Luiza Moldovan: ”Dragă Norvegie, te acuz de ABUZ ÎMPOTRIVA CREŞTINĂTĂŢII!”/ Detalii socante despre BARNEVERNET, MAFIA STATALA CARE RAPESTE COPIII IMIGRANTILOR PENTRU MOTIVE HALUCINANTE

22-12-2015 7 minute Sublinieri

Implicarea autoritatilor turcesti a dus la rezolvarea unui caz similar cu al FAMILIEI BODNARIU

Familia Kiris, reunita dupa interventia autoritatilor turcesti. Foto: Daily Sabah

Familia Kiris, reunita dupa interventia autoritatilor turcesti. Foto: Daily Sabah

Serviciul de ajutor social al Norvegiei, Barnevernet, nu numai ca a intervenit intru restrictionarea drepturilor parentale in cadrul familiilor, dar continua sa si desparta cu forta copiii de familiile lor “fara aproape niciun motiv”, de multe ori pe baza unor acuzatii nefondate, afirma un avocat al drepturilor omului.

“Mama taie feliile de paine prea subtiri. Curata casa cu prea mult sapun. Copilul este afectat de aceasta. Familia s-a mutat prea des. Schimbarea domiciliului de doua ori in trei ani a influentat negativ copilul. Venitul lunar al familiei este insuficient. Mama are grija cum trebuie de fiica sa, dar nu poate acorda aceeasi atentie si fiului.”

Propozitiile de mai sus reprezinta doar cateva dintre motivele invocate de catre Protectia Copilului din Norvegia (Barnevernet) pentru despartirea copiilor de familiile lor.

Familiile sunt speriate. Nu sunt nici imigranti, nici norvegieni. Politia ar putea oricand bate la usa pentru a le confisca copiii. Norvegianul Marius Reikaras, avocat pentru drepturile omului si Sedef Mustafaoglu, care au reusit sa-si salveze copiii la limita gratie unei coincidente si sa se intoarca in Turcia, povestesc practicile sus-mentionate.

Turcia a mentionat torturile Biroului Pentru Tineret german (Jugendamt) timp de ani de zile, dar nu a fost informata asupra a ce se petrece in Norvegia. In urma cu cateva luni, cutia Pandorei a fost deschisa atunci cand au fost descoperite experientele lui Kalil Kiris. Dupa aceea, scandalurile din Norvegia au inceput sa iasa la iveala unul cate unul. S-a dovedit ca experienta lui Kiris a fost doar o picatura intr-un ocean.

Incidentul a inceput atunci cand fiica de 3 ani a lui Kiris a povestit educatoarei de la gradinita visul ei influentat de personajul de benzi desenate Hulk. Educatoarea a interpretat lumea imaginara a copilei intr-un mod paranoic si a chemat expertii de la Barnevernet. Fetita a fost confiscata si politistii l-au retinut pe Kiris la locul de munca.

Vorbim parca despre “Zona Crepusculara”. Kiris a fost tinut sub supraveghere timp de trei zile si dreptul la un avocat i-a fost refuzat. Totusi, cea mai lunga perioada de supraveghere in Norvegia este de 48 de ore, iar cererea unui avocat trebuie indeplinita imediat. Dupa eliberare, Kiris a ajuns in Turcia cu ajutorul avocatului sau. Apoi, cu interventia Ministerul de Externe turc si a Presedintiei pentru Turcii de peste Hotare, copila a fost inapoiata familiei. Conform rapoartelor, educatoarea a fost concediata.

Familia Kiris este norocoasa ca si-a salvat copilul. Marius Reikaras, care a aparut in emisiunea televizata “Avrupa’da Gündem” (Agenda Europeana) difuzata de ATV Europe duminica trecuta, are la activ zeci de procese similare acestuia. Unele dintre ele sunt transferate Curtii Europene pentru Drepturile Omului. In zilele urmatoare, acesta va sustine in fata Parlamentului European o prezentare a violarilor drepturilor omului in Norvegia.

Reikaras este un expert legal idealist care s-a devotat acestei cauze. Primeste diverse amenintari. La un moment dat, a fost arestat fara motiv si tinut supraveghere timp de 30 de zile, licenta fiindu-i si ea suspendata. Dupa o  lupta legala, acesta a fost achitat si licenta i-a fost restituita, insa afirma ca amenintarile continua.

Reikaras spune ca de la semnarea Conventiei de la Viena in 1961 de catre guvernul norvegian, acesta este nevoit sa informeze tarile de origine ale copiilor pe care ii confisca, insa nu-si indeplineste aceasta indatorire. “Legea este ignorata in Norvegia. Evenimentele intamplate lui Kiris nu sunt nici primele, nici ultimele de aceasta natura”.

Barnevernet urmareste constant cetatenii imigranti, la fel ca “Big Brother”. Familiilor imigrante li se cere mereu o informare de localizare in cazul in care isi trimit copiii in tara de origine.

Reikaras ne mai da doua exemple recente:

“Am un client sirian. I-au telefonat si i-au ordonat sa-si aduca copiii in doua ore. Tatal sirian a trebuit sa-si predea copiii. Nu are inca nicio idee asupra motivului. O alta familie norvegiana a fost perchezitionata de catre politie in timp ce manca la un restaurant fast food impreuna cu cei trei copiii. Nici in acest caz motivul nu este cunoscut. Politia pur si simplu le-a confiscat copiii.”

Exista 1 milion de copii cu varsta sub 18 ani in Norvegia, iar 60.000 dintre acestia au fost rapiti de catre institutie. De fapt, cauza nu este diferita celei din Germania. Institutia actioneaza ca o masinarie economica ce zdrobeste copiii intre angrenajele sale. Poate fi totusi afirmat ca departamentul social din Norvegia este mult mai neindurator decat cel german. Motivul pentru aceasta este bineinteles profitul obtinut de pe urma acestei masinarii, deoarece statul plateste 2.5 milioane de coroane norvegiene (325.500 de dolari) pentru fiecare copil luat de Barnevernet. In consecinta, mii de ofiteri angajati ai institutiei sunt platiti gratie copiilor rapiti. Si cand luam in considerare si faptul ca autoritatile Protectiei Copilului primesc un bonus de 150.000 de coroane per copil, puteti intelege de ce confiscarea copiilor a devenit atat de atragatoare. Organizeaza pana si un festin pentru fiecare copil rapit.

Mai exista si factorul parintilor adoptivi. Conform statisticilor, deseori intalnim asemanari dramatice intre numele de familie ale celor selectati drept parinti adoptivi si cel al angajatilor institutiei. A fi parinte adoptiv este de asemenea foarte atragator, din moment ce anual primesti 300.000 de coroane pentru fiecare copil. Unele familii privilegiate se bucura de prosperitate prin adoptia a 3-4 copii.

Insa, dupa cum mentionam mai sus, venitul insuficient la nivel de familie este unul dintre motivele confiscarii. Sedef Mustafaoglu este una dintre victime. Aceasta era cat pe ce sa-si piarda copiii deoarece era platita prost si-si schimbase domiciliul de doua ori.

“Salariul meu era de 16.000 de coroane. Sotul meu castiga putin mai mult. Au pus ochii pe noi. Au venit si ne-au zis ca venitul nostru este insuficient. Unul dintre copiii mei sufera de epilepsie. Trebuie sa-i acord atentie speciala. Intr-o zi mi-au invitat fiica in varsta de 17 ani la institutie pentru a da un interviu. Initial am ezitat, dar mai apoi mi-am impachetat rapid lucrurile si am fugit in Turcia. Cateva zile mai tarziu, un angajat al institutiei al carui nume nu vreau sa-l dezvalui ne-a anuntat ca avem alcatuit un dosar pe numele nostru. Daca mai asteptam putin, ne-ar fi luat copiii. Ne-a informat pana si despre continutul dosarului. Unul dintre motive era acela ca imi culc fiul epileptic in acelasi dormitor cu mine. Adevaratii bolnavi sunt ofiterii institutiei. Imi culc fiul in aceeasi camera cu mine pentru a putea interveni rapid in cazul in care intervine ceva urgent peste noapte. Din fericire, le-am putut scapa, insa acum imi este teama sa ma intorc in Norvegia, care este a doua mea casa de cand m-am mutat acolo la varsta de 9 ani si in care am petrecut 32 de ani.”

Mustafaoglu e de parere ca din banii platiti parintilor adoptivi, mai degraba ar imparti cativa si cu parintii saraci.

“Motivatia lor reala este de fapt alta. Avem de-a face cu o mafie oficiala; o mafie statala care rapeste copii.”

Intre timp, pot fi observate o serie de tragedii cauzate de parintii adoptivi:

Intr-unul dintre cazuri, avem povestea unei fete numita Ann Helen Nilsen ce a fost separata de familia ei la varsta de 15 ani. Fata a fost data unui barbat incarcerat pentru viol, fiind in consecinta abuzata sexual timp de 5 ani.

O femeie de 50 de ani ce avea in grija un copil in varsta de 7 ani l-a injunghiat pe acesta in maini si picioare de multe ori in decursul a mai multi ani.

Un baiat de 16 ani a fost prins si supus violentei de catre politie in timp ce incerca sa scape de tatal sau. Tatal a fost tinut in inchisoare timp de trei zile pentru relatarea actelor de violenta respective.

Sute de copii au fost facuti victime ai drogurilor si altor substante asemanatoare in timp ce locuiau in camine.

944 de persoane care au crescut “sub tutelajul” Departamentului de Servicii Sociale au dat in judecata municipalitatea din Oslo pentru neglijenta si violenta la care au fost supusi de catre institutie intre 2006 si 2008. Municipalitatea a fost amendata cu 562 de milioane de coroane compensatie in urma acestui caz.

A fost dezvaluit ca in 52 de procese deschise incepand cu anul 2000, in jur de 1500 de copii au fost victimizati si supusi abuzului sexual in timp ce erau in grija institutiei.

“Daca lucrezi pentru Drepturile Omului in Norvegia, oricand ti se poate intampla orice”, declara Reikaras. Din acest motiv, primul ministru ceh Bohuslav Sobotka, care critica cu tarie statul norvegian pentru metodele naziste folosite asupra parintilor si copiilor, i-a propus oferirea cetateniei. In final, Reikaras a mentionat si moartea misterioasa a lui Tor Bertelsen, un avocat pentru drepturile omului aflat mereu sub amenintare si a carui licenta fusese revocata.

“Daca celelalte tari nu vor aplica sanctiuni Norvegiei, ‘pragul democratiei’, si daca metodele tarii nu vor fi dezvaluite, acest barbarism nu va inceta.”

traducere pentru Cuvantul Ortodox de b.d.

Guvernul României este somat să dea explicații în privința cazului familiei de români care și-a pierdut copiii în Norvegia.

Senatorul Titus Corlățean cere premierului, ministrului de Externe și celui al Muncii și Familiei să vină în Parlament și să spună ce anume au făcut pentru ca familia Botnariu să își recupereze copiii luați de statul norvegian.

Titus Corlățean solicită Guvernului României intreprinderea unor demersuri politico-diplomatice de urgență pe relația cu Guvernul norvegian pentru facilitarea reîntregirii cât mai curând posibil a familiei Bodnariu cu cei cinci copii minori care le-au fost luați în cursul lunii noiembrie de instituția norvegiană de protecția copilului (Barnevernet) printr-o interpretare considerată abuzivă a principiului “interesul superior al copilului”  și printr-o serie de acțiuni disproporționate față de situația reală din familie.

Marius şi Ruth Bodnariu au povestit, la Antena 3, că totul s-a întâmplat după ce fiica lor în vârstă de 10 ani ar fi spus la școală că părinții ei o lovesc uneori, acasă.

Mai mult, în acest proces s-ar fi implicat inclusiv o învățătoare a copiilor, care a dorit să sesizeze autorităților că cei doi părinți își îndoctrinează copiii. Totul, după ce una dintre fete a cântat la școală un cântec religios.

Motto: “Ce poate fi mai neverosimil decît realitatea?” (Dostoievski, în “Jurnal de Scriitor”)

Da, dragă Norvegie! Şi eu îmi îndoctrinez copilul! Şi ca mine sînt mulţi alţii. Copilul meu ştie Tatăl Nostru, Crezul şi Ȋnger-Ȋngeraşul meu de la un an şi opt luni. Copilul meu e împărtăşit în fiecare duminică şi sărbătoare. Copilul meu ştie că Sărbătoarea Crăciunului nu e despre un moş gras care circulă prin aer, tras de reni, e despre Naşterea Domnului, venirea Lui în trup pe Pămînt. (Apropo, te-ai gîndit vreodată, dragă Norvegie, ce onoare ne-a făcut Domnul că S-a coborît printre tîmpiţii de noi?)

Copilul meu ştie să-şi facă cruce de cînd a învăţat că are control asupra mîinilor lui. Pe Maica Domnului o iubeşte “de nu poate să numere”, la fel şi pe sfinţi şi pe îngeri.

La noi, în Romȃnia, există copii care ţin post de la vîrste foarte mici. La noi, în Romȃnia, copiii ştiu să se abţină de la un dulce dacă trebuie să se împărtăşească peste o oră. Ştiu că după o oră pot să-l mănînce. Copiii cîntă colinde la noi, în Romȃnia, şi nu se gîndeşte nimeni “muaaaamă, ce îndoctrinaţi sînt copiii ăştia!”.

Dragă Norvegia, să ţi se pună pata pe o familie de romȃni care-şi creşte copiii în duhul creştin, singurul, al Adevărului atît de mult, încît să-i rupi din matca lor, să-i dai printre străini, să le furi dreptul suprem la Mamă şi la Tată! Iată adevăratul abuz!

Dragă Norvegie, te acuz de abuz nu împotriva unei familii de romȃni creştini, te acuz de abuz împotriva Creştinătăţii, te acuz de abuz împotriva Vieţii şi Adevărului, de acuz de abuz de prostie şi ignoranţă! Laicitatea ta e stupidă şi fără sens. Grija ta pentru copii e lipsită de subiect, e o pseudogrijă, e ilară şi subdimensionată.

Dragă Norvegie, ştiu că nu l-ai citit pe Dostoievski, da’ lasă, că l-am citit io şi-ţi fac un rezumat! Ȋn Jurnalul lui, Dostoievski scrisese un articol despre cum o bonă fusese dată afară din familia de al cărei copil avea grijă pentru că stăpîna casei a surprins-o pe aceasta povestindu-i micuţei despre Maica Domnului. Familia respectivă era dintre cele noi, vezi bine, dintre cele moderne, dintre cele care adoptaseră repede Programul European de Laicizare, care nu e de ieri-de azi, e, iată, mult mai vechi. Să intri cu bocancii într-o familie de creştini, ba să-i iei copiii şi să-i dai printre străini, pe motiv că preocupările ei nu se opresc la Imediat! Iată abuzul! Ce diferenţă e între tine şi ISIS? Nici una! Sînteţi ambii, la fel de intoleranţi, de sălbatici şi reduşi. Unde sînt valorile europene în virtutea cărora ai adus atîta durere într-o familie? Unde sînt valorile toleranţei şi diversităţii, pe care te baţi cu pumnii-n piept că le împărtăşeşti? Unde e spiritul tău european? Ȋn ce se colţ de lume trăieşti? Ce cărţi ai citit?

Dragă Norvegie, valorile Europei îi învaţă pe copiii tăi că imediateţea e tot ce există şi tot ce contează cu adevărat, pe cîtă vreme, aici, în partea asta de Europă, copiii noştri învaţă să-şi sublimeze imediateţea în spirit. Copiii noştri gîndesc, copiii tăi sînt învăţaţi să mănînce. (Tot Dostoievski vorbea despre “copiii care gîndesc versus copiii care mănîncă”). Nu ştiu ce înseamnă pentru tine Crăciunul, dar mai ai timp, mai ai timp ca acum, de Crăciun, să refaci abuzul şi să reuneşti familia Bodnariu.

Pentru că nu ai, nu ai nici un drept asupra nimănui! Şi pentru că abia atunci abuzezi, cînd vrei ca toată lumea să-ţi împărtăşească valorile.

statua-bambini-frogner-park-oslo-norvegiaStatuia bizara a unui barbat care arunca la pamant (tortureaza) mai multi copii – aflata in Parcul Frogner din OSLO, NORVEGIA (!)


Categorii

1. DIVERSE, Articolele saptamanii, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Traduceri, Turcia, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

41 Commentarii la “Luiza Moldovan: ”Dragă Norvegie, te acuz de ABUZ ÎMPOTRIVA CREŞTINĂTĂŢII!”/ Detalii socante despre BARNEVERNET, MAFIA STATALA CARE RAPESTE COPIII IMIGRANTILOR PENTRU MOTIVE HALUCINANTE

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

  1. Pingback: FAMILIA BODNARIU SI-A RECUPERAT TOTI COPIII! | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare