ATAC ARMAT IN OREGON, SUA. Atacatorul a cautat in special persoanele crestine (Video)/ PAPA FRANCISC SE DEZICE DE FUNCTIONARA INCHISA PENTRU IMPOTRIVIREA FATA DE CASATORIILE GAY. In schimb, se lauda cu intalnirea cu un homosexual insotit de partenerul sau

3-10-2015 2 minute Sublinieri

Atacatorul care a ucis ieri 15 persoane în campusul colegiului Umpqua din Oregon a căutat în special studenții creștini, titrează New York Post.

Conform unui martor, Chris Harper-Mercer „îi întreba pe rând pe cei din clase care este religia lor: ‘Ești creștin?’ și îi cerea dacă este creștin, să se ridice în picioare. Și după ce se ridica spunea: ‘Bine, pentru că ești creștin, îl vei vedea pe Dumnezeu într-o secundă.’ Și apoi îl împușca.”

La auzul tirului de împușcături zona campusului s-a transformat într-un haos general. Un alt martor a povestit cum o femeie de vârstă mijlocie a încercat să blocheze ușa de acces pentru a preveni pătrunderea atacatorului dar a fost împușcată de mai multe ori în stomac.

Un elev a descris pe contul său de Twitter cum victimele erau întrebate dacă sunt creștine și apoi împușcate în cap. „În cazul în care au negat sau nu au răspuns, au fost împușcate în picioare.”

Harper-Mercer avea 26 de ani și conform unor postări de pe internet disprețuia orice religie organizată dar adera la neo-păgânism și vrăjitorie Wicca. În alte postări se declara simpatizant al metodelor de acțiune a unor organizații teroriste.

„Acesta fost ucis într-un schimb de focuri în afara uneia dintre sălile de clasă”, a declarat șeriful regional John Hanlin pentru New York Post. Atacatorul a folosit patru arme – trei pistoale și o pușcă.

Atacul din Oregon este al 294 tir de împușcături din Statele Unite din acest an soldat cu mai mult de patru victime conform Tracker Mass. Adresându-se națiunii americane, Barack Obama a deplâns faptul că aceste evenimente au devenit o rutină în America.

Vaticanul a comunicat că întâlnirea de săptămâna trecuta a Papei Francisc cu o cetăţeană americană aflată în centrul unei controverse legate de căsătoriile gay nu a avut loc la iniţiativa acestuia şi nu trebuie interpretată ca un sprijin acordat părerilor acestei persoane, informează agenţia Reuters.

O oficialitate de la Vatican a declarat că există ‘un sentiment de regret’ în legătură cu faptul că Papa s-a văzut cu Kim Davis, o funcţionară de stare civilă la nivel local, din statul Kentucky, care a fost trimisă la închisoare în septembrie pentru că a refuzat să pună în aplicare o decizie a Curţii Supreme a SUA de a elibera acte de căsătorie între persoane de acelaşi sex, scrie Agerpres.

Asupra întâlnirii Papei Francisc de la Washington s-a păstrat iniţial secretul, dar controversa a căpătat amploare atunci când faptul a devenit public în cursul acestei săptămâni, dovedind că a fost un fel de scăpare din partea Suveranului Pontif, scrie Reuters.

Căutând să atenueze dezbaterea care devenise furtunoasă, purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Federico Lombardi, a spus că doamna Davis a fost una dintre cele câteva zeci de persoane care au fost invitate de ambasadorul Vaticanului la întâlnirea cu Papa Francisc în timpul vizitei sale în capitala SUA.

“Papa nu a intrat în amănuntele situaţiei doamnei Davis, iar întâlnirea nu trebuie considerată ca o formă de sprijin dat poziţiei sale, în toate aspectele specifice şi complexe ale acestei poziţii. Singura audienţă reală acordată de Papă la Nunciatură (ambasada Vaticanului) a fost cu unul dintre foştii săi elevi şi familia acestuia”, a declarat Lombardi.

Vaticanul a confirmat ulterior că Papa Francisc s-a întîlnit cu Yayo Grassi, un antreprenor american din Argentina specializat in catering, care este gay şi a venit la întâlnire împreună cu partenerul sau masculin din ultimii 19 ani.

Grassi, în vârstă de 67 de ani, îl cunoaşte pe Papa Francisc de când acesta i-a predat literatura şi psihologia la un liceu din Argentina în anii 1960, rămânând după aceea în contact. “Tot ce pot spune este că Papa s-a văzut cu mine ştiind că eu sunt gay şi că am avut o conversaţie extraordinară, emoţionantă”, a declarat Grassi agentiei Reuters.

Întâlnirea cu doamna Davis i-a dezamăgit pe mulţi catolici liberali dar i-a încântat pe conservatori care au văzut în aceasta un semn că Papa ar condamna cu claritate decizia Curţii Supreme a SUA de a legaliza căsătoriile între persoane de acelaşi sex, relatează Reuters.

Davis a spus la 30 septembrie că Papa i-ar fi mulţumit pentru curajul de care a dat dovadă şi i-ar fi spus “să se ţină tare”, adăugând că, având conştiinţa că Papa este de acord cu ceea ce ea a făcut, “validează, într-un fel, totul”, mai notează Reuters.


Categorii

1. DIVERSE, Homosexualitate, Papa (Papism), Video

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

9 Commentarii la “ATAC ARMAT IN OREGON, SUA. Atacatorul a cautat in special persoanele crestine (Video)/ PAPA FRANCISC SE DEZICE DE FUNCTIONARA INCHISA PENTRU IMPOTRIVIREA FATA DE CASATORIILE GAY. In schimb, se lauda cu intalnirea cu un homosexual insotit de partenerul sau

  1. @ Silviu:

    Ma tem ca unele declaratii efectiv sunt inventate si e pacat ca se practica asta, fiindca falsurile nu ajuta deloc la combaterea papismului.

  2. Daca Coranul si Biblia au aceleasi invataturi, nimic nu trebuie sa ne mai mire.
    http://nationalreport.net/pope-francis-followers-koran-holy-bible/

  3. Desi este un articol fictiv, pare ca tinde sa se apropie incet-incet de realitate.

  4. @admin:

    Probabil ca este o smecherie pe undeva. Nu stiu de unde s-a inspirat versiunea romaneasca, poate vom afla in curand. ( nu ar fi insa de mirare sa fi zis ceva de genul ala )

  5. @ Silviu:

    Nu ar spune niciodata chiar la modul asta, e suficient de abil ca sa mentina mereu echivocul.

    Declaratiile false, de altfel, sunt dintr-o sursa engleza specializata in stiri false si inventarea de hoaxuri… Ne-am interesat demult, de cand a aparut initial.

  6. @admin:
    Multumesc, nu stiam de unde au aparut; mie imi venise un email de la un crestin de-al nostru (care parea uimit de ‘adevarurile’ continutului) si de aia am semnalat ‘afirmatiile papale’ si aici.

    Dar ca veni vorba, care e website-ul ala aiurea? Ca sa stim si noi sa-l ignoram din toata inima…
    Doamne ajuta!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare