Ajutor pentru COPIII DIN GLODEANU-SILISTEA si bunul lor păstor, PARINTELE MARIAN TUDOR, parohul copiilor saraci (video)

20-12-2013 2 minute Sublinieri

Centrul de copii construit din donaţii în comuna Glodeanu, polul sărăciei din România, începe să-şi facă simţite efectele. În plină iarnă, zeci de copii care trăiesc la limita de jos a sărăciei au acolo căldură, curent electric, dar şi o farfurie cu mâncare.

Copiii dintr-un sătuc uitat de lume au crescut, ani la rând, mai mult dezbrăcaţi decât îmbrăcaţi, mai mult desculţi şi mai mult flămânzi decât sătui. Au mers la şcoală şi au încercat să ascundă de ceilalţi stigmatul sub semnul căruia s-au născut. Pentru aceşti copii a ajuns acolo un preot care a început să îi cunoască şi să îi ajute. Acum, copiii zâmbesc şi se joacă.

Preotul din localitate vrea să construiască, la primăvară, un solar de legume care va asigura mâncarea copiilor. Vă propunem să le întindem noi o mână de ajutor. Putem schimba destinele acestor suflete, să demonstrăm încă o dată că “Împreună suntem şi mai buni!”

546348_337491279632006_1583433423_n

  • clujonline (2011): Ingerul pazitor din Glodeanu-Silistea, judetul Buzau

    Parintele Marian Tudor, cel care a atras atentia asupra situatiei copiilor din comuna Glodeanu-Silistea prin presa locala si, mai tarziu, la nivel national, se afla in parohia din satul cu acelasi nume de la inceputul lui 2010. A vazut aceasta numire, pe care o putea refuza, ca pe o posibilitate de a face ceva pentru semenii sai, intr-un loc pe unde s-au mai perindat multi preoti. Predecesorul sau a preferat sa faca naveta de la Focsani, 130 de km, iar casa parohiala, nelocuita, s-a darapanat. La instalarea in casa parohiala, preotul povesteste ca-i umblau soarecii si sobolanii pe la ureche, in timp ce dormea. Abia dupa un an a reusit sa-si repare bucataria, pe care a terminat-o chiar de Pasti; soba de teracota mai asteapta, insa.

    Mijloacele de care dispune pentru el si familia sa sunt modeste. Sotia sa lucreaza la o banca locala si castiga un salariu de 700 de lei, iar el, in zilele de duminica, strange la biserica in jur de 30 de lei. Comemorarile, o data la doua-trei luni, sunt prilej pentru copii sa primeasca si ei cate ceva din pomeni. Nunti n-a mai avut de un an. Povesteste, zambind incurcat, ca are in contul parohiei 60 de lei, cont pe care l-a mutat de curand la o alta banca, pentru ca acolo unde-l avea initial taxa de administrare il costa, lunar, 10 lei.

    glodeanu_main_02 glodeanu_main_01La 33 de ani, preotul Marian Tudor are si el o poveste trista. Crescut in Vrancea intr-o familie modesta, insa cu multa dragoste, a invatat ce inseamna darnicia si sacrificiul de sine. Alaturi de alti trei frati, dintre care unul nevazator, a crescut in lipsuri, parintii lucrand in agricultura. Mama sa a murit in urma cu 10 ani rapusa de cancer, preferand sacrificiul sau in schimbul posibilitatii copiilor de a studia. Dumnezeu i-a randuit, insa, preotia, dupa o incercare esuata de a candida pentru un loc la scoala de politie.

    Sotia, cea care se ocupa de casa, este foarte mandra de sotul sau. Pe langa fetita lor de 3 ani, un copil balai cu ochi albastri, parintele are inca 32 de copii in grija. Spera ca “din acest loc sa scot macar 2 copii din care sa iasa ceva”.  […]

    Speram ca prin imaginile prezentate in acest site am reusit sa va trezim interesul pentru a ajuta pe acest om cu suflet atat de mare sa-si continue activitatea de caritate, pentru care si-a pus, pana acum, in joc resursele personale atat de limitate. Este un om harnic, deschis, cinstit, cu putere de munca, un om care intelege ca trebuie sa ceara ajutorul semenilor sai care au mai multe resurse pentru a continua sa ajute acesti copii, el nefacand vreo diferenta fata de cei care nu fac parte din parohia sa.

    Gabriela Popa si Liviu Stoica, autorii acestor articole, au avut privilegiul sa-l cunoasca pe parintele Tudor si munca sa, sa se convinga de buna sa credinta si va recomanda, cu toata puterea, sa il investiti si dvs. cu pretioasa incredere, care ne-a fost atat de pusa la incercare de multi pretinsi filantropi. Este foarte important ca, tinand legatura cu el, sa aflati care sunt nevoile pe termen lung, pentru ca el cunoaste nemijlocit nevoile celor pe care ii ajuta, iar aceste eforturi sa nu fie doar punctuale, in urma mediatizarii.

    Mai multe informatii puteti gasi la adresa urmatoare::
    http://copiiidinglodeanu.blogspot.com/

    Pentru donatii:
    CONT RO35CECEBZ0130RON0786067 deschis la CEC, Sucursala Buzãu, Cod Swift CECEROBU, titular cont: Parohia Glodeanu Cârlig.

    Adresa unde ne puteti trimite ceva prin postã:
    Preot Tudor Marian, Sat Cârligu Mare, Comuna Glodeanu Silistea,
    judetul Buzãu, Cod 127260

    Pentru alte detalii:
    Pãrintele Marian Tudor, telefon 0720.281.634

    Puteti sã ne scrieti aici:
    nicoletatintea@gmail.com
    preotmariantudor@gmail.com

    Puteti redirectiona 2% din impozitul pe venit cãtre parohia din Glodeanu.
    CUI-ul parohiei Glodeanu Cârlig este 13192269.

Eu si copilasii nelipsiti de la slujbe

  • Mai multe detalii, inclusiv cu lista copiilor saraci, toate modalitatile de ajutor si despre activitatile parintelui Tudor, gasiti pe siteul COPIII DIN GLODEANU

Vedeti si:


Categorii

Apeluri, Documentare/ Reportaje, Modele in societate, Preoti si duhovnici romani, Suferinta de langa noi, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “Ajutor pentru COPIII DIN GLODEANU-SILISTEA si bunul lor păstor, PARINTELE MARIAN TUDOR, parohul copiilor saraci (video)

  1. Pingback: Se intampla langa noi: COPIL DE 1 AN MORT DE FOAME, FETITA DE 4 LUNI AJUNSA LA SPITAL DIN CAUZA MALNUTRITIEI SI FRIGULUI - Recomandari
  2. Pingback: DEVASTATOAREA SARACIE CARE DUCE LA INCHIDEREA GRADINITELOR SAU LA ABANDON SCOLAR/ Cazul impresionant al Ralucai-Mihaela Gălăţeanu, premianta din “GHETOU” - Recomandari
  3. Pingback: Mos Craciun, copiii din Glodeanu te asteapta! | Cuvântul Ortodox
  4. Buna .
    Numele meu este Nicoleta.
    Am vazut mai multe Filmulete cu copii.
    Mi ar face placere sa donez si eu cate ceva.
    Sunt sigura ca ar fi de mare ajutor.
    Am nevoie de un numar de contact.
    00447407004925.Este numarul meu.

  5. Draga nicoleta deruleaza in sus si vei gasi nr. De tel.al parintelui

  6. Buna seara va scriu din Spania acuma am vazut pe fecebook cazul cu toti copii saraci din Glodeanu si as dori sa vobesc cu parintele la tlf,, vreau sa stiu daca nr de mai sus este valabil inca Va multumesc

  7. Buna seara! As vrea sa ajut si eu doar CA nu locuiesc in tara, se pot primi colete pt copii?sau daca este cineva sa imi spuna cum si cu CE as putea ajuta as fi foarte recunoscatoare. Va multumesc si astept un raspuns!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare