PREOTUL CONSTANTIN NECULA conferentiaza la SECTARII PENTICOSTALI DIN BEIUS in Duminica Ortodoxiei, sub semnul ”depasirii barierelor confesionale”

2-03-2012 4 minute Sublinieri

SMINTEALA UNUI AMESTEC ECUMENIST INTRE NEOPROTESTANTI SI ORTODOCSI?

pr necula beius

Este delicat sa abordam acest subiect inca in prima saptamana de Post, insa sminteala prea mare si apelurile repetate ale credinciosilor din Beius, alertati de ceea ce se anunta in orasul lor, ne obliga sa nu tacem. Daca gresim sau daca tulburam pe cineva, ne cerem iertare!

Am fost atentionati pe mail despre afisele care au impanzit orasul Beius, privitoare la conferinta pe care preotul sibian Constantin Necula o va tine duminica, 4 martie, in localitatea bihoreana la sala de conferinte a gruparii penticostale locale. Evenimentul este organizat si intens mediatizat de Fundatia Ciresarii, binecunoscuta organizatie neoprotestanta:

Avem bucuria de a vă invita în Duminica Ortodoxiei – 4 martie, începând cu ora 18.00 la Sala Cireşarii.

O seară în care vom vorbi despre Dumnezeu, despre creştinismul adevărat şi despre sufletele noastre, împreună cu Părintele Constantin Necula – doctor al Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Andrei Şaguna” din Sibiu.

Depăşind barierele confesionale, ne vom ruga împreună şi vom cânta din cântările Oastei Domnului. Apoi ne vom strădui să trăim o viaţă mai frumoasă. Vă aşteptăm cu drag!

Eveniment transmis pe Radio Cireşarii şi Cireşarii TV.

Insusi titlul manifestarii este ales cu o  abilitate si o parsivenie maxima, fiind evidenta incercarea de atragere prin manipulare a ortodocsilor, folosindu-se chiar numele sarbatorii praznuite de acestia Duminica, inchinata anume biruintei Ortodoxiei, fara a se mentiona pe afise ca organizatorii nu sunt defel ortodocsi, ci sectari!

Sala in care va conferentia parintele Necula apartine penticostalilor condusi de faimosul pastor “harismatic” Vladimir Pustan, nimeni altul decat cel care a fost invitat sa “predice” de preotul anti-canonic Cristian Pomohaci  (care trebuia caterisit de mult pentru repetatele sale grave abateri de la ortodoxie) intr-o biserica ortodoxa.

De altfel, conform ASTRADROM Bihor, la conferinta va participa inclusiv preotul Cristian Pomohaci:

Pr Constantin Necula si pr Cristian Pomohaci au pactizat cu sectarii

Potrivit Astradrom, Vladimir Pustan ar fi declarat:

“Vor fi foarte multi auditori, am invitat pastori din toata tara, care vor veni cu altii la randul lor. Am invitat oficialitatile locale si multi ortodocsi din zona pe care ii asteptam cu drag. Sper ca cei invitati sa aduca la randul lor si alti prieteni cu ei. Vom face astfel incat ortodocsii care vor veni, sa se simta bine la noi, caci suntem biserici surori. Toti suntem crestini si avem acelasi Dumnezeu.  

Aceeasi sursa adauga:

In discutii purtate cu credinciosii ortodocsi din Beius, pastorul penticostal spunea ca “cei doi preoti care vor conferentia in Beius, sunt fani ai predicilor mele”. De asemenea credinciosilor ortodocsi li se interzice sa distribuie carti ortodoxe (cu pr. Cleopa Ilie, pr. Iustin Parvu, Catehism ortodox, Vietile Sfintilor, carti de rugaciuni etc.) la aceasta conferinta. Singurele carti admise spre vanzare sunt cele care poarta semnatura celor doi invitati sau cele ale cultului penticostal.

Poate ca ni se va spune ca suntem carcotasi si ca preotul Necula, purtator de cuvant al IPS Laurentiu Streza, Mitropolitul Ardealului (adica ierarhul care a girat an dupa an blasfemia “Bisericii de gheata” multi-confesionale de la Balea Lac), intentioneaza sa marturiseasca Ortodoxia chiar acasa la penticostali. Asteptam atunci inregistrarea conferintei cu interes si ne bucuram daca Prea Cucernicia Sa va dori sa le explice sectarilor, in Duminica Ortodoxiei, de pilda, cum este cu icoanele si cu biruinta Ortodoxiei impotriva iconoclastilor (inainte-mergatorii protestantilor de azi), de ce trebuie cinstita Maica Domnului Sfanta Cruce si cat de important este cultul sfintilor, in general.

Ori sa incerce sa le demonstreze, din multa iubire indurerata ce o nutreste fata de niste suflete ratacite de la dreapta-credinta, in ce inselare “harismatica” diavoleasca vadita se afla aceia, inselare care ia numele “darului vorbirii in limbi” si al exaltarii pietiste. Le va vorbi cu siguranta, nu-i asa?, despre Sfanta Traditie si despre Sfanta Euharistie, care inseamna Insusi Trupul si Sangele lui Iisus Hristos, Mantuitorul lumii, iar nu doar comemorare si simbol. Nu are cum sa ocoleasca, desigur, inainte de orice, aratarea pastrarii neschimbate a integritatii harului si adevarului dogmatic (=revelat) in Biserica Ortodoxa – si nicaieri in alta parte – si cum Sfintii Parinti au randuit ca in anume aceasta zi sa se dea anatemei, in slujba Sinodiconului Ortodoxiei, toate ereziile si toti ereticii istoriei. Parintele Necula nu are cum sa rateze prilejul de a se delimita de afirmatiile pastorului Pustan si sa afirme raspicat ca nu se pune problema nici macar ca penticostalii sa se poata numi propriu-zis “biserica”, si cu atat mai putin nu se poate vorbi de “biserici surori”, numai aceasta constituind deja o grava erezie.

In ciuda acestor asteptari, nu putem sa nu ne intrebam si noi, ca niste prosti, nepriceputi si incuiati ce suntem, oare cum si ce poti conferentia in si despre Duminica Ortodoxiei (!), la un eveniment pus explicit sub semnul “depasirii barierelor confesionale”? Deci plecand de la premisa ecumenista a organizatorilor ca, de vreme ce suntem cu totii “crestini”, ce mai conteaza “dogmele invechite” care ne despart fundamental?! Nu-i asa ca suntem deja “una”, purtati pe aripile “iubirismului”, si ca numai niste fanatici si trogloditi fundamentalisti nu inteleg asta si ii dau inainte cu faptul ca Biserica Ortodoxa este singura Biserica, iar restul sunt secte si erezii?

Si inca ceva important mai aflam din anuntul organizatorilor: ca sectarii neoprotestanti si ortodocsii “ostasi ai Domnului” (pare-se ca din ce in ce mai protestantizati ei insisi) “se vor ruga impreuna“, sfidand inca o data canoanele si invataturile elementare ale Sfintilor Parinti si semanand otrava confuziei si sminteala amestecaturii ecumeniste. Este stiut ca prin canonul 45 al Sfintilor Apostoli este interzisa comuniunea cu ereticii: Episcopul sau preotul daca numai s-a rugat impreuna cu ereticii, sa se afuriseasca…”.

Nu stim inca ce va fi, dar ne amintim – cu ingrijorare pentru credinciosii ortodocsi ce vor fi INSELATI de titlul perfid al afisului sa nu stie ca se duc in sediul unei secte periculoase si ca participa la un eveniment ECUMENIST – cum intr-o conferinta “ortodoxa” din 2008, acelasi parinte… nonconformist si mult iubit de tinerii postmodernisti, manipula si denatura grav problemele canonice ridicate de ecumenism. Scriam atunci, referitor la conferinta tinuta la Cluj, unde ne-a facut onoarea sa ne anunte si ca “monitorizeaza” atent siteuri precum Razboi intru Cuvant:

[…] Incearca sa prosteasca un auditoriu – probabil vrajit deja de stilul aparent “sincer”, dezinvolt, “smecher” si… “cool” si de cascada impetuoasa de vorbe revarsate spre el cu un debit uimitor – prin falsificarea realitatii si prin aplicarea unor trucuri “de manual”, care se pot recunoaste usor.Unul din acestea consta in minimalizarea prin caricaturizare atat a problemelor reale reprezentate de ecumenism (Care-i tulburarea mare?”, “Hai sa fim seriosi”), cat si a anvergurii contestatarilor sai, alaturi de exagerarea pana la falsificare a unor subiecte marginale si nerelevante pentru problema in cauza.

De pilda, problema ecumenismului nu are nici cea mai mica legatura cu relatia de vecinatate dintre romani si unguri; acesta este un subiect nerelevant pentru ecumenism: romanii si ungurii au putut sa traiasca si in conditii de buna vecinatate fara sa aiba nevoie de ecumenism. Oamenii simpli se descurca foarte bine, invrajbirile apar atunci cand le trec prin cap unor despoti luminati sa faca “pace intre popoare” si “unitate in diversitate”. […]

In acelasi fel, problema ecumenismului nu este nici abjurarea fatisa de Ortodoxie si trecerea la alte confesiuni, (ce simplu ar fi si ce naivi ar trebui sa ne inchipuim ca sunt ecumenistii!), asa cum incearca sa ridiculizeze pr. Necula contestarile facute acestei miscari, dupa cum combaterea lui nu are in ea nimic ofensiv legat de oricine ar fi de alta credinta... De altfel, criticile si avertismentele dure venite de la toti marii parinti induhovniciti ai Ortodoxiei de pretutindeni, de la teologi reputati caSf. Iustin Popovici sau pr. Dumitru Staniloae si pana la parinti cu viata sfanta ca Paisie Aghioritul, Filotei Zervakos, Epifanie Teodoropulos, Serafim Rose, Sofronie Saharov, Dionisie Ignat, Petroniu Tanase, Staretul Efrem de la Vatopedu, Gheorghe Calciu, Justin Parvu, Arsenie Papacioc, zecile de teologi si ierarhi adunati la Tesalonic in 2004 si atatia multi, multi altii sunt ocultate fara jena, nu exista pentru pr. Necula.

Oare chiar or fi cu toti acei prosti care nu stiu despre ce este vorba cu ecumenismul, care nu se roaga si nu stiu din cele duhovnicesti sau care, si mai si, vor sa “ia gatul” ereticilor?! Dar pentru ca nu se cuteaza a se lovi direct in numele mari, se reduce rafuiala la “prostii” cei mici, care duc “razboaie intru cuvant”… […]

Vedeti integral la:

Acelasi parinte Necula este implicat in promovarea unui alt produs comercial “harismatic”, pe numele sau Klaus Kenneth, ocazie cu care si-a dat intreaga masura a iubirii sale pentru confratii ortodocsi, fie ei arhimandriti sau mireni, ce au indraznit sa critice pe predicatorul-vedeta elvetian:

http://www.agnos.ro/blog/2010/05/20/klaus-kenneth-la-sibiu-mai-2010/

Din prisosul “largimii inimii” despre care vorbeste (confundand-o grav cu “vederile largi” si nonconformiste), pr. Necula il face nici mai mult nici mai putin decat “dobitoc” pe pr. Mihail si pe “blogistii” de noi, care au indraznit sa se lege de idolul KK. De asemenea, ne blesteama sau ne ameninta, practic cu pierderea mantuirii, prin “neiertarea acestui pacat nici in veacul de acum, nici in cel va sa fie”.

Ce poti sa mai spui: la asa “largime a inimii” si “inclusivism” ramanem total muti de uimire.

***

Afisul filmului propagandistic Hope, recomandat de organizatorii Conferintei de la Lyon participantilor pentru a fi diseminat in tarile de provenienta.

Printre cei care participa la realizarea filmului se numara, din partea ortodcsilor romani, pr. Constantin Necula. Co-participant alaturi de acesta sunt si cateva figuri feminine, “episcopese” ale unor denominatiuni protestante. Astfel, a doua figura dinspre stanga, ultimul rand, chiar langa pr. Necula, se numeste Margot Kaessmann, conduce (conducea, intre timp a fost inlocuita in urma unui scandal – n.n.) ca “episcop” Luteranii Evanghelici din Germania si o adevarata vedeta “carismatica” de TV.

afis film ecumenistPr. Necula, al doilea din dreapta pe ultimul rand al pozelor cu participantii la filmul de propaganda ecumenista Hope

***

Ar fi important de revazut si atmosfera infricosatoare, demonica, de la predica pastorului Vladimir Pustan (gazda de la Beius) in biserica ortodoxa din Mosuni, in audienta fascinata si exaltata a credinciosilor ortodocsi si a preotului Cristian Pomohaci, cuprins de o emotie si de un plans nestapanite…:

 


Categorii

Ecumenism, Erezii, secte, rataciri, sminteli, inselari, scandaluri..., Opinii, analize, Preot Constantin Necula

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare