OCTAV BJOZA amenintat cu moartea de un “ofiter revoltat”. In tara amenintata de hackerii jihadisti anti-manele, zeci de SMS-uri si de apeluri telefonice violente nu au fost considerate probe!

31-01-2015 3 minute Sublinieri

octav-bjoza

De aproape un an de zile, preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România, Octav Bjoza – care deţine şi funcţia de şef al Secretariatului de Stat pentru Recunoaşterea Meritelor Luptătorilor Împotriva Regimului Comunist Instaurat în România în Perioada 1945 – 1989, cu rang de subsecretar de stat – este terorizat de apeluri telefonice şi SMS-uri cu înjurături şi ameninţări cu moartea de un individ care se recomandă ca fiind un ”ofiţer revoltat”. A depus plângere la Parchetul Judecătoriei Braşov, dar dosarul său a fost închis din lipsă de probe.

Din 9 martie 2014, când a primit prima ameninţare şi până la ora actuală, Octav Bjoza – decorat recent atât de Regele Mihai I, cât şi de preşedintele Klaus Iohannis pentru trecutul său de fost deţinut politic şi pentru activitatea la conducerea AFDPR – a ”contabilizat” 55 de SMS-uri cu înjurături şi ameninţări cu moartea, de o vulgaritate şi o violenţă extreme, la care se adaugă aproximativ 25 de apeluri telefonice cu acelaşi conţinut. O vreme le-a ignorant. ”Nu era pentru prima dată când primeam asemenea ameninţări, o mai păţisem şi prin 2006, când am demascat câteva zeci de falşi revoluţionari de-ai lui Dorin Lazăr Maior”. La începutul lui iulie 2014 s-a hotărât însă să depună plângere la IPJ Braşov şi a pus la dispoziţia anchetatorilor atât zecile de mesaje de ameninţare, cât şi numărul de telefon de la care îi fuseseră trimise.

”Lipsă de probe!”

O săptămână mai târziu, şeful IPJ-ului, chestorul Ioan Aron, îl înştiinţa că plângerea fusese trimisă la Poliţia Oraşului Ghimbav, localitatea în care şeful AFDPR îşi are domiciliul. ”La Ghimbav pentru că, din discuţia cu dumnealui, a rezultat că ar exista ceva indicii că mesajele ar putea fi de la cineva dintre vecinii săi”, s-a justificat şeful IPJ Braşov. ”În urma cercetărilor prealabile efectuate, s-a dispus începerea urmăririi penale, relativ la săvârşirea infracţiunilor de ameninţare şi hărţuire (….) Totodată vă comunicăm că dosarul a fost trimis la Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov, unde a fost înregistrat cu numărul unic P/7132/08.07.2014, urmând ca cercetările să se desfăşoare sub directa coordonare a procurorului.”, se mai spunea în misiva semnată de chestorul Aron.

După alte aproape trei luni de aşteptare, văzând că telefoanele şi mesajele cu înjurături şi ameninţări nu contenesc, Octav Bjoza a adresat o solicitare scrisă şi Parchetului Judecătoriei Braşov alături de noi probe. ”Am fost şi personal la parchet, am vrut să discut cu procurorul-şef sau cu procurorul de caz, Izbăşoiu Ştefan, dar jandarmul de la poartă mi-a spus, scurt, că nu se poate, cei doi sunt foarte ocupaţi şi n-a timp să mă primească, să fac o cerere de audienţă la procurorul de serviciu şi o să fiu anunţat când mă va putea primi!”, îşi aminteşte, revoltat, şeful AFDPR.

După încă patru luni în care ameninţările au continuat, pe 28 ianuarie anul acesta, a depus la Parchetul Judecătoriei Braşov o nouă solicitare de identificare şi pedepsire a autorului. Niciun răspuns.

Contactaţi de gândul, chestorul Ioan Aron şi prim-adjunctul său comisarul şef Valentin Flucuş au explicat de ce Octav Bjoza încerca zadarnic să afle cum soluţionase procurorul Izbăşoiu plângerea sa: dosarul fusese clasat pe motiv de ”lipsă de probe” încă de la finele lui noiembrie 2014.

”Am vorbit acum câteva minute cu agentul Ţuţuianu, care s-a ocupat de dosar la Poliţia Ghimbav, şi mi-a raportat că spre sfârşitul lui noiembrie anul trecut procurorul i-a cerut să facă un referat de clasare a dosarului, pentru că nu sunt probe!”, a precizat comisarul-şef Flucuş.

Dosarul ar putea fi preluat ”nu se ştie când” de Parchetul Tribunalului Braşov

Lui Octav Bjoza nu i s-a comunicat însă această decizie. Există totuşi o posibilitate de redeschidere a dosarului şi de reluare a anchetei, de data asta la Parchetul Tribunalului Braşov.

”Dacă nu a primit comunicarea, domnul Bjoza e în drept să solicite comunicarea deciziei de clasare şi să o atace, în termen de 20 de zile, la prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Braşov, iar apoi, dacă nu e mulţumit de soluţia acestuia, la instanţa de judecată. Iar dacă se va dispune reluarea cercetărilor, există posibilitatea legală să preluăm noi dosarul, nu se ştie când şi să-l soluţionăm”, a declarat Alina Popescu, şefa Parchetului Tribunalului Braşov, care este de părere că aceste informaţii nu ar trebui să apară în presă pentru moment: ”Faceţi cum credeţi, dar dacă scrieţi există riscul ca autorul ameninţărilor să fie pus în gardă şi să nu mai poată fi descoperit!”, a spus aceasta iritată că i s-a atras atenţia că, într-o asemenea eventualitate, responsabilitatea nu va fi nicidecum a ziaristului care face public cazul, ci exclusiv a procurorului şi poliţistului care au considerat că zecile de mesaje de ameninţare primite luni în şir de preşedintele AFDPR nu sunt decât ”lipsă de probe”. 

Nota noastra:

Patania dlui Octav Bjoza arata foarte clar cat de ipocrite sunt serviciile atunci cand fac caz de “amenintarile teroriste” si “dreptul la viata” pe care, generoase, vor sa-l protejeze prin eliminarea unor drepturi cetatenesti fundamentale. Practic, cand chiar exista o agresiune sistematica, repetata, violenta, autoritatile ridica din umeri si nu misca niciun deget. Poate pentru ca “ofiterul revoltat” chiar o fi ofiter? In schimb, serviciile mediatizeaza tot felul de facaturi ca spargerea unui site de manele si amenintari false “cu bombe” ca sa justifice inaintarea unor Legi Big Brother… De unde reiese ca amenintarile reale vor fi ignorate, interesul serviciilor fiind strict legat de supravegherea totala a oamenilor obisnuiti.

*


Categorii

1. DIVERSE, Octav Bjoza, Servicii secrete

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “OCTAV BJOZA amenintat cu moartea de un “ofiter revoltat”. In tara amenintata de hackerii jihadisti anti-manele, zeci de SMS-uri si de apeluri telefonice violente nu au fost considerate probe!

  1. Ii deranjeaza ceea ce d-nul Bjoza reprezinta: victima a unui sistem totalitar. Cum sa mai faci stat totalitar cu un sub-secretar de stat victima a unuia? Si inca unul decorat de un fost sef de stat si de un actual sef de stat. Pai daca deschide asta gura impotriva masurilor de implementare a unei dictaturi are mai multa autoritate decat ”ofiterul” care il terorizeaza.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare