In unele tari musulmane, CRACIUNUL este INTERZIS. In cele ”civilizate”, este SUPRIMAT corect politic si inlocuit cu ”Placerile iernii”…

23-12-2015 2 minute Sublinieri

fuga in Egipt

Guvernul de la Mogadiscio a decis sa interzica celebrarea Craciunului si a Anului Nou in Somalia, tara cu populatie majoritar musulmana, explicand ca a adoptat aceasta masura pentru a se evita eventuale atacuri comise de militiile islamiste Shebab, informeaza Agerpres.

“Toate evenimentele legate de celebrarea sarbatorilor Craciunului si Anului Nou sunt contrare culturii islamice si ar putea prejudicia credinta comunitatii musulmane”, a explicat Mohamed Khayrow, director general in Ministerul pentru afaceri religioase.

El a precizat ca fortele de ordine au primit dispozitie sa puna capat oricarei eventuale celebrari a celor doua sarbatori. Totusi, diplomatii straini, lucratorii umanitari si soldatii care se afla intr-o baza militara securizata a aeroportului din Mogadiscio pot sarbatori in cadru privat Craciunul si Anul Nou.

Anul trecut, militiile Shebab au lansat un atac de Craciun contra aeroportului din Mogadiscio, soldat cu cel putin 12 morti.

Sultanatul Brunei a anuntat recent o masura similara celei luate de Somalia, care a mai interzis celebrarea Craciunului si a Anului Nou si in 2013. Somalia respecta calendarul islamic si nu recunoaste data de 1 ianuarie drept prima zi a anului.

Serbarea Crăciunului este interzisă în Brunei, iar cei care încalcă această normă riscă o pedeapsă de cinci ani de închisoare și o amendă echivalentă cu 20.000 de dolari, relatează marți directmatin.fr, precizând că măsura a fost instituită în 2014 de sultanul Hassanal Bolkiah al micului stat de pe insula Borneo.

Vizată de această interdicție este numai populația musulmană, reprezentanții celorlalte culte putând organiza petreceri private, fără a promova evenimentul. Sunt strict interzise decorațiunile de Crăciun și căciulile de Moș Crăciun.

Sultanatul Brunei are puțin peste 420.000 de locuitori, din care două treimi sunt musulmani. Există și budiști (13%) și creștini(10%).

Decizia referitoare la marcarea Crăciunului a fost comunicată odată cu instaurarea legii sharia, care prevede, printre altele, amputarea membrelor în cazul hoților, biciuirea pentru consumul de alcool și avort și lapidarea în cazul adulterului. Sultanatul Brunei este una din cele mai bogate țări din lume datorită imenselor sale zăcăminte de hidrocarburi și este singurul stat din Asia de sud-est care aplică sharia.

Interdicția de a sărbători Crăciunul a întâmpinat totuși o oarecare rezistență în sultanat. A fost lansată o campanie care a ajuns virală, numită #MyTreedom. Ea constă în postarea de fotografii cu brazi și decorațiuni de Crăciun pentru a lupta împotriva persecutării creștinilor, încheie directmatin.fr.

Pe fondul sosirii imigranţilor musulmani în Europa, tot mai multe ţări tranformă Crăciunul într-o sărbătoare interzisă.

În mai multe ţări, în loc de urarea Crăciun Fericit mai mai potrivit ar să se spună Sărbători Fericite, o modalitate prin care să fie incluşi şi cei care au alte sărbători în această perioadă precum: Hanukkah, la evrei, Ramadam şi Ashura, la musulmani, Omisoka la japonezi sau Bodhi Day la budişti.

De exmplu, La Bruxelles, Târgul de Crăciun a fost redenumit în ”Plăcerile iernii”, iar oficialii europeni au înlocuit urarea “Crăciun Fericit” cu “Felicitări de Sezon!” , scriu cei de la news-republic.com, citaţi de b1.ro.

Între timp, Parlamentul European a tipărit felicitări cu urarea Felicitări de Sezon.

Şi în Statele Unite, la Universitatea din Tennessee, şefii istituţiei au elaborat un plan pentru suprimarea Crăciunului care interzice apariția lui Moș Crăciun, urările, felicitările și mâncărurile tradiționale. 

În Statele Arabe, Crăciunul a fost interzis, iar cei care nu respectă acest lucru vor fi pedepsiţi cu ani grei de închisoare.

În Brunei, Sultanul Hassanal Bolkiah a dat o lege prin care cei care celebrează public nașterea lui Iisus vor fi aspru pedepsiți și chiar încarcerați pentru o perioadă de 5 ani.

Şi în Tadjikistan, o altă ţară preponderent musulmană, autorităţile au interzis brazii şi cadourile cu ocazia Crăciunului. 


Categorii

1. DIVERSE, Corectitudine politica/ Marxism cultural, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “In unele tari musulmane, CRACIUNUL este INTERZIS. In cele ”civilizate”, este SUPRIMAT corect politic si inlocuit cu ”Placerile iernii”…

  1. Statele musulmane iau masuri impotriva sarbatorilor “straine” de neam ,mai ales daca acestea sunt incarcate cu o puternica incarcatura comerciala de “stil” occidental.Noi nu o facem impotriva sarbatorilor straine credintei noastre …

  2. Pingback: INTRE CRACIUNUL DE “ACASA” SI CEL EXILAT DE RAUTATEA IDEOLOGILOR GLOBALISTI. De la Tabara de la Manastirea Oasa la asaltul mizantrop al stangii globaliste din SUA | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare