PERICOLUL BAUTURILOR CARBOGAZOASE si al bauturilor de tip COLA/ Din ce sunt facuti crenwurstii?/ STITI CE CONTINE BEREA PRODUSA IN ROMANIA?/ Ce trebuie sa evitam inainte de culcare?

15-10-2015 5 minute Sublinieri

crenvusti

Cernvurştii, originali din Germania, în combinaţie cu o bucată de pâine, au fost printre primele tipuri de mâncare fast food inventate de oameni. Acest aliment inofensiv la vremea apariţiei lui, însă, în timp, a devenit plin de ingrediente care nu ne pot provoca decât rău.

Potrivit unui studiu realizat în SUA, crenvurştii, mai ales cei folosiţi la hot-dog, sunt preparaţi din resturi de porc extrase din piele şi oase, copite şi coadă la care se adaugă carne de pui sau curcan.

Totul este amestecat cu apă şi o serie de conservanţi nocivi, arome şi coloranţi, şi amestecat până când se obţine o pastă rozalie.

Acest produs rezultat este numit impropriu carne. De fapt, este numit aliment procesat mecanic şi este de 10 ori mai ieftin decât carnea normală, potrivit lyla.ro.

Pentru ca un crenvurşt să aibă volum, se adaugă în el o serie de alte substanţe care duc la îngrăşare şi la deteriorarea sistemului circulator. Dintre acestea pot fi menţionate amidonul de cartof sau făina de grâu şi pesmetul amestecat cu sare.

Nu vei mai bea sucuri acidulate după ce vei citi asta. Poți muri pe loc din cauza lor

sodaUn studiu recent arată că sucurile acidulate consumate în cantități mari pot provoca stop cardiac.

Până acum, aceste băuturi răcoritoare erau blamate pentru cantitatea mare de zahăr pe care o conțin.

Acum, însă, un studiu efectuat pe 800.000 de oameni demonstrează că cei care beau des sucuri acidulate prezintă un risc crescut de a face stop cardiac, conform mirror.co.uk.

Dacă pacienții care suferă stop cardiac nu sunt resuscitați imediat, își pot pierde viața.

Acidul din aceste sucuri poate juca un rol important în legătura dintre băuturi și riscul de apariție a bolilor de inimă”, a declarat un cercetător.

pouring-a-glass-of-colaCitim adesea despre băuturile răcoritoare de tip „cola” și, în ciuda faptului că suntem conștienți de efectele nocive ale acestora, continuăm să le consumăm aproape zilnic.

Potrivit www.healthyfoodhouse.com, aceste sucuri distrug sistemul osos. Iată ce se întâmplă în corp de fiecare dată când consumăm o asemenea băutură carbogazoasă:

● În primele 10 minute
În corp sunt introduse 10 lingurițe de zahăr (100% din cantitatea zilnică necesară). Corpul nu poate să simtă acest lucru, din cauza faptului că fosfații „maschează” gustul dulce.

● După 20 de minute

Insulina este eliberată și nivelul glucozei crește imediat. În consecință, ficatul transformă tot zahărul disponibil în grăsime.

● După 40 de minute
În următoarele 40 de minute, corpul utilizează toată cantitatea disponibilă de cafeină. Receptorii adenozinici sunt blocați și ne simțim plini de energie.

● După 45 de minute
După acest interval, băuturile tip Cola au un efect asemănător heroinei. Corpul descarcă mai multă dopamină, care are efect asupra centrului plăcerii din creier.

● După 60 de minute
Efectele diuretice ale cafeinei încep să se facă simțite. Tot calciul, magneziul și zincul care ar fi trebuit să ajungă în oase sunt eliminate, asemenea sodiului, electroliților și apei.

● Puțin după 60 de minute
Acesta este momentul în care veți experimenta o schimbare de stare, deoarece nivelul zahărului din sânge va scădea drastic. Toată apa din băutura carbogazoasă este eliminată, alături de mineralele esențiale pentru oase și dinți. Mai mult decât atât, consumul acestor răcoritoare crește riscul de diabet pe termen lung.

Curățarea sângelui. Băutura miraculoasă care elimină toxinele și ține bolile la distanță

suc_legumePentru a ține bolile la distanță trebuie, în primul rând, să eliminăm toxinele din organism și să ne curățăm sângele. Cu toții știm că pentru o stare de sănătate optimă menținerea sistemului sanguin sănătos este esențială, iar vestea bună este că cele mai bune remedii care pot fi utilizate sunt cele naturale.

Slăbirea sistemului imunitar, migrenele, alergiile sunt de cele mai multe ori simptome ale acumulării de toxine în sânge. Acestea blochează nutrienții și oxigenul, care nu mai pot circula în mod optim și, astfel, apar diverse probleme de sănătate.

Pentru a evita aceste neplăceri, www.healthyfoodhouse.com recomandă detoxifierea a sângelui cu ajutorul unei băuturi miraculoase, care se prepară foarte simplu cu ajutorul unui storcător de fructe și legume.

Ingrediente:
Pentru a prepara băutura care curăță sângele aveți nevoie de:

  • usturoi (un cățel)
  • frunze de păpădie (o legătură)
  • două mere
  • două lămâi
  • două sfecle
  • ghimbir (un deget)

De ce sunt benefice aceste ingrediente?

Usturoiul încetinește procesul de întărire a arterelor și diminuează tensiunea arterială. Conține sulf, care stimulează ficatul, organ responsabil pentru detoxifierea sângelui. Frunzele de păpădie sunt, de asemenea, remedii naturiste recomandate pentru ficat.

Merele echilibrează nivelul zahărului, ghimbirul constituie o sursă de enzime și diminuează riscul de formare a cheagurilor de sânge, iar lămâie sunt bogate în vitamina C și antioxidanți.

Sfecla curăță întreg sistemul circulator și în același timp protejează corpul și ficatul de radicalii liberi. Este considerată una din cele mai bune surse de antioxidanți.

Este important să consumați această băutură în mod regulat pentru a vă păstra sângele curat. Totuși, trebuie să aveți în vedere că nicio rețetă nu va funcționa în absența unei diete echilibrate și a unui stil de viață sănătos. Specialiștii recomandă să adoptați o rutină de exerciții fizice pentru a vă curăța sângele și pentru a vă menține corpul sănătos.

somnSomnul are o influenta foarte mare asupra greutatii corporale. Iata ce greseli ar trebui sa eviti la culcare, astfel incat sa nu te ingrasi.

  • Mananci tarziu

Masa tarzie in noapte creste nivelul de insulina si obliga organismul sa produca mai putina melatonina. Putina melatonina in organism inseamna un somn greu si agitat. Este recomandat sa mananci cu cel putin trei ore inainte sa te culci.

  • Lumina de veghe

Expunerea la lumina, fie ca este vorba de lumina de la telefon, televizor etc., lumina de veghe sau iluminatul stradal, iti afecteaza somnul si creste nivelul de cortizol care a fost asociat cu acumularea kilogramelor. Pentru a preintampina aceasta problema, ai grija ca in camera sa fie intuneric si sa elimini toate dispozitivele cu beculete.

  • Bei mult

Hidratarea pe timpul noptii este importanta, insa daca bei prea multe lichide inainte de culcare risti sa faci mai multe drumuri la WC. Un somn fragmentat inseamna un risc crescut de a dezvolta obezitate.

  • Exercitii fizice

Stilul sedentar contribuie la acumularea kilogramelor in plus, insa sa faci exercitii fizice inainte de culcare este la fel de rau. Miscarea ridica temperatura corpului si astfel scade productia de melatonina. Iar tulburarile de somn creste productia de cortizol.

  • Caldura in dormitor

Daca in dormitor este prea cald, somnul nu va fi de calitate. Astfel, in timpul somnului nu vor fi arse corespunzator caloriile, iar riscul sa te ingrasi creste considerabil. In dormitor nu ar trebui sa fie mai mult de 21 de grade Celsius.

  • Haine stramte

Pijamalele ar trebui sa fie comode si lejere. Daca sunt prea stranse pe corp, cresc temperatura si se intrerupe circuitul hormonal.

burtaAnumite produse alimentare sunt mai periculoase pentru silueta, mai ales pentru abdomen, căci ritmul de absorbţie şi de creştere a ţesutului adipos este mai mare decât în cazul altora.

Gogoşile

O singură gogoaşă cu glazură conţine aproximativ 260 de calorii, aşadar imaginaţi-va că mâncând două sau trei practic va introduceţi în organism aproape jumătate din aportul caloric necesar pe o zi întreagă. De regulă, o cutie de gogoşi mici conţin aproximativ 12 bucăţi şi un total de peste 3000 de calorii. Ca să le ardeţi pe toate, ar trebui practic să alergaţi la maraton, 40 de kilometri.

Îngheţată

Îngheţatele cremoase sunt periculoase pentru abdomen, căci conţin mai multe calorii decât cele pe baza de fructe. Evitaţi mai ales vanilia şi ciocolată dacă nu vreţi să se depună.

Chipsurile

15 chipsuri mâncate conţin 160 de calorii, dar cine se opreşte la 15 chipsuri? Mai nimeni. Mai bine optaţi pentru popcorn fără grăsimi.

Berea

Nu degeaba există expresia “burtă de bere”. Această balonează şi favorizează creşterea ţesutului adipos în jurul taliei. Mai bine alegeţi un pahar de vin decât o bere, indiferent de sezon.

Carnea roşie grasă

Cine nu adoră o friptură?! Însă aceasta abundă în grăsimi care se sintetizează rapid în organism şi “hrăneşte” ţesutul adipos din zona abdomenului. Carnea de pui, de curcan sau peştele sunt opţiuni mult mai sănătoase decât orice fel de carne roşie.

sursa: lyla.ro

a52

[…]

Reporterii RISE Project au descoperit însă că ingredientele nu sunt întotdeauna cele naturale și nici procesul de fabricație nu este unul bazat pe principii tocmai simple. Declarații, interviuri și documente obținute de la persoane care activează în marea industrie a berii scot la iveală faptul că cele patru mari companii producătoare de bere din România- Heineken România, Ursus Breweries, Bergenbier și Tuborg România – nu fabrică berea folosind doar ingredientele naturale.

Tacit și fără a fi controlați în amănunt de autorități, marii producători de bere adaugă în procesul de fabricație produse și adjuvanți tehnologici pentru a fabrica licoarea adorată de români. Practic, consumatorul nu cunoaște ce conține această “băutură nobilă”, într-o piață în care doar companiile știu ce e cu adevărat în bere.

[…]


Categorii

1. DIVERSE, Alimentatia (E-uri aditivi cancerigeni), Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “PERICOLUL BAUTURILOR CARBOGAZOASE si al bauturilor de tip COLA/ Din ce sunt facuti crenwurstii?/ STITI CE CONTINE BEREA PRODUSA IN ROMANIA?/ Ce trebuie sa evitam inainte de culcare?

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare