DE CE E CRUCIAL REFERENDUMUL? Ce ne asteapta dupa 29 iulie? RAZBUNAREA vanzatorului, EXECUTIA tarii

25-07-2012 17 minute Sublinieri

‘Se doreste impunerea cu forta a lui Traian Basescu din nou la Cotroceni pentru continuarea experimentului Austeritatea initiat de Germania

Comentariu Titus L: degeaba trimit adevaratii intelectuali romani scrisori, totul tine acum numai de noi, nu acolo este adresa cea buna. Nu exista idealuri europene decat in discursurile demagogice, ci doar interese.

Financiar, Romania este atacata din afara cu o insistenta greu de stavilit. Pur si simplu suntem pedepsiti ca il dam jos pe Traian Basescu. Cursul este rezultatul scoaterii masive de euro din tara. O eventuala intoarcere a lui Traian Basescu la Cotroceni ar insemna si revenirea acestor bani in Romania dar, atentie, sub forma de imprumut FMI, desigur cu justificarea ca ce mult rau a produs poporului suspendarea. 

Daca scapam de anarhie si razboi civil, aluziile lui Traian Basescu referitoare la cele 100 000 de paturi de spital in plus nu vor fi doar vorbe goale si alte masuri “de austeritate” vor veni in galop cu justificarea ca trebuie sa recuperam sincopa suspendarii. In fapt, se doreste impunerea cu forta a lui Traian Basescu din nou la Cotroceni pentru continuarea intr-o noua faza a experimentului Austeritatea initiat de Germania.

Va spun toate acestea pentru ca trebuie sa fim tari si hotarati, altfel vom fi noi cei invinsi. Lupta aceasta la care participam este un fel de Waterloo, dupa ea nu mai exista decat invinsi si invingatori si nici o cale de repliere. Daca noi castigam, putem rasturna Europa. Prin acelasi efect de domino in care am fost ultimii in 1990, acum in 2012 putem fi primii.

Delasarea si deznadejdea au fost pacatele poporului acesta de prea multe ori. Ne-am uitat cu admiratie la polonezii care nu s-au predat niciodata dar ne-am bucurat ca noi ne-am fofilat cumva prin istorie, aratand ca nu tinem la frati mai mult decat tine o soparla la coada ei. Sunt momente in care Dumnezeu ne da ocazia sa ne rascumparam pacatele, acesta este unul dintre ele. Doamne, nu ne lasa sa ratam din nou! Pune in mintea fiecarui roman gandul si hotararea care trebuie!

*

[…] În cazul în care, ferească Ăl de Sus!, Băsescu se întoarce în palatul regilor pe care îi acuză de trădare, execuția țării va continua și mai furibund, în ritmul dictat de angelicele cancelarii continentale sau transoceanice. Tăierile de salarii și alte venituri, mistificarea rolului justiției, revenirea la putere a repetenților la aritmetică elementară, ducerea la paroxism a atmosferei politice vor însemna hotărâtor eventuala continuare a mandatului prezidențial. […]

La o întâlnire cu prietenii săi de la GDS, Traian Băsescu şi-a deconspirat una din intenţiile sale, intenţie îndreptată exclusiv împotriva poporului român. Traian Băsescu 18 iulie 2012  = Ion Iliescu aprilie 1990.

Băsescu instituie „norma” pe sănătate

În faţa prietenilor săi de la GDS, preşedintele suspendat, Traian Băsescu a făcut o afirmaţie pentru care pe români trebuie să-i treacă toţi fiori. Traian Băsescu după ce a dat indicaţii preţioase pentru închiderea a peste 70 de spitale, acum este nemulţumit de faptul că mai există 100.000 de paturi de spital peste normă.

Pe procesul de reducere a personalului bugetar, au fost disponibilizaţi 210.000 de oameni din sectorul bugetar. Aţi auzit vreo activitate care nu se mai poate desfăşura? Că or mai fi nişte probleme în sectorul sanitar, dar aici este cu totul altceva, încă avem vreo 100.000 de paturi în plus faţă de ce trebuie să avem ca normă. Dar nu reforma sănătăţii, că acolo m-am împiedicat, acolo s-a rupt aţa şi a trebuit să fac pasul înapoi pentru că dacă ar fi trecut atunci în dezbatere publică şi pe urmă prin asumarea răspunderii, astăzi o aveam şi începeam să construim şi noul sistem de sănătate”, a afirmat Traian Băsescu.

Iată deci, preşedintele suspendat mai inventează ceva: „norma pe sănătate”. Ne abţinem de la orice comentariu, pentru că ne este imposibil să ne gândim ce înseamnă încă o reducere a 100.000 de paturi.

Îl atacă mereu, dur pe Ion Iliescu, dar îl copiază

În aproape toate atacurile la adresa PSD/USL, sau la adresa premierului Victor Ponta, preşedintele suspendat îl pomeneşte, tot critic pe Ion Iliescu. Miercuri seara însă Traian Băsescu a preluat de la Ion Iliescu una dintre petele negre ale carierei acestuia. Ba chiar putem spune că l-a depăşit pe Ion Iliescu.

Am văzut cum intelectuali de marcă, minţi strălucite, erau încinşi în fiecare seară de golanii din presă pentru că nu gândeau ca ei. Şi când spun golani sunt conştient de sensul acestui termen”, a mai afirmat preşedintele suspendat în faţa prietenilor săi, citat de RTV. Nu este pentru prima oară când Traian Băsescu jugneşte ziariştii. Dar acum o face accentuat.

PS

Poate deloc surprizător, după ce i-a făcut golani pe ziariştii incomozi, preşedintele suspendat a făcut o apreciare pe care vă lăsăm să o comentaţi: „generaţia tânără din PSD este mult mai rea pentru ţară decât cea a lui Ion Iliescu”.

Diana Dumitrescugolancă de presă

Preşedintele suspendat al României, Traian Băsescu, a fost invitat, luni seară, într-o ediţie specială a emisiunii Sub semnul întrebării, realizată de Robert Turcescu şi difuzată de B1 TV.

În cadrul emisiunii, Traian Băsescu a anunţat, printre altele, că se va consulta cu PDL în privinţa posibilităţii unei boicotări totale a referendumului, decizia urmând să fie luată după şedinţa Colegiului Director al PDL, programată pentru mâine (marţi, n.r.).

Preşedintele suspendat a explicat că modul în care Guvernul USL organizează referendumul dă naştere unor suspiciuni profunde privind intenţia de fraudare a votului. În replică, susţine Traian Băsescu, reprezentanţii PDL din secţiile de votare ar putea lipsi în ziua referendumului, făcând astfel validarea votului de către CCR imposibilă.

Traian Băsescu a mai declarat, în cadrul emisiunii, că primul lucru pe care îl va facedupă întoarcerea la Cotroceni” va fi să ceară “instituţiilor statului ca cei responsabili de drama prin care trece România să fie făcuţi responsabili în faţa legii.”

“Îmi permit să spun ca om experienţă. Abia ACUM VINE CRIZA. O paiaţă cu un plagiator fac jocuri politice în ţara asta. În interesul lor, în interesul lui Voiculescu. Cred că nu ne dăm seama. În condiţiile secetei în agricultură, în condiţiile crizei în Europa, în condiţiile în care acel buffer de 5 miliarde s-a redus la jumătate, un grup de puşcăriabili fac jocuri”, a declarat Traian Băsescu, la B1 TV.

Apelul la boicot al referendumului din 29 iulie, lansat de Traian Băsescu, a fost aspru criticat la România TV de analistul Cristian Tudor Popescu. Acesta a comentat în termeni duri strategia preşedintelui suspendat de a reveni la Cotroceni, spunând: “Dacă votează 7 milioane de oameni pentru demiterea lui Traian Băsescu şi votează împotrivă 100.000 de rătăciţi – care n-au înţeles mesajul PDL-ului şi se duc totuşi la vot – domnul Băsescu se întoarce la Cotroceni, neţinând seama, anulând, 7 milioane de voturi împotriva domniei-sale. Asta este esenţa a ceea ce face domnul Băsescu. Are de gand sa anuleze 5, 6, 7 milioane de voturi valabil exprimate, ale unor români. În ceea ce priveşte respectarea spiritului şi literei Constituţiei, ce sens are condiţia pusă de Curtea Constituţională, cvorum 50 la sută plus 1? Spiritul constituţional este ca preşedintele să nu fie demis de oameni puţini, mai puţini decât o limită. Sensul în spiritul Constituţiei este să aducă oamenii la vot. Or ea este utilizată în acest moment împotriva spiritului Constituţiei (este în literă, dar împotriva spiritului), de către PDL şi domnul Băsescu, care o folosesc pentru a nu a aduce oamenii la vot”.

De asemenea, Cristian Tudor Popescu a creionat şi scenariul sumbru pentru România în cazul în care referendumul nu va fi validat din cauza lipsei de cvorum.

Dacă domnul Băsescu se întoarce la Cotroceni cu un vot covârşitor împotriva lui… Atunci domnii de la USL – având în spate această susţinere populară şi un gest al boicotului, care nu-l mai face pe domnul Băsescu câtuşi de puţin simpatic la nivelul capitalelor eropene – vor forţa, vor găsi ceva, ordonanţe, tertipuri legislative prin care să nu ajungă Traian Băsescu la Cotroceni. Şi de aici urmează iadul“, a spus CTP la România TV.

  • CTP (Gandul):

Votez DA, ca să aibă cu ce se şterge Băsescu de Cristian Tudor POPESCU

Uneori se întâmplă să fiu un imbecil romantic. Tinerii mei colegi mi-au spus că T. Băsescu o să vrea să se întoarcă la Cotroceni prin orice mijloace. Nu, am zis eu, nu se poate, e un om mândru, cu 7-8 milioane de voturi împotriva lui şi cu câteva sute de mii, un milion pentru, nu va accepta asta, el, politicianul poporului. De fapt, poate că, subconştient, îmi venea greu să accept că am stat la masă şi am încercat să vorbesc omeneşte cu această cutră vopsită.

Zile în sir, T. Băsescu a refuzat să rostească expresia lovitură de stat,  spre deosebire de strigacii PDL. Chiar a precizat că un şef de stat nu se poate juca cu astfel de cuvinte.  Acum, vorbeşte din 5 în 5 minute de lovitura de stat pe care o s-o dea poporul român votând.

Sâmbătă, T. Băsescu îndemna oamenii să meargă la vot să dea replica cuvenită plagiatorului Ponta şi „paiaţei” Antonescu. Bravo lui, mi-am spus. Nici 48 de ore mai târziu, spune că se gândeşte la boicotarea totală a referendumului, el să nu voteze, PDL să nu-şi trimită reprezentanţi în comisiile electorale.

Înainte de pronunţarea Curţii Constituţionale în legătură cu intervalul orar 7-23 pentru referendum, T. Băsescu declară, depăşindu-l pe CV Tudor, care măcar aştepta rezultatul alegerilor ca să zbiere că a fost furat, că referendumul va să fie fraudat. Curajosul, bătăiosul, eroul T. Băsescu refuză lupta, concurându-şi adversarii doar în materie de compromitere a României în ochii Europei.

Că USL a forţat legea, Constituţia, timpul pentru a-l trimite în faţa poporului, da, e adevărat. Dar singura soluţie pentru a rezolva democratic derapajul nedemocratic este sancţionarea  prin vot popular a „loviturii de stat” invocate de  T. Băsescu şi PDL.  Care, dacă au îndoieli în legătură cu corectitudinea referendumului, pot să ceară observatori europeni, dar nu să nege actul alegerii naţionale înainte ca el să se producă.

Dacă pierdea cinstit, T. Băsescu îşi valida propria legendă, aceea că este sacrificat în urma măsurilor dure, dar necesare, luate în 2010.  „Ştiu că românii sunt supăraţi pe mine” spunea tot Băsescu prin boicotarea referendumului el hăhăie sardonic la supărarea românilor, folosindu-se de ieşirea de incendiu pe care i-a oferit-o Curtea Constituţională.

Preşedintele  Masăverde, asta vrea să fie Băsescu. Zice că n-o să uite toată viaţa că i-am spus că nu ştie să înoate. Da, domnule Băsescu, înotaţi mai bine decât scriu eu, dar luaţi-o pe asta spre ţinere de minte: sunteţi un laş, un clănţău uriaş, un şarlatan de care poporul român îşi va aduce aminte ca de o boală ruşinoasă a istoriei sale.

Până acum, n-am vrut să fac nici măcar predicţii cu privire la rezultatul referendumului.  Am spus că voi refuza să votez dacă Parlamentul nu acceptă decizia CCR privind cvorumul de 50% plus 1. Dar dacă preşedintele Băsescu nu vine la vot, dacă înţelege să-şi dispreţuiască poporul,  punându-l pe acelaşi plan cu paiaţele parlamentare PDL,  ţinute în bănci ca să nu voteze, atunci voi vota DA pentru demiterea lui T. Băsescu. Vreau să fiu alături de milioanele de români al căror vot T. Băsescu vrea să-l facă hârtie igienică.

T. Băsescu a reacţionat la ceea ce am scris după cum urmează: „Despre gândirea lui Cristian Tudor Popescu am o părere extrem de neplăcută, nu ţin s-o spun. Un om care îi aplauda pe mineri e un laş”

Dacă Traian Băsescu ar avea în clipa de faţă o părere bună despre gândirea mea m-ar face să bănuiesc că mi-am pierdut minţile.

Cât priveşte afirmaţia „îi aplauda pe mineri”,  nu pot să-i spun  decât: Minţiţi aşa cum transpiraţi,  domnule preşedinte Masăverde. Unde, când, cum i-am aplaudat eu pe mineri? Cum puteţi să livraţi o asemenea minciună sfruntată, în sprijinul căreia nu puteţi aduce nici cea mai mică probă?

Păi, puteţi, aşa cum aţi putut să spuneţi că nu vreţi să câştigaţi la masa verde,  că n-o să vă întoarceţi la Cotroceni cu 5 la sută voturi pentru şi 95 la sută împotriva dvs, că un preşedinte nu are voie să se joace cu cuvinte ca lovitură de stat, că îi îndemnaţi pe români să meargă la vot şi apoi să cereţi fără să clipiţi boicotarea referendumului „ca să nu fie validată lovitura de stat”.

Mă întreb cum pot susţinătorii dvs  să nu se simtă ca o turmă de oi mânată înainte şi înapoi.

O seamă de intelectuali care au păstrat în anii din urmă o atitudine rezervată faţă de lupta partizană din România cer Comisiei Europene o evaluare mai atentă a realităţilor româneşti.

Este simptomatic că o seamă de intelectuali din România au sesizat Comisia Europeană prin intermediul unei scrisori în care-i reproşează că a luat decizii ”pe temeiul unor informaţii înşelătoare sau incomplete cu privire la adevărata natură a situaţiei din România”.

Scrisoarea este semnată de mulţi reprezentanţi ai lumii academice şi literare din care unii au fost implicaţi direct în lupta politică sau care au manifestat partizanate politice puternice, dar cei mai mulţi dintre ei nu. De aceea scrisoarea este importantă, căci exprimă punctul de vedere al unor intelectuali autentici care au păstrat în anii din urmă o atitudine reţinută faţă de lupta partizană, ca de exemplu, Florin Ţurcanu, Paul Cernat, Bianca Burţa Cernat, Lucian Teodorovici, Simona Popescu, Florin Lăzărescu, Michael Shafir, Andrei Bodiu, Romulus Brâncoveanu şi mulţi alţii.

Ei atrag atenţia, în esenţă, asupra faptului că responsabilii europeni ar trebui să manifeste mai multă responsabilitate în ce priveşte evoluţia procesului democratic din România şi să nu ignore opiniile unei părţi a societăţii care manifestă un ataşament cel puţin egal faţă de valorile europene.

Apelul acesta apare într-un moment în care prin impunerea cvorumului de validare la referendum, Comisia Europeană a asumat un rol mult mai direct în politica românească. Un rol însă care tinde de pe acum să devină subiect de controversă.

S-a remarcat de la bun început că pragul de validare al referendumului ar putea avea efecte perverse. Fără prag ambele tabere ar fi avut interesul major să-şi mobilizeze susţinătorii la urne şi ar fi fost foarte posibil ca, în final, să se prezinte la urne mult peste jumătate din numărul alegătorilor. Am văzut că la acele evenimente electorale care suscită un interes major, aşa cum sunt alegerile prezidenţiale sau cele locale, s-au prezentat la urne, în cel mai bun caz, aproximativ 55% din numărul total al alegătorilor. Pare să fie o limită sociologică greu de depăşit. Dar dacă tabăra prezidenţială îşi îndeamnă simpatizanţii să nu vină la urne, atunci participarea va scădea automat sub 50%. Admiţând că susţinătorii hotărâţi ai preşedintelui reprezintă cel puţin 10% din electoratul total, atunci în condiţii de participare medie, cvorumul nu va fi îndeplinit. Condiţia de validare, împiedică, paradoxal îndeplinirea cvorumului.

Consecinţele acestei situaţii nu sunt însă deloc uşor de administrat. Aşa cum arată sondajele de opinie şi starea spiritului public din România, Traian Băsescu nu va mai avea legitimitatea necesară. Va fi un preşedinte lipsit de susţinere democratică, dar care va fi menţinut în funcţie graţie sprijinului extern. Acest lucru ar pretinde însă Comisiei Europene, care şi-a asumat oficial  rolul de a dirija procesul politic de la Bucureşti, o responsabilitate mai mare în evaluarea situaţiei.

Coabitarea nu va fi posibilă aşa cum nu a fost posibilă nici până acum fără ca preşedintele să nu îşi modifice radical conduita. Comisia Europeană care a avertizat dur guvernul USL, ar trebui să formuleze o avertizare cel puţin egală a taberei prezidenţiale, care s-ar putea simţi îndreptăţită să continue la fel ca şi până acum. Retorica violentă legată de pretinsa lovitură de stat ar trebui să înceteze, după cum întreaga problematică constituţională ar trebui reevaluată în termeni mai calmi şi mai exacţi.

În speranţa că ciclurile viitoare de alegeri vor duce la resorbirea adversităţilor ireductibile, Comisia ar fi moralmente obligată, prin chiar ultima ei intervenţie, să ceară taberei prezidenţiale să revină la un ton moderat. Or, scrisoarea citată mai sus, deşi nu merge cu gândul atât de departe, încearcă la rândul ei să atragă atenţia Comisiei Europene asupra responsabilităţii pe care, în realitate, singură, a asumat-o.

Nota noastra:

Scenariul care devine din ce in ce mai probabil dupa 29 iulie este revenirea lui Traian Basescu la Cotroceni, chiar daca votul pentru demitere ar avea o majoritate covarsitoare.

Strategia de acum oficiala de boicotare a referendumului si de contestare “la baioneta” a acestuia, asa cum numai in tarile din Africa se intampla, face ca pragul de validare sa fie, practic, imposibil de atins. Chiar daca totusi, prin minune, pragul de 50%+1 va fi trecut, scandalul politic va continua si mai infernal, Traian Basescu va contesta legalitatea acestuia, asteptand (de fapt, cerand) sa fie sprijinit de eurocratii Merkel, Barroso, van Rompuy si Reding.

In cazul, cel mai plauzibil, in care revine la Cotroceni castigand la “masa verde”, prin invalidarea referendumului, Traian Basescu a afirmat explicit ca ii va face sa raspunda legal pe “pucistii” care l-au suspendat pentru “lovitura de stat”. Inca un simptom de autentica democratie… africana sau sud-americana, in care victoria in alegeri se sarbatoreste cu capul oponentului infipt in prajina. Caci asa trebuie sa fie in statul de drept basescian laudat la Portile Bruxelles-ului si aparat de zidurile Berlinului.

Nu, nu este deloc vorba despre “scandal politic”. Nu este vorba despre “toti sunt la fel”. Nu este vorba doar despre “clici corupte care se lupta pentru putere”. Este vorba despre o bulversare a Romaniei care a venit deja peste noi si care va da buzna si mai tare dupa 1 august 2012, inclusiv in casele celor care acum sunt indiferenti sau cred ca nu se intampla nimic nou, esential, fata de ce a fost pana acum.

Intoarcerea lui Traian Basescu la Cotroceni nu va insemna doar inceputul zdrobirii adversarilor politici (nu pentru ei ne facem griji, insa opozitia, buna-rea, nu conteaza, e un element de echilibru necesar in context), ci si inceputul razbunarii pe poporul roman.

Presedintele suspendat are toate datele pentru a ne face siguri ca aceasta va fi conduita sa. Daca a putut sa puna la mezat acest popor*, sa il faca sa fie cobai pentru austeritatea experimentala a eurocratilor si a Germaniei, dupa ce oricum fusese votat de doua ori si reconfirmat intr-un referendum, ce va fi in stare sa faca oamenilor, dupa ce acestia i-au aratat ca vor sa scape de el, fara sa si reuseasca si cand are in spate tot sprijinul posibil al colonistilor UE pe care i-a slujit cu abnegatie si frenezie? Uitati-va la el, la toate discusurile sale, in care repeta obsesiv aceeasi placa a “modernizarii” FORTATE care trebuie impusa romanilor inapoiati si ingrati, uitati-va bine la atitudinea pe care o are, considerand oamenii care nu il mai vor presedinte drept manipulati, ne-democratici, ne-demni de viziunea sa europeana si reformista.

La Traian Basescu aceasta atitudine de despot (cat se poate de intunecat) nu este doar o chestiune de discurs. Este si o chestiune de EXECUTIE. Si va fi cu atat mai mult dupa 29 iulie. Revenirea lui Traian Basescu, in conditiile in care inca de acum se prezice o agravare a crizei zonei euro, in care sirul caderilor suverane continua cu Spania, Italia urmand, nici macar nu va insemna doar o reluare a acestui experiment, caci presedintele, resentimentar si trufas de felul sau, va adauga, cu maxim exces de zel, propria sa dorinta de razbunare.

Convingerea noastra este ca datoria de crestini si de romani ne cere sa dam un vot de blam agendei si atitudinii acestui presedinte care a facut mai mult decat ca ne-ar fi tradat. Avem datoria de crestini si de romani sa incercam, prin votul acesta de blam, sa incercam sa prevenim un si mai mare rau ce s-ar putea intampla Romaniei si semenilor nostri dupa 29 iulie daca Traian Basescu se va intoarce.

Avem datoria de crestini sa dam un vot de blam politicii sale anti-sociale, in care statul exista doar in interesul cel putini si bogati, in care statul e instrumentul corporatiilor, si in care bolnavii, pensionarii si mamele, saracii sunt categorii sociale culpabilizate pentru ca exista si traiesc.

Avem datoria de crestini sa dam un vot de blam celui care prin atitudinea sadica, tiranica, despotica a facut rau, prin deciziile sale anti-sociale, semenilor nostri, taindu-le nejustificat veniturile in schimbul indatorarii la fel de nejustificate la FMI, de care e responsabil, desi are acum tupeul nemasurat sa se laude ca a trecut tara prin criza.

Avem datoria de crestini sa dam un vot de blam dovezilor nenumarate de NEOMENIE pe care le-a dat Basescu atunci cand se confrunta cu oameni simpli, trecuti prin inundatii, precum si sfruntatei MINCIUNI perpetue la care s-a pretat atat presedintele, cat si reteaua si structurile aflate sub conducerea sa.

Cine nu a avut sensibilitate umana, pe cine nu l-a durut ca in fruntea tarii se afla un astfel de om, pur si simplu rau, inseamna ca are o problema si trebuie sa isi puna intrebarea ce fel de crestin este daca nu e simtitor la suferinta celor de jos si la rautatea celor puternici de sus. Pe cine nu doare, nu socheaza deversarea diluviala de pervertire nerusinata din cuvinte si de rasturnare halucinanta, orwelliana a realitatii practicata de Basescu si de sustinatorii sai inseamna ca are o problema, pentru ca nu simte interior indemnul de a vadi minciuna si lucrarile vicleniei!

Avem datoria de romani sa dam un vot de blam celui care a dorit cu exces de zel (chiar in pofida Comisiei Europene in acel caz!), si inca IN REGIM DE URGENTA, ca prioritate zero, dezintegrarea Romaniei, prin “regionalizarea” pe model stalinist, prin desfiintarea judetelor, celui care se intelege suspect de bine cu premierul Orban al Ungariei si cu Tokes, agent hortyst sub acoperire, celui care este sustinut explicit, in acest moment, de radicalii maghiari iredentisti! Avem datoria de a da un vot de blam celui care a facut un lobby obsesiv, desantat, nerusinat exploatarii cu cianuri a aurului de la Rosia Montana si, in general, a tuturor exploatatiilor miniere corporatiste indreptate vadit IMPOTRIVA intereselor tarii.

Avem datoria de romani sa reactionam la incredibilul tupeu al eurocratilor, care au intervenit cu bocancii in viata politica interna a Romaniei, aratandu-ne ca dau doi bani pe un intreg popor, care pentru ei este doar poligon de experimente sociale si rezervor de forta de munca ieftina. Avem datoria de romani sa dam un vot de blam lui Barroso si cancelarului Merkel, un vot de blam tuturor celor care considera ca romanii sunt populatie de categorie inferioara, asa cum ne considera si Traian Basescu.

Avem datoria de romani sa dam un vot de blam celui care a cedat suveranitatea Romaniei si care a calcat in picioare demnitatea acestui popor, considerandu-l lenes, inapoiat si nereformat.

Si inca ceva: cine se crede mare nationalist si nu vede ce implicatii are pentru Romania sustinerea data de UE si de Germania lui Basescu inseamna ca e mincinos sau nu a inteles din istorie nimic. Iar acest lucru are legatura directa si cu Basarabia (cine crede ca Basescu a facut mult pentru Basarabia sa isi puna intrebarea de ce e sustinut cu disperare tocmai de Berlin, care vrea federalizarea acesteia!).

Nu, nu e vorba de a alege intre Basescu si Antonescu & Ponta. Este vorba despre faptul daca noi, romanii, ne mai facem auzit glasul sau nu. Este vorba daca vrem sa fim complici cu acest fel de a conduce Romania, cu agenda anti-sociala si anti-nationala a lui Basescu si cu faptele rele ale omului bolnav de putere si de ura fata de oameni, pe nume Traian Basescu. Daca Basescu pleaca, vom mai avea, poate, un mic respiro. Tot ce a vandut acest om va trebui renegociat cu noua conducere. Tocmai de aceea Comisia si unele cancelarii occidentale nu vor ca Basescu sa plece.

Daca nu pleaca, pentru noi este limpede ca va urma doar TOT CE POATE FI MAI RAU pentru Romania ca stat national si suveran, si pentru toti romanii de rand, nu doar pentru conditiile lor sociale elementare, ci inclusiv pentru libertatea de gandire si expresie critica fata de tot ce inseamna euro-cratie si fata de politica antinationala a puterii prezeidentiale.

Amenintarile recente proferate pe fata de la cel mai inalt nivel, precum si presiunile si intimidarile pe care le primesc in ultima vreme, mai direct sau mai voalat, mai violent sau mai “discret”, aproape toti oponentii, mici sau mari, inregimentati sau independenti, ai regimului Basescu ne indreptatesc sa ne temem ca ne asteapta NIMIC MAI PUTIN DECAT INSTAURAREA UNUI REGIM DE REPRESIUNE SI TEROARE POLITICA mascate sub forma “apararii securitatii nationale” de catre toti cei care, din politica, din media sau chiar de pe internet, ar constitui “amenintari” sau “vulnerabilitati” pentru linia de “unanimitate” de opinii si optiuni dictata in cancelariile euro-americane si urmata intocmai de catre marioneta zeloasa de la Cotroceni.

Daca am mai indrazni sa visam frumos, am spune ca ar trebui ca acest referendum sa fie transformat in PRECEDENT. Daca vrea cineva un obiectiv politic pe care sa il sustina si crestinii atunci ar trebui sa militeze pentru mai multa democratie participativa. Niciunul din proiectele majore, legea sanatatii, legea energiei, exploatarea resurselor, Rosia Montana, Cuprumin, gazele de sist, nu ar mai trebui sa fie decis doar de guvern, doar de presedinte, doar de elita politica; toate acestea trebuie supuse SI deciziei oamenilor, votului lor, prin referendumuri nationale si locale.

Nu de noi lideri, de noi “capitani”, de noi Basesti avem nevoie, ci de UN POPOR VIU.

DAR…

 *

*Nota: Nu mai trebuie sa ne vanda, caci ne-a vandut deja. Ci trebuie sa isi duca pana la capat misiunea sa, sa execute ordinele, cu tot sprijinul posibil pe care il poate avea cineva: cel al eurocratilor si al marii puteri europene, Germania. De fapt, ce s-a intamplat pana acum: nu e vorba doar ca Romania nu a avut o voce proprie la masa Consiliul European, ci ca, vorba cuiva, “a facut parte din meniu”. Romania nu a facut parte din negocierile europene, ci a fost OBIECTUL lor. Iar cel care a negociat-o a fost Traian Basescu si reteaua care il sustine, strict in interesul sau si al retelei sale.

Eurocratii si Germania aveau nevoie de un teren de experimentare si de negociere in raport cu alte tari, ca Spania, Italia, etc. Tarile care trebuie subjugate. In acest sens, ele aveau nevoie de un precedent de cedare de suveranitate si de austeritate drastica, brutala. Aici a gasit oportunitatea Traian Basescu sa castige suportul lor punand la mezat si la bataie Romania. Si de aceea va fi sustinut puternic in continuare.

Interesele geopolitice imperiale sunt enorme. Uitati-va la Grecia si Spania, cate sute de mii au iesit pe strazi si eurocratii nu au clintit deloc. Uitati-va chiar si la Siria. Cu ce pret continua marile puteri cinicele jocuri geopolitice, indiferent ca acestea au facut deja atatea victime si ca se poate ajunge la razboi civil… Credeti, oare, ca de noi le va fi mai multa mila?!

Legaturi:

***

***

***

***

***


Categorii

Alegeri in Romania, Cuvantul cititorului, Noile totalitarisme, dictatura si reeducare, Opinii, analize, Razboiul impotriva populatiei, Razboiul impotriva Romaniei, Tradatori si lichele, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

91 Commentarii la “DE CE E CRUCIAL REFERENDUMUL? Ce ne asteapta dupa 29 iulie? RAZBUNAREA vanzatorului, EXECUTIA tarii

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 3 / 3 >>

  1. Pingback: Traian Basescu si revenirea atmosferei anilor bolsevici: TEROARE SI TUPEU - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  2. Pingback: Al doilea DIKTAT EUROPEAN in favoarea lui Traian Basescu. BARROSO, COMISARUL-SEF EUROPEAN, PRESEAZA PENTRU INVALIDAREA REFERENDUMULUI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  3. Pingback: ADIO, SUVERANITATE, ADIO LEGE, ADIO ROMANIA! Bun gasit teroare, absurd, dictatura! CCR se executa: BASESCU REVINE LA COTROCENI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  4. Pingback: INTRAREA IN NOAPTEA RAZBUNARII (I) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  5. Pingback: REFERENDUM INVALIDAT DE CCR CU 6-3, BASESCU SE INTOARCE LA COTROCENI GRATIE CEDARII ASPAZIEI COJOCARU - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  6. Pingback: Sa recitim iara si iara pe Steinhardt: N-AM STIUT? NU VEDEM? “Sunt lucruri pe care le simti daca nu-ti astupi urechile si nu-ti acoperi ochii dinadins” - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  7. Pingback: BASESCU, PUNCT SI DE LA CAPAT: invocand “statul de drept” al serviciilor secrete si procurorilor politici, LAUDAND CORPORATIILE STRAINE, cerand CONTROLUL diplomatiei si “EDUCAREA” POPORULUI! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  8. Oare acest site face politica cuiva? Sper ca nu.

  9. @ioio:

    Face. Politica constiintei noastre sau, daca vreti, a neamului si a Bisericii asa cum o intelegem noi, in mod absolut independent, fara nicio dependenta sau apartenenta in afara de cea a BOR (dar nu administrativ); politica discernamantului, politica vazuta prin ochii unui crestin ortodox care nu are treaba si este deasupra oricarei politici de partid, de grup de interese, de trust, de orice.

    Cititi si aici: http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/08/31/alianta-centru-dreapta-mascote-basescu-blaga-neamtu-mru-papahagi/#comment-126975

  10. @ Lalya:

    Daca spuneti dvs., poate ca e vorba de boala psihica, intr-adevar, cand nu mai faci diferenta elementara intre bine si rau si il ridici in slavi pe Basescu, vorbind de frica de Dumnezeu. Noi zicem ca poate fi si prostie fara scuze, si un soi de autism, si probleme grave de morala, de buna-credinta, care pot denatura total capacitatea de a produce judecati de valoare normale, sanatoase. Doamne, fereste si miluieste!

  11. Pingback: ALEGERILE DIN 9 DECEMBRIE. Sa mai votam? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare