PREOT CATOLIC pe post de “clown” si DJ in “biserica”, in timpul unei cununii: ALEARGA, CANTA SI DANSEAZA “MAMMA MARIA”. Cam aici a ajuns catolicismul… (VIDEO)

22-07-2013 1 minut Sublinieri


Un preot italian se dezlănţuie în timpul unei căsătorii.

Prelatul aleargă prin biserică după care începe de la microfon să cânte “Mamma Maria”, melodia celor de la Ricchi e Poveri. Video-ul a fost urcat pe Youtube de un utilizator, iar în jurul său au început dezbaterile pe tema identităţii preotului care cântă şi dansează.

Un preot italian care oficia o cununie religioasa intr-un orasel de langa Milano a ales un mod inedit de a incheia ceremonia, pornind casetofonul.

Preotul s-a gandit sa marcheze uniunea dintre miri cu un moment artistic mai putin obisnuit, astfel ca a incheiat slujba de cununie cu o melodie extrem de vioaie, insa mai ales pe gustul socrilor si nuntasilor mai “copti”.

Pentru asta, el a ales hitul devenit celebru in anii ’80, cantat de Ricchi e Poveri – “Mamma Maria”.

Vizibil amuzat, preotul nu s-a sfiit sa danseze si sa-i incurajeze pe cei veniti sa asiste la cununie sa procedeze la fel.

Nota noastra:

Din presa italiana aflam ca pe “preot” il cheama Bruno Maggioni si este din zona Milano, reusind sa devina “regele” clickurilor pe youtube in Italia si fiind, se spune, apreciat si elogiat de majoritatea utilizatorilor pentru prestatia sa euforica, in vreme ce putinii critici care ii taxeaza “extravaganta” sunt infierati necrutator. Aici s-a ajuns!

Prete

Legaturi:


Categorii

"Reforma" in biserica/ aggiornamento, 1. DIVERSE, Erezii, secte, rataciri, sminteli, inselari, scandaluri..., Papa (Papism), Video

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

43 Commentarii la “PREOT CATOLIC pe post de “clown” si DJ in “biserica”, in timpul unei cununii: ALEARGA, CANTA SI DANSEAZA “MAMMA MARIA”. Cam aici a ajuns catolicismul… (VIDEO)

<< Pagina 1 / 2 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

  1. Pai ce n-ati inteles? Era si responsabil cu entertainment-ul: clown, cantaret, DJ, animator etc. – ONE MAN SHOW! 😮
    Le-a oferit niste clipe de neuitat.

  2. Citeam la pr. Dionisie de la Colciu ca venind in tara, la Sibiu, prin 1930 (aprox) s-a intalnit cu o maicuta catolica ce i-a spus ca, daca poate, in Vinerea Mare mananca fara carne daca nu poate atunci nu renunta la carne. Parintele a aratat unde s-a ajuns daca au fost nepasatori si au zis ca nu-i nimica daca…, nici daca…, si rezultatul il vedem: vrajmasul nu se multumeste cu putin si vrea sa-i cedam tot mai mult!

  3. Se confundă bucuria cu agitaţia, oamenii nu mai cred în Taină, caută să Îl facă pe Dumnezeu după chipul lor. Şi-atunci se bucură de orice astfel de atitudine din partea unui preot:( Din păcate, dacă ar fi fost în aceeaşi situaţie un preot ortodox, cred că reacţiile “credincioşilor” nu ar fi fost prea diferite de cele ale lăudătorilor acestui preot…

  4. Exista unul si mai si, se chiama Fratello Metallo:

    http://it.wikipedia.org/wiki/Fratello_Metallo

  5. Si banuiesc ca dupa o slujba ca asta trebuie sa obtii indulgenta pe twitter (sau ce era).

  6. Eu zic sa nu exageram, fiindca astea sunt exceptii, chiar in catolicism…Ce-ar fi trebuit sa spuna cei care l-au vazut pe parintele Pomohaci laudand un pastor protestant in Biserica si extaziindu-se pana la lacrimi in fata lui…”iata unde a ajuns ortodoxismul” ? Sa nu ma intelegeti gresit, nu i-au apararea unui preot catolic, sau a altora, care au avut astfel de manifestari. dar daca noua nu ne place sa se genralizeze asupra ortodoxiei anumite caderi sau devieri, uneori flagrante, ale unor preoti sau chiar episcopi….nu cred ca este bine sa o facem nici noi.
    Acum doua-trei saptamani, am cunoscut mama unui coleg de-al fiului meu, catolica, mama de 8 copii…Mi-am zis : ce departe suntem noi, femeile ortodoxe romane…
    Sigur veti putea sa gasiti si aici “explicatii”… dar credeti-ma, orice generalizare este un pacat…
    Ma iertati, cei pe care va supar cu aceasta postare.

  7. Intr-o discutie despre nunta, biserica (locatie) si preoti: foarte frumoasa biserica X, frumoasa slujba, dar a tinut-o un preot care, saracul, chiar crede ceea ce citeste!

  8. Până să înceapă preoții ortodocși să facă show-uri (deși pr. prof. Constantin Necula și Cristian Pomohaci nu sunt departe, chiar de sunt în registre diferite, primul – verbal, al doilea – muzical), diavolul trimite tot felul de “misionari” convertiți la “ortodoxia” lor (gen KK) ca să ne înmoaie vigilența…

    Grijă maare cu aggiornamentarea mesajului și a formei de exprimare!…

    Dumnezeu e de o seriozitate nemaipomenită, iar iubirea Lui de oameni nu poate fi batjocorită prin kitschuri devenite blasfemii…

  9. da hrisanti asa este, sunt persoane cu numele de preoti care acestia nu au nici in clin nici in maneca cu aceasta mesrie, acestia siau ales aceasta meserie pt. cu totul altceva, colac peste pupaza mai sunt si asa zisi pocaiti care fac dupa bunul lor plac cam ce ai taie capul

  10. Un alt spectacol cu preoti catolici se poate vedea si aici:

    http://youtu.be/_JkUzIyN7Z8

  11. https://www.youtube.com/watch?v=QxcOv4zPoVo

    Liturghie Ortodoxa vs ‘slujba’ Catolica ( mai sunt si alte clipuri similare )

  12. @Hrisanti,

    Sunt totusi destul de multe evenimente de genul asta, nu sunt chiar exceptii. In plus, daca luam in considerare si multele scandaluri legate de preotii catolici pedofili si homosexuali, un fenomen generalizat deja, vedem cat de mult a cazut catolicismul, astea roadele ereziilor pe care le-au adoptat de-a lungul timpului.

    “Acum doua-trei saptamani, am cunoscut mama unui coleg de-al fiului meu, catolica, mama de 8 copii…Mi-am zis : ce departe suntem noi, femeile ortodoxe romane…” – si totusi nu toate femeile catolice au cate 8 copii, nu putem generaliza, precum spuneai. Conteaza mult sa te aflii in dreapta credinta.

  13. @ Mirela
    Da, sunt de acord cu tine, conteaza mult sa te afli in dreapta credinta ! Insa asta nu inseamna sa dai cu piatra oricum, convins ca ai dreptate, fiindca tu esti ortodox – vorbesc la modul general….
    Cat priveste scandaluri legate de homosexualitate sau relatii cu tinerei – poate nu copii, dar minori-…hai sa fim seriosi, au existat si exista si in lumea ortodoxa, doar ca mai putin recunoscute public de cei in cauza…Nu acuz, spun doar ca avem si noi in ortodoxie “uscaturi”, sa nu ne facem ca nu stim…
    Cat priveste copiii, sigur poate ca nu toate femeile catolice au cate 8 copii, dar te asigur ca femeile catolice din occident au in medie 3-4 copii, unele au si 5-6, in timpurile astea, si te asigur ca nu sunt neaparat familii bogate… spun asta fiindca femeile ortodoxe romane justifica faptul ca nu fac copii cu situatia materiala…

  14. PS : as vrea sa nu ma intelegeti gresit…Nu iau partea catolicilor, dar nici nu pot sa fiu de acord sa-i aratam pe ei cu degetul, cand nici la noi lucrurile nu prea stau bine….
    Sunt si la ei oameni care au credinta sincera…

  15. Totusi aici nu e vorba despre pacatele “uscaturilor” si nu in acest sens semnalizam aceste lucruri; ci faptul ca, de pilda acest circ al preotului catolic, se desfasoara in deplinul acord al ierarhilor sai, ca un efect al politicii de agiornamento. Nu e o exceptie, e un sindrom. Deci e o problema structurala la catolici, nu una de genul “ei sunt mai rai decat noi”. Iar problema structurala deriva din cea duvohniceasca, evident.

  16. Apropos de show-uri, acest fapt mi-a amintit de un alt mini “show” la care am asistat, as putea zice, cu ocazia unei cununii religioase a unei rude acum 9 ani, la o biserica ortodoxa din Bucuresti ,unde preotul, in scopul probabil de a inveseli invitatii,la momentul in care se da mirilor sa bea din pahar si sa muste din piscot, facea mici scheme glumete in sensul ca, dupa ce le intindea sa muste din piscot, fix la momentul in care ar fi trebuit sa muste, le retragea in gluma piscotul ca apoi iar sa le intinda piscotul ca sa poata musca din el in cele din urma.Personal, mi s-a parut nepotrivit si total neortodox.
    Deci din pacate nu exista padure fara uscaciuni de aceea atunci cand vedem caderile altora sa nu uitam sa luam aminte si la ale noastre, pentru ca daca ni se pare ca stam drepti, noi insine ne putem clatina.

  17. @admin

    Nu e un sindrom…Nu te contrazic ca exista la catolici o tendinta de a “simplifica”…Dar nu de a ridiculiza…Cel putin nu peste tot…

  18. – pentru Hrisanti:

    Haai să fim serioși și preciși, nu visători! Femeile zis creștine din Europa (și ortodoxe și catolice și protestante) au născut în medie sub 1,9 copii, nicidecum 3-4. Numai eu am observat în ultimii 3 ani, la fața locului, în mai toate țările occidentale (Franța, Belgia, Olanda, Germania, Anglia, Grecia, Portugalia, Suedia, Danemarca) că cei mai mulți copii sunt născuți de femeile arabe și negrese (majoritar musulmane), nicidecum de creștine. Mergeți și vedeți maternitățile, grădinițele, școlile…

    Așa că afirmația că “femeile catolice din occident au in medie 3-4 copii, unele au si 5-6” e o aiureală total nerealistă. Poate că unele (puține) femei catolice nasc peste media natalității țărilor în care trăiesc, dar sunt de muult mai multe femei musulmane care nasc 5 copii decât creștinele… Nici nu vă imaginați cât de mulți musulmani sunt în Europa occidentală! Iar media natalității, și așa mică, din Europa occidentală o ridică tocmai familiile de musulmani care au venit din Africa, Asia mică, India și Pakistan care mai au puțin și fac state musulmane pe continentul nostru (Belgia este cea mai înaintată, până-n 2016 vor să desacralizeze toate “bisericile catolice”, adică să elimine “cultul” creștin din ele! – multe sunt cafenele, piețe de fructe, abatoare, s[li de conferințe, biblioteci, muzee; iar pe locul doi aș zice că e Suedia în topul descreștinării)…

    Iată și alte date mai precise aici: http://www.doxologia.ro/familie/documentar/semne-de-crestere-usoara-natalitatii-europa.

    În România mergem și noi în direcția generală a micșorării natalității: http://www.econtext.ro/dosar–2/analiza/harta-natalitatii-cum-a-evoluat-natalitatea-in-ultimii-douazeci-de-ani-in-fiecare-judet-topul-judetelor-pe-cale-de-disparitie.html.

    Mai multe date din lume: http://www.ccss.ro/public_html/sites/default/files/Comparatii%20internationale%202012_0.pdf la pagina 11.

    Deci, nu vă îmbătați cu iluzii! Occidentul e într-o gravă criză morală (inclusiv bioetică) și într-un proces de descreștinare galopant. Nu e cazul să veniți cu exemple (false, ireale) dintr-o lume unde Dumnezeu – Sfânta Treime e alungat din mintea și societatea oamenilor și hulit tot mai mult.

  19. mi-au scăpat niște greșeli:

    – sunt de muult mai multe – sunt muult mai multe
    – s[li de conferințe – săli de conferințe

  20. De acord cu adminul. Nu ca nu le avem si noi pe ale noastre: spagi, slugarnicie in raport cu liderii politici, dezbinari nationaliste, nesimtire fata de aproapele, avorturi din plin, isterii conspirationist-apocaliptice, s.a.m.d. Dar am impresia ca in ceea ce priveste experimentele spiritual-liturgice aberante si tendinta de a infantiliza credinta, catolicii, in general, stau mult mai prost ca noi (iar acolo unde stam si noi prost, deseori stam prost pentru ca ne-am mai luat uneori dupa ei – in special la bisericile ortodoxe din Occident). Sa nu uitam faptul ca la ei decizia de a taia din Liturghie si posturi a fost decizie conciliara, si ca in general, episcopii catolici tolereaza sau chiar incurajeaza aceste tampenii chipurile pentru a atrage mai multa lume. Mi-a povestit o data un prieten de o Liturghie care a avut loc intr-o biserica catolica din California de Helloween, pe ideea (altminteri foarte prezenta in catolicismul recent) de a face un Helloween catolic. Biserica era plina de copii, imbracati toti in costume de varcolaci si alte aratari, asa cum era imbracat si preotul. Mai mult decat atat, atunci cand s-au impartasit, cel care impartea ostiile copiilor era agentul de securitate de la biserica(o alta practica destul de comuna prin bisericile catolice din America de Nord) iar acesta din urma era imbracat in costum de diavol.

    Si nu este singura chestie de gen pe care am auzit-o. Pe de alta parte, n-am prea auzit de chestii de acest gen care sa afecteze Biserica Ortodoxa (si chiar si atunci cand mai apar unele fenomene, vorba unui comentator, sunt parca intr-un alt registru, dupa parerea mea mai putin stupid – nu stiu daca Pomohaci a cantat vreodata muzica populara IN BISERICA). Mai mult decat atat, am avut ocazia sa cunosc mai multi catolici trecuti la Ortodoxie si mare parte din ei au luat aceasta decizie (pe care altminteri o recomand tuturor catolicilor care, nemultumiti fiind de prestatia acestui djpriest, sunt “infierati” ca si reactionari incuiati) si datorita (sau tocmai din cauza) exasperarii fata de acest gen de fenomene cretinoid-infantile. Repet, nu vreau sa spun ca nu le avem si noi pe ale noastre, si ca din anumite puncte de vedere probabil stam mai prost decat catolicii, daca nu chiar decat paganii. Nici nu vreau sa spun ca toti catolicii sunt de acord cu ce se poate vedea in imaginile de mai sus. Dar unul dintre aspectele pe care le apreciez la Biserica mea in comparatie cu alte confesiuni crestine e conservatorismul liturgic. Faptul ca atunci cand intri la slujba stii ca slujba e slujba si ca in timpul ei nu o sa te trezesti ca te viziteaza Ronald McDonald sau mai stiu eu ce postmodern liturgical clown. Si nu e putin lucru.

  21. Oooops! Halloween in loc de Helloween. Din greseala am scris numele formatiei heavy-metal in loc sa scriu denumirea corecta a sarbatorii dracesti.

  22. In adiere de vânt lin, acolo va fi Domnul, nu in cutremurul scuturaturilor pe diferite ritmuri muzicale. La noi se canta Isaia dantuieste si se face inconjurul mesei de trei ori, iar la altii preotul se zbenguieste.

    Quo vadis, Domine?

  23. Eu sunt catolic. Acest articol ma deranjeaza putin pentru ca se face o generalizare.Am vazut multe comentarii despre preotii catolici,dar am citit si am vazut si multe clipuri cu preoti ortodocsi si totusi nu fac generalizare deloc.Pentru mine ortodoxismul si catolicismul se refera la aceleasi lucruri doar ca au ritualuri mai diserite.Si sa va pun o intrebare daca se poate: in ziua de azi cam cati copii ortodocsi merg la Sfintele Slujbe? si cati copii catolici merg la Liturghii?Multumesc.

  24. Pur si simplu acest preot catolic este un “MASCARICI” jalnic…
    Va ramane in memoria celor care au participat la aceasta “cununie” savarsita de el, nu ca un preot “simpatic”, ci ca un mare smintit…
    DUMNEZEU NU SE LASA BATJOCORIT, nici de “hulitori” si defaimatori NEcrestini, dar nici de cei care “isi zic” si se considera ca sunt “ai Lui”…
    Suntem avertizati de Sfanta Scriptura ca la sfaristul vremurilor VOR VENI BATJOCORITORI cu batjocora (Epistola Ap. IUDA, cap.1, vers.18 si Epistola a II- a a Sf. Ap. Petri, cap.3, vers.3)!
    Batjocora la adresa lui Hritos nu-i de ieri de-alta ieri, ci este chiar din vremea cand El ERA pe pamnat. Si atunci L-au batjocorit si au spus chiar ca ar avea demon…Dar batjocora aceasta o aduceau VRAJMASII LUI si cei DIN AFARA Bisericii Lui!
    Or acum batjocora CEA MAI MARE la adresa Crestinismului si a Bsericii o aduc CRESTINII si chiar unii dintre “preotii” cu duh lumesc…
    Din pricina acestora CALEA ADEVARULUI ESTE HULITA, cf. Ep. a II-a a Sf. Ap. Petru cap.2, vers.2.
    Asa ca si DIN AFARA Bisericii si mai ales DIN LAUNTRUL EI, Numele Domnului si CALEA ADEVARULUI este batjocorita!
    Dar VAI ACELUIA si ACELORA prin care VINE SMINTEALA, mai bine le era daca nu s+ar fi nascut…cf. EV. dupa MATEI, cap.18, vers.7

    Daca ar stii acesti “clowni” ce-i asteapta…o “caricatura” de rasplata si de “mantuire” pentru NEBUNA lor slujire in via Bisericii…
    Sa incercam cei carene-am asumat liber si responsabil viata de credinta sa o TRAIM cu veghe si sobrietate si cu seriozitate , LUCRAND CU FRICA SI CUTREMUR LA MANTUIREA NOASTRA, cum ne spune si sfatuieste Sf. Ap.Pavel in Epistola sa adresata crestinilor din FILIPI, in cap.2, vers.12.

    Dumnezeu sa aiba mila de noi toti…!

  25. diferite*

  26. Din pacate aveti dreptate mult mai multi oameni merg la Sfanta Liturghie la catolici decat la ortodocsi, dar cred ca si din cauza faptului ca Biserica Catolica nu mai are taine si este mult mai permisiva incepand de la posturi pana la diferite canoane, etc nu intru in detalii acum, atunci si ispitele credinciosilor sunt mai mici.Ca sa ma intelegeti, unii care au Sfanta Liturghie mai aproape de adevar fara prea multe concesii si disturbari de la adevarul original sunt luptati mai mult de diavol si spre rusinea noastra, caci nu o spun neaparat ca pe o scuza, suntem si biruiti.Pana una alta respect catolicii din tara noastra cel putin, pentru multe lucruri: participare l;a slujba, ordine, curatenie, scoli si gradinite pe langa biserici mult mai multe decat la ortodocsi, orfelinate mult mai multe unde maicutele au grija de copii, etc. Rusine noua! Dar capul sus si mainile la rugaciune si pentru noi si pentru fratii nostri catolici, si de orice alta religie caci nu pot fi pomeniti la biserica dar putem sa ne rugam unii pentru altii, pentru luminarea mintii.

  27. Off… să nu uităm a treia ispită a Mântuitorului (și a Bisericii și a creștinilor totodată): “…diavolul L-a dus pe un munte foarte înalt şi I-a arătat toate împărăţiile lumii şi slava lor. Şi I-a zis Lui: Acestea toate Ţi le voi da Ţie, dacă vei cădea înaintea mea şi Te vei închina mie.” (Matei 4.8-9)

    Asta a făcut papa cu acoliții lui în istorie: s-au lăsat vrăjiți de puterea și bogăția lumii și s-au închinat diavolului (ereziile și crimele chiar împotriva ortodocșilor stau mărturie necontestată). Problema este că diavolul își bate joc de toți acești sărmani rătăciți care-și zic ei creștini (catolici, idolatrii ai papei și ai minciunilor lui), dar care Îl hulesc și prin dogme și prin idolatrii cultice (după chipul lumii!), și le ia acum și puterea și averea și faima, dar le lasă kitschul și hulele… Este jale ce e în occident, repet, cu descreștinarea “creștinilor” și a lumii!…

    Nu e deloc adevărat că merg mulți catolici la ceremoniile lor idolatre și hulitoare. Poate doar turiștii care se plimbă prin hangarele lor uriașe și “leneșii” care vor să stea pe scaune la showul ceremonial, integrându-se într-o părută comunitate fără asceză și fără dogme… Dar nu Duhul Sfânt îi mișcă pe acești sărmani la “slujbele” catolice, ci propaganda diavolească, curiozitatea, comoditatea și mai ales neștiința voită în ale credinței.

    Adevărat este că nici noi, ortodocșii, nu suntem suficient de uniți, virtuoși, smeriți și jertfitori, participanți la cultul liturgic și misionari (doar toți suntem preoție universală, neam sfânt al lui Dumnezeu) cu conștiință eclesială… Trebuie să învățăm de la Hristos și de la Sfinți, nicidecum de la niște bolnavi și eretici care L-au înlocuit pe Hristos cu idoli de tot felul…

    Iar unele din bisericile ortodoxe sunt pline de oameni care uneori stau înghesuiți, în picioare, cel puțin două ore (cât e Sfânta Liturghie), fără să mai zic că sunt mulți copii cu părinții lor prin curțile bisericilor. Să dea Dumnezeu ca toate bisericile să fie pline de biserici vii ale Duhului Sfânt, de oameni în care Hristos să strălucească și Ortodoxia să fie trăită, inclusiv în templele care sperăm să devină foste catolice!

  28. Sincer sa fiu la Liturgii gresiti.Cel putin asta este punctul meu de vedere si nu o zic in nume de rau pentru ca am respect pentru ortodoxism, gresiti in sensul ca noi,catolicii frecventam foarte des si in numar mare Liturghiile.Si la mine din scoala generala pana la liceu,inclusiv, nu cred ca auzeam mai mult de 2-3 copii dintr-o clasa de aproximativ 30 sa mearga la biserica.Asta poate se intampla doar in zona mea,Moldova, nu am de unde sa stiu in rest,spun doar ce stiu.Repet nu zic nu nume de rau pentru ca nu am de ce. Si tatal meu a fost ortodox pana la casatorie si acum eu impreuna cu familia respectam si sarbatorile noastre si sarbatorile ortodocsilor

  29. Problema nu e atat ce face preotul respectiv in lacasul de cult, in stil afro-american, si nici macar reactiile aplaudacilor din mediul online (pe care nu ar trebui pus asa mare accent, totusi); problema este lipsa de reactie a ierarhiei catolice care incurajeaza tacit astfel de performante.

    Si asta nu e deloc intamplator, dupa ce mai deunazi au trimis bezele ateistilor, indulgente pe Twitter s.a.m.d. …

  30. @Hrisanti,

    Nu incape comparatie intre putinele cazuri de la noi, de homosexualitate, si fenomenul generalizat de la ei, scandalul din cauza caruia se spunea ca a deminsionat Papa Benedict. Si da, e pedofilie cu copii, ma mir ca n-ai auzit, si in Europa de Vest si in Statele Unite si in America de Sud. Copiii care au fost crescuti pe langa bisericile catolice, in grija preotilor au fost abuzati (batuti si violati in mod constant) intimidati sa nu spuna nimanui ce se intampla, de abia cand au ajuns mari au indraznit sa vorbeasca. Exista peste 3000 de procese in care preoti catolici au fost chemati in instanta pe acest motiv. Biserica catolica este definitiv compromisa, pentru ca dimensiunea acestor abuzuri depaseste imaginatia multora.

    http://www.gandul.info/international/scandalul-preotilor-pedofili-germanii-parasesc-masiv-biserica-catolica-8545692

    http://stirileprotv.ro/stiri/international/raport-oficial-zeci-de-mii-de-copii-au-fost-abuzati-sexual-de-preoti-ai-biserici-catolice-olandeze.html

    http://stirileprotv.ro/stiri/international/cazuri-de-pedofilie-musamalizate-in-randul-bisericii-catolice-din-irlanda.html

    http://en.wikipedia.org/wiki/Catholic_sex_abuse_cases

    Au fost abuzati copii intre 3 si 14 ani. Doar in America in 2004 se precizeaza in raportul John Jay, un numar de 4392 de preoti si diaconi catolici au fost acuzati ca au abuzat sexual minori.

    PS : as vrea sa nu ma intelegeti gresit…Nu iau partea catolicilor, dar nici nu pot sa fiu de acord sa-i aratam pe ei cu degetul, cand nici la noi lucrurile nu prea stau bine….
    Sunt si la ei oameni care au credinta sincera…

    Da, nu prea inteleg de ce iei apararea unor eretici pana la urma (fie ei dj, pedofili) sau nu. Nu exista comparatie intre ei si noi. Nu era vorba de credinciosii de rand, ci de clerul catolic.

  31. Admin mai zice ca aceste lucruri sunt tratate ca fiind normale, iar cine se opune o pateste. Asta e o problema care ne termina vad pe mai multe planuri, aceasta dictatura a anormalului si a minoritatilor.

    Pana la urma cred ca putem vorbi si de un abuz de putere (al clericilor cu influenta in acest caz), iar puterea este poate totul cand vorbim de problemele cele mari care pasc omenirea intotdeauna.

  32. mg,

    Tatal tau „a fost ortodox pana la casatorie”, zici. Vai!!!
    Pai mai frate, de cate ori a inviat Domnul Hristos? De 2(doua) ori?
    (Ca zici ca serbati si la…si la noi, ortodocsii).

    Mircea,

    Bine c’ai gasit si tu (inca) o greseala a preotului ortodox : biscuitul, pishkotzel – glumetz!

    Pacat ca romanii occidentalizati, multi dintre ei avand casatorii mixte, care au ales sa traiasca dupa cum zice Cicero : Ubi bene, ibi patria!, au ajuns sa empatizeze cu erezia catolica, uitand de ceea ce spune Mantuitorul Hristos: „Un Domn, o Credinta, un Botez!”

    Iar Sfanta Lumina…numai odata pe an se pogoara!

    Fie, Doamne, mila Ta spre noi!

  33. Cu privire la cele semnalate in comentariile de mai sus, tind sa-i dau dreptate lui Hrisanti la anumite puncte, si anume:
    Femeile catolice cat de cat practicante din Occident (ma refer la America de Nord) sunt impotriva avortului si a fertilizarii in vitro (IVF).
    Am cunoscut astfel de mame f. bune a cate 2, 3 sau 4 copii, precum si familii catolice dornice sa adopte. Una dintre mame, de profesie farmacista, chiar a refuzat in doua randuri sa elibereze retete pentru contraceptive. A fost suspendata temporar din post, apoi reprimita si acum continua sa-si practice meseria in baza dreptului de a-si exercita libertatea de constiinta religioasa.
    Am mai observat, de asemenea, ca aceste persoane sunt capabile sa faca distinctie intre bine si rau (pacat), in sensul ca nu recurg la mijloace contraceptive si manifesta o atitudine pronuntata pentru viata (pro life) si familie.
    Pe de alta parte discutand cu mai multi ortodocsi am constatat cu durere ca nu stiau spre exemplu ca fertilizarea in vitro nu este binecuvantata de Biserica Ortodoxa.

  34. dar mie nu mi se pare normal ca sa sufere biserica si in general crestinismul pt. niste indivizi care nu au ce cauta in SF. BISERICI

  35. Dumnezeu a fost ucis de occident, vreau sa ma intorc acasa!

    http://www.7est.ro/actualitate/social/item/3238-student-roman-la-londra-dumnezeu-a-fost-ucis-de-occident-vreau-sa-ma-intorc-acasa.html

    Multumim, Cristina Maria Marcus, (pentru confirmare), multumim si te asteptam – cu bucurie – ACASA!

  36. @ Elena Grancea:

    Am raspuns si altcuiva aici despre acest viral inselator:

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2013/07/24/geoingineria-de-la-schimbarile-climatice-la-manipularea-vremii-cia-finanteaza-studii-despre-controlarea-climei/#comment-226390

    Daca e nevoie, vom justifica si cu imaginile la care facem referire.

  37. Pingback: RELIGIOZITATE ANTIHRISTICA: Papa Francisc se maimutareste populist purtand pe cap o PODOABA DE PENE INDIANA [video]. Catolicism in bikini: mesa catolica uriasa pe PLAJA COPACABANA/ Clericul anglican Desmond Tutu nu vrea un Dumnezeu “HOMOFOB” -
  38. “de pilda acest circ al preotului catolic, se desfasoara in deplinul acord al ierarhilor sai, ca un efect al politicii de agiornamento.”
    Nu numai cu acordul “ierarhilor” , ci si cu blagoslovenie de mai de sus:
    – sf. Ioan Bosco (praznuit la 31 ianuarie) protectorul acrobatilor si prestidigitatorilor;
    – sf.Vitus (praznuit la 15 iunie) protectorul dansatorilor si comediantilor;
    – sf. Florian (praznuit la 24 iulie) protectorul celor care fabrica o bautura slab alcoolica (berea);
    – sf. Cecilia (praznuita la 22 noiembrie) protectoarea muzicantilor;
    – sf. Sebastian (praznuit la 20 ianuarie) protectorul atletilor.
    Fereasca Dumnezeu sa nu vedem in calendarul catolicilor cine stie ce alte minoritati (pe care papa nu-si permite sa le judece) protejate de oarece “sfinti”.

  39. Pingback: Preotul catolic care dansa “Mamma Mia” la Cununie nu era o exceptie: EPISCOPI SI PREOTI PAPISTASI ZBENGUINDU-SE PE RITMURI DE MUZICA SALBATICA – la Rio 2013 si nu numai! (VIDEO) - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare