LEVIATHANUL ELECTRONIC. Control social si supraveghere in inchisoarea digitala

16-01-2015 56 secunde Sublinieri

ochiul-atoatevazator-al-statului-digital-1024x576

Care este problema cu cardurile electronice de sănătate? Dar cu buletinele biometrice? Ce legătură este între aceste proiecte și Legile ”Big Brother”?

Anul 2014 a cunoscut evoluții importante pe frontul panopticonului românesc, sinetizate în timelineul de mai jos. S-au făcut pași decisivi în ceea ce privește impunerea cardurilor electronice de sănătate și a noilor buletine biometrice. Maniera în care autoritățile au procedat cu aceste proiecte legislative constituie o pagină rușinoasă a democrației autohtone: tertipuri de tip ”alba-neagra”, formulări ambigui în proiectele de lege, false promisiuni legate de garantarea unor ”alternative” pentru cei care nu doresc acte de identitate electronice. Așa se face că, de pildă, de la promisiunea unei cărți de identitate alternative, clasice, pentru cei care resping varianta electronică, s-a ajuns la un proiect legislativ în care buletinul devine multifuncțional: carte de identitate și card de sănătate, totodată, toate buletinele având prevăzut un dispozitiv electronic de stocare a informațiilor (cip). Cu toate acestea, proiectul cardurilor de sănătate, ce ar fi trebuit să devină caduc prin introducerea noilor buletine ”două într-unul”, a fost împins mai departe.

În paralel, serviciile secrete românești, fie direct, fie prin intermediul oamenilor politici ”afiliați”, au înaintat o serie de legi, intitulate de critici ”legile Big Brother”. Eliminarea cartelelor pre-pay anonime și legea securității cibernetice au fost în centrul atenției publice. Scopul acestor proiecte este monitorizarea/interceptarea comunicațiilor prin telefon și internet. Pretextând cu ”amenințările la adresa siguranței naționale” sau, ceea ce e bizar pentru România, cu lupta împotriva terorismului, serviciile secrete doresc, de fapt, lărgirea cât mai mare a capacității de supraveghere a societății și debarasarea de ”scrupule” juridice cum ar fi dreptul la intimitate, protecția datelor personale, obligativitatea unui mandat judecătoresc pentru acțiuni de intruziune în sfera privată a ”civililor”.

Vezi intreaga analiza aici:

LEVIATHANUL ELECTRONIC. Control social și supraveghere în închisoarea digitală


Categorii

Carduri electronice/ cipuri, Guvernarea electronica (E-GUVERNARE), Panopticon

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

11 Commentarii la “LEVIATHANUL ELECTRONIC. Control social si supraveghere in inchisoarea digitala

  1. Se implementează controlul total a cetățeanului. Pentru ce ? Şi pentru cine ?
    Ce mai este libertatea ?
    Vrem să ne-o definească IMPLEMENTATORII.
    Apocalpsa virbeşte (în libajul ei), de controlul total. Nu vei putea vinde nici cumăra.
    Ehei… nu e vorba doar de comerț acolo. E vorba de controlul total. Nu vei putea vorbi, mişca, gândi… fără pecete (mecanismul controlant).
    Demonul este numit de Domnul Iisus, mincinos şi ucigaş de oameni.
    Dumnezeu ne-a creat liberi.
    Iată că sistemul (de control total) implementându-se.
    Cineva supraveghează deja, mişcările, acțiunile şi gândirea. Dar nu e mulțumit cu cât s-a făcut. Vrea total. Şi o va face. Dar… vai de cei prin care omului i se ia şi libertatea (câtă a mai rămas)

  2. Excelenta si foarte binevenita aceasta sinteza.

  3. @admini ,
    felicitari pentru analiza . Dumnezeu sa va rasplatesca efortul .

    puneti , va rog , un link catre sinteza , sa poata fi accesata si din recipientele de mail . Inca n-are toata lumea feisbuc si alte cele:-)

  4. Tabara fostelor cadre se cearta cu tabara proaspat vopsita in culorile euroatlantice pe subiectul Ion Mihai Pacepa -tradator sau nu – Experimentul lansat de Daaan Andronic – Moderarea si ratingul – represiune si bocanci- conform noilor tendinte – Pe ip-uri diferite nu se vad la fel comentariile – cele mai consistente au fost cenzurate – http://www.evz.ro/interviu-eveniment-iii-cu-generalul-ion-mihai-pacepa.html

  5. @admin(5) Arata frumos layoutul. Chiar intentionam sa va intreb daca nu aveti in plan sa schimbati si tema de WordPress a site-ului cu o tema care sa fie optimizata si pentru dispozitivele mobile.

  6. Daca ar pricepe mai multi ce se intampla cu inalta tehnologie si la ce foloseste ar fi mult mai bine.Sa ne rugam sa-i trezeasca Domnul pe cat mai multi la realitate ca nu sunt povesti avertizarile marilor sfinti care au trecut prin torturi grele in timpul comunistilor.

  7. Felicitari pt. aceasta lucrare. E un moment foarte bun pt aceasta analiza (sinteza) a actiunilor de tip Big Brother la care suntem supusi din partea statului din ce in ce mai agresiv.

  8. DA! Felicitari…multumiri…calde aprecieri si sentimente de recunostinta pentru EFORTUL si MUNCA voastra si pentru CALITATEA formei grafico-vizuale in care ati imbracat acest continut PRETIOS de idei si lamuriri!

    As indrazni sa compar metaforic MUNCA voastra cu o PRIMA sageata puternica pe care ati tras-o ca niste arcasi priceputi in LEVIATANUL despre care vorbiti…
    Adica v-as compara exact cu acest aracas din ultimul episod aparut din HOBBITUL, care UCIDE un balaur care seamana tot cu un LEVIATHAN…

    http://www.youtube.com/watch?v=1eFbSzGrYLs

    Regret ca nu am gasit o secventa video de o calitate mai buna…

    Dumnezeu sa va tina si sa va ajute SA MAI TRAGETI si alte SAGETI, fiindca spree deosebire de “balaurul SMAUG” din Hobbitul, LEVIATHANUL ELECTRONIC nu poate fi ucis asa de usor….

  9. Pingback: NOUL CARD DE IDENTITATE ELECTRONIC VA AVEA SI FUNCTIE DE CARD DE SANATATE
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare