Focul a izbucnit de la baraca din apropierea bisericii, unde se adăpostea un om al străzii, miluit de preot. Flăcările au înghiţit şi turla bisericii. Pompierii de la ISU Bucureşti s-au luptat timp de două ore şi jumătate cu limbile mistuitoare ale focului.

Flăcările incandescente au izbucnit în jurul orelor 4 dimineaţa în baraca din coasta Bisericii Daniil Sihastrul, din cartierul Berceni. Cu doar câteva ore înainte de începerea slujbei de Duminică.

Focul s-a extins şi asupra acoperişului Bisericii. “De la scântei a luat foc acoperişul lăcaşului sfânt, turla bisericii fiind afectată”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti, Daniel Vasile. Pompierii s-au luptat cu fiara roşie folosind 7 autospeciale cu apă, două cu autoscări, două pentru descarcerare şi o maşină de prim-ajutor. La 6,30 dimineaţa bestia mistuitoare a fost lichidată.

“La Biserică ştim clar, incendiul a pornit de la scânteile care au sărit, ridicate de vânt până la turlă. Deocamdată nu a fost stabilită cauza incendiului izbucnit în baracă. Poate să fie de la un reşou lăsat în priză, un muc de ţigară nestins ori un scurt circuit, vom vedea şi după ce îl audiem pe cel care stătea în baracă”, a precizat Daniel Vasile pentru EVZ.

Dimineaţă, preotul a ţinut slujba de Duminică afară, în curtea bisericii. Biserica este construită într-o micuţă “piaţetă” între blocuri. Focul a speriat locuitorii din împrejurimi.

Un incendiu devastator a izbucnit în noaptea de sâmbătă spre duminică în cartierul Berceni din Capitală. Turla şi acoperişul bisericii Sfântul Daniil Sihastrul au fost mistuite de flăcări. Pompierii au intervenit cu şapte autospeciale pentru a stinge focul.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 4 dimineaţa la biserica Sfântul Daniil Sihastrul, din Sectorul 4 al Capitalei. Pompierii au intervenit cu şapte autospeciale şi s-au luptat cu flăcările timp de trei ore, până au reuşit sa limiteze proporţiile incendiului. A fost afectată doar partea exterioară a bisericii, acoperişul, învelitoarele din tablă şi ornamentele exterioare.

Nota noastra:

Biserica Sfantul Daniil Sihastrul din cartierul Berceni a fost ridicata prin ostenelile parintelui Mihai Andrei Aldea care, timp de mai bine de 10 ani, a infruntat nenumarate piedici, greutati si lipsuri. In ultima vreme biserica era aproape finisata.

In mod sigur este nevoie de ajutorul nostru. Cei care pot ajuta Biserica sunt rugati sa o faca aici:

Biserica Ortodoxã Românã
Arhiepiscopia Bucureştilor
Parohia Cuviosul Daniil Sihastrul

Preot Paroh: Aldea Mihai-Andrei
Epitropi: Nicolae Braşoveanu, Marian Ştefănescu, Cornel Vizanti
Adresa: Str. Covasna nr. 23-25, Sector 4, Bucuresti (pentru HARTĂ, click AICI !)
Tel.: 021/683.29.82 sau 021/682.20.95 sau 074680728
3

Cod fiscal: 13621425
Cod IBAN: RO24RNCB0072049680150001 – ROL, BCR sucursala sector 1, Bucuresti
Cod IBAN: RO24RNCB0072049680150002 – EURO, BCR sucursala sector 1, Bucuresti
Cod IBAN: RO24RNCB0072049680150003 – USD, BCR sucursala sector 1, Bucuresti
Cod Swift: RNCBROBU