“LOTUL DUGHIN”. Listele negre revin in actualitate. Potentiale “tinte” din Romania pe o lista atribuita ideologului rus DUGHIN

3-12-2014 5 minute Sublinieri

lotul-dughin

 

Site-ul ucrainean Texty, preluat de InLinieDreapta, a publicat un document despre care sustine ca a fost obtinut de grupul de hackeri Shaltai Boltai (Humpty Dumpty) in urma spargerii contului de email al lui George Gavrisha, asistentul personal al ideologului rus Alexandr Dughin. Potrivit sursei citate, in contul de email a fost gasita o lista cu persoane (grupate pe tari) pe care Dughin le avea in vedere pentru crearea unui cerc de influenta pro-rus. Pe lista apar personaje de prim rang ale vietii politice romanesti, precum Ion Iliescu si Adrian Nastase, dar si conducatori ai unor universitati, scriitori si intelectuali.

Ce scrie in documentul prezentat de hackeri drept recuperat din adresa de email: “Țări și persoane, unde există baze pentru crearea unui grup de elită și/sau grupări de influență informațională pe linia <<Rusia astăzi>>. Cu toate aceste persoane, AGD (Alexandr Ghelievici Dughin, n.red.), sau reprezentanții lui, s-au întîlnit personal, abordînd în mod indirect sau direct posibilitatea participării lor într-o inițiativă organizatorică și/sau informațională de orientare rusă”.

In emailul spart se mai arata ca un rol important in construirea acestui cerc de influenta urma sa il aiba Russia Today, canalul tv finantat de Kremlin. Russia Today urmeaza sa se lanseze in curand si in Romania, in prima faza doar pe internet.

Iată mai jos lista pentru România publicata de hackerii ucraineni, cu comentariile originale traduse in romana (sursa: Texty, citat de InLinieDreapta):

  • Ion Iliescu – fost lider al Partidului Social Democrat, fost președinte al României, acum una dintre eminențele cenușii ale Partidului Social Democrat aflat in opoziţie cu regimul pro-american al preşedintelui Băsescu.
  • Adrian Năstase – fost prim-ministru al României, Preşedinte al Fundaţiei Titulescu, membru al Partidului Social Democrat, cel care l-a lansat în politica mare pe actualul prim-ministru Victor Ponta.
  • Dan Zamfirescu – istoric, teolog, ideolog, unul dintre principalii ideologi naţionalişti ai erei Ceaușescu.
  • Ilie Bădescu – director al Institutului de Sociologie al Academiei Române de Științe. Cel mai prestigios geopolitician din Romania.
  • Momcilo Luburici – Rector al Universităţii Dimitrie Cantemir (Bucureşti)
  • Doru Tompea – Rector al Universităţii Petre Andrei (Iasi)
  • Diana Câmpan – purtator de cuvant al Universității din Alba Iulia (Transilvania)
  • Călin Mihăescu – conducătorul Mişcării Eurasiatice din România, politolog, conducător al editurii «Eurasiatica».
  • Ion Gurgu – conducător al Editurii «Predania» (literatură conservatoare, Ortodoxă).
  • Victor Roncea, jurnalist, redactor şef al portalului de ştiri şi analize http://www.ziaristionline.ro/ (Pe unele chestiuni poate avea poziții incomode, nu e filorus).
  • Răzvan Marica și Mihai Șomănescu – conduc portalul de ştiri http://www.activenews.ro
  • Vasile Ernu – Editor al portalului de analize http://www.criticatac.ro (site anti-globalizare, stângist)
  • Ioan Valentin Istrati: preot, jurnalist de radio și televiziune la trinitas.ro, post regional în limba română pentru România, Moldova și Bucovina, editor al portalului http://www.doxologia.ro/autor/pr-ioan-valentin-istrati
  • George Bara – jurnalist, portalul «Ziarul Natiunea» http://www.ziarulnatiunea.ro/
  • Vasile Simileanu – geopolitician, editor al publicaţiei de analize “Geopolitica”
  • Aurelian Anghel – sociolog, are poziţii conservatoare
  • Marius Văcărelu – om de știință, profesor la Școală Naționale de Științe Politice și Administrație Publică (București);
  •     Ion Coja – profesor universitar, lingvist, scriitor și publicist. Eurosceptic, anti-american.
  • Dan Puric – actor și regizor de teatru și cinema, scriitor ortodox conservator popular.
  • Mihai Andrei Aldea – preot ortodox, conservator, anti-globalizare.
  • Mircea Dogaru – colonel în rezervă, conduce Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate
  • Ovidiu Hurduzeu – Scriitor romano-american, critic social, ideolog distributivist (concepte economice alternative). Critic faţă de conducerea SUA și a României. Conservator social.
  • Bogdan Stanciu – conduce Asociaţia anti-avort “Provita.”
  • Radu Bogdan Herzog – politolog, analist, colaborator regulat la secţiunea românească a site-ului “Vocea Rusiei”

Printre tarile si personalitatile care apar in lista, in afara Romaniei, se mai numara actualul premier al Ungariei – Viktor Orban, politicianul maghiar Vona Gabor, fostul premier turc Suleyman Demirel.

Reamintim ca Dughin, cunoscut drept unul dintre ideologii rusi extrem de influenti la Kremlin, este promotor fervent al conceptului Noua Rusie si al Uniunii Eurasiatice. Dughin a facut o vizita in Romania in cursul acestui an si s-a intilnit cu prelati ai Bisericii Ortodoxe, dar si cu diversi intelectuali.

Nota noastra:

Dupa ce fusese citata de New York Times cu “dovezi circumstantiale” (a se citi: dovezi inexistente) despre finantarea protestelor de la Pungesti de Rusi, Anca Cernea de la InLinieDreapta o comite din nou, fiind ajutata in operatiunea de dezinformare si de hotnews.ro

De ce spunem dezinformare? Pai pentru ca aceasta “stire” se califica cu brio tuturor definitiilor de manual:

1. Sursa informatiei este incerta, neverificabila. Un site obscur ucrainiean, care ar fi preluat o informatie de la un grup obscur de hackeri. Siteul obscur ucrainean (care pare, cel putin din cate reiese din sectiunea “Despre“, ca se bazeaza pe o redactie cvasi-anonima si pe contributiile celor care se inscriu pe site, fiind un fel de proiect de jurnalism alternativ – in aceste conditii, e interesant ca toata presa de la noi care a preluat stirea a facut-o prin trimitere la “jurnalistii ucrainieni”…) e citat de un alt site obscur, de aceasta romanesc, cunoscut pentru derivele sale rasist-fascistoide, lucru care presupune ca editorii romani stiu ucraineana si sunt cu ochii pe siteurile din Ucraina; siteul obscur romanesc e citat, onorabilizat si mediatizat de hotnews.ro si apoi de B1, Nasul TV, Adevarul.ro si alte siteuri de stiri din aceeasi zona. Nicio verificare, nicio posibilitate de verificare. “Circumstantial”, ne putem gandi pur si simplu ca e o facatura cap-coada: cineva din Romania a facut lista, a plantat-o pe siteul ucrainiean, a atribuit-o unui grup de hackeri care sunt anonimi (adica poate fi alcatuit din oricine…) apoi a citat-o pe siteurile romanesti de parca ar proveni din Ucraina. Prinde orbul, scoate-i ochii.

2. Necircumstantial, plecand de la premisa ca totusi lista e “pe bune”, informatia e ambalata intr-un mod care amesteca adevarul cu falsul. Anume: lista respectiva nu dovedeste sub nicio forma ca a existat vreun contact intre Dughin si respectivii; ea este prezentata in asa fel, insa, incat obiectivul real al stirii nu este sa afle adevarul factual, ci sa maculeze si sa eticheteze ireversibil pe cei enumerati in lista.

3. Tot plecand de la premisa ca lista e “pe bune”, daca are legatura cu Russia Today in limba romana, atunci marea operatiune de cautare a tintelor probabil era legata de cautarea unor posibile colaborari sau prezente in studiourile televiziunii. Asta, din nou, nu maculeaza cu nimic “tintele”. Nu esti agentul lui Dughin doar daca apari pe lista atribuita asistentului sau personal – asta ar trebui sa fie clar ca lumina zilei. Nici macar daca iti scrie Dughin in persoana nu devii agentul sau de influenta. Se face o confuzie deliberata intre optiunea ideologica, eventual optiunea de a colabora sau nu cu unul ca Dughin (e dreptul cui doreste, dar din partea noastra este de repudiere categorica), si optiunea de a fi agent al unei puteri oponente (aici, Rusia), lucru ce s-ar constitui intr-un act de tradare. Pentru colaborare sau afinitate ideologica, poti contesta si critica; pentru tradare trebuie dovezi concrete, nu liste inepte de pe net.

4. Niciunul din cei trecuti pe lista nu a fost contactat sa confirme sau sa infirme daca a fost cautat de Dughin si daca are ceva de comentat. Curat deontologic! In plus, lista e ciudata (e bizara prezenta lui Iliescu si Nastase acolo; e bizara si prezenta numelui pr. Ioan Istrati, care nu mai scrie pe Doxologia de mai bine de un an).

UPDATE: Intre timp, avem deja o dezmintire publica trimisa de Bogdan Stanciu (Pro-Vita) intr-un comentariu scris AICI.

5. Sunt si alte informatii false de-a dreptul in stirea de pe hotnews.ro. Dughin NU s-a intalnit (cel putin oficial) cu membri ai BOR cand a fost in Romania, ci cu membri ai schismaticilor stilisti.

Care este explicatia acestei dezinformari (o consideram asa pana cand “dovezile circumstantiale” devin “dovezi reale”)? Pai bolsevizarea spatiului public/mediatic. Paranoia in plina facere. Oricum, ni s-a promis o continuare. Iar spiritul este redat sintetic si concis de acest comentariu ironic (speram) de pe hotnews:

lotul Dughin (Miercuri, 3 decembrie 2014, 12:07)

Mazeta [utilizator]

Oamenii ăștia subminează statul și ordinea de drept. Ar trebui judecați pentru acțiunile lor subversive într-un mare proces de desconspirare. Dacă Humpty Dumpty este sursa informațiilor, apăi io le cred!

Modul in care a fost prezentata lista lui Dughin e un scandal. Nu stim cum or fi toti cei de pe lista. E posibil ca unii dintre ei sa fie agenti, insa ai serviciilor romanesti. Altii s-au gasit pusi acolo total aberant, doar ca sa fie numele lor undeva, pe o lista neagra.

Altfel, contextul e real. E evident ca Rusia incearca, in Europa, sa-si construiasca cercuri de influenta si canale de propaganda “alba” si/sau “neagra”. Are un mare succes mai ales in Europa centrala si de vest. Insa e semn de slabiciune sau de mentalitate bolsevic-totalitara sa intri in fibrilatii si sa cauti dusmanii interni, sabotorii, cand puterea competitoare vrea sa-si deschida canal TV la tine in tara. Adica in asemenea hal esti, tu, ca sistem, incat nu rezisti unui site de doi lei (cum e russiatoday.ro) si te pretezi la dezinformari si liste negre ca pe vremea Scanteii doar la intentia alora de a-si deschide Russia Today?!

Sau, cumva, e doar un pretext pentru niste epurari/rafuieli interne si rusul e doar o buna ocazie pentru declansarea unor “mari procese de deconspirare”?

PS: Ca sa nu fie niciun fel de echivoc, reluam aici trimiterile la notele care definesc argumentele si pozitia noastra de respingere neta fata de ide(ologi)ile si proiectele lui Dughin:

… si fata de “ideea rusa”:

Vedeti si:

*

*


Categorii

1. DIVERSE, Dezinformari, hoaxuri, diversiuni, manipulari, Opinii, analize, Razboiul impotriva Romaniei, Rusia

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

34 Commentarii la ““LOTUL DUGHIN”. Listele negre revin in actualitate. Potentiale “tinte” din Romania pe o lista atribuita ideologului rus DUGHIN

  1. Salutări,

    În ce mă privește, nu am fost contactat niciodată de niciun colaborator al lui Dughin și n-am fost invitat să intru în niciun cerc (elitist sau nu) pro-rus. Este o pură fabulație.

    Adevărat, am fost la Moscova la Forumul Internațional al Familiei (împreună cu alți vreo mie de oameni, din care 3 români) și am semnat, în numele celorlați 100 de semnatari, scrisoarea de sprijin remisă, prin Ambasadei Rusiei la București, legislativului ruus privind legea de protecție a minorilor în fața propagandei homosexuale:
    http://provitabucuresti.ro/activitati/relatii-internationale/428-declaratie-sprijin-rusia-protectia-minorilor

    Ambele sunt acțiuni pe care mi le asum și le-aș repeta oricând.

    În plus, mărturisesc, mă gândesc să fac o călătorie de documentare fotografică în Rusia, a cărei cultură mă facinează. Ceea ce, nu e așa, e deja o crimă.

    Lăsând gluma la o parte, de 10 ani servesc viața prin organizația pe care o conduc și pentru care am renunțat la carieră și bani. Oricine crede că aș putea colabora cu Dughin e nebun de legat.

    Cred că e inutil să spun că nu mi-a cerut nimeni nicio părere.

    Din păcate, cu ÎLD nu se mai poate dialoga nicicum, deși am avut relații bune și am și făcut o acțiune publică împreună (sau poate tocmai de aia). De când a început criza din Ucraina și-au pierdut complet măsura și au ajuns replica „democratică” a tribunalelor poporului. Dumnezeu să-i ierte și să-i lumineze.

    PS – De „influent” ce sunt, n-am nici blog nici cont pe vreo rețea de „socializare”, așa că nu am, pur și simplu, unde publica acestă replică. Poate o puneți voi în corpul articolului.

  2. @Bogdan:

    Poate o puneți voi în corpul articolului.

    Am pus un update cu link la punctul cu pricina.

  3. Mă simt foarte bizar – povestea asta mă ia din tabăra unor oameni cu care am, totuși, măcar la nivel personal afinități și mă pune într-una cu persoane cu care nu am absolut nimic în comun: Ernu, Iliescu, Năstase. Ce club să fac eu cu Ernu?! Ce stranie e viața uneori…

  4. @Bogdan:

    Pastrand proportiile, sa ne amintim ca si in intunecatele decenii erau identificati drept dusmani de clasa sau ai poporului multi care in lumea veche erau cu vederi sau ideologii diferite sau chiar opuse. Asta arata ca e vorba de un mecanism de pura putere si de instrumente oarbe. Nu mai conteaza nici omul, nici vederile sale, de fapt. Ci ca esti alaturea, nu esti din “gasca”, nu esti din clubul “alor nostri”.

  5. http://activenews.ro/lista-lui-dughin_1875185.html

    Dar să revenim la „lista lui Dughin” din România. În ea o să vedeţi o listă variată de personalităţi academice, lideri de societate civilă, intelectuali şi lideri de opinie mediatici, foarte diferiţi între ei. Unii dintre ei sunt chiar prieteni ai lui Dughin, alţii sunt politicieni locali suficient de demonizaţi local pentru a putea să accentueze dimensiunea de listă neagră.
    Iar restul sunt oameni ce trebuiesc prezentaţi ca „dughinişti” pentru că sunt oameni cu valori conservator-creştine, pentru că sunt eurosceptici, pentru că sunt pro-life, pentru că nu sunt suficient de cuminţi în a accepta ciorba ideologică oficială
    ce ne este servită tuturor cu „voie de la Bruxelles”.

  6. http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/reactii-ale-asa-zisilor–prieteni–ai-rusiei–intre–da–m-au-contactat–si–cine–eu—doamne-fereste—359794

    SPECULAȚIE. Strategii ruși încearcă să clădească o platformă neoficială pro-rusă cu ajutorul unor intelectuali români, scrie un site ucrainean preluat de presa română.

    Unele nume din lista de intelectuali presupuși filo-ruși din diverse domenii confirmă că au existat invitații la întâlniri cu Aleksandr Dughin, în timp ce alții se arată profund șocați de alăturarea numelui lor de cel al ideologului rus.

    Ideologul rus Aleksandr Dughin face vizite în România și este interesat de discuții cu reprezentanți de elită din diverse domenii, spun unii dintre cei aflați pe lista de persoane publice care ar fi urmat să pună bazele unei platforme pro-ruse neoficiale în România. În timp ce unii confirmă că au existat încercări să fie atrași în discuții de acest gen, alții se arată extrem de surprinși că numele lor este vehiculat în acest mod și nu își pot explica prezența lor pe lista de așa-ziși prieteni ai Rusiei în România.

    Directorul Institutului de Sociologie al Academiei Române, Ilie Bădescu, este trecut al patrulea pe lista de presupuși lideri de opinie de care Aleksandr Dughin s-ar fi folosit sau ar fi urmat să se folosească pentru fondarea unui grup de influență pro-ruse în înalta societate românească. Pe listă apar nume precum cel al fostului președinte Ion Iliescu, fostului prim ministru Adrian Năstase, dar și nume de sociologi, politologi, rectori, scriitori.

    Profesorul Ilie Bădescu admite că s-a întâlnit față în față cu Aleksandr Dughin, dar neagă și definește drept ”niște tâmpenii” acuzația că ar fi participat la discuții despre vreun fel de platformă underground.

    ”Normal că m-am întâlnit cu Dughin, pentru că eu i-am scris postfața cărții, ”Geopolitica Rusiei”. E publică, o puteți găsi. Dar restul este o invenție, o speculație politică, nu am asemenea informații,” spune Bădescu, potrivit căruia întâlnirea sa cu Dughin a avut loc în urmă cu aproximativ doi ani.

    „Cineva m-a întrebat dacă vreau să mă întâlnesc cu Dughin”

    Sociologul spune însă că, în urmă cu doar șase luni, a fost întrebat despre oportunitatea unei noi întrevederi cu Alexandr Dughin. ”Cam acum șase luni, cineva m-a întrebat dacă aș fi de acord să mă întâlnesc din nou cu domnul Dughin. Am refuzat, pentru că nu exista un cadru instituțional. Orice tip de întâlnire underground trebuie respinsă. Eu accept astfel de întâlniri doar în cadrul unei relații inter-academice,” spune Bădescu.

    Și profesorul Marius Văcărelu, de la Școala Națională de Științe Politice și Administrație Publică București spune că s-a întâlnit cu Aleksandr Dughin, dar la Moscova, în cadrul unor conferințe. Acesta neagă existența unor întâlniri în România cu Dughin sau cu interpuși ai acestuia.

    ”Participarea mea la acele conferințe este publică. Sunt om de știință, am dorit să devin cel mai bun specialist în geopolitică și nu poți face asta uitându-se doar într-o parte, trebuie să cunoști și spațiul estic. Nu trebuie să vedem însă peste tot trădători,” spune Văcărelu.

    Deși s-a arătat flatat de asocierea cu unele nume din listă, rectorul Universității „Petre Andrei” din Iași, Doru Tompea, respinge acuzațiile că ar fi participat la întâlniri cu strategii ruși. ”Aș vea să vizualizați site-ul universității pentru a vă convinge de orientarea fermă, pro-atlantistă, a mea și a colegilor mei, fie numai prin prezența unor personalități marcante ale vieții academice, culturale, științifice, politice, care ne-au onorat cu participarea în cadrul evenimentelor și manifestărilor organizate de universitatea pe care o conduc. Mă onorează faptul că am fost ridicat, în Rusia, la statutul om de influență datorită prezenței mele publice. Urmăriți-mi cărțile și studiile pentru a constata orientarea mea,” a transmis rectorul printr-un email, adăugând că din punctul său de vedere tehnica hackerilor este una evidentă, ”de a amesteca oameni reali, cu prestanță publică, și oameni manipulați.”

    ”Cine, eu?! Doamne ferește!”

    Un personaj atipic de pe listă este actorul Dan Puric. Acesta ne-a transmis, printr-o persoană de gen feminin care a răspuns la telefonul dumnealui, că a fost amuzat și surprins de prezența sa pe acea listă. Artistul a negat că ar avea vreo implicare și că ar fi fost contactat de Dughin sau de intermediari ai acestuia.

    Extrem de surprinsă să audă că numele său figurează pe o astfel de listă a fost profesoarea de limba română Diana Câmpan, purtător de cuvânt al Universității din Alba Iulia. ”Cine, eu?! Doamne ferește! Nu am nicio legătură cu zona Rusiei. Noi, la universitate, avem legături cu Republica Moldova, prin acele schimburi de studenți. Dar nimic cu Rusia. Habar n-am cum ar fi putut să ajungă numele meu pe o așa listă,” spune Câmpan.

    http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Extern/Europa/Ideologul+lui+Putin+ar+forma+un+grup+de+influenta+prorus+Lista+p

    Potrivit un site ucrainean preluat de portalul românesc ÎnLinieDreaptă, Alexandr Dughin ar vrea în cercul său de influenţă figuri marcante ale politicii româneşti, ca fostul preşedinte Ion Iliescu şi fostul premier Adrian Năstase, dar şi decani ai unor universităţi, scriitori, actori, preoţi sau jurnalişti.

    Digi24 i-a contactat, pentru reacţie, pe Adrian Năstate şi Ion Iliescu. Doar preşedintele de onoare al PSD a transmis prin purtătorul său de cuvânt că Alexandr Dughin este un personaj excentric şi că nu doreşte să comenteze acest subiect. Iar Vasile Ernu, care apare pe listă, denunţă o calomnie.

    „Toate informaţiile despre mine sunt publice, toate textele sunt publice. Nu am nimic de ascuns. Să mă justific în faţa cui? În faţa unor oameni care se ocupă doar de calomnii?”, a spus Vasile Ernu, editor al unui portal de analize, pentru Digi24.

    A se observa ca nu exista, pana in acest moment, niciun canal de presa care sa recunoasca elementarul dar esentialul fapt ca nu e verificat in ce masura lista respectiva provine din hackingul pretins sau e o inventie pur si simplu.

  7. Geopolitica a fost considerată atât de periculoasă încât a fost interzisă de regimul comunist, coordonat de cominterniști.
    O încercare de dezinformare-manipulare și intoxicare, de altfel destul de slăbuț orchestrată, nu face decât să-mi confirme că unele grupuri de interese au început să se teamă de o analiză geopolitică riguroasă.
    Din fericire, din ce în ce mai puține persoane cad în plasă (oare s-au deprofesionalizat urmașii KGB-ului?)!

  8. Din cate se vede, avem o lista de ‘dusmani ai democratiei’.
    Unii opun valorilor globaliste pe cele crestinte (Dan Puric)-fara a nominaliza prea mult si pe fata raul din UE; ticalosii lui Dan Puric sunt ‘fostii securisti’ (partial exact) – asa cum la Pavel Corut erau ‘bubulii’.
    Aceasta critica soft, insotita de promovarea valorilor crestine este prea suparatoare.

    Cu Mircea Dogaru nu inteleg ce au; vorbeste pe Romania TV, si nu intotdeauna cum trebuie. Vrea mariri de pensii pt militarii duin rezerva, pensii care sunt oricum mult mai mari decat castiga angajatul mediu. In rest spune ce trebuie spus despre situatia grava in care se afla Romania; pe ocolite fara a nominaliza ainovatii.

    Dan Zamfirescu si Ioan Coja isi iubesc neamul. Ioan Coja a cam ‘fluierat in biserica’ e drept.

    Articolul pare sa fie un consemn catre toti responsabilii din Romania (stat/privat) care sunt subordonati ocultei: BOICOTATII !

    Ca efect pe termen mediu si lung dupa parerea mea, toate mediile politico-economico-culturale din zona Soros&co ii vor anematiza si mai devreme sau mai tarziu vor avea anumite dificultati in in ‘lumea buna’.

  9. @MirceaB:

    Ioan Coja a cam ‘fluierat in biserica’ e drept.

    Nu doar ca a “fluierat”, dar e chiar nefrecventabil.

  10. Inseamna ca persoanele din acest lot pot fi considerate ‘oficial’ ca fiind ‘nefrecventabile’ ?
    Om trai si om vedea…

  11. @ MirceaB:

    Noi am raspuns aici (si de mai multe ori am spus, de-a lungul timpului) care ne este parerea in acest sens (fara nicio legatura cu acea lista, ci doar cu cele scrise de fratia ta) despre Ion Coja – si asta pentru manifestarile sale provocatoare, explicit antisemite, uneori obscene, pentru teoriile protocroniste si alte , alternate cu apologia publica a… masoneriei si a lui Ceausescu. Nu a adus decat deservicii cauzelor nationale prin pozitiile sale bizar-excesive. Ca lista serveste oprobriului public si pentru stigmatizarea persoanelor de acolo (multe dintre ele ‘vinovate” exclusiv de slujirea cauzelor crestine, patriotice, conservatoare, dar asociate acum cu rusismul si puse in aceeasi oala cu nume deja compromise) am zis-o deja.

  12. Despre Ion Coja as putea spune ca este felinarul(otravit ) care a atras din pacate musculitele nationaliste firave si asa putine si care uite asa pe nesimtite au cazut in capcana acestui ateu Coja .

  13. nu vreau sa fiu malitioasa, dar mie si cei de la ILD mi se par ‘nefrecventabili’ cam demultisor. Oamenii aia pur si simplu nu accepta alteritatea – cel putin din ce tin eu minte, ca n-am mai dat pe-acolo de cd am vazut cum interpreteaza ei ideea de ‘dezbatere’.

    In fine, poate s-or mai fi schimbat, dar site-ul ala stiu ca de fiecare data ma impingea la reflectia: multa cultura, putina intelepciune…

  14. ” Pentru a ne plasa, acum, într-un registru serios, aş vea să vizualizaţi site-ul Universităţii „Petre Andrei” din Iaşi – http://www.upa.ro – pentru a vă convinge de orientarea fermă, pro-atlantistă, a mea şi a colegilor mei, fie numai prin prezenţa unor personalităţi marcante ale vieţii academice, culturale, ştiinţifice, politice, care ne-au onorat cu participarea în cadrul evenimentelor şi manifestărilor organizate de universitatea pe care o conduc.”

    Saracii oameni….in loc sa arate pericolul urias pentru tara aceasta si pentru umanitate a ” valorilor ” pan-atlantice si a dictaturii ce se instaleza pas cu pas,la ritmuri din ce in ce mai accelerate,bine macar ca are ceva umor!

    Cred ca scopul acestor liste facute probabil de CIA ( ce hackeri humpty dumpty ucrainieni ),este si acela de a crea o atmosfera de anume tip,de a transmite un semnal,un mesaj.Cei in cauza trebuie sa-si puna cenusa in cap,sa se indigneze,sa se dezica de orice legatura cu demonizata Rusie si sa-l ia la sin si sa-l pupe pe sarpele pan-atlantic,public nu numai pe saituri sau in viata privata.

    Cum spunea si admin,si sint de acord,nu conteaza ca cei de pe lista nu sint pro rusi sau dispusi sa faca lobby pentru ei,ci ii deranjeaza pe alte planuri,Bogdan Stanciu fiind presedintele asociatiei pro Vita,din cite am inteles,un dusman al sisiitului sarpe pan-atlantic,doar ca un exemplu.Poate rectorul acesta isi iubeste tara in felul lui si nu este de acord cu perversiunile sexuale,cine stie de ce l-or fi pus pe lista,poate au pe altul de pus in loc,un sorosist mai bine pregatit,un ateu,un satanist,o cipilica …

    Astazi o fac asa cu Rusia,miine cu credinta ortodoxa,poimiine cu Iisus Hristos Dumnezeu.Acelasi tipar,tras la indigo.

    De o parte integrarea pan-atlantica,de cealalta parte sufletul si mintuirea.Oamenii trebuie sa aleaga,si public pentru oamenii mai reprezentativi,drept exemplu.

    Pentru credinta si Dumnezeu,probabil ca listele vor cuprinde multi preoti si ierarhi…

  15. @Serafima:

    foarte bun textul! Punctul pe i.

  16. De acord cu doroteea,multumiri Serafima.Ma bucur ca mai exista in Romania si un gazetar vertical si intelept,cinste lui.

    Parca imi pare rau ca nu am si eu un ONG al meu,asa mai acatarii,sau sa fi fost macar un rector sau senator si sa ma puna aceia de la Humpty Dumpty ucrainian sau KGB ( FSB ) american pe lista aceea…sa vezi ce dezmintiri le mai dadeam eu,ii rugam sa o faca pe canalele centrale si la o ora de maxima audienta,doroteea cred ca ma intelege aici.

    Auzi,sa se lege Putin si imperul rus de biblicul Cain,Soros si ai lui,spaima rusului,a onomatopeeelor si a curcubitaceelor!

    http://rt.com/news/211383-putin-russia-deterrence-policy/

    si raspunsul celor cu fata umana:

    http://rt.com/usa/211527-representatives-condemn-russia-aggression/

  17. In calitate de nominalizat pe lista ca ziarist – nefiind nici ziarist, nici persoana publica – va trimit cheia acestei afaceri via NapocaNews: http://www.napocanews.ro/2014/12/dezvaluiri-ale-hackerilor-ucrainieni-ideologul-lui-putin-era-plimbat-in-excursii-de-departamentul-de-stat-al-sua.html

    Dughin nu a fost niciodata un ideolog al lui Putin. Este chiar frecventat de oficiali din SUA, emailurile sparte prezinta un personaj preocupat de masoni, rozicrucieni si ezoterism. Dughin este un fel de Coja, un felinar otravit pentru cei cu pareri eurasiatice… Cum altfel putea IDEOLOGUL lui PUTIN sa fie plimbat cu barca de departamentul de stat al SUA in 2010?

    Daca va intrebati de unde provine lista lui Dughin, raspunsul e simplu: tovarasul Ion Coja.

  18. Pingback: SENSUL OPERATIUNII “LISTA LUI DUGHIN”: “Nu te încolonezi: te radem definitiv cu orice mijloace prin calomnie de cea mai joasa speta” - Recomandari
  19. @unul de pe lista:

    ha, ce faza! Interesant, nu m-as fi gandit la asta…

  20. Pingback: Presa de propaganda, grupuri de lobby, liste negre. CUM IGNORA NEW YORK TIMES REALITATEA IN FAVOAREA “RELATARILOR” DESPRE PRESUPUSA FINANTARE RUSEASCA A PROTESTELOR DE LA PUNGESTI - Recomandari
  21. Pingback: DUGHINISMUL – CONSIDERAT SECTA SATANICA DE BISERICA RUSIEI IN 2002. Lamuriri si puneri la punct intr-o polemica intretinuta superficial | Cuvântul Ortodox
  22. Pingback: Revolutia neoliberala a ajuns la FAZA “LIBERTATE DE EXPRIMARE DOAR PENTRU NOI”. LISTE NEGRE CU SITEURI “DE EVITAT”. Printre ele: doxologia.ro, activenews.ro, dar si criticatac.ro sau dcnews.ro | Cuvântul Ortodox
  23. Pingback: STALINISMUL STRUCTURAL al americanofililor români si cum este negata o valoare fundamentala occidentala. Revolutia neoliberala a ajuns la FAZA “LIBERTATE DE EXPRIMARE DOAR PENTRU NOI”. LISTE NEGRE CU SITEURI “DE EVITAT”. Printre e
  24. Pingback: CUM FACE RUSIA ”CURTE” ROMANIEI. Film documentar elogios al Mitropolitului ILARION ALFEYEV despre ”ORTODOXIA IN ROMANIA”, pigmentat cu teze neosovietice despre ”LIMBA MOLDOVENEASCA” (Video) | Cuvântul Ortodox
  25. Pingback: CUI II E FRICA DE DAN PURIC? “Jihadul” pornit impotriva actorului pentru ultimele sale aparitii TV/ DAN PURIC la Sandra Stoicescu: ROMANIA E MUTILATA, E UN PROCES DE DE-ROMANIZARE si DESCRESTINARE (Video) | Cuvântul Ortodox
  26. Pingback: CUI II E FRICA DE DAN PURIC? “Jihadul” securist pornit impotriva actorului pentru ultimele sale aparitii TV/ DAN PURIC la Sandra Stoicescu: ROMANIA E MUTILATA, E UN PROCES DE DE-ROMANIZARE si DESCRESTINARE (Video) | Cuvântul Ortodox
  27. Pingback: “AMENINTAREA RUSEASCA”. Horatiu Pepine despre MANIPULAREA IDEOLOGICA a “pericolului rusesc” de catre FRONTUL SECULARIST si GRUPURILE DE INTERESE/ Raspunsul unor lideri ai sustinatorilor familiei Bodnariu la acuzele Alinei Mungiu-Pi
  28. Pingback: “AMENINTAREA RUSEASCA”. Horatiu Pepine despre MANIPULAREA IDEOLOGICA a “pericolului rusesc” de catre FRONTUL SECULARIST si GRUPURILE DE INTERESE/ Alte reactii ale sustinatorilor familiei Bodnariu la aberatiile Alinei Mungiu-Pippidi
  29. Pingback: COLONIA MILITARISTĂ ROMÂNIA ŞI ACOPERIŢII “STORMTROOPERS”. Adevarul despre ce a ajuns tara noastra, spus verde-n fata de avocatul GHEORGHE PIPEREA: “Visul vechii Securităţi de a ajunge să ne fie din nou frică de ea e deja realita
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare