DISCORDANTA cu restul crestinilor ortodocsi si cu PLEROMA EKKLESIEI Ortodoxe!

    Si daca vor simti ca unii ostasi NU AU ACELASI DUH ORTODOX, SE VOR PAZI, iar DE VOR SIMTI CA AU ACELASIU DUH, vor avea fata de ei un sentiment de FRATIETATE…autentic, fiindca crestinii care AU ACELASI DUH nu se resping…reciproc, ci numai cei cu duhuri diferite, iar FRATIETATEA este o legatura FIREASCA intre crestinii de acelasi fel…

    Dumnezeu sa aiba mila de noi toti!

  25. @Iosif
    “Acest preot a reprezentat Biserica Ortodoxă, nu Oastea Domnului.” E dramatic ce sustineti! Si il cam contraziceti pe dl Vela Gheorghe,confirmand totodata cele semnalate de cristi_g si de vasile !!! Pe de alta parte, sper din tot sufletul ca respectivul s-a reprezentat doar pe sine! Ah, ce bine ar fi fost daca era sub ascultare la un vladic precum Serafim al Pireului! In Duminica Ortodoxiei in care ar trebui sa vuiasca bisericile de Anatema! inselatul predica in mijlocul anatemizatilor…

  26. @ Valentine!

    Spusa-si in comentariul tau ca “cuvintele mele” au cam acelasi “duh” cu duhul penticostalilor…

    Fiindca maine am o zi cam grea “renunt” la gandul de a-ti da un raspuns “kilometric”, ci te rog numai sa urmaresti (numa’ daca vrei) clipurile video de la linkurile urmatoare, si fa-ti socoteala daca cu adevarat “am duhul” lor, sau nu:

    http://www.youtube.com/watch?v=ZHBc68ptF3o

    http://www.youtube.com/watch?v=ZcTZJ3N_9ic&feature=related

    http://www.youtube.com/watch?v=kMvaVJn0jjc&feature=related

    http://www.youtube.com/watch?v=RqlyYCmTGRg

    http://www.youtube.com/watch?v=aACqBmkFvuE

    Frate SECTELE dezbina NEAMUL si UNITATEA LUI, incercand sa faca prozeliti, ostasii nu fac asta…

    poate maine ti-oi mai scrie ceva in plus!

  27. Provin dintr-o familie penticostala in sanul careia am crescut pana aproape de maturitate. Cu ani in urma, totusi, prin harul lui Dumnezeu am primit Sfantul Botez devenind madular viu al dreptei credinte. As vrea sa adaug si experienta mea personala in ce priveste perspectiva unui dialog cu penticostalul.
    Probabil ca stiti/ ati patit-o: orice provocare sau invitatie la discutii pe teme religioase pe care o poate face sectarul unui ortodox este sortita nu numai esecului, cazand pe urechi surde efectiv (fiindca sectarul nu cauta sincer vreun raspuns – el doar stie tot), ci ulterior si rascolirilor si tulburarilor sufletesti de partea ortodoxului care a cazut in astfel de cursa. Ca cel ce accepta dialogul cu acest vechi sarpe crezand ca poate ceva, fara sa bage de seama se impartaseste mai mult sau mai putin -dar niciodata nu ramane neatins- de viclenia si trufia ispititorului. Iar el va cauta sa iscodeasca si sa rastalmaceasca prin intrebare orice raspuns precum diavolul prin sarpe. Ereticul pleaca apoi linistit ca te-a tulburat (si nu se poate linisti pana nu te tulbura), neclintit in trufia de nezdruncinat, iar tu stai si mesteci otrava ramasa: ca nu i-am spus bine, ca trebuia sa-i zic asa,ca de ce nu mi-am adus aminte si de cutare argument,etc.
    De aceea, cred eu, exista recomandarea apostoliceasca sa nu discuti cu omul eretic ci sa te departezi de el, fiindca e cu neputinta sa-l folosesti pe el si pe tine sa nu te vatami. Bine spunea cineva in comentarii ca “vino si vezi” e calea ortodoxa a tratativelor. Da! bine ar mai fi fost sa se faca vizibila Duminica Ortodoxiei, sa se fi facut macar mici procesiuni in jurul fiecarei bisericute cu Sfintele Icoane, sa se spuna macar cat de putin de ereziile de ieri si de azi si de substratul lor intunecat si pierzator de suflet in ziua in care Biserica s-a delimitat de intunericul tuturor ereziilor si s-a imbracat in podoaba adevarului icoanei inomenirii lui Hristos. Unii ce se inmultesc cred ca altfel se pot face lucrurile, fara anateme si doar cu dialogul nostru ciunt, dar orice cuget sanatos stie ca e cu neputinta. Caci ce partasie are intunericul cu lumina si cum se pot impaca? Bine este sa se intareasca inimile noastre prin har, ca sa cunoasca Lumina sa se alipeasca de ea si sa fuga de orice umbra a intunericului, acum cand ziua este mai aproape de noi decat atunci cand am crezut

  28. Sf. Ciprian?????

    @a.maria

    Crezul ortodox este defapt CREZUL NICEO-CONSTATINOPOLITAN din anul 381, adoptat si de neoprotestanti, deci nu ortodocsii l-au inventat…

    Diferenta este ca la aceea vreme biserica noastra era deja infiintata de insusi Mantuitorul Hristos,in timp ce secta dumitale apare la 1900 infiintata de CHARLES PARHAM.

  29. SOSIA LUI ADRIAN PAUNESCU
    Of, of, ce durere mare, am participat la acesta mascarada pot sa spun a fundatiei ciresarii( numai seara de rugaciune nu a fost ) mie mi-a venit sa dansez dupa acele cantari.
    Dumnezeu sa-l ierte pe Adrian Paunescu, eu cred ca totusi avem in Mun BEIUS O SALA DE TEATRU, UNDE ACTORII ISI FAC NUMARUL- DAR dragii mei beiuseni nu v-ati dat oare seama ca s-a ales din randul ciresarilor penticostali- un nou ADRIAN PAUNESCU (PUSTANEL) numai el se mai comporta asa PE SCENA LA CENACLUL FLACARA, l-a imitate perfect pe regretatul poet ADRIAN PAUNESCU. Ziceti voi de nu e asa<<<>>> mai TREBUIE SA APARA REVISTA FLACARA DE BINS infiintata de PUSTANEL si atunci sa vedeti voi castiguri banesti la spectacole de mare classa.

  30. Adrian Paunescu chiar credea in ortodoxie si era un real patriot si bun poet, cu toate pacatele lui. E jignitoare comparatia, totusi…

  31. “Ostasii Domnului sunt vazuti cam la fel azi in Biserica, dar “cei sinceri” RAMAN RECUNOSCATORI “Parintelui IOSIF TRIFA” si “Fratelui TRAIAN DORZ”, pentru invataturile pe care le-au primit de la ei…!”

    Sunt atatia parinti sfinti in Biserica Ortodoxa, insa noi nu ne-am facut un mit din ei. Prea mult vorbiti despre un singur om si prea mult vorbiti aici despre Oastea Domnului.

    Dumnezeu sa ne lumineze

  32. DA ASA ESTE -IERTARE -DUMNEZEU SA-L PRIMEASCA IN IMPARATIA CERURILOR PE MARELE POET ADRIAN PAUNESCU- COMPARAM DE FAPT FELUL LUI DE EXPRIMARE PE O SCENA

  33. @Cristina, frumoasa marturia ta. Ma gandesc totusi tu care ai trait printre ei si cred ca mai traiesti, cum iti este cand ai dialoguri in contradictoriu despre credinta adevarata?

    Ceea ce explici tu legat de penticostali mi s-a intamplat mie cu adventistii. Nu au nevoie sa cunoasca credinta dreapta, ci numai sa arate incurce si sa demonstreze ca nu avem calea adevarat.

    Doamne ajuta

  34. Pingback: Marturia unei FOSTE PENTICOSTALE convertita la ortodoxie: CEL CE ACCEPTA “DIALOGUL” CU SECTARUL CARE ISPITESTE SE IMPARTASESTE DE VICLENIA ACESTUIA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  35. IMI CER IERTARE, am avut posibilitatea sa revad aseara filmarea si intr-adevar am gresit, Pr. Necula si-a facut cruce la inceput conf.(initial nu am obs. si am spus ca nu )

  36. @iulian

    se pare ca intotdeauna e mai bine sa tac, ca nu intotdeauna vb pe care le spun sunt citite cum sunt scrise.
    spuneam crezul ortodox referindu-ma la faptul ca s-a rostit CREZUL NICEO-CONSTATINOPOLITAN din anul 381, cum se rosteste in biserica ortodoxa, incercand sa fac o delimitare de crezul cu filioque.

    mai nou pe aici se ataca, vad :”secta dumitale” …Probabil ca nu s-a inteles din toate comentariile mele nimic. Sunt crestin-ortodoxa din fam crestin -ortodoxa, deci fac parte din “biserica noastra “.

  37. @ A.maria:

    Ai inteles gresit, din cauza ca Iulian a amestecat citatele si destinatarii. Totusi se vede ca se referea la PENTICOSTALI, ca secta care a aparut din 1900, nu avea nimic cu fratia ta, ci doar iti preluase un citat.

  38. Desi imi propusesem de aseara sa nu mai aduc vorba iarasi despre OD. ca sa nu se creada ca m-a apucata “ravna nebuna” de a-i face o “apologie”, exagerata si ca sa nu li se faca “lehamite” unor cititori si comentatori ca altceva nu mai stiu sa spun decat “Oastea in sus…si Oastea in jos…” totusi nu am incotro si “musai “trebuie sa raspund la cateva afirmatii, nu inexacte ci chiar GRAVE si NEadevarate, referitoare pe de-o parte la un asa-zis “al doilea” botez pe care l-ar face ostasii cand intra in Oaste, si pe care spui ca Ierarhia Bisericii il tolereaza…si reeferitoare la “un cult” al ostasilor fata de persoanele si numele Parintelui Iosif Trifa si ale Fratele Traian Dorz.

    Nimic nu este mai daunator pentru noi ca ceea ce stim despre anumite “realitati”, bune sau mai putin bune din Biserica Noastra, sa nu stim cum trebuie…:

    @ cristi_g

    NU EXISTA nici un al doilea botez, ci este vorba de un “legamant”, care inseamna altceva, inseamna o “hotarare” asumata…de a trai cel putiun “moral” (si evident duhovnicesc) in Biserica si in viata cotidiana…(nu vreau sa dau iarasi startul unor discutii contradictorii, dar “legamantul ostasilor” seamana cu un “intrarea pentru monahi in calugarie”, numai ca este asumat la o scara mai mica si este asumat de catre oameni cu familii care traiesc in lume…Se deosebeste “legamnantul” de “hotararea” (tainica) de la fiecare spovedanie pe care o luam cu totii sub epitrahilul duhovnicului, crestinii ortorocsi cand ne marturism pacatele ca sa nu le mai repetam, prin faptul ca este un “gest” public facut in fata altor ostasi de a trai altfel viata crestina si omeneasca pana la sfarsitul ei…, intr-o “ascultare” si “recunostiinta” fata de Hristos! Se aseamana acest “gest” cu “intrarea in monahism”, dar se refera la o viata crestina in lume si nu calugareasca.

    @ Ina!
    Cu adevarat in Biserica noastra Ortodoxa EXISTA nu mii, CI “ZECI” DE MII de Sfinti Parinti, care au dat Bisericii si umanitatii invataturi “SUPERIOARE” si MULT MAI ADANCI decat Parintele Iosif Trifa si Fratele “mirean” Traian Dorz, invataturi care au o ADANCIME duhovniceasca cu mult mai mare decat a celor doi mari reprezentanti ai O.D. Da asta este! Si ostasii NU CONTESTA valoarea OPERELOR SFINTILOR PARINTI, si a importantei lor in viata si MANTUIREA LOR!
    Dar fiecare om RAMANE recunoscator celui care l-a invatat un lucru bun candva sau l-a ajutat sa apuce pe o cale buna…sau SA IA STARTUL intr-o activitate folositoare si nobila sau aducatoare de castig…
    Ostasii NU I-AU FACUT IDOLI pe Parintele Iosif Trifa si pe fr. Traian Dorz, ci le-au ramas recunoscatori pentru “indrumarea PRIMARA” si “providentiala” pe care le-au dat-o intr-un moment al vietii lor CAND S-AU INTORS de pe caile pacatului pe calea lui Dumnezeu!

    Si, la Mormantul Parintelui Iosif Trifa de la Sibiu, si la Mormantul Fr. Traian Dorz de la Mizies- Bihor, ostasii se astrang ca sa LE MULTUMEASCA pentru “binele” pe care cei doi l-au facut lor, cand s-au intors pe calea lui Dumnezeu! Deci nu-i vorba de vreun cult al persoanei, ci de un gest “de recunostiinta”

    @ alti comentatori si cititori!

    O idee neaprofundata aseara suficient pe seama unor “trasaturi” ale SECTELOR…

    -Sectele RUP pe romani DE Biserica, dar si de NEAMUL nostru!
    -Sectele nu pun nici un pret pe UNITATEA nationala a neamului si poporului roman, din contra cred ca numai cand romanii vor scapa de Ortodoxie si de Influenta Bisericii Ortodoxe din societate, le va fi cu adevarat bine<
    – Sectele ii indeamna pe cei care intra in componenta lor sa LUPTE impotriva asa-zisei "inchistari" si "lipse de progres" in care chipurile i-ar tine si mentine Ortodoxia "medievala" pe romani,
    – Sectele II DEZRADACINEAZA pe romanii care intra in ele, LE SPALA CREIERELE si ii educa sa se LEPEDE de toate valorile trecutului…

    Cu riscul de a fi nesuferit…niciodata Parintele Iosif Trifa si nici Fr. Traian Dorz NU I-A INVATAT asa ceva pe ostasi.
    Parintele Iosif a fost casatorit cu o nepoata de trup de a Marelui roman si Patriot AVRAM IANCU, si in scrierile sale face referire si la AVRAM IANCU si la meritul sau in istoria noastra nationala…

    Am scris aceste lucruri pentru ca nu mai suportam sa vad mereu "aceeasi" placa pusa …ca "oastea ESTE SECTA", si am vrut sa arata CE INSEAMNA CU ADEVARAT SECTELE, si ce "roade" negative ADUC ELE in viata romanilor…

    Cu alte ocazii am scris ca din pacate Oastea are si o ARIPA PROTESTANTA care este imbacsita clar de un DUH NEORTODOX…dar nici acestia NU RESPING TAINELE Bisericii sau ierarhia, insa au un "specific" CLAR si care nu poate fi TAGDUIT NEORTODOX, pe care nimeni NU IL POATE NICI NEGA si nici disculpa, si datorita acestei factiuni DEPARTATA de Ortodoxie, in ochii multor crestini ortodocsi TOTI ostasii sunt SECTARI…

    Dumnezeu sa aiba mila de noi toti!

  39. @Vela Gheorghe

    Am in familie o multime de ostasi ai Domnului, oameni care sustin aceleasi lucruri ca si tine. Nici la tine nici la ei nu se simte un duh ortodox.

    Fratilor, nu stiu de ce va trebuie un alt legamant, o adunare si nu va ajunge Biserica Ortodoxa. Nu cred ca exista credincios care sa poata sa tina pasul cu tot ce este in biserica ca sa mai poata merge si pe la alte adunari.

    Sa stam DOAR in biserica noastra ortodoxa asa cum am fost povatuiti de parintii bisericii noastre.

  40. Vremea Postului Mare – vremea ispitelor, vremea tulburarilor
    Vremea Postului Mare – vremea rugaciunii in liniste, vremea pocaintei

    “Sa stam bine, sa stam cu frica, sa luam aminte”,fratilor!
    Asa tulburare in sufletele noastre, ale tuturor, numai in timpul Postului Mare am vazut.
    In casa, in familie, la birou, pe internet, tulburari de tot felul.

    Si uite asa … vremea rugaciunii si a pocaintei trece…
    Acum esti ajutat de post, de slujbele specifice, de rugaciunile specifice.
    Insa vremea trece si cine stie daca te mai pocaiesti asa cum trebuie, dupa Inviere?

    E vremea sa stam inauntru, in liniste, in locasul inimii, cu frica si cutremur, cu gandul la pacatele noastre si la patimile Domnului.

    Sa nu ne lasam prada ispitelor, si nici sa nu ispitim pe altii!
    Nu acum e momentul sa invatam pe altii, sa le explicam, ci sa stam inauntru cu frica si cutremur!
    Sa nu tulburam nici pe fratii admini cu atatea comentarii peste comentarii, ca nu pe internet, nu asa, in vremea Postului Mare ne vom converti unii pe altii.

    Daca pastorii nostri gresesc si tulbura, sa nu continuam si noi tulburarea.
    Fratii admini deja ne arata ce se intampla, ne arata deja lucrarile vrajmasului in tara noastra. Ce rost are sa continuam tulburarea sufletelor noastre prin comentarii si explicatii?

    Sa stam bine, sa stam cu frica, sa luam aminte! Sa cercetam si sa respingem duhurile care ne trag la a comenta o situatie (clara) pe toate partile, Acum in vremea aceasta.

    Doamne, ajuta neputintei mele!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare